BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : My Miss Bodyguard 9
Nama Pena : Nural Aidan

Joanna terkerut-kerut menahan sakit. Bengkak di belakang tapak tangan dan luka sepanjang 5 inci dibelakang lengan cukup memedihkan. Sesekali bibirnya menyebut nama Allah. Hai...mamat tu memang bawak suwei lah. Hari ni birthday dia, ari ni juga aku injured, slma ni tak pulak. Hish, memang malang tol!!!!

Joanna terus meneruskan kerjanya mencuci luka dan menuam lebam yg ada. Darah merah yang terus mengalir cukup untuk membuat air panas di dalam besen bertukar merah. Alamak, kalau terus macam ni alamatnya aku kena pergi klinik ni. Argh... tak mau!!! Klinik busuk!!! Bentak Joanna dalam hati.

"Ni semua mamat tu punya pasal!!! Hampeh!!! Err...tp aku kan bodyguard dia. Kalau dia tak injured kira aku ni bodyguard yg hebatlh kan?? Wah... bangganya aku. Aku seorang pengawal peribadi yg unggul. Hehehe..." Joanna mengomel sendirian. Tngannya masih sibuk mencuci darah di lengannya.

Hemm... korang mesti nak tau apasal Joanna injured kan?? Ok, mari kita imbas kembali kejadian lebih kurang 2 jam lepas. Masa tu Joanna ni temankan si Daniel pergi dinner Dato' Kasim a.k.a dato' perasan muda a.k.a Dato' gatal a.k.a Dato' tak sedar diri nak mampus. Kalau korang tak percaya, dinner malam tu sebenarnya birthday parti dato' tu tau. Siap ada caberate girl yg dok menari ngan tetamu lagi. Hari jadi ke 56 lah konon. Padahal umur dah 62 tahun. Mana aku tau??? Daniel yg citer, al-maklumlah Dato' tu best friend ayah dia. Tapi perangai jauh langit dari bumi. Apa pun, sebab makan best Joanna tak banyak kerenah. baginya dapat sumbat perut dah cukup bagus.

So, nak dijadikan cerita, time majlis tu Joanna pun sibuklah mengekor Daniel. maklumlah, parti2 gini ramailah businessman yang datang. dato' Ramli, dato' Ahmad, dato' amir, Dato' Khalid, Dato' Sani dan macam2 Datuk lagilah, yg tak ada datuk banyak cucu je. Sekali pandang macam persatuan Dato'2 sedunia je. Tu tak kira Tan Sri2 yg datang. Cuma Daniel je yg tak berDato' or Tan Sri.

Sedang dok Daniel syok berborak dengan tetamu-tetamu yang datang Joanna perasan ada sebiji dulang melayang tepat ke arah Daniel. So, Sebagai seorang pengawal peribadi berkarisma, Joanna pantas bertindak. Lengan kanannya dihulur bagi menghalang dulang yang terbang terus ke Daniel. Dengan pantas, penumbuk kanannya menumbuk dulang. Parti yang meriah sepi seketika. Joanna tersenyum sambil menyatakan "Everything okey. Enjoy the party!". Walhal ketika itu tangannya telah mula berdenyut sakit, lengannya pula pedih dan perih. Sewaktu Joanna ke tandas baju kemeja putih di dalam kot hitam yg dipakainya telahbertukar merah. DAniel pula hanya mampu tergamam.

Hah...jadi korang semua dah tau apa yang terjadi kan? Kerja jd bodyguard ni nampak je cam cool, macho, dan hebat. Tapi once korang involve in it, there is no turning back babeh. Pergh, kata2 hebat dari ahli falsafah terbaru dunia. Hehehe... Tp, sebenarnya bukan kesakitan yang ditanggung yg merisaukan Joanna. Apa yang menghairankannya ialah dari mana dulang itu datang??? Nak cakap dari atas, Joanna tidak nampak sesiapa pun di atas itu. Ish... takkan hantu yang baling kot... Choi!!! Aku bab cik an ni... hui jgn cakap. Lawan org jahat memang aku ok...datang r seratus org pun aku berani (hui...sungguh besar percakapanku), tp kalau antu. Mak surrender nyah!!!! Walaubagaimanapun, apa yg paling penting ialah sewaktu dulang itu melayang Joanna dapat melihat bahawa memang sudut tuju dulang itu adalah ke arah Daniel. Bagaikan kejadian yg berlaku adalah disengajakan. Is the time has come???

