BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Cerpen : Cahaya Cinta
Nama Pena : leixa leez

Please sayang…. Tolong jangan tinggalkan Fea. Fea betul-betul sayangkan Haikal. Rayu sofea.
You boleh jalan la dengan perkataan sayang you tu. Nak muntah tau.. ejek Haikal.
Sayang… tapi apa salah Sofea…..
You fikirlah sendiri…. Semua kasih sayang I untuk you, dah musnah.. hancur. Sangka I pilihan I adalah permata.. rupanya kaca.. good bye my beautiful lady… jijik I tengok you merayu.
Haikal…………….. ape salah Sofea…
Rayuan Sofea tidak dipedulikan. Haikal terus melangkah tanpa mempedulikan tangisan Sofea.

*******
Betul ke tindakan you ni Haikal… I takut you menyesal je. Nasihat ikhmal…
I tak kan menyesal la. Dengan perempuan macam tu, petik jari je I boleh dapat.
Ni hah, yang you duk bela-bela dia tu apasal. Jangan-jangan you dah jatuh ke dalam perangkap dia. Sial punya perempuan. Tak cukup dengan satu lelaki. Dasar perempuan murahan. Luah haikal dengan perasaan amarahnya yang membuak-buak.
Sabar haikal…. You tak tau lagi kan cerita yang sebenar. Mungkin salh faham. You maner tau kan. Jangan cepat menilai orang haikal. I bukan apa, I kesian tau tengok si sofea tu. Dan satu lagi. You jangan ikut sedap mulut you je nak mengata i. I tak seteruk tu tau nak try hak orang. Tegur ikhmal sinis.
Sorry la Mal. I tak dapat nak kawal perasaan i. I mati-mati ingat die setia dengan I, tapi rupanya dia curang belakang i. dasar perempuan mata duitan. Nasib baik I tau peragai dia tu awal-awal.. kalu I dah kawin dengan dia, tak ke hancur keluarga I nanti. Terang haikal..
Perasaannya kini berbelah bagi. Antara kebenaran dengan mata kasar atau percaya dengan kebenaran kata hati.
I tak leh nak cakap apa la haikal. Tapi sebagai kawan baik you, I nak you fikir masak-masak. I tak nak you menyesal nanti. hati perempuan, kite tak boleh jangka..i tak berhak nak campur urusan you. Your life.. nasinat ikhmal kepada haikal.
Whatever. K la ikhmal. I nak cepat ni. I nak jumpa Kartika jap. I nak ucapkan terima kasih kat dia. Dulu memang I buta, yang jahat, di sangka baik, yang jujur, di sangka dengki. Baru I sedar sekarang. I khilaf.
What?????????? Kartika . are you crazy????
You tak kenal dia lagi la. Ok la. I pergi dulu. Malam nanti I balik lambat, so, pandai-pandai lah you kelentong mama I nanti. see u…. you la kawan I di dunia dan akhirat.
Ikut suka hati you lah haikal. I dah bagi nasihat. .. luah ikhmal dengan perasaan curiga yang bersarang di hati…
Kartika.. apa lagi lah yang perempuan ni nak….. omel ikhmal dalam hati…
**************
Hahahaha… baru puas hati I. lepas ni, mesti Haikal datang melutut depan i. kalau I tak dapat si haikal tu, perempuan lain pun tak akan dapat. Ni Kartika la.
I respect la you kartika. You memang hebat. Cakap-cakap jugak, habuan I mane. Malang la nasib air. Belum sempat I nak buat apa-apa kat si Sofea tu, dah si Haikal tu tiba. Awal plak dia datang. Tersasar dari jangkaan I. Dan yang paling I geram, macam mana si Sofea tu boleh sedar. Seingat I, I dah campurkan pil ke dalam minuman dia. Tapi memang I tak sangka la si sofea tu, nampak je lembut, tapi, terer bersilat rupanya. Geram I tengok Sofea malam tu. Sayang. Terlepas macam tu je. Rungut johan.
You tu yang lembik. I dah bagi peluang, you sia-siakan. Padan muka you. Nah, RM100 000 000. Seperti I janjikan. Kalau you tak percaya, you kira lah..
Belum sempat johan mengambil duit yang di beri Kartika, haikal tiba-tiba muncul.
Oiiiiiiiiiiii………. Betina tak guna.. I tak sangka you ni memang busuk. Menyesal I ikut cakap you. Tengking haikal
Dalam keadaan terpinga-pinga.. Kartika cuba mempertahankan dirinya.
Haikal… you salah faham ni. I tak tau apa-apa pun. Ni semua rancangan johan. You kan tau dari dulu lagi, johan sukakan sofea. I just nak tolong dia je. Pease haikal, maafkan i.
Wait a minute, I tergila-gilakan sofea, no way. I just sukakan tubuh dia je. Gebu. Geram I.. sinis jawapan johan
Dasar lelaki tak guna.
Bukkkkkkkkkk……….. satu tumbukan hinggap ke muka johan. You ni memang tak layak nak jadi manusia. Perosak kebahagiaan orang lain. Dasar parasit.
Haikal.. please, kawal kemarahan you tu… you lupakan je perempuan tu. Dia tak layak untuk you. Dasar perempuan kampung. pujuk kartika.
Panggggggggg…….. you ni pun sama. You ni kan lebih jahat dari syaitan. Dasar perempuan kotor, you tak akan sesekali layak untuk i. ingat tu. One more thing, sofea bukan perempuan kampung yang senang-senang you perlekehkan. Tegas haikal.

