BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 27, 2009
Novel : Cinta Gila 5
Nama Pena : Tikus comey

Bab 5:Perjanjian percintaan

Aku rasa happy selepas peristiwa itu..Baru aku tahu yg dia suka kat aku gak..so secara automatiknya aku tak bartepuk sebelah kaki..Semua kena ku lakukan cepat2..Aku tak pandai masak sebenarnya tp aku masak jelah…Jam menunjukkan angka 1 n aku baru saja selesai masak makanan tengahari yg special untuk buah hati yg tersayang..hehehe..
"Tak lama lagi baliklah dia tu,"bisik hatiku..

Kedengaran loceng rumah berbunyi..aku segera membuka pintu rumah dan menyalami tgn suami yg tersayang..Biasalah…akukan isteri mithali…so contohilah aku..hohoho…Aku segera mencapai briefcase miliknya.Ku lihat dia duduk di sofa ruang tamu..Aku segera ke dapur dan mengambil segelas jus epal untuk ku hidangkan kepadanya.Aku duduk bertenggek di birai sofa untuk membuang stoking busuk miliknya..kemudian aku memicit-micit bahunya.

"Bob,aku dah masak makanan yg special untuk ko..jom kita makan"

"Ko masak ape nyet?Lapar perut aku ni,"balas Bob lalu memegang erat jejemariku kemudian dikuncupnya.

"Hehehe…Ko tgk jelah nanti ape yg aku masak…sedap sampai menjilat ibu kaki,"selorohku padanya..

"Ok..kalau begitu,jom makan,"ajaknya..

Kami pergi ke dapur ..kemudian aku mengarah Bob mengambil tempat di meja makan..sebagai seorang isteri mithali aku menghidangkan makanan untuknya dan harus melayannya taraf kelas satu di meja makan..Mata Bob terkebil-kebil melihat masakan aku utknya..

"Subahanallah..nyet nape sayur ni hitam??Nape ayam ni hangus??Nape sup ni berlendir??Aiyoyo…,"kata Bob sambil memandang tepat ke arah anak mataku..

"GLLUUUPPP!!"Air liurku telan kelat2..

"Eaaa…aku baru blaja masak,"jawab ku jujur..lalu menundukkan kepalaku..wah bersih lantai rumah aku..

"Ha,ni mesti tak pernah tolong mak masakkan??"ujarnya lalu tersenyum cekodok basi..

Aku tertunduk malu..Yelah,kalo dalam pembedahan aku memeng hebat buat kerja tapi kalo memasak jgn cakap…Aku low profile!!

"Oklah…Pukul 1.40 ptg ni kita kuar pi makan..cepat siap,"arahnya padaku..aku mengangguk tanda faham lalu segera berlari naik atas meninggalkannya..

"Jgn lupa bawa pen nagan buku!!"jeritnya di bawah…..


*********


Disebabkan makanan yg aku masak terlalu byk kekurangan ,aku dan Bob pergi makan di luar..Kitorang pilih untuk makan di KFC yg terdekat…

"Ok..Nyet,skrng kita lawan..kita lawan sape dulu yg habis makan 20 ketul ayam Hot n Spicy..pemenang akan dapat apa yg dia nak..tak kira apa..so yg kalah kena tunaikan hajat pemenang,"cadang Bob.

"Boleh"jawabku dgn semangatnya..

"Baik skrng tulis ape ko nak sebanyak 5 wish jer,"arah Bob

Aku menulis semua apa yg aku mahu kemudian aku bg buku agriment kpd Bob utk menulis apa yg dia inginkan..

"Biar aku bgtau ko dulu,aku ni raja makan …so ko tak akan dapat lawan aku…Bek ko menyerah,"ugutnya pdku..

Pantang aku di cabar sedemikian rupa..Now way I gonna take it easy in this match!!I am a champion!!Aku mengetap bibir menahan geram..

"Kita kena habiskan makanan ni dalam masa 16 minit sahaja..Ok…Get ready…Start!!"

