BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 20, 2009
Cerpen : Cinta kau membunuh ku
Nama Pena : Mimie Miamie

Dunia aku sebelum aku bercinta amat berbeza.Aku tidak mengerti apa itu makna cinta , rindu dan sayang. Tapi apabila aku mengenali seorang insan yang bernama Muhd. Husni Abd Wahab , aku telah tahu apa itu makna cinta , rindu dan sayang.Alangkah indahnya waktu itu.Tapi semuanya hanya tinggal kenangan.Apabila si dia meminta untuk mengundur diri.Aku sentiasa ingat saat indah bersamanya.

* * *

" Kak Lina…Jomla teman mimie pergi cyber cafe.Mimie bosan la duduk rumah " pujuk ku pada Kak Lina.Kak Lina adalah cousin aku.Dia tua 3 tahun dari aku,23. "Yelah jomlah…Tapi jangan lama tau.Kang bising Mak Dak ." Mak Dak ialah mak cik aku .Kakak kepada ibuku. "Macam tulah akak.Sayang akak ". Happy sangat-sangat bila kak Lina nak teman pergi cyber cafe.Dapat cari kawan best ni.Ehm…Ehm…Nak join chating yang mana ye???Mana KampungChat ni???Biasanya aku join kampungchat.Tapi aku cari-cari tak ada lak…Ehm…join jelah LoveChat.Lupa lak aku,aku sebenarnya dari Sarawak.Aku ke Johor untuk melawat saudara-saudara dan atok.Mana la budak-budak chat kat sini???

BudakSkudai: Haii…

Ada pulak…Aku ingat aku sorang je join ruangan ini . Apa lagi kita mulakan perkenalan .

GiRlLibrA : Haii…

BudakSkudai : Apa kabar?boleh berkenalan?

GiRlLibrA : Boleh apa salahnya…Kabar baik.Awak??

BudakSkudai : Umo?dari mana?

GiRlLibrA : Dari johor nak ke Sarawak.Umo 18.Awak lak?

BudakSkudai : Saya Selangor.Tapi nw kat Skudai.Belajar..Samala umo kita.Awak belajar kat ne?

GiRlLibrA : Saya belajar kat Unimas.Awak lak?Kos?

BudakSkudai : Saya belajar kat UTM dalam kos kejuruteraan mekanikal.Awak??

GiRlLibrA : Saya kewartawanan…

Kelentong je aku ni.Padahal aku baru umur 15 tahun…huhuhu

Masa yang aku guna kurasakan terlalu sekejap.Perbualan aku antara budak itu seperti terlalu pantas.Lupa lak nak tanya nama dia.

GiRlLibrA : Nama awak ape?

BudakSkudai : Muhd. Husni.Awak?

GiRlLibrA : Fatin…k.lah wak.Dah petang.Saya nak balik.

BudakSkudai : Awak…ada no tepon??

GiRlLibrA : Ada…Kenapa??

BudakSudai : Boleh mintak?

GiRlLibrA : Awak bagi no awak.Saya akan contact.

BudakSkudai : 019-6974081…Jangan lupa tau.

GiRlLibrA : Ok…k.lah wak bye.Salam

BudakSkudai : Salam

Wow dapat kawan baru.Budaknya pun aku tengok macam baik.Aikk…salah la.Mana ada aku jumpa lagi.Maksud aku dari cara dia bertanya.Malam nanti aku try meseg la.Mana tau dia kelentong aku aje.

Askum…Hai awk.Sy Fatin.Ni Nombor saya…Awak wat pe?

Oklah tu kan mesej aku.Permulaan mukadimah.Hehehe..

Ehm…Lambat betul dia balas.Ntah-ntah dia main-mainkan aku je.Tunggu jelah kejap lagi…

Tittt…Tittt….Mesej aku la…Dia ke??

Wasalam…awk saya minta maaf.Saya tak ada kredit.Ni nombor member saya.Nanti saya dah topap sy mesg awk.Selamat Malam.

Ehm…Patutla tak balas meseg aku.Tak ada kredit rupanya.

* * *

Tibanya masa untuk aku kembali balik semula ke kediaman aku.Seminggu tinggal disini membuatkan aku terasa tidak ingin pulang.Tapi apakan daya.Selamat tinggal semua.Ada masa akan aku kembali ke bumi kelahiran aku.Ehm…bagitahu Husni la.

Hai awk…Maaf ganggu.Mesti awk tengah kelas kan.Saya cuma nak bgth yang sy akan kembali ke Sarawak semula.Take care.

