BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Julai 12, 2009
Cerpen : AP VII:Kesian Dia!
Nama Pena : dr.rock

Cepatnya la masa berlalu.Sedar tak sedar,tinggal dua hari lagi nak kenduri kat belah suami aku.Aku cuaknye bukan main.Cuak memikirkan pertemuan dan perterimaan keluarga Einstein.Cuak memikirkan kehidupan aku yang mungkin akan berubah lepas kenduri tu.

Dania & Nani dari ari Isnin lagi dok menakut-nakutkan aku.Kata itu,kata ini la.Aku apa lagi,sebolehnya nak je menang pertandingan teka dan menang dekat Berita Harian tu..Boleh la aku melancong ke luar negara.Boleh gak aku melencongkan kaki dari pergi rumah mak mentua aku nih.

Al-maklumlan dah jadi isteri,faham-faham jelah tanggungjwab kena melayan suami.Takut tu berganda-ganda bila mama dok ingatkan aku bab-bab ni.Kalau mama tengok la muka aku masa dia dok ulang bab-bab sensitif tu,,confirm mama tak sangka punya.Tak sangka yang anak dia ni pemalu juga rupanya.

Hari ke-2 mama dok berkhutbah kan aku,aku dok depan cermin.Cek perubahan warna kulit aku.Fuh,merah juga.Blushing gitu!Panas plak tu.Mujur tak merah macam Einstein suamiku je.yelah kan,aku punya kulit ni tak la secerah dia.Masa tu,rasa macam nak menyorok je.

Nak buat-buat sakit,aku tak sanggup.Kalau sakit betul-betul sok,siapa yang susah aku juga!Masa nih,tetiba aku teringat kat Doraemon.Aku harap sangat Doraemon nih wujud.So boleh dia hentikan masa,masuk pintu ajaib.Pergi tengok dulu kehidupan aku masa depan nanti.Kalau bahagia,aku pergi rumah mentua aku hujung minggu ni.Kalau tidak,apa aku nak buat.Oh,tidak!!!!!!!!!
--------------------------------------
"Apa yang kau dok geleng-geleng ni Mrs Einstein oi".

"Oh,mak kau Doraemon.Eh tak,aku nak Doraemon.Mana Doraemon".

Tengok,termelatah lagi.Sekian lama aku dok praktis tak termelatah.Arini termelatah lagi.Act,aku bukannya melatah tahap severe punya.Kekadang je.Tu pun kalau aku punya fikiran ni tengah dok pening fikir masalah yang bertimbun-timbun dan berguni-guni ni.

‘Banyak la kau punya Doraemon.Apa kes ingat-ingat cerita kartun zaman kanak-kanak Ribena?Kau ada masalah ke weh?",tanya Nani bila tengok aku punya muka cemberut semacam.

‘Erm,takde masalah pun’,balas aku pendek.

Kalau aku bercerita pun,bukannya dorang boleh tolong apa-apa.Yelah kan,bab-bab suami isteri ni,mana la dorang ada experience lagi.Aku pun,kekonon macam banyak pengalaman je.Padahal,tak sampai pun bergelar isteri orang.Adeh,sape suh gatai nikah awal?

‘Kalau ko takde masalah,apa yang dok huh hah dari tadi?Tak habis-habis mengeluhnya.Kau risau pasal kenduri tu ke?".

‘Erm.Kau ni pun,sudah tahu bertanya pula".

"La,kau tak yah fikir.Nanti-nanti ilang la rasa cuaknya.Insyaaallah.Kau doa banyak-banyak je weh.But then,selamat menjadi isteri dalam erti kata sebenar-benarnya ya",bisik Dania tiba-tiba.

Dengan suara ala-ala cerita misteri tu,mahunye aku tak bertambah seram.Lagi seram,bila tiba-tiba muka Encik Umar muncul depan mata.Oh no!!!!!!!
---------------------------------
"Sayang,kenapa pucat je muka.Tak sihat ke?",tanya Einstein bila tengok muka aku semacam je.

"B takut dekat abang la.".

