BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Julai 01, 2009
Cerpen : Cari jodoh
Nama Pena : Mail

Jam telah menunjukkan pukul 2.30 pagi, namun aku masih tidak dapat melelapkan mata. Aku termenung di katil bujangku, teringat akan peristiwa malam tadi. Aku dijadikan bahan jenaka dan ketawa oleh rakan-rakanku hanya kerana tidak punya satu itu.

++++

Macam kebiasaan, aku pergi melepak malam tadi. Sesampainya aku di tempat lepak tu, aku terus memarkir motorku dan pergi ke arah teman-temanku.

"Fuiyo, jejaka teruna sudah sampai. Wiwit." kata Is disambut oleh gelak ketawa yang lain sebaik sahaja aku melabuhkan punggungku di sebelahnya..
Belum sempat ketawa mereka reda, Akim pula menegurku. " Mak ko tak marah ke Im keluar malam-malam ni? Anak dara tak baik keluar malam-malam tau. Hahahaha."
"Ala…." belum sempat aku menjawab, Khairul telah potong kata-kataku.
"OK kawan-kawan, aku ada lagu khas untuk kawan kita yang masih suci ni. Nak dengar tak??"
"Aku main gitar, korang backup k."

Khairul memandang ke arahku, dan tangannya terarah kepadaku. "untuk Zahim, terimalah"
Khairul terus memetik tali gitar kapoknya dan menyanyi.

"Ini cerita, cerita Zahim,
Yang masih solo dan kesunyian,
Rupa Si Zahim, sangatlah suci,
tapi solo sehingga kini.
Ohh..Ohh.Ohhh..
Zahimlah makhluk Tuhan yang tak laku sehingga kini"
"ohh..ohh..ohh.." yang lain lain membackup lagu yang mengikut rentak lagu makhluk tuhan paling seksi yang Khairul nyanyikan. Serentak mereka ketawa setelah menghabiskan lagu tersebut. Aku hanya tersenyum.

"Best2. Pandai korang wat lagu." kataku setelah ketawa mereka hampir reda.
"Ok, lagi satu lagu untuk ko." tiba-tiba Is bersuara.
"Rul, bak gitar ko tuh."
"Nah." Khairul memberikan gitarnya pada Is.
"Sape nak join, join k. hahahaha. Im, lagi satu, terimalah." Is buat gaya macam pakwe tujukan lagu khas untuk awek. Aku geleng kepala. Aduss. budak-budak nih..Aku mengeluh.

"ok..1,2,3." Is terus memetik gitar tersebut. Kali ni ikut lagu lama P. Ramli pulak, ape ntah tajuk eh..
"Yang mana satu, pilihan kalbu,
sudah penat, kami menunggu."
Is mula nyanyi. Akim sambung.
"yang macam mana, pilihan Zahim,
badan gemok, atau keremping??

Khairul dah berdekah-dekah ketawa. Aku dah tak leh buat apa. Senyum kelat jek la. Nak marah, kawan. Aku tak betah nak lepak lama-lama malam td. Selalunya, selagi tak pukul 12, kitorang tak balik. Lagi lama aku stay, lagi teruk aku kena bahan. Malam tadi jugak merupakan sejarah dalam hidup aku lepak tak sampai setengah jam.

"Weh, aku blah lu aa." kataku
Is yang dengar aku nak balik, terus berhenti ketawa. "Alamak ai. Baru pukul 11 beb. Pe kes nak balik awal-awal? Ke nak gi usha awek kilang balik kerja? hahahaha."
Khairul dan Akim ketawa. Aku buat bodoh je.
"Nak carik awek, dapat ke oi?? Kot2, Limah gemuk anak Pak Hamid tu pon tak pandang kat ko. hahahaha."
Aku malas nak layan. Aku terus menghidupkan enjin motorku, dan berlalu dari situ dan meninggalkan mereka.

++++

Aku tak tahu kenapa semenjak dulu ini, semua orang mempersoalkan akan status diriku. Salah aku kah tak ada pasangan. Masakan aku taknak ada awek. Aku jugak nak jadi macam Akim dengan Lia. Khairul ngan Tasha. Is dengan Teha. Bila cuti, hujung minggu, spend time sama-sama. Tengok wayang. Keluar makan. Ada orang ambik berat, sayang.. Bahgia je rasanya. Tapi apakan daya, tak ada yang mahu dan menginginkan diri aku ni.