Aku dan Bob segera makan Ayam KFC….Di sebabkan kami makan dgn begitu gelojoh ,kami menjadi tontonan phk ramai..Aku makan sambil melihat mulut Bob yg penuh dgn daging ayam..
Aku segera meneruskan makan dgn gelojoh dan menanam azam utk menang…Wajah Bob kelihatan kelat…Peluh dingin membasahi dahinya pabila melihatku makan 2 ketul ayam sekali gus dlm masa yg singkat.Jam menunjukkan pukul 3 ptg..Masa sdh tamat dan pemenangnya….


"Yes!!I am the champion!!"jeritku sambil tgn ku giat menghantak meja dgn tulang ayam..

"Ko ni monster ke ha??Mcm mana pompuan mcm ko leh mkn semua ni??bkn pompuan takut gemuk ke??"soalnya bertubi-tubi..sememangnya dia tak pnh melihat gadis yg kuat makan sepertiku..

"Hehehe….tu x pntng…skrng kita ikut perjanjian,"jwbku lalu menghulurkan buku perjanjian kpd Bob yg x berpuas hati pada kekalahannya..Dia rasa malu pabila dikalahkan oleh pompuan comel sepertiku..puji diri lagi…hehehe..


"Bacalah 5 wish aku tu..then ko kena tunaikan,"kataku sambil tersenyum..





5 wish yg kena ditunaikan…

1.Ko kena panggil aku sayang n aku panggil ko abg …baru romantik..
2.Kita kena tidur satu bilik sepanjang hayat coz aku takut tido sorng2..
3.Hidup seperti suami isteri yg lain bukan sbg musuh..
4.Jgn sesekali nak kawin lain or main kayu tiga..
5.Sentiasa mendengar cakap aku..







"Ko ni..perigi cari timba betullah,"sindir Bob kpdku..Aku hanya membisu..

"Huh,menyesal aku cadangkan 5 wish,"keluh Bob..

"Hehehe…nasi dah jadi padi..tak perlu disesalkan..wahai Tuan Eric yg ku sayangi perjanjian tetap perjanjian,"balasku spontan lalu mengenyitkan mataku padanya..

"Asal ngan mata ko tu??Sakit eh??Meh aku kuarkan biji mata ko tu,"katanya sinis..

"So deal??Or nak aku tukarkan 5 wish aku tu??"soalku

"Ok2..aku buat,"jawabnya ..kami membuat perjanjian jari kelingking sambil tersenyum-senyum..Aku dan Bob saling memandang antara satu sama lain..pantas tgnnya memegang erat jari jejemariku..



*********



Sebagaimana dalam perjanjian bilik kitorng kena share dan tiada lagi aku n ko dlm senarai kamus love couple kitorng..Dan sejak itu,tawa riang dan kemesraan mewarnai hubungan kami tetapi kadang2 ada gaduh gak..Asam garam kehidupan katakan…Kami di lamun cinta tua..Yelah baru skrng dapat bercinta…Apepun aku skrng ni sngt happy!!Aku sering blaja masak dgn izzaty..



**********




Awal pg aku bgn coz terjaga dari mimpi..Kemudian aku lihat wajah Bob..Ek??Kenapa peluh2 ni??Tubuhnya menggeletar..aku menjadi gelabah kemudian menyentuh dahinya …PANAS!!Bob demam!!Aku segera berlari ke dapur mengambil penadol kemudian aku berlari ke bilik semula..Aku menyumbat ubat ke dalam mulutnya kemudian aku membuka bajunya..Badannya pun panas..Aku berlari ke bilik air dan berlari semula ke bilik..Aku mengelap badannya dgn air..Proses ini dpt mengurangkan demamnya..Aku teringat akan cara nenek ku menuamkan air asam jawa ke dahi..Dgn pantas aku segera membuat air asam jawa lalu menuamkan air asam jawa ke dahi Bob..Aku mengenggam tgnnya….




