BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 06, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 17
Nama Pena : Angelica Risza

" Arin! Kau tak jemu ke duduk terperuk je kat rumah ni? Jom esok kita pergi air terjun nak?" Zack bertanya semangat kepada Arin petang itu.

" Em, tak kisah, Zack. Arin ikut je apa plan Zack." Arin membalas acuh tak acuh.

" Kenapa dengan kau ni, Rin? Apa dah jadi? Kau nampak pelik je aku tengok? Baby buat hal ye? Huhu." Kata Zack, senyum sambil mengurut-urut perut Arin. Namun Arin menepis lembut.

" Arin nak pergi tandas." Arin berlalu. Aish. Apa kes? Selalu steady je kalau aku usik-usik pun? Lagi suka ada la. Hish, ni payah ni jadi orang mengandung, mood jadi tak tentu hala. Em, takpe jela, nak buat macam mana kan, dah nature macam tu. Kemudian Zack mencapai handphone Sony Ericsson nya dan mencari nombor contact abang Din.

" Assalamualaikum! Haa, bang Din! Ni Zack. Esok free tak?"

Zack??! Mana dia dapat nombor aku?? Aduh, aku memang tengah rindu gila dengan dia! Macam ada instinct je si Zack ni hehe.

" Wa"alaikumsalam, Zack! Mana dapat nombor abang?" Abang Din cuba steady cover macho, walaupun hati dah berdebar gila kuat saat mendengar suara " buah hati pengarang jantung" yang "dirindui". Ehem..!

" Oh, ada la, bang. Takat nombor telefon abang tu, petik jari je dapat!" Padahal, bukan main susah dia merayu kat mama mintak nombor telefon abang Din, memandangkan mama je yang ada meng"save" nombor abang Din hari tu.

" Ala, mama, boleh la bagi, ada benda penting Zack nak cakap dengan dia.." Zack memujuk mama supaya memberikannya nombor telefon abang Din pagi tadi semasa dia menghubungi mamanya di Perak.

" Nak buat apa? Zack nak menggatal dengan lelaki tu ke, ha? Tak boleh! Mama tak bagi."

" Ala, boleh la, ma. Zack bukan nak menggatal pun, mama kan tau anak mama ni jenis yang macam mana? Bukan jenis menggedik tak tentu hala punya orang, ma. Boleh eh, ma?" Zack terus memujuk sampai akhirnya mama terpaksa mengalah. Anak pun seorang tu je yang ada, tu la yang kena bebetul jaga walaupun tak la menjaga sangat pun huhu.

" Yeah, thanks mama! Love you forever and ever!"

" Zack, ada apa call abang ni?"

" Eh, em.. Takde, Zack nak tanya abang free tak esok? Nak ajak abang pergi air terjun." Zack yang sempat mengelamun sebentar tadi terkejut mendengar suara abang Din di talian.

" Oh, boleh kot. Nanti abang tanya bos dulu, okay? Ni nombor Zack ke?" Che, buat-buat nak tanya bos konon, padahal kalau ikut hati, aku nak je terus jerit boleh, boleh, boleh sangat! Yes, pucuk dicita, ulam mendatang! Tapi, apa pun, kemachoan tetap kena jaga, tak ke nampak gelojoh sangat nanti hehe.

" Yep. Okay, apa-apa nanti abang call je nombor ni. SMS pun akan dilayan huhu."

" Okay, beres, Zack!"

" Okay, bang! Gotta go. Tata." Zack menekan butang merah pada handphonenya itu. Uhh, bahagia pulak rasanya boleh lepas rindu walaupun cakap ikut telefon je hehe.

Yes, yes, yes! Abang Din excited gila sakan selepas mendapat call daripada Zack, esok aku nak luahkan perasaan aku kat dia! Wah, dah lama tak beromantik nih! Ehem, esok jugak aku akan test, dia lelaki or perempuan!

------

" Rin, kau bawak towel, baju and seluar spare. Mana tau kot-kot kau teringin nak mandi ke?" Arin angguk sikit je.

