BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Julai 17, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 18
Nama Pena : Angelica Risza

" Rin, jom ikut aku pergi butik kejap. Aku nak lawat-lawat dulu sebelum rasmi nanti." Zack berkata kepada Arin pada suatu pagi.

" Ala, Arin malas la nak pergi, tak ikut Zack, boleh tak?" Arin berkata perlahan sambil melipat baju yang dilonggok sejemput di atas lantai.

" Bahaya la aku nak tinggalkan kau sorang-sorang dekat rumah ni. Orang jahat ramai sekarang. Kalau jadi apa-apa kat kau, siapa nak tanggungjawab? Mama suruh aku jaga kau tau tak?" Zack membebel panjang.

" Takpe, Zack. Arin pandai jaga diri sendiri. Lagipun, kan ke rumah ni ada alarm, Zack?" Jawab Arin acuh tak acuh.

" Kalau jadi apa-apa kat kau, aku nak kata apa kat mak ayah kau, ha?" Zack masih tak puas hati.

" Takpe, Arin pepandai lah jawab nanti. Zack.. Arin ada benda nak mintak tolong Zack."

" Apa dia?"

" Tolong belikan Arin buah cempedak. Arin teringin sangat nak makan." Kata Arin dengan mata bersinar mengharap sambil menelan air liur.

" Oh, okay. Kau nak apa lagi? Kau fikir dulu, kejap lagi beritahu aku, okay? Aku naik tukar baju dulu." Zack berlalu ke atas.

5 minit kemudian, Zack pun turun.

" Kau betul tak nak ikut ni? Aku risau la, Rin. Kau dah la tengah pregnant ni. Jom jela ikut aku."

" Arin nak rehat dekat rumah je, Zack. Arin tak larat nak jalan jauh-jauh." Arin berdalih lagi.

" Em, yela macam tu. Ingat, kunci semua pintu-pintu ni. Jangan keluar selagi aku tak balik, faham? Nak pesan apa lagi?" Arin angguk di depan muka pintu.

" Takde pape, cempedak je. Zack balik pukul berapa?"

" Aku tak tau lagi. Aku takut lama je aku keluar ni, tu sebab aku ajak kau pergi sekali." Arin geleng walaupun dah banyak kali Zack memujuknya.

" Okay lah. Aku gerak dulu. Kunci pintu. Jangan main bukak je kalau orang kau tak kenal datang. Dengar tak ni?"

" Ye. Balik cepat tau, Zack. Hati-hati."

" Ye, aku try balik cepat. Kau pun hati-hati. Ingat baby dalam perut tu." Zack senyum sekilas dan terus masuk ke dalam perut kereta Porshe itu dan memakai cermin mata hitam. Gila smart! Arin menjerit di dalam hati. Tapi kenapa lah dia perempuan??

-----

Zack merenung Rill"s Collection di hadapannya. Rill tu mesti nama aku huhu. Kemudian, dia melangkah masuk ke dalam butik itu selepas pintunya dibuka menggunakan kunci yang diberi mama kepadanya tempoh hari. Mak ai! Plain nak mati! Tak padan langsung dengan nama butiknya a.k.a nama aku yang hensem ni!

Zack pusing-pusing. Luas, cuma macam takde perasaan langsung aku bila masuk dalam ni! Zack pun menghubungi mamanya.

" Ma, Zack nak renovate butik ni, boleh tak?"

" Em ye sayang, buat la apa pun Zack nak buat. Mama tak kisah, jangan letupkan sudah la."

" Okay, mama bagi number interior designer dekat Zack. Zack nak contact dia sekejap."

-----

" Okay, look. Saya nak butik ni guna background romantik. Bila masuk, ada aura baru yang menusuk. Cuba awak masuk, ada rasa aura apa-apa tak?" Zack berbicara dengan seorang interior designer kategori auww. Bajunya ketat, rambutnya diikat dan dia memakai cekak di kepala. Tapi bagus orangnya, sebab aku call tak sampai 10 minit dia dah sampai kat butik ni.

" Nope, tak rasa apa-apa."

" Haa, pandai! Kalau boleh, saya nak encik.."

" Ehem."

" Oh, sorry, saya nak mintak Erica, ehem, tolong tambahkan mood romantic, bila masuk, rasa terawang-awang je." Erica.. mungkin nama asalnya Eric kot, tapi nak feminin sikit, tu yang jadi Erica tu.

" Okay, no problem punya."

