BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Mei 10, 2009
Novel : Want to be my enemy? 3
Nama Pena : laskar pena

Bab 3

Sudah 2 bulan Bell menjalankan tugasnya sebagai doktor gigi di Hospital Ipoh.Segala penat lelahnya menelaah pelajaran selama ini terbalas apabila dia berjaya dia mencapai cita – citanya sebagai seorang doktor gigi.Baru bergelar sebagai doktor gigi benar – benar menuntut kesabarannya kerana kerja yang tak pernah habis.Sering menjadi buli oleh doktor – doktor yang sudah senior.Waktu rehat yang sebeginilah yang amat dinantikan Bell.Mana taknya, baru boleh lari sekejap daripada tugasan yang amat menuntut kesabaran seorang insan.Dalam melayan kepenatannya,Bell mula teringat akan perbualan dengan ibunya beberapa hai yang lalu.
"Bell,kamu dah ada kawan?"Waktu tu tengah sibuk memotong sayur,bantu ibu di dapur.
"Ada je,"Ibu ni mulalah nak masuk aura matchmaker dia tu.
"Ye ke?Siapa budaknya?"Rumah dia kat mana?"
"Ibu,rileks sikit.Tak sempat – sempat nak tanya Bell.Alah,takkan ibu tak kenal si Aisyah tu.Dah lebih 10 tahun Bell kawan dengan dia,"
"Ya Allah.Aisyah tu memang lah ibu kenal.Dah macam anak sendiri dah.Ni,ibu maksudkan marka.Pakwe ke boyfriend ke?"
"Ibu!Ni yang Bell tak suka ni.Ibu suka tau cakap benda – benda mengarut macam ni.Tolonglah.Drop the subject!"
"Bukan apa.Ibu risau tengok Bell ni.Sampai sekarang tak berteman.Anak orang semua dah merasa naik pelamin.Bell bila pulak?"
"Alah,Along pun tak naik pelamin.Apsal Bell pulak yang nak kena naik dulu?"
"Along tu memang lah.Bell,ibu dan ayah memang dah pasang niat dari Bell kecil lagi.Kami memang nak kahwinkan Bell dulu baru Along,"
"Bell memang tak nak fikirkan benda ni dulu lah,ibu.Tak pe,ibu kahwinkan aje Along dulu.Bell sikit pun tak kisah,"Ibu aku ni lain macam je.Patutnya,anak sulung yang orang kahwinkan dulu.Ni aku pulak yang tak pasal – pasal kena dulu.Pelik bin ajaib sungguh pemikiran ibu bapa aku ni.
"Kalau Bell tak de kawan dengan siapa – siapa,ibu nak kenalkan Bell dengan anak kawan ibu ni.Kami memang baik dari sekolah lagi."
"Ikut suka ibu lah.Tapi,Bell akan pastikan Budak lelaki tu menyesal kenal dengan Bell.Waktu tu,ibu tak boleh nak marah kat Bell."
"Ibu tak kisah.Nanti Mak Cik Yati tu datang masa ibu dan ayah punya anniversary hujung bulan ni.Ibu dan ayah ingat nak buat sikit doa selamat."
"Elok lah macam tu,"
"Alah,Bell janganlah merajuk dengan ibu.Ibu sayangkan Bell.Lagipun budak tu memang baik benar.Ibu dah jumpa dah budaknya."
"Apa – apa je lah,"Kau tunggulah wahai anak Mak Cik Yati,oi!Hari aku akan tiba pada masanya.

Krrriitt. Krrriitt. Krrriitt.Alat kelui Bell berbunyi.Tanda masa rehat dah habis.Kasihan anak Mak Cik Yati.Kau tunggulah untuk jadi mangsa aku yang seterusnya.Hahahaha.....

**************

"Hakim!Kamu tak nak sarapan dulu ke?"
"Tak pelah,mama.Hakim dah lambat ni.Lagipun,sakit gigi ni tak hilang lagi dari semalam,"Selesai bersalaman dengan papa dan mamanya,Hakim tergesa – gesa meluru ke arah pintu untuk memakai kasut.Sebelum Hakim ke keretanya,mamanya sempat melaung,
"Jangan lupa jumpa doktor gigi petang ni.Kalau tak pergi jugak,kamu tunggulah tulah dari mama!"Mama dah mula menurun perintah.Hakim terpaksa turut kerana tak sanggup melangkah daulat mama.Kalau tak,disaster namanya.
"Ye, petang ni Hakim pergi.Hakim ambil half day hari ni.Hakim pergi dulu!"Hakim menerobos masuk ke dalam kereta.Lalu,Hakim hilang bersama deruman enjin dan memecut laju tak ubah seperti kereta F1.
*************

