BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 05, 2009
Novel : Hot N Cold 13
Nama Pena : zarith natasha

SUASANA asrama kembali bising bila cuti sekolah sudah berakhir. Hari pertama masuk asrama memang tersangat lah sibuk. Dengan nak mencari bilik, mengangkut barang-barang lagi, nak susun barang lagi. Memang triple sibuk la.

"Amacam? Dah jadi senior ni apa perasaan korang?"Murni bersila diatas katil Arissa. Kawan-kawannya dipandang. Malam itu mereka berkumpul di atas katil Arissa.

"Best la. Tapi rindu jugak kat senior-senior tahun lepas." Balas Juwana yang sedang baring.

"Bila jadi senior ni rasa bebas sikit. Boleh buat sesuka hati." Batrisya menyampuk. Dia tersengih.

Aryana mencebik."Banyak la kau. Aku dah berazam nak jadi budak baik la tahun ni. Nak jadi senior contoh." Dia tersenyum.

"Ceh. Ye la tu. Aku nak tengok betapa baiknya kau tahun ni." Sampuk Bella. Aryana menyiku Bella disebelahnya.

"Suka... suka jugak. Tapi hampa sedaq dak yang kita nak SPM tahun ni? Aku dah mula qhasa aura ketaq kepala ni." Arissa menopang dagu.

"Pasal SPM jangan sebut lagi la Rissa!!!" Lima gadis itu bersuara.



"AKU dah agak." Kata Aryana perlahan bila nama Carl diumum sebagai ketua pengawas dan ketua pelajar sekolah teknik itu. Dua-dua dia sapu. Gila kuasa betul!

"Smart la dia,Put." Bisik Bella. Mata mereka menghantar langkah Carl ke pentas untuk menerima sijil perlantikan tersebut.

"Tak pun." Balas Aryana selamba.

"Jelous ar tu. Tu la kau. Dah dapat tawaran nak jadi pengawas sekolah kau tolak. Tak nak pergi interview. Kan dah melepas. Gigit jari la kau bila tengok mamat bajet cool kau tu sapu dua jawatan besar sekali gus." Bebel Bella.

"Ah! Tak minat la aku. Tak sesuai. Aku kan budak yang selalu buat masalah. Tapi hairan jugak la kenapa Cikgu Ifa nak calonkan aku ye?" Tahun lepas Aryana diberi tawaran untuk menjadi pengawas sekolah oleh guru kelasnya, Cikgu Ifa. Tapi tawaran itu ditolak. Katanya dia tak nak terikat pada mana-mana peraturan. Bila jadi pengawas nanti kena jaga kelakuan. Aku ni dah la sedia jahat. Tiba-tiba nak jadi baik. Susah oowww...

"Aik? Pakwe kau pun jadi pengawas jugak ke?" Aryana sengih pada Bella bila nama Boyot disebut oleh pengetua.

"A’ah. Kan dia dapat tawaran sekali dengan kau tahun lepas?"

"A’ah... ye. Aku terlupa." Aryana menepuk dahi. "Cewah... Kau bangga tak?" usiknya lagi. Bella dan Boyot rasmi bercinta masa cuti sekolah baru ni. Masin jugak mulut aku ye. Akhirnya dapat jugak Boyot tawan hati si loceng ni. Hehehe...

"Apsal nak bangga pulak? Biasa je." Bella buat muka toya. Aryana angkat kening. "Tapi... Ada jugak la perasaan bangga tu." Sengihan melebar.

"Mengaku jugak..."



"CONGRATULATIONS, Boyot." Ucap Aryana ketika Boyot masuk ke kelas.

"Tahniah." Sela Fizi.

"Thanks." Boyot senyum sebelum kalih pandang pada Bella. "Amacam?"

"What?" Bella buat bodoh.

"Tak nak wish pape ke?"

"Eleh. Bangga la tu."

"Mesti la." sengih Boyot makin lebar. "As my girlfriend... takkan takde kata-kata semangat kot?"