" Letak air terjun kecik seketul, lampu oren untuk yang malap and cerah, dekat cermin pulak, bila ada orang berdiri depan cermin tu je, terus lampu menyala. And fragrance! That"s the most important. Awak mesti tahu kan apa fragrance yang sesuai, then speaker pun saya nak awak letak sekali. Boleh?"

" Boleh, tapi certain things I kena mintak tolong kawan I jugak la."

" Takpe, Rica. Just finish them, then I"ll pay you, okay? Just make sure everything"s perfect, that"s all. This is for the deposit. Call saya kalau ada apa-apa, okay?"

" Thanks for your cooperation!" Zack senyum kambing gurun, kemudian menghantar Erica keluar dari butiknya dengan ekor matanya sahaja.

" Uhh, lewat dah ni. Mana aku nak cari cempedak pulak untuk si Kitten tu?" Zack menggaru-garu kepalanya dan merenung ke luar.

-----

" Eh, uncle Amri. Zack takde kat rumah, nanti je uncle datang balik, okay?" Arin berkata di balik pintu pagar yang berkunci dari dalam selepas dia keluar untuk melihat siapakah yang menekan loceng rumah sampai 12 kali itu. Kalau boleh, nak tekan sampai meletup kot kotak loceng tu baru puas hati!

" Takkan tak nak jemput uncle masuk dulu kot?" Kata uncle Amri sambil mengurut-urut perut buncitnya.

Arin kelip-kelip. Apa patut aku buat ni? Arin dah mula blur. Nak ajak masuk, dia sendiri seram melihat ke arah uncle Amri yang suka sangat merenungnya itu. Tapi, nak paksa dia balik, karang tak hormat tetamu pulak. Arin pening, akhirnya dia membukakan pagar untuk uncle Amri masuk.

" Masukla dulu, uncle. Tunggu Zack balik. Saya masuk dalam dulu."

" Ala, duduk la dulu dekat sini dengan abang. Kita borak-borak." Esh! Cukup lah tidak sedar diri pakcik tua ini! Kalau aku tak tahan ni, mahu aku muntah hijau kat muka dia! Ee, geli geleman gila!

" Tak boleh, saya banyak kerja ni, uncle." Arin menolak baik. Namun, uncle Amri mula menarik lengannya kuat.

" Lepaslah, uncle! Sakit ni! Eh, apa ni, uncle! Saya tak suka la!" Kata Arin apabila uncle Amri mula mendekatkan dirinya dengan badan Arin.

" Arin, abang tak tahan la tengok Arin. Tiap malam abang terbayangkan Arin. Muka Arin, badan Arin.. cantik sangat."

" Cukup la, uncle. Lepaskan saya. Tolong." Arin terus merayu. Fikirannya memikirkan Zack. Kenapa dia tak balik-balik lagi? Ya Allah! Kau tolong lah aku!

" Jangan macam tu, sayang. Abang betul-betul.. Aduh! Perempuan sial!" Arin menyepak celah kangkang uncle Amri sekuat hati seperti yang pernah diajar Zack dan dia segera berlari laju ke pintu rumah.

" Tunggu kau!" Uncle Amri mengejar Arin dari belakang. Dada Arin berdebar kuat. Kakinya bergetar, namun dicuba untuk terus berlari. Katakutan melanda diri, dia sudah tekad tidak akan mudah menyerah diri kepada lelaki lagi!

Uncle Amri menolak kuat pintu rumah yang tidak sempat ditutup Arin. Arin mencuba sedaya-upaya untuk menutup pintu tersebut, namun apa lah daya seorang wanita berbanding lelaki, yang badannya pulak kalah anak badak air itu!

" Kau ingat macam tu je aku nak lepaskan kau, hah? Takkan sekali-kali! Dah lama aku tunggu peluang ni. Peluang aku nak merasa badan bergetah kau tu!" Arin terjatuh selepas pintu besar itu ditolak kuat oleh uncle Amri. Air matanya sudah mengalir di pipi. Sakit dan perit mula terasa di rahimnya. Darah merah menitik keluar.

" Oh, takut ye, sayang? Jangan takut, abang dah excellent dalam semua ni. Sini."

Arin menangis dan meraung sekuat hati. Namun, suaranya terlalu perlahan dan jauh untuk didengar oleh jiran sebelah. Tangannya memegang bawah perutnya. Kesakitan yang amat terlalu dirasai. Uncle Amri terus meraba-raba tubuhnya. Dicium-cium penuh nafsu.