" Rin, kenapa dengan kau ni? Unhappy je aku tengok? Kau ada masalah ke? Cuba beritahu aku?" Arin geleng. Dia kelihatan sedikit leka menyapu sampah di dapur pagi itu.

" Ha, helo, bang! Abang tunggu dekat kedai, nanti saya gerak sana, okay?" Arin menjeling sebentar. Hatinya masih kecewa selepas mengetahui yang Zack adalah seorang perempuan, namun dia cuba bersikap dingin bagi menghilangkan perasaan sayang dan cinta yang dah berputik tanpa dipinta itu.

------

" Wah, besarnya kereta, Zack?" Abang Din terpaku sebentar melihat Toyota Vios yang dipandu Zack.

" Takde, bang. Sewa je ni! Jom, masuk!" Abang Din pun masuk dengan membawa beg plastik sederhana besar.

" Eh, Arin. Apa khabar?" Abang Din menegur. Arin senyum je. Ada jugak budak ni, ingat aku berdua je dengan Zack!

" Dia tak sihat sikit 2, 3 hari ni, bang. Entah kenapa entah."

" Oh.." Abang Din mula tak sedap duduk. Banyak betul duit dia sewa Vios ni? Bukan murah, mahu cecah ratus-ratus jugak kalau sewa sehari semalam. Minyak lagi.

" Bos kata apa, bang?" Zack mencari topik bersembang dengan makhluk yang dah berjaya membuatkan hatinya berbunga-bunga.

" Oh, okay je bos tu. Takde masalah pun." Mereka terus bersembang, manakala Arin lebih senang untuk berdiam diri dan melayan blues seorang diri di sebelah Zack. Kekadang Zack bertanya keadaannya, namun dia tetap ber"acting" dingin.

Sesampainya mereka ke sana, Zack dah tak menyempat dah nak terjun ke dalam air.

" Wah! Air terjun kesayanganku! I"m coming!" Zack terus melompat masuk ke dalam air jernih di situ selepas mereka mendaki beberapa puluh anak tangga untuk mencari port yang best. Abang Din juga begitu, cuma Arin sahaja yang tidak segembira mereka berdua.

Zack sangat happy. Dia menyimbah-nyimbah air ke muka abang Din, abang Din pun membalas. Mana boleh biar! Abang Din bahagia dapat menghabiskan masa bersama dengan Zack. Arin nampak macam dah tak menjadi saingan aku lagi dah kali ni hehe! Mereka berdua bermain-main, berenang-renang ke sana sini mengalahkan budak kecik.

Abang Din cuba memerhatikan Zack.

" Kau tengok lah halkum dia!" Abang Din teringat akan kata-kata Arif apabila dia bertanya bagaimana mahu membezakan antara lelaki dan perempuan.

" Tapi, tak semua lelaki halkum dia besar! Tengok macam aku ni, mana ada nampak pun halkum aku!" Abang Din membalas. Dia juga pernah terbaca yang bukan semua lelaki mempunyai halkum yang nyata dapat dilihat, dan ada jugak perempuan yang mempunyai halkum di tekak.

" Kau tengok dada dia." Aku tengok rata je macam dada aku?

" Kulit dia, lembut tak?" Em, agak lembut jugak kalau banding dengan aku.

" Bulu dada mesti ada kalau lelaki."

" Bukan semua lelaki berbulu la, mangkuk!" Kena cepuk sekali.

" Lastly, kau bukak je seluar dia, cek dengan mata kau, kan senang?"

" Banyak la senang engkau! Hai, kau ni memang nak kena penangan sulung aku kot??" Khayalannya sebentar tadi hilang selepas terdengar suara Zack bercakap.

" Rin, come! Don"t act like that! Come!" Zack menghulurkan tangannya kepada Arin yang berada di tebing, cuma membasahkan sedikit kakinya yang putih melepak itu.

" Tak nak." Arin masih berkeras. Zack geram. Dah lama aku tak buli orang ni! Yang tak nak tu la yang aku nak sangat bagi "nak"!