Apa-apa pun. Terima kasih yer. Dan baik I wish sekarang.nanti tak sempat plak kan. Selamat pengantin baru. …sindir Haikal sambil tersenyum kepuasan.
Tiba-tiba…..
Assalamualaikum……..

How dare you haikal…… tengking Kartika dengan perasaan tidak puas hati….
**********

Fea.. tengok ni… sepasang kekasih di temui mati dalam keadaan mengerikan. Mereka di percayai terlibat dalam kemalangan selepas di tuduh berkhawat.
Ish… ko ni sarah…. Dah memang ajal dia. Tak baik tau pandang serong kat diorang.. tegur sofea.
Jap…. Jap.. jap…. Cuba fea baca nama diorang.. Kartika Datuk Mukhriz dan Ahmad Johan Tan Sri Akbhar. Macam familiar je nama diorang ni. hehehe…. Baru padan ngan muka diorang. Jahat sangat.
Astagfirullah al-azim, tak baik tau. Memaafkan orang lebih baik dari kita meminta maaf. Ingat tu. Tegur sofea.
Yela-yela ustazah….
Peluk lah diriku dan jangan kau lepaskan kan ku…….
Bunyi nada dering telefon sofea mematikan seketika perbualan sarah dan sofea.

Assalamualaikum Fea….
Ya allah… dugaan apa lagi ni… aku dah pasrah.
Hello..hello…Fea… ni Haikal…. I minta maaf. I tahu I yang bersalah.. please sayang…Maafkan I
Haikal… fea dah lama maafkan haikal, walaupun haikal tak ada apa-apa kesalahan pun untuk di maafkan. Sindir sofea walaupun dia tahu hatinya rindu untuk mendengar suara kekasih hatinya.
Please fea… jangan macam ni… I tahu I yang salah…I love u sayang….rayu haikal
Ya allah, kau kuatkanlah hatiku…… aku masih cintakan dia….

Kenapa ni fea…. Sabarlah.. dan ingatlah. Kaau dah jodoh, tak kemana.

Tut… tut… tut…
Fea… fea… Haikal menjerit memanggil nama Sofea walaupun dia tahu talian sudah dimatikan.

Haikal.. baik you segera fikirkan cara bagaimana untuk memenangi hati Fea semula. You patut tahu, hati dia dah banyak terluka….nasihat Ikhmal..
Aku tahu… aku salah… sayu suara haikal menuturkan rasa hatinya. Dia terkilan kerana lebih mempercayai orang lain daripada buah hatinya sendiri….

**************
Sofea.. betul ke apa yang fea buat ni. fikirlah masak-masak…belum terlambat lagi fea…
Dah terlambat pun sarah.. sarah pun kan dah tahu, sekejap lagi rombongan pengantin akan sampai… fea tak sanggup nak malukan family fea… luah fea….
Jangan menangis fea… buruk tau…… dah tak lawa dah… sarah cuba menceriakan kawan fea walaupun dia tahu reality tak akan sama dengan fantasi…
Suasana muram mula menyelubungi kamar mereka.

Ya allah… tak siap lagi… pengantin lelaki dah sampai la. Jap lagi nak masuk. Sarung cincin… Ish… anak dara sorang ni. nak jadi bini orang pun kene ajar lagi. Sini cepat… biar mak mah betulkan mekap tu cikit.. comot betul… kan lari plak bakal suami Fea nanti…. bebel mak mah selaki mak andam Sofea.
Biar la.. sape suruh dia gatal-gatal nak kahwin ngan Fea…
Amboi… pandai yer menjawab
Melihat aksi mak mah,, kami ketawa terbahak-bahak… segala masalah yang menyelubungi sebentar tadi seolah-olah hilang.

