BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 27, 2009
Novel : Kahwin Wasiat 2
Nama Pena : serra

Bab3
Air hujan telah basah mengenai tubuh badan ku lecun habis! Argh antak la! Yang penting aku dapat lepas tension ni!.Lepas je pembacaan surat wasiat tu,keluarga Syed Ar-Rayyan Mukhriz semua nak aku kahwin dengan Syed Ar-Rayyan Mukhriz katan mereka aku jelah penyelamat mereka.huh!dasar pandang harta!.TIDAK!muktamad aku takkan kahwin denganmmat tu entah mane-mane la mamat tu.Datuk ni pun satu kenape nak libatkan aku dalam hal ni.Aku masih tak boleh terima yang ayahku meninggal sebab atuk aku sendiri yang bunuh! Siapa tak bengang .aku melepaskan segalanya dekat emak .Emak marah betul! Dia tampar aku!seumur hidup aku tak pernah emak tampar aku!

"kurang ajar kamu sarah emak tak pernah ajar kamu hina orang! Kenapa la atuk kamu sendiri kamu nak hina macam tu sekali!"tengking emak.

"emak?! Mak takkan tak pernah rasa sekulimit pun rasa marah dekatatuk!diayang menyebabkan ayah sarah mati mak! Dia jahat mak! Dia kejam ! kalau tak kerana tuk bunuh ayah, hidup kita tak mugkin akan susah macam sekarang mak! Emak pun sama macam dia orang pentingkan harta je!"aku menjerit sambil menangis! Ku sangka kan emak tidak akan bersetuju dengan wasiat tersebut, rupanya emak pun dua kali lima juga!
Sekali lagi emak menampar pipi ku.mak kelihatan begitu berang namun air matanya yang bertakung tadi tidak dapat dibendung lagi.Aku tidak sanggup melihat emak menangis lagi!
Aku berlari keluar sambil membawa bola keranjang peristiwa tadi ku imbas kembali kumembukamataku perlahan-lahan.hujan masih lebat.Aku kembali bola kedalam basket.yes! masuk juga.Masa sekolah menengah aku ni kiranya pro la juga main bola ni.Tapi tak dipilih sebab badan ku gemuk! Argh sebab tu je ka?! Bodoh dia orang ni tak yakin la sebab badan aku?.
Sedang aku khusyuk bermain,aku terbaling dekat tempat lain dah jauh pulak nak ambik.hish! ni yang malas nak ambik ni.Baru je aku nak pergi dekat situ aku ternampak seseorang,kurang jelas kerana hujan yang masih lebat.gaya macam lelaki.lelaki tersebut mengambil bola ku dan berjalan kearah ku sambil membaling bola tersebut.zap!laju betul mamat ni baling.siapa kah dia?.

"sorang je?"soal lelaki tersebut.hehe ape punya soalan la mamat ni.die tak nampak ke aku tengah sorang-sorang main bola macam orang gila ni.
Perlahan-lahan aku menganguk.malas pulak nak bergurau! Aku ni dah la takde mood nak bergurau.
Lelaki itu makin mendekati ku.takut pulak rasanya entah-entah dia ni pencuri ke perogol ke apa.

"excuse me! Apa yang awak nak?!"aku agak marah dengan perlakuan lelaki tersebut.

"takkan awak tak kenal saya?"soal lelaki tersebut.dia membuka hood di kepalanya.jelas dapat kulihat .Rayyan!!??.

"AWAK?!"aku merengus kasar lantas ku berpaling kearah lain.ni mesti kes nak ajak aku kawin ni.huh!dia ingat kawin ni perkara main-main ke?

"hai cik Sarah! Dah lama kita tak berjumpa rasa macam sehari tu macam setahun la"kata Rayyan sambil mengenyitkan matanya dan senyum menggoda.Sedikit sebanyak cair juga hati aku ni tengok dia buat macam tu.hai… dah la handsome,kacak,bergaya pula tu… hish!tak boleh jadi ni kawal diri tu Sarah! Die baru kenyit sikit kau dah macam nak pengsan .

"hemph! Apa yang awak nak ha?" gertak ku namun Rayyan masih kelihatan biasa.

