BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Jun 03, 2009
Novel : Hujan 3
Nama Pena : angel@september

ni yang aku tak suka bila datang rumah abang...hehe..bukannya selerak tapi kena tinggal sorang-sorang..huhu..abang tinggal sorang jer kat rumah ni tapi rumah ni.macam agak besar dan luas untuk orang bujang.bila kitaorang tanya kenapa pilih apartment ni...nak tahu apa yang abang jawab??
"ala..takpe rumah besar..nanti boleh prepare bila dah kahwin.tak payah susah-susah nak cari rumah dah.tak macam orang tu,dah besar panjang pun,still duduk bawah ketiak abah..haha"
huh,kurang asam punyer abang..
"lagi,ada ruang besar untuk lari-lari.."
"hah? lari-lari? aper, ingat kecik sangat ke nak lari-lari dalam apartment ni?"tanya abah
abang hanya tersenyum..tapi aku dapat menangkap apa yang dimaksudkan abang itu..tiba-tiba..
"haaa....abang!!!!!!!!"
"ha,kenapa Anis?" terkejut mak dengan abah bila dengar aku jerit..kalau suara perlahan takpe gak..ni tak,kalah guruh..huhu..
"abang ni..dia letak something dalam baju Anis..geli..geli..abah..tolong fatin,keluarkan benda tu..tolong..." aku memang tidak tahan dengan benda-benda yang masuk baju ni ,terutamanya benda yang berbulu.tak kisahla binatang ke,bulu ke even tisu pon aku geli..sensitif aaa... mak dengan abah hanya gelakkan aku jer,tak tolong pon anak kesayangan diorang ni yang dah meliang lintuk kegelian..abang pulak..huh.gelak macam nak putus urat..giler kejam!!!!
"ok.ok..abang tolong buang..." abang terpaksa tolong aku, sebab dia tengok aku macam dah mula menangis...
"ala...baby abang ni,dah besar pon nak menangis ke?kalah baby yang umur satu bulan tao.." lantas abang menggosok-gosok kepala aku dan mencubit pipi aku..
"abang!!!!sakitla.." aku mula menangis kembali..tapi dalam kepala aku ni,dah merangka plan jahat untuk kenakan abang..hehe..jagala...
tiba-tiba...
"Anis!!!!!" kedengaran suara abang pula menjerit..dan aku sudah mula melarikan diri...
"padan muka abang..saper suruh kacao Anis dulu..uwek!!!"
"tak aci..tak aci..abang tak kira..nantila,kalau abang dapat Anis,memang kenala Anis.." dan dengan itu,bermulala aksi kejar mengejar..mak dan abah hanya mampu melihat..masing-masing dah dewasa tapi perangai..tak ubah macam budak kecik..namun,mereka senang melihat telatah anak-anak..
nak tahu apa aku buat?haha..tadi,masa abangtengah syok gelakkan aku, aku sempat merakam aksi-aksi buruk abang and aku hantar kepada bakal tunang kesayangannya..hahaha...dan gambar itu akan aku dan bakal tunang kesayangannya guna sebagai 'peras ugut' supaya abang belanja makan yang sedap-sedap..hahaha...

kedengaran lagu 'my life sucks without you'..
eh..abang...nape pulak?
"assalamualaikum..abang..kenape?"
"erm,Anis abang nak mintak tolong boleh tak?"
"ok..kenapa ni?tadi tak sabar nak tinggalkan Anis sorang-sorang.."
teringat kisah petang tadi..abang terpaksa balik semula ke hospital sebab ade kecemasan.selepas menghantar abang ke hospital, aku terpaksa drive sorang-sorang ke rumah abang ni.nasib baik jarak rumah abang dengan hospital tak jauh..
"soriela pasal tadi..abang mintak maaf banyak-banyak..erm,boleh tak Anis masuk bilik abang and amik satu fail kaler coklat kat atas meja kerja abang tu.pastu,bawak fail tu sini.."
"oh,,kejap-kejap Anis try cari..erm...hah jumpa pon..ok.nanti Anis bawak.abang tunggu kat tempat Anis turunkan abang tadi yekh?"
aku tak pernah ambil hati dengan abang.aku faham dengan tugas abang sebagai seorang doktor menjadikan masa kami bersama terhad.namun,ini tidak pernah merenggangkan hubungan kami adik beradik.bagi aku,biarlah kami sibuk dengan kerjaya masing-masing tapi hubungan keluarga tetap kukuh..