**********



Jam menunjukkan pukul 7 malam ..Ahh!!Aku tak msk lagi!!Aku berlari ke dapur dan terus membuka peti sejuk untuk mengeluarkan brng untuk di masak..Aku nak masak sambal sotong tetapi malangnya sotong tak ada..Aku segera mencapai tudung dan terus keluar membeli sotong di pasaraya..Aku menaikki teksi untuk ke sana..Selepas membeli sotong,aku pergi ke bus stop..Duit aku tak cukup untuk pulang menaikki teksi,oleh itu aku kena naik bas..Semasa menunggu bas,aku di sapa sekumpulan jejaka x bermoral..

"Hai adik comel,nak balik ye??meh abg antar,"ujar lelaki samseng itu kpdku..

Teruklah skrng ni..dah la aku sorng2..mana la bus ni…Aku just buat don’t know saje…perasaan ku di landa ketakutan..Tidak lama kemudian sekumpulan samseng datang..Geng mamat ni la…


Nasib menyebelahi aku kerana bus akhirnya dtng juga…syukur aku selamat…segera aku meninggalkan sekumpulan lelaki hampeh itu…

"Bos,perempuan tu bini Bob,"ujar salah seorng lelaki samseng tadi kepada ketua pasukkan mereka..

"Aku dah lama tahu..Jantan x guna tu rampas milik aku..Tapi skrng aku akan hancurkannya…dan gadis itu akan jd milik aku…Bob,ko akan dapat balasan ko setelah ko menghancurkan hidup aku apatah lagi ko telah rampas gadis yg aku cintai,"kata Azmi lalu menyandarkan diri di tiang bus stop.


"Guys,siasat kelemahan Bob,tiba masanya utk kita balas dendam!!"arah Azmi kepada anak buahnya…


Aku lihat Bob makan dgn berselera benar..Aku pun senyum-senyum saja coz Bob sudah sembuh dgn cepatnya n ..aku juga gambira melihat Bob suka akan lauk yg ku masak untuknya..yelah hasil titik peluh aku mempelajari dunia masakkan akhirnya aku berjaya juga..

"Abg ,nak tambah lg x??"soalku padanya
"Boleh syng,syng masak sedap la..Abg tgk syng pun sedap..sedap dari makanan ni,"ujarnya manja dgn nada bergurau..
Aku tersipu malu lalu menyendukkan nasi ke pinggannya kemudian aku menuangkan air untuknya..Selesai makan,aku segera mengemas dapur..lalu aku menemani Bob menonton tv..Aku duduk di sebelahnya lalu mendekatkan diri padanya..Dgn pantas bdanku di tariknya lalu dikemaskan pelukkannya padaku..kemudian di kuncupnya dahiku..wah beshnya…sememangnya inilah yg diingini oleh sang isteri..hanya kasih syng suami yg tercinta..

"Ni nak manje nagan abg la ni??"soalnya romantis..aku tersipu malu..Aku baring di pahanya..Bob membelai diriku dgn penuh kasih syng..Rambutku di usapnya lembut dan sesekali di ciumnya kepala ku..

"Syng,esok kita p umah abg teh ya??"cadangnya..

"Boleh..dah lama kita tak p sana kan,"jwbku

"Aah..dan satu lg syng..abg nak kawin lagi satu boleh?Dan esok abg bawa calon madu syng,"guraunya padaku..

Panas dan pedih hatiku apabila mendengar pekataan kawin itu..

"Hah!!Kawin!!Sampai ye hati abg wat mcm ni kat saya!!"Jeritku padanya..perasaan marah mulai menakluki jiwaku..hatiku sebak..air mataku mulai membasahi pipi..Dia menangkap tgnku apabila aku memukul dada sasanya..

"Nape x bleh syng??Abg kan blh kwin 3 lagi kalau abg nak,"ujarnya manja lalu dia ketawakan aku..

"Sampai hati abg wat mcm ni kat saya….sampai hati..saya bg cinta pada abg tapi abg bagi saya duri..duri yg mencucuk jiwa dan hancukan hati ini,"tangisku..Dia ketawa lbh kuat!!Ketawa lagi..

