BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 22, 2009
Cerpen : Nilai Cinta
Nama Pena : Nadiah Kamal

Sudah seminggu Ikmal membisu. Tiada mesej, tiada panggilan. Sarah bingung. Tidak pernah Ikmal bertindak sebegitu sebelum ini. Jika ada apa-apa masalah atau salah faham sekalipun, Ikmal akan menghubunginya untuk menyatakan perkara sebenar. Kali ini memang Ikmal membuatnya betul-betul bingung.

"Sarah, saya sukakan awak. Saya nak jadi boyfriend awak," kata-kata yang terluncur dari bibir Ikmal membuatkan Sarah kaget. Pengakuan berani mati itu benar-benar tidak dijangka olehnya. Sarah memerhatikan sekeliling. Mahasiswa-mahasiswa IIUM keluar masuk daripada perpustakaan universiti. Beberapa pekerja sedang membersihkan pancutan air di hadapan masjid. "Sarah," Ikmal mengembalikan Sarah ke dunia nyata. "Berikan saya masa," Sarah melangkah meninggalkan Ikmal dengan seribu rasa berbaur di dadanya.

"Tit,tit," bunyi menandakan mesej yang dihantar telah diterima oleh pihak yang satu lagi menerobos pendengaran Sarah. Dia mengeluh. Sudah 15 mesej dihantarnya pada Ikmal sejak semalam namun satu pun tidak berbalas. Panggilan usah katalah, sudah berpuluh-puluh kali dia menghubungi Ikmal namun tidak pernah bersambut. Hairan! Ke mana menghilangnya pria itu?

Sarah dan Ikmal hanya dipisahkan oleh sebuah pintu kaca. Ikmal memandang Sarah. Sarah tunduk memandang kasutnya. Dia berundur, memberi isyarat agar Ikmal keluar dahulu. Ikmal berlalu tanpa menegurnya. Sarah rasa terpukul. Takkan kerana dia tidak mahu menerima pelawaan Ikmal untuk makan bersama, Ikmal tidak mahu mengendahkannya? Salahkah tindakannya?

"Ikmal, saya tak boleh keluar dengan awak," Sarah memandang Ikmal. Permintaan Ikmal sebentar tadi tidak dapat dipenuhinya. "Sebab awak takut kawan-kawan awak nampak? Awak tak mahu mereka tahu yang kita ni couple?" Ikmal merenung Sarah tajam. Dia rasa terpukul dengan penolakan Sarah. Ini sudah kali yang ketiga Sarah bersikap begitu. "It is not about my friends. It is about us!" Sarah tidak suka Ikmal menyentuh tentang rakan-rakannya. Sarah tahu Ikmal agak memandang rendah kepada para mahasiswa jurusannya bila tiba isu hubungan antara lelaki dan perempuan.

"Come on, Sarah. They are just like us. Dah banyak kali Mal jumpa coursemates Sarah dating. Diorang buat biasa je. Lagipun, Mal ajak Sarah pergi One Utama, jauh. Tak ada orang perasan punya," Ikmal terus-terusan memujuk Sarah. Dia tidak mahu kecewa lagi kali ini. Sudah lama dia memasang angan-angan untuk keluar berdua-duaan dengan Sarah.

"I've told you. It's not bout them. It's about us, Ikmal. I don't wanna go out with you,I mean,if there gonna be just two of us. You and me. Can't I bring my friends?" Sarah sudah penat berlembut dengan Ikmal. Sudah berkali-kali diterangkannya kepada pria itu tetapi Ikmal tidak pernah faham. Mungkin buat-buat tidak faham. Alasannya, kawan-kawan Sarah boleh, takkan Sarah tidak pula. "Sarah, ini kali kelima Mal ajak Sarah dan Sarah tak pernah terima. Mal dah bosan Sarah. I'm sick of you!" Ikmal menarik begnya kasar dan meninggalkan Sarah terpaku.

Sarah merasakan ada getaran di dalam beg galasnya. Tangannya mengagau, mencari-cari telefon bimbitnya. Hatinya berdebar-debar. Sarah menekan butang ‘Read'. Diam-diam dia berdoa agar nama Ikmal akan muncul. Sesaat berlalu dan Sarah mengeluh. Mesej daripada naqibah.

Sakit rasa hatinya mendengar desas-desus yang dibawa rakan-rakan sekuliahnya semalam. Dia nekad ingin mendengar sendiri daripada mulut yang empunya diri. Geram kerana beberapa mesej yang dihantar tidak berbalas, akhirnya Sarah memicit-micit butang di telefon bimbitnya. "Assalamu'alaikum," sapanya sebaik talian bersambung. Kedengaran si penerima panggilan membalas kembali ucapan selamatnya. "Mal, Sarah dengar yang Mal dah ada girlfriend baru? Betulkah?" Sarah terus menanyakan soalan yang sudah lama disimpannya.

