BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : Alamak! Arziril ke Ariel!? 18
Nama Pena : Misz_Waniey

BAB 18

"Dania!!" jerit Lily ketika mereka mencari Dania di cafe. Dania melambai ke arah mereka. Lily dan Yasmin berlari-lari anak mendekati meja yang diduduki oleh Dania.
Lily dan Yasmin menarik kerusi masing-masing lantas duduk.

"Ada cerita best, ke?" tanya Dania. Lily dan Yasmin saling berpandangan. Mereka tersengih. Konon-konon hal mereka ini bermakna sangat. Dania hairan. "Kenapa korang, ni? Sengih-sengih macam kerang busuk, ni? Ada berita best, ke?" tanya Dania lagi.

"Guest what?" Lily bermain tarik tali dengan Dania. Dania mengeluh.

"Apa bendanya? Aku malas la nak teka.." ujar Dania mendengus.

"Ada contest untuk penjelajahan Arziril Ryan! Siapa yang menang boleh pergi melancong bersama-sama dia. Berdua-duaan.. Best gileeerr" jawab Yasmin dengan nada yang teruja. Dania membuntangkan matanya. Terkejut dengan berita yang baru didengarinya.

"Contest pasal apa?"

"Kau tengok kat surat khabar Harian Metro, ni!" Lily menghulurkan surat khabar tersebut kepada Dania. Dania membelek dan membaca dengan penuh khusyuk. Sesekali dia tersenyum dan tersengih seorang diri membaca. "Kau nak masuk, tak?" tanya Lily kembali setelah lama menunggu Dania membaca surat khabar tersebut.

"Soalan tu akan ditanya oleh DJ Hot FM, la! Maybe Fafau (Farah Fauzana) atau FBI (Faizal Ismail) yang akan tanya masa program Hot FM Am Krew berlangsung. Soalan tentang apa, ye?" tanya Dania tanpa menjawab pertanyaan Lily sebentar tadi.

"Entah la. Kau tahu ke Min?" Mata masing-masing memandang ke arah Yasmin. Yasmin hanya mengangkat bahu tidak tahu.

"Diorang merahsiakan soalan mengenai apa. Cuma bila kita call diorang, terus diorang bagi soalan maut kat kita" jawab Yasmin. Masing-masing hanya mengeluh.

"Kalau dia tanya mengenai aktiviti Arziril macam mana? Jenuh la nak cari information tentang tu" keluh Lily. "Kau nak masuk ke, Dania?"

"Of course la! Demi Arziril aku sanggup buat apa sahaja!" jawab Dania dengan penuh bangga. Dia mesti menang contest itu. Sudah lama dia menyimpan keinginan melancong bersama artis pujaan. Lebih-lebih lagi bila Arziril Ryan tidak mempunyai teman istimewa dan masa inilah dia dapat merapatkan diri dengan Arziril. Hohoho..

**************************

"Hello! I ni kawan Arziril, tau!! Kenapa susah sangat you all nak lepaskan I, ni!?" bentak Farisya apabila dia dihalang oleh dua orang personal bodyguard Arziril ketika dia datang ke Akademi Tarian untuk bertemu dengan 'kekasih' hatinya itu.

"Maaf Cik Farisya.. Cik tak boleh jumpa dengan Encik Arziril kalau tak buat apa-apa appointment. Lagipun Encik Arziril agak busy. Dia tak mahu diganggu" tegah Encik Azmi, salah seorang bodyguard tersebut dengan lembut. Farisya menahan marah. Dia menolak keras mereka berdua. Kalau nak dibandingkan badannya dengan mereka berdua jauh langit dari bumi. Dia macam ikan bilis manakala diorang berdua macam ikan jerung. Of course la dia yang kalah. Akhirnya terpaksa Fariya mengalah. Dia keluar dari bilik tersebut dengan rasa marah yang teramat sangat.