"Alah…abg gurau je tadi…abg masih ingtkan perjanjian no 4 kita tu..No main kayu tiga ..ala cayang-cayang..jgnlah merajuk…meh la abg yg encem ni yg pujuk…"

Aku mengesat air mataku lalu ketawa melihat telatah Bob seperti kanak-kanak meminta gula2..Geli hatiku padanya..telatahnya mencuit hatiku..Aku menampar dada sasanya kerana mempermainkan diriku..Kemudian Bob melarikan diri daripada serangan tamparan ku ke dada sasanya maka berlakulah aksi kejar mengejar di rumah kami..Bob melarikan diri ke bilik dan aku mengejarnya di belakang..Aku lihat Bob duduk di atas katil lalu dia mengankat tgn tanda menyerah..kemudian dia terus baring..Aku baring di sisinya..Nasafku tercungap-cungap..Kami ketawa apabila memandang antara satu sama lain..Bob mencuit hidungku dan terus mencium pipiku…Kegembiraan jelas terancar di wajahku…

"I love u forever syng,"bisiknya ke telinga ku..

"I love u too,"balasku padanya..


Aku amat berterima kasih kepada Tuhan Yg Maha Kuasa kerana memberikan ku saat kebahagian yg telah lama ku pinta dalam setiap doa ku pada-Nya…


p/s:Maaf akan kesilapan saya..sory kalau cite ni tak besh n agak tak patut penggunaan bahasa..saya minta maaf..sila komen ya semoga jd pedoman bg saya untuk buat cite yg lbh menarik dan tdk membosankan....
posted by Penulisan2u @ 5:49 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
65 Comments:
  • At 27/7/09 8:20 PG, Anonymous budu said…

    wah...beshnya....
    romantik gile la...

     

  • At 27/7/09 10:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gile tol rancangan dok tu..habis dah kes gadoh2 dorng..
    wat la lagi..cepat sikit...
    cepat upload..tak sabar ni..

     

  • At 27/7/09 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    nk tanya saper yg tahu ada
    novel ala ala cinta kat sklh g2..
    atau cinta style jepun
    kalo ada kat psran dan korang prnh bca
    bilang kat sine yer
    kalo boleh srta kan suma tajuk
    dan sapa pnulisnyer
    dan bhgian mana alaf 21 ker prima ker

     

  • At 27/7/09 5:31 PTG, Blogger miz ruha said…

    best3...
    cpt smbg...

     

  • At 27/7/09 6:27 PTG, Anonymous aKu Suka said…

    wah...sangat best..
    jgnlah wat citer sedih2..
    nanti saya nangeh...
    cepat la up load

     

  • At 27/7/09 9:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh..cepat la sambung!!

     

  • At 28/7/09 11:14 PG, Anonymous kepompong said…

    wah...so sweet...
    cepat ar sambung

     

  • At 28/7/09 9:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2..nak lagi..
    nak lagi...

     

  • At 29/7/09 6:52 PTG, Anonymous barbie girl(fiqah_55@yahoo.com.my) said…

    gile la rancangan dia tu..
    memang tak reti malu tol mira ni..
    haha...bergegar rumah aku baca cita ni..

     

  • At 30/7/09 12:35 PTG, Anonymous maslinah watti said…

    cerita ini boleh mencuit hati sesiapa saja yang membacanya kerana tidak bosan bila membacanya sampai saya sendiri pun baca sambil ketawa tahnian teruskan usaha untuk membuat cerita yang sebaik cerita ni dengan idea-idea cerita yang lebih baik buat penulis cerita yang menarik ini.....

     

  • At 30/7/09 1:38 PTG, Anonymous ekien klate said…

    salam..
    best la cite ni semua aspek ada happy, sad n kelakar pn ada.klau cite ni di jdkan drama tv ok gak.hrp2 ada episod seterusnya..

     

  • At 30/7/09 9:23 PTG, Anonymous selangor girl said…

    cite ni besh...lawak la..sedih pun ada..
    aku harap kisah hidup aku macam ni..
    cerita ni soo besh..
    lawak2..
    suka sangat!!

     

  • At 31/7/09 8:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    halo...
    cite yg amat mencuit hati..
    gyle lar..
    cepat sambung k?



