BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 15
Nama Pena : Angelica Risza

Zack merenung dalam muka Arin. Alolo dah tutup mata dah. Comelnya huhu sebijik macam anak kucing mengantuk.

" Rin, aku pun sayangkan kau jugak.." Zack berkata perlahan. Arin kembali membuka matanya. Matanya terkelip-kelip merenung mulut Zack, menunggu ucapan seterusnya.

Ding Dong. Bunyi loceng pagar utama ditekan mengejutkan mereka.

" Uhh, gila kuat bunyi. Mahu sakit jantung aku mati kat rumah ni kalau tiap hari orang main loceng." Zack membebel, sambil kakinya menapak ke depan. Kacau daun betul la! Aku baru nak feeling nak luahkan perasaan terpendam aku kat si Arin yang sudah sekian lama bertapak di hati ku ni! Lama ke, aku rasa tak la lama sangat pun, bebaru ni je pun.

" Zack, ingat auntie lagi tak?" Tanya seorang makcik di depan pintu pagar selepas Zack muncul dengan seluar tidurnya. Awal betul makcik ni!

" Ohh, auntie Maria. Ingat, mana boleh lupa. Sompoton Spa kan? Jom masuk, auntie." Ni mesti kes mama suruh tengok-tengokkan aku nih! Hai, makcik itu tidak habis-habis tidak mahu mempercayai anaknya yang comel yang seorang ini.

" Cantik rumah Zack. Auntie pun baru first time datang sini. Auntie bukan apa, Zack. Mama kamu mintak tengok-tengokkan kamu." Haa, kan aku dah kata tadi, baru je sebut!

" Ohh, yeke, auntie. Jom la masuk dalam rumah." Zack berbasa-basi. Hai, aku ni dah la gila "expert" bab melayan tetamu ni!

" Takpe lah, Zack. Auntie duduk luar je, ambil udara pagi ni." Auntie Maria buat muka tenang dan damai, maknanya tengah ambik feel and aura pagi lah katakan.

" Mama!" Datang pulak budak kecik dalam umur 3 tahun. Entah mana munculnya tiba-tiba panggil mama.

" Adam! Come! Papa mana?" Ler ada anak kecik rupanya makcik aku ni! Aku pikir anak-anak dia semua dah besar, sekali tengok, kecik lagi daa.

" Ini anak kecik auntie. Yang last kot, Insya Allah kalau tak ter"accident" macam hari tu hehe."

" Hehe." Aku apa lagi, gelak la jugak (berlakon ala-ala mesra) walaupun aku sedar tu part 18 sx yang agak tidak sesuai untuk aku yang tak matang lagi ni walaupun umur aku dah nak masuk kategori matang dah.

" Apa salahnya kalau ter"accident" pun lagi, sayang?" Mai ai, orang tua ini. Dah la tak bagi salam, main terjah macam tu je, cakap pulak bab 18 sg, depan-depan aku pulak tu!

" Ye, honey." Uncle aku, suppose to be uncle la, sebab dia masuk-masuk je kat laman rumah aku terus cium pipi auntie aku ni, of course la uncle aku merangkap suami makcik aku ni, takkan sugar daddy dia nak bermesraan sebegitu kot?? Tapi mungkin jugak, sebabnya laki ni ala-ala tua je gayanya.

" Tapi penat lah ayang nak mengandung lagi, honey." Pipi suaminya diusap-usap lembut. Laki itu a.k.a makhluk yang tidak kuketahui namanya itu menggenggam-genggamlah pulak tangan isterinya tu.

Adei, aku dah la anti sikit dengan couple nak bermesra alam depan aku ni! Macam tak cukup tempat dah kat rumah tu nak bermesra, nak pulak ditunjuk kat orang! Tapi takpe lah kan. Sebabnya diorang dah kahwin. Lainla kalau tak kahwin lagi.

" Zack, ni uncle Amri. Hubby auntie."

" Apa khabar, uncle? Sihat?" Kata aku sambil bersalaman dengan dia. Adik ipar mak aku, mesti la aku boleh salam dia kan.

