BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 22, 2009
Cerpen : Love is waiting
Nama Pena : aNonymOus pEacemakEr

Januari 2000
"Assalamualaikum..tempat ni kosong tak?"
Aku mendongak untuk melihat empunya suara sumbang yang telah menggangu kerja ‘part time’ aku,berkhayal.Kacau betul la mamat ni.Tak boleh tengok orang senang.
"Waalaikumusalam..rasanya tak ada."
Budi bahasa budaya kita.Aku menjawab dengan hati separuh ikhlas.Kalau boleh aku tak mau duduk bersebelahan dengan pelajar lelaki.Leceh.
"Kalau macam tu,boleh saya duduk sebelah awak?"
"Erm..silakanlah."
Dengan berat hati aku memberi izin.Bermula dari detik itu,terjalinlah persahabatan yang tak rasmi antara kami.Nazeem Asyraf.Nama yang cukup cantik tapi tidak secantik peribadi tuannya.Permulaan perkenalan kami memang amatlah sopan tetapi setelah lama berkawan,si dia mula menunjukkan belang.
Nazeem Asyraf.Seorang lelaki yang sangat menyakitkan hati.Tiap-tiap hari yang aku lalui di sekolah tidak akan sempurna tanpa perang mulut antara kami.Namun,aku tau dia seorang yang baik hati.Kenakalannya mencari masalah denganku hanyalah untuk menceriakan hari-hari kami di sekolah yang membosankan.
"Woi Najwa !"
"Uhuk..Hoi kau tak reti bagi salam ke hah?!Kalau aku ada cardiac disease da lama kena bungkus ngan kain kapan tau.Kau nak ape?Sehari tak kacau hidup aku tak boleh ke?!"
Kurang ajar punya Nazeem.Tersedak aku dibuatnya.Sergah aku masa aku tengah makan.Kalau tercekik tulang ikan ni tak ke jadi arwah aku yang cun ni.Ahaks perasan pulak.
"Alah kalau aku tak kacau kau nanti kau jugak yang merindu.Hehe."
Eklah sengih sumbing pulak dia.Nasib baik handsome.Opss!Malu aku kalau dia tau aku puji dia.Mamat ni tahap poyo dia melampau.
"Aku rindu kau?Please..You’re not my type.Kau nak ape?"
"Muka aku yang macam David Beckham ni memang tak sesuai dengan ko.Haha.Aku sebenarnya nak ajak kau temankan aku pergi book store petang nanti.boleh tak comel?"
Alamak!Dia panggil aku comel?Aku tak salah dengar rasanya.Najwa,jangan perasan.Dia saja nak bodek la tu.
"Eleh bodek la tu.Yela aku temankan.Kau patut beruntung dapat kawan yang baik dan cumil macam aku ni tau"
"Cumil ke?"Dia bertanya dan terus berlalu meninggalkan aku dengan perasaan sakit hati mendengar gelak dia walaupun dia sudah 40 batu jauh dari aku.Menyampah betol.Kalau tahu macam ni aku x hingin nak terima permintaan dia tadi.Nasib baiklah hati ni memang suka sangat kalau boleh tengok muka seposen dia tu 25 jam sehari.
Walaupun kami sering bertelingkah tapi kami sahabat yang baik.Kami membantu satu sama lain ketika dalam kesusahan.Kata Nazeem,itulah gunanya kawan.Berkawan ketika susah dan juga senang.
Setelah 2 tahun berkawan dengannya,aku sudah kenal benar perangainya.Aku juga tahu hati budinya.Kekadang terdetik juga perasaan untuk menjadi lebih dari kawan tetapi cepat-cepat aku buang perasaan itu.Aku tidak mahu perasaan aku yang remeh tu merosakkan persahabatan kami.
Namun,aku hanya mampu merancang.Tuhan yang menentukan segalanya.Suatu peristiwa telah berlaku dan menyebabkan aku tidak mampu untuk menolak perasaan aku terhadapnya lagi.Sesungguhnya aku amat menyayangi Nazeem.