    -adam-

     

  • At 1/8/09 7:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungt la cepat!!
    tak sabar nak tau cite selanjutnya ni...
    cepat la sambung k??



    (-3

     

  • At 1/8/09 8:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2..

     

  • At 2/8/09 12:26 PG, Anonymous rissell rehn said…

    sya bleh nmpak idea penulis tp si penulis trus nk muatkn nya dlm stu pristiwa,cerita or situasi..kena simpan2 dlu,pikir2 dlu bru tulis..klu kita bijak main dgn bhsa,scr lngsung kta bleh bwa pembaca utk menghayatinya..komen sya sejujurnya ialah cerita ni too childish...kena usaha lg..

     

  • At 2/8/09 9:26 PG, Anonymous kupu-kupu said…

    wah...beshnya...
    sambung la lagi ye..saya doakan awak berjaya dalam pmr ni..
    cepat tau sambung...

     

  • At 2/8/09 10:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walaupun ko kata childish p besh..
    saya tak sependapat dgn awak rissell
    cite penulis ni memang besh..
    dia byk idea..

     

  • At 2/8/09 11:04 PG, Anonymous mia maimura said…

    besh la..
    wah cuba la jadi macam aku punya life..
    wah...besh sgt2..

     

  • At 4/8/09 7:18 PG, Anonymous AkU BaCe said…

    gyle la..
    penulis..idea awak sgt kretif dan jalan cerita amat menarik..
    cerita yg mencuit hati setiap orng..
    terlalu menarik..
    jrang ada penulis yg membuat cerita mencuit hati ni..
    keep it up ok?

     

  • At 5/8/09 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2..cepat ar sambung.

     

  • At 6/8/09 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agaknye disebabkan teguran di entri sblm ini
    atau mmg perkembangan cerita dua insan nih da jd
    romantik maka bhsnya pun jadi lbh lembut
    tapi entah kenapa ya terasa lain bc entri kali ni
    penulis spt tergesa2 nk abeskan cerita
    betul kate risell tak perlu tergesa2 nk mskn semua plot
    maaf tapi entri kali ini spt ditulis org lain
    kdg2 kt tak perlu nk denga sgt komen org
    jus be urself!
    eh, tpjg plak komen kali nih
    dgn rendah hati maaf sekali lg

     

  • At 6/8/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...weh..ko budak pmr kan?aku pun sama..
    aku pun tak sangka ko ni pandai wat novel..
    tak pernah ada laki wat novel..
    cite kobesh la wey...

     

  • At 8/8/09 8:03 PTG, Anonymous amieza said…

    cepat la sambung..
    wow..dorng dah jadi romantik...
    beshnya..
    apasal ngan azmi ni??ygsudah tu sudah lah..jgnlah kacau dorang..

     

  • At 9/8/09 12:00 PG, Anonymous rissell rehn said…

    citer u ni mmg best...kelakar sgt...tp kena perkemaskn lg pengolahan ayat...ayat u kena gramatis bro..! bru tmbh mantap..!!

     

  • At 9/8/09 10:43 PTG, Anonymous silveray said…

    wah..besh sangat la..
    baru budak kecik tapi dah pandai wat cite..
    lelaki plak tu..
    nape ngan azmi ni nak kacau dorng..
    hati busuk betullah..
    biarkanlah pasangan tu hidup bahagia..
    nanti kalau sya dapat suami mcm Bob tu saya ambik cara mira kenakan suami die..
    hehehe..
    cite awak sangat besh!!

     

  • At 9/8/09 10:45 PTG, Anonymous BuNga N KumbAng.. said…

    aku suka cite ko penulis..
    gaya ko..
    suka sangat..ayat santai je..tak perlu mantap2..
    boring kalo yg mantap sgt..aku suka gile2 nye ayat..
    cpat sambung weh..
    mati beranak aku nanti..tunggu lama2..

     

  • At 9/8/09 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yg amat bagus..
    buat ar drama kat tv..
    aku suka cara ko ni..
    besh sgt la..
    first time aku jumpa cita macam ni..