'Dah la aku call dia tak angkat, then bila aku datang sini.. dia tak mahu jumpa aku pulak!! Sial!' rungut hatinya. Matanya masih lagi tertancap ke arah handphonenya. Sekali lagi dia mendial nombor handphone Arziril. Masih lagi tidak berjawab. 'Tahu la dia tu orang ternama. Jangan la dengan aku pun nak tunjuk bagus! Lelaki tak guna! Geram betul!!!' sumpah Farisya lagi.

Farisya mengomel sendirian. Tiba-tiba..
"Eisya!" jerit seseorang memanggil namanya. Farisya menoleh. Arziril berlari sambil melambaikan tangan ke arahnya. Farisya segera membuang perasaan amarahnya tadi lantas cuba memaniskan mukanya.

Arziril mendekatinya dengan termengah-mengah. "Sorry.. sorry.." itu aje yang mampu dikeluarkan dari mulutnya. Arziril masih lagi menahan rasa penatnya.

"It's ok, Arziril. I kenal siapa diri I.." kata Farisya dengan gaya merajuk.

"I baru habis training tadi. Tak sangka bila tengok handphone banyak misscalled dari you. Bila I tanya dekat pekerja I tadi, diorang kata you baru keluar dari Akademi ni tadi" jelas Arziril panjang berjela. Farisya hanya tersenyum sinis.

'Mesti si bodyguard yang bodoh, tu! Konon-konon la kata aku baru keluar. Cakap ajelah kau yang halau aku!!' rungut hati Farisya.

"You nak ke mana?" tanya Arziril apabila melihat Farisya hanya memakai t-shirt dan seluar jeans sahaja tengahari itu. Lain benar penampilannya hari ini. Agak simple. Mukanya pun hanya make-up ala kadar. "You tak kerja ke hari, ni?" tanya dia lagi.

"I cuti hari ni. Sebab tu I datang sini nak tengok you berlatih. Alih-alih I yang kena halau. Macam kucing kurap je I rasa. Tapi takpela.. you sibuk I tak nak la kacau.." kata Farisya lantas pura-pura buat muka biasa. Namun di hatinya penuh dengan rasa marah dan kecewa.

"Err.. you kena halau? Dengan siapa?" tanya Arziril apabila terkejut dengan kenyataan Farisya sebentar tadi.

"Halau?" dia berpura-pura lagi. Seolah-olah terlepas cakap. Namun memang itu niatnya. Mengadu kepada Arziril dalam keadaan tak sedar. "Err.. takde apa, la. I tak ambil hati sebenarnya. Maybe bodyguard you tu menjalankan tanggungjawabnya, kot?" balasnya lagi dengan lebih lanjut. Dalam hati dah tersenyum riang.

"Bodyguard I halau you macam kucing kurap!?" kali ini Arziril terkejut. Tidak disangka bodyguardnya sanggup menghalau rakan baiknya itu. "Mari..!!" Arziril menarik tangan Farisya masuk ke dalam Akademi semula.

"Kita nak kemana?" tanya Farisya.

"Kita jumpa bodyguard I. I nak diorang minta maaf dengan you..!" jawab Arziril dengan keras. Pantang baginya sekiranya kawan-kawannya dilayan sebegitu. Sebenarnya bodyguardnya tidaklah menghalau tetapi mengelakkan Farisya dari terus mengganggu lelaki itu. Itupun atas arahan Arziril malah mereka menjalankan tanggungjawab mereka dengan cara yang baik. Bukan menghalau macam kucing kurap.

*************************

"Saya nak korang berdua minta maaf dengan dia!" arah Arziril kepada pekerjanya. Mereka berdua termangu-mangu memandang Arziril dan Farisya. Gadis itu pula hanya tersenyum sinis.

"Err.. takpe la, Arziril. I tak ambil hati pun.." ujar Farisya lemah-lembut.