"Hoi, ko ok tak?" sergahan yg datang dari belakang menyebabkan tuala putih yg berada di tangan tercampak. Ish... org tua ni kalau aku ada heart attack sah, tak berbodyguard lg lah mamat ni.

"Tuan Daniel, kot iye pun risau pasal saya ketuklah pintu dulu. Ni main terjah je masuk bilik org. Ingat ni rancangan terjah melodi apa?? Cubalah hormat org sikit," wah, berani aku membebel kat dia ni. Kalau dipecatnya aku... padanlah dengan muka aku. Eh, tp betul apa, privasi org mesti dihormati. Mcm sekarang ni. nasib baik aku tak buka anak tudung lepas buka telekung tadi kalau tak. MAu aku suruh dia kawin ngan aku.

"Hekeleh, siapa kata aku risaukan ko. Ko kalau terbongkang pun aku tak kisah. Lagi satu aku dah ketuk dah ko tu je yg tak dengar. Aku tak tau pula yg ko ni pekak eh. So aku pun masuk je lah. Plus rumah ni rumah BAPAK aku yg punya, sukati aku lah!" emm...sebenrnya aku tak ketuk pun pintu bilik ko. Sejujurnya aku memang risau. Ko tu pompuan, pas tu twenty four seven dok protect aku, kalau berparut ke apa tak pasal2 aku pula yg kena bertanggungjawab.Tp, kalau stakat sponsor minah ni wat scar removal.. no hal r.

"Memang larumah ni rumah Dato' tp, saya rasa tuan tau apa itu privasi kan??? Lagi satu lkalau tuan tak risau, apasal nak sibuk2 hal saya. Hemm... boleh tahan busybody gak tuan ni eh?" ish, mamat ni saja je nak kasi aku panas. Aku pun bleh tahan leser gak. Ahaks!!!

"Privasi??? Untuk pengetahuan ko itulah satu-satunya ayat yg aku tak blajar dari kecik sampai besar. Ko ingat life aku ada privasi ke? Bayangkan setiap masa ada jer bodyguard ikut aku. Tak kira plak paparazzi yg mengekor aku ke sana-sini. Kalah artis popular tau. Tu peminat aku yg kat luar tu, semua sibuk nak tau apa kerja aku. Aku nak makan McD pun, kaunter girl tu sibuk nak tanya, aku nak makan apa, perisa apa sos aku nak, air apa aku mau. So, mana ada perkataan privasi dalam kamus hidup aku."

"Tuan kena fahamlah, tuan tu popular, anak lelaki paling kaya dalam Malaysia. Semua benda yg tuan buat mesti org nak tau. Tapi... kalau pergi McD tu memang r kerja diorg tanya semua tu. Kalau tak tanya mana diorg nak tau apa tuan nak makan. Tuan ingat diorg ada telepati power ke??" sengal jugak mamat ni. Tapi kesian gak aku tgok.

"A'ah betul gak kan. Weh meh sini tangan ko tu aku tlong balutkan. Kesian pula aku tgk ko terkial2 dok balut sendiri tangan ko tu" pantas Daniel menarik tangan kanan Joanna, dengan lemah-lembut ubat bengkak disapukan. Bukan apa takut perempuan ni terkejut sebab sakit. Tak pasal2 pulak aku kena belasah free. Seterusnya kain pembalut digunakan untuk membalut bengkak yang membiru. Joanna hanya terdiam. Lidahnya kelu.