"sabar dulu cik Sarah,bawak bertenang saya datangni bukannya nak bergaduh.cuma saya ingin berbincang sesuatu dengan cik Sarah"lembut saja tutur Rayyan.Makin tergoda la aku.Ya Allah kau Bantu la hambu ni yang dinodai!.ok!kuat semangat sikit!

"awak nak bincang apa lagi? Keputusan saya muktamad! Saya tak rela buat perkara macam tu! Diri saya mana boleh dijual beli macam tu.Walaupun awak cuba menggoda saya Encik Rayyan belum tentu lagi saya berkahwin dengan awak!"aku terus mengambil bola dari tangan Rayyan dan terus berjalan meninggal kan Rayyan.ha! baru padan muka kau! Kau ingat aku ni siapa?
Belum sempat aku keluar dari court basket,terasa lengan ku di pegang kuat.ouch! sakit.Kuat betul mamat ni pegang.aku berpaling memandang Rayyan.Kali ini dia kelihatan begitu serius.

"please miss Sarah!,Im begging you plese! I need to talk with you"mendatar sahaja suaranya namun seperti ada nada ungutan.tajam mata nya memandang mata ku.Seperti terkena pukau! Aku mengangguk perlahan.

"bagus! Kita bincang di tempat yang teduh sikit"kata Rayyan sambil menarik lengan ku ke arah kereta

Porshe miliknya.Yang peliknya aku kelihatan menurut sahaja masa tu.mana pergi kekutan daaman ku! Mana perginya! Kenapa disebabkan sentuhan seorang lelaki aku boleh lemah begitu sahaja!.

"wanna some drink?"soal Rayyan.sambil menghulurkan setin Nescafe.aku pantas menggeleng.

"here! Towel!" ujar rayyan lagi.wow! semua benda ada dalam ni .sampaikan tuala bersihpun ada ni,ada dua

pulak tu. Macan tau-tau je.aku tidak mengambil tuala tersebut sebaliknya aku mengeluarkan sapu tangan dari poket seluar ku.ala lecun habis la!.
Rayyan tergelak

"orang dah kasi yang kering nak jugak pakai yang basah"
Aku merenung tajam ke arahnya.sengaja ku malas nak terima pemberian dia.ego la katakana .ceh ego la sangat! Padahal tengah nak beku je masa tu.
Tiba-tiba saja Rayyan mengelap rambut ku lembut.wah indahnya !.memang bertuah siapa dapat laki romantic macam ni.Wait! jangan mudah tergoda!.terus aku menepis tangan Rayyan dah mula menggatal mengusap pipi aku.hish! dia ni tak habis-habis nak menggoda aku.

"please! I don’t like it!"

"alright im sorry dear"ujar Rayyan sambil tersenyum menggoda.
Ok! Back to the basic.

"what ever mr.Rayyan,now apa yang awak nak bincangkan sangat dengan saya ni?" soal aku marah

"hemmm.. macam nilah kita tak payah cerita panjang-panjang .why don’t you just marry me my dear .. hem??"Rayyan mencapai tangan ku kemudian mengucupnya.
Ya Allah! Mamat ni dah gila agaknya? Dia ingat aku ni mudah tergoda sangat ke?

"hey! Apa awak buat ni! Let me go!"terus aku menepis tangan Rayyan.lalu aku membuka pintu dan get ready untuk keluar dari dunia nodai ni.

"nanti dlu Cik Sarah! Ok-ok im sorry .i didn’t mean it"rayu Rayyan

"ok last chance! Tapi kat luar! Saya tak selesa duduk dekat dalam! Banyak syaitan!"sengaja aku memerli dia. Rayyan merengus perlahan .dia gagal menggoda Sarah.dia ingatkan bila berbuat begitu Sarah akan berkahwin dengannya namun sangakaanya meleset! Iman Sarah begitu teguh!