Bell mengenakan baju kurung berwarna kuning air beserta tudung putih.Dia juga menutup separuh mukanya dengan face mask sebagai salah satu prosedurnya untuk menjalankan tugas.Bukan kerana mahu menutup bau nafas pesakit tetapi lebih kepada melindungi daripada jangkitan kuman.
"Dr Bell,you nampak penat sungguh.You dah ready ke ni?I nak panggil patient yang baru ni,"Jururawat gigi yang bernama Mimi menegur Bell.
"You panggil je lah.I boleh lagi ni,"
"Okay!"
"Hakim Ezairy,boleh masuk sekarang,"Kedengaran suara Mimi memanggil pesakit yang baru.
"Encik boleh duduk sekarang,"Suara Mimi lagi.
Bell pantas berpaling dari singki bergerak menuju ke arah pesakit yang baru masuk yang sedang duduk di atas kerusi yang disediakan.Bell duduk di atas kerusi yang iras – iras bar chair.Memakai sarung tangan getah dan muka dah sedia memakai face mask.Tangan mula mengambil tools untuk memeriksa gigi.

"Okay,encik,"Darah tiba – tiba rasa macam dah turun dari muka.Rasa sejuk Tuhan saja yang tahu.Ya Allah,lemahnya aku rasa.Terasa macam waktu dah berhenti berjalan je.Boleh putar balik?
"Dr Bell!Cepatlah check.Patient tu nganga macam tak cukup nafas je I tengok,"Mimi menegur.
"Ya Allah.Tak pe lah,Mimi.I can handle this patient.You tolong ambilkan I tools yang dah sterilise."pinta Bell.Patient ni kalau putus nafas pun bagus jugak.
"Okay.Jangan ushar lama – lama,doc!"Mimi sempat mengusik.
Bell meneruskan tugasnya memeriksa gigi pesakit tersebut.Haisyh, tak de orang lain dah ke kat Perak ni nak jadi patient aku pun.Kenapalah aku asyik jumpa dia je.Naik jemu aku.Kalau Tuhan bagi aku sejuta kanak – kanak yang gigi berlubang pun,aku tak kisah nak rawat budak tu daripada mamat seekor ni.
"Cik,saya rasa problem cik ni kat gigi geraham belakang tu.Saya akan buat tampalan amalgam kat situ.Cik ada rasa sakit kat bahagian mana lagi?"
Kau tunggulah time aku nak tampal karang.Segala bapak jenis amalgam aku bubuh kat kau.
"Saya selalu rasa gigi saya ngilu bila minum air sejuk.Kenapa ya doc?"

Comelnya mata doktor ni.Nama pun sedap je.Boleh tak doktor tampal gigi saya lama sikit?
"Oh,tu sebab tampalan gigi geraham cik dah bocor.Ni kiranya saya buat yang barulah.Cuma ambil masa sikit,"
Eh,mamat!Kau jangan nak buat muka galak kat aku.Aku bagi kang gerudi Inul kat kau.
"Saya no hal.Lama – lama pun tak pe,"
Ya Tuhan.Biarlah masa ni berpanjangan bersama doktor gigiku sayang.Sah aku ni dah hilang wayar!
"Okay!"
Bell mula membuat tampalan gigi geraham milik pesakit tersebut.Dalam banyak – banyak pesakit,Bell rasakan inilah kerja yang paling tak ikhlas pernah dia buat.
Dr.,apsal kasar sangat ni?
Aku punya suka lah.Padan muka kau.
Ya Allah.Dr ni gerudi gigi aku macam tebuk lubang kat dinding je gayanya.
Kau nak sangat gigi terkatup,kan?Kau rasalah!
Tak pe,cun punya pasal.Aku rela,Dr!!
"Okay,cik.Dah siap.Rasanya tak de masalah dah lepas ni.Kalau rasa lagi,cik boleh buat rawatan susulan kat hospital ni lagi,"Bell pantas membuka face masknya sambil mempamerkan riak muka macam baru lepas menang wrestling.
"Ya Allah!Kau!Patutlah,"Hakim berkata sambil memegang pipi kanannya.
"Cik boleh keluar sekarang.Ramai lagi orang yang tengah tunggu saya.Silakan,"Bell menunjukkan senyum yang paling manis.
"Hei,you’ll pay for this!Sakit beb gusi aku.Entah – entah kau ni doktor yang tak bertauliah,"
"I prefer with credit card.Hahaha...."

