BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 13, 2009
Novel : Dibius cinta 11
Nama Pena : Jeje

Adam Shafiq melabuhkan tubuhnya di atas katil empuk bilik tidurnya. Sudah terlalu lama rasanya berada di hospital tersebut. Fuh, rasa best betul dapat katil sendiri semula. Kenapa aku rasa macam dah lama tak tidur kat atas katil yek? Rasa semacam je. Rasa macam nak tidur kat bawah je. Ish? Apsal pulak dengan aku ni? Tiba-tiba teringat tentang Cazlin. Dia menelan air liurnya. Aku kena tidur sebilik dengan dia. Nak kena tidur sekatil juga ke?

Adam Shafiq menggaru-garu kepalanya. Dia mengetuk kepalanya. Aduh. Sakitlah. Kenapalah aku tak ingat apa-apa langsung tentang dia? Dia isteri aku. Tapi aku pula tak ingat satu pun perkara tentang dia.

Cazlin memasuki dewan kuliah yang hingar bingar dek suara student yang semakin memenuhi keseluruhan dewan kuliah. Nasib baiklah Prof. Asmah belum masuk lagi. Kalau tak, habislah. Dia menuju ke arah Eka dengan Yatt. Seperti biasa sememangnya mereka akan duduk sekumpulan dalam setiap kelas. Setibanya dia di tempat duduk yang kosong di sebelah Eka, Eka meletakkan begnya.

"Sorry, cari tempat lain la yek. Carilah tempat duduk VIP. Eh, lupa pula mana ada tempat duduk untuk golongan VIP kat sini." Selesai sahaja Eka berkata-kata, Yatt dan beberapa lagi rakan-rakannya yang lain mentertawakan Cazlin Amalina.

Cazlin berlalu mencari tempat yang lain. Dia Cuma menggeleng-gelengkan kepalanya melihat telatah kawan-kawannya. Dia takkan biarkan perkara-perkara sebegini mematahkan semangatnya untuk menghabiskan pengajian. Sabar Lin.. few months to go!!

Ayuni menolak Ayuna hingga jatuh terjelepuk di lantai. Geram sungguh dengan adik kembarnya itu. Tak habis-habis nak buat masalah. Dia sungguh terkejut mendengar cerita dari jururawat hospital yang kebetulan merupakan kawan sekolahnya dahulu yang memberitahu bahawa Ayuna telah mengasari Cazlin Amalina. Lebih malang lagi kakak iparnya itu hanya berdiam diri dan merahsiakan peristiwa tersebut dari pengetahuan semua orang.

"Apsal dengan kau ni? Suka-suka je masuk bilik orang. Lepas tu nak tolak-tolak orang pula,"

"Oh, tahu pula kau marah ye. Apa masalah kau dengan kak Lin? Mana pergi perasaan hormat kau? Berani kau berkasar dengan kak Lin ye." Ayuna mencebik mendengarkan kata-kata kembarnya. Dasar ‘budak baik’.

"Eh, kau ada bukti ke? Perempuan tu pun tak mengadu apa-apa kan? So, yang kau nak busybody sangat apa hal? Kau dah jadi balaci dia ke? Bodyguard dia?"

Ringan sahaja tangan Ayuni naik ke muka Ayuna.

"Kali ni aku memang tak menyesal langsung lempang muka kau."

Ayuna meraba-raba pipinya yang terasa panas membahang. Dia ketawa.

Dia mendekatkan wajahnya dengan wajah kakak kembarnya. Matanya bertentang mata dengan dengan Ayuni.

"Aku dah tak takut dengan kau. Kau dengan perempuan tak guna tu boleh berambus dari hidup aku,"
Ayuni meninggalkan Ayuna keseorangan. Adiknya kini memang sudah tidak boleh diajar lagi. Semakin hari sikapnya semakin teruk. Entah siapa yang merasuknya hingga berkelakuan sedemikian rupa.

Cazlin menutup buku bertajuk Human Development. Perlahan-lahan dia keluar dari dewan kuliah Prof Asmah. Tidak sabar rasanya untuk melihat wajah suaminya yang sudah keluar dari hospital pagi tadi. Sedikit rasa terkilan kerana tidak dapat ikut sekali untuk menjemput Adam Shafiq di hospital. Tiba-tiba Daniel Hariz muncul di hadapannya dan menghulurkan senyuman palin ceria buat dirinya. Dia sendiri turut terkejut melihat reaksi Daniel Hariz.

"Nak ke mana? Nak balik dah ke?"

Cazlin membalas senyuman Daniel Hariz.

"A’ah. Suami Lin keluar hospital hari ni. Er, Lin minta maaf sebab tipu …"
Daniel Hariz tiba-tiba ketawa. Cazlin memandang pelik lelaki yang sedang berjalan seiringan dengannya itu.