" Ahh! Zack! Habis la basah!" Zack menarik tangan Arin masuk ke dalam air yang agak dalam jugak itu. Ketawa Zack berderai kuat.

" Uhh, lemas!" Arin jerit kecil. Zack segera mencapai tangan Arin yang sudah agak tenggelam itu. Tangannya memaut pinggang Arin supaya Arin tidak terus tenggelam. Air terjun pun, ada certain-certain places yang boleh lemaskan orang!

" Arin! Kau okay tak??" Zack memegang pipi Arin yang terbatuk-batuk itu.

" Zack! Kenapa buat Arin macam ni??" Arin menampar-nampar lembut dada Zack. Tanpa sedar, dia menangis di bahu Zack.

" Arin, kenapa kau nangis ni?? Sakit kat mana-mana ke? Cakap la kat aku?" Zack bertanya lembut. Abang Din hanya melihat dari jauh dengan api cemburu yang membara. Fuh! Acting sebijik macam loving couple! Ish, panas gila siot dah hati aku ni!

Zack perlahan-lahan membawa Arin naik ke tebing. Tangis Arin masih bersisa. Sekian lama dipendam, akhirnya dia harus akui yang dia tidak dapat membuang perasaan itu pada Zack dengan begitu mudah.

" Kau sejuk tak?" Zack risau apabila dilihat bibir Arin membiru. Segera dia mencapai tuala dan menyelimutkan tubuh Arin. Tapak tangannya digosok-gosok dengan tapak tangan Arin, bagi memberi sedikit haba kepada Arin.

" Nak makan? Aku suapkan kau." Abang Din terabai sebentar. Fikiran Zack hanya tertumpu pada Arin. Selepas disuap beberapa sudu bihun goreng oleh Zack, Arin menggelengkan kepalanya.

" Kau okay tak ni? Nak balik sekarang tak?" Zack bertanya penuh risau.

" Takpe. Jauh kan kita datang."

" Tak kisah, kau tu yang lagi penting. Kau okay tak ni? Jom, baring dulu dekat pondok tu sebelum kita balik, okay?" Zack memapah Arin menuju ke satu pondok batu yang terdapat di situ.

" Bang Din, jom makan dulu!" Zack menjerit dari jauh. Abang Din dilihatnya sedang kebosanan seorang diri di situ. Kemudian, dia pun naik ke darat dan mencapai tuala yang dibawanya tadi.

" Macam mana, Arin okay tak?" Abang Din berbasa-basi. Sibok jela kau ni! Hari tu kau jugak kacau "date" aku dengan Zack! Hari ni, kau lagi! Ikut hati, mau dicepuk-cepuk je kepala si budak Arin tu, namun akalnya masih waras. Mungkin jugak Zack akan memarahinya kerana mencepuk Arin, kerana Zack nampak macam begitu caring and sayang kepada Arin, mana mungkin dia tak marah kalau aku cederakan Arin??

" Entahla, bang. Macam nak demam pun ada jugak. Sini, baring atas paha aku. Pening tak, em?" Uhh! Sakitnya lah jiwa aku ni melihatkan adegan berchenta itu! Abang Din mengeluh berat selepas Zack membaringkan Arin di atas pahanya. Tangan Zack mengusap-usap lembut dahi Arin.

" Zack, abang pergi tandas kejap, tukar baju." Abang Din tak sanggup lagi melihat aksi Zack dan Arin yang sangat merobekkan hatinya. Cemburu gila ni! Namun, aku tak berdaya nak menghalang, apa kes aku nak pergi halang-halang dia pulak? Dia bukan kekasih aku pun! Abang Din melangkah hampa ke tandas.

" Okay, bang. Kau nak air tak?" Terdengar dari jauh suara Zack bertanya penuh kasih sayang kepada Arin, hilang habis semua kegembiraannya tadi.

Selepas abang Din kembali dengan baju keringnya, Zack mengangkat kepala Arin dan dibaringkan ke atas beg yang dibawa tadi.