"Mana boleh macam tu, Eisya. I kalau boleh tak mahu kawan baik I dilayan sebegitu. You tu manusia bukannya kucing kurap! Kucing kurap pun I tak suka kalau dia dikasari!" bentak Arziril kepada Farisya.

"Err.. apa salah kami, Encik Arziril?" tanya Encik Sidek, bodyguard yang satu lagi. Encik Azmi hanya mengangguk bersetuju.

"Apa salah kamu? Kenapa korang berdua ni halau dia, tadi?!" tanya Arziril dengan perlahan namun tetap keras. Dia tak mahu persengketaan mereka didengari orang ramai di situ.

"Err.. kami tak halau.. Kami cuma halang dia dari mengganggu encik.. Itupun dengan cara baik. Maybe Cik Farisya tersalah sangka.." jawab Encik Azmi dengan profesional.

"Takpela, Arziril. Maybe betul cakap diorang. I salah sangka, kot?" ujar Farisya menyampuk. Dalam hatinya geram dengan kerenah bodyguard lelaki itu.

"Tapi diorang dah sakitkan hati you.." balas Arziril lembut. Matanya kembali memandang ke arah kedua bodyguardnya. "Whatever it is.. minta maaf sekarang!" arah dia. Mereka berdua gugup. Nak buat macam mana? Arziril majikan mereka. Mereka pula hanya kuli. Nak tak nak terpaksa la minta maaf walaupun mereka rasa mereka tidak bersalah.

"Kami minta maaf, Cik Farisya.." ujar mereka. Farisya tersenyum sinis. Jangan harap aku nak maafkan korang! Dasar orang miskin..!!

"It's ok. I maafkan you all berdua.." jawab dia dengan gaya manja. Satu kepuasan terpancar di mukanya. Dia gembira kini.

"Ok.. jom masuk dalam.." ajak Arziril.

"You pergi dulu. Nanti I datang"

"Ok.." Semasa Arziril dah jauh ke depan, Farisya hanya tersenyum sinis ke arah bodyguard lelaki itu. Kedua lelaki itu hanya mengerut dahi. Geram pula melihat muka gadis itu. Harapkan muka je lawa tapi hampeh.

"Padan muka you all! Baru you all tahu siapa I sebenarnya. Sedarlah diri you all tu siapa..! Dasar security jalanan boleh la. Kira bertuah tau si Arziril tu nak ambil you all berdua ni bekerja. Kalau I jadi dia, sekarang juga I pecat you all berdua! Dah miskin tu miskin jugak! Jangan nak berlagak dengan orang macam I!!..." kata Farisya dengan lagaknya. Dia betul-betul puas.. Lelaki berdua itu hanya diam membisu. Farisya bergerak meninggalkan mereka menuju ke arah bilik latihan Arziril. Dia ketawa dengan penuh bangga.

"Macam mana la si Arziril tu boleh sukakan si Farisya, tu?" tanya Encik Azmi kepada rakan seperjuangannya perlahan.

"Entah! Perangai tak serupa orang. Gedik melampau. Nasib baik anak aku tak macam tu.." balas Encik Sidek.

"Kalau anak kau macam tu macam mana, pulak?"

"Aku ikat dia kat pokok. Biar dia kena gigit kerengga. Orang macam tu memang patut diberi hukuman yang macam tu.. hahahah!" gurau Encik Sidek diselikan dengan ketawa. Encik Azmi juga turut ketawa. Nasib baik la mereka mempunyai anak dan isteri yang baik budi pekerti. Kalau seperti Farisya... alamat nak kiamat la dunia, ni..

**********************

"You tak boleh ke keluar jalan-jalan dengan I, Arziril?" tanya Farisya. Dia sengaja buat gaya manja agar lelaki itu menukar fikiran. Penari-penari yang berada di situ jelik melihat gelagat si Farisya. Kenapa la si Arziril tu boleh melayan budak perempuan pra matang macam Farisya tu?