Jawap dalam hati jelah.Nak lebih-lebih kat mulut sat lagi,lain lak jadinya.Aduh,makin aku membilang hari,makin menjadi-jadi kecutnya perut nih.

"Takde la.Just penat je.Hari ni ramai lak yang bersalin kat ward.Seperti selalu la,tak terkejar.Abang dari mana ni?",tanya aku.Kena ubah topik nih.Yelah kan,tangan si Eintein dah melekap kat dahi aku.Cek kot-kot la isteri kesayangan dia ni dilanda penyakit ke ape ke?

"Baru jumpa doktor tadi.Biasa la,kata dok kat Department Public Health.So,ada la discussion sikit.Lega abang dengar sayang ok.Badan pun tak panas.Tapi sayang jaga diri tahu.Yelah,seribu kali sibuk pun,jangan lupa rehat.Nanti nak kenduri lagi,nak masuk hospital semula lagi.Sian kat sayang".

Fuh,nasihat suamiku ini.Terbaik.Tapi bila sebut bab kenduri tu,tetiba je muka aku panas semacam.Isyh,otakku ini.Melayang ke benda yang dok menggangu tidur aku.Dan 3 malam aku tak lena.Nightmare weh!

"Ok,B.",balasku singkat.

Einstein pandang pelik muka aku.Apa lak ni?

‘Kenapa mata Bilah lebam-lebam ni.Tak cukup tidur ke?La,kesiannya.Bilah nak exam department ke?’,siasat Einstein lagi.

‘A’ah,tapi minggu depan.Start awal sikit prepare.Takut tak sempat lak nanti.",dalihku.

Memang betul pun,aku ada exam right after balik dari kenduri rumah ibu.Then,ada cuti seminggu.Memandangkan aku tak akan punya masa nak belajar weekend nih,so aku dah start la jeling-jeling buku.Lagi-menjadi aku punya sifat rajin ni bila asik tak boleh tidur malam je.Baik aku mantaatkan kat benda berfaedah kan?

‘O,macam tu ye.So,after exam,Bilah nak buat apa..Tak silap abang,ada cuti seminggu kan?",soal Einstein lagi.Senyuman bermain kat bibir dia.Ada la tu planning dia!

‘Tak tahu lagi.Bilah ingat nak memerap je kat rumah.Menternak lemak macam selalu.Hehe",balasku selamba.
Yelah kan,projek menternak lemak ni dah tak produktif dah bila aku masuk clinical year ni.Apa nak dikata,sudah nasib badan.

Einstein tergelak mendengar jawapan aku.Apa yang kelakar pun aku tak tau.Biarkan la dia.

‘Erm,bagus la.Ternak lemak bagi gemuk sikit.Baru la best abang nak peluk nanti".

Gulp,tertelan air liur aku.Aduh,mak aih.Dia start dah!Aku dah rasa dah darah naik ke muka.Aku terus pandang bawah meja kafe.Tak sanggup aku pandang muka dia yang cam happy semacam je tu.

‘La,segan lak dia.Abang gurau je.Erm,abang ada satu permintaan.Boleh tak Bilah tunaikan ye?",soal Einstein bila tengok aku dah macam bukan di dunia nyata.

‘Apa dia?’.

‘Memandangkan Bilah cuti next week,abang ingat nak Bilah duduk sekali dengan Abang.Dekat rumah abang.Boleh tak sayang..".

‘Erm,orang-orang rumah abang macammana?Dorang tak kisah ke?",tanyaku.Padahal,aku yang kisah.Yelah kan,takkan la aku nak dok dikelilingi lelaki-lelaki di rumah lelaki gitu.

‘Erm,kebetulan lak dorang pun cuti before masuk department baru.Dun worry sayang,line clear’,balas Einstein sambil mata dia kenyit kat aku.Amboi,pandai dah dia sekarang!

Lembut je bunyi permintaan tu.Tapi ada makna mendalam tu.Perlahan aku mengangguk.Memang aku dah terfikir dah bab duduk serumah tu.Tulah salah satu sebab kenapa aku punya mimpi tak seindah seperti selalu.

