BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Mei 21, 2009
Novel : Aku dan Cinta Kambing 10
Nama Pena : myra_miracle

Bab 10**

Tanganku mencapai hanset di meja. Segera ku matikan penggera telefon yang berbunyi. Badanku terasa lemah. Kepalaku terasa berpusing-pusing. Seakan kelihatan bintang-bintang berpusing-pusing dan menari-nari di atas kepalaku. Mata terase perit untuk di buka.
Pintu bilikku di ketuk. Namun tiada daya untuk aku bangun.

"Masuklah.."

Pintu bilikku terkuak. Farah terjengul di muka pintu. Melihatkan diriku yang masih terbaring di katil, dia lantas mendekati.

"Ko kenape ni Jas? Pucat je aku tengok"

"Ntahlah.. tak sedap badan la.."

Farah menekapkan tapak tangannya di dahiku.
"Panas ni.. kau demam ni. Tak payah pegi kelas lah harini.. Nak aku bawah gi klinik ke?"

"Tak payah lah.. aku makan panadol je lah.." Aku terus memejamkan mata. Pening yang bersarang di kepala membuatkan mataku berat.

Farah keluar dari bilikku dan seketika kemudian dia masuk kembali sambil membawa segelas air dan panadol.

"Jas... makan ubat dulu" Kata Farah perlahan. Mungkin tak sampai hati hendak mengejutku. Aku hanya menggeleng.

"Jas.. makanlah ubat.."

Aku membuka mata. Cuba untuk bangun. Menerima gelas dari Farah dan terus menelan ubat yang diberi olehnya. Kemudian aku terus menyambung baring.

"Jas.. aku pegi kelas dulu. Jap gi aku balik kelas aku bawak ko pegi klinik key... take care.."
Kata-kata Farah ku balas dengan anggukkan perlahan. Farah berlalu dan aku menyambung sisa-sisa tidurku.

***

Deringan telefon menyedarkan ku. Kepala masih lagi bersisa pening. Berat sekali. Tanganku meraba-raba di segenap meja sisi katilku. Mataku cuba membaca nama pemanggil. Tertera ‘kambing tua’ memanggil.

"Hello..." serak suaraku menjawab panggilan. Suara orang demam.

"Rimau.. ko mane? Asal tak datang kelas? Jap gi kan de meeting hari keluarga tuh."

Aku diam.. tidak memberi sebarang jawapan. Terasa berat untuk berkata-kata.

"Wei.. dengar tak ni??"

"Erm.. dengar.. ko pegi la sorang.." balasku.

"Nape sore ko laen ni? Kau ok tak ni?"

Aku diam lagi..

"Jas... jas... dengar tak ni?"

"Ya.. aku dengar... aku demam ni. Ok, bye" Panggilan telefon segera ku matikan. Dengan keadaan sekarang, terasa malas untuk mendengar Haziq membebel.

Aku melelapkan mata kembali. Namun setelah sepuluh minit memejamkan mata, masih sukar untuk aku tidur. Kepala masih terasa berat. Hish.. gatal betul la.. Mata terase ngantuk, tapi susah plak nak tido.

Aku bangun dan duduk di birai katil. Jam di dinding ku lihat. 12 tengahari.. herm.. lame dah aku tido. Semalam balik je dari tasik titiwangsa aku terus tido. Sungguh pun susah je nak tido balik tadi. Sisa air di dalam gelas tadi ku minum. Tekak terasa panas dan perit. Kepala ku masih pening.

Aku bangun menuju ke dapur. Sebelum itu tanganku mencapai sweter yang tergantung. Terasa ingin mandi namun badanku yang terase seram sejuk mematikan hasrat. Nak kene masak air panas nih.

Pabila memintasi ruang tamu, terdengar ketukan perlahan di pintu. Aku berjalan lambat-lambat ke pintu. Sedikit perasaan ragu terbit. Dah la aku sorang, badan pulak kurang berdaya. Kalau orang jahat camane?
Tengah demam2 ni camane aku nak ber tekwando secara efisyen??

"Sape?"