Tak tahu sama ada aku atau ibu bapa aku yang salah, semua perempuan tak nak kat aku. Hidup aku dirundung kesunyian. Aku ada lah rupa jugak. Sedap je mata memandang. Kalahla Akim dengan IS. Aku jugak bukan budak jahat, tapi takdelah baik sangat. Normal je. Aku tak kaya, setakat duit simpanan 3 ribu lebih dengan motor 125Z sebijik. Beli sendiri guna duit kerja aku. Tapi tetap takde yang nak. Kawan-kawan aku naik motor je gak, parent pulak yang belikan. Tapi ada je yang nak. uh oh..

Bukan aku tak pernah usaha, macam-macam usaha aku buat, biar aku ada awek. Tapi sampai sekarang tak ada hasil. Siap pergi mandi bunga lagi, kononnya biar buang sial. Tapi keputusannya sama sahaja.

++++

Pernah dulu, aku ikut Akim balik kampong dia semata-mata nak kenal dengan sepupu dia, Eton. Semangat gila aku time tu.
"Betul ke Kim, sepupu ko tu single lagi?" tanyaku pada Akim.
"A’ah. Nama dia Eton. Dia muda 2 tahun dari kita. 22."
"oh..Dia duduk umah nenek ko ek?"
"Yup."
"kalau gitu, aku nak ikut ko balik kampong la eh. Boleh??" tanyaku penuh mengharap pada Akim.
Akim terkejut. "Ko biar betul?? Aku balik naik motor jek. Jauh tu. 5jam perjalanan"
" Ala..takpe. Aku tak kesa. Boleh ehh Kim??"
"hmmm.. OK.penat, jangan komplain k."
"Baik Boss!"

Aku ingat lagi, hari kitorang nak balik kg Akim tuh, aku gila excited. pagi2 lagi dah datang umah Akim. Bukan macam selalu, dia yang tunggu aku bersiap kalau nak pergi mana-mana. Akim belum bangun lagi pun time aku sampai umah dia. Terkejut beruk dia bila mak dia kejut bangun dia cakap aku tunggu dia kat bawah. hehehe..

Tapi kat kampung Akim, semua tu tak seperti yang aku harapkan. Si Eton tu sikit pun tak nak layan aku. Aku jek yang cam terhegeh-hegeh. uh!! Dahla muka banyak jerawat, tapi sombong nak mampus. Macam cun sangat.

++++

Usaha aku bukan setakat itu. Aku juga pernah berkenalan dengan orang yang aku dapat nombor fon dari majalah dan komik. Orang Pahang. Lama jugak kitorang kawan. Adalah 6 bulan. kitorang berhubung guna handset jek. Msg. Calling2. Siap MMS gambar lagi. yela.. takut dia taknak kat aku bila tau camne rupa aku. tapi dia ok jek, sampaila kitorang jumpa dekat Seremban. lepas dari tu, dia seakan jarakkan diri dari aku. Bila aku msg, dia tak balas. Bila aku tepon, dia nak tak nak jek layan aku. Sampaila satu hari aku dapat mesej dari dia,

=sori Zahim, I ase kite takley truskn hbgn kite nih..
aku tepon dia banyak kali time tuh, dia reject. Aku balas msg dia.
=nape xagkt I call?? hmm.. tapi nape?
=hbgn jrk jauh susah nk kekal.
=xkn sbb 2 jek?
=yup. sori zahim. tq 4 evrything tke k.

++++

Aku tak putus asa. Aku positifkan diri aku. Kalau jauh tak berjaya, maknanya aku kena carik orang dekat-dekat. Aku usha budak-budak taman aku, tak dapat. Aku try pulak minah-minah kilang. Diorang pon sama. Tak pandang aku sikit pun.

Pernah sekali tu, aku mintak permission Pak Hamid nak tackle anak dia. Gentleman jek aku. Punya suka Pak Hamid ada orang offer diri nak tackle si Limah gemok tuh. Tak sangka orang tua tu setuju. Gemok pun gemokla. Janji ada. Takdelah malu sangat dengan kawan-kawan jadi single lagi.

Aku pun mula operasi aku. Aku selalu ayat Limah tu, bagi bunga, ajak bual2, ajak kluar. tapi semua tak menjadi. Sampailah satu petang, bila aku nak ajak Limah berbual.
"ko ni apsal Im? nak ngurat2 aku pulak."
"alaa Limah. Salahke? Tak payahla sombong2." kataku.
"pergilah cermin diri tu."
"Tak sedar diri."