"Saya tahu Lin bukannya berniat nak tipu saya. Lin tak berkesempatan je kan? Its okay. Saya faham. Apa sekalipun kita tetap kawan kan?" Daniel Hariz mengukir senyuman yang manis itu lagi.
Cazlin mengangguk-anggukan wajahnya.

"Terima kasih sebab ..faham."

"Doesn’t really matter Cazlin. So, macam mana dengan your husband?"

Cazlin Amalina tersenyum. Namun, Daniel Hariz dapat melihat senyuman Cazlin yang dibuat-buat itu. Bukan senyuman yang sering dilihatnya selama ini.

"Dia dah keluar hospital means dia dah semakin okay,"

Daniel mengangguk-anggukkan wajahnya sahaja.

"Tapi Lin macam tak ceria je. Ada apa-apa yang boleh Dan bantu? Or is there something that you can share with me?"

Cazlin cepat-cepat menggeleng-gelengkan wajahnya.

"Eh, takdelah. Lin okay. Lin nak balik dulu okay. Lin minta diri dulu ye," Cazlin Amalina cepat-cepat berlalu.

Daniel Hariz melihat sahaja Cazlin Amalina berlalu darinya. Sukarnya mahu mendekati Cazlin Amalina walaupun hanya sekadar kawan.

Malam itu, setelah selesai menyiapkan assignment Cazlin menghempaskan tubuhnya dia atas katil.

"Penatnya!!!" ujar Cazlin sambil menggeliat. Tiba-tiba dia melihat abang Adam sudah berada di tepi katil.

"Aku nak tanya kau sesuatu."

"Tanyalah. Apa dia?"

"Aku suami kau. Kau isteri aku. Malangnya aku tak ingat apa-apa langsung yang terjadi antara kita. Aku dah cuba sedaya upaya. Mungkin belum sampai masanya lagi. Kau dengan aku.. pernah…Kau fahamkan maksud aku?"

Cazlin mengangguk-anggukan kepalanya.

"What??" Adam Shafiq menjerit di dalam hatinya. Maksudnya aku memang ada perasaan kat dia dulu. Sebab aku memang takkan terima mana-mana perempuan lain dalam hidup aku melainkan aku benar-benar suka dengan perempuan tu."

"Ko goda aku dulu ek?"

Cazlin menelan air liurnya.

"Awak jangan nak mengarut malam-malam buta ni boleh tak?" Cazlin cepat-cepat mengubah topik. Sememangnya perkara itu terjadi kerana baju tidur yang dipakainya. Tapi aku tak goda dia. Cazlin menarik selimutnya. Tiba-tiba abang Adam menarik kembali selimut dari tubuhnya. Malah memandangnya dengan pandangan nakal.

"Kenapa dengan awak ni? Saya nak tidurlah. Esok pagi saya ada kelas. Ada apa-apa kita cerita esok jelah," Cazlin kembali menarik selimutnya. Jantungnya sudah berdebar tidak keruan.

Adam menarik sekali lagi selimut isterinya. Dia mendekatkan tubuhnya ke arah Cazlin. Malah wajahnya kini sudah berada hampir seinci dengan wajah Cazlin Amalina. Cazlin Amalina menutup matanya. Namun tiada apa-apa yang berlaku. Sebaik sahaja Cazlin membuka matanya, Adam Shafiq sudah menarik selimut menyelimuti tubuhnya sendiri.

"Kau ingat kau sorang je nak pakai selimut ni? Badan kecik, tapi selimut besar-besar macam nak bungkus dia seorang je,"

Cazlin mengetap bibirnya. Sungguh, dia tak mampu nak membalas kata-kata Adam lagi. Bengang? Ya, dia memang bengang kali ini. Kurang asam!!

Cazlin memusingkan tubuhnya ke kiri dan ke kanan. Perutnya memulas. Gastriknya datang lagi. Kali ini luar biasa sakitnya. Dia cuba bangun. Namun, gagal. Tubuhnya terasa begitu lemah sekali. Dia terasa ingin memuntahkan semuanya yang berada di dalam perutnya. Dia menggoyang-goyangkan tubuh abang Adam. Mulanya tadi perlahan. Abang Adam langsung tidak bergerak. Tidur mati!! Dia menggoyangkan tubuh lelaki itu dengan lebih kuat.

Adam tersedar dari lenanya. Dia membuka lampu tidurnya. Terkejut sungguh saat dia melihat wajah Cazlin yang sudah pucat menahan kesakitan.

"Kenapa dengan awak ni?" Adam cuba memapah wanita itu untuk bangun.

"Gastrik. Toilet."