Senyap dan tiada jawapan. Aku terdiam.. Sape plak ni?? Berdebar pulak rasenya.

Kemudian terdengar suara menyahut perlahan.

"Jas.. aku ni.. Haziq"

Aku menelan liur. What? Pe hal kambing tua ni bwat kat sini. The best part is.. mane die tau rumah aku? Stalker!!

Tanganku lambat-lambat memulas tombol pintu. Seribu tande tanya bersarang di kepale otak ku yang sememangnya dah pening dan berat ni.

Aku menjengulkan kepala ke luar pintu. Kelihatan Haziq berdiri di depan.

"Macamana kau tau...."

Belum sempat aku menghabiskan kata-kata, dengan pantas Haziq melekapkan tangannya ke dahiku.

"Panas ni.. jom aku hantar pegi klinik."

Aku kehilangan kata-kata dengan aksi spontan tersebut.Sedikit terharu melihat wajah ikhlas Haziq yang kelihatan risau.

"Jom aku hantar pegi klinik" Kata Haziq lagi.

"Err.. err... tak payahlah"

"Dah.. jangan nak mengade. Jom!" Tangan ku di tarik Haziq. Dan aku menurutnya tanpa sebarang bicara.

Terkejut lagi ni weh!

***

Haziq sedia menanti. Keluar saja dari bilik doctor, Haziq memandang ke arahku. Aku mengukir sedikit senyum Terasa geli hati pula. Dah macam suami isteri lak kitorang. Umpana husband ngah anta wife gi check pregnantacy checkup. Terase sweet pulak.. wahwahwah....

Selepas mengambil ubat di kaunter, kami berjalan beriringan ke keretanya. Melihat bayangku di cermin tingkap kereta, membuatkan aku sedikit malu. Selekeh yang amat!

Aku masuk ke dalam kereta. Mataku asyik melihat Haziq yang memandu. Terasa sedikit hairan dengan perangai mamat ni. Kejap kejam yang amat, kejap pulak caring meleret-leret. Kompius!

Haziq tiba-tiba ketawa. Membuatkan dahiku berkerut. Tetiba pulak ketawa mamat ni. Psyco!

"Kenapa kau ketawa?" Tanyaku hairan.

"Kau demam sebab naik eyes on Malaysia semalam ke?" gelaknya makin kuat.

"Eh mane de.. aku kene ujan la semalam.." jawabku sambil menahan malu. Cis.. aku di malukan lagi!

"Smalam hujan ke? Hahaha.. ke demam sebab teringat-teringat insiden pelok aku semalam?" balas Haziq lagi sambil senyum meleret.

Segera darah menyerbu ke muka. Membuatkan wajahku yang pucat merona merah. Malu.. Kenapa harus di ungkit kejadian yang memalukan semalam? Aku mau invisible boleh tak? Hah.. pura-pura pengsan ok gak nih.
Ketawa Haziq terhenti. Mungkin kesian melihat aku membuat muka kesian dan demam tak bermaya. Yesh! Taktik Berjaya!

"kau dah makan?"

Aku memegang perutku pabila mendengar soalan Haziq. Herm.. lapar la pulak. Meskipun demam, seleraku tak penah mati. Lapar gile!

Aku membiarkan soalan Haziq tanpa jawapan. Konon-konon mengajuk la.
Haziq melalui drive thru di Macdonald. Memesan chicken porridge dan kentang goreng. Aku hanya menjadi pengikut disebelah. Setelah selesai semuanya, die memberhentikan kereta di tasik berdekatan. Membuka pintunya. Maklumlah.. nak duduk berduaan di dalam kereta ni, boleh menimbulkan syak yang bukan-bukan.
Bungkusan Mc Donald di capai. Dia mengeluarkan bubur yang baru di beli tadi.

"Makan ni key..." katanya lembut.

Aku mengangguk seperti budak yang patuh pada kata. Tangan ku hulur tanda pinta bekas bubur bertukar tangan. Namun tanganku ditepis perlahan.

"Biar aku suap" kata Haziq kemudian.

"Eh.. aku larat la nak makan sendiri."

