BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Mei 10, 2009
Novel : Sepupuku Suamiku? 3
Nama Pena : fantaghiro

Makin dekat hari pernikahan, makin keliru perasaan Nana. Kadang-kadang rasa seronok sangat, teruja dengan alam baru yang akan ditempuhi. Kadang-kadang, takut, bimbang tak dapat melaksanakan tanggungjawab baru yang bakal dipikulnya. Tapi apa yang pasti, dia telah menerima lamaran maklongnya dan akan berkahwin dengan Abang Syam merangkap sepupunya sendiri esok. Semua persiapan telah disiapkan oleh maklong. Majlis dirumahnya akan hanya dibuat selepas dia habis belajar nanti. Baju pengantin berwarna silver+purple yang tergantung di dinding biliknya dipandang dengan perasaan yang bercampur baur.

'Macam mana rupa aku pakai baju tu ek? Sesuai ke? Ish.. kenapalah dengan aku ni? Rilex Nana. Esok kau akan jadi isteri abang Syam yang sah. Bukan ke itu yang kau impikan selama ni?'

'Memangla, tapi macam mana kalau dia tak dapat terima aku sebagai bini dia?'

'Kan dia sendiri yang setuju kalau kau jadi bini dia.'

'Memanglah. Tapi kalau dia buat tu semua sebab tak nak susahkan mak dia macam mana? Terseksa aku.'

'Takkan lah abang Syam nak buat macam tu kat kau. Dia kan baik.'

"ARGHHHH!!! Benci…" Nana melepaskan tekanannya. Perasaannya positive dan negativenya berlaga. Semuanya gara-gara majlis pernikahan esok.

"Nana? Kenapa menjerit tadi?" tanya Mama yang tiba-tiba muncul. Mukanya berkerut. Jangan anaknya buat hal pulak. Esok majlis penting.

"Hah? Tak ada apa lah ma. Ada cicak jatuh tadi. Tu yang terkejut tu. Mama tak tidur lagi ke? Dah malam ni. Kang esok tak terjaga kang, susah." Banyak lah cicak. Agaknya cicak nak masuk bilik aku ni pun takut. Pantang Nampak cicak mesti kena lastik.

"Mama nak tidur lah ni. Terperanjat dengar Nana menjerit. Dahlah. Tidur. Mama tak jaga takpe. Awak tu. Kang ada pengantin lelaki sanding sorang-sorang atas pelamin esok." Seloroh mama sebelum menutup pintu bilik Nana.

"Good luck Nana. You can do it." Kata-kata semangat untuk diri sendiri. Dia melelapkan mata. Esok hari paling penting buatnya. Mesti bersemangat. 'Chaiyok!!'


Paluan kompang memeriahkan suasana. Majlis akad nikah selamat diadakan. Kini Diana Syakira binti Suhaimi sah menjadi isteri kepada Mohd. Hisyam bin Mohd. Nor. Sukar untuk digambarkan perasaan Nana saat abang Syam melafazkan akad nikah sebentar tadi. Air jernih begitu mudah menitis dari bibir matanya. Terharu. Saat bibir abang Syam mengucup mesra dahinya, terlalu indah perasaan itu untuk digambarkan.

"Meriahnya wedding kau Nana. Jeles aku tau." Farah yang telah sampai ke rumahnya pagi-pagi tadi begitu teruja dengan pernikahan teman baiknya ini.

"Ha'ah la. Aku pun jeles. Rasa macam nak kahwin esok je terus." Suria pula menyampuk.

"Hah, kalau macam tu, nikah je la. Nanti aku bagitau dekat Zarul ek?" Usik Nana.

"Ish, aku gurau je la. Seronok tengok orang kahwin. Tapi aku tak sedia lagi la. Duit pun tarak ni."

"Kau tak bagitau Johan ke kau kahwin hari ni Nana?" tiba-tiba Farah teringatkan lelaki itu. Lelaki yang begitu mengharapkan cinta Nana. Tak pernah putus asa selama 4 tahun. Kalau dia tahu pujaan hatinya sudah jadi milik orang sekarang, mesti dia sangat kecewa.

"Ah, buat apa aku nak bagitau dia. Dia bukannya siapa-siapa pun. Korang pun kena ingat, jangan bagitau siapa-siapa tau yang aku dah nikah. Especially mamat tu. Promise?"