Lepas jek Limah cakap cam tu, aku terus balik. Cermin diri aku. Aku belek. Hidung, mata, telinga semua cukup. ada. Muka takdelah huduh. Handsome jek. Badan tak busuk, tak gemok. hmm..ntahlah.

++++

Ting..ting…ting..ting..ting.. dentingan jam berbunyi sebanyak 5 kali, menandakan jam sudah pukul 5 pagi. mataku menunjukkan tanda-tanda mengantuk. tapi aku mesti cari jalan agar aku dapat awek, dan perkara malam tadi tidak lagi terjadi.

aku ingat aku nak wat pengumuman bertulis la. Tampal muka aku kat kertas. tulis
"SEORANG WANITA DIPERLUKAN UNTUK MENJADI KEKASIH KEPADA MOHD ZAHIM DALAM TEMPOH YANG LAMA.
BERMINAT SILA HUBUNGI : NO TELEFON : 013 3698874
EMAIL : ZahimNBC@gmail.com

Korang rase OK tak?? Ke korang nak mengofferkan diri korang jadi awek aku??
posted by Penulisan2u @ 3:34 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
84 Comments:
  • At 1/7/09 8:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apakah? sian gile weh ngan mamat nih....

    nih iklan btol2 ke ape nih weih?

     

  • At 1/7/09 8:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg pun....
    ntah ape2...
    salah mkn ubat kot....

     

  • At 1/7/09 9:49 PG, Anonymous zila said…

    kakakaka

     

  • At 1/7/09 10:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahahahahah!!
    klu camtu i pun nak buat iklan gak ah!

    SEORANG LELAKI DIPERLUKAN UNTUK MENJADI PASANGAN HIDUP KEPADA CAHAYA ...... UNTUK TEMPOH SEUMUR HIDUP
    BERMINAT SILA IKUTI KURSUS PERKAHWINAN & JALANI UJIAN HIV
    KALAU BOLEH PAFA TIME SEKOLAH dulu2 MAKE SURE LULUS CEMERLANG GEMILANG & TERBILANG

    hermm..
    serius, nak cr jodoh ni bukan senang
    once in a life time so kene buat pilihan betul2

    kpd yg muslim tu doa la byk2
    lengkapkan diri dgn amalan sblm nak adap anak dara org

    kpd yg muslimah plk, jgn putus doa
    i.Allah lelaki2 yg baik utk perempuan2 yg baik
    janji ALLAH tu jgn pandang sebelah mata je

    yg penting.. always b positive
    ALLAH dah kata tiap manusia tu diciptakan berpasang-pasangan

    not to worry people out there..
    i.Allah, kalau kita dah usaha
    n xdpt apa yg kte usahakan
    percayalah
    DIA ada pilihan yg terbaik buat kita
    jaga iman & amal

    wallahu'alam..


    wah3. aku p bukak tazkirah la plk.. phewww~~

     

  • At 1/7/09 10:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    neway, gud job writer..

     

  • At 1/7/09 10:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eh btl ke ni nk cari awek???????
    apa le writer nie..klakar ar...
    apa2 pun best ar citer nie..

     

  • At 1/7/09 1:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adess...ade gak orang wat iklan kat cni..
    huhuhu...gud luck bebeh!

    -zai-

     

  • At 1/7/09 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mencapap betul la wat iklan kat sini
    desperate sgt ke mail ooiii???

     

  • At 1/7/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uiks...betul2 wat iklan ke neh??
    dah la cte tergantung...
    nk tau ending gak...
    pe jd kt zahim tu pas neh??
    dpt ke awek??
    apsal yang sume pompuan reject dia???

    ~fify~

     

  • At 1/7/09 2:39 PTG, Anonymous yannn said…

    gila lh mail ni..
    skt perut aku gelak.
    lawak sgt2..
    serius ke ko bt iklan ni?
    lawak2..
    huhuhu

     

  • At 1/7/09 3:19 PTG, Blogger MeGa_Lisa said…

    adus.. kesian giler kat mamat ni...hehehe

     

  • At 1/7/09 3:25 PTG, Anonymous mirmo said…

    hehehe!! hahaha!! kuikuikui!!sakit prot aku gelak.. cite die best ape..lain dr yg lain,ignore je iklan die tu, writer ni cte sendri ker??kalo yer, sabar la satu ari nanti msti dtgnye jodoh ko tu..