" Alhamdulillah. Tapi perut dah makin buncit sekarang, tu yang bawak Adam pergi jejalan kat taman bawah tu tadi." Oh, yeke? Tanya pulak aku pasal perut dia? Ish, yang aku ni kenapa? Biarlah dia nak bersembang pun, apa salahnya pulak. Entah, aku rasa rimas tengok orang tua ni, entah kenapa entah.

" Mama, mama! Ada auntie dekat sini! Comel, muka macam kitten dekat rumah kita!" Adam menjerit di depan pintu rumah dengan pelatnya. Arin, Arin. Bukan aku sorang je kata kau macam kitten, budak tak cukup umur ni pun kata macam tu jugak! Nasib kau la, Rin.

" Adam! Tak baik kata macam tu." Auntie Maria bangun dari kerusi di taman dan berjalan ke arah Arin. Arin aku tengok macam biasa la. Buat muka innocent dia tu, gila sama dengan masa first time jumpa dengan aku hari tu huhu.

" Ni Arin, auntie. Asisstant mama." Bila masa Arin naik pangkat jadi PA pulak ni huhu. Relax la. Asisstant kan pembantu, so betul la kan apa aku kata, cumanya nak kata pembantu rumah, tak sedap la pulak kan untuk dia.

" Oh, I see." Mereka berdua bersalaman. Uncle Amri tiba-tiba je muncul lagi. Matanya merenung-renung Arin yang putih gebu itu. Tambah pulak, Arin hanya memakai baby-T sahaja.

Eh, pakcik ini, tak padan dengan tua nak menggatal-gatal lagi! Aku cepuk jugak karang! Gerenti kurus terus masuk wad 4 bulan setengah! Bak aku tolong tutupkan cerita perut buncit kau tu!

" Arin, masuk buatkan air untuk auntie. 3 gelas, okay?" Arin ni cakap kena penuh-penuh, kalau tak dia jadi sewel-sewel sikit, kita cakap ikut lain, dia paham ikut lain. Arin angguk dan melangkah masuk. Uncle Amri masih terjenguk-jenguk memandang Arin. Che, isteri ada depan mata pun nak menggatal lagi? Kalau bini dia takde ni, siapla aku karate-karate sampai patah pinggang!

" Zack buat apa sekarang? Dulu study mana?" Auntie mula bertanya pasal zaman silam aku. Ehem-ehem. Zaman silam, beb! Huhu.

" Saya further study dekat UM. Alhamdulillah, dah ada Phd in Bussiness."

Melopong auntie and uncle dengar. Apa, tak percaya? Ingat budak gila-gilaan macam aku ni 3 suku ke huhu. Tengok la anak siapa? Aku budak PTS, dah untung setahun. Umur 17 aku masuk Matrikulasi, 3 tahun degree, aku lompat terus buat Phd 3 tahun. ( kalau ada silap betul kan okay? Dah try kaji, boleh pakai kot teori ni.;))

" Mintak maaf, auntie. Saya masuk dalam sekejap."

" Arin, kau naik tukar baju, okay? Pakai baju lengan panjang dengan tudung. Biar aku buat air ni." Zack memegang lengan kanan Arin dari belakang yang sedang mengacau air teh o di dalam teko.

" Kenapa nak tukar baju?" Arin bertanya.

" Aku tak suka kau tunjuk body kau dekat orang lain. Tukar, okay?" Zack berbisik perlahan, risau pulak kalau 2 orang tua dekat depan tu dengar! Lagi pun, Arin ni kena pandai main psikologi dengan dia, baru dia dengar and ikut cakap.

" Okay, Zack." Arin berjalan perlahan. Kata-kata Zack tadi membuatkannya excited tiba-tiba. Kelakuan Zack memang memukau aku! Jerit Arin di dalam hati.

" Jemput minum, auntie." Zack mencelah sedang auntie dan unclenya sedang bergurau senda. Tangan uncle Amri melingkar kemas di pinggang auntie Maria. Ee, rimas betul aku menengoknya, ya Allah!

" Okay, thanks, Zack." Adam dilihatnya sedang menyepak-nyepak bola, entah dari mana dia dapat bola tu, aku pun tak tahu la. Main sepak-sepak dalam rumah pulak tu, apa kes, ish, aku memang tak boleh ada anak la macam ni! Seriously, aku rasa macam nak piat-piat, pulas -pulas telinga si Adam ni! Esh, pasu kaca tu!

