BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Novel : I warn you 1
Nama Pena : yanna nabil

Bokk!!!Hampir-hampir sahaja aku terjatuh dari atas tangga.Wah!Melampau ni…Orang tengah turun tangga sempat lagi main pukul-pukul belakang.Nasib baik aku sempat berpaut pada besi di tangga.Kalau tidak…innalillah la jawabnya..Aku menoleh ke belakang.Jejaka yang sedang tersengih-sengih itu aku pandang dengan pandangan yang tajam.Rasa nak telan-telan aje budak nie. "Opss…sorry akak pengawas…tak sengaja.Tertolak pulak!,"selesai sahaja berkata demikian,Syafiq terus berlalu sambil ketawa."Woit!!!Sini kau!!,"laungan aku langsung tidak dihiraukan.Huh.Perangai macam budak-budak.Tak sedar diri tu dah Form 5.Kot ye pun nak balas dendam kat aku yang selalu tulis nama dia tiap-tiap pagi…janganlah tolak orang…Nama aku Nurul Fathinia Binti Mustafa.Aku Ketua Pengawas Sekolah nie.Sebagai KP…aku tidak dapat menolak daripada bersifat tegas.Segarang-garang aku….Aku sering dipermainkan.Itulah satu-satunya kelemahan aku.Isk…isk..isk.Siapa yang sering mempermainkan aku?Mestilah budakbudak nakal dan samseng dalam sekolah ni yang berdendam dan ada masalah dengan aku.Senang cerita…diorang tak suka aku la.

Aku masuk ke dalam kelas…letihnya…Tadi baru habis jaga kelas.Cikgu-cikgu baru sahaja habis bermesyuarat.Jap-jap…baru habis jaga kelas?Hehe.Pembetulan-pembetulan..aku baru sahaja selesai meronda blok.Tengok anak buah aku menjalankan tugas.Bahuku ditepuk perlahan. "Wei..Nurul.Aku ada nampak benda la bawah kau…Dari tadi dah aku nak tahu apa..bukak la wei..excited dah aku nie,"Malisa,AJK Pengawas Sekolah a.k.a bestfriend aku memberitahu.Di dalam kelas,dia duduk di belakang aku.Mataku memandang kotak kecil di bawah mejaAku menggoyang-goyangkan kotak tersebut sambil tersengih memandang Malisa.Jeng.jeng.jeng…Terkebil-kebil aku menatap benda di hadapanku itu.Sisa-sisa kuku yang telah dipotong + nota kecil ada dihadapanku.Nota itu dibaca Malisa untukku…"SISA-SISA KUKU AKU NIE MENUNJUKKAN YG KAU NIE KECIK JE KAT DEPAN MATA AKU.AKU BOLEH SIAT KAU BILA-BILA MASA AJE…BOLEH BLAH LA PENGAWAS GILA KUASA,"Malisa tersengih-sengih."Satu lagi luahan perasaan untuk kau,"aku mencemikkan muka mendengarnya.Kotak + nota itu aku campakka ke dalam tong sampah.Wuh.Bosan betul…tak mencabar langsung ugut aku guna kuku.Wahaha.Ingat aku takut er?Sorry sket..ni Nurul Fathinia la.Pengawas yang berani."Tengok nie Lisa…aku buang benda nie depan mata kau.Memboringkan betul budak ni,"ujarku sambil mengukirkan senyumanAku dan Malisa sama-sama meledakkan ketawa.