"Takde..." Bella tersenyum malu.

"Takde?" Suara Boyot dah bunyi tone merajuk.

"Merajuk ke?"

"Dah orang tu tak nak wish pape..."

"Alaa..."

"Wei... wei... Apa ni? Aku and Fizi wujud kat sini la." Aryana bersuara. Diorang ni buat filem hindustan ke? Serentak Bella, Boyot dan Fizi ketawa.



"NI awat pakai kasut putih ni? Kan peraturan sekolah teknik ni semua pelajar wajib pakai black shoes?" Fizah, pengawas sekolah menegur Aryana. Carl yang juga berada di sebelah turut pandang muka selamba gadis itu. Buat tak endah je bila ditegur.

"Dah nak masuk dua tahun kat sekolah ni pun tak alert lagi dengan peraturan sekolah." Carl pula bersuara.

"Kasut hitam basah. Kena hujan." Selamba Aryana kasi jawapan.

"Sekarang bukan musim hujan."

"Awak amek je la nama saya. I don’t care. Saya nak masuk kelas ni." Bohsan betul aku dengan para pengawas ni. Isyhh mamat bajet cool ni. Sejak naik pangkat ni dah banyak cakap pulak dia. Suka hati aku la aku nak pakai pape pun. Korang sibuk apsal?

"Kali ni kami lepaskan hang. Tapi lain kali kalau hang buat lagi, kami akan amek tindakan." Fizah berkata lembut tapi berbaur ugutan.

"Remember." Sela Carl sepatah.

Aryana menjeling seraya mengangkat kaki. Apa korang ingat bila dah jadi pengawas tu besar sangat ke daulat korang hah?



"MINGGU ni boleh outing ar. Kuar jom?" Batrisya yang sedang mengemas pakaian di dalam locker memberi cadangan.

"Cam best je idea kau tu. Dah bohsan giler dok kat dalam ni." Murni mencapai sikat di atas katil lalu menyisir rambut separas bahunya.

"The Store? Aneka?" Soal Aryana yang sedang masukkan bantal ke dalam sarung.

"Tu je yang ada pun." Bella tayang muka bosan.

"Jom? Mata aku dah tak tahan nak tengok dunia luar ni." Ajak Juwana bersungguh-sungguh.

"Aku on ja. Lidah aku dah qhasa(rasa) nak makan chicken wings." Sokong Arissa.

"Koraaaanggg..." Bella tarik senyum.

"Hmmm..."

"Why not kita ajak genk seberang?"

"Patut la sengih lebar habis. Ada maksud rupanya." Sela Murni.

"Okay jugak. Ada diorang happening sikit." Batrisya bersetuju.

"But..." Lima kepala serentak menoleh ke arah Aryana."Kalau mamat bajet cool tu ada..."

"Jangan harap kau nak join kan?" Lima suara menyambung ayat Aryana.

"Tau pun...."

"Put..." Bella cuba memujuk.

"Tak perlu nak pujuk-pujuk aku. Aku taknak."

"Kau buat tak tau je la dengan Carl nanti. Buat cam korang tak kenal, tak pernah kenal." Murni amek turn pujuk Aryana pula.

"Taknak."

"Hang toksah dok tengok muka dia. Kalih muka tempat lain." Arissa masuk line kasi cadangan.

"Taknak."

"Kau jalan jauh dari dia. Setting in your mind that he is invisible okay?" Cuba Juwana pulak.

"Taknak."

"Kau..."

Aryana mendengus. "Aku cakap aku tak nak pergi, aku tak nak la!" putusnya sebelum beredar ke bilik air untuk mengambil wuduk.

"Camne ni Bell? Kalau Put tak follow tak complete ar genk kita. Confirm tak gempak." Juwana buat muka susah hati.

Bella angkat kening sebelah. " Wait and see..." Senyuman nakal menampakkan diri.



