BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 19, 2009
Cerpen : Badan oh badan
Nama Pena : MaNgKuK pEcAH

"Bedebuk!!!"
"Adoi" satu mahluk besar rebah ke bumi.
"Malang betul nasib aku hari ni!" rungut Dian perlahan. Dia cuba bangun. Saiz badannya yang agak besar telah menyukarkan dirinya untuk bangkit semula.
"Siapalah yang bawa sial kat aku ni pagi-pagi lagi dah jatuh." Bebelnya sendirian.
Dian seorang gadis bertubuh comel. Bukan setakat comel tetapi dua kali ganda comelnya. Saiz badan XXL itulah membuatkan ramai yang mengenali Dian, seorang gadis pintar.
"Hai Dian comel. Terjatuh ye. Kesian…" lantas suara-suara sumbang ketawa berdekah-dekah kedengaran.
Dian lali. Ejekan itu sudah selalu didengar. Walauapapun yang terjadi Dian redha. Dia bangga menjadi dirnya. Saiz badannya tidak pernah di jadikan alasan untuk kembangkan potensi dirinya.
"Aku memang comel pun," balas Dian dengan gah sambil bangun dari lantai koridor. Namun pemilik suara-suara tadi sudah jauh meninggalkan Dian. Dia termangu seketika.
XXXXX
"Manja mama bila nak balik?"
Suara di corong telefon N90nya bertanyakan hal yang sama. Mama…mama…
" Yup ma. This week tak balik ma. Banyak kerja nak dibuat." Nada suaranya diubah menjadi manja seperti anak kecil.
"Laaa…kenapa?tak boleh ke buat kat umah. Mama rindulah kat anak mama sorang ni…blah…blah…" telefon dijauhkan dari telinga.
Dian bosan diperlakukan macam anak kecil.
‘Mama ni tak penat ke membebel kat aku…huh…don’t try this at home ok.’ Dian ketawa kecil.
"Yan…yan…yannnn, dengar tak mama cakap ni? Kamu ada lagi tak ni?" suara puan Linda makin kuat.
‘Alamak kantoi pulak dengan mama aku’ katanya sambil garu kepala yang tidak gatal.
"Ye yan dengar ma. Tadi ada membe panggil,"
‘Mudah-mudahan mama percaya…otak bergeliga aku ni kan hek3’
"Yela tu. Macam mama tak tahu. Mama tak kira. Yan kena balik jugak. Lagipun kita ada tetamu istimewa. Jangan lupa tau!" Puan Linda masih berkeras.
‘Nampaknya terpaksalah aku beralah…huh tension betullah!’
Ok mama. Yan balik." Nadanya tak seceria tadi.
"Macam tulah anak mama. Okeylah, papa kamu panggil mama. Jangan lupa tau!....."
Ayat seterusnya Dian tidak mampu mendengar lagi. Suara mamanya yang nyaring mampu tembus lima buah bangunan sekaligus semakin perlahan dan terus tiada. Punat merah ditekan dan badannya dicampakkan ke atas katil.
"Aaahhh benci betul aku"jerit Dian sepuas hatinya.
XXXXX
" Masuklah Datin Rabiah, Datuk Syafik." Pelawa Encik Ikhmal.
" Alamak tetamu papa dengan mama dah sampai. Aku baru nak melantak ayam golek ni. Kacau daun betul" rungut Dian. Seleranya terganggu. Di ruang tamunya, kelihatan seorang jejaka yang amat dikenali.
"Ya ALLAH. SyahFitri. Apa dia buat kat rumah aku ni." Dian mula tak tentu arah.
Mana tidaknya lelaki yang dia minati sejak masuk Universiti Putra Malaysia dulu. Kini dia sudah berada di akhir tahun.
Dian mula mencuri dengar perbualan orang tuanya itu. Namun mulutnya tak berhenti mengunyah kentang goreng. Tiba-tiba perutnya rasa senak. Terlebih makan agaknya.
"Adoi sakitnya perut aku,"
Kaki Dian berlari kea rah tandas yang berdekatan.
XXXXX
Di ruang tamu pula, perbualan masih rancak kedengaran. Suasana menjadi lebih serius. Tiada lagi gelak tawa antara mereka.
"Macam nilah Ikhmal…Linda. Anak kami, Syah ni sudah tahun akhir. Kami memang berharap sangatlah kamu berdua dapat menunaikan permintaan kami yang besar…" kata-kata Datuk Syafik terhenti apabila terdengar bunyi kuat dari arah dapur.
