BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Jun 15, 2009
Cerpen : Besfren a.k.a Kekasih Gelapku
Nama Pena : Nuriez Ayiez

Lagi beberapa bulan sahaja aku akan menduduki peperiksaan UPSR. Di sekolah ini, aku ada meminati seseorang sejak aku berumur 11 tahun. Semuanya bermula daripada gossip,tetapi aku hanya pendamkan perasaan ku ini di dalam hati tanpe sesiapa yang tahu termasuklah orang yang aku minat tu.
"Iza, tolongla aku buat kerja sekolah ni. Aku tau kau dah siap kan." Kata Dayat.
"Yela. Aku tolong la tapi bukan sekarang. Sekarang ni aku nak kau cuba buat dulu sendiri,kalau kau betul-betul tak tau baru kau tanye aku,boleh?"Kata Aku
"Ok la.Aku sedar aku ni saper.Lainla kau,kau kan budak pandai dalam skola nih. Aku ni bukannya pandai sangat pown berbanding kau,"kata Dayat lagi.
"Larh. Takkan kau majok kot. Dahla aku tak reti nak pujuk orang. Kau pujuk diri kau sendiri la erk. Hehehe…Aku janji,aku tolong gak kau..Kau kan besfren aku.."kata Aku.
Sebenarnya orang yang aku minat Dayat. Aku tak tau la cam ne aku leh minat dia. Tetibe je minat kat dia. Teruk kan aku nih…hehehe…

********************************************

Tanpa Iza mengetahui,rupe-rupenye dalam masa yang sama, Dayat turut meminati Iza dalam diam. Dia tak berani nak beritahu Iza perasaan dia tuh. Dia pown tak tau yang sebenarnya Iza ni minat dia. Kira diorang dua ni minat sesame sendiri tapi takut nak luahkan perasaan masing-masing.
Setiap hari diorang ulangkaji sama-sama,ye la,exam kan dah dekat. Diorang ni pulak,setiap kali exam mesti diorang akan bersaing sesame sendiri. Keluarga diorang pun dah tau diorang dua ni besfren tp family diorang tak tau pun yang diorang ni minat sesame diorang sebab diorang pun tak tau.