"Cik Sarah tolong la kahwin dengan saya"rayu Rayyan lagi.
Aku merengus kasar!mamat ni tak serik-serik lagi ke?
Aku menarik nafas sedalam-dalamnya

"Encik Rayyan, saya ni tak cantik,tak bergaya,tak slim,gemuk pulak tu!masakan saya boleh nak jadi isteri Encik.encik ni terkenal orangnya,tak malu ke nanti dapat isteri yang takcantik dan gemuk macam saya ni?ha?! saya tahu encik nak berkahwin dengan saya sebab harta atuk saya.tapi kan encik Rayyan duit bukan lah segala-galanya.Duit masih boleh dicari encik Rayyan"ujar ku lembut dengan harapan agar Rayyan melupakan niat nya tadi.namun sangkaan ku meleset.

"saya tahu tu cik Sarah,memang la duit boleh dicari.tetapi bagaimana pula permintaan arwah datuk? " kata Rayyan lagi
"emm saya masih ragu-ragu terhadap arwah.Mana mungkin seorang sanggup merosakkan kebahagiaan anaknya seta cucu-cucu dia sendiri"ujar aku

"apa maksud awak?"

"maksud saya arwah atuk awak tu dah bunuh ayah saya kalu awak nak tahu kan! Kalau ayah masih hidup! Keluarga kami takkan hidup susah sampaikan sekarang!atuk begitu kejam! Sanggup bunuh menantu sendiri!" air mata telah membasahi pipiku.

"diam! Sarah! Awak masih tak mengerti apa-apa ke? Awak tahu tak lepas ayah awak meninggal atuk begitu rasa serba salah! Sampaikan dia menjadi gila selama 2 tahun! .Tpi alhamdulillah Allah tu maha berkuasa atuk sembuh juga akhirnya! Dia mencari keluarga awak,tapi tak jumpa-jumpa lagi.Namun nasib nya baik setelah menjumpai emak awak! Atuk merahsiakan tentang penyakitnya dia tak nak orang lain tahu.sehari sebelum dia meninggal dia berkata agar keluarga kami dapat menjaga keluarga awak jikalau dia sudah tiada.atuk nak teruskan lagi perjanjian tersebut agar dia meninggal dengan aman.atuk mewasiatkan hartanya sebanyak 70% kepada keluarga awak dan 30% kepada kami.Awak tahu kenapa atuk beri keluarga awak lebih? Hemph! Sebab dia tahu awakdan keluarga awak hidup susah dari dulu.Sedikit pun kami tidak berasa kecewa walaupun atuk beri keluarga awak lebih.Sedangkan kami tiada apa-apa pertalian darah pun dengan atuk,namun atuk masih teringatkan kami.Saya hairan dengan awak Sarah! Kenapa la benda begitu pun awak atak boleh nak sedar!.kalau lah dalam wasiat tu kata saya perlu berkahwin dengan awak dan tidak mendapat satu sen pun.saya tetap akan menurut! Kerana atuk telah banyak berkorban demi kami! Saya bukan lah seorang yang kacang lupakan kulit"panjang lebar Ucapan Rayyan
Aku terkedu dan amati setiap baris ucapan dari Rayyan.betu juga apa yang diperkatakan oleh dia.

"tapi saya tak perlukan duit!"aku msih berdalih.

"awak kata aku tak perlukan duit? Tipu la jawabnya!.hai..saya pelik la dengan manusia macam awak ni.saya dengar adik awak sakit barah usus"kata Rayyan sambil matanya melirik kearah mata ku.

"what?! Apa?! Saya salah dengar ke? Awak cakap adik saya sakit barah usus? Jangan nak mengarut lah! Awak tak tahu apa-apa!"aku agak marah apabila Rayyan berkata nbegitu sedangakan adikku sihat walafiat.

"up to you my dear.but it is true" kata Rayyan sambil tersenyum menggoda.

"dah la saya nak balik.Awak dengar sini ya saya takkan percaya auta yang awak buat tadi.dan lepas ni tolong jangan ganggu keluarga saya termasuk saya .faham?!"aku seperti menggertak sambil menunding jari kearah muka Rayyan. Ha! Biar padan muka !.
Belum sempat aku melangkah pergi.Rayyan menarik tanganku.aku terkesima ,tanpa kawalan aku terpeluk badan sasa milik Rayyan.Alamak!malunye…aku tak berani nak pandang wajah Rayyan.