" Oh, sayang abang period ye? Nasib lah, sebab abang memang suka kalau sayang period time macam ni. Baru nikmat." Arin tidak berdaya untuk melawan lagi. Dia sudah longlai di atas lantai dan terpaksa merelakan semua perbuatan uncle Amri. Cuma hatinya berdoa kepada Allah supaya ada pertolongan yang datang.

Zack memarkir kereta di porch dan keluar sambil menyanyi-nyanyi, mesti dia suka aku beli kan cucur cempedak nih! Zack senyum membayangkan muka gelojoh Arin apabila dapat makanan yang diidamkan hehe.

Kasut lelaki mana ni?? Zack menolak daun pintu pantas.

" Arin!" Zack menjerit kuat melihatkan yang Arin sudah tidak berpakaian dan sedang dirogol oleh uncle Amri, adik ipar mamanya! Cucur cempedak yang dibelinya untuk Arin tadi dilempar ke sisi.

" Berani kau buat macam ni??!"
posted by Penulisan2u @ 3:25 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
37 Comments:
  • At 17/7/09 7:22 PG, Anonymous Imi said…

    penuh kejutan..good job's..teruskan usaha

    rozimiasmat@yahoo.com

     

  • At 17/7/09 8:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Adeh... naper pendek no kali ni.. tak cukup rs nyer. cpt2 sket sambung eh.. ~~emmie~~
    (emmie_phoenix@yahoo.com)

     

  • At 17/7/09 8:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Smkn hr smkn mnrk ar citer nie...
    x sbr nk thu slnjtnya...
    best sngt2..

     

  • At 17/7/09 9:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sesangat,tahniah pada penulis..tp kenapa x ader kesinambungan ngan 'bini aku tomboy ker?17...mcm terus terjah part yg ln.apahal pun sy x sabar nak th cerita selanjutnya...

     

  • At 17/7/09 9:53 PG, Blogger zila said…

    aku plg xtahan babak2 rogol2 ni...rasa menggeletar geram je…tgk moviepun ada babak cmni…baca novelpun ada babak cmni…nape?? Nape?? Arghhhhh….by da way…good job sbb mmberi kesan kepadaku...

     

  • At 17/7/09 11:04 PG, Anonymous alyaarissa said…

    naper pendek jer erk...?!hu....dasar org tua x sedar diri...!!cian si arin...apalah yg terjd pd kandungan dier....penulis smbg cpt2...

    affa_madani@yahoo.com.my

     

  • At 17/7/09 11:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waha....geramnye..eih..npe pndek sngt...!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 17/7/09 11:59 PG, Anonymous nabil said…

    hampeh tol org tue 2...
    nak blasah2 je..
    hadoi..2 la org soh ikut x nak ikut..isk3

     

  • At 17/7/09 12:01 PTG, Anonymous umyrah darwis said…

    wargggggggggggggggggggggggghhhhhhhhh
    bodossssssssssssssss pny jantan tua..

     

  • At 17/7/09 1:41 PTG, Blogger YucIkA said…

    what???

    keciannyer arin...

    sial punyer org tua.. son of bitch!

    good job...berjaya mmbuatkan org marah..hahaha...

     

  • At 17/7/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Adoi...
    si tua nie keparat betul ar..
    rasa nk join zack belasah je org tua nih...

    Zack!! mulakan serangan cpt!! Ajar dye cukup2...
    huh...emo2..

    -manja.lara87-

     

  • At 17/7/09 2:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job.....but nape cite nie xde kaitan ngan tajuk?

     

  • At 17/7/09 4:03 PTG, Anonymous pulutpanggang(ieda_20388@yahoo.com) said…

    kronik btul uncle tu..takut pun ade gak bce cter ko ni..pape pun, trus smbung ek, nk tau ending camne..

     

  • At 17/7/09 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodos punya si tua........
    bengangnyeeeeeeeee
    cian arin

     

  • At 17/7/09 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...arin 2 kne rogol ke...?ingt gimik je td..lmbt tol si Zack 2 dtg..dasar org tue xsedar diri...pe2 pn hope zack dpt jd pnyelamat.
    wat ever pn citer yg best n xsabar nk tgu smbgannya

     

  • At 17/7/09 10:06 PTG, Blogger AkMa said…

    ^___________~

     

  • At 17/7/09 11:38 PTG, Anonymous selilye said…

    perrr.... cite ni bnyk unsur suspen r.... ni yg wat wa nak tau ape yg akan terjadi.... wat wa terkoba-koba jer!!!!!! so cept2 r wat sambungannye......