Berderau darah Zack sebentar kerana bola yang disepak Adam melanggar meja kecik yang tinggi dengan pasu bunga besar perut uncle Amri di atasnya, bergoyang-goyang semacam nak jatuh. Mujur tak jatuh! Haih, aku nak marah pun anak orang maa..

PS 2 aku! Bola yang disepak Adam tepat mensasar ke arah PS 2 Zack, apa lagi, jatuh la PS 2 yang aku baru beli semalam! Bukan 2, 3 bulan dulu! Jatuh atas lantai pulak tu, kalau karpet tahan lagi! Finally, kesabaran aku dah sampai ke kemuncak!

" Ahh, PS 2 aku!!" Zack menjerit kuat menterkejut beruk kan Adam dan parents nya.

" Hei, budak! Kau pergi duduk diam-diam kat mak kau, sebelum aku cepuk kau nanti!" Hish! Aku memang betul la, ni yang buat aku KURANG suka dengan bebudak ni!

Adam menangis dan lari ke arah mamanya.

" Adam, tu la. lain kali, jangan main dalam rumah, bola kena main dekat luar." Auntie Maria dengan tenang dan sabarnya menasihat si anak itu. Adei la. Ni mesti jadi manja and keras kepala bila tua nanti! Manja kan la sangat anak tu! Zack membebel di dalam hati. Nasib tak hancur berderai PS 2 aku ni! Kalau tak, siap la telinga capang kau aku piat wahai Adam!

Arin turun dengan bertudung. Walaupun bertudung, tetap menarik perhatian uncle Amri. Sedang sedap-sedap bergurau senda, menggeletek-geletek dengan auntie Maria tadi, turun je Arin, terus diam membisu and cover macho pulak tang tu. Perut macam orang mengandung 6 bulan, ada hati nak mengorat anak dara orang? Boleh jalan!

" Zack, kenapa tak duduk? Okay tak PS 2 Zack tu? Kalau ada masalah, auntie baiki kan." Ucap auntie Maria melihatkan yang Zack sedang berdiri di hadapan Arin, seperti meng"cover" Arin daripada suaminya.

" Takpe, auntie. Kalau rosak, beli yang baru je. Alang-alang nak baiki, baik beli baru je." Zack memerli. Teringat akan PS 2 yang digoncang-goncang tadinya, semacam ada benda yang dah tercabut di dalamnya. Gerenti biol punya PS 2 tu nanti!

Arin semacam kurang selesa kerana uncle Amri tak kalih-kalih daripada merenungnya. Semacam ada dunia lain yang mengasyikkan yang boleh dilihat daripada muka Arin.

" Ehem, ehem, ehem! Tiba-tiba rasa kering pulak tekak. Arin, buatkan aku air secawan. Hot chocolate, boleh?" Zack berdehem kuat membuatkan uncle Amri sedar dan tergaru-garu kepalanya sendiri.

" Eh, lewat dah ni, Zack. Honey, jom kita balik. Sekejap lagi ayang ada appointment dengan slimming centre. Ada masa datanglah rumah auntie. Ni number untuk call auntie. Mintak maaf mengganggu Zack pagi-pagi ni." Auntie Maria bangun selepas memberikan name card nya kepada Zack.

"Ohh, takpe. Takde masalah. Datanglah lagi lepas ni, auntie! Terima kasih sebab datang melawat." Sekali lagi Zack berbasa-basi. Auntie Maria okay, cuma laki and anaknya je yang buat aku rasa tak boleh nak senang duduk!

Suaminya seperti tak mahu bangun, seakan masih menunggu kehadiran Arin untuk dilihat dan direnung sebelum balik. Ish, pantang sungguh aku dengan orang tua gatal ni! Papa yang lagi hensem and macho daripada dia walaupun dah agak tua, tak la menggatal macam dia ni!

Selepas kepulangan ketiga-tiga anak beranak itu, Zack masuk ke dapur.

" Kau okay tak, Rin? Kau muntah ke?" Zack mengurut-urut belakang Arin selepas Arin dilihatnya sedang mengadap sink di dapur. Arin angguk. Uhh, morning sickness!

