BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Jun 10, 2009
Novel : Takut Kahwin 5
Nama Pena : Abigail

"Morning, Jasmine," Faroq menyapa Jasmine mesra dari belakang. Rupanya dia pun baru meletakkan keretanya di luar klinik. Tak pula Jasmine perasan kehadirannya.
"Good morning too, Faroq," Jasmine membalas sapaannya diiringi senyuman paling manis. Sejuk pula rasa jiwanya merenung wajah jejaka tu pagi-pagi begini.
"How’s your holiday?" Faroq bertanya pula. Bangganya Jasmine, ada juga lelaki secute Faroq yang ambil tahu pasal dia.
"Seronok. Lagi seronok kalau.." Jasmine teringat peristiwa di kawasan pergunungan tu. Terus saja dia berhenti. Buat rosak program orang je lelaki tu, bisiknya dalam hati.
"kalau apa?" Tanya Faroq lagi. Tidak faham dengan jawaban Jasmine.
"Tak.Tak adalah. Best sangat. Nanti kau pun pergilah sana," Jasmine cuba menutupi maksud sebenarnya. Buat malu saja nak beritahu Faroq.
"you pergi holiday with your whole family la ni kan?" buat-buat tak tahu pula Faroq.
Jasmine agak hairan dengan pertanyaan tu. Apasal tiba-tiba Tanya pasal kelurga aku? Berminat nak join ke? Jasmine tertawa di dalam hatinya. Perasaannya.
"Yes, but without dad,"jawabnya ringkas.
"You mean?" sekarang Faroq pula yang bingung.
"Daddy aku dah tinggalkan kami. Gone with the wind, agaknya," Jasmine membalas dengan sedikit gurauan. Malas dia mengulas panjang pasal perkara tu.
"Sorry about that. Tak tau pula pasal tu,"
"No need la. Aku dah biasa,"sahut Jasmine, rupanya langsung tidak menggambarkan perasaan sedih.
"mum awak mesti seorang yang sangat tabah and determined kan," ujar Faroq menebak personaliti mummy Jasmine.
"Mestilah. Kalau tak aku tak jadi seperti sekarang ni," Jasmine tersenyum bangga. Memang benar kata-kata Faroq, mummynya bukan calang-calang wanita.
"Ya, betul tu. Kalau ada masa kenalkan lah I dengan mum awak ya,"
Jasmine tersentuh. Bangganya. Faroq memang berminat nak kenal keluarganya.
"How about your parents?" giliran Jasmine bertanya.
"Mereka kat Europe sekarang, travelling,"
"oo..Eh, jomlah masuk. Nanti lambat pula," Jasmine segera mematikan perbualan mereka setelah menyelak jam tangannya.
"Yalah kan. Syok sangat borak dengan awak,"
" Nanti kita sambung lagi,"
Lantas mereka berdua memasuki klinik yang terletak sederet dengan beberapa kedai lain dengan berwajah ceria.