Hakim keluar dari bilik rawatan dengan perasaan tak puas hati yang begitu menggila dalam hatinya.Patutlah doktor tu buat kasar nak mampos.Mesti dia nak balas dendam kat aku.Tak pernah aku jumpa doktor gigi yang paling kejam macam perempuan ni.Habis sengal – sengal gusi aku.Gerudinya gigi aku macam nak buat projek Kemahiran Hidup je.Sakit seyh!
Di dalam bilik rawatan,seorang doktor gigi ketawa dengan senang hati sehingga menimbulkan tanda tanya di kalangan staf bilik rawatan.Budak ni baru kerja 2 bulan tak kan dah putus wayar sampai gelak sorang – sorang.Stress punya pasal la kut.


Pada waktu makan malam selepas menunaikan solat Isyak,Bell beristirehat bersama keluarganya untuk menghilangkan penat bekerja seharian.
"Ibu,Along balik tak hujung bulan ni?"
"Along tak sure lagi dia boleh ke tak.Banyak kerja katanya,"
"Alah,tak syok kalau Along tak balik.Habis tu,siapa nak jadi imam Maghrib nanti?"Adik Bell yang bongsu,Aril menanyakan soalan.
"Kau lah jadi,Ril.Kau kan laki.Bila lagi nak tunjuk kat kitorang.Takkan Along je tiap- tiap tahun,"
"Ril bukan tak nak jadi tapi kan Along tu anak sulung.Anak sulung kan lebih afdal,"
"Ye lah tu.Entah – entah kau takut tak?"
"Eh,please!"
"Ha,dah – dah la tu.Kang nak cari gaduh lah tu.Ni ayah nak dengar apa yang tv ni cakap ni,"Encik Talib mula nak meleraikan butir – butir pergaduhan antara Bell dan Aril.
"Senang- senang ibu suruh je anak Mak Cik Yati jadi imam malam tu,"
Ibu ni tak habis – habis nak promote anak Mak Cik Yati tu.Sabar je la.
"Bell,mana ibu letak pinggan?"
"Bell,air ni nak hidang dulu ke?"
"Bell,tolong tengok jap bubur ni?"
"Bell boleh tolong angkatkan bekas tu?"

Bell tu,Bell ini.Semuanya Bell.Naik patah semua sendi aku kalau tiap – tiap hari aku buat kerja macam ni.Nasib baik dapat mintak off dari department.Boleh la nak tolong ibu sikit – sikit.Nasib baik la hari ni aku ABC (Allah Bagi Cuti).Kalau tak mau solat aku berterabur.Dah nasib jadi orang uzur,kena la kerja lebih sikit.Along kata nak sampai waktu Maghrib nanti.Alhamdulillah.Along dapat off jugak.Boleh la tolong aku kemas apa yang patut lepas habis majlis nanti.Nak harapkan Aril,tak payah la.

"Bell,mari sini ikut ibu kejap.Mak Cik Yati satu keluarga dah sampai.Jom ikut ibu sambut,"
"Okay.I’m on my way,"
Mak Cik Yati dan Pak Cik Mustafa berpakaian sedondong hijau pucuk pisang.Mereka bersalaman sesama mereka.
"Assalamualaikum, pak cik,mak cik,"
"Waalaikumussalam,nak.Dah besar kamu ye,"
"Ha,Yati mana anak kamu?"Ibu bertanya.
"Ha ah,Mus.Dari tadi saya tak nampak pun anak kamu,"Ayah juga mengeluarkan soalan yang sama.
"Ada.Tu ha.Tengah datang la tu,"Mak Cik Yati menjawab sambil menunjukkan ke arah seorang lelaki yang lengkap berbaju Melayu berwarna biru muda.
Ya Allah!He’s my enemy.......
"Assalamualai....,"kum.Hakim putus di situ.
Oh my God!She’s my enemy........
posted by Penulisan2u @ 8:46 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
8 Comments:
  • At 10/5/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x sbar nk tu smbungannyerrr...

     

  • At 10/5/09 9:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog tak???????????

     

  • At 11/5/09 12:28 PTG, Blogger lisa said…

    best arr...
    blog please??!!

     

  • At 12/5/09 11:47 PTG, Blogger polaris stars said…

    whoa! bestnya....

    yep, need ur blog...

    ur story really intresting...

    hope to see more entry next time...

    thumbs up to the writer...

     

  • At 14/5/09 8:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...
    menarik gak sbb nk tau what happen next..
    teruskan usehe ek..

     

  • At 15/5/09 2:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tlg la jgn lama sgt nak post new n3. best la hilang stress.

     

  • At 17/5/09 9:44 PG, Blogger reyhan(~_^) said…

    ala..cepat la smbung!!
    sonok gler bce!!
    hehhehe3
    xsbar nk taw cm ne 2 org nie..
    eh,btul la sme cm hlovate yg jemari seni tuh..
    bahasa die la..
    but mayb org laen2 kot..
    nway go on wif ur story..

     

  • At 10/6/09 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..
    x sabar nak bc nie...
    good job buat writer..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group