" Bang, tengokkan si Arin ni kejap. Saya pergi tukar baju." Abang Din angguk.

" Kejap ye, Rin." Zack pun berlalu. Arin kelip-kelip memandang ke arah abang Din yang duduk berhadapan dengannya.

" Abang Din.. Zack baik kan? Caring sangat." Arin bersuara perlahan. Abang Din angguk sikit.

" Dia cukup semua ciri. Semua yang baik ada kat dia, walaupun dia nakal. Baik, caring, ada rupa, kaya.." Arin memuji Zack dengan suara yang putus-putus dan serak.

" Kaya?" Perkataan yang menarik minat abang Din. Mulanya, dia malas mahu melayan si Arin ni meraban, tapi perkataan yang baru disebut tadi sangat menarik perhatiannya.

" Ye, bang. Dia anak Dato". Dato" Muhammad. Dato" tu ada banyak syarikat besar kat Malaysia and overseas." Dato"?? Dato" Muhammad?? Harapannya yang sedikit punah tadi kini hancur berkecai menjadi debu. Darjatnya terlalu jauh jika dibandingkan dengan Zack. Ibarat langit dan bumi!

" Bang Din!" Zack senyum. Senyuman Zack kini bukanlah menjadi penyeri baginya lagi, mungkin akan menjadi racun yang bisa membunuh!
posted by Penulisan2u @ 3:58 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
29 Comments:
  • At 6/7/09 8:42 PG, Anonymous ima said…

    aduiyyaiii... aku yg bace sendiri pon dah kompius... zack ni laki ke pompuan...?? nmpk mcm die lebey berkelayakan tuk jadik laki arr... tp kan, kalo aku laa arin tu.. 4 sure jatoh chenta x hengat punye... hehehe....

     

  • At 6/7/09 10:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    abs le Zack rahsia dh mula nk pch.....
    tp ok jgk mmndngkn Zack dgn Abg Din sling suke sama suke..
    hi2...

     

  • At 6/7/09 10:27 PG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    Aduh Rin, cinta dah berputik. Klu abg Din ok la. Anyway I'm waiting for the next chapter. Good Jobs....

     

  • At 6/7/09 11:03 PG, Blogger shakirah said…

    WAAAAAAAAAA.kesian kat abang din huhuuu,,
    buat sambungan yang menarik yer...

     

  • At 6/7/09 11:08 PG, Anonymous alyaarissa said…

    hehehe ni dh jd cinta 3 segi ni....
    penulis lakukan yg terbaik....

     

  • At 6/7/09 11:11 PG, Anonymous nur suhana bt mohd naim said…

    saya kurang fahamlah cerita nie.....harap penulis akn berusaha lbh keras....cayok...cayok....

     

  • At 6/7/09 12:36 PTG, Blogger CinTa_BuLan said…

    zack ni sumer2 dia nak...apa daa... pilih satu jer la... tapikan arin da tau kan zack ni perempuan???

     

  • At 6/7/09 2:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    komfius ar maner satu pmpuan n laki??

     

  • At 6/7/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kan da kate z tuh tmboy
    of coz la tmboy nh caring
    tmbah lg pd girl
    bese la tuh. aku pon ade kwan
    tmboy y caring giler
    tp xsmstinya die sk girl.

    ~anne~

     

  • At 6/7/09 7:14 PTG, Anonymous shazz_chester said…

    pela ima nie...
    kn awl2 agi dh ckp z 2 tmboy...
    x bc kew???hehe..('',)

     

  • At 6/7/09 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehe..aq dah mcm gile plak bace cerpen nie...lwak gile...smart sih prangai zack...cpat ckit wat smbungan...

     

  • At 6/7/09 10:29 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    penulis berjaya buatkan pembaca tertanya-tanya dgn cerita selanjutnya. tahniah..sy memg menunggu citer ni..hope cpat sambung yer..