Adam Shafiq terpinga-pinga. Apa kena mengena gastrik dengan toilet?

"Awak gastrik ke nak pergi toilet?"

Cazlin hampir tergelak mendengarkan kata-kata abang Adam. Sempat juga dia buat lawak antarabangsa pukul 4 pagi ni. Namun dia sudah tidak mampu untuk tersenyum lagi dek menanggung kesakitan yang teramat.

"Toilet,"

Adam Shafiq memapah Cazlin perlahan-lahan ke bilik air. Di sana Cazlin memuntahkan semua yang dimakannya malam tadi. Hinggakan perutnya sendiri terasa perit kerana sudah tiada apa-apa yang boleh dikeluarkan lagi.

Adam mengurut-urut pangkal leher isterinya. Tiba-tiba wanita itu rebah. Mujurlah Adam Shafiq sempat menyambutnya.

Adam Shafiq terdiam tanpa kata. Matanya tertumpu pada skrin di bilik doktor sakit puan yang sedang menunjukkan anaknya yang sebesar biji anggur yang kini berada dalam rahim isterinya.

"Anak saya ke tu doc?"

Doktor wanita tersebut tersenyum memandangnya.

"Saya rasa awak berdua antara pasangan paling cantik dan sweet pernah saya jumpa. Tahniah dan semoga menjadi ibu dan bapa yang baik,"

Sebaik sahaja mereka sampai di rumah, berita kehamilan Cazlin menggembirakan seisi rumah. Tidak henti-henti Puan Sri Saleha dan Tan Sri Latiff mengucapkan syukur.
Puan Sri Saleha memeluk dan mencium menantunya. Akhirnya hajatnya dan suaminya mahu menimang cucu bakal menjadi kenyataan.

"Adam, kamu jaga isteri kamu baik-baik. Jaga makan minum dia. Dia ni kena 'buatan' kamu tahu tak?"
Adam tersengih-sengih. Macam tak percaya je aku dah nak jadi ayah. Betul ke ni? Bagaimana dengan Hana? Argh. Kusut pemikirannya. Seorang wanita yang dicintainya sejak zaman sekolah. Seorang lagi wanita yang memang tiada langsung dalam fikiran dan hatinya tapi kini sedang mengandungkan zuriatnya. Apa yang perlu dilakukannya?
posted by Penulisan2u @ 1:50 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
11 Comments:
  • At 13/7/09 7:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best9 cpt smbg
    ada blog tak
    nape lmbt post

     

  • At 13/7/09 9:08 PG, Anonymous jeje said…

    salam..maaf sgt2 sy sgt lambat post yg bru ni...agak busy dgn aktiviti di ukm..then, laptop lak kne format..abis ilang sume dokumen2 penting termasuklah novel ni..agak down...but now i'm okay ...hehe..thnx sudi membaca..=D

     

  • At 13/7/09 3:30 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    wawaaaaa..
    hope adam engt kat cazlin..
    cian kat cazlin kalo time dye pregnant,,
    adam wat bodo jer..
    huhuh..smbung2..

     

  • At 13/7/09 4:27 PTG, Anonymous nursya said…

    waaa...
    sweet jer...
    nti lin ngn adam nk dpt baby...
    harap2 xde la org nk musnahkan kebahagian dorg nie..
    huk huk huk...

     

  • At 13/7/09 4:43 PTG, Anonymous pojiema_4ever said…

    cpt2 smbung taw..
    xsabo2 nk bce ksah strusnya..

     

  • At 13/7/09 6:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa....bile nk smbung????????? cepat sikit sambung leh x....akak takut masuk hospital awal,nnt xleh bc da...pls ye jeje

     

  • At 14/7/09 7:42 PG, Blogger akAk cHeNtA said…

    menarik criter ni..tahniah...

     

  • At 15/7/09 12:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wehh bez gler arh..
    cpt2 erk abis kn citer dia..
    cpt arh..
    hehe gd work!!

     

  • At 15/7/09 12:37 PG, Anonymous syu a.k.a kas said…

    wah... best nyer hehehe cntinue la cpat.. tak sabar la nak tggu smbgn citer ni hehehehe.... ^_^

     

  • At 15/7/09 1:26 PG, Blogger Ikie Omar said…

    jeje...
    sweetnya lin n adam dh nk dt bb...tp sedih sbb adam still x ingt kt lin...harap2 cpt2la bg adam ingat kt lin ye...and jgn la bg ada sesapaa lg nk kaco hidup dorg esp lin... kesian kt dia....

     

  • At 15/7/09 10:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer... jgn buat adam kahwin ngan hana.. dah byk citer yg camtu..hana dan daniel nie yg menguji adam dan lin .. baru la nmpk kuat kisah cinta dorg

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group