     

  • At 1/7/09 4:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha....klakar giler,tapi betul ke Encik Mohd Zahim
    True story @ rekaan je.cian betul kalu betul2 terjadi.
    but i Like u story.lps wat Iklan ni mesti popular!!Semoga berjumpa insan yg ingin berkenalan lama.AMin..hehe

     

  • At 1/7/09 5:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite idop penulis ke?
    heheheheh

     

  • At 1/7/09 8:51 PTG, Blogger Org Ganu said…

    hehe..btol2..kesah hidup penulis keni?

     

  • At 1/7/09 9:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasa cam nak call je en zahim ni,
    saya nak kawan dgn awak dalam tempoh yang lama.. nak x nak x?
    huhuhu.. jgn marah.. kalau crita betul.. berusahalah. smoga bertemu jodoh akhirnya.. amin :)

     

  • At 1/7/09 9:30 PTG, Anonymous tata_yea said…

    ni wat citer ke iklan ni?
    kira smbil menyelam minum air la ni ek?
    huhu sabor la ye nnt2 ade la 2...huhu

     

  • At 1/7/09 9:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa kejadahnya kau ne zahim oi!!
    kau nak g buat iklan betul2 ker?
    hahahhahah!!!!
    lawak betol larh citer ne!
    aku suker citer mcm ne!!!!
    to penulis, keep it up!!!!
    hahahahha!!! lawak!

     

  • At 2/7/09 12:51 PG, Blogger myra_miracle said…

    rofl~~

    huhuhu.. ni eklan bebetul ke hape nih?? menimbulkan kekomfiusan.. Tapi kalo ni sume cereka semate2, wa tabik la pasal berjaya membuatkan sekalian manusia tertanye2.. Tapi if betol2 ngah mencarik, gud luck!! jumpenye nanti... dont wery..

     

  • At 2/7/09 9:38 PG, Blogger Suhaidah Tan said…

    muahahaaahhaha lawak2 suka tahap gila gaban crita ni fuing3

     

  • At 2/7/09 11:36 PG, Anonymous queenvio said…

    tol kw nk promot dri nieyh??
    tp npe ko lak kne cemen dri?awt x sowh ank pk ck hmd 2 jw?
    cian an...:(tp lawak a ko:p!!!

     

  • At 2/7/09 11:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebenarnya apa yg x kena ngan zahim tu, something wrong ker. ke dia mak nyah.

     

  • At 2/7/09 1:03 PTG, Blogger norain ishak said…

    haih..
    ku jenis b4 ku bace cerpen ku bace komen dulu..
    ku rase klakar la..
    tak bley bla promot diri kat akhir cerpen..
    ku nak g bace c erpen ni..
    tak bez siap..

     

  • At 2/7/09 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dui ksiannya dia!! byk2 lah bsbr, pasti da HIKMAH 2..k.

     

  • At 2/7/09 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite writer snirik ke?
    klu btul nak cari, nnt dah jumpa
    jgn lupa smbg cite ni tau..
    hahahaha....
    xsabar nak tau zahim tu dpt awek
    yg camne...
    diorg jmpe sbb eklan tu ke sbb lain...
    nway...sweet story la..
    lain dari yg lain...
    keep up de gud work..

    ~lizarazu~

     

  • At 2/7/09 7:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    budus giler cte nie
    kawanku mmg berbakat
    tp die bkn tak laku
    sje gedik2 wat iklan

     

  • At 2/7/09 9:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    main2 erk..
    hahaha..seronok gk bca bila tgh tensen nk exam..

    wat la lagi benda2 merepek...seronok gelak..huhuhu

     

  • At 2/7/09 10:46 PTG, Anonymous aadindaa said…

    curious nk tahu apasal sume gurl reject zahim? apa tak kena ngan dia? newey, klakar la citer ni. moga2 zahim tu berjaya la jumpa "kekasih dlm tempoh yg lama" tu. hope ada smbgn la.

     

  • At 3/7/09 3:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg besh pon cter neh..
    tp yg xbesh nyer..
    org yg mngalaminyer..btul x??

    hurm... y not..c zahim tu.. tnya gurl2 yg reject tu..
    knp die kna reject...
    huu..kata gentleman...
    kna berani hadapi knyataan npe gurl xnk kat zahim...
    huhu....