     

  • At 7/7/09 1:41 PTG, Anonymous dhamirah_dekno@yahoo.com said…

    hm apsal lah zack tu caring sangat..takut gak klo terjatuh cinta ngan tomboy nih..dah lah rin tu ade peristiwa itam nagh mengandung lagi tu..adush..cite ni buat org xsenang duduk tunggu die nye sambungan.

    cheer up..im waiting..nak buat keje pon xsenang.

    (^_^) dhamirah (^_^)

     

  • At 7/7/09 3:18 PTG, Anonymous adoyai said…

    eeiii....
    xskenye kat arin tu...

     

  • At 9/7/09 12:11 PTG, Blogger reramadesa said…

    cinta...best2 sambung2....tp klu realiti mana mungkin kaya n miskin bisa bersatu...

     

  • At 9/7/09 10:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku bimbang zack tu dari tomboy jadi lesbian lark..waaa...jangan..

     

  • At 10/7/09 1:57 PTG, Blogger ziela said…

    sy ikut cter ni selalu..
    mmg best gle..
    abis la zack..
    abg din pn dh kecik ati ngn die ble din tut au zack anak dato..
    tp, arin tu ngada2 la..
    blur2 dia pn blh lg nk wat sakit hati org tu..
    anyway to the writer..
    keep up the good stories..

     

  • At 11/7/09 8:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bengong jugek si arin tu
    dah tau si zack tu pompuan lg nak menggatai.. lesbian ke ape? poda...
    cian abg din.. abg din pon same, watpe nak cemburu arin ngan zack.. diorang tu dahla dua2 pompuan.. haiyaaa

    ~~PapaTul~~

     

  • At 12/7/09 4:40 PTG, Anonymous neon_dealova said…

    isk isk...
    cam nk smpai bab sdey la plak...
    congrats writer.!!
    hehe

     

  • At 13/7/09 11:39 PG, Anonymous dhamirah_dekno@yahoo.com said…

    ish,,
    tomboy tahap ape zack ni,,
    sampai abg din pon xperasan.
    confius.

    (^_^) dhamirah (^_^)

     

  • At 13/7/09 4:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyai....cptlah smbung.ak tk sbar na bc episod strusnya.

     

  • At 14/7/09 11:05 PG, Anonymous ima said…

    untuk shazz_chester... mmg laa ima de bace citer nih... its not that i dont understand the story... cme ima ase yg zack ni sifatnye lebey pade laki...

     

  • At 14/7/09 4:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar citer ni...cptla smbg....

     

  • At 15/7/09 10:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat sambung!!!
    cepat sambung!!!
    cepat sambung!!!
    huhuh...

     

  • At 16/7/09 2:46 PTG, Anonymous aksha said…

    citer ni best
    anggap komen ni utk improvement k...
    bhs yg di gunakan terlalu slumber...
    mcm nak wat novel tu jd susah la kan...
    ok..
    keep work

     

  • At 16/7/09 6:12 PTG, Anonymous aiman_aiman said…

    aku lagi suka kalo si zack ni laki2....aku x suke la abg din tu....geli aku

     

  • At 16/7/09 11:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zack nie kalo laki compom sumer suker laa..
    tp pomp lak eah..cos pomp la dia tau apa pomp ske..so tu caring bih..hahaha sampai dh org piki ke lain..
    nway nice story..I like it

     

  • At 29/8/09 10:13 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    aduhhh.... walaupun kasar, tp.. ttp gak ada feeling bunga2 cinta yer???
    cian kat arin....tp, ape blh buat...
    dah jth cinta kat slh org....redha jer lah...
    abg din tu...jgn la dok pikir sgt sal darjat2 neh..
    x penting sumer tu....
    ngeee.....aku bg komen mcm larh watak2 tu wujud btoi2...
    kahkahkahkah..........

     

  • At 17/3/11 2:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoii...da mandi2 n basah2 tu pown xbleh pasan lg ker zack tu pkai bengkung??maybe nk djadikan cerita abg din tu jeles smpi xhengat yg dia spatutnya test si zack tu.hahahh..
    -tulip-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group