"Awa,jom pergi kantin.Aku hungry la."Hanya Nazeem seorang yang panggil aku dengan nama tu.Katanya nama tu cute.Aku hanya mengangguk dan mengekori Nazeem untuk ke kantin.
Sedang dalam perjalanan ke sana,kami terserempak dengan Amy.Gadis yang aku tau sudah lama menyimpan perasaan terhadap Nazeem.
"Zeem,temankan Amy makan boleh?."Amy berkata sambil menarik tangan Nazeem.Dengan perasaan tidak bersalah Nazeem berjalan bergandingan dengannya manakala aku ditinggalkan terkapai-kapai.Api cemburu aku rasa naik sampai ke kepala.Mahu saja aku sepak perempuan yang tak tahu malu tu dan juga Nazeem sekali.Sampai hati dia tinggalkan aku terkebil-kebil kat situ.
"Awa,kau tak nak ikut ke?."Tiba-tiba Nazeem berpaling.Mungkin dia menyedari ketiadaan aku di sebelahnya
"Ha?Erm..It’s okay lah..You both go on.Aku dah kenyang"
Aku menolak.Rasanya aku tidak sanggup untuk melihat pujaan hati aku dengan orang lain.Seharian aku tidak mampu untuk melakukan apa-apa kerana sakit hati yang masih terasa.Seharian itu juga aku memikirkan tentang perasaanku dan apa yang perlu aku lakukan.Aku tidak sanggup untuk melihat dia dengan perempuan lain tetapi aku juga tidak mahu persahabatan kami musnah.
Akhirnya aku membuat keputusan untuk memzahirkan perasaan aku kepadanya.Tidak sanggup lagi untuk memendam perasaan cinta yang semakin hari semakin menular ni.Cinta memerlukan pengorbanan dan cinta juga memerlukan kita untuk menjadi seorang yang berani mengambil risiko.
Esoknya,aku kuatkan semangatku untuk berhadapan dengan Nazeem dan meluahkan segalanya.
"Nazeem,boleh saya cakap sikit?."Eh macam mana boleh terkeluar ‘awak saya’ pulak ni?nervous sangat kot aku ni.Ah lantaklah.Mesti dia blur.
"Ha??Erm..apa dia?"
Dah agak da.Comelnya muka blur dia.Eh..eh..serius.
"Ehem..actually,I have a crush on you.My love for you not just a normal one.It’s a love to someone special.I had noticed this months ago but I am afraid to tell you about how I fell towards you.I am afraid if this simple thing will ruin our friendship.So I think it is better for me to keep my mouth shut and let this love go away,but still,this crazy love feeling make me think twice and today I want to make a confession…I love you,Nazeem."
Fuhh.Lega.Akhirnya dapat juga aku meluahkan dialog yang aku dah practise depan cermin semalam.Sekarang nak buat ape?Nak tunggu dia bagi jawapan ke nak blah?Kalau dia reject aku macam mana?
"whoa..i’m so impress..thanks but no thanks.I’m not ready for any comitment now.Sorry"
Aku hanya mampu melihat kaki macho lelaki pujaan aku pergi meninggalkan aku.Aku sedar aku tidak sempurna tapi bukan begini penolakan yang patut aku terima.
Sejak hari itu,si dia mula menjauhi aku.Aku sudah tau risiko yang bakal aku terima dulu,jadi sekarang aku harus menerimanya dengan hati terbuka.Sehinggalah kami tamat sekolah menengah aku dan dia tidak bertegur sapa dan apabila aku mendapat tawaran untuk menyambung pelajaran dalam bidang accountancy di Australia,aku tinggalkan Malaysia tanpa khabar dari dia.