     

  • At 3/7/09 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fuyooo...tahniah la...leyh wt 2 in 1...menulis n mempromot...nway besh gilew...
    pnt gelak...heee...nk gk wt iklan free ginie...heeeeee~

    nice story~seyes!!!

     

  • At 4/7/09 12:19 PG, Anonymous kedahmari said…

    dr rahim ibu lg allah dah tentukan idup, mati n jodoh kite...setiap org dah ade psngn idup die msing2..cume mngkn allah blum temukn kite dgn die...insya allah, 1 hr nnt klu dah smpai seru 2 kite xpyh nak cr jodoh..jodoh dtg cr kite...lelaki yg baik untuk perempuan yg baik n perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik..insya allah..sama2 kite brdoa agar kite brtemu dgn pasangn idup yg soleh...amin...
    ~nice story~

     

  • At 4/7/09 1:23 PG, Blogger akuBUTAseni said…

    smpai skrg aku xtau part mane yg klakanye..
    uh oh..

     

  • At 4/7/09 2:03 PG, Blogger .:farah:. said…

    haha..
    bley plak buat iklan..
    gee~

     

  • At 4/7/09 12:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biaq betoi ....nway wish you good luck kalo betoi ler..sabar la ey..tp lawak ar ciap wt eklan g tuu..

     

  • At 4/7/09 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hik3!
    gylewr lah!
    ciap wat iklan!!
    kang tepon kang bwu taw!
    huhu
    joke jerk!
    anywy,,besh sgt citer neyh!

     

  • At 4/7/09 5:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x kisah lah...ape pun.....yg penting crita ni best.....nanti smbug tau..........kot2 lah dah jumpe awek tu...sy nak tahu jg sape............good luck....

     

  • At 4/7/09 5:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni btul ke?????Tp nama zahim ni ingat kan sy dkat seorg laki yg sy prnh cinta dulu mse sklah rendah but he very hensem,kaya cuma satu yg krang dia sorong yg smbong..........tp sy ttp ingat dia sbb dia cinta pertama sy...........walupun skrang sy dah 16 year old...klo nak tahu mse tu sy 7thun.........and smpai skrng wajah dia ttp sy ingat...walupun dah b:pisah sjak umur 8tahun

     

  • At 5/7/09 1:11 PG, Blogger lisa said…

    kah..kah..kah..=)
    mmg klako giler sih.......
    huhu..

     

  • At 5/7/09 6:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x abis lg la cite ni...
    iklan tu betoi ke?
    kalo btol bole tumpang sekaki.. ngeh3
    sian tol zahim tu..

    ~~PapaTul~~

     

  • At 6/7/09 8:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Heiiiiiawak muda lg.jgn la mcm org desperedo.mantapkan diri dulu.kalu nak awek,jgn main tangkap muat je.belasah je ape depan mate.carik awek biarlah ada kualiti.banyak lagi perempuan yg single kt luar sane.buka mata luas2.buang tempurung kelapa kat depan.doa,usaha dan tawakal.

     

  • At 6/7/09 8:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni lark famous lebih2..hak3...

     

  • At 6/7/09 11:48 PTG, Blogger princess_diary said…

    peh..gler desperate..
    cerpen kategori apah niey?
    ha6

     

  • At 7/7/09 11:04 PG, Anonymous adoyai said…

    aku ske sgt cter ni..
    hahaha..
    tp btol ke cter ni??
    o tpu2 je..
    siap bg nofon g...

     

  • At 7/7/09 11:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku ske sgt cter ni...
    hehehe..lwk gler..

     

  • At 8/7/09 8:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..
    xley bla siap wat iklan..
    hurm..
    tp still tergantung r..
    nape awek x mint kt die r??
    pe2 pn, cte klaka..^^

    -nuriz-

     

  • At 9/7/09 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo cam tu sy pun nk iklan diri gak la....asyik bercinta x jadi jer...zahim...meh sy temankn nk tak

     

  • At 10/7/09 12:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Adoi... Nih kisah benar ker mmg cerpen nih? Konfius? Hahaha aku tertipu.. Dah feel dah baca tadi, siap cam sedih lak coz sian kat mamat nih... tp mcm dah wakenabeb je nih? Anyway, satu cubaan yg sangat kreatif dan bergeliga... cuba lain kali bg blog tk pun facebook, friendster ke, baru la boleh dapat ramai kawan.. Good Luck Mail...

