BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Cerpen : Hakikat cinta...
Nama Pena : buDu

aku merenung malas pengunjung2 yang datang ke cybercafe yang ak keje ni, hati masih terasa ekoran apa yang ak da lakukan bersama seorang chatters yang ak jumpa 13julai09 itu hari.

Muaffa atau nick yang ak kenali sebagai yayang. cantik,lawa apa yang penting baik hati dan jujur orang nya. Mungkin yang di cari-cari orang namun siapakah ak untuk mu sayang.

Masih ak ingat ketika sesi perkenalan kita..3pagi ak masuk laman chat alamak.com. Nick yang biasa ak guna \'buDu\' memberi salam. Kenapa 3pagi??? sebab ak baru pulang dari emergency atas sebab kesihatan. memandangkan ak telah mendapat MC ak menghabiskan sisa malam dengan berchatting. Rasa nya sudah lama ak xmasuk malam. Jika dulu ak mmg dikenali orang malam bak kata diorg ak musang chat...hehehe. Kerja ak memaksa ak tidur lena walaupon hakikatnya ak da 2tahun xdpt lena malam kerana tugas ku dulu sebagai kerani malam ...sahaja.

Tengah syok menaip mengutuk membe tetiba suatu nick yang xdisangka muncul menegur laman private mesej chatting ku. ak dengan selamba membalas. setelah 2jam berbalas chatting ak meminta izin beradu buat malam tersebut. ak akhiri malam dengan sedikit kiss dan memberi nombor telefon ku.

Huaaargghhhhh..."mengantuk sakan lama ak x wat keje bodo nie,...tido r" bisik hati kecil ak. sedang mata melayan bantal enak...tidur ku disampuk bunyi halus vibrate dr enset "cis,,,,sapa la plax antu jerangkung mesej memalam nih..kaco towl!!" desis ak kemarahan. Dengan malas ak membuka kotak mesej dr henset sony w595 yang di hadiahkan pakwe ak selepas kehilangan henset yang ak beli menggunakan PTPTN 2006 dulu...hehehe tQ dear!.

"alamak,awek yang ak chat tadi la palx...apa gila minah nih. Br ak ayat da jatuh hati ke?? Ni taw kat pakwe ak mau ak kena sembelih empat wt sup..." ak hanya melayan mesej yang diberi sebelum tidur.

kami berterusan mesej dan suatu hari si dia menelefon ak.. "aduh,cmne nih..ak nk jwb x ek??" bermonolog sendirian. Henset di tangan ku berbunyi lagi..ak mengangkat juga dengan "salam sayang..apa khabar". Namun panggilan ku terhenti di situ je. Kemudian kotak mesej ku pula berbunyi "u,pempuan kan?? nape selama nie u tipu i???". Masak ak..kan da ckp mesti kantus... tp ak tetap membalas "u,yer suara i macam pempuan tp jgn la kutuk i sampai cm tu skali. i taw i xsempurna macam org lain." Lama baru henset ku berbunyi "abih nape u batuk macam nk betulkan suara u?" dan ak segera membalas "law i xbetulkan sama je kan...lagi teruk suara i cm pempuan..lagipun memang tengah sakit tekak la sayang..." Berbalas2 mesej akhir nya macam biasa ak dapat menawan hati nya lagi. "yahooooo...tp gembira kah ak mempermainkan hati seorang perampuan???...X!!" Jerit hati ak tapi sesi lakonan ini masih berlanjutan tanpa muaffa syak apa2 lagi.

Hari makin hari ak sedar muaffa bertambah sayangkan "haDi". Macam2 karenah di lakukan nya sejak akhir2 nie..makin manja dan nakal. "hmmm..sayang nya ak wanita muafa. Aku terpaksa melayan setiap karenah kau sebab penyakit yang kau hadapi. Kalau bukan kerana histeria datang setiap kali kau bersedih dengan sikap ku..xmungkin ak menipu. Ak juga manusia biasa dan ak sendiri tidak mahu di tipu..maafkan haDi sayang!! " itu lah kata2 yang selalu ak gunakan setiap kali bila berlaku krisis di antara kami.

1jun..bday free kol seminggu tapi dengan siapa ak nk guna kan sebab ak pakai UOX celcom. Yang mana juz yang gunakan sama plan sahaja mampu ak gayut. "hmmmm..sayang!!" ak segera menekan nombor muafa.."hai sayang..u pakai plan pe yer no u nih??"soal ku. Setelah ku dapat pastikan ak segera mengaktifkan no nya.

ding..dong.. mesej ku berbunyi menandakan dr muaffa. Saje ak setkan lagu bagi mngelak ak salah send or tak balas mesej sebab keje ku yang sibuk menghalang ak menghadap skrin kecik setiap masa kecuali dari yang ak sayangi saja...hehe. "u nk wt pe tanya no i td bie??" hmmmm...seperti ak agak dia mesti bertanya sebab itu lah muaffa.. selagi dalam ragu..selagi tu dia terus menerus bersoal jawab dengan ku. xkira la seteruk mana. Hanya akan berdiam diri jika ak mengambil langkah mudah break off. Ak terus kol dia dan kami bergayut sehinggalah dia tertido dan ak meneruskan sesi chatting memandankang hari kebiasaan ak di halang abang long berjaga malam sebab ak bukan jenis mudah bangun..hehehe.

Seminggu ak bersama dia xkira apa dia lakukan dan dia...seperti sudah mempercayai ak xkira apa dilakukan melayan kerenah ak. Masih ak ingat awal2 bday ak..seperti malu utk melakukan keje. Akhirnya ak dengan kata 2hikmat tapi memedihkan berjaya menakluk hati nya..hehe. Mesti korang pikir kan apa ak katakan???? Senang saja rahsia nya...lelaki mahupun perampuan tetap sama. Kerana ak perampuan jadi ak tahu apa yang dia mahukan...mengikut apa yang dikehendaki,sentiasa memuji walapun hakikat nya Tuhan saja taw..hehe.

