BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 08, 2009
Novel : Finding Mr Glasses 16
Nama Pena : BlueRose

Leher yang lenguh diurut Elina perlahan dengan jari-jari runcingnya. Dia masuk ke rumah dan segera menutup pintu perlahan. Langkahnya lesu menuju ke bilik.

"Lina-chan," Elina berpaling ke arah Adam. Dia melontarkan senyuman hambar pada abangnya itu. Letihnya dia! Dia baru balik selepas dibuli oleh kelima-lima ahli kumpulan X-Music di persembahan mereka. Hadiah dan kad untuk Lee hanya ditinggalkan berselerak di dalam ruang tamu mini di bilik muzik. Dia merancang untuk mengemaskan semua itu esok kerana hari ini dia betul-betul-betul letih!

"Letih, ke?" tanya Adam. Elina hanya menggeleng perlahan lalu masuk ke biliknya. Adam mengekori langkahnya.

"Oniichan! Lina nak mandi lah," Elina menolak Adam supaya keluar dari biliknya tapi Adam kekal tidak bergerak.

"Tak apa. Lina mandilah. Abang di sini," ujar Adam. Elina membulatkan matanya dan memukul perlahan bahu abangnya itu sebelum tersenyum kecil.

"Berhenti jadi pembantu mereka, X-Music," tiba-tiba wajah abangnya menjadi serius. Elina terpaku. Dia kemudian duduk di atas katil.

"Kenapa?" tanya Elina. Adam memandang marah ke arah dinding sebelum memandang Elina kembali.

"Abang tak suka. Lina pasti balik rumah, lesu dan letih. Lina tidur lambat sebab terpaksa siapkan kerja sekolah dan ulangkaji. Sebelum ini, Lina tak macam ni. Sejak jadi pembantu mereka, semuanya berubah!" bentak Adam. Elina terdiam seketika sebelum tersenyum kecil.

"Tak apa. Lina baik-baik saja, abang. Lagipun Lia kena ganti balik guitar yang Lina pecahkan tu," ujar Elina. Adam kelihatan tidak puas hati dengan jawapannya.

"Biar abang je yang bayarkan," kata Adam. Elina menggeleng.

"Dari mana abang nak dapat duit tu? Guitar tu mahal tau!" Elina mengeluh perlahan. Tentu lama lagi baru dia dapat melangsaikan hutangnya. Waa!

"Adalah," Adam memandang ke arah dinding. Elina seperti dapat merasakan yang abangnya sedang merahsiakan sesuatu. Apa ya?

"Tak payahla, abang. Ini semua berpunca daripada Lina. Jadi, biarlah Lina yang selesaikan sendiri," ujar Elina. Adam memandangnya tajam. Segera mulut Elina terkunci.

"Lina tak nak berhenti jadi pembantu mereka sebab Lina suka pada salah seorang dari mereka, kan?!" tuduh Adam. Elina terlopong. Sebelum ini abangnya tidak pernah bercakap sekasar itu. Sedikit sebanyak, hatinya tercalar.

"Tak adalah!" Elina menunduk wajahnya marah. Adam mendengus kasar.

"Jangan nak bohong. Abang tahu. Siapa yang Lina suka? Wu atau Ryosuke?!" tanya abangnya kasar lagi. Suhu Elina menaik. Segera dia bangun dan menolak Adam keluar dari biliknya.

"Lina nak mandi. Kalau abang nak tuduh Lina bukan-bukan, baik abang keluar dari bilik Lina!" Elina menutup pintu kuat. Dia kemudian dapat mendengar dentuman di pintu. Tentu Adam menyepak kuat pintunya. Nampaknya Adam begitu marah tapi bukan dia seorang begitu. Elina juga arah kerana dituduh sebegitu. Dia hanya tidak mahu menyusahkan abangnya tetapi nampaknya Adam sudah salah sangka dengannya. Perlahan-lahan, Elina menyandarkan badannya ke pintu sambil mengeluh perlahan.

****************************

"Arghhhhh!" Elina menjerit sekuat hati melihat keadaan bilik muzik yang sangat-sangat-sangat kotor! Seingatnya, bilik muzik ini masih bersih sewaktu dia meletakkan bungkusan dan kad Lee semalam. Dia juga merancang untuk menyusun hadiah yang diterima Lee saja hari ini. Tapi nampaknya, hari ini kerjanya menjadi jauuhhhhhh lebih banyak dari biasa!

"Apa sudah jadi ni? Ada stunami ke?" Elina bertanya marah pada dirinya sendiri. Dia menyepak tin minuman yang kosong dengan kaki. Tepat-tepat tin minuman tu melanggar pintu.