April 2009

``Attention to all passengers..we’ll be leaving for Kuala Lumpur International Airport (KLIA),Malaysia so please tighten your sitbelt,thank you’’

Aik macam kenal je suara tu..emm tak kesah la..nak tidur,penat berparti perpisahan dengan kawan-kawan semalam tak hilang lagi.Selamat tinggal Australia..Malaysia,here I come!Dalam masa beberapa jam lagi aku akan jejakkan kaki aku ke tanah air tumpah darah ku setelah bertahun aku merantau mencari ilmu.
"opss…sorry miss..im in hurry"
‘ouchh..sape pulak ni main hentam orang…x sopan betol..rosak mood’
"Najwa?"
‘Uik..hebat mamat ni..mana dia tau nama aku?’
"yee saya. . . ." OMG..dia!Gosh..i need to get away from here.Now !!
Nazeem..lama x jumpa..kau semakin menarik..tapi sayang kau menolak cintaku.
Najwa..kau semakin cantik..maafkan aku pernah menyakitimu dulu..aku terpaksa..tapi sekarang tidak lagi.. :p
"wait..tunggu!najwa..i love u too!!"
Dup..dap..dup..dap..betul ke ape yang aku dengar ni?aku tak daydreaming kn?he said he love me too?
"huh..you love me too?after 9 years?are you insane?sorry...i have to go?"
"yes..i love you..since the first time I caught your eyes..yes..i do love you too when u say u love me..yes..i still in love with you after 9 years waiting for you"
Aku terkedu…ke saje nak mengayat aku nih..well aku tau aku semakin cantik sekarang..ceewah..ape nk buat ni?ok relax ..
"Whatever..sorry..i have to go"…’kejar aku please kejar…kalau betul kau cinta kau kejar aku sekarang Nazeem !’
10…9…8…7…6…5…4…3…2…
"Najwa..dulu tu aku terpaksa..aku tak mau kau kecewa..parents aku kena pindah..aku x sampai hati nak bagitahu kau..aku x nak tengok kau sedih..Bila aku balik ke Malaysia 3 tahun lepas..aku cari kau..tapi kau x ada..maafkan aku..aku sayang ko"

Kompang dipalu..pengantin baru
Duduk bersanding..tersipu malu..
Dengan sekali akad…dengan rasminya aku telah menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki yang sangat2 aku cinta.Thanks abang sebab sudi tunggu.
"sayang menungkan apa tu?"teguran suamiku mematikan lamunanku..kacau betul mamat ni..tak leh tgk orang senang..
"xde ape..abang..will you love me tomorrow?"
"forever and ever sayang"


P/S : ni 1st tyme publish cerpen kt org..slalu bt utk koleksi sendiri je…sori lau x best..komen byk2..bg pengajaran kt sy..i need those…TQ
posted by Penulisan2u @ 9:16 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
37 Comments:
  • At 22/7/09 10:56 PG, Anonymous PuteriQashrenna said…

    so far okay...jalan cerita mmg best cuma ringkas. dan..kalau boleh, banyakkan perenggan ya....good luck...

     

  • At 22/7/09 12:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer dh ok tp knp tllu pndk...
    klw dkmbngkn lg mst lg best...

     

  • At 22/7/09 1:38 PTG, Blogger senjalina said…

    bes tp tulah ringkas sangat....apa2 pn teruskan berkarya..cayo2

     

  • At 22/7/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ringks sgt la
    cpt sgt abz nye..
    bg pnjng ckt
    br syook...
    tp gud luck..

     

  • At 22/7/09 8:46 PTG, Blogger zanariah said…

    bc citer ni ingatkan aku kpd bestfriend
    masa sek dulu, halim. how is he right now?
    missed him a lot. moga dia bhgia bersama
    isteri n keluarga...
    friend forever...
    dik, gud luck..nice story..

     

  • At 23/7/09 12:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Boleh tahan...
    But the ending is not that relevant sikit...
    But good job writers,,,
    Thumbs up for u :)

     

  • At 23/7/09 11:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okay lah, boleh2 wat sambungan

     

  • At 23/7/09 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...
    tp betullah... kena panjangkan citer nih...
    cite detail pengenalan, persahabatan, percintaan & perkahwinan mereka..
    saya suke...(^_^)~

     

  • At 23/7/09 3:20 PTG, Blogger honeyfarhan said…

    cter ni best tp btulla terlalu ringkas sgat bru nk hayati da ending sabr jela..pe2 smoga writers hasilkan crita yg lbih mnarik pas ni.......

     

  • At 23/7/09 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    swet ye.....

     

  • At 23/7/09 10:16 PTG, Anonymous ara said…

    bez..so sweet..
    wt r smbgn lg ea3..
    x pn wt story yg pjg..
    anywhre keep it up..

     

  • At 24/7/09 1:06 PG, Anonymous cekodokmasyam said…

    cte ni ok la..
    even agk pendek..
    :D

    n ia m'igtkn ak kt ssorg...