"hish! Awak ni kenapa pegang-pegang ! lepaskan saya!"aku menjerit.biar malu sikit Rayyan ni.dia ingat dia hensem dia boleh la nak kawal macho.tolongla…

Rayyan menutup mulut ku.badan ku ditolak kasar di pintu kereta.Darah telah naik ke muka ku.takut!.wajah Rayyan yang tadinya menawan kini berubah bengis.
Pinggangku dipeluk kuat.berdebar-debar. Wajah Rayyan kini lebih kurang setengah inci dari wajahku.Dia nak cium aku ke?ah!jangan harap! Terus aku memalingkan wajah ku.chuppp! Rayyan mencium atau tercium pipi gebu ku.Aku terus menolak tubuhnya jauh-jauh.Bimbang kalau ada mata yang memerhati.kalau la ada orang nampak!mampus! satu kampong ni kecoh! Yang malunya aku n famili!.

"awak ni kan tolonglah beradab sikit ni kampong bukannya kat KL.saya tahu la awak dah biasa buat kerja-kerja bohjan macam ni!.tapi saya tak perlu kan khidmatnya.kita ni bukan muhrim tidak boleh bersentuhan apatah lagi berpelukan"aku agak marah apabila Rayyan berbuat begitu.takkan dia tak tahu hokum syarat agama.
Rayyan tersenyum sambil menguis-guis rambutnya.wah!bergaya sungguh.

"Miss Sarah saya ni bukan la bodoh sangat sampaikan tak tahu semua tu.Cuma saya tidak dapat kawal diri.Saya betul-betul tak sengaja cium pipi awak tadi.Tawak tu mengelak ketepi memangla terkena"ujar Rayyan tenang sambil berjalan mendekatiku.
Iya ke apa yang mamat ni cakap?entah la.alasan je kut.ni yang jalan dekat dengan aku ni kenapa pulak.hish tak boleh jadi ni! Tuhan tolong la aku dinodai lagi!.

"saya cuma nak buang rumpu kering dekat kening awak ni"kata rayyan sambil tangannya mengambil sesuatu di keningku.Alamak! malunya!.

"ok lah miss Sarah saya balik dulu.apa-apa hal rindu ke?nak kahwin denga saya ke? Just call me ok? Here’s my card.nice to meet you Sarah.send my regrets to your mom"kata Rayyan sambil meletakkan kad berwarna hitam diatas jalan.

"sorry,kita bukan muhrim.i can’t take your hands"ujarrayan sambil memakai cermin mata hitam yang berjenama ray ban itu.Lalu kereta mewah itu meluncur laju meninggalkan kampong yang indah ini.Dia memang handsome!. Rafi? Betulkah dia sakit? Kalau betul bagaimana?adakah aku terpaksa berkahwin dengan elaki yang bernama Rayyan itu?
posted by Penulisan2u @ 3:43 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
30 Comments:
  • At 27/7/09 11:59 PG, Anonymous sifa said…

    masih terdpt ejaan yg salah,
    ayat yg x dpt difahami,
    teruskan usaha....

     

  • At 27/7/09 3:38 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    huhu..
    cool la rayyan..ske2..
    smbung2..

     

  • At 27/7/09 7:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    regrets ke regards?

     

  • At 27/7/09 7:25 PTG, Blogger Suhaidah Tan said…

    suka2...

     

  • At 27/7/09 8:24 PTG, Blogger khadijah said…

    best nya cerita nie.....
    penulis cepat lah sambung lagi.....
    tak sabar nk baca next nya.......
    rayyan tue mcm playboy jer....
    baik dier mcm tak leh nk di percaya jer....
    hehehehhehehehehe......

     

  • At 6/8/09 8:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2.
    cepat la wat smbgn
    x sbo

     

  • At 7/8/09 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaa..bez r..
    cpt laa smbg..
    xsbr2 nak bce nie..
    hehehe..
    cpt laa..
    smbg 3 ,4,5,6 .

     

  • At 7/8/09 7:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hee..ok gak cite ni..
    tp sarah tu gemuk ke??
    gatai gak rayyan ekk..:D
    from sherah..