Aku perhatikan dari ujung mata Einstein tersenyum lebar.Senyum la puas-puas dulu,sat lagi tunggu la warning dari aku!

aku jeling muka dia ,sambil kira jari sibuk mengira..1,2,3!

Alarm clock handphone dia berbunyi bergema-gema.Dengan vibrate lagi memeriahkan suasana.

Einstein senyum pandang aku.Screen hanphone dihalakan ke arah aku.Aku angkat bahu.Konon-konon tak nampak.

‘Surat nikah,oh surat nikah!",baca Einstein perlahan.Aku tergelak tengok muka dia yang macam kecewa semacam.

‘Bilah nih.Suka tau,buat abang punya rasa happy hilang.Apa-apa pun,terima kasih sayang.Insyaallah,abang tak akan lupa".

Serentak dengan kata-kata terakhir tu,tangan aku digenggam erat.
!!!!!!I luv u la Mr.Einstein!Happy lagi & lagi!
---------------------------------
Pagi Jumaat,Einstein datang ke rumah.Katanya nak hantar aku g hospital memandangkan kereta ayah ada pada dia.Aku ikut ke,mana-manalah asalkan tak menyusahkan dia.Dan hari ni gak,Einstein akan balik ke Kuantan dulu,tanpa aku for sure!.Settlekan urusan surat nikah dan kawan-kawan.

Aku apa lagi.Ambik la kesempatan ni,menyumbat bonet kereta dengan macam-macam makhluk yang aku bawak balik semula ke KL lepas nikah dulu.Teddy bear yang aku sorok masa kedatangan Einstein dulu.Malu la weh kalau dia tau.

Muka dia terkejut betul bila tengok aku usung makhluk tu.Aku buat-buat tak nampak je.Biarkan la dia nak kata apa-apa pun.

‘Aritu,masa abang datang kenapa bear ni takde ye?’,tanyanya sebaik saja kereta bergelak meninggalkan rumah,

"Bilah sorok dalam almari’,jawabku pendek.

‘La ye ke?Kenapa lak sorokkan dia.Bilah malu dengan abang ke?’.

Alalalla,mana lak dia tahu aku malu ni.Aduh la,macam ada sixth sense lak dia nih.Sudahnya,aku tersengih je.Dan terjawab pun dengan soalan dia.

‘Erm,abang tak kisah pun.Normal la perempuan.Aisyah pun macam Bilah gak la.Kalau kawan-kawan dia datang,semua bear dia sorokTakut orang mengata dia manja.Bagi abang sendiri,tak salah pun.Setakat nak peluk-peluk,apa salahnya.Tapi kalau Bilah,memang kena tinggalkan la tabiat ni!Dah jadi isteri abang,so kena peluk abang la!",kata Einstein selamba.

Mana la hilangnya perangai segan dia sebelum ni.Selamba je menuturkan ayat-ayat berunsur rumahtangga ni.Tapi memang tak salah pun,aku je yang over takut & cuaknya.

‘Abang,kata tadi Aisyah yang datang hantar kereta.Kenapa dia tak ikut sekali ambik Bilah ye?’,

Pelik juga bila Einstein datang sorang-sorang.Mana pula perginya adik kesayangan dia ni.

‘O,Aisyah.Biasalah dia,kalau singgah rumah Mak Long,mana dia ingat benda lain la.Nak pula kalau dah jumpa Nadia,lagi la tak mahu keluar rumah",jelas Einstein.

Aku sekadar menganggukkan kepala.Ibu pernah bagitau aku yang kakak dia ada dekat Cheras ni,tapi memang tak pernah ada kesempatan nak berkunjung pun.

‘Nadia tu sepupu abang.Masa kita bertunang dulu,dia ada datang.Nanti abang kenalkan masa kenduri ok’,sambung Einstein lagi.

Aku sekadar tersenyum manis.Menghantar maksud,aku mengikut saja apa katanya!