Agak-agak dia balas ke??Tak kisahlah…

Penatnya…sakit badan aku duduk je dari tadi.Alhamdullillah…Aku selamat sampai ke tempat aku.Balik ni aku nak tidur dulu la.Lepas tu baru kemas barang-barang.Mana ayah ni?Kata dah sampai…Ha itu pun…Rindunya dengan ayah.Aku pulang ke Johor bersama ibu dan adik lelaki aku.Ayah terpaksa ditinggalkan.Sebabnya ada tugas yang menanti.Kesian ayah…

Rumah ku syurga ku…Itulah yang biasa kita ungkapkan.Memang bestla bila dapat balik rumah sendiri.Selesa dan tiada gangguan.Tak lama lagi result PMR nak keluar.Berdebar jantungku.Harap-harap keputusan yang terbaik.

* * *

Askum…hai awk.Buat apa??seronok tak dah kembali ke tempat awak balik?

Ha?Dia meseg aku la…Bestnya!!!

Wslam..Tak wat ape.Dok melepak.Mestilah seronok.

Sy minta maaf sebab tak jwab mesg awk.bz ckit la.

Tak pe…sy fham.awak sy nk bgth sesuatu la.

Apadia?

Sy kan sebenar2nya baru umo 15.awak tak kisah ke?

La…takpe.sy tak kisah la…bru hbs pmr la ni ye.

Ye awk…dok tngu result.

Sejak dari situ,kami kerap meseg dan hubungi.Aku rasa selesa apabila bersembang dengan dia.Peramah,baik hati dan suka buat lawak.Mula-mula aku ingatkan dia pendiam.Yelah masa mula-mula kenal aku tulis 10 ayat,dia jawab satu ayat.Sabar jelah waktu tu.Rupanya dia pemalu.Dia kata tak biasa dengan perempuan.Ni lah first time.Biar betol???

Result PMR pun dah keluar.Aku dapat kelas sains.Macam tak percaya je.Dah la sains aku pun bukan la elok sangat.Ini pulak nak belajar Kimia,Fizik,Add math dan Bio.Boleh demam aku…

Ehm..Sekolah pun dah bermula.Kembali semula aku sebagai pelajar 4 sains 2.Baru sekolah 2 minggu aku dah kene demam.Aku kata demam aku ni "demam terkejut".Mana taknya,aku pening bila belajar subjek sains.Seminggu demam.Tapi aku tak ponteng kelas.Aku terus melangkah ke sekolah untuk aku mendalami ilmu sains.Walaupun kurang arif.Tapikan,aku minat betul subjek Biologi dan Kimia.Best juga…Boleh buat eksperimen.Mencabar la tu bagi aku.

Sementara itu,persahabatan aku dengan Husni berjalan dengan lancar.Setiap kali aku terima meseg dia,senyuman aku akan terukir.Aku rasa bahagia bila dapat mengenali dia.Tak ku sangka,dalam diam aku dapat rasakan satu perasaan aneh dalam diriku.Susah untuk aku katakan.Tak pernah aku rasa seperti ini.Senyum,termenung,gelisah sentiasa ada.Lagi-lagi bila dia tidak contact aku.Adakah itu dinamakan CINTA???

Masuk bulan 4 ni genap 4bulan aku mengenalinya.Begitu cepat masa berlalu.Aku mula-mula mengenalinya pada 14.12.2003.Hari ini dah 8.04.2004.Kejap je kan masa itu.

Kenapa malam ni aku rasa lain macam je?Berdebar-debar ni??Apa ye yang akan berlaku??Alamak,Survivor dah mula la.Ni rancangan yang paling aku minat.Tiap malam jumaat mesti aku duduk depan tv.Jangan sapa-sapa ganggu aku.Huhuhu…

Tiit…Tiittt…Tiiittt…Siapa la yang malam-malam hantar mesej ni.Menganggu tumpuan aku aje.

Hai awk…sory mlm2 kaco.tngah wat pe?

La dia rupanya…Keranamu aku sanggup lupakan cerita ini.Bahaya betul aku ni.

Tak ada wat pe…tngh tgk tb je…awk?

Tak wat pe gak…awk sy ada masalah la.blh tolong??

Kalu blh tolong sy tolong.kalu tak leh sy minta maaf.apa dia?

Macam ni wak,sy ada minat satu budak ni,tapi sy tak tahu samada dia dia ni single atau couple.

La kiranya awk nak ngurat dak tulah ye?

Untungnya siapa dapat kau.Melepas cek…

Yup nampak gayanya mcm tulah.tapi saya malu la nk tnya.lagipun sy tak ada pengalaman dalam bercinta ni.nilah 1st time sy nk bercinta.

Ok macam ni lah ye.sy ni pun tak berapa pndai gak.cz tak pnh couple.awk tnya la dia dah ada pnya ke belum.kalu sy suka awk mcm ne?kalu dia setuju itu tndanya awk berjaya.so ape2 good luck.taknk la sy gngu awk.teruskan perjuangan…

Bunyi macam jeles je aku ni???ye ke??

Awk…sy nk tnya awk boleh?

Apa dia?

Awk dah ada pkwe lum?

La tdkan sy dah bgth.awk ni g la cpt tnya pmpuan tu.kang terlepas baru tahu.