SEGALA buku yang tunggang langgang di atas meja study di susun. Segala alat tulis dimasukkan ke dalam pencil case. Sesi prep petang ini dah tamat. "Guys, genk seberang ajak kita outing sekali minggu ni. Korang camne?" Boyot pandang lima kepala di depannya.

"Okay je. Aku pun nak beli buku rujukan." Balas Epon.

"Boleh...boleh..." Apit terangguk-angguk.

"Kitorang setuju." Kata Fizi dan Pidut serentak.

"Kau?" Boyot pandang Carl yang sedang tekun menyiapkan kerja Lukisan Kejuruteraan. Pembaris T-squre berubah-ubah kedudukannya. Sekejap melintang sekejap menegak. "Carl." Panggilnya bila tiada respon dari Carl.

"Hmm..."

"Kau dengar tak pe yang aku bagitau ni?"

"Hmm..."

"So, join kitorang?"

"Tengok dulu la."

"Lorrh... toksah dok tengok-tengok la. Jom kita kuar ramai-ramai."

"Hot hemperer?" Fokus Carl masih pada kertas lukisan.

"InsyaAllah dia ikot. Tapi please promise me." Pinta Boyot tetiba.

Carl angkat muka. "What?"

"Jangan cari pasal dengan dia."

Carl tunduk kembali pada kerjanya. " No guarentee."



"MASUK kedai ni??" Langkah Aryana terhenti betul-betul depan pintu Yen Gallery.

"Perlu ke?" Boyot menyoal. Bears? Barbies? Segala anak patung? Naaa... Bukan tempat yang sesuai untuk kaum lelaki macam aku.

"Toksah la Put. Nak buat pa masuk dalam?" Apit garu-garu kepala yang tak gatal.

"Aku nak masuk jugak!" Putus Aryana.

"Jom ar masuk. Aku pun dah rambang mata tengok teddy tu." Sokong Juwana.

Boyot pandang lima boys didepannya. Kening terangkat sebelah.

"Oookayy... laa..." Epon terus melangkah masuk.

"Yes!" Aryana senyum lebar. Dengan langkah yang laju tanpa tengok kiri kanan, port teddy bears terus diterpa. "Waahh..." Mulut terganga luas. Kat bijik mata, dalam otak, atas kepala, dalam hati dah jatuh cinta pada sekor teddy yang berwarna coklat yang sederhana besar. "Aku nak pick up this teddy."

"Kau nak masuk jail ke?" Lurus Fizi menyoal.

"By money la bro. Takkan nak amek buta camtu je. Adoiyai..." Keluh Aryana dengan sikap lurus bendul temannya itu.

"Comey tak? Cutessss sangat." Teddy itu diangkat lalu dipeluk erat.

"Comey comey. Kalau taknak past kat aku." Cadang Juwana dengan sengihan lebar.

"Mana boleh. Aku yang cup dulu." Semakin erat pelukan teddy. Pipi teddy yang berbulu lebat itu dicium mesra.

"Childish." Sudden Carl bersuara. Dia sedang membelek walkman yang tersangkut pada satu rak dibelakang bahagian teddy bears.

Aryana tersentak. Pelukan pada teddy dilonggarkan. Suara my enemy ke?

"Eh aku yang cakap." Potong Apit sambil tayang sengih. "Kau ni childish la Put. Hehehe..."

Boyot siku Carl disebelah."Carl, please." Amaran dikeluarkan.

Aryana lepas nafas lega. Wrong person rupanya. Kalau dia, memang nak cari pasal ar. "Bukan childish la. Aku sangattt suka teddy. Really..."

"Dah suka beli je la. Then gerak cepat-cepat. Tak perlu nak tunjuk teruja sampai macam tu." Toink toink... Rahsia dah pecah. Terang lagi bersuluh.Mereka yang lain tepuk dahi. Tak sedap hati dah ni.Habis la...