"Seterusnya daniel menarik lengan kiri Joanna. Dia tercengang melihat luka yang terbuka. Darah yang masih mengalir membuatkan Daniel rasa bersalah. "Kita pergi klinik." Pantas daniel memberikan arahan. Joanna terus menarik muka masam. I hate clinic!!!!

"Tak pelah."

"Aku kata kita pergi klinik. Luka kau ni besar kalau tak cuci dan suntik ubat penahan darah mau darah ko mengalir terus. Plus, dengan keadaan kau ni, ko perlu at least 7 jahitan. Move," Daniel terus mengarahkan Joanna.

"TAk nak!!! Kalau benda ni boleh buat saya mati pun saya sanggup. But pegi klinik, no way boss!!" Joanna terus mengeraskan dirinya. cubaan Daniel untuk membawanya ke klinik ditentang habis-habisan.

"Ish...ko ni nama je bodyguard. nak gi klinik pun takut. Apasal???Ko takut kena injection eh??? Slama ni kalau ko kena bad injury sapa yg ubatkan ko??? Klinik kan???" Ish... tak paham tol aku ngan minah ni.

"Mana ada saya takut kena inject. I just hate the fact that most of my friends died in the clinic. Emm...Andrew," pantas Joanna menjawab.

"Andrew??? Sapa mamat tu???" ish... apahal minah ni tiba2 panggil Andrew n apasal hati aku tiba2 sakit ni??.

"Dia kawan saya. Doctor peribadi saya. Dialah yg ubat saya masa saya injured," Joanna tersenyum kecil wajah kacak Andrew bersama cermin mata tebalnya melucukan hati Joanna.

"Oh... boyfriend ko lah ye???"

"Banyaklah boyfriend. Dia tu dah 46 tahun tau. Ada anak baya saya lagi. Bini dia pun cun. Dia tu bapak angkat sayalah." tergelak Joanna apabila Daniel mengatakan yg bapa angkatnya itu teman lelakinya. Hahaha... kelakar.

"Oh... gitu eh? Ko tunggu sini. Jap aku gi amik barang." Daniel tersenyum lebar.

Joanna mengangguk pantas. Apalah yg mamat ni nak buat. jgn yang bukan2 sudahlah. Seketika kemudian Daniel kembali bersama sebuah kotak berwarna biru. Joanna tercengang. Apa kes pulak org tua ni???

"Betul ko biasa dengan outdoor operation?" soalan Daniel yang tiba2 mengejutkan Joanna. Ahh...sudah, apa mamat ni nak buat kat aku??? Melihat Daniel membuka peti itu, joanna perasan bahawa kotak itu mengandungi peralatan asas bagi pembedahan ringkas. Alamak... jadi fankistienlah aku!!!!

"Meh, aku cuci luka ko tu." pantas dan penuh hati2 Daniel melakukan tugasnya. Seketika kemudian Daniel menyuntik ubat penahan darah dan tahan sakit. Joanna berkerut2 menahan pedih. Daniel tersenyum kecil melihat wajah Joanna yg mencuka. Tulah tadi masa buat tak pikir, skng kau gak yg parah.

"Aku nak jahit luka kau ni, tahan sikit tau." dengan cekap daniel menjahit luka Joanna. Joanna tercengang. Mak oi, hebat tol. Kemas dan emmm....eh mana boleh puji musuh. Bolehlah.

"Ok, siap," Daniel tersenyum puas. Melihat muka Joanna yg tercengang dia rasa seperti mahu tergelak. Mesti perempuan ni hairan apasal dia boleh jd doktor.

"Wah, hebatnya. Mana tuan blajar semua ni???" Joanna dah tak boleh nak hilangkan rsa kagum.

"Ko pernah masuk bilik bacaan tak?" Daniel bertanya sambil mengemaskan kelengkapan yang digunakan tadi.