Sy tngah tnya la ni.btol ke tak ada?

Memg tak ada.mslahnya ni awk tnya sy.ke awk nak praktis??

Sy bukan praktis.sy sukakan awk.sudi time sy jd teman awk?

Awk ni biar btol.jgn main2.kang sy mrah baru thu.

Betol la wak.sy tnya dkt awk.SAYA SUKA AWK.AWK SUKA SAYA TAK???

Ehm…si Husni ni biar betol???Aku suka dia tak??Memang la aku suka.Tapi dah bersedia ke aku ni?Kang dipermainkan baru tahu.Dah first time ni…

Bg sy pk dulu ye wak.esok sy msg awk dan bgth.

Ok jangan lupa tau…I LOVE U FATIN!!!

Buang tabiat agaknya.Belum aku bagi jawapan dia dah cakap macam tu.Demam panas agaknya tu.La dah habis ke cerita Survivor.Tak dapat concentrate aku.

Kring…kring…La siapa lak tepon malam-malam ni.

" Awak…saya sukakan awak.Jangan kecewakan saya"

La dia rupanya…Sabarla esok aku bagi jawapan.Gelojoh la dia ni.

" Ye saya tahu.Esok saya bagitahu awak ye.Awak pergilah tidur."

" Saya tunggu meseg dari awak.Jangan lambat tau.Tata sayang.I LOVE U SO MUCH"

Ya ALLAH apa kene dengan dak Husni ni???

Susahnya aku nak tidur malam ni.Kenapa ni??Tolong la lelap wahai mataku.Tenyeh minyak kapak baru tahu.Ehm…esok aku nak bagi jawapan apa ye?Malu aku…Aku memang suka dia.Apa-apa pun aku kene fikirkan dulu.Jangan cepat membuat keputusan.

Wah…ngantuknya.Malam tadi tidur tak lena.Pagi-pagi dah kene bangun.Apa lagi menjalankan kewajipan sebagai umat islam.Solat subuh la…

La…dah kol 11 pg ke???Aku belum lagi bagi jawapan kat Husni.Ish budak-budak ni.Main-main lak…Mak aku ajar mengaji diaorang sempat main-main.Fatin,kau terima je cinta Husni.Aku pasti dia akan membahagiakan kau.

Ni bisikan syaitan ke malaikat???

Askum awk…selamat pagi.awk tentang semalam tu,sy setuju dngan apa yg awk nk.sy sukakan awk.

Wah berjaya juga aku melafazkannya…Tepat jam 11:16:23 pagi.Pada 09.04.2004.Tarikh yang aku tidak akan lupa.Siap saat tu.Tak boleh blah.

Wslam…terima kasih cz sudi time sy.sy jnji akan membahagiakan awk.awk la cinta pertama sy hnga ke akht hayat.sayang awk.

Jangan terlalu cepat berjanji.takut akan dimungkiri.sayang awk juga.

* * *

Di bulan pertama hingga ke hujung tahun 2004,aku rasakan diri ku begitu bahagia sekali.Lagi-lagi percintaan aku dengan Husni berjaya masuk 8 bulan percintaan kami.Husni seorang yang suka memberi nasihat dan mengajar aku erti kehidupan.Menghormati keluarga dan mengutamakan pelajaran sentiasa dia mengingatkan aku.Menutup aurat dan menjadi muslim solehah.Betapa aku sayangkan dia.Dia lah lelaki yang aku cari selama ini.Tiada yang terbaik selain dirinya.Walaupun aku dalam percintaan,aku tidak pernah lupa akan tentang pelajaran.Kerana aku ingin jadi sepertinya.Berjaya hingga ke menara gading.Dia sentiasa menjadi ikon aku.Untuk aku berjaya.Family aku tahu bahawa aku berkawan dengan dia.Biasalah nasihat yang diberi oleh mak,bercinta-cinta juga,tapi pelajaran jangan dilupa dan jangan terlalu khusyuk dengan cinta.Takut kecewa di kemudian hari.

Walaupun aku ini mempunyai sikap kedegilan,tetapi apabila Husni bersuara,aku jadi reda.Dia bijak berkata-kata dan pandai memujuk aku.Dia tak pernah sekali pun memarahi aku.Kata-katanya sentiasa lembut dan mendamaikan.Ingin ku katakan padamu Husni,Aku akan sentiasa mencintai dirimu sehingga nafas terakhir ku.

Awk…sy nk bgth sesuatu boleh?

Apa dia?

Sy nk tukar pngilan kite blh?

Mksd awk mcm ne?

Yelah bg romantic ckit.asyk pngl awk sy je…apa kata lps ni awk pngl sy abg n sy pngl awk syg.nk?

Malu la sy…

Awk ni asyk malu je.bila sy nk dngr awk kata I love u pn sush.

Ala awk ni.

Blh la ye syg…plz…abg teringn nk dngar pngln itu.