Jap,Nadia tu sepupu dia.Dia ke yang dok kata aku tak sesuai dengan Einstein dulu.Curious nya aku.Mudah-mudahan bukan la hendaknya.
-------------------------------------
Sms dari Einstein aku terima usai solat Zuhur.MMS lagi tu.Gambar surat nikah yang dah terabdi dalam handphone.

Ayat bawah gambar tu membuatkan aku tergelak.

‘Sayang,dah ada bukti pun.So,takde dah la orang sanggup kena angkut g balai polis kalau kena tuduh berkhalwat lagi.Hehe".

Terbaik ayat dia.Perli aku tuh.Tak lama lepas tu,ada lak MMS lain masuk.Gambar muka dia cemberut semacam.Ni apa kes pulak,tercekik asam jawa apa?

‘DISEASE:SUAMI DERITA..ETIOLOGY:Isteri jauh dari mata...THERAPHY:Sayang,cepat balik.Abang rindu nih!’.

Tu dia,ayat dia power habis.Siap analysist diri sendiri lagi.Aku terus reply sms dia.Bagi dia tambah derita sikit.Mari mereka cerita...Kalau aku masuk pertandingan nih,confirm menang punya.Hehe.

‘Abang,sayang tak dapat balik tau.Ada emergency.So,jumpa kat rumah ibu terus je tau".

Tekan button hijau & send!Kita tengok apa reaksi dia.
Tak sampai seminit,telefon aku berdering.Rasa macam tergeletek perut.Tahu puh cuak.Nasib la Umar,dapat isteri nakal cam aku ni!
posted by Penulisan2u @ 9:22 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 12/7/09 12:14 PTG, Blogger LiNa said…

    hehehe...best..
    ada sambungan lg ke?

     

  • At 12/7/09 4:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hihi..
    ske sgt cite ni~
    dr.rock u r da beshhh... <3
    ---<@

     

  • At 13/7/09 10:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hi2...
    Best sngt ar citer nie...
    Taw mst ada smbngn dia.. cpt2 smbng yek..

     

  • At 13/7/09 2:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dr rock, sy nk bc blog awak xdpt la, untuk invited reader je. mcmana ek nk dpt bc blog awak? -nuyu-

     

  • At 14/7/09 12:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besst sesgt...

     

  • At 15/7/09 10:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    chumel..alalala..
    mr.einstein..
    mrs. einstein..
    cian2..
    best doc..!!!jiayu!!

     

  • At 16/7/09 12:51 PTG, Anonymous adoyai said…

    cpat la smbung cter ni..
    bez..

     

  • At 16/7/09 4:27 PTG, Anonymous yannn said…

    betul la.
    xleh buka blog u
    betul kn docrock4eva.blogspot.com..
    ade sape2 leh tlg ke

     

  • At 17/7/09 11:00 PTG, Blogger dr.rock4eva said…

    salam..erm,bukan blog tu..blog yg lagi satu..http;//doc4evarock.blogspot.com...yg blog lagi satu tu sy stopkan seketika!sori sangat ye

     

  • At 18/7/09 9:36 PTG, Blogger zanariah said…

    eerrmm... bl nak smbg nih????
    rasanya lbh baik send ke novel side.
    senang nak cari..
    cepat la smbng....

     

  • At 25/7/09 11:38 PG, Blogger A'al said…

    ade sambungan ke?cam ade gaye ade sambungan jer.citer ni dah menarik dah.klau ade sambungan,cepat2 la yer send sambungan nyer.

     

  • At 15/1/10 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte nie sgt2 comey

     

  • At 21/10/10 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak lg nak lg ? sambungan mesti best kan. sweet couple.
    I love the ideas how the writter create this story.
    MMS and everythg. tk pernah terfikir pulak..

     

  • At 19/12/10 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r cte ni buat r smbgan ag...........
    :)-H33 Yn6mT-

     

  • At 7/1/11 1:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam novel bersiri ayat power je ni

     

  • At 31/12/11 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nih...
    but suitable 4 husband n wife!
    hehe... gud job writter!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group