Joanna pantas menggelengkan kepala. Ish... mamat ni aku tnya mana dia belajar jd doktor, dia tnya aku pernah masuk bilik bacaan. Harap hensem ngan pandai je, gila rupanya.

"Hah, pasal tulah ko tak tau, aku ni sebenarnya ada degree n doctorate dalam medic. Tp bapak aku suruh aku blajar akaun. So abis aku blaja jd doktor aku blaja jd akauntan plak. Kalau ikutkan ati aku nak je jd pakar bedah." lancar Daniel menyatakan hasrat hati.

"Habis tu kenapa tuan tak jadi je pakar bedah tu?" Joanna bertanya ingin tahu.

"Kau tau, tu lah first time papa suruh aku buat something after berbelas tahun dia tak cakap ngan aku. Aku exited sangat. Even masa tu dia cuma bg arahan trough e-mail aku terus wat apa yg dia suh. aku daftar kat fact akaun on the spot. Tapi pas tu things didn't change. Bapak aku still gitu gak. Nak wat macam mana kan. Dah nasib aku."

"Hem... right, tp saya rasa tuan memang ada bakat jd doktor. X salah kan jd doktor n by the same time jd akauntan??" Joanna cuba untuk memujuk. Tapi dia tau, kalau bab pujuk2 ni dia memang hampeh.

"Tahlah, sapalah yang nak aku ni jd doktor dia."

"Saya nak!!! Hemm apa kata since ari ni tuan jadi doktor saya. When i need a doctor u'll heal me," pantas Joanna memberi cadangan. Daniel tersentak. Pandangannya beralih ke wajah comel Joanna. Mata mereka bertaut. Alamak!!! Ni dah macam citer hindustan dah ni.

"Betul ko nak aku jd doktor ko?" tanya Daniel sambil mengalihkan pandangannya. Joanna mengangguk pantas. Apa salahnya, aku tak suka klinik, dia ni ada kemahiran. Hemm... ok lah tu.

"Ok, fine. Tp ada satu syarat."

"Syarat???" dia ni, semunya nak bersyarat. Jd bodyguard ada syarat kena menang karate dance, dia nak jd doktor aku, dia gak yg bagi syarat.

"Yup since ari ni ko x yah panggil aku tuan. Emm... kalau kat depan org tu oklah, kalau kita2 je tak payah. aku tak selesa."

"Abis tu nak panggil apa???" Ish...mamat ni pelik2 jelah syarat dia.

"Panggil je apa-apapun. Daniel ke, Dan ke, hah... memandangkan ko tu budak kecik ko panggil aku abang pun ok. lagi pun aku tak pernah ada adik. Ko panggil aku abang merasala aku ada adik ni." Daniel tersengih.

Abang!!!Kepala otak dia!!! Jgn harap, no way, na mungkin, impposible dan yg sewaktu dengannya."Tak pe lah kalau macam tu saya setuju. Sya tak panggil tuan lg."

"Bagus,Aisyah...aku nak tanya ko...ko rasa sapa yg baling dulang tu eh???"

Ish... mamat ni, nak suruh aku panggil dia abanglah, Danlah, Daniellah, tapi aku ni dia still dok kau aku. Hai... memang tak ada sivik!!! "Tahlah... saya pun tak tau. Matbe waitress yg tak sengaja kot."

"Emm....tahlah, aku rasa pelik je. Benda tu direct terus kat kepala aku. kalau ko tak melompat n halang, aku sure, i'll lost my head. Agaknyalah...

"Don't worry, saya rasa it's only an accident."

"Kalau ko dah kata macam tu. Oklah. Good night budak kecik. Sleep tight."

"Good night pak cik!!!!" daniel terpegun seketika. Berani dia panggil aku pak cik!!! "Weh, ko panggil aku pak cik apasal hah??"