Ehm..oklah abg!!!

I LOVE U bukan mudah untuk ku lafazkan.Walaupun aku cintakan dia sepenuh hati.Kurasakan mulut aku terkunci bila ingin luahkan kata-kata itu.Tapi ingin ku katakan AKU AMAT SAYANG KAU HUSNI.

* * *

Tahun ni aku exm SPM.Target aku dalam 5A.Itu je yang aku dapat target.Kalau target tinggi-tinggi kang aku juga yang frust.Tapi kan,aku ada masalah la.Husni dah makin jarang hubungi aku.Dia kata dia busy.Aku pun terima la.Student universiti dengan student sekolah mana sama kan.Walaupun kadang-kadang sampai 2 bulan dia senyap,aku ikut je rentak dia.Sebab aku dah bagitahu dia,aku kata "Selagi dia tak mesej aku tak kan mesej.Sebab aku takut menganggu dia".Tapi dalam hati ini hanya ALLAH je yang tahu.Betapa seksanya aku apabila tidak menerima mesej dan panggilan dari dia.Setiap masa bila aku kesunyian pasti airmata ini akan menitis.Betapa aku rindukan dia.Kemana pergi kata-kata dan bicara romantik serta semangat yang pernah dibicarakan padaku??Aku pernah berjanji dalam diriku,bahawa cinta dan pelajaran tidak aku campurkan.Tapi aku telah memungkiri janji.Aku terlalu rindukan Husni.Dari dua bulan menjadi tiga bulan.Husni tetap mendiamkan diri.Adakah aku pernah melukakan hatinya???Setiap panggilan dan mesej yang aku hantar,akan dibiarkan sepi tanpa menjawab atau membalasnya.

Aku masih teringat kata-kata indah semasa kami masih rapat.

"Sayang…Nantikan abang ingin mengahwini sayang.Sayang la cinta pertama dan terakhir abang.Tiada yang lain"

"Yelah tu abang.Tahu-tahu nanti tak sampai ke jinjang pelamin"

"Betul la sayang.Abang nak beli rumah atas bukit.Rumah itu abang reka sendiri.Khas untuk sayang.Kemudian abang nak sayang hias umah tu mengikut citarasa sayang."

"Besar betul angan-angan abang ni.Angan-angan mat Jenin ye"

"Sayang…betul la.Lepas tu abang nak anak sepasukan bola.hehehe"

"Giler ke…kalu macam tu,abang beranak sendiri."

"Gurau jelah.Tiga orang pun cukup."

"Tahu pun…"

"Sayang cinta pertama dan terakhir abang.Tiada penganti bagi dirimu."

Ya ALLAH betapa seksanya jiwa aku ini.Begitu susah untuk aku lupakan apa yang pernah Husni luahkan.Ianya sentiasa dalam fikiran aku.Tapi apa yang terjadi sekarang.Aku yang rasa dipermainkan.Masa berlalu dengan begitu pantas.Tidak aku menyangka bahawa exam SPM makin mendekati diri ku.Tapi aku,masih mensia-siakan waktu yang singkat itu dengan memikirkan Husni.Tapi belum tentu dia mengingati aku.

Askum…syg apa kabar?chat?

Baru kali ini aku mendapati yang diri dia masih ingat pada nombor telefon aku.Setelah menyepi diri selama 3 bulan baru kali ini dia muncul tanpa menceritakan keadaan sebenar.

Wsalm…syg chat..abg?knp lama menyepi?

Abg chat…abg bz ckit.abg msg ni pun cuma nk ucp good luck kat syg.tak lama lg nk exm kan.so stdy rjin2.jgn hampakan fmly.nanti ada msa kite msg lg.bye…

Itu saja alasan yang mampu dia berikan.Dua meseg yang aku terima terlalu berharga bagiku.

* * *

Masa berlalu dengan pantas.Exam SPM dapat aku tempuhi dengan hati yang tenang.Now,im back to thingking about Husni.Tinggal lagi seminggu nak raya.Aku exam masa bulan puasa.Sabar jelah tahan kelaparan.Nasib baik otak berfungsi.Ada ke masa exam Biologi aku bangun lambat.10 minit sebelum exam aku baru sampai sekolah.Nasib baik member-member aku bangunkan.Kalau mereka tidak menelefon aku,belum tentu aku bangun.Dah la ibuku dah pergi berniaga pagi-pagi lagi.Kelam-kelibut aku dibuatnya.Kalau tidak,mesti aku tak dapat ambil exam Biologi.Biasalah la kan,gara-gara tidur lambat untuk study.

Aku tak menyangka percintaan yang aku bina nak masuk dua tahun.Walaupun percintaan kami jarak jauh,aku cukup bangga pada diriku kerana dapat bertahan selama ini.Tapi,aku dapat rasakan bahawa langit tidak selalunya cerah.Hari raya bakal menjelma tiga hari lagi.Tapi dia masih mendiamkan diri.Takpe,ada lagi tiga hari.Tunggu jelah kan…

Selamat hari raya…syg mohon ampun andai selama ini syg ada buat slh pada abg.selamt hari raya maaf zahir dan batin.