***
Debby menghampiri mummynya dengan langkah yang tergedik-gedik. Dia macam tak percaya dengan apa yang Puan Christina beritahu sebentar tadi.
"Mummy pasti kah, Puan Rose invite kita?" tanyanya mencari kepastian. Sedangkan sebenarnya dia sudah boleh berasa pasti.
"Yalah, sayang. Debb sendiri dengar kan dalam phone tadi,"
"Maknanya, aku ada masa lebih kurang satu minggu untuk buat persiapan," Debby kelihatan begitu teruja.
"Amboi, macam nak kahwin pula," sindir Puan Christina sambil membelek-belek muka surat fail berwarna hitam di atas meja.
"Mestilah. Itu kan party orang kenamaan. Mesti nampak classy juga. Mummy pun mesti tau,"
"Apa yang classy sangat tu?" tiba-tiba Jasmine menyampuk dari arah dapur. Dari tadi didengarnya suara nyaring Debby yang terlebih di ruang tamu.
"Kak. Dengar sini. Puan Rose invite kita pergi majlis hari jadi Deena tau. Bayangkan, Party orang-orang atasan tu,kak," bersemangat sangat Debby menjelaskan. Jasmine pula kelihatan bersahaja, reaksi yang paling dibenci Deeby.
"Aku tak kisahlah. Malas nak pergi. Kau seorang saja yang pergi pun dah cukup," balasnya tak berperasaan.
"Kak ni kan. Tak kan tak nak jumpa Mr. Ben, yang handsome tu. Kan dia bakal suami kak," tergelak Debby memujuk kakaknya. Sempat pula dia memanas-manaskan hati kakaknya.
"Kau kata apa? Nak mati ya. Jumpa Mr. Bean lagi bagus tau!" kata Jasmine dengan garangnya. Dia membaling salah satu fail yang bertempiran di atas meja kea rah Debby. Nasib baik Debby mengelak kalau tidak ada juga extra eye shadow biru di matanya pagi esok.
Tak henti-henti Debby menyakat kakaknya lagi.
"Jangan libatkan barang-barang mummy. Tak pasal-pasal kamu berdua kena hempas fail ni," Puan Christina yang dari tadi sibuk memeriksa fail-fail itu mulai berang. Tangannya mengangkat fail, sedia menghembasnya ke punggung gadis berdua itu.

Jasmine dan Debby berkejar-kejaran naik ke tingkat atas. Takut juga mereka dengan gertakkan Puan Christina.
\"Kak Jasmine syok dengan Mr.Bean, eh bukan, Mr.Ben!!\" nyaring kedengaran suara Debby berteriak di banglo dua tingkat itu. Kedua-dua anak dara itu berkejaran di tingkat atas bagai anak-anak kucing.
\"Debby!! Kau nak mampus!!\" kedengaran pula Jasmine meyahut penuh emosi.
\"Sudah!! Macam gempa bumi mum dengar dari bawah ni!\" Puan Christina menjerit pula.
Sesaat kemudian suasana malam itu sepi semula. Baru tenang wanita itu mengerjakan tugas-tugasnya.

***
Golden Royal Hotel tak ubah seperti Istana malam tu. Lampu-lampu yang bersinar keemasan kelihatan bergemerlapan di dalam dan luar hotel. Mengalahkan bintang-bintang di angkasa.

Jasmine sekali lagi menjejakkan kakinya ke hotel itu setelah pertama kali menjejakkan kakinya di situ hampir satu bulan setengah yang lalu. Yang sebenarnya, dia tidak ingin pun berada di situ malam itu. Tapi adikknya sibuk memujuk sampai siap ugut-mengugut lagi.
"Wah cantiknya. Macam di syurga," tak habis-habis Debby memuji keindahan hiasan hotel itu. Sampai naik muak Jasmine mendengarnya.
"Kau pernah sampai syurgakah?" Jasmine menduga kebenaran fakta pujian adikknya tadi. Debby memandangnya sinis.

Tiga orang wanita itu kemudiannya memasuki ballroom. Luasnya bukan kepalang. Deeby, Jasmine dan Puan Christina sungguh terpegun dengan hiasan di dalam ballroom tu. Serba purple. Cute, menarik dan mewah. Mesti citarasa Deena ni, bisik hati Jasmine.