"Ya ALLAH, apa bunyi tu?" kata Puan Linda separuh menjerit.
"Lin nak periksa sebentar."
"Aunty, saya nak ikut." Kata Syahfitri dengan sopan kerana dia juga kepingin tahu apa yang ada di sebalik tirai dapur itu.
XXXXX
"Yan anak mama!!!" jerit Puan Linda terkejut.
Dian yang terbaring di lantai basah kelihatan malu. Syahfitri yang diminati telah berada di depan matanya dan dia terbaring. Keadaan yang sangat memalukan. Tiba-tiba dapat satu idea iaitu…
"Yan…yan… anak mama. Bangun sayang." Terasa pipinya ditepuk-tepuk.
‘Sakitlah mama. Wahai kandaku cepatlah pergi. Malu…malu…’ jeritnya dalam hati.Tak lama kemudian Dian diangkat ke ruang yang selesa untuk berbaring. Seperti benda yang empuk. Mungkin katil Bibik. Kelopak matanya dibuka perlahan-lahan setelah pasti semua tiada di situ.
"Opocot mak kau meletup!" jerit Dian. Tangannya sudah melekap ke mulut. Di pintunya terdapat susuk tubuh manusia. Siapa lagi kalau bukan jejaka hensem.
‘Wah aku nak pitam lagi…’
"Dah, jangan nak berlakon lagi. Aku tahu ko tipu tadi. Aku nak ko dengar betul-betul." Serius nadanya. Syahfitri berwajah lonjong, kulitnya cerah, rambutnya terpacak. Sekali pandang persis Shah Rukh Khan versi cerah.
"Ko dengar tak perempuan??" suaranya tinggi.
"Hah" terkejut Dian. ‘Asyik sangat meneliti wajah orang. Kan da kantoi…’
"Aku tak suka rancangan family kita. Semua tu mengarut. Aku nak ko pujuk mak bapak ko untuk reject. Ko faham?" wajahnya bengis. Hilang kemachoaannya seketika.
"Aku tak faham. Apa yang nak di reject?" tergaru-garu kepalanya.
"Apasallah ko bengap sangat. Aku kata aku tak suka. Ko kena bagi tahu kat mak ko tu kau tak nak KAHWIN dengan aku. Senang kan?"
"Suka?"
"Kahwin?"
"Siapa yang nak kahwin?" Dian masih blur.
"Kau dengan aku kena kahwin…tapi aku tak nak. Aku tak suka. Dah faham cik adik?" syahfitri meraup mukanya. Tekanan otaknya melayan karenah perempuan.
"Ooo kita kena kahwin. Nape ko tak suka?" blur lagi.
"Dahlah malas aku layan ko. Yang penting aku nak ko reject peminangan tu nanti kalau tak tahulah nasib ko!" ugutnya.
Sedar tak sedar air mata Dian mengalir deras. Tidak sangka dirinya begitu hina dimata Syahfitri. Dia pura-pura tidak faham kerana ingin melihat sikap sebenar Syahfitri. Namun, segalanya terbukti. Lelaki itu tidak sukakannya dan tak ingin berdamping dengannya. Malam itu menjadi malam sendu untuknya.
XXXXX
"Kenapa Syah buat mummy macam ni? Apa kurangnya Yan?"
"Syah tak suka dia." Ringkas sahaja kata-katanya.
"Kenapa? Sebab dia gemuk? Macam tu cara Syah nilai hati budi orang ya? Mummy tak sangka." Datin Rabiah berlalu pergi. Dari jauh Syah tahu mummynya kecewa dengannya.
"Daddy tak tahu nak cakap apa lagi. Mulai sekarang Syah buatlah keputusan syah sendiri. Daddy tak nak campur." Daddynya turut kecewa.
Syahfitri terduduk. Seakan menyesal dengan tindakannya. Dia terlalu bodoh menilai cinta. Safira yang diidamkan ternyata curang dengan kawan baiknya sendiri, Ameer. Dian pula terus sepi setelah kejadian malam itu. Dengar khabar, Dian membawa dirinya ke London. Syahfitri merebahkan dirinya dengan penuh sesalan. Di hatinya, masih menanti Dian yang di pandang rendah kerana XXL. Dalam tidak sedar dirinya telah jatuh cinta pandang pertama semasa melihat Dian terbaring di dapur suatu ketika dulu. Namun, ego mengatasi segalanya.
XXXXX
2 TAHUN KEMUDIAN…