Agak-agak dia balas tak???

Abg meseg nati balik.kat umah jiran tengah bertakbir.

Alhamdulillah…Dia balas juga.Tapi tunggu jelah dia meseg ke tak malam ini.

Malam makin larut.Aku masih menunggu meseg dan panggilan dari Husni.Pagi esok akan genab 1 Syawal.Selama sebulan umat islam berpuasa,tiba saatnya kita meraikan Hari Raya Puasa.

Truut…Truut…Trutt…Husni telefon la.

"Salam…Tengah buat apa sayang?"Sayunya hati aku dengar suara dia.Baru kini aku dapat mendengar suara dia.

"Salam…Tak ada buat apa.Baru lepas tolong mak isi biskut dalam balang.Abang dari mana?"

"Baru balik dari bertakbir.Dari lepas maghrib tadi."

"Kalau penat abang berehat la dulu."

"Takpe…taklah penat sangat.Dah lama kan kita tidak sembang.Malam ni kita sembang puas-puas ok."Aku ingat kau dah lupa bahawa kita memang dah jarang berbual dan meseg.

"Memang pun…Abang pun busy je kan."

"Exam ok tak?Dapat jawab?"

"Semuanya ok…Boleh la…"

Malam itu kami berbual sampai tidak sedar yang sudah 3 jam kami bersembang.Memang aku rindukan saat itu.Entah bila akan menjelma lagi waktu seindah itu???

* * *

Sudah dua bulan berlalu.Selama dua bulan juga aku menganggur.Sekadar membantu ibuku di gerai sahaja.Ada tiga bulan lagi result SPM akan keluar.Hubungan aku dengan Husni menjadi semakin hambar.Dia kembali seperti dulu.Membuatkan diriku seolah-olah tidak wujud dalam dunia dia.

Hari ini 20 December 2005.Tapi kenapa hari ini aku rasa seperti gelisah semacam.Rasa serba salah.Kenapa ye???Walaupun hati aku rasa lain,tapi kuteruskan juga kerja aku dengan selamba.Malam ni mak aku ada tempahan kuih.So,aku pun bantu la juga.Dapat la juga upah.Malam ni cuaca mendung je.Mesti awan dah berat dan tidak sabar untuk dicurahkan ke muka bumi ciptaan ALLAH.

Triit…Triiit..Sapa hantar meseg ni??

Oh Husni…

Salam…Tengah buat apa sayang?

Salam…nothing.Bantu emak je.

Dah mkan?

Dah tadi…Ehmm…

Knp?

Abg nk bgth sesuatu.Rasanya dah tiba waktu itu.

Apa dia?

Seblm tu,abg minta maaf andai ada wat salah selama kita berkawan dan bercinta.

Knp?Cakap jelah.

Hubungan kita tamat disini sahaja.Abg terpaksa beri tumpuan pada pembelajaran.Abg terlalu buzy sampai tiada masa untuk kita bersembang.

Ya ALLAH…Betul ke apa yang aku baca ni???Aku meraung dengan sekuat hati.Aku tidak tahu samada family aku dengar atau tidak.Tapi tangisan aku tidak dapat di tahan lagi.Aku meraung sekuat hati.Kenapa terjadi pada diri ku.Aku lari keluar rumah.Waktu itu hujan turun dengan lebatnya.Kenapa berakhir seperti ini?Mana janji-janji mu Husni??Kenapa baru sekarang kau baru nak ingat semua itu?Kenapa sebelum kau mengucapkannya kau tidak fikir pasal study.Kenapa????

Malam itu aku telefon dia untuk kepastian.

"Betul ke apa yang abang katakan tadi?"

"Ye sayang.Biarlah kita jadi kawan."

"Kenapa sekarang??"Aku menangis lagi.Untuk keberapa kali pun aku tidak tahu.Di kala itu,aku dengar yang Husni juga turut nangis.Kenapa kau nangis kalau kau yang memutuskannya?

"Maafkan abang…"

Itu je yang mampu Husni katakan…

* * *

Dua tahun sudah berlalu.Aku sudah melanjutkan pelajaran ke UPM Serdang.Tapi diriku masih mengingati Husni.Cinta pertama dan terakhir yang mengajar aku erti cinta dan segalanya.Kerna gagal cinta pertama,aku telah kecewakan hati lelaki lain.Aku terima cinta mereka dan kemudian aku lepaskan mereka bila mereka benar-benar mencintai diriku.Aku tahu,bukan salah mereka.Tapi kerana aku kecewa teramat sangat,aku menjadikan lelaki lain sebagai mangsa.Aku minta maaf atas kesalahan aku pada kamu semua.