Kedengaran Ikmal mengeluh. Suasana sepi seketika. "Mana Sarah dengar cerita ni? Mengarutlah! Mal kan dah ada Sarah, buat apa nak pasang satu lagi?" Ikmal bersuara. Sedikit keras di pendengarannya. "Sarah hanya mahukan jawapan ya atau tidak, Mal," Sarah bersuara tegas. Dia tidak mahu jatuh dalam lembah duka dan sengsara ciptaan dunia cinta. Dia mahu cintanya dibalas dengan kesetiaan dan kejujuran, dibalut dengan kasih sayang dan penghargaan. "Tidak, Sarah. Mal masih sayangkan Sarah," Ikmal bersuara perlahan. Masih? Ikmal, jika ada ‘masih', selepas ini akan terciptakah pula perkataan ‘pernah'?

Ikmal memerhatikan Sarah berlalu pergi dengan pandangan sayu. Tidak disangkanya hari ini, rahsianya akan terbongkar. Dia ditangkap basah oleh kekasih hatinya sendiri. Tadi, sudah puas dia menolak ajakan Hanis untuk bersarapan di Restoran Mama Mia namun semakin ditolak, semakin menjadi-jadi pula manja Hanis. Akhirnya dia yang tidak sampai hati membiarkan gadis itu menarik muncung sepanjang hari menuruti langkah Hanis ke restoran yang terletak di atas kafeteria Kulliyyah of Human Sciences. Lagi pula, perutnya memang berkeroncong minta diisi.

Sedang enak menjamu selera di tepi cermin besar yang menjadi dinding restoran itu, dia terasa dirinya diperhatikan. Sarah sedang mengerlingnya tajam dari luar restoran. Muka gadis itu masam. Lantas dia menemui Sarah yang tercegat seorang diri. Hanis juga kelihatan kaget melihat kemunculan Sarah. "Sarah, Mal boleh terangkan apa yang berlaku. Hanis yang bising-bising ajak Mal. Mal kesiankan dia," Ikmal meredupkan pandangannya. Memohon simpati Sarah. Sarah berpeluk tubuh.

"Sarah dah tahu cerita ni dari awal cuma Sarah tak nak percaya selagi Sarah tak nampak sendiri. Sarah dah faham kenapa Mal tak jawab panggilan, tak balas mesej-mesej Sarah. And now I know, Ikmal. We're not meant to be together,"Sarah menyusun langkah meninggalkan pria bermata coklat itu. Panggilan Ikmal tidak diendahkan.

Panggilan demi panggilan daripada Ikmal tidak dijawabnya. Setiap mesej daripada pria itu dibaca, namun terus dipadamkan sejurus dia puas membaca setiap patah kata yang tertera di skrin telefon bimbitnya. Hatinya puas mengetahui kebenaran yang cuba disorok Ikmal selama ini. Tidak perlu lagi dia melayan perasaan rindu dan sakit hati setiap kali dirinya tidak diendahkan. Sudah malas dia mahu melayan perasaan yang semakin hari semakin menjadikannya seorang yang sensitif. Dia harus kuat! Dia harus bangkit daripada kekecewaan!

‘Sarah, datanglah seribu perempuan sekalipun, Mal tetap inginkan Sarah sebagai isteri Mal. Seorang isteri yang menyejukkan hati suami, yang menjadi tulang belakang untuk Mal terus berjuang dalam hidup. Sarah terlalu istimewa. Mungkin Tuhan telah mengirimkan Sarah sebagai penyelamat Mal, bidadari hidup Mal. Maafkan Mal, selama ini Mal terlalu memaksa Sarah mengikut kehendak Mal tanpa memikirkan dan memahami prinsip Sarah. Maafkan Mal, Sarah dan Mal selalu berdoa agar Sarah menerima Mal kembali.'

Mesej Ikmal yang baru sahaja diterimanya membuatkannya termanggu seketika. Inginkan aku sebagai isteri, tetapi dalam masa yang sama bermain kasih dengan perempuan lain. Belum lagi aku menjadi miliknya yang sah dia sudah membuatku patah hati, apakah ada jaminan yang dia kekal setia tika aku sudah menyerahkan seluruh jiwa dan ragaku padanya nanti?

Sarah berjalan tergesa-gesa menuju ke klinik universiti. Rakan sebiliknya, Farahah demam. Marlia berpesan padanya agar menuruti Farahah ke klinik, bimbang jika Farahah balik bersendirian nanti sementelah Marlia perlu menghadiri kelas Bahasa Melayu Komunikasi untuk Kerjaya. Kafeteria Kulliyyah of ICT dilewati namun baru beberapa langkah melepasi meja terakhir, Sarah berhenti melangkah. Dia berundur.