     

  • At 12/8/09 12:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah2..ramainye pembaca.
    mmg best..tp cpt la ckit wat smbngan k....

     

  • At 14/8/09 9:32 PTG, Anonymous silky GuRl said…

    citer ni sgt besh!!i love it so much..
    Sgt mencuit hati saya...
    wah2...so besh...

     

  • At 15/8/09 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nie besh sgt...romentik gle r..hope smbgn crite nie cpt sket yer...

     

  • At 17/8/09 9:00 PG, Anonymous rissell rehn said…

    klu u smbung tp masih cenggitu...baik xpyh smbung...biarlah lmbt publish kat sni...yg penting perbaiki kelemahan....wokeyyy??

     

  • At 17/8/09 1:33 PTG, Anonymous www.silverangle.blogspot.com said…

    weh risel,ko ni pehal??tak puas hati ke?
    jgn nak menyebuk la..
    sukati dia la nak smbng ke tak..
    ko takde hak..
    jgn pedulikan dia tu ye penulis..
    dengki die kat awak..

     

  • At 17/8/09 1:35 PTG, Anonymous D0nat.. said…

    ye ar..tak baik cakap macam tu rissell
    nampak sgt wak takde perasaan..
    nape ngan wak sebenarnya??
    wak mcm cari gaduh jer..


    penulis cepat la sambung..
    cite u besh

     

  • At 17/8/09 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    orng bodoh selalu cari masalah..
    tak kenal dosa..
    perasaan dengki sgt..kalu x nak baca sudah aku pun tak nak u ada rissell..menyemak je..


    bg saya..citer u besh la bR0!!
    teruskan usaha u yg manatap..
    u boleh wat punya..
    citer dah ada..
    ayat sempoi..
    lawak..
    semua u ada..
    mungkin u lambat antar coz sebok ngan PmR kan??
    u blaja la dulu k??
    kami sggp tunggu...

     

  • At 17/8/09 11:23 PTG, Anonymous mazzira murni said…

    wah...beshnya...
    suka sgt..

     

  • At 19/8/09 1:46 PG, Anonymous izzat k said…

    Assalamulaikum
    Terlebih dahulu saya hendak ucapkan tahniah kepada Adik kerana dalam usia muda telah berjaya menghasilkan sebuah cerpen.

    Pandangan ikhlas dari saya.
    Saya setuju dengan pandangan Ressel Rehn,adik perlu memperbaiki segala kesilapan yang ada. Pada pandangan saya,cerita yang baik akan lebih menarik jika bahasa yang digunakan mudah dan menarik. Sayang adik banyak melakukan kesalahan dalam sistem ejaan. Terlalu banyak kesalahan ejaan yang saya kesan dalam cerita ini.

    Sebaiknya ejaan yang ada tidak perlu disingkatkan. Memang zaman sudah berubah,tapi kita perlu ingat,ejaan sesuatu perkataan tidak berubah.Kita sahaja yang pandai-pandai mengubahnya. Ingatlah adik masih di alam persekolahan.Tidak sesuai menggunakan bahasa yang ringkas semata-mata mahu membuatkan pembaca gembira.

    Bagi pembaca pula,ingatan saya,kalau nak buat ulasan,buatlah sebaik mungkin. Sayang....bakat yang ada mungkin akan tengelam,andai pujian yang diberi tidak membina. "contohnya.........comellah cerita ini"

    Sama-samalah kita mermartabatkan bahasa kita. Tak rugi belajar dari kesilapan.

     

  • At 21/8/09 5:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sya rasa tak slah wat short fom..
    cube tgk novel lain..
    wat short fom juga..
    bagi yg rissell..

    kalau awak nak tegur guna cara baik bukan cara macam
    'ikot sedap khayalan ko je' seperti yg anada komen dalam bab 4..
    ingat komen tu bertapis dan biarlah dgn perkataan lembut..


    bagi pembaca yg ada berkasar tu jgnlah berkasar sgt...
    ingt adap resam kite..