     

  • At 8/8/09 12:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    byknya ejaan yg salah,kadang2 menganggu pembacaan, jalan cerita yang bagus.........
    i'm waiting your next episod.....

     

  • At 9/8/09 1:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bley tahan best cite ni..
    x sabo nk tggu next episod die..
    rayyan ni jahat kee??
    hmmmm..

     

  • At 10/8/09 11:48 PTG, Blogger sitieys said…

    best2...hehe
    cepat r sambung...xsabar nk komen nie...hehe
    tp next time semak r dlu bnyk2 skit...nyk btul ksalahan..
    hehe...jgn mara daa...

     

  • At 11/8/09 4:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestla...bila nk sambung nie...sampai hati seksa ..
    tau..
    -zie-

     

  • At 11/8/09 6:15 PTG, Blogger Cya_Vincylea88 said…

    Best cerita ni..bila nak smbg lg episode ni..tapi msh ada lg ejaan salah..xpe cuba perbaiki lg ya...

     

  • At 15/8/09 1:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolonglah wahai penulis,
    bahasa terabor, english hancur habis,
    mane ada "send my regrets?"
    BM pun hancor, dlm dialog tak payah formal sgt bhs tu,
    please KIV bahasa segala ni,
    pastu taiplah ayat betul2, gap kan, jaga sekali perenggan tu, then tak payah lah guna datuk, lebih sedap baca sebagai atok, lebih proper, bukan nak hantar karangan spm pun kan,

     

  • At 19/8/09 3:49 PTG, Anonymous ajaju said…

    nape la wt sara 2 gemok?x syok tol.cbe wt die jd kuros

     

  • At 28/8/09 8:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x bez

     

  • At 8/9/09 5:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aisy....name rayyan mmg best, tp sama plak ngn nama mmber aku yg agk hampeh tu...heheehe

     

  • At 9/9/09 10:00 PTG, Blogger ~umai~ said…

    jln cte menarik..
    tp olahan kate n pggunaan bahase kurang menarik..
    diharap writer mggunakan bahase yg sempoi, sesuai dan tepat
    supaya cerita lbh menarik..=)

     

  • At 16/9/09 9:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayat yang akhir xleh blah..ahhahahah

     

  • At 17/9/09 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CoNGRaTuLaTioN!!!!
    KeeP iT uP KaY??!!!

     

  • At 24/10/09 11:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm..jln cerita bleh tahan..tp lebih bgs kalo writer gune ayt yg lebih sempoi..kdg2 ayt nmpk skema sket pon ade..then, ejaan n susunan ayt kene improve lagi..anyway, keep it up..

     

  • At 3/11/09 1:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya rasalah klau nk ambik habuk ke,lalang ke,xdelah sampai pergi rapat2 sampai dah setengah inci...apalah penulis ni...tapisaya tahu cite ni best...good luck

     

  • At 26/1/10 4:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm...jln cerita menarik...baikki bahasa sikit...

     

  • At 20/2/10 9:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    regards ... x regrets

     

  • At 22/3/10 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah best juga ni...tapi hati2 ngan ejaan tu...novel ni dari jiwang bleh jadi lucu pl sebab kesalahan ejaan...hehehe peace.

     

  • At 22/8/10 5:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    susah nak baca sebab telalu banyak kesilapan ejaan. tp jalan cerita agak menarik

     

  • At 27/9/10 11:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad...

     

  • At 25/1/11 8:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan la bce..sakit mata.jln cite best la gak tp ejaan tu..erm,english pn bterabur..bm pn slh eja..adoi la..
    cube lg..

     

  • At 2/4/11 12:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jlan cite ok da.tp pnggunaan ayat lngsung x ssuai.x mnarik n trabur abes.. awat llki gatal sgt??bosan aar cite ni. pnulis prlu bnyak baca novel2 yg femes2.blajar dripada pnulis sprti aisyah sofea n aina emir..

     

  • At 12/12/11 4:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln citer memang bagus tpi ejaan bnyk salah butnice story..............smbg la lg............

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group