BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : Sweets Sours 16
Nama Pena : zarith natasha

"WEYH jom kuar pekan esok? Perut aku dah kebulur double cheese burger ni." Nabil yang terlentang elok di atas rumput tepi alur menggosok perut.

"Aku pun. Chicken fodover dah main wayang kat mata ni ha." Syazana menjulingkan matanya.

"Gila hodoh. Hahaha…" Darius dan Fiqri yang melihat aksinya itu pecah tawa.

"Huh!"

"Jauh ke pekan tu kak?" Amira menyoal.

"Tak jauh sangat. Esok kakak bawak Mira jejalan kat pekan." Syazana tersenyum.

"Boleh jugak. Lagipun esok kan dah start cuti mid year. Boleh ar kita enjoy." Darius bersuara riang.

"Kau tak balik KL ke Bil?" Fiqri pandang Nabil.

"Nope. Family aku balik sini. Lusa kot."

"Wahh… Ni yang sedap ni." Adif tarik sengih.

Darius tunjuk perutnya. "Sini boleh masukkan makanan yang best-best."

"Suka…suka… Aku nak mintak makngah masak laksam." Macam kanak-kanak riang je gaya Fiqri.

"Aku nak mee kari." Adif mencelah.

"Tomyam udang." Sampuk Qistina.

"Karipap potato." Darius angkat tangan.

"Ngada-ngadanya korang. Melampau eh. Macam-macam korang mintak mama masak." Syazana mencekak pinggang dengan mata yang terjegil luas.

"Biar ar. Bukan selalu mama nak masak kat kita. Nak harapkan kau tak dapat lah. Kalau maggie boleh ar kau masak. Benda lain? Hmmm…" Sampuk Nabil sambil tayang thumb down.

"Totally right, Bil. Si Syaza ni mana pernah masakkan kita selain maggie and telur dadar. Teringin jugak nak merasa air tangan kau Syaza." Fiqri jelas sokong kata-kata Nabil itu.

"Weyh… Korang jangan pandang hina kat Nur Syazana Ayuni Binti Muhammad Syahman ye. Actually aku ni pandai masak tau. Cakap je segala jenis masakan semua aku tau. Cuma aku taknak tunjukkan skill aku je." Syazana buat muka bangga.

"Dengar boleh, percaya jangan." Balas Adif bersahaja.

Syazana tersentak. Dia ketap bibir. "Kau pe tau? Korang just wait and see. One day nanti aku akan masak kat korang. Jamu korang makan sampi muntah hijau. Tunggu la…" Azam Syazana bersungguh-sungguh.

"Betul tu Syaza. Aku always sokong kau. Teruskan usaha wahai sahabatku." Sokong Qistina sambil menepuk bahu Syazana.

"Thanks my friend." Angguk gadis itu.

"Yela tu. Whatever la. Kitorang ternanti-nanti that day." Kata Nabil."So camne? Jadi tak kuar pekan esok?"

"Jom. Aku nak beli barang jugak." Qistina yang sedang potong kuku bersuara.

"Watsons? Guardian?" Adif yang bersandar di pokok kelapa menyoal.

"Dua-dua." Qistina membelek-belek kuku.

"Apa yang kau nak beli? Lips ice? Maskara? Blusher? Lipstick? Bedak muka? Ada yang aku tertinggal?" Darius buat gaya orang sedang berfikir.

"Lip liner, eye liner kau belum sebut." Jawab Qistina.

"Nose liner takde ke?" Soal Nabil.

"Hahaha!" Enam suara bergabung ketawa.

Qistina tayang muka bengis. "Perli nampak!"

"Kau lagi lawa kalau tak make up, Qis." Puji Adif ikhlas.

"Betul." Sela Darius.

"Aku setuju. Lagi cantik kalau tak make up." Tutur Fiqri bersungguh-sungguh.

"Ala korang ni… Jangan la puji aku tinggi-tinngi sangat. Dah blushing ni." Qistina tersipu-sipu sambil pejam celik-pejam celik.. Senyuman mekar dibibir.