     

  • At 21/8/09 5:12 PTG, Anonymous aku yg Pening said…

    aku hairan lah..
    nape kat novel ni orng nak tegur sgt pasal ejaan??
    jalan cerita??
    cube tgk novel lain..
    byk gak buat salah..
    tak paham tol aku ngan dorang ni..

     

  • At 23/8/09 6:37 PTG, Anonymous mira93 said…

    name aku pon mira,aku pon byk makan (tp tak gemok k)kire same laahh nan heroin dye..hehehe

     

  • At 24/8/09 2:37 PTG, Anonymous ira99 said…

    HAHA...watak heroin same ngan aku..
    gile2..kuat makan..n kasar..
    i love that..
    smbng2..

     

  • At 24/8/09 7:05 PTG, Anonymous Izzat K said…

    Ingatlah wahai pembaca. Kita ni orang melayu,seharian menggunakan bahasa melayu. Sayang sangat,kalau orang melayu sendiri marah bila ditegur kesilapannya. Tak malu ke,bangsa lain beriya-iya mempelajari bahasa ibunda kita,tapi tengoklah diri kita sendiri masih sewenang-wenangnya cuba menegakkan benang yang basah!!!!

    Mengapa mesti melihat hasil karya yang banyak mengetengahkan ringkasan perkataan? Cubalah menerima pendapat orang lain. Kalau kita sendiri yang enggan memperjuangkan bahasa kita sendiri,siapa pula yang akan melakukannya. Fikir-fikirkablah. Tepuk dada tanya diri sendiri.

    Salam kemaafan

     

  • At 25/8/09 5:32 PTG, Anonymous ching siaw mei said…

    yang sudah tu sudah lah..
    tak yah...

    alo penulis..
    cite yg besh...

     

  • At 25/8/09 5:43 PTG, Anonymous MeI said…

    Hallo..Ni hau ma??


    tapi ramai lagi orng baca yg bukan melayu..like myself chinese..

    i think ok kalau guna short fom coz more easier..
    novel lain pun wat short fom like the past novel n the newest.....
    just i think ejaan je perlu di perbetulkan..
    bagi i ayat dia santai n mudah di fahami..
    love it..i tak sangka small boy like u can make people smile..

    Hey penulis..

    cite u sudah gempak di sekolah kami..
    satu U dah baca..
    can i fotocopy u punya cerita untk I buat movie for my teledrama??

     

  • At 6/9/09 4:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peh!!! citer mg bez giler...takat ciben nye ar...x sbar nyer nk baca ygbaru nier..pmr nk dkat god luck gernti past dlm exam nie.smpai x ckup paper....wah kah kah.....wah suka nyer cyter nie....i like it aha aha.... smbung ea dak kcy...juz go aper org nk kata ...go ahead dude..dis is ur life..klu kat dlm nier u nk slah,slah asal kan bkn dlm pmr u...then do the bez dude.anything u do,do with al ur heart coz when u happy u kan do with the happy things that other person canot halang ..then chaiyokk3..or aja2 fathing

     

  • At 7/9/09 9:45 PTG, Blogger iriz said…

    nyway ta kre ap org ckp..
    sye akn bce citer awk..
    best!:)

    huih..pmr??
    sye yg ngah nak amek spm ni pun
    xde idea bnyk ni nk smbg en dlm novel sye.....

    aisseehh!
    jelesh2...
    hahaha...:)

    nyway..kepp it up writer...:)

     

  • At 24/9/09 3:06 PTG, Anonymous Eira_eirah said…

    wah bestnyer.....
    cepat r sambung dah x sabar dah nie....

     

  • At 24/9/09 7:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wal weh..cepat la sambung...
    aku nak tgk cite ni..
    cepat la weh..
    sesak nafas dah ni..
    saya perlukan cite awak untuk hidup...

     

  • At 10/10/09 3:03 PG, Anonymous kupu_kupu terbang said…

    cerita mmg best gler.
    tp rse nk mrah gak ngn penulis cz dh rmai yg tnya da blog x...tp penulis x penah jwab pon...
    hargailah pembaca anda...

    keep it up..
    gud luck

     

  • At 13/10/09 10:47 PG, Anonymous tikus comey said…

    maaf..sibuk sangat..
    saya xda blog...
    terima kasih kerana membaca..