" Rin, kau pergi baring dekat bilik depan tu dulu. Aku masakkan bubur untuk kau ye?" Sekali lagi Zack membuka buku resepi. Kali ni dia lebih berhati-hati dan tidak main suka suki je meletak garam atau gula ke dalam masakannya.

" Arin, duduk. Makan ni." Arin geleng. Matanya dipejam rapat.

" Kenapa ni? Kau merajuk dengan aku ke? Makan la, Arin. Nanti baby sakit pulak dalam perut tu." Geleng lagi.

" Bangun, aku suap." Arin perlahan-lahan bangun dan duduk. Mukanya pucat, cuba untuk senyum.

" Cuba rasa, aku dah letak perencah kasih sayang dah, sedap tak huhu?" Manja ye? Makan pun nak bersuap. Hai, kenapa la aku jadi baik tetiba ni? Mesti arwah nenek hairan kalau dia tengok hehe. Rindu dekat arwah. Dulu aku kalau nak suap dia masa dia tengah sakit, fuh, bukan main liat beb! Ini tak payah disuruh, aku pulak yang rela. Mangkuk jugak!

" Sedap?" Arin angguk.

" Kau rehat lah dulu. Nanti dah agak-agak okay, baru buat kerja lain." Zack membaringkan Arin kembali. Mak ai, penyayangnya aku! Huhu makin buntal lah si Arin ni nanti, lepas makan, tidur.

Zack masuk tandas sebentar, kemudian dia keluar dengan tergesa-gesa.

" Arin, kau duduk diam-diam dalam rumah, okay? Jangan keluar. Aku nak pergi beli roti kejap." Karut betul la darah ni! Pad pulak takde. Hish!

" Bayar sekali hutang hari tu. Rumah Dato" Muhammad. Berapa?" Zack bertanya selepas menggunakan tandas di kedai runcit tersebut.

" Rm 156.40." Zack mengeluarkan not wang kertas bernilai RM200 daripada dompetnya.

" Keep the change." Zack kembali ke rumah. Dilihat pintu rumah terbuka, lalu Zack cepat-cepat masuk dan segera ke bilik tempat Arin tidur tadi, namun Arin tiada di situ. Cemas melanda hatinya. Ya Allah! Apa dah jadi dekat dia?

" Arin!!"
posted by Penulisan2u @ 4:41 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 19/6/09 8:18 PG, Anonymous aNJe said…

    gatei nye org tua hahahah
    aduss pe kena lak gan arin ni??
    cepat arr sambung..
    writer ni suke wt suspen r tp beshh..
    cepat222 sambungan....

     

  • At 19/6/09 8:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ! suspennnnn

     

  • At 19/6/09 8:57 PG, Anonymous ifuirafu_yusuri said…

    rasanya after degree,u should get master 1st n then followed by PHD unless u got power results or dpt offer mana2..results epy power kot?hehehee...cara si epy tue dh wat erin misunderstod la.cian kat erin bla dia dpt tau nnti ek..

     

  • At 19/6/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zack ne ske buat org salah faham
    dy kan ppuan
    jgn la erin cam 2
    hancus la hati dy
    tp cam biasa cte ne mmng best gle
    buat org tertunggu2

     

  • At 19/6/09 12:58 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    huhu..arin pergi mane yer..??
    takkan uncle tu dh culik arin..
    zack tu bile nk bgtau rahsia diri die tu..?
    dh x sbr ni..

     

  • At 19/6/09 1:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zack tu suke kat arin ke?
    asal die ckp 'aku baru nak feeling nak luahkan perasaan terpendam aku kat si Arin yg sudah sekian lama bertapak di hatiku ini'?? mmg btol la si zack tu lesbian??
    auntie maria tu adek mama zack eh?
    mane plak si arin tu pegi ek? ntah2 kat dlm bilik je.. si zack tu yg kalut sgt..

    ~~PapaTul~~

     

  • At 19/6/09 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...best citer ni...tp xnmpk mcm sesuai ngn tjuk dy je..skrg mcm lebih nmpk kpd lesbian bkn tomboy...
    xpe..truskn berkarya...i'll wait for the next chapter...
    lg 1 psl Phd tu pon mcm agk xlogik la...tp who knows next generation akan jd cmtu.....