"Cik Dian, terima kasih kerana menjadi model produk kami. Saya berharap awak akan temui cinta sejati awak." Kata Doktor Meng Hat.
"Terima kasih, saya hargai pertolongan doktor." Dian tersenyum puas. Badannya makin solid. Kalah mama. Gelaknya dalam hati. Untung Dian kerana bertemu dengan Doktor Meng Hat di tepi jalan semasa cintanya di reject mentah-mentah.
Kini wajahnya telah menghiasi dada-dada akhbar dengan mempromosikan produk kelangsingan untuk kaum XL plus-plus. Jus mate ternyata berkesan setelah berusaha sehabis daya.
"Gedebuk!!!"
"hoi jalan pandang depan la." Kata lelaki serabai didepannya.
‘Ish mamat ni nak kena. Dia yang langgar aku.’ Bebel Dian sendirian.
"wah lawanya. Maaflah, saya yang salah." Kata lelaki itu sambil tersengih-sengih.
"hoi mamat. Aku lawa baru nak minta maaf. Kalau gemuk? Sampai mati pun ko salahkan aku kan?" balas Dian geram. Lantas berlalu. Mamat tadi masih terpinga-pinga. Orang ramai melihat ke arahnya. Semua menyalahkan lelaki itu.
Dian….diannn tunggu."
"Siapa pulak panggil aku ni. Ada orang cam aku ker?" rungutnya.
"Do I know you?" cermin mata di tanggalkan. Syah…
"Saya syah, kenal lagi?" wajahnya agak cengkung dan tak terurus. Wajahnya begitu mengharap namun Dian pun tak pasti apa yang diharapkan setelah lelaki itu membuangnya.
"Maaf, tak kenal. Saya busy. So goodbye." Dengan angkuh Dian berjalan. Baju blaus yang disarungkan menampakkan seperti isteri orang kaya.
‘Biarlah. Bila lagi nak vogue? hahaha’
XXXXX
"Yan, mama ni. Yan balik sekarang. Papa yan mengamuk…tut…tut…tut…" talian teputus.
"Kenapa mama dengan papa ni?" Dian pelik.
Sejam kemudian, setibanya Dian di rumah. Kelihatan ramai orang di luar rumahnya. Seperti ada kenduri. Jangan-jangan papa…
"Mana pengantin perempuan? Lambatlah. Kan akad nikahnya petang ni?" mak Andam membebel lagi. Riuh rendah rumahnya. Dian nak pitam. Papa mengamuk? Siapa meninggal? Pengantin?
"Gedebuk!"
"Yan anak mama. Wake up honey. Kita kena bersiap cepat. Ada lagi sejam nak ke masjid."
"Kenapa nak ke masjid ma?" Kepalanya pusing lagi.
"Awak nak nikah. Pihak pengantin lelaki dah gerak. Kita tak siap-siap lagi"
"Kenapa tergesa-gesa?kenapa tak bagitahu Yan dulu. Yan tak nak ma." Tangisan mula kedengaran.
"Ikut cakap mama. Yan bersiap dulu.mak cik siapkan anak saya ye." Kata mama dan berlalu pergi. Dian kecewa.
"Aku nikahkah dikau dengan Dian Aliyah bin Ikhmal dengan mas kahwinnya Rm80 tunai."
"Aku terima nikahnya Dian Aliyah bin Ikhmal dengan mas kahwinnya RM80 tunai."
"Sah?...sah…sah…"
Air matanya bergenang. Kini di bergelar isteri orang yang tak dikenalinya.
"Dian, maafkan abang. Tak beritahu sayang awal-awal. Maafkan abang." Lantas hinggap kucupan suci di dahinya. Mata dibuka dengan penuh debaran. Dan…
"Awak?"
"pengantin pengsan!!!"
Terima kasih cinta. Saya akan hargainya. Syah terima kadsih sudi terima saya walaupun dulu dah kena reject. Mama, memang suka buat anak mama pengsan kan? Hek3 to my little angle, Dian Liliana. Jangan makan banyak-banyak nati gemuk macam ibu.
Diari ditutup. Dian melihat badannya sekilas.
"Adoi membazir aje pergi London Weight management dan minum Jus Mate" rungut Dian.
Badannya berubah menjadi XXXL setelah lahirkan Dian. Alahai badan. Badan direbahkan dan di tariknya selimut.
"Selamat laki aku tak kisah."
posted by Penulisan2u @ 5:16 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
17 Comments:
  • At 19/8/09 2:49 PTG, Anonymous dinda_z said…

