BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 15, 2009
Novel : Aku dan Cinta Kambing 13
Nama Pena : myra_miracle

Okeh..okeh... skarang mane aku nak letak muka? Espeacially kat kambing tua tuh. Serius, malu amat!
Gila... macamana aku boley terlena dekat dia semalam? Agak-agak masa aku tido tu dia ada buat pape tak?? Hah.. macamana kalau dia tangkap gamba aku time tido tu, pastu sebarkan kat internet? Macamana kalau time aku tido tu aku wat aksi-aksi dugong, ikan paus terdampar bebagai? Uh.... gila malu beb.. Adoi... adoi... Bandi amuk... gua mau pinjam lu punye topeng sekarang!

Kali ini aku rase berkhemah di pantai tidak seasyik dulu. Hati menjadi tak keruan. Aku terasa seakan mahu pulang sekarang. Dan yang pasti aku tak boleh bertentang mata dengannya. Mendengar namanya saja sudah boleh membuatkan bulu roma ku meremang. Aku sendiri kurang mengerti dengan apa yang aku rasa sekarang. Tapi yang pastinya aku ingin lari jauh-jauh dari mamat tuh... 200 meter.. 400 meter.. No.. no... beribu-ribu kilometer. Aduh.... What happen to you cik Jas?!!!

Perasaan ini timbul sejak semalam. Sejak ada ada tangan yang menggenggam erat tanganku. Sejak mulut ini rapat dengan... oh.. tak sanggup aku ingat kembali.

Sejak mulut itu mengeluarkan perkataan I LUV U.. dan sejak....

Oh.. damn!!

Aku nak balik!!!!! Aku nak balik!!!


Ting!!! Tiba-tiba idea datang..

Yesh!! Aku ada bawak sun glass kan??? Hehehehe....

***

Tanganku hanya menguis-nguis bihun goreng di pinggan. Hanya beberapa suap yang masuk ke mulut. Selainnya hanya terbiar di pinggan.

Aku bangun dari kerusi. Belum sempat kaki mengorak langkah, kelihatan Haziq sedang berjalan kearah ku sambil mengukir senyum. Alamak! Dia datang.. Baik aku blah cepat-cepat. Gila lah kene bahan dengan mamat ni nanti.

Huh.. Ingatkan bila dah pakai sun glases ni dia tak perasan aku.

Aku segera berpaling dan tidak menghiraukan kedatangan Haziq. Kaki cuba ku langkah laju namun tersekat.

"Jas... nak pergi mana tu?"

Alamak.. dia dah panggil dah... Nak pusing ke tak nak.. nak pusing ke tak nak.. nak pusing ke...

"Oh mak ko!"

Aku sudah pun terjelepuk di atas pasir.

Cheesecake, cheesedale, cheesy wedges betol la.. Cis.. cis.. dan cis lagi. Apasal lak batu ni ada kat sini?? Bila masa batu ni ada kat sini? Tak nampak ke aku nak lalu. Hoh!

Haziq sudah pon menyeringai tepat didepan wajahku. Senyum melihat aku mengomel seorang diri kea rah batu tersebut.

Oh damn! Malu lagi aku depan mamat ni.

"Nape aku panggil ko buat donno jek? Erm.. cantik sun glasses.. Padan lah sampai batu begini besar pon tak nampak ek.." Kata Haziq lagi.

Aku tau.. kompem skang ni muka aku dah ala-ala badut sarkas dah.. Gile sey malu.. Kenapa? Kenapa mesti depan dia.Kenapa!!!!!!!!!!!!

"Dah... bangunlah..." Haziq menghulurkan tangan ingin membantu aku bangun semula. Namun hulurannya tidak ku sambut. Pinggan yang jatuh ku angkat. Tangan ku gosok-gosok perlahan pada punggungku. Gila sakit!

"Sakit tak?" Tanya Haziq dengan wajah serius. Kali ini aku dapat rasakan sikap ambil beratnya.. Pelik bin ajaib.. Bukan ini ke mase yang sangat-sangat seswai nak membahan aku?

"Aku nak pegi basuh pinggan" Soalan Haziq ku biar tanpa berjawab. Segera aku mengalihkan badan dari berhadapan dengannya dan ingin berlalu dari situ.

"Jas.. kejap la.." Lenganku dipegang Haziq. Langkah ku terhenti.Serta- merta darah ku rasakan mengalir laju..

‘Setiap ada kamu mengapa jantung ini. Berdetak lebih kencang, seperti genderang mahu perang..

