BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 29, 2009
Novel : Anaknya, Anakku Jua 2
Nama Pena : anarif

Nisa' mengetuk-ngetuk pintu Mala. Hendak dikuatkan lagi ketukan bimbang pula si kecil dalam kendongan akan terjaga. Tidak lama kemudian, pintu terbuka dan tersembul wajah Mala yang mamai di balik daun pintu.

"kau ni kenapa? Kan aku dah kata karang aku datang amik kunci?" ujar Mala kecewa kerana tidurnya diganggu buat kali kedua pada hari itu. Seketika, matanya tertancap pada Hana yang nyenyak tidur di dalam kendongan Nisa'.

"eh Nisa'! anak siapa ni?" ujar Mala kehairanan juga cemas. Ngantuknya seakan dilupakan.

"ha, itulah yang aku kacau kau lagi sekali ni. Kot ye pun bagi la aku masuk dulu. Pagi-pagi buta nak menyembang kat luar je ke?" ujar Nisa' separuh berbisik.

"oh, ya tak ya. Ok." Lalu pintu dibuka dan Nisa' masuk ke dalam.

"Nisa', baby ni anak sapa? Kenapa muka kau macam ni?" Nisa' masih diam, tidak menjawab soalan sebaliknya dia bertanyakan kain alas untuk meletakkan Hana di atas sofa. Pantas Mala masuk ke bilik mengambil selimut bersih lalu diberi kepada Nisa'.

Nisa' meletakkan Hana berhati-hati ke atas sofa lalu direnung wajah mulus itu. Bayi yang baru berusia sehari.

"Nisa', kenapa ni?" Tanya Mala apabila air mata Nisa' menitis perlahan menuruni pipi. Nisa' tidak menjawab sebaliknya dia memeluk Mala yang masih termangu-mangu, bingung dengan situasi itu.

"Nisa', kenapa ni?" ujar Mala cuba menenangkan namun esakan Nisa' bertambah kuat.

"nangisla, lepaskan perasaan kau. Jangan dipendam. Lepaskan semuanya…." Dan esakan Nisa' tetap tidak menunjukkan tanda-tanda ia akan berhenti. Si kecil Hana masih tidak berkutik. Lena dalam tidurnya.

"baby ni anak ex kau? Serius?" Nisa' meletakkan jari telunjuknya di bibir tanda meminta Mala memperlahankan suaranya. Setelah hampir 15 minit Nisa' teresak-esak, baru dia berpeluang menceritakan hal sebenar kepada Mala.

"ops! Sorry. Terkuat. Habis sekarang kau akan jaga dia? Daniel macam mana?"
Nisa' merenung Hana sebelum memandang wajah Mala yang menuntut seribu penjelasan.

"entah la Mala. Aku pun tak tau nak cakap macam mana kat Daniel nanti. Aku rasa takut. Dahla semalam tiba-tiba dia cakap pasal anak. Tup-tup aku dapat anak pulak. Aku tak tau apa penerimaan dia nanti." Ujar Nisa' gelisah.

"ok, Nisa', kau jangan fikirkan Daniel dulu. Kau tu sekarang macam mana? Kau memang betul nak jaga baby ni?" Tanya Mala.

Nisa' terdiam memikirkan pertanyaan Mala. Benar, dia sendiri tidak pasti apa kata hatinya ketika ini. Mengikut amanah, memang dia tiada pilihan tapi jika dia menimbangkan keadaan sekeliling, bayi ini tidak sepatutnya menjadi tanggungjawabnya.

"aku pun tak pasti Mala. Apa yang aku tau, aku ada amanah sekarang. Kalaupun aku nak bagi dekat orang lain, siapa? Aku tak percayakan orang Mala. Aku tak berani. Aku bimbang Hana akan dipersiakan nanti." Nisa' melabuhkan pandangannya pada Hana.

Sekarang bila-bila masa saja si kecil itu akan bangun mencari susu. Kala ini ibunya yang patut bersamanya.

"ok. Yang tu kita fikir lain. Kita fikir hal sekarang, hal hari ni. Kau nak letak dia kat mana sekarang? I mean, takkan kau nak jaga dia sambil kau kerja kot?" persoal Mala.
Nisa' mengangkat mukanya memandang Mala.

"maksud kau nursery?" Mala mengangguk.

"entah. Aku tak fikir apa-apa pun sekarang. Sudahlah 7.30 nanti Daniel akan datang ambil aku ke bengkel. Aku rasa aku tak boleh bagi dia tau pasal Hana. At least not now."

"hmm, aku rasa pun macam tu. Ok. Macam ni. Apa kata kau minta cuti sakit hari ni? Kau nak urus jenazah lagi kan? Nanti kau ikut Daniel ambil kereta then kau balik sini. Tapi kau jangan bagitau dia kau tak pergi office. Sementara tu aku jaga baby ni. Tapi sekarang kau kena cari susu bayi dulu. Baby ni umur baru sehari. Tali pusat pun tak kering lagi. Dia akan menangis nakkan susu setiap 2 jam Nisa'. Percayalah. Aku tau sebab aku pernah jaga anak kakak aku dulu."