"Ceh!" Darius mencebik.

"Kau selalu beli barang-barang make up. Tapi kitorang jarang tengok kau make up pun, Qis. Kau buat pe dengan segala benda alah tu?" Nabil bertanya.

"Haaa… Itu kau tanya pada PA aku." Qistina toleh pada Syazana yang sedang tekun bermain game di henfon. " Kau bagitau diorang pe yang aku buat dengan benda alah bagi Bil tu, Syaza."

Syaza angkat muka. Dia tarik sengih. "Korang tak tau hal-hal girl ni. Qistina ni, dia suka buat koleksi benda-benda alah tu."

"Kalau ada style make up yang latest from magazines baru aku try. Tak semestinya aku make up selalu." Sambung Qistina pulak.

"Boleh pulak cam tu?" Kening Adif berkerut.

"Syaza, kau pun pernah buat cam tu ke?" Tanya Nabil.

"Weyh, tolong sikit eh. Aku dengan benda-benda alah tu mana pernah close. Pandang pun tak hingin."

"Aceyceyh… Pandang pun tak hingin konon. Ntah-ntah belakang kita make up bukan main. 2 3 inci pe tebalnya. Hahaha…" Fiqri menghemburkan tawa kuat.

"Kejap-kejap. Aku try imagine rupa Syaza time make up 2 3 inci tebal tu." Darius pegang dahi berfikir sejenak. "Isyh…" Dia tergeleng-geleng.

"Pe yang kau nampak?" Dengan penuh keterujaan Nabil menyoal. Fiqri dan Adif turut menanti jawapan Darius.

"Gila hodoh. Aku terbayangkan satu muka pontianak baru lepas keguguran. Amat menggerunkan."

"Kahkahkah!!!" Suara empat lelaki itu bergema. Adif ketawa sambil peluk batang pokok kelapa. Nabil tepuk perut berkali-kali. Fiqri sudah terguling-guling di atas rumput. Darius picit perut sambil menghentak kaki. Qistina gigit bibir kuat cuba tahan tawa. Amira toleh membelakangi Syazana sembunyikan senyuman. Manakala Syazana sudah tarik muka bengis.

"Shut up!!!"



"OKAY, kita berpecah skarang." Ujar Nabil. Tujuh insan itu sudah berdiri di tengah-tengah shopping complex.

"Apsal nak berpecah pulak? Jalan sekali ar." Bantah Qistina.

"Taknak ar. Kitorang dah serik." Balas Fiqri sambil tunduk mengikat tali kasut ADIDAS nya.

"Serik?" Sampuk Syazana.

"Yela. Qis kalau dah masuk Watsons tiga jam baru kuar. Nazak ar kitorang." Darius tayang muka letih.

Qistina tersentak." Tiga jam? Tipu! Takdenya sampai tiga jam aku kat dalam Watsons. Takde-takde. Korang kena ikut aku masuk Watsons jugak. Kejap je."

"Promise?" Adif minta kepastian.

"Promise!"





"ADEH… Korang bertiga ni tak habis shopping lagi ke? Gila banyak dah korang beli ni…" Dengan lima beg kertas di tangan, Darius pamer muka bosan.

"Pompuan kalau dah shopping dunia pun dah tak ingat. Dalam otak leka nak bazirkan duit je." Bebel Fiqri pulak. Ditangannya terdapat tiga beg plastik yang berisi pakaian yang baru dibeli oleh tiga dara tersebut.

Nabil sudah bertinggung di tepi rak baju. "Selangkah lagi pun aku dah tak larat."

"Nak shopping sampai complex ni off ke?" Sinis Adif menyoal.

"Korang ni kan asyik membebel je dari tadi. Banyak songeh betul. Macam la banyak sangat yang kitorang beli. Rilex ar. Kedai kasut tak pergi lagi ni." Selamba Qistina bersuara. Dia mencapai sehelai blouse kuning + oren lalu dipadankan di tubuhnya.