Keesokan harinya,seperti biasa..pagi-pagi lagi aku sudah meronda blok.Tengok pengawas lain bertugas ke tak.Lima minit sebelum loceng berbunyi…aku terpacak dekat depan pintu pagar sekolah.Tengok budak-budak nie bertugas.Mane la tahu kot-kot ada yang curi tulang.Ahem-ahem..Aku kan KP yang bertanggungjawab.Aku mengerling tajam kea rah pelajar yang selalu bikin masalah.Dia melewati pintu pagar sekolah dengan selamba.Jam dah 7.45Awak dah lewat cik abang oiii…Pengawas-pengawas yang duduk dekat gate tiada tanda-tanda untuk mengeluarkan buku nota.Eh…hello?Tak ada siapa nak tulis nama dia ke?Takkan takut dengan budak ni kot?Tapi berkemungkinan betul jugak la telahan aku tu…sebab budak yang ada problem ni Form 5.Pengawas yang ditugaskan untuk menjaga gate minggu ni pulak rata-ratanya Form 3 and 4."Mohd Syafiq Azriel…Kelas 5 Ibnu Khaldun!!!Duduk diam-diam dekat situ!,"arahku tegas.Syafiq menghentikan langkahnya.Dia memandangku dengan senyuman mautnya yang menampakkan lesung pipit.Ahh..mamat ni saja nak goda aku."Ye my pengawas?Ada apa?,"Syafiq mengenyitkan mata.Aku tengah serius nie.."Bukak kasut!!,"arahku garang."Kenapa lak nie?Aku dah pakai elok-elok nie.Stokin pun panjang je..,"Syafiq bersuara tidak puas hati."Tanggal aje la.Banyak alasan pulak!,"sampuk Malisa yang muncul entah dari mana. ‘Ah..masak aku hari ni’Syafiq berkata-kata di dalam hati.Dengan perasaan yang berat hati,tali kasut dirungkaikan perlahan-lahan dan kasut dicabut."Lepas tu..cabut stoking!,"arah Malisa pula.Aku dan Malisa berbalas senyuman.Malisa nie..macam tahu-tahu aje apa yang aku nak buat.Syafiq menjeling tajam.Dan ternampaklah….. "Tengok!!Betul la apa yang aku agak…Dia bawak rokok la…Eh…hepinyer aku rasa.Dah lama dah tak tangkap orang yang bawak rokok ni…kau jaga dia kejap Malisa.Aku pergi panggil cikgu,"aku tersenyum gembira sambil berjalan laju menuju ke bilik guru."Cikgu!!,"jeritku sedikit kuat. "Hoi-hoi Nurul.Kot ye pun..janganlah tunjukkan sangat kegembiraan kau tu..hish..wat malu pengawas aje..,"Malisa sudah menepuk dahi.Syafiq menyumpah-nyumpah dirinya.Kenapalah hari ini dia simpan rokok dekat tempat yang common sangat??

Syafiq menatap wajah di hadapannya dengan perasaan yang bosan.Dia dah muak menatap muka Cikgu Ruzman.Lelaki yang bermisai kucing tu dah la garang…kuat merotan pulak tu."Hurm…cikgu dah tak tahu nak kata apa dah..kamu tunggu dekat sini.Daniel..tolong tengok Syafiq jap.Cikgu nak ambil fail,"Syafiq menoleh kea rah Daniel.Daniel merangkap Penolong Ketua Pengawas tersenyum sebelum menghampirinya."Apalah kau ni..lain kali…hati-hati sikit.Tengok!Dah kantoi dengan Nurul,"Daniel ketawa perlahan.Bahu rakan karibnya itu ditepuk kuat."Diam ah kau..,"gumam Syafiq menahan geram."Cikgu Ruzman!!,"panggil satu suara dari luar bilik disiplinSyafiq dan Daniel menoleh.Terjongol wajahku dari sebalik pintu.Cikgu Ruzman segera keluar dari bilik kecil yang terdapat di dalam bilik disiplin."Ye..Nurul..kenapa?,"Tanya guru 40-an itu.Aku mengukirkan senyuman."Besok saya nak buat perjumpaan pengawas.Cikgu ada benda ke nak cakap nanti?,"Cikgu Ruzman mengurut-ngurut janggut sejemputnya.Tengah berfikir kot."Hurm..takde kot..takpelah..awak cakap aje apa-apa yang patut,"aku menganggukkan kepala.Wajah Dabiel aku tatap sekilas."Weit Daniel!Besok kau jangan nak ponteng-ponteng yerk.Aku nak tengok muka kau besok.So prepare la dengan ucapan kau tu,"sempat aku menitipkan amaran buat Daniel….Penolong Pengawas yang pemalas lah sesangat."Aku datang la…don’t worry k!."Daniel tersenyum plastic.Selesai urusanku di bilik disiplin…aku segera berlalu pergi."Nurul tu…bila marah..cute kan?,"ujar Daniel sambil mengangkat kening memandang Syafiq."Aku dah lame tahu la…,"Syafiq tersenyum.