"hmm, baiklah." Ujar Nisa' Cuma menurut. Dia juga buntu. Mujur ada Mala.

"Mala, thanks for being with me now." Ujar Nisa' perlahan. Mala tersenyum.

"tak apa la. Apa guna kawan dan berjiran kalau tak tolong? Dah, dah pergi. Tengok kedai 24 jam. Jangan beli banyak. Beli untuk sekarang je dulu. Nanti kita cari yang baru yang lebih bagus untuk bayi. Sekarang apa yang ada kau beli je dulu. Lagi satu, lampin pakai buang sekali tau. Jangan lupa pulak." Mala mengingatkan.

Nisa' bangkit menjalankan tugasnya.

45 minit kemudian, dia pulang dengan mendapati Hana sedang menangis kuat di pangkuan Mala.

"Nisa', cepat. Lamanya kau." Nisa' menghampiri Mala lalu mengambil Hana.

Mala pula mengambil alih tugas membancuh susu.

"eh, aku mintak kau beli susu je ya? Mujur kau boleh fikir lagi nak beli botolnya." Ujar Mala sambil ketawa kecil.

Mala bekerja pantas dan sekejap sahaja susu sudah siap dibancuh. Dihulurkan pada Nisa' yang pantas menyuapkan puting botol ke dalam mulut Hana dan Hana terus senyap.

"kesian Hana. Hana lapar ya? Maafkan umi Nisa'. Umi Nisa' lambat sikit tadi." Ujar Nisa' seakan berbisik.
Nisa' mengamati wajah Hana. Sekilas dia dapat melihat wajah Badri pada mulus wajah itu. Badri…
Hana sudah tidur kembali. Mala sibuk membelek barang-barang yang dibeli Nisa'. Nisa' mengerling jam di dinding. 6.45 pagi. Begitu pantas masa berlalu.

Hana diletakkan perlahan di atas pembaringannya tadi.

"Mala, aku kena balik rumah dulu. Kau tengokkan Hana ya? Aku nak solat dan bersiap. Nanti aku datang balik. Lepas tu, aku kena tinggal lagi dia dengan kau."

"tak apa. Lagipun aku masuk pukul 9. Sempat je kau balik sini balik sebelum aku pergi kerja."

"betul Mala? Thanks. Aku balik dulu." Bergegas Nisa' balik dan kembali semula setengah jam kemudian.
10 minit kemudian, Daniel sampai dan Nisa' bergegas turun.

"assalamualaikum." Ucap Nisa' sebaik memasuki kereta Daniel. Kebiasaannya apabila mereka berjumpa pertama kali dalam satu hari.

Daniel menjawab perlahan. Nisa' hairan apabila Daniel tidak terus memandu keretanya.

"kenapa?" tanyanya kepada Daniel apabila Daniel merenung wajahnya tidak lepas.

"awak tak tidur ke semalam?" alamak! Dia perasan la pulak.

Nak jawab apa ni? Daniel mudah perasan segala perubahan yang berlaku pada Nisa'. Walau sedikit. Otak Nisa' ligat memikirkan jawapan. Nak cakap habiskan kerja, Nisa' tidak pernah membawa kerja pulang. Kerana
itu dia bertungkus-lumus di pejabat. Nak jawab apa ni?

"err, tidur tapi mimpi ngeri. So asyik terjaga and tak nyenyak." Nisa' memberi alas an. Mujur sempat fikir.

Kereta Daniel sudah meluncur di atas jalan.

"awak ni tidur tak basuh kaki ke? Selalu tak pernah lupa kali ni lupa?" Daniel membuat andaiannya sendiri.
Nisa' tersenyum, mengiyakan tidak menidakkan pun tidak.

Sampai di bengkel, Nisa' meminta Daniel beransur dahulu dengan alasan mekanik mahu berbincang sesuatu mengenai keretanya dan Nisa' mungkin akan lambat ke pejabat. Daniel Cuma menurut. Nisa' menarik nafas lega kerana Daniel tidak mengesyaki apa-apa. Pantas dia menguruskan keretanya lalu memandu pulang.

"awal jugak kau." Komen Mala apabila Nisa' sampai ke rumahnya. Nisa' terus menghadap Hana yang masih lena tidur.

"hmm, Daniel tak banyak kerenah. Mujur la. Tapi dia ada Tanya kenapa aku macam tak cukup tidur. Aku pun kelentong la, mimpi ngeri."

"pandai kau. Aku nak keluar dah ni. Jom, kita pindah rumah kau." Lalu Mala mengutip barang-barang bayi yang dibeli tadi sementara Nisa' mengendong Hana.

"nanti kau nak keluar kau bancuh susu siap-siap. Dia menangis je kau bagi susu. Jangan lupa telefon office cakap kau cuti hari ni. Lagi satu, ganti lampin dia. Alamak, baby wipes tak beli kan?" ujar Mala seraya menepuk dahinya.

Nisa' berkerut-kerut melihat Mala.

"apa tu?"