Kehidupan aku di muka bumi ini tidak lama.Kerana aku didapati ada membawa penyakit kanser otak.Hanya aku yang tahu dan Pencipta ku.Family aku tidak pernah sesekali aku bagitahu.Husni,ingin aku katakan pada mu yang aku masih menyayangi dan mencintai mu…Pada yang pernah aku sakiti hati,aku memohon ampun dan maaf.Bukan niat aku untuk berbuat begitu.Tapi…Aku Cuma berharap aku dapat bertahan sampai ke hujung semester dan kemudian membalas jasa family aku sebelum diri ini pergi menghadapi Ilahi.Ya Allah,berilah aku masa untuk membalas jasa seluruh ahli keluarga aku.Andai semua itu aku sudah laksanakan,aku reda Kau menarik nyawaku.

* * *

Alhamdullillah…Aku kini sudah berjaya sebagai Programmer.Penyakit aku kekadang menyerang.Cuma ubat yang menjadi teman aku.Family aku kini hidup dalam kemewahan.Itu yang aku inginkan.Adik aku pun dah berjaya dalam bidang arkitek.Sepuluh tahun berlalu dengan begitu pantas.Namun aku bersyukur aku masih bernafas.Husni???Dirinya kini sudah dimiliki oleh perempuan yang mampu meraih cintanya.Aku doakan kau bahagia.Tapi satu yang aku pinta,lawatlah aku dan sedekahkan Al-Fatihah andai aku tiada lagi di muka bumi ini…Salam kerinduan untuk mu MUHD. HUSNI ADB WAHAB.Adakah SEJARAH MUNGKIN BERULANG???
posted by Penulisan2u @ 5:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
48 Comments:
  • At 20/7/09 8:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni cm ter btul jew..
    sdih la cter ni...
    bes gler..
    moga bleh jmpa owg yg syg awk slaloo

     

  • At 20/7/09 8:37 PG, Blogger nurul said…

    dah la nme awk sme ngan sya..
    cter pn lbih krang ngan sya..
    so mmg sdih sgt bce cte ni..
    awk 2 mcm sya plak...

     

  • At 20/7/09 1:30 PTG, Blogger Lily Angella said…

    keciannya kt fatin.
    apsal husni jd mcm tu?
    bkn dia kta fatin cinta pertama dan terakhir dia ke?
    sori terfelling kejap.
    pape pon,god job writer...

     

  • At 20/7/09 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduh tragis nyer citer cinta ni..
    trimbau kmbali sjrah cinta sy dlu...
    uwaaaargggg

     

  • At 20/7/09 7:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cte ni...
    cdh plak cte ni..
    cte ni sme la gn keadaan ema lu..
    god luck,,

     

  • At 20/7/09 7:06 PTG, Blogger ziela said…

    cter ni cter btl ke writer?
    sedih r..
    huhu..
    menitik jgk la air mata setitis dua..
    nasib baik roomate x nmpk..
    thumbs up 4 the writer..

     

  • At 20/7/09 7:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yg awal-awal tu mcm kisah aku jer,.
    mmg susahkan nak lafazkan kata cinta n syg tuk org yg kita syg,kenapa ek??
    ingtlh,
    bercinta lh pada yg sudi bkn meminta pd yg simpati.
    congrat writer,ur story the best.
    i like it..

    nisaa_gurlz45@yahoo.com

     

  • At 20/7/09 7:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ader pengalaman ke writer??
    best...

     

  • At 21/7/09 12:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lps baca citer ni..
    nmpk cam ada sedikit luahan ksh benar seseorg.
    tp x taulah kalu berlaku sendiri pd writer..
    kalu ikutkan mmg lh cian pd fatin,tp
    kadang2 kt kena lh jgk m'mahami perasaan Husni n fhm maybe ada something yg dia xleh nk explain..
    mujurlh fatin ni seorg yg tabah..
    congrate lh writer coz cite u ni beri impak yg bagus pd pembaca..
    teruskan b'karya..

     

  • At 21/7/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy mrasakan cite ni cite betul

    kalo betul..saya simpati dan sy x nk pecaya laki sembarangan lagi!!jahat!

    tp awk penulis jgn gune ayt msg ar..

     

  • At 21/7/09 7:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ssngt..
    sedeyh pon sedeyh..,
    gud luck wt pnulis..
    truskn usaha..

     

  • At 21/7/09 8:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best wpun sdey....huhu
    rs cm bc kesah bnr je....

     

  • At 22/7/09 9:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sangat,memang rasa kat hati.tabahnya fatin..
    tapi alasan yang Husni bagi memang mementingkan diri.
    memang berjanji tu mudah,pada kaum lelaki kat luar 2 janganlah suka berjanji jika tak pasti dapat menunaikannya.