"No..no.. biar aku suap key.." sudu berisi bubur disuakan ke mulutku. Aku terdiam.

"Makanlah.." kata Haziq lembut. Aku tekedu lagi.

"Ok.. pas makan ni, makan ubat keh" bicara Haziq lagi
Mataku membulat. Diriku dalam keadaan tergamam, terpaku, terkejut dan macam-macam lagi.
What hapeng today??? Aku demam ke mamat ni yang demam????

***

Sebaik saja membuka pintu, Farah meluru ke arahku.

"Jas.. ko pegi mane?? Risau aku.."

Aku melangkah perlahan ke dalam rumah.

"Ko pegi mane ni? Aku call ko tak angkat. Risau tau tak.." sambung Farah lagi. Aku mengukir senyum. Melihatkan wajah Farah, aku tau dia amat sayangkan aku. Risau bebenor.

"Aku pegi klinik.. Hanset aku tertinggal kat bilik la." jawabku perlahan.

"Pergi klinik? Ko pergi dengan sape? Kereta kau ade je kat bawah?" Tanya Farah hairan.
Ni yang aku malas nak jawab soklan ni. Kang bertalu-talu plak soklan dari Michell celop nih.

"Jas.. kau tau kan aku risau. Ingatkan ko kene culik tadi. Sape bawak ko pegi klinik?" Tanya Farah sekali lagi.

Haish budak ni, slagi tak jawab slagi tu dia nak tanye jugak. Huh!

"Kambing yang bawak aku pergi klinik.." jawab ku lalu berlalu ke bilik.

"What??? Haziq yang hantar ko gi klinik.. Jas.. crite la.." Farah yang pada mulanya risau bertukar excited. Ni yang aku malas nih..

Aku berlalu tanpa menghiraukan Farah.

"Dah la.. aku nak mandi.. then nak tido.. babai.." Kata ku lalu masuk ke dalam bilik. Pintu bilik ku tutup. Malas nak menjawab soklan dari paparazzi celop ni.

Terdengar sore Farah menempik di luar, "Jas... critelah!!! Ko suke wat aku camnih kan.."
Aku tergelak kecil.. hai.. Farah..Farah.. Gasak ko lah..

Kemudian, sedikit senyum terukir di bibir pabila mengingati kembali ke perihatinan yang di beri oleh Haziq tadi. Perasaan sedikit lain saat ini dan entah mengapa wajah Haziq yang risau dan kata-kata lembut yang di tuturkan menghiasi anganku.. Dan senyum terukir lagi...

***

p/s: kengkawan... sori lambat upload.. huhuhu.. bz sesangat la skang.. penat mau taip.. de sesape mau tolong taipkan dak???=p selamat membace n don't forget to drop ur comment.
posted by Penulisan2u @ 12:35 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
10 Comments:
  • At 21/5/09 1:11 PG, Blogger miza said…

    tak de blog ke?

     

  • At 21/5/09 2:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'ah..xde blog ke..sweet ar cte ni..

     

  • At 21/5/09 9:01 PTG, Blogger myra_miracle said…

    owh.. alamak.. tak post pon cite ni dlm blog=p

     

  • At 24/5/09 11:56 PTG, Anonymous cyah said…

    ala x sbr la nak tunggu n3 baru. baru jer nak tngkap lentok

     

  • At 27/5/09 8:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..lambat, tak sabar tau

     

  • At 29/5/09 1:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'ah laa myra... cpt ler sambung... takpun post jerk citer ni kt blog.. tp war-warkan blog awak yer.. best ler citer ni..

     

  • At 31/5/09 9:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la sambung.......huuuwaaaaaaaaaaaaaa~

     

  • At 31/5/09 3:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunglah..bosan tuggu tau..
    plezz..smbung y..

     

  • At 8/6/09 8:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu smbung ar cpat.....

    huhuhuhuhuuhuhu miss giler kat 2 ekor nie..............

    wawawawawawawawa............

    =sweetmilk=

     

  • At 19/6/09 3:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet ah cte nih...!!hehehe..
    i like..!!
    pat ah sambung k..!!=)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group