    hakhakhak....simple jeq cter..ape yang penting ati n prasaan bkn saiz bdn...

     

  • At 19/8/09 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehe..funny gak tp asal dian aliyah tu BIN ikhmal plak? bukan die BINTI ke? haha..tp x pe,perhaps typing error kot..

     

  • At 19/8/09 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ler citer nie jalan citer pun santai jer gaya bahasa pun ok jer kelakar gak.tahniah buat penulis citer anda bagus sekali

     

  • At 19/8/09 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..tersedak aku bce...aku pon XXL gak...kuang kuang kuang

     

  • At 19/8/09 5:51 PTG, Blogger anahraf said…

    xpe2 yang penting hati bukan badan..bagus citer nih

     

  • At 20/8/09 12:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu smua org berfikiran mcm en.anahraf...
    sng nya hidup....
    cinta fizikal hanya sementra...
    cinta yg hakiki pd yg SATU....

     

  • At 21/8/09 7:59 PG, Anonymous Azzrinsha said…

    ok gak cita yang menarik perhatian.............

     

  • At 23/8/09 10:50 PTG, Anonymous hahaha said…

    nak promote barang ke aper nih???????????

     

  • At 28/8/09 8:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu la sume org bfikran mcm 2...... bgus truskn brkrya keep in touch;-)

     

  • At 29/8/09 10:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm cite cinta kolestrol je... apa pun nice try

     

  • At 31/8/09 11:02 PTG, Blogger ziela said…

    ermm..
    saya pn saiz xxl gak..
    bf sy x kisah..
    lg die kata cute adalah..
    yg penting hati..
    bkn mengukur nilai seseorg dr bentuk fizikal..
    tp, x dinafikan, mmg ada sesetngh lelaki yg masih mendiskriminasi golongan xl++..
    pape pn, good story..

     

  • At 2/9/09 2:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dian 2 laki kew
    pompuan??
    kn sepatutnya binti..
    bkn nyew bin..
    hak.. hak..
    klaka lerr citer
    nie!! malang! malang!
    ^_^isha^_^
    ishabalqis97@gmail.com

     

  • At 2/9/09 11:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelakarnya... hahahaha... tapi hapy baca ceriter ni..
    -fara-

     

  • At 4/9/09 11:25 PG, Blogger atikah_natrisya said…

    waahahhaa..takut nk jd gemok cmnie..

     

  • At 9/9/09 2:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul ckp org tua2 cinta x knal cpe n cinta itu bute..ha3

     

  • At 10/9/09 6:19 PTG, Anonymous pintoi said…

    comel la citer nie...heheheeh

     

  • At 3/12/10 9:40 PG, Anonymous Faizura Fadzil said…

    haha !
    sweet giler .
    :D
    suke !

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group