Pandangannya dihalakan ke arah satu pasangan yang sedang berbual-bual. Sesekali si perempuan tertawa kecil. Mungkin terkesan dengan jenaka yang dituturkan si lelaki. Lelaki itu tiba-tiba menghalakan pandangannya tepat ke arah Sarah. Sarah terpana. Terasa jantungnya berdegup pantas.Sarah menghela nafas panjang. Kembali mengatur langkah. Biarlah aku mahalkan kembali nilai cintaku ini!

'Mal, Sarah dah buat keputusan. Sarah hanya mahu berkawan dengan Mal. Keputusan ini bukan saja keputusan hati Sarah sendiri, ini juga petunjuk daripada Allah. Sarah doakan Mal bahagia, dan nanti jangan lupa jemput Sarah merasa makan nasi minyak Mal.' "Tit,tit," Telefon bimbit Ikmal berbunyi.
posted by Penulisan2u @ 5:39 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
14 Comments:
  • At 22/7/09 6:14 PG, Blogger Org Ganu said…

    simple n ringkas cerpen ni but full of mesej
    sy kagum ngan sarah coz masih kekalkan prinsip dia sebagai muslimah evem ikmal dah berkali2 pujuk
    ikmal mmg tak tahu nak bersyukurlah, dah dapat awek sebaik tu pn bleh nk main kayu tiga,
    tu belum lagi kawen..ish2
    anyway...i like this cerpen


    p/s : nxt time kalo bleh huraikan sikit jalan cte yer..tak puas baca..he..

     

  • At 22/7/09 7:33 PG, Anonymous nana said…

    ikmal 2 x bersyukur lasung dapat pmpuan yg mcm sarah,,,,
    by t way ,cite ni sedap dibaca dan mengandungi unsur2 keagamaan...
    sesuai untuk umat islam pada zaman ini

     

  • At 22/7/09 10:25 PG, Blogger Bie'z said…

    Satu cerita yg menarik. Apalah punya Ikmal, org sebaik Sarah tu dia tak nak?
    Tak tahu nak menghargai langsung.Teruskan cerita ni kalau ada sambungannya

     

  • At 22/7/09 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bgus btul sarah..jgn tunduk kt lelaki yg xtau mghargai..

     

  • At 22/7/09 10:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    WOW!!!
    cerpen ni betol2 beri kesan pada diri sya...
    mgkin pernah bhadapan dgn situasi bgini..
    apa2 pun..watak sarah dalam cerita ni sgt menarik..
    dan cerita ni sgt bgus...
    kpd penulis..teruskan menulis...
    mmg tak puas baca..

     

  • At 23/7/09 1:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer dh mnrk tp pndk sngt le..
    bile dh abis bace rase citer cm tgntng le pulk...
    klw pnjg lg best..

     

  • At 23/7/09 4:15 PTG, Anonymous Hikari_No_Light said…

    Wow..this story should give five stars
    so amazing..eventhough its short but still interesting
    rarely, short story have islamic value, salute to writer
    in real life character such as Sarah is like diamond, can't find everywhere. Ikmal, not thankful that sarah love him with real love in her heart

     

  • At 23/7/09 5:25 PTG, Anonymous syira said…

    so far ok tp agk pndek la citer nih..
    by the way gud job..
    keep it up..

     

  • At 24/7/09 9:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lelaki zmn skang...
    normal r tu...
    mmg xgna...
    cite ney d real life ke...?
    tp surely mmg blaku pown lam our life...
    gud try...

     

  • At 24/7/09 6:21 PTG, Anonymous Nadiah Kamal said…

    thanks for the comments
    yup..it was the real thing happened to one of my friend
    but i've changed a lil bit not to make it so real..huhu
    memang ada lelaki macam ni
    walau banyak mana perempuan yang dia suka
    tetap ada yang satu di hati
    cuma salahnya tak menghargai
    bila cinta pergi, hati rasa terkapar mati
    hanya Tuhan tempat berdoa..berdoalah
    seperti kawan saya yang akhirnya bertemu
    si dia yang lebih menghargai dan menyayangi

     

  • At 27/7/09 10:23 PTG, Anonymous ezal_atul said…

    ctew yg agk besh..tp germ tol ngn ikmal uh,x reti keng budi je...huhu..pndy nk b'mlut mnis..whtever pon,simple but nice story..

     

  • At 7/8/09 4:30 PTG, Anonymous aku la ni said…

    ckit yer tak puas bace

     

  • At 9/8/09 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..

     

  • At 15/8/09 11:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenapa admin tak letak rating. senang nak vote mana best.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group