     

  • At 22/7/09 11:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak tau nk cakap..first time air mata nk kuar baca novel awak..tak pnah sy bc novel sampai nk kuar air mata......huhu...bdway....doa saya kan sntasa bsama awak..moga awak bhgia dunie akhirat..saya pon pnah kecewa n sb tu saye ssh nk setia...bdawy...god bless u amin.

     

  • At 22/7/09 11:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm sama je dgn crita kt..kasih dberi...akhirnya racun yg dpt....meninggalkan kt dgn seribu satu crita pilu dan sdih...yg sengsara kt...perempuan.

     

  • At 22/7/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laki yg mcm 2 mmg, bukan main lagi dengan janji2 manis, x pernah nk igt pn.. awal story sme lah kte, nasihat jgnlah percaya pd laki yg suke janji manis ni, x tentu kebenarannye.. tabahkn hati ye fatin.. good story..

     

  • At 22/7/09 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ehmm sdih nya...c husni nie x nak couple coz lam islam kan kita x bnar kan tuk b'cple....

     

  • At 22/7/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ehmmm sdih cita nie...

     

  • At 22/7/09 5:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!
    sedeyh arr...
    jahat gak laki tu..
    tp Fatin tu still dok ingat kat laki tu,,
    kalo benar cite ni.. aku ucapkan tabahkan hati..
    gud luck..

     

  • At 22/7/09 7:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedey btul crita nie...
    knapa laki tue tglkan dia.....
    mmg xpatut la....
    tahniah fatin..awak seorang wanita yg tabah..

     

  • At 23/7/09 2:35 PG, Anonymous mimie maimie said…

    salam...
    tq pd komen2 yg membina.
    kisah yg sebenar membuatkn kite lebih kehadapan untuk berkarya..
    moga2 semua dilindungi oleh allah n tabahkan hati dalam setiap perjalan hidup ini..
    amin

     

  • At 23/7/09 3:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cdey siot..
    huhuhu..
    tp yg penting buffday aku de lam cte ni..
    8 april..wakakka...
    tskn usaha anda k...
    aku skong ko uat crpen...

     

  • At 23/7/09 3:40 PG, Anonymous mimie maimie said…

    eleh ko ifa...
    tarikh bersejrah tu 8 april..tp ok gak.
    senang aku nk ingt bday kwn aku ni..
    dh xde sedh dh bg aku..
    semua dh berlalu..
    4 thun dh berlalu.
    tp sesaat pn aku xlupa kn nye.

     

  • At 25/7/09 7:19 PG, Blogger arenie said…

    citer betul ni? tapi kalau betul...betul ke ada kanser otak?

     

  • At 25/7/09 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite btl ke ni?
    mcm btl...
    n mcm rekaan jgk...
    tp best...sdih
    tahniah...

     

  • At 26/7/09 3:58 PG, Anonymous mimie miamie said…

    penamat cite kne la ditmbhkan..
    kalu btol2..agaknye sy dh terlntr kat hosptl dh...
    yg lain adalah kbenran dr cnta yg sbnar..itula hakikatnye

     

  • At 26/7/09 2:50 PTG, Anonymous poksu firdaus said…

    menarik saya suke, mula2 happy jer
    at the end dah rase semacam
    sian kat awak
    xpelah....

     

  • At 26/7/09 4:05 PTG, Anonymous mimie miamie said…

    cinta sentiasa indah pd permulaan..
    andai ianya sntiasa indah smpai bile2,alangkah bgus..
    semua org akan kecapi hidup yg bahagia...

    tq poksu

    my blog http://miamiekite.blogspot.com

     

  • At 26/7/09 10:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perpisahan itu memang menyakitkn...nk3 agi ble cinta pertama..
    first time sy bkak cerpen nie yg terkejut sbb cite nie ade kne mengene ngn sy...cara kami ber sms, call n sumelah...
    pendek kate, exactly same...cume bkn cinta pertama...
    but still hurt me...n..ia hanya bru berlaku 2 bln yg lps...

    pape pown..congrat 2 writer...
    nice job...
    hpely, dpt wat ag real cerpen cm nie..
    chaiyok2!!

     

  • At 28/7/09 12:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aah la..cite die cam cerita btol..n aku konpius la..die pernah ke tak jumpe mamat tu?ke bercinta dlam hp je?cite mcm ni mmg salu berlaku kat real world..

     

  • At 28/7/09 12:51 PTG, Anonymous mimie miamie said…

    ni semua cnta jrak jauh..dr j.b ke srwak...
    xpernh jmpa pn..cuma tgk wajh kat foto...
    klu ikut hti nk je selitkn pic dia..huhuhu..
    tp xdpt...

     

  • At 28/7/09 12:53 PTG, Anonymous mimie miamie said…

    real cite coming soon..
    dlm pembikinan..tq yg support pd sy..
    hrgai sngt2...
    tq so much...

     

  • At 28/7/09 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klau writer slitkn pic dia xpsl2 dia ade bnyk msh plk sbb kbnykkn yg bce cerpen ni xske dia...huhuhu..