'alamak.jalan shortcut ni tutup pulak.terpaksala aku ikot jalan jauh..'
"assalamualaikum,abang..Anis maybe sampai lambat sikit sebab Anis kena ikot jalan jauh la.abang nak segera ke fail tu? tak? erm,ok-ok..nanti bila anis dah nak dekat sampai,anis call abang..."
'nasib baik malam ni tak banyak kereta.kalau tak,haru..'
di satu simpang,kelihatan sebuah kereta peugeot dengan pintu sebelah pemandu terbuka.. Anis hairan.dia memperlahankan keretanya untuk melihat kalau-kalau ade kemalangan..
'eh,ok pulak kereta ni.erm driver pun takde.iskh..kereta punyer bagus,dia tinggal jer kat tepi jalan ni.tahula kaya kan..huh'
tiba-tiba kedengan suara orang mengerang dan menjerit meminta tolong..
'ha,saper pulak tu..dahla aku sorang-sorang ni..' Anis ragu-ragu untuk bergerak dari keretanya.

tiba-tiba,kelihatan seorang lelaki merangkah keluar dari semak.bajunya habis berlumuran dengan darah. fatin kaku.kelu.
"cik,tolong saya..."
Anis masih lagi begitu.
lelaki tersebut cuba bangun namun terjatuh kembali.
Anis mengucap..tanpa berlengah lagi,dia berlari ke tempat lelaki tersebut dan membantu lelaki tersebut bangun.pergerakkannya tiba-tiba terhenti...
"pisau...darah..."tanganya sudah menggigil-gigil..
Anis terpaksa kuatkan hatinya walaupon dia memang takut dengan darah.dia gagahkan juga dirinya memapah lelaki tersebut ke keretanya.habis bajunya turut berlumuran dengan darah.terketar-ketar tangannya ketika memegang stereng kereta..
"encik,sabar yekh.kejap lagi kita sampai kat hospital.."dia cuba untuk menenangkan lelaki tersebut walaupun hatinya sendiri gusar melihat keadaan lelaki tersebut.lemah.darah..

"Anis..."
"abang..."
"apa yang dah jadi ni?risau abang bila ada kawan abang yang bagitau Anis ade kat ER ni.."
Anis mula menangis....faiz memeluk bahu adiknya.cuba menenangkan adiknya..
"baby..ape yang dah jadi ni?cuba cerita kat abang..." pujuk faiz
"tadi,masa on the way nak datang sini,Anis terjumpa laki ni,dia ada banyak sangat darah..Anis takut..tapi,Anis kuatkan hati jugak sebab tengok laki tu.tapi bila sampai kat ER ni,ade doktor tu bagitau yang laki tu kritikal sebab banyak sangat hilang darah..fatin takut..kalaula Anis sampai awal kat tempat tadi,mesti laki tu hidup kan?" Anis masih tersedu..
"Anis..Anis...laki tu masih hidup,sayang.dia selamat.jangan bimbang yekh?" faiz kenal benar adiknya.Anis akan cuba tolong sesiapa pun.dan kali ini,lelaki itu.walaupun Anis takut dengan darah,dia cuba selamatkan lelaki tersebut..

selepas setengah jam menangis,Anis kelihatan tenang sedikit..dia pun tidak tahu kenapa dia menangis.nak kata lelaki itu kawan?tidak..suami?jauh sama sekali..tapi,dia sedih melihat keadaan lelaki tersebut.strunggle untuk bernafas..dan alhamdullilah dia selamat.

"erm,Anis nak tidur sini ke malam ni?ke nak suruh abang hantar rumah?"
"takpela..Anis boleh drive sendiri.."
"ok ke ni?risaola abang.."
"takpe..dont worry..takkan abang tak kenal adik abang..tough inside.." senyum Anis..

Anis terus tidur sebaik sahaja sampai rumah abangnya.dia ingin melupakan kejadian ngeri tadi.

"assalamualaikum.abang..good morning everybody.."senyum Anis
"eh.Anis..sihat?" tanya Lisa
"sihat jer,kak...tengok orangla.." sengih Anis..
"yeke?semalam abang cerita Anis nangis teruk sebab laki..betul ke?"sakat LIsa
"abang!!! kenapa nak cerita kat kak Lisa?malula...."muka Anis sudah kemerah-merahan..
"ala..bukannya selalu boleh tengok Anis nangis..sekali dapat,abang takkan lupa sampai bila-bila tau.."
"Anis bukannya sengaja nak nangis..sedih tao.tengok orang tu.rasa macam dah nak mati pon ade.abang takpela,tengok orang darah-darah setiap hari..Anis mana biasa dengan semua tu..betul tak kak?"
"betul-betul" jawab LIsa.Anis gembira apabila lisa memihak padanya.satu-satunya geng yang dia ada untuk menyakat abangnya. dia mengangkat keningnya pada faiz..bangga...