"Hah? Kedai kasut pulak?" Darius ternganga luas. "Adeh…"

"Eleh. Tu pun nak merungut ke? Bukan selalu kita kuar macam ni kan?" Blouse tadi dibelek lama. "Korang, sesuai tak dengan aku?"

"Serius tak bohong. Sebijik macam tok sami." Jujur Adif buat pengakuan.

Qistina tarik muka. " Cam tok sami? Kritikan yang tak membina langsung. Ceh!"

"Betul what. Another colour ar Qis." Pinta Nabil.

"Susah betol mintak opinion orang kuno ni." Blouse dilempar tanpa perasan ke raknya semula.

"Isyh pe macam tu? Karang kalau saleswoman dia tengok tak pasal-pasal kena sound." Tegur Fiqri tidak setuju dengan tindakan Qistina itu.

"Lantak ar. Customers always right okay…" Dengan innocentnya Qistina menjawab seraya melangkah meninggalkan empat lelaki itu.

"Senget betol minah ni sorang." Keluh Nabil.

"Weyh mana Qis dengan Mira?" Leher Darius dipanjangkan mencari kelibat Dua orang gadis yang dimaksudkan.

"Tu Mira." Qistina memuncungkan bibir ke arah Amira yang berada tidak jauh dari mereka. Gadis itu sedang membelek seluar jeans.

"Syaza?"

"Ntah." Qistina jungkit bahu. Sehelai blouse labuh berwarna hitam dicapai lalu dipadankan ditubuh. " How about this? Perfect?"

"Full black? Kau nak berkabung ke?" Selamba Darius menyoal.

"Eeeiii!!!" Kaki dihentak kuat lalu blouse tadi disangkut ditempatnya semula.

"Weyh!" Empat kepala menoleh ke arah si pemanggil. Syazana berlari ke arah mereka sambil membawa sehelai baju. "Korang tengok ni. Cantik tak dengan aku?" Sehelai t-shirt berkolar kotak-kotak dipadankan.

"Nak jawapan jujur or tipu?" Nabil menongkat dagu.

"Of course jujur."

"Kau tolong jawab sat Dif."

"My pleasure. Syaza, dalam beribu-ribu baju lady kat sini, apsal ni jugak yang kau pilih?" Kening Adif bertemu.

"Ntah kau ni. T-shirt lelaki jugak yang jadi pilihan." Fiqri tergeleng-geleng.

"Weyh, cantik what. Aku suka. Kotak-kotak lagi" Balas Syazana.

"Syaza. Takmo la baju ni. Honestly langsung tak sesuai dengan kau." Jujur Qistina bagi cadangan.

"Tapi aku suka."

"Toksah baju ni. Cari lain. Meh aku pilihkan." T-shirt ditangan Syazana diambil lalu dillempar jauh dari mereka.

"Tengok! Buat lagi macam tu." Tegur Fiqri lagi sekali dengan tindakan tak bermoral temannya itu.

Qistina buat pekak dengan teguran Fiqri. Tangannya ligat mencari baju yang sesuai untuk Syazana. "Haaa… Kau try dress ni. Cantik. Sesuai sangat dengan kau." Dress berwarna ungu muda separas betis dihulur kepada Syazana.

"Isyh taknak la. Nampak ayu sangat." Tolak gadis itu.

"Cantik la kak. Try la dulu." Amira yang baru muncul bersuara.

"That’s right." Sokong Adif.

"Try la Syaza. Mesti nampak sweets sangat." Sela Fiqri pula.

"Taknak la weyh.." Bangkangnya lagi.

"Isyh minah ni." Nabil mendengus. Dia berdiri. "Bak sini dress tu." Tangan dihulur pada Qistina. "Kau amek ni then kau pergi ke fitting room and kau try. No excuse!" Tegas Nabil.

Syazana masih terkulat-kulat di tempatnya. "Perlu ke?"

"Perlu!" Sampuk Qistina. Yang lain angguk kepala.

"Okay la. Aku try." Dress ditangan Nabil diambil lalu Syazana berlalu menuju ke arah fitting room yang berada tidak jauh mereka. Setelah dua minit, Syazana kembali. "Amacam?" Tubuh dipusing-pusing.