"Ok." Suria dan Farah menjawab serentak. Keras hati betul si Nana ni. Langsung tak terbuka hati untuk terima cinta Johan. Cakaplah apa sahaja yang Johan tidak buat untuknya. Semuanya Johan lakukan demi untuk memiliki cintanya. Johan sanggup ponteng kuliah semata-mata untuk menghantarnya ke klinik semasa dia demam, tidak lupa memberi hadiah tidak kira pada hari jadinya atau tidak. Terlalu tulus cinta lelaki itu untuk Nana tetapi Nana langsung tidak tersentuh hati.

"Nana, dah nak maghrib ni. Jom kita masuk. Tak elok duduk luar waktu macam ni." Abang Syam yang menyapa tiba-tiba menghentikan gelak ketawa mereka bertiga. 'Alahai, lembutnya suara. Ni yang makin aku terpikat ni.'

"Ha'ah la Nana. Kalau macam tu aku dengan Farah balik dulu lah. Kita jumpa kat kolej je la nanti ek. Tapi jangan buat-buat lupa nak datang pulak. Maklumlah, dah dapat laki hensem." Usik Suria membuatkan Nana tersipu malu.

"Ish korang ni. Aku tahu lah. Thanks sebab sudi datang. Ingat janji kita tau." Nana memeluk kedua-dua sahabat baiknya sebelum kedua-duanya beredar.


Diana mundar-mandir di dalam bilik. Jantungnya berdegup kencang. ' Macam mana ni. Aku mana reti bab-bab macam ni. Habis la..'gumam Nana. Dulu, masa kawan-kawannya bercerita mengenai malam pertama, dia langsung tak layan. Alasannya, lambat lagi. Nanti boleh belajar. Hah, sekarang, dia jugak yang tak keruan.

Pintu bilik dibuka. Terpacul wajah abang Syam dengan senyuman yang mesra. 'Ya ALLAH, kuatkanlah hati hambaMu.' Doa Nana. Wajahnya sudah pucat.

"Nana tak tidur lagi? Tak penat ke?" tanya Hisyam seraya duduk di sebelah isterinya.

"Belum. Tak ngantuk lagi." 'Ish, janganlah duduk rapat-rapat sangat. Seram ni.' Nana makin tak senang duduk bila Hisyam merapatkan kedudukannya.

"Tunggu abang ye." Menggoda sekali suara abang Syam dipendengaran Nana. 'Adus…jangalah buat macam ni. Amma..appa..help me.'

"Ha'ah. Eh, bukan, bukan. Betul, Nana tak ngantuk lagi." Alamak, terkantoi la pulak. Malunya…

Hisyam tergelak. Lucu melihat Nana gelabah. Kesian dia. Mesti terkejut kena kahwin tiba-tiba macam ni. Dia sendiri juga bagai tak percaya yang dia berkahwin dengan sepupu yang sudah dianggap macam adik kandungnya sendiri. Memang pada mulanya dia yang setuju dengan cadangan emaknya untuk menggantikan tempat Mimi dengan Nana, tetapi hanya kerana kasihankan emaknya. Tak sanggup melihat emaknya menanggung malu. Bukan dia tidak kasihankan Nana, tetapi entahlah. Fikirannya tidak tenang ketika itu. Keputusan Mimi untuk memutuskan pertunangan mereka disaat akhir terlalu menghancurkan hatinya. Selama 7 tahun menyulam cinta, tiba-tiba pada saat pernikahan mereka semakin hampir, Mimi memutuskannya tanpa sebarang alasan yang kukuh. Terlalu payah untuk dia menerima cinta pertamanya hancur begitu sahaja. Dia terlalu menyintai Mimi. Dan kini, dia perlu menyemai perasaan cinta itu sekali lagi terhadap isterinya. Terlalu payah dirasakan kerana perasaan sayangnya pada Nana adalah perasaan sayang seorang abang kepada adiknya. Tapi dia harus cuba. Gadis didepannya ini telah banyak berkorban.

"Abang, kenapa ni? Abang penat ya. Kalau Abang nak tidur dulu, tidur lah." Pelik Nana melihat suaminya tiba-tiba senyap. Tadi bukan main romantic.

"Taklah. Nana, abang nak tanya satu soalan boleh?" Dia mesti tahu perkara ini. Untuk kebahagiaan mereka juga.

"Apa dia? Tanya je." 'Abang nak tanya seribu soalan pun Nana sanggup jawab.'

"Erm..Nana dah.." tiba-tiba handphone Nana bordering. Handphone dicapai. 'Alamak, kenapa time ni jugak dia nak call.' Nana memutuskan talian.