     

  • At 10/7/09 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam citer sy..kte mgalami msalah yg same la....hehehe...

     

  • At 10/7/09 11:28 PG, Blogger Lin said…

    eheh..kesian, Lin tatau ada lelaki yg akn mghadapi mslh mcm neyh..ingtkn pompan je ssh nk crik jodoh coz tkot ngn laki2 zmn skunk neyh.

    tp laki pong ada juger..huhu..kelakar cite mcm neyh..tidak byk dipasaran dan psar2 rmh aku..ahai..(lwk je)

    tp aku tetap sokong ko..ehehe..(masih xthn ngn iklan last2 tu..nk try col r) hhehe..

    Semoga berjaya dan lebih byk lg menulis.. :)

     

  • At 10/7/09 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg kena tajuk dgn cite..best la ringan xyah fkr pe2 pun..klimaks dia dh mantap but ending 2..suspen la..anyway 2 Zahim 2 supaya b`jaya dpt jodoh ek...

     

  • At 10/7/09 4:40 PTG, Anonymous fzm2 said…

    hahahhahak!
    tg0lek aku bce citer nie!..
    huhu

     

  • At 10/7/09 7:04 PTG, Blogger A'al said…

    biar betol...tak malu ke buat iklan cam ni.?tu arr,owg suruh mkn vitamin ka gi makan ubat mental..hahaha...

     

  • At 10/7/09 9:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mula...baca cam kelakar je.... last...last cam 2 lak.. tapi rasenya boleh teruskan citer apa yang akan jadi pada zahim...
    sebab hidup ni kan memang tak de semua yang straight forward.... x meriah dunia...lagi satu... mungkin zahim ni patut mintak pandangan orang lain tentang diri supaya kita dapat tau baik dan buruk kita.....chaw...

     

  • At 11/7/09 1:04 PTG, Anonymous farah said…

    nie da mcm crte utk promot diri sndri jerk

     

  • At 12/7/09 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sian nye.....hehhehehe

     

  • At 14/7/09 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak la citer ni..seronok da baca tiba2 ada iklan plak..
    apapun tahnia pada mail..tp zahim 2 mac mudah lg, br 24.
    sabar k..orang kata lelaki ni makin tua makin tinggi saham dia..

     

  • At 15/7/09 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ini hnye rekaan semate2..berdasarkan lagu cari jodoh..maap sebab cite tergantung..saje..hehe..pape pon..saye masih ade maruah diri, dan xkan se2kali promot diri saye..uh oh..

    _mail_

     

  • At 15/7/09 6:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Oo..rekaan je..tp cm btl aje..
    ape2 pon awk mmng best ar coz dpt buat org caye dgn citer nie...
    klw blh sy nk jgk thu knp ramai awek reject dia yek...
    wat le smbngn dia...
    sy tnggu..

     

  • At 16/7/09 1:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uwahahahaha
    gaya penulisan terfresh setelah sekian lame
    thanx for penulisan yg terfresh!!!!!
    good luck mail;p

     

  • At 16/7/09 4:07 PTG, Anonymous tEmPoYaK... said…

    best siot!!!!
    mcm pnlisnyr pglman jer...
    tp oky ar..enjoy sgt2..
    aq ngan mmbr siap gelk2 lg..
    truskn usaha ko im..sure jmp yg brkenan nyer..
    go go chayok!!

     

  • At 17/7/09 1:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job...
    byk komen yg membina,..
    keep up your good work..
    hehehe

     

  • At 18/7/09 7:21 PTG, Blogger HuDaCoMeL said…

    haha....
    nasib baik ngaku citer tu hanya rekaan..
    kalu tul agknya da yg msuk meminang si mail ni kot...
    haha...

     

  • At 20/7/09 9:15 PG, Anonymous ara said…

    kelaka r..
    pg2 cm nie mmg best..
    crite btol ke???
    iklan ke???
    anywhre gud job..

     

  • At 20/7/09 3:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya.....super..i like this novel....

     

  • At 22/7/09 6:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahha....
    kelakar la cite nie....
    mmg best....
    tp ending asal trgantung???
    smbung ar lgi....
    anywayz,iklan 2 btol kerw???