********************************************

Hari ganti hari, dan bulan ganti bulan…Tibalah masa untuk pelajar tahun 6 SKPJP amik UPSR..Kebanyakan pelajar pada pagi itu dihantar oleh keluarga masing-masing..nervous lah katakan…Dayat dengan Iza ni pown lebih kurang je dengan budak-budak lain…
Dengan berbekalkan doa daripada family masing-masing,Iza dengan Dayat pown berusaha untuk mendapat keputusan yang terbaik dalam UPSR ni…diorang tak nak hampakan harapan family lebih-lebih lagi Iza sebab dia ni anak sulung dan Dayat ni anak bongsu,walaupun anak bongsu,dia ni tak nak hampakan family dia gak…saper yang nak hampakan harapan family kan..darah daging sendiri tuh….
Selama 3 hari berturut-turut diorang semua berjuang dalam dewan sekolah tuh..pada hari terakhir exam diorang,semua bersemangat nak habiskan exam secepat yang mungkin…dah tak sabar nak enjoy….Beberapa jam kemudian,dengarlah budak-budak bersorak kegembiraan sebab dah habis exam,tapi bagi pelajar Islam yang bersekolah agama,diorang tak habis merdeka lagi sebab lagi 2 minggu,peperiksaan PSRA lak datang…kesian diorang kan….sebenarnya aku dengan Dayat pown termasuk dalam golongan nih….
Nak dipendekkan cerita,tibalah hari result UPSR keluar…aku sampai tak boleh tidur malam tuh…mata tak nak lelap…cuak gila-gila dah…esok dia,lepas siap-siap nak gi sekolah,parents aku suruh aku bawak handphone….1st time aku bawak benda terlarang ke sekolah…sebab aku ni pengawas..kira budak baik la kat sekolah…aku pun menurut dengan sukarelanya….sebab aku suka dapat bawak gi sekolah…
Masa kat sekolah,punyela lama nak tunggu cikgu bagi result…so,aku dengan kawan-kawan aku yang lain sembang-sembang la dulu…sambil-sambil tu kitorang main la game pape pown asalkan kitorang tak boring….lebih kurang pukul 11 cm tuh,cikgu dah suruh berkumpul dalam kelas masing-masing….aku dengan Dayat ni satu kelas jer…tu yang aku suka…lepas cikgu suruh berkumpul,cikgu pown mulala umum nama sorang-sorang nak bagi result UPSR….masing-masing muka cuak gila la…nak tergelak pown ada tapi cuak punye pasal dah tak ingat nak gelak….sampai kat nama aku…
"Iza,tahniah…awak dapat 5A….cikgu berbangga dengan kamu…"kata Puan Malini merangkap guru kelasku….
"Terima kasih banyak-banyak cikgu…cikgu yang banyak tolong saya sampai saya dapat result cemerlang macam ni.."kata aku plak…
Aku tersenyum bangga kerana segala usaha aku selama ni berbaloi jugak…dapat jugak aku 5A….aku terus jumpe kedua ibu bapa aku…parents aku sampai masa aku tengah ambil result kat cikgu…ibu aku menangis gembira sebab aku berjaya dapatkan apa yang diorang nak….parents aku pown bangga dengan aku….lepas tu,aku ingatkan parents aku nak bawak aku balik,tapi rupa-rupanya aku ditinggalkan di sekolah sebab parents aku nak pergi pejabat MARA minta borang kemasukan MRSM….aku pun tak la kisah sangat sebab aku pown memang teringin nak lepak kat sekolah dulu…aku pown pergila jumpe cikgu kesayanganku Cikgu Asaari Ismail…tapi sekarang ni cikgu tu dah meninggal masa aku tingkatan 2…time cikgu aku tu meninggal,aku kat maktab…memang sedih la…tak dapat jumpe kali terakhir….aku tak sempat nak minta maaf kat cikgu aku tu tapi isteri dia cakap,dia maafkan aku dan halalkan segala ilmu yang dia curahkan kat aku……aku sayang sangat kat cikgu aku tuh…..
Ok2…berbalik pada cerita tadi,lepas aku jumpe cikgu aku tu,aku pergila jumpe Dayat,besfren a.k.a kekasih gelap aku tuh…hehehe….aku tanya la dia..
"Dayat,kau dapat bape???aku dapat straight A..aku harap kau pown dapat straight A cam aku…"kata aku..
"Iza,aku dapat straight A jugak….aku gembira gila-gila sekarang nih…aku tak sangka aku boleh dapat 5A….aku tak sabar nak balik rumah,nak bgtau parents aku…tapi tak boleh balik lagi kan…aduh…susah la macam nih..aku tak sabar nak bgtau dah ni…."kata Dayat.
Aku cakap,"Dayat,nah..pinjam la dulu handphone aku ni…call parents kau bgtau result kau…..aku tumpang gembira kau berjaya…jangan lupa kirim salam aku kat family kau k…"
Dayat cakap,"thanks Iza….kau la besfren aku dunia akhirat…aku pinjam dulu eh…kau balik lambat kan…kau temankan aku la…aku balik lambat nih…takkan kau nak tinggalkan aku sorang-sorang kan…"
"yela yela….aku teman kau…aku lepak kelas je tau..malas nak jalan pergi tempat lain.."kata aku….
Selepas result dah habis diserahkan kepada pelajar,semua pelajar sudah pulang dengan family masing-masing…tinggallah aku dengan Dayat je budak tahun 6 yang ada…kitorang pown sembang la macam biasa…tiba-tiba….
"Iza,aku…aku…nak bgtau sesuatu kat kau…tp aku tak tau nak cakap macam mane…aku harap kau tak terkejut la…tapi sebelum aku bgtau tu,aku nak bg kau sesuatu…"kata Dayat.
"Dayat,apa dalam kotak ni??lawa la kotak ni…aku bukak eh…"kata aku.
Wah..aku terkejut sangat-sangat…dia bagi keychain,dekat keychain tu ada perkataan besfren 4 eva…sebenarnya aku dah lama teringin nak dapat keychain macam ni..jadi,bila orang yang aku minat bagi kat aku,aku rasa terharu sangat….aku akan jaga keychain ni elok2…
"lawanya Dayat….thanks…ermm…apa yang kau nak cakap tadi???bgtau la cepat..aku tak sabar nak dengar ni…"kata aku.
"owh…hmmm….sebenarnya,aku…aku… suka kat kau…aku dah lama suka kat kau tapi aku takut nak luahkan…aku takut kau lagi jauhkan diri daripada aku nanti..sebab tu aku pendamkan je perasaan aku tuh.."kata Dayat.
"hmm…Dayat…sebenarnya kan…sebenarnya…aku pun dah lama suka kat kau…aku pun takut kau tak boleh terima aku…tapi memandangkan kau dah luahkan perasaan kau tadi,aku pun bgtau la apa yang aku pendam dari thn lepas lagi…"kata aku..
"Iza,kalau macam ni aku nak ajak kau couple dengan aku la….kau terima kan…jangan la cakap kau tak terima…"kata Dayat.
"Dayat,Dayat tak rasa macam awal sangat ke kita couple…kita kan sekolah lagi…aku harap kita stay besfren dulu la….bila kita dua dah habis belajar tinggi-tinggi,baru kita couple…kau nak datang meminang terus pun takpe…boleh???"kata aku..
"hmm..kalau macam tu,ok la kot…tapi aku nak kau tau yang aku takkan suka kat orang lain kecuali kau sorang,my lover…"kata Dayat..
"pe kau cakap tadi…amboi,memandai jer dia ni…yela2…aku pun sama…aku akan cuba untuk setia kat kau sorang jer…janji k???"kata aku.
"ok..janji…"kata Dayat…