     

  • At 28/7/09 11:51 PTG, Anonymous mimie miamie said…

    hahaha...sbb tu sy xselitkan..
    bg sy dia xbslah.mcm yg ada kta dia psti ada sebbnye tersndri wlpn pd hakikatnye sush sy nk terima..
    ape2 pn tq...

     

  • At 31/7/09 3:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam,,,
    MIMIe taHNIAh,,
    CRITE nie tol2 mmbuat sy teHARU,,
    hmm..
    setiap PERTemuan PASTI ADE perpisahan,,
    stiap OWG ad SEJARAH tersendiri,,,
    memang sakit BILA kite TERAMAT sygKN DIE tp
    kite D'TGGLKN,,,
    HOPE dpt waT KARYA-KARYA YG TERBAik PASNie,,,
    .........................................

    troS majU memartabatKN dunia PENULISAN kite nieeeee..

    wsLM,,, (HAn!e)

     

  • At 31/7/09 3:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KEBIASAAN CINTA dlm hp AKN TERJADI MCM NIE
    ..
    mcm yg belaku PD SESETNGAH owg...

     

  • At 2/8/09 2:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita nie mcm pnh terjdi pd penulis je....
    adakah ni satu luahan hati yg ingin disampaikan kpd xbfnyer??

     

  • At 5/8/09 4:05 PG, Anonymous mimie miamie said…

    ahhh..cite ni ibaratluahn hati sy dan kenangan sy yg mmg xkn sy lupakn wlpn dh 6thun berlalu..
    setiap ayt n perkra terjd mmg sntiASA berlegar di mnda..
    tp sy tau,dia xkn membacanye...

     

  • At 8/8/09 12:10 PTG, Blogger cARE roLL said…

    hai mimie...
    terharu sy membaca pengalaman yg awak sendiri lalui..
    yg paling menyayat hati bila Fatin sanggup menanggung derita hanya utk secebis kerinduaan terhadap Husni..
    2 bulan???bukan suatu waktu yg singkat...
    namun Fatin setia menunggu Husni..PENGORBANAN yg tak mungkin akan dilakukan oleh gadis2 lain..
    cukuplah hanya sekadar 2 hari tak berhubung, mula rasa gelisah dihati..
    AKHIRNYA...kecewa yg Fatin terima..sukar utk digambarkan betapa pedihnya PERCINTAAN PERTAMA yg dilalui Fatin..
    sehinggakan Fatin menutup pintu HATI utk semua lelaki..
    diharapkan kepada LELAKI-lelaki diluar sana tidak mempermainkan perasaan dan hati kecil seorang GADIS..
    teruskan BERKARYA kepada penulis...

     

  • At 8/8/09 11:24 PTG, Anonymous MiSz_LoBeR said…

    aslkm.....
    BeRtAbAh lArH... ItU MeRuPaKaN KeKuAtAn pErEmPuAn.... SaYa sYg oRg yG D KeCeWaKaN....
    saya SgT SuKa cItEr yG SaD EnDiNg sEbEnArNyA....hEhEhE....

     

  • At 11/8/09 3:44 PG, Anonymous mimie miamie said…

    emm..sy teringn dia membace coretan cerpn sy..
    tp bagaimne???
    ntah memndang sy pn xsudi lg agknye...
    but i still love hus 4 ever n ever..

     

  • At 12/8/09 12:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to writer, tabahkan hati
    cinta pertama mmg x blh dilupakan..
    namun bukalah pintu hati tuk menerima org lain
    lebih baik kita menerima org yg mencintai kita.

     

  • At 14/8/09 8:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mlemmmmm

    lok mau copy cerpen ini gmna iya???

     

  • At 18/8/09 4:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp mau di copy?
    engak bisa copy cara biasa..
    kamu kne file>save page as...
    bru lh dicopy

     

  • At 19/11/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    kisah bnr ye mimie??
    awk sbr jew k..
    klo awk mmg ad jodoh gn die 1 ari nnt mst awk jmpe die..
    awk byk bdoa jew..
    sdh gk crte nie..
    tp awk kire ok laa coz die mnx pts sbb pljrn tp bkn sb pmpuan lain..
    hrp2 awk dpt kpel g org y lbh sesuai laa lps nie yew..
    anyway..
    luck 4 u..
    :)
    __sofea96__

     

  • At 11/5/10 12:02 PTG, Anonymous annies said…

    erm.... mcm citew betul jew kn.

     

  • At 11/4/11 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow cm cte btol je?????pape pn mmg best. kpd kaum lelaki
    kalu anda mmg hanya ingin memain perasaan wanita baik lupakan sahaja..cubala jd berperasaan ckit...

     

  • At 19/5/11 9:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm,,,,mmg cdih p sqye hrqp qwk dpt hd0p nqn hppy.... n x gne cdih bqb 0wg cm 2....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group