"Sedap la Mee Sup hari nie…,"aku mengirup sup yang masih menggelegak itu perlahan-lahan.Malisa mengangguk.Dia sudah hampir selesai makan Mee Sup."Cepat la sikit makan tu…kita nak kena bertugas pulak nie,"Malisa sedikit tergesa-gesa.Takut sangat waktu rehat habis.Bokk!!Aku mengurut dada.Nasib baik tak termasuk muka aku dekat dalam mangkuk sup yang panas ni.Kalau melecur muka aku yang cun nie..tak ke naye?Kedengaran ketawa seseorang sedang menggelakkan aku.Hishh..aku dah menyampah giler-giler dengan dia nie.Bencinya aku!!! "Hoi kau!Kalau nak tegur orang tu…boleh tak elok-elok sikitNie tak habis-habis cuba nak bunuh aku,"kemarahan aku sudah sampai tahap maksima."Tak ade la sampai nak bunuh kau…aku gurau je..Rileks k…Janganlah marah-marah.,"Syafiq and the geng berlalu pergi.


Aku masuk ke dalam kelas. Apa pulak tu?Mataku terancap pada sekeping kertas yang menyelit di bawah mejaku.Kertas itu aku tarik perlahan.


Ade budak tengah ponteng kelas..dekat stor belakang

-spy-


Aku tersenyum sendirian.Daripada siapa lagi..kalu bukan informer tak bertauliah aku.Dari dulu lagi dia selalu memaklumkan kepadaku jika ada pelajar ponteng ker…merokok ker….Bersama-sama guru disiplin,AJK Pengawas dan Penolong Pengawas.Kami menyerbu bilik stor.Hasilnya 5 orang pelajar ditangkap kerana ponteng.Antara yang ditangkap ialah Syafiq and the geng.Siapa lagi,kan?Aku memandang wajah di hadapanku dengan garang."Kau..kau..kau..!!tak sedar ke yang korang tu dah Form 5?Nie…demerit pun dah tinggal sikit..,"aku menghulurkan fail demerit kepada Cikgu Ruzman."Bising pulak minah ni…Cikgu Rustam tak membebel..dia pulak yang lebih-lebih..,"Fauzie merungut perlahan.Syafiq menjungkitkan bahu."Relaks beb..layan aje lah..tak rugi apa pun…,"ujar Syafiq sambil tersengih memandang sahabatnya yang tengah bengang itu."Syafiq!!!Fauzie!!!Qimie!!Saya akan berbincang dengan cikgu-cikgu lain dan Pengetua..Jagan terkejut kalau lepas nie kamu kena gantung sekolah.Kami dah hilang sabar dengan sikap kamu..,"Cikgu Ruzman berkata-kata tanpa sekumit senyuman."Bapak kucing dah mengamuk lah!,"bisik Syafiq kepada Qimie dan Fauzie.Mereka tergelak-gelak.Aku yang memandang hanya mampu menggeleng kepala dengan kelakuan mereka.Bilalah mereka nak serius…

Syafiq and the geng diberikan hadiah istemewa.Mereka digantung sekolah selama dua minggu.Aman betul sekolah nie aku rasa.Kalau tak silap aku..hari nie diorang masuk sekolah semula.Teringat pula perjumpaan Pengawas masa hari Syafiq and the geng kena tangkap sebab ponteng tu.Aku sempat la jugak membebel dekat anak buah aku.Suruh diorang nie tegas and garang sikit.Ni tak..aku tengok penakut ajerk sorang-sorang.Nasib baiklah hari tu Daniel tunjukkan muka dia.Kalau tak…memang nak kena budak tu.Aku menggosok-gosok mata.
posted by Penulisan2u @ 5:11 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
26 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group