Setiap ada kamu mengapa darah ini. Mengalir lebih kencang, dari hujung kaki ke hujung hujung kepala..’

Tiba-tiba terasa lagu nyanyian dewa 19 ku rasa berkumandang dan menjadi backgraound lagu scene kami berdua.. wuhai.....

Mataku tertancap pada tangan Haziq yang memegang erat lenganku. Perasan akan wajahku yang berubah, lantas pegangannya dileraikan.

"Jas.. aku nak makan.. Boleh ambilkan aku bihun sikit?" Redup matanya memandang wajahku. Aku membalas dengan anggukan perlahan dan berlalu. Entah mengapaku akur pada permintaannya tanpa menolak.

"Nah..." Sepinggan bihun goreng ku hulur. Pinggan bertukar tangan.Belum sempat ku atur langkah, Haziq menepuk-nepuk di sebelahnya isyarat menyuruh aku duduk di sebelahnya.

"Ko makanlah.. Aku nak masuk khemah sekejap"

"Temanlah aku makan sekejap." Balas Haziq.

Sekali lagi aku tidak menolak dan dengan perlahan aku duduk di sebelahnya.

Ku lihat begitu selera sekali Haziq makan. Entah kenapa mataku ini begitu leka dan asyik memandang Haziq yang sedang enak menjamu selera.

"Nah.."

Segera mataku membulat. Sudu berisi bihun goreng sudah berada dekat di bibirku.

"Eh.. apa nih? Aku dah makan lah.." Tangan segera menolak sudu itu jauh dari bibirku.

"Makan..."Gesa Haziq.

"Tak maulah"

"Ko makan sikit sangat.. Tak terjamah pon aku tengok bihun dalam pinggan ko tadi. Sampai bihun tu jatuh ke tanah merajuk sebab ko tak habiskan. Kita habiskan lah sama-sama. Kalau tak habis karang nanti aku pulak jatuh. Tapi kene pinjam sunglass ko dulu la.. Barulah macho sket bila jatuh.." Pujuk Haziq sambil senyum. Sudu berisi bihun disua sekali lagi.

Akhirnya aku akur. Wajah ku jangan cakap lah.. Merah menahan malu. Mamat ni dah ungkit balik scene jatuh tadi. Baik aku makan sebelum dia mereka-reka cerita lain pulak. Dan akhirnya bihun itu selamat di dalam mulutku. Herm.. terharu pulak aku dengar dia cakap macam tu. Macam nak pujuk budak kecik makan la pulak.. Haih.. dah tiga kali dah scene suap- menyuap ni berlaku.

Haziq lalu membuka cerita..

"Semalam kau tidur lena sangat.. Aku tak sampai hati nak kejut kau tadi.. Mungkin kau penat.."

Tiba-tiba bihun yang ku telan terasa tersekat di kerongkong.

"Uhuk..uhuk" Tersedak aku dibuatnya.

Haziq menghulurkan gelas berisi milo kepadaku. Segera air ku hirup.

Suasana sepi beberapa ketika. Aku dah terasa nak lari marathon dah sekarang.

"Jas... Thanks sebab selamatkan aku semalam.. Thanks sangat-sangat. Dan pasal apa yang aku katakan semalam..."

Haziq diam seketika..

Serta merta jantung ku berdegup kencang. Dada ku terasa sesak dan sempit. Tinggal tunggu masa je nak meletop.

Haziq menyambung kembali..

"I really mean it.."

Boom!! Jantung aku dah terburai keluar.

Aku terkedu.

"Jasmin Dina Sofia... I really mean it.. I...."

"No..no.. not again.." Belum sempat tutur kata seterusnya keluar dari mulut Haziq, aku segera berlari meninggalkannya. Kali ni aku sure, kalo lumba ngan Watson yambek pun kompem aku menang.

Farah!!! I really need u right now!! Oh beb.. Aku dah macam nak gile!

***

Gile! Takkan sebab semalam dia berubah? Takkan sebab semalam tiba-tiba dia boleh layan aku sebegini baik. Takkan sebab semalam dia senang-senang nak ucapkan perkataan tu? Takkan sebab semalam?? Takkan! Takkan!

Sure! Komfem! Tidak syak lagi! Aku rase time lemas tu die tertelan banyak air. That’s why dia jadi macam tuh. Tak pun dia masih dalam keadaan separa sedar. Atau pun time dalam air tu dia tersampuk dengan apa-apa ke?