Enam pasang mata memandang tanpa berkelip.

"Weyh!" Jari dipetik bila enam insan itu tak kasi sebarang respon..

"Fulamak! Comel lotey." Puji Adif.

"Cun gila." Nabil senyum lebar.

"Lawa ar kakak." Komen Amira.

"So pretty." Ujar Qistina.

"Sungguh tak bohong. Kau memang cantik la Syaza. Sesuai sangat." Fiqri tayang thumb up.

"Bayangan pontianak baru lepas keguguran terus hilang dari otak aku bila tengok kau macam ni." Darius tayang gigi.

Mata Syazana terbuka luas. "Kau ni!" Kaki dihayun.

"Weyh weyh… Pe gaya macam ni?" Darius angkat tangan bila Syazana berkira-kira hendak membuat sepakan penalti. "Dah elok pakai macam ni. Ayu pulak tuh. Tuptup nak main sepak-sepak pulak dah. Langsung tak sesuai."

"Hahaha…" Yang lain ketawa.

"Eh Mira, Syaza. Jom ke sana?" Ajak Qistina sambil menunjuk ke bahagian underware.

"Kau nak buat pe?" Soal Syazana.

"Nak beli la."

"Please jangan ajak kitorang sekali." Pinta Adif.

"Ceh takdenya aku nak ajak korang. Takde faedah pun."

"Mana ar tau kan kot-kot kau nak mintak opinion kitorang." Selamba Fiqri membalas.

"Jangan Qis. No entry for man like us." Darius menyilangkan kedua-dua jari telunjuknya buat isyarat X.

"Weyh! Aku pun tau malu jugak lah." Bentak Qistina. "Jom? Korang tunggu kat luar kejap." Tangan Syazana dan Amira ditarik membontotinya.

"Macam-macam songeh gadis-gadis ni." Nabil tergeleng-geleng.

"Dah habis? Kitorang pun nak beli barang jugak." Keluh Fiqri lemah bila bayang tiga gadis itu berjalan keluar dari kedai menjual underware.

"Kasut belum."

"Adoi!" Adif tepuk dahi.

"Korang ni memang menyeksakan tau?" Nabil menjegil mata.

Syazana dan Qistina tarik sengih. " Rilex ar guys." Amira senyum lebar melihat wajah keletihan si abang-abang melayan kerenah si kakak-kakak.

"Kedai mana korang nak masuk? Pergi ar. Aku tunggu luar je."

"Aku pun." Sampuk Fiqri.

"Mana boleh. Korang diperlukan untuk give many opinions. Jom." Qistina mula mengorak langkah.

Darius mendengus kasar. "Nasib baik la aku sayang korang. Kalau tak dah lama aku tinggalkan kat sini. Shopping la korang sampai ke pagi esok pun." Dengan malas dia mengatur langkah menurut tiga gadis itu.

Sampai je di kedai Vincci, Qistina sudah buat gaya macam orang hilang akal. Punya la teruja dengan pelbagai jenis kasut yang dijual di situ. Syazana dan Amira hanya tersenyum melihat telatah gadis itu. Manakala empat lelaki tersebut menepuk dahi sambil mengeleng-geleng. Sungguh memalukan betul. Kawan sapa la ni?

"Korang tengok ni. Cantik kan?" Sepasang heel 3 inci ditayang di depan enam pasang mata.

"Cantik memang tak dinafikan. Yang problemnya, boleh ke kau berjalan time pakai heel ni?" Nabil silang tangan di dada.

"Berdiri pun belum tentu boleh." Kata Adif.

"Jangan la Qis. Karang tak pasal-pasal kau tersungkur pulak." Syazana tolak pendapat Qistina.

Gadis itu sudah tarik muncung. "Korang ni tak sporting langsung."

"Holah holah… Beli je la. Cantik sangat. Confirm kau tak tersungkur pakai ni." Dah malas dengan kerenah Qistina itu, Darius terus menyokong tanpa sekelumit keikhlasan.