     

  • At 23/10/09 12:21 PG, Anonymous tengku hairiel said…

    hi writer.. citer u best gler.. i rse btol gark ckp rissel tu.. xperlu nk cpt2.. i tgok u mmg bnyk gler idea2 yg mnarik.. keep it up k.. tp adakalenye rissel ni mcm dengki gark.. komen die trlalu kasar yg myb bley wt org mrh klu bce komen die.. komen izzat niey lark mcm mlebeh2.. i tgok dye mcm "POYO".. i rse xslh klu u nk wt short form dlm novel.. tu sume trpulang kpd u.. hmm wut ever pun i harap u amek komen2 yg baik utk trus maju ke depan dan komen2 yg buruk tuh u tolak ke tepi.. xpyh nk amek ati.. i suggestkan mybe u bley wt blog 4 ur fan.. coz i tgk rmai yg tnye psl ur blog.. trus brusahe.. i pun dah xsbr2 n excited gler nk tngu smbungan nye.. all da best n try ur best to make us happy when read ur story..

    (sory larh sgt2 writer.. klu2 komen i ni wt u trase.. i xbrmaksud pun k.. im sory again..)


    -tengku hairiel alfieyyan-

     

  • At 23/10/09 12:31 PG, Anonymous shahrezza said…

    hmm aku sokong komen tengku hairiel tu.. ko cume kne betulkn kesalahan ejaan je pd citer ko.. jgn dgr ckp pendengki2 tu.. citer ko yg gile2 n sempoi tu wt ak hepi ble bce.. klu bley sambungan dye ko wt yg gempak siket.. bru r lengkap name cinte gile tu.. mesti citer ko di publish kan.. aku wish smoge ko brjaye n bahagia bile karang citer nih.. k.. gud luck..

     

  • At 24/10/09 12:41 PG, Anonymous dcl said…

    hi penulis..

    cite awk mmg best.. sy ingtkn penulis ni umo dlm lingkungan sebaye dgn sy tp sy trkjot sbab pnulis niey mrupakan bdk skolah men lepasan pmr.. sy mmg salute gler r kt penulis.. bley thn gark lucah pnulis nih.. sy dah xsbr2 nk tahu smbungannye.. so cpat2 upload k.. sy rse rmai yg da xsbr2 nk tahu smbungannye..

     

  • At 31/10/09 12:10 PTG, Anonymous daniel hariffin said…

    wal weh...
    aku suke la cite ko..aku nak gak awek mcam mira ni..save bajet aku coz dia tak pki make up..aku tak sabar nak tau cite ni..cepat2 tau sambung bro...
    malu nyer aku dah la laki baca novel plak..hehehe...

     

  • At 7/11/09 2:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog tak???

     

  • At 27/12/09 11:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak blog...
    bgi lar blog kamuu !
    bezz citer ni .
    tahniah !

     

  • At 17/6/10 5:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best...Ade smbungan lagi x??

     

  • At 25/9/10 3:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alooooooooo.........ade sambungan tak...
    I love it!!!!!!!!!!!!

     

  • At 20/11/10 12:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah2...so best......ade sambungan?

     

  • At 9/3/11 2:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CTE NYA BEST SGT2..........
    WLAU PON AYT NYA MCM 2......
    KLAU BOLH BUAT LA CERITA CM 2 AG....
    ROMANTIKNYA MEREKA.....
    CEMBURU RSE.....
    HEHEHE........

     

  • At 17/3/11 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bEst cgt3...
    rmNtiknyE La..

     

  • At 4/7/11 6:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh besttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 27/3/12 11:54 PTG, Anonymous eyka said…

    best lowh citer nie..=)

     

  • At 28/3/12 12:20 PG, Anonymous eyka said…

    ske2x..menarik cgt..

     

  • At 21/7/12 12:57 PTG, Blogger Azman said…

    wei2.... xde sambungan ke?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group