Seorang pelayan membawa mereka ke sebuah meja bulat yang masih kosong.Mereka dilayan bagai tetamu VIP. Nampaknya masih banyak tetamu yang belum tiba. Muzik instrumental klasik bernada romantic memenuhi ruangan dewan besar itu. Kelihatan beberapa merpati dua sejoli sedang terbuai-buai menari dalam pelukan pasangan masing-masing. Pemandangan yang agak biasa bagi majlis-majlis sebegitu.
"Romantiknya. Kalaulah dia ada di sini,"tiba-tiba Debby berkata dengan penuh perasaan.
" Kau cakap apa ni," kata Jasmine dengan rupa menyampah.
"Siapa ‘dia’ yang Debb maksudkan tu?" Puan Christina bertanya kehairanan. Wajah Debby segera berubah kemerahan. Malu dengan pertanyaan mummynya.
"Buah hati kau, ya," Jasmine mula menyakat sambil tersenyum-senyum.Giliran untuk mengenakan adiknya sudah tiba. Debby yang enggan menjawab, cuba melarikan diri dari menjadi sasaran kakaknya. Untung matanya terlihat pasangan yang sama cantik sama padan menari bersama di hujung sana . Macam pinang tidak berbelah pula.
"Cuba tengok sana," katanya. Berjaya juga dia mengelak soalan mummynya.
"Ben dengan siapa tu?" Puan Christina bertanya ingin tahu sambil merenung teliti kea rah pasangan itu.
" Kalau tak silap mata akulah, itu kan Natasha. Model yang terkenal tu," memandai-mandai pula Debby menjawab, gembira kerana berjaya mengalih topic perbualan. Jasmine sekadar terdiam sambil memerhatikan setiap gerak-geri mereka. Sempurna.
"Jealous ke?" sengaja Debby mengusik Jasmine yang hampir terlopong kekaguman.
"Jealous? Excuse me. Kalau dorang menari black dance ke, ballet ke, shuffle ke, jealous la sikit. Terlalu cliché lah," Lain pula yang dijawab Jasmine. Sedangkan ada juga sedikit perasaan cemburu yang menganggunya.
"Yalah tu," balas Debby. "Macam orang tak tau," tersenyum-senyum dia mentafsir jawaban Jasmine.
"Dah nampak kan. Si Ben tu hanya padan dengan model-model macam tu. Buat malu je kenalkan aku dengan dia. Macam aku pula yang terkedek-kedek nak kan dia," Jasmine merungut, mengesali tindakan mummynya dan Debby dulu.
"Manalah mummy tau dia dah ada girlfriend model macam tu. Puan Rose pun tak beritahu apa-apa. Jadi kami sepakat nak kenalkan kamu berdua. Nasi dah jadi kerak nak buat apa lagi," balas Puan Christina pula, mempertahankan tindakannya dulu.
"Dah tau dah," Selamba saja Jasmine membalas. Pasangan itu diperhatikannya lagi. Ada juga perempuan yang nak kan awak. Aku ni pula yang tak laku. Itulah akibatnya kalau menyumpah orang, Jasmine menyindir dirinya sendiri.

Muzik bernada romantic kini beralih kepada rentak yang lebih rancak. Debby sengaja berdiri-diri di suatu sudut, kalau-kalau ada orang yang nak berkenalan dengannya. Sekali tengok macam muka tembok juga tapi dah memang dia gadis yang suka bersosial. Sesekali dia meneguk lemonade sejuk sambil memerhatikan sekeliling.

Ben yang berdiri bersama Natasha tidak jauh dari situ menyedari kehadiran Debby, dengan sekilas pandang. Tetapi, ada sesuatu yang menarik tantang gadis itu. Bukanlah pada pakaiannya. Bukan pula pada rupa parasnya yang boleh dikatakan menarik, tetapi pada pergelangan tangannya.