******************************************************************************

Sekarang,beberapa tahun telah berlalu….kini,aku dan Dayat di Tingkatan 3…aku sambung pengajian menengah aku kat utara manakala dia di selatan…begitu jauh jarak yang kami terpaksa hadapi..namun kami berdua masih setia dan menjadikan kejauhan ni sebagai cabaran buat kami…kami juga sentiasa bersaing dalam exam seperti dulu dan sentiasa berhubung terutamanya pada musim cuti persekolahan…
Aku berharap sangat hubungan kami ni akan berkekalan sampai bila-bila….aku terlalu menyayangi persahabatan ini…dia satu-satunya kawan lelaki yang aku paling percaya….mysm Dayat…!!!
posted by Penulisan2u @ 3:08 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
45 Comments:
  • At 15/6/09 8:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish2..awalnya bercinta

     

  • At 15/6/09 11:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite betul ke ni

     

  • At 15/6/09 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BIAR BTOL CTE NIHHH.....BDK2 AGY DA BECHENTA...
    AYOYO....pndai gk ea dy ajk kpel?
    ahahaha.....++

     

  • At 15/6/09 11:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm??
    mcm cerita sendiri jer???

    sorry..
    x best..
    ni bkn cerpen.
    tp mcm diari jer..
    hmm...

     

  • At 16/6/09 10:20 PG, Anonymous cantik said…

    betul le,mcm cte sdri jer ni.,
    budak skrg da tau bchenta,
    ai sushah2!!

     

  • At 16/6/09 10:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uiks kecik2 lg dh bercinta..aku ni dh 25 pn blum ada pakwe lg..kena mintak tips nih..

     

  • At 16/6/09 1:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    overall..ok laa u punye cite..pdnlaa upsr dapat 5A..tp mmg cam tulis diari..huhuhuhuuu...pe2 pun wish gud luck with ur lover n study k..go..go..chaiyukkk!!

     

  • At 16/6/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eish2..bdk2 lg..

     

  • At 16/6/09 4:55 PTG, Anonymous e'EeQutE said…

    ni bkn cerpen tp mcm luahan prasaan jerk..
    huhuu..
    tp ak tringt msa ak skolh dlu2 lbh krg cmtu ar..
    tp sdihnya msg2 daa xtaw py mna..huhuu..
    windunyaa..

     

  • At 16/6/09 5:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh jgn buat taktaw...zmn akuh dlu budak standard 3 dah pndai bgi cincin cklat flowers sgala dahh....hahaha maju kan??

     

  • At 16/6/09 6:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    s0rry t0 say..
    xbezz..
    c0z kck2 lg da mndai nk b'cintan-cintun...
    SPM p0wn xlps lg...

     

  • At 16/6/09 7:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul2!! skong2!!
    kck2 dh nk brcinta..
    leks luu... masa pnjg lg..
    single is simple,
    double is trouble..
    xsyok kot couple awl2..
    akak ckp brdasarkn experience..

     

  • At 16/6/09 9:47 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    huhu..citer bebudak ke ni..?
    mesti writer pun budak sekolah g kan..
    apepun hope blh perbaiki lagi erk..?
    gud luck..!