     

  • At 19/6/09 3:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah betul tu bab yg zack blaja kat u 3 thn tuk ijazah. ada je bdk yg trus amik phd trus lps wat ijazah tp mmg very rare. kat ukm dlu just ada sorg je cm 2, trus amik phd, phd pun kejap je dlm 2thn pun blh je siap. sesetgh tpt ada yg tawarkan 1thn.

    YONG JIAO XIU

     

  • At 19/6/09 5:03 PTG, Anonymous neon_dealova said…

    hahaha..
    zack pon msti period gak kn?
    huhu..
    cian sngguh..
    o.O

     

  • At 19/6/09 5:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat org suspended ar!!haha,xsbr nk tgk next episode..

     

  • At 19/6/09 11:10 PTG, Anonymous aidein said…

    Wah..takyah buat master ker dik, terus buat phd ker??master paling kurang pun 1.5years, nak buat phd direct guna degree paling kurang pun kena ade 5-7 yrs working experiences and exe. cert dik...

     

  • At 19/6/09 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodo tol ar cite nih!
    nk wat cite pon agak2 la!
    lesbian.
    yucks!

     

  • At 20/6/09 12:39 PG, Blogger M.E.A said…

    adoii..
    mnja giler la arin tu..
    sikap Zack protect arin tu btul2 cm macho!haha
    ..
    can't wait for the next chapter!!

     

  • At 20/6/09 12:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ee.
    ni bukan tomboy
    tp les.
    ee.nk muntah

     

  • At 20/6/09 1:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasenye teori adik tu salah...cube semak balik...yg dpt ijazah kelas pertama pon xleh ambik phd terus - lecturer of a university

     

  • At 20/6/09 3:28 PTG, Anonymous pari said…

    best ar cter ni..xsbar aku nk tgu..emm btul la tu..after degree memg ble lompt phd..rsult first class ler.. cpat2 aku xsbr la nk bc yg strusnya..

     

  • At 20/6/09 5:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kepada pembca yg menganggap citer ni bukan2......
    weyyyyy! bek korang xpyah bce ler....penulis 2 xsuh pun korang bace....tpi korang 2 jugak yg gtal sgt nk bce....after that korang nk ngutuk2 plak....ape kesss ni beb.....blah r korang ni!!!!(just kepada pembca yg mengta crita ni bukan2)......

    n satu lagi.....

    kepda orang yg memandai copy paste kan crita ni drpd blog sbena penulis......siap sedia la kau mangkUK!.....mmg niat kau baiik sgt la kan,tpi msti ade sbb knapa penulis 2 lmbt2kn anta....so jgn nk memandai anta la beb!.....klau la aku tau sape yg buat....nahas kau.....


    p/s:orang itu msih dicari lagi....sedang dlam siasatan......

    ingat kepda pembca yg mengta bukan2,bek korang xpyah bca if korang pkir negatif......nmpk sgt xmatang lgi....ade hati nk mengta.....blah r!


    fr0m:
    ~Rynaz_D_Shadow~

     

  • At 20/6/09 10:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape nama blog dia..

     

  • At 21/6/09 7:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kesian...

    hahaha..
    yg mrh2 tu saper erk??
    lek r...jgn mrh2..
    yg kutuk2 tu sbnrnya xreti nk menilai...
    cuba suruh diorg buat novel,gerenti xleh n klu boleh pun,xde yg suka..hahaha...

    pe2 pon,mmg citer ni nmpk cm lesbian skit,tp bab kata syawal la..jgn buat ulasan awal..baca smpai habis dulu..

    lagipun,citer nii sgt2 menarik..nk tau sgt saper yg 'bertuah' dpt zack yg macho..lain dr yg lain citer ni..sempoi..penulis pun mesti sempoi gk..ke x??

    hohoho...ganbatte ne!!
    jgn mrh2 ya org tu..hehehe...

     

  • At 21/6/09 7:44 PG, Anonymous comelnye awak said…

    hhahahaha...
    saper Rynaz__Shadow tu??
    penulis ker??
    ni 1st time bc novel ni..best..
    cuma xsuka la apa yg di commentkan rynaz...
    pasal xpayah baca tu..
    biar je la diorg baca..biar diorg komen byk2..
    n then boleh la penulis wat byk lg citer yg MENARIK mcm ni..or lagi menarik..mmg adat la..ada yg suka..ada yg x..kalau xbg org baca,baik xpyh publish..cam xmatured jer biler xleh terima org nk komen..komen tu baik utk kesihatan novel n cerpen anda..hehehe...

    apa2 pon,good job writer..sy akui citer ni menarik n best..very different compared to others..semoga anda terus berjaya dlm bidang penulisan ni..

    ape2 pon,marah2 is not cute..klakar..melenting sorg2..
    hehehehe..