Hah.. ye la tuh...Aku rasa teori aku kali ini memang tepat dan boleh di guna pakai. Gila.. Kambing tua yang sinis, poyo, kaki buli, ego, laser dan perasan bagus tu berubah sekelip mata. Apa kes? Ini dah dikira kes kawasan terpencil nih. Kang besok-besok apa pulak yang jadi. Wuish...

Tapi macamana dengan aku? Kenapa sejak semalam, tiap kali terlihatkannya aku rase jantung aku berdegup kencang? Kenapa sejak semalam, acapkali mendengarkan namanya darahku terasa mengalir laju. Dan paling penting, kenapa sejak semalam, tiap kali aku terlihat die mesra bersama Seri aku jadi tak keruan, benci dan resah? Hah!.. aku pon banyak tertelan air kot semalam time selamatkan dia. Ish..

Tapi sejak peristiwa semalam memang aku rasa lain. Macam ada sesuatu di antara aku dan dia... Macam aku pernah lalui semua ni.. Macam....

Ah.. Tak tau nak explained macamana. Tapi apa yang rasakan sekarang ialah aku semakin dekat dengan dia. Mungkin tiada lagi perasaan benci.. Tapi.. Perasaan apa yang aku rasakan saat ini? Duh.. kenapa time jatuh langgar batu tadi aku tak hilang ingatan?? Tak lah terbeban macam ni.

Apa aku nak buat sekarang ni? Takan aku nak terperap dalam khemah ni sorang-sorang? Aku kan orang yang bertanggungjawab untuk arrange game petang ni? Takkan sebab mende nonsense ni aku nak melunturkan kredibiliti aku sebagai AJK yang berwibawa. Tapi... dah la aku kene bekerjasama dengan mamat tu.. Oh... tolong aku.. Aku tamau jumpe die. Rasa macam nak jerit je sekarang.

"Arghhh!!!!!!"

"Eh Kak Jas.. kenapa ni??? Apa jadi???" Tiba-tiba Leya dan Nadia muncul di muka pintu khemah dengan wajah yang cemas.

Aku segera menekup mulutku.. Alamak.. Budak-budak ni bila masa pulak datang ni?

"Err.. tader pape.. Ada semut gigit tadi. Sakit." Dalih ku.

"Uhu.. Ingatkan apa tadi. Terkejut kami. Herm... Kak Jas... Abang Haziq carik"

Alamak.. Adui.. Apasal pulak dia carik aku nih.

"Oh.. err.. Haziq carik akak? Kenapa ya??" Uish.. takan siap anta posmen kot carik aku.

"Ntah ler.. Dia kata panggil Kak Jas. Dia nak jumpa sekarang." Balas Leya lagi.

Sekali lagi jantung aku berdegup kencang. Lagu apa lak eh nak wat background perasaan aku sekarang nih..
Huhuhu...

"Okeh-okeh.. korang gerak la dulu. Jap lagi akak carik die."

"Okeh kak Jas.. Jangan lama sangat. Nanti Abang Haziq tertunggu-tunggu pulak." Usik mereka berdua lantas menambahkan lagi kekencangan degup jantungku.

Adui mak... Apa pulak dah kali ni????

***

Aku berjalan perlahan menuju ke arah Haziq yang sedang duduk menung di sebiji batu besar mengadap pantai. Entah kenapa kaki ini semakin berat tika makin menghampirinya. Aku benci dengan perasaan ni. Aku benci dengan kekeliruan yang menghambat sanubari dan akal fikiran ku. Perasaan ini membuatkan aku sesak, sukar bernafas, malah tak keruan!

Haziq barangkali tidak menyedari kehadiranku. Ku cuma perhatikan dia dari belakang. Merenungnya dalam dan cuba menyelami perasaan ku padanya saat ini.. Entah kenapa aku lebih selesa dengan perasaan benciku padanya selama ini.. Entah kenapa aku lebih rela dengan layanan sinis nya sebelum ini. Sejak semalam, Haziq lain.. Adakah dia melayan ku dengan baik sebab aku telah selamatkan dia semalam??? Kalau itu sebabnya....

"Kenapa kau tiba-tiba baik dengan aku? Kenapa ko tak layan aku macam dulu? Kenapa kau lain? Kenapa????"

Haziq yang agak terkejut dengan kehadiran ku segera menoleh. Wajahnya bertukar hairan. Ye la... Bagi salam pun tidak, tiba-tiba aku menghamburkan berbagai pertanyaan padanya.

"Ko kenapa??"

Aku terpinga-pinga dengan soalan Haziq. Dia tak dengar dengar ke apa yang aku tanya tadi?