     

  • At 17/6/09 8:31 PG, Anonymous kenanga_idaman86 said…

    usyhh..betullah dunia dah maju zman dah berubah..kecik2 lg dah becinta..orng besapon xbecinta lg..papepon utamakan pelajaran..ehe

     

  • At 17/6/09 8:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm..ni kisah diri sendiri...
    tak rase cam bace cerpen pon..
    cam bace diari, luahan perasaan..
    tunggu juga mana klimaks nye citer ni..
    dari awal sampai akhir mendatar jer..sedar2 dah habis..
    ape pun baiki mutu penyampaian agar tak boring bila org baca..


    ~harith damia~

     

  • At 17/6/09 10:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong la
    jgn wat cite budak2 bercinta
    nyampah siot nk bacer...

     

  • At 17/6/09 8:32 PTG, Blogger ChaiDaN said…

    aduhai....
    kecik2 lg dh menggatal...
    aku y dah tua ni pn lum bercinta2 lg..hohoho...

     

  • At 17/6/09 10:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hah??ade ke cite mcm ni?/
    diary ke dik..adoi..

    mm xde bintang la nk bg..
    1st time ke buat cite ni??
    xleh lor tgkap muat je..

    sbb pembace akn masuk kn diri die bile membace ye..
    mmg xde mood nk bce..

     

  • At 18/6/09 11:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dasar budak gatal!
    kecik2 dah gatal nk mampos!
    UPSR pon x abes lg la ngokkk....
    ade ati nk bercinta...
    baik xyah g skolah..abiskn duit mak bapak je!
    ko pon same je(ditujukAN utk penulis)

     

  • At 19/6/09 5:28 PTG, Blogger aya said…

    alaa...cian kat penulis..ramai yg hentam dia
    xpela...skurangnya dia berani mencuba..

     

  • At 20/6/09 6:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehe..relax semua..
    sabar2...tarik nafas dlm2..
    hehehe..

    to writer..u nyer citer ok..
    good job..bgs2...
    cuma cara crite ni xsesuai ngan keadaan..i mean, u kena pandai2 bg pengajaran yg BAIK, bukan ajaran yg XBAIK mcm kapel awal2 as standard 6..

    klau u betul2 form 3 skrg ni, i fhm sgt2 jiwa remaja yg nk mencintai n dicintai..tp ni bukan caranya..hehehe..wat la citer lps kawin ke..nk wat pe2 pon org xmrh..hahahaha...

    slmt mendengar ceramah free...

     

  • At 20/6/09 3:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good...

     

  • At 20/6/09 8:19 PTG, Blogger ilah said…

    hurmmm.. cter nie cm cite in real world jer..per2 pn chayo pd penulis.. usaha.. jgn putus asa k.. anggp kritikn 2 sbagi perangsang utk lg brjuang dlm bdng penulisan k..

     

  • At 20/6/09 10:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bdk2 zaman skang mmg advance giler...
    aku ingt lagi, aku start pakai henfon pas abes SPM tau..budak2 skang skolah rendah dh pakai fon, keje ckgu pon kadang2 kene gune komputer...mmg jauh bbeza..

     

  • At 20/6/09 10:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terigt zaman ak sekolah rendah dulu. ~aeidmn~

     

  • At 21/6/09 2:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Rasanya ini bukan cerpen. Macam tulis catatan diari sendiri saja.Rasa agak tertekan nak baca sebab ejaan entah apa-apa.

     

  • At 21/6/09 11:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    malu pulak rasanya dgn budak2 zaman sekarang.tp itulah fenomena sebenar...ada SEGELINTIR pelajar sekolah sekrang yg dah hanyut dalam dunia CINTA...semoga IBU BAPA dan RAKAN SEBAYA pon mainkan peranan...GURU-GURU tak mampu nak jaga semua pelajar...
    ~~aku yg dipanggil CIKGU~~

     

  • At 23/6/09 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpa2.....cba lg next time ok.....
    ambil komen2 ni sebagai petunjuk n panduan pada masa akan datang.....all d best...=)

     

  • At 25/6/09 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni best tapi tak pelikla zaman seksrang ni kalau kecik2 dah nak couple2. yang bagusnye dalam cite ni bebudak ni bersaing untuk dapat result yang cemerlang orait ape..