     

  • At 22/7/09 11:09 PTG, Blogger SeEra said…

    hehehe citer klakar..nice2..leh kasik gundah gulana ilang...hehehe

     

  • At 25/7/09 11:33 PG, Blogger YAYA said…

    pe ke malang naseb ko asyik kene reject jek..
    hahaahhaha~
    kesian...xpe, usaha tangga kejayaan!

    klaka la buleh promote diri kat cni...haha!

     

  • At 26/7/09 7:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kah3...siyes lawak..
    tp,nape carik kekasih??
    why not carik tuk jd wife tros??haha

    ni kategori desperate househusband neyh!!-lol

     

  • At 27/7/09 10:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow,ctew ksah idup kew...hehe..neyh iklan an dri kew..slamat mju jaya erk..huhu

     

  • At 28/7/09 10:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape motif cerpen ni????
    ntah ape2...

     

  • At 1/8/09 3:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wakakakaka!!hahahahahahaha..!!x thn aku smpai senak prut aku sb gelak lps bc cita ni..adoii...sakit usus2,abdomen aku ni..huhuhuh...kuikuikuikui!!ms bc cita ni td dh smgt nk tau jd pa kat zahim 2..yala zmn mlinium skrg ni pn ade g yg x brpny dh 2 laki plak 2..nk smpai dkt part last aku dok byg kn ending dia mst c zahim 2 jmp 1 awek cun..last2 bru aku tau advertisment rupany!!hahahaha..

    eh tp cm na resultnya??da dak yg calling ko nk offer jd awek jgka pnjg ko ni??da x??
    klu da tahniah..hehehe..bjya gk la 2 mknya ko dpt awek...whahaha!(byk gla aku gelak habeh glap ati aku ni yg smgnya x bpe nk cerah nie..)

     

  • At 3/8/09 1:00 PG, Blogger ChaiDaN said…

    hahahaha....

    cutenye cite ni....hilang skt tension aku!!!hehehehee

    leh r, pasni wat iklan cm2 gak...iklan cari jodoh!!!

     

  • At 8/8/09 4:15 PTG, Anonymous farlisz binti harrisz said…

    hehehe..klakar r ko ney..
    cam btol jerk...
    hah,klu btol 2 cian r kat ko...
    aq harap ko dpt r some1 special lam dup ko k..
    xpewr rmai y doakn ko..2 pown klu ctewr ney psl life ko y sbenar...


    klu btol..gud lak...
    hehehe..klakar r..
    pewr2 pown..ctewr ney best glewr...

     

  • At 9/8/09 12:12 PG, Anonymous aaaa said…

    lawak tol ar citer nie..aku ase kan ni ksh benar nie...

     

  • At 9/9/09 11:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nie kisah benar ke? kalau saya nak cakap dgn u boleh tak? tapi saya bangsa lain........itu memang email awak ke?

     

  • At 11/1/10 1:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so sweet story...hahaha
    mmg gelak sakan den...
    yok2 je den bace sampai habis..ingat mmg ada sweet gurl nk kan c mamat ni..ekekek...
    xde sambngan ke citer ni?wahahahah...

    -miss lady-

     

  • At 16/1/10 12:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu...sebijik mcm kisah aku..bezanya aku gurl..meh kapel ngn aku je la zahim..hehe

     

  • At 30/4/10 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahhaaa.. kelakar arr

     

  • At 16/8/10 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gilo apo org ni..hahaha...
    mcm desprate sgt je
    hehehe

     

  • At 28/10/10 11:01 PG, Blogger Adii NakHeran said…

    haha,,, lek la,,
    desprete benar,,,
    jodoh tu dah di atur,,,
    lu rilex jeq,,,
    usaha lebih skit ehh,,, hahaha

     

  • At 24/12/10 5:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bro desprate giler.....
    btw smbung arh citer nie bile daa dpt awek k...

     

  • At 31/3/11 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mail anda di kategorikan dlm golongn adam yg [kecian]..
    ade jodoh ade la 2..haha..btw cter ni tak de dlm psrn lg n tk penah ade owg yg buat lg..so pecah record of book..
    mantopp bebeyhh..^^
    [Mrs. SLEEP]

     

  • At 29/8/11 1:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...lawak bin pelik citer ni...adakah patut buat promosi diri sendiri hahahahaha...tak logik lansung..takkan x awek yg sangkut kot..

    (Miss colourfull)

     

  • At 30/12/11 11:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha... lawak giler,
    ni nk wat promotion tul2 ke???
    bleh lgi an?
    ape pon gud job writter!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group