"Lah... td kata panggil apa2 pun tak pe, so, ok lah... awak panggil saya budak kecik, saya panggil awak pak cik!!! Oklah, saya letih nak tidur, tolong tutup lampu n kunci pintu ye...." Daniel hanya mampu menarik muka masam sambil melaksanakan apa yang diarahkan Joanna. Ish... ni sapa boss sapa kuli ni!!! Joanna yang melihat tersenyum geli hati. Pantas dia meletakkan kepalanya ke bantal. Ingin tidur. Namun begitu, mindanya masih ligat berputar. Siapa yang buat semua tu tadi???
posted by Penulisan2u @ 4:06 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 19/6/09 11:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm..ok..ok...best...tapi kan pompuan tu nmpk mcm trlampau perfect kan....hehehe...tp xksah pn, ni kn novel...imaginasi yg pntg...huhuhuhu...sbnrnya aku sndiri pn menulis gak....bgus...smbung r lg

     

  • At 19/6/09 11:34 PG, Blogger mashanis said…

    please writer... ada blog tak...tak sabar nak tunggu

     

  • At 19/6/09 11:53 PG, Blogger CahyaCinTa said…

    Bez2..cepat lah sambung ya.keep it up...mayB klu pnjang gi lgi bez.Penulis ada blog tak?klu ada bgitau lah..

     

  • At 19/6/09 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeh puas baca..panjang ckit..cepat sambung..
    penulis x ada blog ke??

     

  • At 19/6/09 1:39 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    waaaa..
    nseb bek pnjg afta lme tade n3..
    huhu..
    spe la baling dulang tuh ek..
    hahaa..daniel da skt aty ble aisyah sbot andrew..?
    haha..syg da tuh,..nk lgi..
    blog??

     

  • At 20/6/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    hmm..
    setau saya...canggih mana pun kotak first aid, tak ada catgut(jarum+tali yang doc gune utk jahit2 orang) dan holder catgut dalam tu(yang bentuk cam gunting2 skit tu)...
    ke die jahit pakai jarum jahit baju?
    bukan sume org bole jahit-jahit ni...sbb nak jahit tu sendiri kena guna byk benda n perkakasnye...
    from my knowledge and point of view.
    boleh diterima,boleh ditolak.

     

  • At 20/6/09 8:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    namapun cerita...
    confirmlah tak logik...
    writer ni klakar r...
    banyak merepek...
    tp it's fun...

     

  • At 20/6/09 8:13 PTG, Anonymous Nural Aidan said…

    ha3...nama pun citer...
    i know what do u mean...
    citer ni memg merepek sikit...
    saya memang terover guna imgntion skit..he3
    tp kalau kita bleh terima engish novel yg merepek...
    try accept malay novel yg out of malay novel style..

    4 ur information, kalau mini or normal first aid kit, benda ni memamg kita tak jmpa, tp kalau kita guna military survival kit a.k.a vehicle kit kita bleh dapat semua tu..
    tp nak access benda tu susah...only saveral person je bleh dapat..cos it's quite expensive... n difficult to find...

     

  • At 21/6/09 4:05 PG, Anonymous ryuu chan said…

    a ah..mmg cte ni agak tak logik..tp xkesah la..it's fun..
    hehe
    yg bab2 menjahit tu,ade je ak tgk cte org jahit pkai jarum bese cuma besar la skit..cte omputih la..dan ak tgk oke je,org2 len pun trime jek..xde la komen2 pun..so,ape salahnye kalau org melyu pun wat cmtu gak kan..hehe..harap fhm ape yg nk dsampaikn..nway,gudluck to writer..

     

  • At 21/6/09 5:43 PTG, Anonymous Nural Aidan said…

    thanks...

     

  • At 22/6/09 5:15 PTG, Blogger NuRa said…

    citer nie best la..
    cpat2 lah smbung...
    xde blog ker???

     

  • At 23/6/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blog plzzzzzzz

     

  • At 24/6/09 9:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp x continue lg...suspender btol la cter ni...cpt continue..caiyok....!!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group