"Betul, Eisya. I ada aktiviti lain kejap lagi. Maklum la.. jadual I ketat lepas konsert I hari tu. Minggu depan I kena pergi Brunei untuk memenuhi jemputan peminat I di sana" jawab Arziril lantas mencapai botol mineral di sisinya.

"I nak ikut?" tanya Farisya. Arziril mengerut dahi.

"You tak kerja, ke?" tanya Arziril.

"I free sekarang. Start bulan depan I ada shooting dekat Langkawi. So ada dua minggu lagi.. pleasee..." pinta gadis itu.

"Tak boleh, Eisya.. I pergi sana kerana menjalankan tugas.. Bukan suka-suka" balas Arziril lagi. Gadis itu mencebik. Dia merajuk. Arziril hanya mengeluh. Malas betul dia nak melayan rajuk gadis itu. Kalau Dania.. Dania tak pernah merajuk. Baginya gadis itu tak pernah kenal erti merajuk.. Cuma ketika dia marah.. dia hanya akan memukul atau memarahi orang sahaja. Dania jenis berterus-terang. Kalau putih, putih la dia. Kalau hitam, hitam la dia. Sebab itu Arziril sukakan Dania.

*******************************

"Wes, Dania.. Apa cerita pakwe kau tu, ye?" ejek Lily ketika mereka dalam perjalanan pulang dari kolej.

"Pakwe? Siapa pakwe aku?" tanya Dania.

"Hai.. begitu lama si Lily ni padankan kau dengan si Ariel tu, kau boleh tak ingat?" sampuk si Yasmin pula. Lily hanya tersengih kerang. Dania mendengus.

"Dia bukan pakwe aku, ok!!" bentak Dania.

"Yelah.. apa-apa je la. Sejak dia berhenti dua bulan lalu.. aku tak dengar cerita pun tentang budak tu? Dia hidup lagi, ke?" tanya Lily lagi.

"Kenapa? Kau rindu dekat dia, ke?" perli Dania. Yasmin hanya ketawa.

"Takdelah.. aku saja je tanya. Mana tahu sekarang ni dia dah jadi orang kaya, ke? Hehehe.."

"Kau dah lost contact dengan Ariel ke Dania?" kali ini Yasmin pula bertanya. Lily hanya mengangguk berkali-kali untuk mengetahuinya.

"Takdelah. Kitorang still contact. Baru minggu lepas dia datang ke rumah aku. And kelmarin dia call aku tanya khabar" balas Dania.

"Wah.. wah.. sejak tak berjumpa ni makin rapat aku rasa korang berdua, ni?" gurau Lily. Dania hanya tersenyum.

"Dia dah berubah. Kalau korang jumpa dia.. mesti korang terkejut dengan perangai Ariel sekarang.. Aku rasa aku suka Ariel sekarang.." ujar Dania sambil matanya memandang tepat ke arah rakan-rakannya. Lily dan Yasmin hanya ternganga sahaja mendengar kata-kata dari mulut si Dania. Biar betik..!!

***********************
posted by Penulisan2u @ 4:35 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 19/6/09 8:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ler abis citer nie...........tak sabar nak tau citer sebenar........... hehehehehe

     

  • At 19/6/09 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah wah wah.. best best best
    x suka la si frisya 2 perasan.... huh.

     

  • At 21/6/09 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eee,, geram nya ngan c farisya 2,, tegedik gedik sgt,, huhu,, mak aih..! cpt r g post crita strusnya,, x sbr ney,, best sgt la crita ney,, hehe,, chayo2 penulis,!

     

  • At 22/6/09 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde blog ke...

     

  • At 25/6/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ha'ah gedik tol betina farisya tu... siap sumpah2 si azril kalau tak dpt jumpa.. :P

     

  • At 1/7/09 1:42 PTG, Blogger shakirah said…

    best la citer nie,,,

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group