Ya allah.. kenapa hatiku berdebar-debar ni…. mungkin… tapi mustahil……

Assalamualaikum… boleh abang masuk…..
Aku masih tertunduk malu. Malu untuk menggangkat mukaku..
Penat tau abang berdiri….
Ku dapat rasakan tanganku dipengang lembut.. mukaku di angkat perlahan…..
Haikal….
Oppss… bukan haikal tapi abang…maafkan abang Fea. Abang tak sanggup kehilangan Fea…A’a tapi Fea dah tak boleh menolak… abangkan suami fea. Tau la abang ajar Fea nanti.. keningnya di angkat sebelah….
Abangggggggggggg…………….. bukkkkkkkk…. satu tumbukan hinggap di perut haikal…. Padan muka… sape suruh menggatal….
Feaaaaaaaaa…………. Nak kene niiiiiiiii… siap la nanti.. tau la abang nak buat macam mana…..

Suasana riang mula terpancar pada wajah kedua-dua belah pihak keluarga pengantin…
Berjaya jugak kita berbesan yer Lan…
Tengok la.. rancangan sape….. hahahahahaaaaaaaaaaaaa…………

Maaf kalau tak menarik. Ni hasil cerpen saya yang pertama.
posted by Penulisan2u @ 6:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 21/8/09 10:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la...........

     

  • At 21/8/09 11:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buat la betol2...
    pening je bace tau x...
    aishhhh...

     

  • At 21/8/09 2:17 PTG, Blogger ~Faniza~ said…

    ok lar tuh...
    Tapi pendek ar...
    transfer ag k...

     

  • At 21/8/09 4:42 PTG, Anonymous shasha81 said…

    best juga jalan ceritanya....dapat menarik minat saya untuk membacanya. saya harap ada lagi yang terbaik nanti cerpen dari anda. semoga berjaya...good lu.....ck

     

  • At 22/8/09 6:31 PG, Anonymous ayma yana said…

    leh thn la nie..
    bez jugak pe..
    well done, writer!!

     

  • At 22/8/09 9:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laki sama laki pgl i dan u kew?
    mcm lembut aje

     

  • At 23/8/09 10:14 PG, Anonymous ariyanna said…

    ok pe..
    tp 2 la klu buat drama pun ok pe..
    ok harap2 ada smbungan...

     

  • At 24/8/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeh..
    pening la pk mana satu dialog dia..
    lintang pukang eh..

     

  • At 25/8/09 3:33 PTG, Anonymous ara said…

    kay r..
    tp kwn2 pn ber 'I','U' jg kew he..
    anywhre nice try..

     

  • At 25/8/09 9:06 PTG, Anonymous aaaaaaa said…

    mana pebdakap kata????????pening tul la aku nak becer.......

     

  • At 26/8/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    krg memuaskn..sowy..
    try 4 de nxt time

     

  • At 26/8/09 12:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mne satu dialog pon x tau arr..

     

  • At 26/8/09 2:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    NK WAT CERITA WAT LA ELOK2...
    MCM BUANG MSA JER...
    N MCM CTER JLN XPNOH
    MEN SHORT CUT JER...
    XBEST LA WAT CTER MCM NI

     

  • At 27/8/09 1:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam... permulaan yang bagur teruskan usaha anda. kepad ayang terlalu over mengkomen sedarlah kan dia dah cakap yang tu dia nye cerpen pertama so timbang rasa la sikit... kepada penulis ALL THE BEST. jangan putus asa moga ALLAH sentiasa rahmatiMU

     

  • At 27/8/09 1:39 PG, Anonymous x puas hati said…

    ntah pape la......pembuke kate n penutup kate x de la......laen kali blaja la dulu nk wat cter...k......ni nasihat yg bagoz...sbb, nnti org akan komen yg bukan2

     

  • At 27/8/09 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suspen jew...

     

  • At 27/8/09 4:41 PTG, Blogger farizan said…

    citer da best....tp susah nk bace...pastu jangkamasa mase dia kawen pun tak nyatakan...tetibe je...tp jalan citer mmg da nk best...apepun ni percubaan yang pertamakan....cube lagi...penulis ade bakat utk menulis....

     

  • At 28/8/09 4:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    thanz sbb beri komen....
    sy akan baiki penulisan sy pada masa akan datang...

     

  • At 29/8/09 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best.tahniah.
    harap awk boleh maju kedepan tok cipta 1 pembaharuan dalam diri awk .

     

  • At 30/8/09 9:40 PG, Anonymous mawar said…

    oklah...kalau panjang sikit baru best..
    satu je..semasa berdialog mesti ada penutup kata dan pembuka kata supaya pembaca tak keliru...
    good job..menarik sangat...

     

  • At 8/9/09 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyai cpt nau la ending story nie..
    xdpt nk feeling btl2 story nie..
    papepon keep writing yo..

     

  • At 10/9/09 1:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ai leixa leez..
    t'lalu rngkas..
    leh improve lg tok next karya..
    keep up a gud work..!!
    -nik-
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 15/6/10 10:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah biase dah cte cam ni..try lg yer..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group