Sah! Memang nak cari pasal. Sejak dari berjalan ke pekan, masuk The Store, beli barang, bayar barang then kuar dari The Store langsung tak dengar suara dia. Memang invisible habis. Tup tup kat sini.... "Kalau saya teruja macam ni awak sakit ke? Tak kan? So takyah ar nak sibuk-sibuk." Balas Aryana kasar.

"Bazir masa." Mata masih tekun membelek segala jenis dan bentuk walkman.

"Carl..." Sampuk Boyot.

Suhu amarah dah cecah 50%. " Kalau dah bazir masa sangat awak blah je lah. Dok kat sini buat pe?" Tu dia... Volume dah naik lagi satu level.

"Put..." Bella gosok lengan Aryana. Ya Allah selamatkanlah hamba-hambaMu ini...

"Put, jom gi bayar. Kau jadi kan amek teddy ni?" Juwana cuba tukar topik.

"Tak sesuai teddy tu dengan awak. Better beli yang hujung sana." Mata Carl melirik pada sekor teddy bear yang sangat tak comel berada di hujung rak toys. "Sama je muka dia dengan muka awak. Sesuai..."

"Shut up!" Belum sempat Carl menghabiskan ayat pantas tangan Epon menekup mulutnya.

What?? Grrrrghh!!! Aryana ketap gigi selepas melihat teddy bear yang dimaksudkan. Memanggggg.... Nak mati mamat ni! "Heeee!" Penumbuk sudah dikepal. Tunggu masa nak jatuh atas muka kacak Carl je.

"Cool down, Put." Pujuk Batrisya.

"Aku geram betul dengan mamat ni!"

"Cepat ar tumbuk." Tenang je tone Carl kedengaran.

"Sorry. Aku bawak Carl kuar dulu." Terus Boyot tarik lengan Carl menuju ke luar Yen Gallery.

"Jom bayar?" Ajak Bella.

"Tak jadi beli!"

"Lorrh... Sebab?"

"I hate that teddy!" Aryana melangkah laju keluar dari Yen Gallery. Carl yang berada di luar kedai dijeling tajam bila mata mereka bertaut.

____________________________
Thanks 4 ur comments..
slamat mmbace...
posted by Penulisan2u @ 3:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
9 Comments:
  • At 5/6/09 9:03 PG, Blogger izah said…

    haha..
    suka r dorang gaduh..
    nampak sweet jew..
    hehehe...

     

  • At 5/6/09 12:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oh boys....
    carl mmg saje cari pasl la...

     

  • At 5/6/09 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...
    syok ar cite ni..
    btolkate izah wktu diorg gaduh mmg sweet2 y t`amat...
    amat2...pndi buat cite
    teruskan usaha utk next story,k!

     

  • At 6/6/09 3:32 PTG, Blogger izah said…

    act, izah ada gak wat novel..
    tp, kisah benar r...
    huhu..
    tp, xtau nak publish kat mana..
    ahahahaha..

     

  • At 7/6/09 8:11 PG, Blogger zarith natasha said…

    thanks 4 da comments..
    izah de wt novel eh?
    publish la kt sni.
    zarith nak bca..
    heeee...

    http://zarithnatasha.blogspot.com/

    -zarith natasha-

     

  • At 7/6/09 2:00 PTG, Blogger izah said…

    alaaa..
    bahasa tunggang langgang..
    kang x psl2 kena kutuk terok..
    umo baru 15 tahun dah kena kutuk terok2..
    kan malu..
    ahahaahahah...

     

  • At 7/6/09 3:51 PTG, Blogger zarith natasha said…

    to izah:- xpe2.. try dlu antar..
    kita kn prlukan komen utk baiki pnulisan..
    antar je..
    gud luck...

     

  • At 7/6/09 4:06 PTG, Blogger izah said…

    alaaa..
    segan r..
    nnt akak tlg editkan bole???
    novel yg izah tulis kena edit gak..
    coz kalau org tau sape hero dia, sure gempaq satu malaysia..
    hehehe...

     

  • At 13/6/09 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akak,ada blog x?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group