"Thanks, Dayus." Muncung sudah hilang. Keriangan mula menampakkan diri. " Lagi dua tu. Cantik tak? Aku nak beli tiga-tiga sekali." Jari ditunjuk pada dua pasang heels yang berada di atas rak sebelah kanan mereka.

"Pardon?"

"Aku nak pick tiga pasang sekali."

"Kau nak bukak butik kasut ke? Banyak benar yang kau beli." Nabil sudah bersila di tepi rak kasut bersama Darius.

"Wasteful betul." Rungut Fiqri.

"Takpe la. Aku jarang beli kasut kan…" Qistina tayang muka kesian.

"Jarang. Tapi bila sekali beli, tak ingat dunia." Bebel Syazana.

"Alaa… Boleh la.."

"Up to you la, Qistina oi." Balas Darius malas.

"Okiesss…" Qistina sengih lebar.



"OKAY, aku dah habis beli barang-barang aku." Qistina bersuara. Mereka melangkah masuk ke restoran McD.

"Me too." Syazana membelek beg-beg yang dipegangnya.

"Mira?" Nabil pandang Amira.

"Dah."Jawab gadis itu sambil tersenyum.

"Alhamdulillah." Serentak Adif, Nabil, Darius dan Fiqri tadah tangan sebelum mengaminkan.

"Korang taknak beli pape ke?"

"Huh! Baru teringat nak tanya?" Dengus Darius.

"Dah lupa pun barang-barang yang aku nak beli." Bidas Nabil.

"Kesian korang kan? Kena seksa hari ni." Syazana senyum nakal.

"Eh takde ape la. Kitorang memang suka kena seksa macam ni." Sindir Fiqri.

"Weyh… Tak dapat pahala tau kalau tak ikhlas." Potong Syazana. "Jom duduk kat hujung sana." Muncung ditayang pada meja yang terletak dihujung sudut McD itu.

"Ikhlas pe. Kalau tak, dah lama kitorang blah." Balas Nabil seraya duduk dihujung meja.

"Ye la tu. Jom pergi order? Aku dah lapar tahap kingkong ni." Ajak Syazana.

"Jom." Nabil dan Adif membontoti Syazana ke kaunter tempahan.

"Sis, one set double chees burger, large. Air milo." Maklum Nabil kepada sis yang ambil order.

"Sama." Ujar Adif.

Mereka toleh kanan." Kau nak apa?"

"Two sets Chicken fodover, one set doble chees burger. Large. Milo jugak." Lancar Syazana buat tempahan.

"Kau order untuk Qis and Mira sekali ke?" Soal Adif sambil merenung signboard menu di depannya.

"Nope. Untuk ni." Perut flatnya ditepuk-tepuk.

"What!???"Nabil ternganga luas. Adif pulak control bijik mata supaya tak terkeluar.

"Kidding ke Syaza?" Perlahan Nabil bertanya.

"Serius!" Tegas gadis itu.

"Memang selera kingkong la budak ni." Adif geleng kepala.

"Well… You know me better." Syazana segih lebar.
posted by Penulisan2u @ 4:37 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
5 Comments:
  • At 19/6/09 1:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni xde tujuan la..
    pengakuan ikhlas.. memboringkan.. tp kelaka jugek
    xtau sape hero ngan heroin nye..

    ~~PapaTul~~

     

  • At 20/6/09 12:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    this story sure rock my day!!
    keep up ur good work=)

     

  • At 22/6/09 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk blog leh?

     

  • At 23/6/09 7:26 PTG, Blogger zarith natasha said…

    thanks 4 your comments..
    nk blog?
    boleh2...
    http://zarithnatasha.blogspot.com/

    welcome 2 my blog...

     

  • At 30/6/09 1:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh,x sporting langsung ah.Intereting pe citer ni.keep up ur excellent work.hot n cold pun karya u jugak kn.Bgs la.tp apsal watak puteri aryana danila sama cam syazana plak?garang semacam jer...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group