"Pasti kerja diorang tu. Tak puas lagi ke diorang susahkan aku, semalam?" Elina mengetap bibir sambil mengurut perlahan dadanya. Lama-lama macam ni, darahnya boleh naik. Tak naklah ada darah tinggi! Dia muda lagi, boyfriend pun tak de lagi.

"Berjuta kali aku pesan jangan sepahkan cd ni! Kenapa diorang tak pernah dengar?!" Elina menjerit lagi melepaskan geram. Mujurlah bilik muzik ini jauh sikit daripada kelas. Jikalau tidak, mungkin guru boleh mendengar suaranya. Elina mengetap bibir. Dia mengutip cd yang berselerakan dengan hati yang begitu sebal. Dia masih letih akibat semalam. Moodnya juga tidak baik kerana Adam masih marah padanya. Dia juga masih marah pada abangnya itu! Jika hari ini tidak cukup teruk, tadi dia baru dimarahi guru matematiknya kerana dia terlupa membuat kerja sekolah. Semuanya disebabkan dia terlena semalam akibat terlalu letih. Merah mukanya menahan malu dimarahi di hadapan kelas. Salah siapa dia dimarahi?! Korang pun tahu, kan? Dan sekarang, mereka menambah satu lagi benda yang melengkapkan harinya yang cukup teruk dengan keadaan bilik ini yang……..arghh!

"Arggh!" Elina menyusun cd kasar ke alamari. Selepas itu dia memandang keadaan bilik yang bersepah. Dia sudah tidak peduli lagi. Dia betul-betul tiada hati hendak mengemas sekarang. Yang dirasakan perlu sekarang, dia harus melepaskan marahnya sebelum dia menyembur mana-mana ahli kumpulan X-Music. Jika itu berlaku, sumpah stunami akan melanda bilik ini untuk kali kedua!

"Lagu apa ya?" Elina berfikir seketika sebelum menguntumkan senyuman. Dia baru mendapat satu idea yang betul-betul jahat. Hahaha! Tangannya menarik getah pengikat dari rambutnya. Segera rambut itu terlepas.

"Nasib kaulah drum!" Elina tersenyum jahat sebelum memukul drum itu dengan drum stick atau yang entah apa namanya itu kuat. Dia sudah tidak peduli sekarang. Yang penting, drum itu mengeluarkan bunyi yang betul-betul kuat setiap kali Elina menghayunkan drum stick itu. Dia mula menyanyi kuat.

Na na na na na na na na na na na na
I guess I just lost my ‘brother’,
I don't know where he went,
So I'm gonna drink my money,
I'm not gonna pay his rent,


I gotta a brand new attitude and I'm gonna wear it tonight,
I wanna get in trouble,
I wanna start a fight,
na na na na na na na I wanna start a fight,
na na na na na na na I wanna start a fight.

Elina meninggalkan drum itu dan beralih pada guitar Wu. Bibirnya mengukir senyum sinis lalu dia segera memetik guitar itu kuat. Dia main hentam sahaja! Bunyi yang dikeluarkan oleh guitar itu betul-betul teruk! Elina tak peduli. Rambutnya yang lurus dilepaskan mengikut hayunan kepalanya. Yang pasti, dia betul-betul seronok melepaskan geram sekarang! Yay!

So, so what
I'm still a rock star,
I got my rock moves,
And I don't need you,
And guess what,
I'm having more fun,
And now that were done,
I'm gonna show you tonight,

Elina pergi ke piano dan menekan not-not piano itu sesuka hati. Memang sudah dijangka, pemainannya teruk betul! Boleh pekak telinga mendengarnya. Hehe.. seronoknya buat macam ni.

I'm alright,
I'm just fine,
And your a tool,
So, so what,
I am a rock star,
I got my rock moves,
And I don't want you tonight

Elina meninggalkan piano itu dan melompat-lompat sekeliling bilik latihan itu. Dia menyepahkan bilik itu menjadi lebih teruk dari sebelumnya. Cd-cd disepahkan ke lantai. Sampah juga dicurahkan ke atas lantai disekeliling bilik muzik.

Na Na Na Na Na Na Na
He's gonna start a fight
Na Na Na Na Na Na Na
We're all gonna get in a fight!

"Maaf ya. Lepas ni aku kemaskan semula," kata Elina sinis. Puas hatinya boleh berbuat begitu. Selama ini dia sudah lama menahan sabar. Elina menendang kuat tin-tin minuman yang berselerakan. Akhirnya dia puas melihat bilik muzik itu sudah seperti dilanda stunami betul! Baguslah.

"Yay," Elina membaringkan badannya ke arah lantai sambil dikelilingi dengan pelbagai barang bertaburan di lantai. Terasa ringan badannya sekarang setelah dia melepaskan segalanya dengan menjahanamkan barang-barang di dalam bilik latihan ini. Elina membetulkan rambutnya yang sedikit kusut setelah kelakuan tidak betulnya tadi. Dia ketawa kecil. Tidak disangka dia boleh membuat aksi gila macam tu. Kalaulah Adam tengok! Tentu teruk dia dibebelnya.