"apa tu? Ha, tu la kau. Tak pernah ambil tau hal bayi ni. Sekarang ni, orang cuci punggung bayi guna baby wipes. Tak payah susah-susah guna kain lap lepas tu nak basuh lagi. Aku lupa nak cakap tadi. Hmm, tak apa la, kau guna la benda lain dulu. Kain yang lembut tau! Petang karang aku balik, kita pergi shopping semua benda baby. Bestnya!" ujar Mala teruja.

"ish kau ni. Kalau kau yang kena jaga dia baru kau tau." Ujar Nisa' mengusik.

"ish, janganlah. Aku tengok kau pun aku dah risau. Tapi tak apa Nisa'. Anak ni rezeki. Walaupun dia bukan anak kau, tapi dia dah jadi anak yatim piatu. Besar pahalanya Nisa' kau jaga dia." Mala bertazkirah.
Nisa' mengangguk-angguk setuju.

"betul cakap kau." Mereka masuk ke rumah Nisa' dan Mala beredar sebaik dia meninggalkan sebakul lagi peringatan pada Nisa' tentang bayi.

Nisa' membuka kain yang membalut tubuh kecil Hana perlahan lalu ditanggalkan lampin Hana. Nak lap dengan apa ni? Kain yang lembut. Kain tudung aku? Ish, peningnya. Nisa' menggaru-garu kepala yang tidak gatal.
Tiba-tiba dia teringatkan sapu tangan sutera yang Daniel beri padanya semasa Daniel pulang dari China. Yang tu boleh kot?

Sorry Daniel, tak putus-putus Nisa' meminta maaf di dalam hatinya. Boleh basuh kan? Dia menyedapkan hatinya. Sebaik selesai, Nisa' tertidur di sebelah Hana di atas katil queen-sized nya. Dia terpisat-pisat bangun apabila tangisan Hana memecah kesunyian. Seketika Nisa' termangu-mangu memikirkan dari mana datangnya tangisan bayi sebelum dia teringat akan kewujudan Hana. Pantas dia menenangkan Hana seketika sebelum berlari ke dapur menyediakan susu.

Sampai di dapur, Nisa' terpaku. Nak buat apa dulu? Banyak mana susu ni? Ah, letak jela. Bukan membazir pun, dia minum.

Lalu masuklah 5 scoop susu itu ke dalam botol yang sederhana besar. Air panas pula dimasukkan sehingga setengah botol. Teringat pula dia melihat orang merasa kepanasan air dengan menitikkan susu itu di belakang tangan. Nisa' meniru gaya itu. Terjerit kecil dia apabila air itu terasa panas. Mujur. Kalau tak melecur anak aku. Lalu dibuang sebotol susu itu lalu dibancuh yang baru.

Tangisan Hana semakin nyaring. Nisa' semakin gelabah. Tiba-tiba telefon bimbitnya pula berbunyi nyaring. Alamak, masa ni lah kau nak bunyi! Marah Nisa' di dalam hati.

Susu sudah hampir siap. Dia berlari ke bilik yang sudah bingit dengan bunyi tangisan Hana dan telefon bimbitnya yang bordering. Dicapai telefonnya lalu ditekan punat hijau.

"hello," ditekapnya telefon ke telinga sementara sebelah tangannya menyumbat puting susu ke dalam mulut Hana. Dia melepaskan nafas lega.

"helo, cik Nisa'?"

"ya saya. Siapa ni?" lelahnya masih belum hilang.

"saya Liza la. Cik Nisa' tak kerja ke hari ni? Encik Hashim Tanya."

"oh, saya lupa nak telefon, saya cuti hari ni. Saya ada hal peribadi."

"oh ye ke? Okla, saya akan sampaikan pada encik Hashim. Err, cik Nisa', tadi ada bunyi baby nangis tu siapa?"

"hah? Eh mana ada? Awak salah dengar kot?"

"hmm, ye kot? Ok cik Nisa'. Jumpa esok."

"ok bye." Telefon diletakkan. Nisa' terbaring di sebelah Hana sambil sebelah tangannya masih memegang botol susu Hana.

Dia melepaskan nafas lega. Aduh, penatnya kepala otak!
posted by Penulisan2u @ 4:21 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 30/7/09 10:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite ni..,tp sayang seribu kali sayang
    dh x dpt bc...dh nk pg bljo blk..:(
    ape2 pn cte ni mmg best...tahniah pada pnlis...
    xde blog ke?...

     

  • At 31/7/09 10:24 PG, Blogger Anarif_88 said…

    my blog http://anarifartpieces.blogspot.com

     

  • At 5/8/09 2:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bagus ler citer nie....tahniah utk anda tak sabar nak baca sambungannya...

     

  • At 11/8/09 11:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    thanz pd tuan novel
    sb sudi bg blog utk lebih mudah dan senang nk dibaca
    anyway continue lg k
    such a good story

     

  • At 27/9/09 3:22 PTG, Blogger nhidayah said…

    best sngt2...pndai pnulis bt cte ni..best nye dpt jge baby.

     

  • At 22/9/10 12:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie lain dr yg lainla...tip top..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group