     

  • At 21/6/09 2:15 PTG, Blogger Farrez Hakim said…

    hi

     

  • At 21/6/09 2:20 PTG, Anonymous Daniel said…

    uwekk!!! nak termuntah aku bce cte ni! Lesbian!! tak de cte len ke nak wat?! Aku 1st time masuk sini alih2 baca cte gle nih.bad 1st impression!!

     

  • At 21/6/09 9:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hek ele..keret la lu daniel..
    nih bkn cite lesbo la..
    to0 la..bwu msok..nk bebel..
    arin nih slp mnt kt zack jer..
    gpon..zack nih kn tomboi..
    dus tol la ko nih..
    huahuahuahua
    pape pon..cte nih mmg bez..
    cpt2 la smbng..
    hahaha

     

  • At 22/6/09 9:34 PG, Anonymous aNJe said…

    lol,leh copy paste ke cite nih?
    hampeh toi sape yg ciplak tuh,tp mmg best pe cite nih
    kpd yg ngutuk cite ni..plss think positive lol..
    tiap cite ade mksd t'sndri
    jgn men sedap je kutuk...ade moral nye cume kite je xnk amik positif
    ape r

     

  • At 23/6/09 1:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak baca ok...nak ikut jangan...sekadar hiburan minda...
    janganla emotional sgt,adatlah..ada yang kutuk, ada yang puji...

     

  • At 23/6/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa nama blog penulis???

     

  • At 23/6/09 2:36 PTG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    alamak bersambung plk bile dh tgh feeling...agaknyer si Arin ni pgi maner la plk...

     

  • At 25/6/09 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apasal sy xleh bukak blog penulis??

     

  • At 26/6/09 2:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nope! phd tu sgt2 logik..
    sbb let say la die bdk lompat..
    den join express program - foundation 6 months..
    wat degree 3-3 4thn..bru umo 21 thn..
    if dpt 3.5 above.. u akn trus offer wat phd!
    plz la malay..
    ckp nk kritik org je keje..

    dont b such narrow minded!
    xde sape lesbian pun..
    kalo dh 1st thought pun -ve, mmg susah nk ubah jd +ve..
    cube bace betul2..
    its a nice story..
    dr dok bce cter ayat jiwang ntah ape2 fairytales..
    kang ade gak yg brangan je keje..hmmm..
    wake up la!

     

  • At 14/8/09 10:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoi!!
    apsal jln cite x sme ngn tjuk..
    geli r ble gurl ngn gurl act cm tu..
    yucks!!please la..
    ble la zack tu nk kawen ngn btol2 "guy"?

     

  • At 29/8/09 9:29 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    Makin lme, citer nih makin best....
    ruangan komen pun makin hangat nmpknyer..
    xpe lah...org mengutuk, mencaci atau mencerca tu...
    just let them give their opinion....
    at least, penulis tau jgk d mana kelemahan & kekurangan karya die...
    lgpun, bkn sng nak puaskan hati semua org...
    sdgkan penulis pro pun ade gak yg org x puas ati lg ngan karya dorang....
    jd, bykkn bersabar ye....
    apepun.... citer u ni...
    menghiburkan...
    ada kekurangan kat sana sini tu masih blh dimaafkan
    sbb u baru berjinak-jinak dgn bidang penulisan...

     

  • At 25/1/10 2:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm...
    ni utk pengetahuan je...
    pak cik ipar..x sah klo di slm..
    die x de hbgn drh scr lgsg ngan mak zack...
    len la klo die abg or adeq kndg maknye...

     

  • At 16/12/10 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes doe..........

     

  • At 17/3/11 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sbnrnyer crita ni ok jer...bestttt...cuma sy yg normal ni tperasan n tpikir zack tu ada hati kt arin gak ker??yg ms sblm auntie dia dtg tu..
    -tulip-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group