     

  • At 24/7/09 10:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte nie k ape..best tau,mmg cinta dtg tnpa disangka2..

     

  • At 24/7/09 2:09 PTG, Blogger my_za2l said…

    erm.
    pendek sangat la~
    mybe, blh diperkembangkan!
    hee~
    tp mmg dah byk cerita mcm ni.
    dah tau dah ending die mcm mane.;]

     

  • At 24/7/09 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best and sweet.p,part nazeem jmp najwa balik cam pendek sgt lah..n too rushing..tibe2 je kahwin..pe2 pon besh..keep it up.congrates to writer... =)
    ---sleepingcutie---

     

  • At 24/7/09 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    quite short but sweet. gud try. keep it up!

     

  • At 25/7/09 9:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    short but cute ;)
    keep it up!~

    -dahlia-

     

  • At 27/7/09 12:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm..., best tapi ringkas sgtlah... apepun god job...

     

  • At 27/7/09 11:19 PTG, Blogger e'eeQute said…

    bleh tahan gk cter nie..mcm yg real lak..
    ape2 pn truskn brusha yerk..

     

  • At 28/7/09 9:52 PG, Anonymous Angel Cute said…

    best la...ku ska ada watak pmpn yg brani luahkan prasaan huhu...

     

  • At 28/7/09 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad la...
    p terlalu ringks la
    hope da next cerpen much2 better than this..
    all da best!!aja2 fighting!!!

     

  • At 29/7/09 1:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penceritaan tau pnyampaian da ok.
    cume.....
    pjg2 kn lg.......
    bes sgt2.
    good work 4 1st publish.
    keep up the good things..


    zre_ida@yahoo.com

     

  • At 29/7/09 7:06 PTG, Blogger Aslizas said…

    like its...

     

  • At 29/7/09 10:16 PTG, Anonymous mieyra said…

    besh glewr cter ni..bcewr ulang2 pn xjemu2..g0ods..really like its..best yea!!

     

  • At 31/7/09 11:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like diz story but it's too pendek la n no perenggan..but don't worry diz story is good..keep it up..truskan usaha u dlm bidang ni..n next time i hrp u wat cter yg better than diz one..okay..good job

     

  • At 3/8/09 6:20 PTG, Blogger azzaliena suziantie said…

    best sangat =p
    this storie remind me too my fren
    kitarunk pon selalu gado
    n at last kitarunk satu kolej
    hehehe
    gado jugak

     

  • At 4/8/09 2:34 PTG, Anonymous naniey said…

    cerita yg menarik..
    kalau lbh pnjg cerite lg best..

    sy sk cerpen nier..

     

  • At 5/8/09 2:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok r rgkas..nm pn cerpen.
    kang pnjg b'jela xdaya lak nk bc..
    cte ni mmg bes..sweet cara b'knln n b'kwn..
    pas 2 thn, br luah prasaan..
    tp cam ngepek je tolak cnta coz fmly nk pndh??
    lg se, kwang asm tol cara mamat ni reject..
    grm gak..mlu r.. (ceh!! cam aku lak heroin)
    nway, gud job writer..truskn usaha..;)
    sori komen byk..

     

  • At 5/8/09 5:21 PTG, Anonymous wheezy said…

    comel beb cme pndek sgt..
    part luahkn prasaan 2 mang besh!

     

  • At 6/8/09 12:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler...
    bla nk bt cter bru?
    wlaupn pendek tp best lar...
    huhuhu

    tggu cter bru ;p

     

  • At 6/8/09 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez tpy.......
    heheheh.......

     

  • At 8/8/09 11:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet...

     

  • At 10/8/09 11:29 PTG, Anonymous iela said…

    alaaa...
    baru nk feel, tetba je citer nk abis...
    pape pun, good line story..

     

  • At 15/8/09 9:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish..ish..tetibe je dh abis...
    well cite ni best...antar r ag..
    gud luck!!!

     

  • At 16/8/09 2:40 PG, Anonymous Fara said…

    best even short story.. keep writing.. he3 love it

     

  • At 10/9/09 9:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i love this story.it remembering me for my beloved nadzmi

     

  • At 20/11/09 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..
    pndekny..
    __sofea96__

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group