"Err.. erm.. tader pape.. herm.. kenapa ko nak jumpa aku nih?" Soal ku kembali padanya.

"Tader.. aku nak bincang pasal kita"

Gulp... pasal kita??? Lututku sudah bergetar.

"Pasal kita? U mean???" Soalku tersekat-sekat.

"Ko kenapa Jas? Kenapa muka tetiba pucat? Ye la.. aku nak bincang pasal kita. Pasal keje kita la.. Kan kita kena arrangekan game untuk petang nih." Balas Haziq dengan wajah selamba.

Aku tunduk sambil kaki ku menguis pasir-pasir pantai.

"Owh.. err.. pasal tu ke??"

"Ye la... pasal apa lagi?? Kau bawak tak kertas yang kita dah bincang hari tuh?" Tanya Haziq sambil melabuhkan kembali punggungnya di batu tersebut.

"Aku lupa bawak la.. Aku pergi ambik jap kat khemah.. " Segera ku menoleh. Entah kenapa tiba-tiba mataku berkaca. Ada air yang ingin tumpah dari kolam mata ini. Alamak kenapa ni?? Kenapa aku jadi sedikit emosi?

"Jas!" Haziq memanggil ku sebaik saja kaki ku melangkah.

Air mata yang sedikit gugur ku seka. Dengan perlahan ku menoleh.

Namun tiada sebarang kata yang terbit di bibirnya. Hanyalah sebuah renungan yang ku rasakan aneh dan menikam.. Entah kenapa bibir kami berdua terkunci tanpa sebarang kata.



Haziq Hakimi... ada sesuatu yang menjalar di hati ini.

***

p/s: sowi.. lambat upload.. semakin bz skang ni.. Tapi akan di usaha sedaya upaya untuk habiskan crita ni.. Thanks 4 ur support and sudi-sudikan lah bagi komen keh... =)
regards,
myra
posted by Penulisan2u @ 6:32 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
17 Comments:
  • At 15/7/09 8:55 PG, Anonymous roul said…

    bestnyer citer nih
    cepat la update

     

  • At 15/7/09 9:45 PG, Blogger shakirah said…

    wah2 dah makin panas dah crita nie....xsabor nak tunggu sambungannya eeeeeee.....cepat ckit erk....

     

  • At 15/7/09 12:44 PTG, Anonymous evara said…

    cepat ckit smbung...
    x sbr ny...

     

  • At 15/7/09 6:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wawawawawa............

    cpt lah upload....

    jgn biar diri ini di slubungi misteri.....

    =sweetmilk=

     

  • At 19/7/09 10:53 PTG, Blogger arenie said…

    alah..tengah syok2 tiba2 bersambung pulak. Apa kata myra buat lagi kami semua tertanya2 lagi, boleh korner lagi kan tu!
    Apapun best, setiap minggu saya check nak tahu dh sambung ke tidak.

     

  • At 27/7/09 7:56 PTG, Blogger adrenalin said…

    salam..uhu..amat menarik. mesti sblm nih sofea pernah slamatkan incek haziq kan?
    hurm...akak, buley enggak mau save?

     

  • At 30/7/09 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak lagik....jgn la upload lamabat2...jenuh nak tggu la...tgh syok lak tu melayan...

     

  • At 31/7/09 8:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes sgt cter nie,cpt2 upload yer,please..

     

  • At 7/8/09 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weii, aku tengah syok-syok baca.....
    bersambung la pulak ...
    hanginnya ......

     

  • At 19/8/09 11:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ngeeee...aku asa ending dia mesti together2,,betoi dak mira..ngeeee
    ~mira miraina~

     

  • At 26/8/09 1:26 PTG, Anonymous rOzEz said…

    besnye...sambungkan cepat..

     

  • At 26/8/09 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akak smbg la cpt ckit.....
    best thap gaban la cita nie...
    hek3....

     

  • At 3/9/09 9:45 PTG, Anonymous yellow said…

    xde blog ker???kalau ada bg la,seng n cept ckit nk ikut smbungan cter nie..

     

  • At 17/12/09 2:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam .
    wahai writer yg tersyg .
    cepat lar smbung erk .
    x saba nak taw per yg jadi .
    kalo ader bkog .
    boley bgi x ?

    -shahieka-

     

  • At 21/12/09 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam .
    cepat lar smbung !
    x saba nak taw smbungan nyer .
    n plezz.
    kalo der blog g lar taw kat kiteowg .

     

  • At 4/7/10 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eh,tade sambungan die ke?

     

  • At 10/3/11 9:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk smbungan die......

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group