     

  • At 18/7/09 11:05 PG, Blogger shakirah said…

    toyol betul owang tua tu ...kalu aku siap la owang tua tu....waaachaaaa aku bagi penumbuk sulung tahap gragon ball....hahhhha...tahniah penulis sbb buat saya geram....

     

  • At 19/7/09 8:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jahat lh uncle tua 2...smpai ht dia

     

  • At 19/7/09 1:44 PTG, Blogger wadishah said…

    best lah..
    ada blog tak...
    bagus tul citer nie...teruja menungu sambungan nyer...

     

  • At 19/7/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jht gler....mst arin keguguran...e...badak air betul si tua x sedar diri...da la gendut....cpt continue...

     

  • At 19/7/09 4:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    org tua x sedar diri!!
    eei!! geramnye aku!!
    cian si arin.. tp arin tu pon bengong jugek..
    zack kate jgn bukak, xyah la bukak pintu tu..
    bengong! CEPAT SAMBUNG!!!!!

    ~~PapaTul~~

     

  • At 21/7/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish bengong btl tua gendut nie!!!cian kat arin tau x psal2 gugur kandungan dia..tp pape pun mmg bes cita nie.dah lme ak tungu tau..wat cpt2 ckit ek..gud job..

     

  • At 22/7/09 10:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kurang assam btol la org tua nie!!!!

     

  • At 22/7/09 1:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job..pandai wat kami tertanya2 n tertunggu2..so apa lagi angelica riska...sambunglah lagi..hehe..

     

  • At 24/7/09 8:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best rr crite nie....
    cpat rr smbung...

     

  • At 25/7/09 5:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perh gler siot cter niiiiiiiiiii besttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

     

  • At 26/7/09 12:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh cpt la smbung!!!suspen giler siot!!!!!!!!!!x tido mlm aku dibuatnyer...ptutnyer sembelih je pk ck perut buncit 2...!!!x de ati perut lgsung..eh,lupa perut dia skt pny 'KECIK'blh aku kta x de perut!!wakakakakayu!!

    ~my girl~

     

  • At 26/7/09 2:02 PG, Anonymous siellye said…

    hem mulenye.. aq ingt yg si zeck 2 lelaki 2lin... hem tp upe2nye betine....tp aq nk tau gak cm ne si rin 2 leh termegandung sedg an yang si zeck 2 pompuan!!!!!!! keliru r bep>..tp walau ape pon ko dh berjaye tipu aq r... anewey.. cite ni best r .. so cept2r sambung an cite ni ok...!!!

     

  • At 26/7/09 1:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SIELLYE..KO BC SUME EPISOD X?XBACA LA TUH KAN, DAT Y KO BLUR2,EHEHE.

     

  • At 27/7/09 11:46 PTG, Blogger Daniera said…

    adehhh...terikut sudahhhh...to writer, sambung plez... plez..plez..plezz...

     

  • At 28/7/09 2:48 PTG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    aduhhh giler punyer jantan.....mmg lelaki durjana.
    kesian nyer arin...

     

  • At 10/8/09 8:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pd pembacaan akuh..
    org pregnent manew de period...

    x pe x pe..
    akuh maafkan..
    FUCK uncle amri!!

     

  • At 13/8/09 7:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei... tu bkn period laa.. arin tu keguguran.. apa daaa!!!!

     

  • At 29/8/09 10:28 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    isk3...krg ajr nyer uncle amri tu...
    x pdn dgn tua....
    ei....kesiannye arin....mcm2 malang menimpa die...
    dahla tgh pregnant...
    kena rogol mse tgh sakit keguguran pulak 2...
    lnsg xder sifat perikemanusiaan...

     

  • At 27/10/09 3:32 PTG, Blogger hinata said…

    cerita yang sangat best
    jalan penceritaan membawa pembaca
    mengalami apa yang berlaku
    kelakar...sarat dengan pengajaran walupun kenkadang
    bahasa yang di gunakan adalah penceritaan lansung tanpa ada menggunakan ayat yang berbunga

    teruskan penceritaan dan menghasilkan cerpen yang berkualiti
    majulah bangsa kerana bahasa...

    yang kurik itu kendi yang merah itu saga
    yang baik itu budi yang indah itu bahasa....

     

  • At 7/12/09 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cete mmg best!!!!!!!!!!!
    cepat la smbg

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group