Tiba-tiba Elina bangun dan berdiri. Dia merapati piano tempat dia melepaskan geram tadi. Piano itu, memang cantik. Elina menyentuh perlahan piano itu. Dia duduk di bangku di hadapan piano itu. Dia teringatkan ayahnya. Dulu, ayahnya selalu mengajarkannya bermain piano. Dan piano kesayangan ayahnya sudah hancur, tenggelam dalam kebakaran dua tahun lepas. Tanpa diduga, jarinya bermain-main di not piano itu dan mencipta satu melodi. Melodi lagu Heavenly days…

Mezamashi ga na ru mae ni oki te toki wo tomeru,
(I wake up before my alarm clock rings and turn it off)
Omoidaseru no wa mou nantonaku da kedo kimi no koto,
(Somehow or another, i could remember all about you)
Ichi okubou no kimi ni ae ta kiseki nanka mo,
(there was a one in million chance of meeting you, so it’s something of a miracle)
Itsu no ma ni ka wasure chau ka na,
(Have i forgotten that without noticing?)
Wasure ta koto sae mo kitto wasure te shimau no,
(Are forgotten things really gone forever?)
Heavenly days

Mune no poketto no heya,
(are in the room of the pocket on my chest,)
Kimi no kie ta nukumori wo sagasu yo,
(your faded warmth is what I search for )
Mou nidoto kimi wo omou koto wa naku te mo,
(even if I never again remember you,)
Mada sukoshi atataka ano hibi ni kagi o kake te,
(I’ll find a key to those few warm days)

Aruki tsukare te suwarikon de tohou ni kure te,
(tired of walking, I’ll sit and enjoy, then continue down the same road)
Kanawa nai yume yu’ni toka futari nara ie ta,
(unfulfilled dreams like ‘fate’, we used to talk about things like that)
Kaisatsu guchi de ie nakatta ii takatta,
(at the ticket gate, I could never say what I wanted to say)
‘ arigatou’tte kotoba wa tabun,
(word like ‘thank you’ are probably)
‘sayonara’ yori mo kanashii katoba ni omou no,
(more sad than word like ‘good bye’ I think)
Heavenly days,

Umaku warae te ta ka na,
(I wonder if you can smile easily?)
Saigo no kisusu kurueru kimi no te o,
(in our final kiss scene, your hand is trembling)
Nigire nakatta namida sae ochi nakatta,
(I couldn’t hold it, tears didn’t even drop)
Hitoripocchi ni nari imasara afure dasu yo,
(now that I’m alone, the tears are overflowing)
Heavenly days,

Mune no poketto no heya,
(are in the room of the pocket on my chest,)
Kimi no kie ta nukumori wo sagasu yo,
(your faded warmth is what I search for)
Mou nidoto kimi wo omou koto wa nakutemo,
(even if I never again remember you)
Te o nobashi te mi te mo koko ni wa mou i nai yo,
(even if I reached my hands out, you’re not here anymore)
Atarashii hikari no shita aruki dasu yo,
(under a new light, I begin to walk again)

Elina menarik semula tangannya ke dada. Tidak disangka, dia masih mengingati lagu ini. Lagu ini, masih segar dalam ingatannya. Serta merta ingatannya mengingati ayahnya. Elina mengeluh perlahan. Kenapa hari ini dia menyanyikan lagu ini semula? Sedangkan dia sudah berjanji, lagu ini takkan diingatinya lagi. Elina mengeluh sekali lagi. Dia bangun dan berpusing ke belakang. Dia mahu pulang. Kelibat X-Music langsung tidak muncul hari ini. Bagus juga. Bolehlah dia balik awal dan berehat. Saat matanya tertumpu pada lima orang jejaka yang sedang bersandar pada dinding dan merenunginya, mulut Elina terlopong.

"Se…sejak bila awak semua ada di situ?" tanya Elina terketar-ketar.

"Sejak awak melompat-lompat da menyanyi macam orang gila dan menjahanamkan alat muzik kami!" ujar Daniel dengan senyum sinis. Elina segera berpaling ke belakang. Alamak, malunya!!!

posted by Penulisan2u @ 2:45 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
3 Comments:
  • At 8/7/09 9:40 PG, Blogger shakirah said…

    mmmh nampak siri ke 16 nie banyak tergantung dan buat saya tertanya dan persolan nya juga banyak....cepat yer wat sambungan

     

  • At 14/7/09 8:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cptlh smbung..................

     

  • At 15/7/09 6:08 PTG, Anonymous ira said…

    bla lg nk smbung xsbr nk tahu apa jd seterusnya...........

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group