"awal,Anis datang ni.ade ape-ape ke?"tanya Lisa
"saje.lagipon,Anis dah nak balik rumah.esok Anis kerja la.so,before Anis balik,nak jumpa abang dulu..mana tao lepas ni dah susah nak jumpa 'orang sibuk ni'.."
"ok..drive careful tao.nanti kirim salam kat mak ngan abah.insya allah next week,abang balik rumah..abang bawak kak Lisa skali.."
"ok..."
"erm,sebelum Anis balik ni,Anis taknak jumpa lelaki semalam ke?dia ade kat ICU kalao Anis nak gi tengok" usik Lisa..
"akak....takmola usik Anis..Anis dah cukup malu tao.smalam nangis macam orang hilang suami ..huhuh.."Anis sudah menarik muncung nya tetapi lisa dan faiz sudah gelak sakan,suka menyakat fatin..hai kak lisa ni,bila masa pulak berpaling tadah..takleh jadi ni..
"dah.dah..lagi lama Anis duk sini,lagi lama abang dengan kakak gelakkan Anis.."
tangan Faiz dan lisa disalaminya.pipi lisa dikucupnya.
"eh,nape kiss pipi kak lisa jer?pipi abang?"
"taknak..sebab abang jahat.." Anis menjelirkan lidahnya pada faiz..
"ok..bye semua.."

'camne yekh orang semalam..ok tak dia hari ni?rasa nak gi tengok tapi malula..huhu...takpe-takpe lain kali jumpa kot dia ni..'
'tapi..ok jugak kot kalao aku tengok dia..pergi jelah..tengok kat luar jer..tak salah pon kan?'
kakinya laju melangkah ke ICU..dan kakinya melangkah ke katil 5.kosong..
'eh,mana pulak mamat ni pergi?katil cam selerak..takkan la dah meninggal kot..iskh..mulut ni takde insurans ke?'
"erm,nurse..mana patient ni pergi?"
"owh..dia ke tandas sekejap..cik ni isteri dia ke?"
"eh..eh..tak..saya kawan dia jer..owh..takpela kalau camtu.nanti boleh tak kirim salam kat dia?cakap take care.."
"ok.."
"thanx.."
dan kakinya melangkah keluar dari wad ICU..tanpa disedarinya..ada sepasang mata yang mengekori langkahnya.pandangan sayu....

"eh,encik..tadi ade kawan encik datang.dia kirim salam.."
"owh..ok..thanx.."
"hah...orang tu la yang datang tadi.." nurse menunjuk kearah kelibat Anis yang semakin menghilang...
"owh..ok..." dia mengangguk dan segaris senyuman terlakat di bibirnya....
"thanx..sayang..saya pasti akan balas jasa sayang.."

ps: please komen..
posted by Penulisan2u @ 2:37 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
10 Comments:
  • At 3/6/09 12:55 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    wahaaaa..
    laki neih ke yg jeles tgk anis ngn faiz dlu?
    huhu..besh2..smbung2..
    bloG??

     

  • At 3/6/09 2:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk bloggg!!!!
    x sbr nk tngu...

     

  • At 4/6/09 10:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh!!!tttttttruskan usaha..chayoOk2!!!

     

  • At 5/6/09 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESTNYE LAU DE ABG YG CAM TU....
    SMBG LARR NOVEL NI CEPAT2...
    NK TAU SAPEB LAKI YG ANIS TOLONG TU...

     

  • At 6/6/09 2:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez mmg la bez tp keliru la..jap anis jap fatin..mne satu ni???????

     

  • At 6/6/09 2:52 PTG, Anonymous angel@september said…

    salam...terima kasih sebab sudi baca cter ni and terima kasih gak atas komen-komen.maaf kalao ade silap nama, sebab actually sy nak guna nama fatin tp xjd and sekarang dah jadi ANIS..so, tu yang kdg2 tertukar nama....maaf sekali lagi..

     

  • At 8/6/09 12:23 PTG, Blogger lisa said…

    ade blog x????

     

  • At 27/7/09 7:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bagus gak citer ni.cuma macam terover ayat kekadang tu.bila baca rasa cam tak real..
    apa apa pun, you are great.dah dapat karang novel ni.
    congrate 2 u.

     

  • At 3/3/10 12:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haah jap fatin jap anis keliru dah

    cutieediba@yahoo.com

     

  • At 19/9/10 10:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pembaca yang single mesti geli2 menyampah baca cite ni

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group