     

  • At 30/6/09 8:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeq x boleh wt cmni..
    pe org kate 2..ala..
    x sesuaiiiii g2...
    hahahahahahaha..
    tl0ngla wei...ak pon ad rse cket ar..
    rse nyampah taw..
    tp ok la,ak bce jgak..
    thankz coz iburkan ak ble bce byk komen 'membine' kt ats ni..
    hehe..=)

     

  • At 3/7/09 1:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cinta jarak jauh lh ni...
    klu persahabatan ini menjadi motivasi utk berjaya rasa x salah kan....
    pastikan diri berjaya dulu sebelum ke peringkat yg serius...

     

  • At 5/7/09 12:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    baguslah bercinta mcm ni writer. thniah, sbb boleh bersaing dlm pelajaran,

    kalau yg len tuh cam hampeh aje. huhu
    congrats writer :)
    cume, perbaiki aje tatabahasa:)

     

  • At 7/7/09 1:09 PG, Blogger princess_diary said…

    budak zaman sekarang
    ish2..

     

  • At 10/7/09 8:26 PG, Anonymous Angel Cute said…

    terlalu cpt....n terlalu mdh plak segala2nya blaku...
    eemmm....

     

  • At 17/7/09 2:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahhaha..bdk2 skang blom upsr da pandai nak bercinta..
    xbley nak slhkan gak maybe melalui perasaan suke toh bley motivate nak belajar lgk rajin..
    pape pown study dulu dik..
    jgn lalai..(~_~)!!

     

  • At 17/7/09 2:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai dak2 skrg ni..
    pndai da cple2..
    cnta tme xmtg sllu xmenjamin bhgia pon..
    tp tu la..rse dlm ht mmg xleh nk elak..
    bgos gak gurl tu utama kn study die dlu...
    wlupon msg2 da ngaku tp xjejaskan stdy...
    stdy always at the ferz place!

     

  • At 20/7/09 2:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    giler!!
    aku yang da f6 ni pun t'kial2 takde boipren!!!
    suka hati je dia b'cnta di tahun 6!!
    emm..bawak2 b'tobat la dek!!
    lgstu,ni bkn cerpen nmaY..
    ni da macm sesi kaunseling daa aku tengok.

    kah3x..
    congrats la ko dpt straight A's..
    mukan senag nak dapat toh..
    kah3x..

     

  • At 27/7/09 1:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah..kecik2 dah pandai bercnta yek..ahak2..belajar dululah..ramai g laki@pompuan y boleh jumpa nye..awl sgt tuh...tp,ape2 pum gud try..._blev_

     

  • At 27/12/09 5:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kesian adek kena kutuk .
    but adek taya amik aty ngan dorg yg kutuk adek tue .
    just time sume tue as nasihat keyh .
    akak suke bce cite adek .
    interesting .
    good job dik .
    papepon , troskan usaha adek tok jdy penulis yg berjaye keyh .
    good luck !

    -liya-

     

  • At 15/1/10 12:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye ke adik ni??

    adik,
    masa muda ni la kita kena biasakan diri ngan ibadah, supaya bila dah besar2 nanti, tak liat.. Jangan biasakan diri ngan kapel ngapel yang boleh jauhkan hati ni ngan agama, ngan Tuhan..

    masa muda ni ya lah, terlalu ikutkan hati dan keinginan konon2 nak kasih sayang la apa la.. Tapi nanti dah besar dah berumur, dah sedar hakikat hidup, baru nak menyesal..

    Maaf kalau macam membebel. Mungkin boleh anggap nasihat ni nasihat dari saudara seagama yang sayang kat adik..

    Apa2 pun, nak buat something, fikir dalam2, fikir elok2 baik buruk tu ya.. smile =)

     

  • At 30/7/10 3:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kot ye pn nk wat cte.. jgn r time sklh rendah.. xlogik lgsg..pe r..xde bkat tul..

     

  • At 17/9/10 12:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awat pendek sngt tpi good try
    besssssssssssssssssssssssshh

     

  • At 19/10/10 9:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita so-so la...
    tp baru upsr kata..tak best lah cintan cintun ini.
    aku baca pun naik geli..
    plss pls jgn lah nak bermadu ksh zaman2 sek ni..
    byk lg nak tempuh kelak.. SERIOUSLY..

     

  • At 30/12/10 11:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kecik2 dah bcinta..apa kes lah...gatal..

     

  • At 6/6/12 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sengal jew..bdk2 dah dok gatal nak bchenta..cube blaja dlu...nak wat citer bg yg ade moral value skit... i dpt anak gatal camni... i cakap xpayah blaja kawen sng...gatal sgt, hingus pon belum kering.... totaly citer ni mmg OUT!!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group