"Would you excuse me for a moment?" Ben mengundur diri daripada Natasha kemudian berjalan menghampiri gadis itu. Natasha agak hairan dengan tingkah-laku Ben yang dari tadi memandang gadis itu. Tercabar juga kecantikkannya.
"Hello. Em.. Debby kan," Ben memberanikan diri menegur gadis yang begaun putih itu.
"Eh, En.Ben. Ya, saya Debby," Debby pula segera membalas dengan ramah.
"You look gorgeous tonight," sengaja dia memuji Debby, padahal ada maksud tersirat di sebalik pujian itu.
"Thank you," Debby yang tak tahu apa-apa pula bukan main gembira lagi. Apa tidakknya, dipuji begitu.
"emm.. That bracelet?" akhirnya soalan yang sebenarnya ditanyakan kepada Debby.
"O.. Gelang ni. My Mummy belikan. Untuk kak Jasmine and me," Debby dengan bangganya menjelaskan sambil meramas-ramas gelang di pengelangan tangannya.
Ben senyum plastik. Jangan-jangan si Jasmine punya tak? Tak mungkin. Tak mungkin. Segera dia menidakkan suara hatinya sendiri.
"Cantik.." Ben berpura-pura. Kalau betul gelang tu Jasmine yang punya mesti dia berada di tempat kejadian pada hari yang sama. Tapi macam mana nak tanya? Bingung Ben dibuatnya.
"Macam mana baru-baru ni? Busy ke dengan business mum you?" Ben mula menjual soalan. Harap-harap Debby ‘beli’ soalannya.
"Okay juga. Tak lah busy sangat. Lagipun kami satu family baru balik bercuti minggu lalu," Debby menjawab. Soalan Ben terjual. Dia tambah penasaran. Dia berdoa mengharap Jasmine bukanlah orangnya.
" O yakah? Bercuti di overseas?" sengaja Ben menyoal begitu. Hormone adrenalinnya semakin rancak dirembeskan, bersedia menerima jawaban yang tidak diingini.
"Tak lah. Dekat je. Di kawasan pergunungan ‘Highland resort’. Mesti En. Ben pernah pergi kan?"
Oh, tidak! Ben sekuat hati menidakkan kenyataan itu. Tubuhnya tidak dapat menerima kebenaran yang dicarinya sendiri. Tak kan perempuan tu lagi?
posted by Penulisan2u @ 11:54 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 11/6/09 12:22 PG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    haha..
    dpt cari da..
    ekeke..ske..
    smbung3..
    jap ekk..curious sket..dorang nieh sume muslim kan..?

     

  • At 11/6/09 12:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm best la cerpen ni tak sabar untuk membaca cerita yang selanjutnya..hehe

     

  • At 11/6/09 12:33 PG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    yeay..1st to comment!
    argh,sng btol si debb tuh menjawab dlm masa yg same bg jwpan kpd soklan yg bermain di benak ben..
    adeh..ben jgn la mara jasmine k..
    heheh..

    pendek laa..cpt smbng!

     

  • At 11/6/09 12:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe...best2..cpt2 smbung ye

     

  • At 11/6/09 12:53 PG, Anonymous corcraze said…

    ala,ingt i first..
    eh,i rase dorg bkn muslim la..
    from their names la kan..

    and xsalah kot kalo wat nvl yg bkn muslim sumtimes..
    as long as malay kan..

     

  • At 11/6/09 1:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol ker dieowg bkn islam pnulih????

     

  • At 11/6/09 11:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..cepat sambung..

     

  • At 11/6/09 3:27 PTG, Anonymous Abigail said…

    hi suma.. thanks sudi bca crta ni.. actually, t'pulanglah kpd pra p'bca utk m'byngkn mcm mna wtaknya mhupn agamanya.. ikt k'sesuaian yg korang rsa.. apa2pun truskn bca n komen crta ni ya.. thanks vry much =)

     

  • At 11/6/09 8:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis xder blog sndri ke?
    if ade boleh la khabar2 kn yew..

     

  • At 11/6/09 9:22 PTG, Blogger aku is maddie said…

    skjp aku.. skjp awk.. hmm... anyway bessttt.. cpt smbungg... takder blog ke??

     

  • At 12/6/09 12:16 PG, Blogger abigail said…

    Hye suma.. sya dah bg blog dah kat komen eps 2 tu.. thanks vry much guys.. komen2 kmu byk m'bntu sya menulis crta ni.. leave komen kat blog sya tau.. thanks..

     

  • At 16/6/09 10:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2.x sbr nk bc next episode.

     

  • At 17/6/09 4:43 PTG, Anonymous analia said…

    smbung lorh cpt ckit..best gak jln citer ne..

     

  • At 18/6/09 12:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbunggggggg

     

  • At 18/6/09 8:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt ckt yer smbg......

     

  • At 8/8/09 2:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apsal ben tna sgt kt jsmine 2?eei..tolak tuah plak.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group