"Siapa tu? Kenapa tak jawab?" Teman lelakinya kah? Mungkin dia tak selesa kalau aku ada di sini.

"Er..tak de siapa-siapalah. Salah number kot." Nana sedikit gusar. Handphonenya sekali lagi bordering.

"Jawablah. Abang nak ke bawah kejap."

'Ish mamat sengal ni. Spoil betul lah. Tak de masa lain ke nak call. Tak payah call terus pun tak pe.' Nak tak nak dia jawab jugak panggilan tu.


"Nana mana? Dah tidur ke?" Tanya Zahlia yang sedang mengemaskan pinggan mangkuk bila melihat abangnya.

"Ada kat atas. Tak tidur lagi."

"Kenapa ni. Macam takde mood je? Hai, takkan tak sampai sehari nikah dah gaduh kot." Usik Zahlia.

"Ish, ke situ pulak. Mana ada. Abang tak macam awak tu. Hari-hari gaduh. Tu belum kahwin, esok dah kahwin, entah jadi apa kat si Imran tu." Zahlia mencebik. Ada saja idea abangnya nak mengenakannya.

"Yaya, abang nak tanya sikit boleh?" Mungkin adiknya tahu. Mereka berdua rapat. Mungkin Nana ada ceritakan apa-apa kat Zahlia.

"Apa dia?"

"Nana ada cerita apa-apa tak kat Yaya? Pasal pakwe dia ke ape ke?"

"Hah? Tak de pulak. Kenapa? Abang jeles ek? Tanya lah dia sendiri." 'Hai, apalah abang aku sorang ni. Benda tu pun takut ke nak tanya bini sendiri?'

"Hmm..takpelah. Abang nak naik dulu. Kesian Nana sorang-sorang."

"Kesian ke rindu? Jangan ganas-ganas sangat ye bang. Kesian anak orang tu. Budak lagi tu." Zahlia tergelak kuat. Hisyam sudah sedia dengan kain buruk di tangan. Balingannya tepat mengena muka Zahlia.

"Hah padan muka. Gelak lagi." Giliran Hisyam pula yang gelak meninggalkan adiknya yang mencuka.

Pintu bilik dikuak. Terang dan senyap. Hisyam melihat sekujur tubuh Nana terbaring di katilnya. Gadis itu dihampiri. Nyenyak sekali tidurnya. Telefon masih di tangan.

'Mungkin benar itu pakwe dia.' Dia mencapai bantal dan merebahkan diri di atas karpet di bawah. Mungkin Nana perlukan masa. Biarlah.. dia akan tunggu sehingga Nana betul-betul sedia.
posted by Penulisan2u @ 8:28 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 10/5/09 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x?

     

  • At 10/5/09 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade
    princess-fantaghiro.blogspot.com
    ~fantaghiro~

     

  • At 11/5/09 9:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jangan lambat sambung....
    cepat sambung...

     

  • At 12/5/09 3:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm, citer nie menarik lah..cepat2 smbng ye...x sabar nak tau citer seterusnyer..heheeh....

     

  • At 12/5/09 8:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe ringkas sgt...tungu pnye lah lame..nie aje cite nye..boring btul..
    sambung cpat2 ckit..

     

  • At 12/5/09 11:24 PG, Blogger lisa said…

    sambung jgn x sambung k.....
    hehe=>

     

  • At 12/5/09 2:03 PTG, Blogger Aya Akira 1011 said…

    cpt2...
    cpt post new n3...
    ^-^

     

  • At 13/5/09 5:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lagi bez.... =)
    saya tunggu sambungannye...cepat2 yer?
    =)

     

  • At 14/5/09 8:39 PG, Anonymous atifa shock said…

    good..
    good..
    very good..
    aja aja hwaiting..
    best la,
    teruskan tuleh k..

     

  • At 15/5/09 5:44 PTG, Anonymous mjohan said…

    Ya saya seronok sangat baca sampai tak sabar nak tahu apa seterusny aterjadi antara Nana dan hisyam.anyway cerita sangat bagus..

     

  • At 19/5/09 10:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlh smbung...cepatlh....plz....chayok'...chayok'...x sbr nk bc smbgungn cite ni..

     

  • At 12/9/09 10:09 PG, Anonymous sweeta couplea said…

    besh..besh..
    syok bace awl2..

     

  • At 7/4/10 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    spoil tol la

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group