Akhirnya 8jun..tarikh ak terpaksa di bedah memandangkan sakitku sudah melampaui tahap. Jika diikutkan tarikh tu hanya appoinment doktor. Kuasa NYA lebih mengetahui. Dari situ jua ak tahu amirul aka Barry Mapan ak Benjamin serius dengan ku. Bagaikan seorang isteri saat ak dijaga dan di belai barry. Masih ak ingat bagaimana risau nya dia mengenai ak sampaikan sesaat x di tinggalkan ak. Mengiringi langkah ak sedangkan ak masih ok pada masa tu. Sampaikan ak naik rimas dimanja sebegitu rupa..bukan apa masih belum bergelar isteri nanti apa kata orang kan??..

Saaat ak bersama barry henset ak amtikan dengan alasan takde bateri pada muaffa. Senang kan lakonan ak?? Tapi barry selalu ingatkan ak agar tidak main kan hati muaffa lama-lama kerana sakit nya ak sendiri dah rasai apabila barry sendiri menipu ak macam2 alasan..konon anak org kaya anak tengku zaidi gebenor perak..ada akak di dubai,sG,Indon. Huh!!!! penipuan.... Ak tahu pembaca cerita yang ak siarkan di www.penulisan2u mesti akan mengkomen macam2 pada ku tapi hati...siapa tahu?

Cuma penipuan ak pada sama jantina..yang mungkin tidak berbaloi. Muaffa pula seorang yang cukup....tiada kata2 ak mampu ukirkan pada kebaikan dia, macam2 ak lakukan jika yang dulu akan ckp carot memaki hamun ak tapi muaffa masih menitik beratkan ak yang masih dalam tempoh pemerhatian sakit.

Begitu lah muafa or yayang...how sweet if i the guy that can love u all my life. "today 18julai haDi berterus terang sebab next week u pon nak exam...i harap u tidak apa2 dik walaupun akak tahu sakit ditipu cmne"....amin!!. Ak terpaksa mengakui nya sebelum hati ak songsang pada yang nyata..

Barry pula akan datang 30julai nanti bincangkan hal kami sekiranya boleh dipercepatkan. Barry telah mengakui segala2nya 5mei yang cinta nya terhadap ku sahaja yang benar. Yang boleh ak terima dia kristian akan memeluk Islam. Sekira nya dia tidak...tak mungkin ak terima lelaki dalam hayat ku. Itu janji ku!!

3ogos nanti ak bakal bekerja walaupun sebagai kerani di hospital ampang tapi ak da cukup happy bila ak yang lepasan diploma politeknik hanya bekerja merata-rata. itupun nasib kerja..law x bertambah la penganggur di malaysia nie...huhuhuhu.

*****well pada di luar sana...hati2 dengan cinta. Muaffa if i real haDi i akan jaga u seikhlas nya...but i cannot make it true coz i same wit u sayang. I\'m sorry.

ak bukan saja buat cerita ini tapi itulah hakikat perempuan...ingin di manja,di belai.. bagi yang memahami..jaga lah wanita yang anda sayangi.

Dear..thanx for "penipuan". Sayang xkan percayakan u wat kali kedua walaupun kita bakal di ijabkabulkan. Sayang akan berhati-hati lepas nie. Juz do ur work...muah!!
posted by Penulisan2u @ 5:14 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
14 Comments:
  • At 21/8/09 11:04 PTG, Anonymous ayma yana said…

    ntah pe2 cite nie..
    x paham btl la..
    sory writer..
    saya x pndai mnipu!!
    hehe..:)
    ~peace~

     

  • At 23/8/09 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pe sbnrnya ng nk dsmpaikn ek??
    hehe...
    sory la k..

     

  • At 25/8/09 11:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sowy writer cite yg mmening kan ..
    tlg perbaiki k ...

     

  • At 29/8/09 9:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pe motif tipu kaum seniri....sowy....just bg pendapat...

     

  • At 31/8/09 5:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpaham citer ni
    sory...
    tlg baiki bahasa tu ek,,,

     

  • At 31/8/09 9:05 PTG, Blogger rini alik said…

    ntah pa pe..

    hmm..

    pnuh hrpn sy bc, ingtkn ade pape..

    rupa2nya...tak de pape pun sbnrnya..

     

  • At 2/9/09 2:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm cte ni sal ape ek.x phm la...first 2 cam best, p lme2 dajd ntah pape daa...

     

  • At 13/9/09 8:56 PG, Blogger nhidayah said…

    ermmm....jln cte y kurang menarik.kepada writer,bykkn belajar tntg bidang pnulisan ni.

     

  • At 13/9/09 6:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol la...xfhm pon cite nih..

     

  • At 14/9/09 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    entah apa2
    dh xder cerita ke nk tulis?
    pening tul

     

  • At 15/9/09 3:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    copy n paste dr blog anda ke? :)
    gaya penulisan blog.
    cerita bagus sbb ada tema dia sendiri.
    cara penyampaian saja yg bukan utk bidang penulisan kreatif.
    btw, saya terhibur juga sesekali baca cerita macam ni.
    -Rim

     

  • At 16/9/09 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xphm pn ngn cter ni...

     

  • At 23/9/09 4:56 PTG, Blogger red_apple said…

    hhahhhaa...sorry to say..saye tak faham cerite ni..ntah aper2

     

  • At 2/3/12 9:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HANYA DIA SORG JE YG FAHAM ... SY LANGSUNG X FAHAM .. X SESUAI JADI PENULIS

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group