BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Mei 31, 2009
Cerpen : Love Kita
Nama Pena : hanyakuygmampu

Hari ini… aku terasa sangat gembira… Entahlah… aku pon tak tahu apa sebabnya aku jadi begini.. gila ke aku??

(ayu senyum sendirian)

….Tiba di sebuah kedai menjual kek… dipenuhi dengan belon berbentuk LOVE… berwarna merah…

Ayu berhenti seketika.. dia tergamam melihat Sesutu yang benar-benar membuat dia terpegun dan itulah yang dia cari selama ini..

Sebuah kek yang berbentuk bantal dan dihiasi dengan LOVE,,,
Yes!! Great!!!.. this is what I’m looking for!! Jeritnya dengan kuat tanpa menghiraukan orang ramai disekelilingnye.. semua terkejut dan hanya tersenyum sinis melihat watak Ayu yang seakan-akan hilang akal seketika..


"Excuse me... may i know... how much this cake" tanya ayu pada penjual kek
"RM 80… mahu ke cik adik" jawab toke yang berumur lingkungan 50 tahun..
"yup.. give me one and please write this : I LOVE YOU…MUAHXXX….

Di rumah…

Ayu: mami…….mami….mami…. (jerit ayu memanggil insan kesayangannya.. )
Mami: ye sayang… You look so happy… (senyum puan airina)
Ayu: mami… harini ayu gembira sangat…guess why??
Mami: erm.. dah jumpa putera idaman yer??
Ayu: (mencebikkan bibir) Nope… mami selalu macam ni.. takda benda lain la..
Mami: (senyum memandang anak gadisnya yang berwatakkan seperti seorang budak)

Di pintu… "Asslamualaikum…."
Daddy!!!!!! (jerit ayu)
Yes..my princess... (senyum Tun Omar kepada anak tunggal perempuannya itu)
Di tatapnya wajah puteri kesayangannya yang manja itu...

"herm..happy je anak daddy ni..kenapa ye?"

Ayu senyum sendirian.. seperti sedang berfikir sesuatu
(nak bagitahu ke tak??....tanya Ayu sendirian di dalam hati nya)

"er...daddy..mami... actually... azmir is coming back..tonight from LONDON....!!"

Serentak mami and daddy "herm…patutla…then?"

Ayu memberi senyuman manis sekali lagi…

"Then.. Ayu happy sangat…. And I plan to celebrate his birthday tonight…surprise party for him…. " Ayu tersenyum riang sambil memandang kedua orang tuanya.

"Ayu…Ayu… ikut Ayu la.. mummy and daddy tak bangkang… we’re happy when u’re happy…." Jawab Tuan Omar melihat keletah anak gadisnya yang separuh matang…Ops!! PRAMATANG…hihihi

---------------------------------------

Jam Rolex Ayu menunjukkan tepat pukul 10 malam, Ayu menjengketkan kakinya melihat penumpang yang melalui "passenger gate". Suasana KLIA terlalu hingar ketika itu, maklumlah, masing-masing yang hadir di situ menunggu kepulangan tersayang.
Ada yang berbual kuat seperti jarak berbatu-batu, sedangkan sebelah-menyebelah aje (kata orang Perak)….

"Mana Azmir ni… " Ayu resah menunggu buah hatinya….
Malam itu, dia sungguh anggun, dan cukup ayu...sesuai dengan namanya,Ayu... bergaun labuh berwarna pink cair, bertumit tinggi berwarna putih...seperti seorang puteri dari kayangan, sesiapa sahaja yang melintasinya pasti tidak akan melepaskan pandangan melihatnya.Kadang-kadang Ayu tersenyum nakal sendirian merasakan dirinya seperti bintang popular....

"Hallo.....sweet....." sapaan dari suara yang cukup Ayu kenal....Azmir!!
Azmir..Azmir... memang lelaki inilah yang sentiasa bertakhta di hatinya, raut wajah yang seakan-akan Hans Isaac,ketinggian yang sangat ideal dan dia sememangnya macho membuatkan sesiapa sahaja yan bergelar wanita menjadi bisu.....lemah dan arghhhhhhhhhh........ he’s so charming!!!!

Tapi... penantian Ayu seakan-akan satu penantian yang sia-sia....
Ayu tergamam seketika bila Azmir membawa seorang wanita berkulit putih bersamanya,kelihatan sangat mesra. Ah!!!! Aku mesti positif, tak kan la girlfren Azmir...aku pasti,dia sayagkan aku.....

"Hai... sayang.....you make me surprise..." suara Ayu yang manja menyapa ke cuping telinga Azmir…

"er,… sorry… Ayu.. let me introduce to you..my future wife, Hallen, but her muslim name is Halina…..and…. luv,this is my bestfren,Ayu,,,,"

Argghhh…..Adoi….. tika ini Ayu merasakan satu batu yang besar menghempap dirinya…
Oh My God!!!!!!!! Tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azmir…sampai hati buat Ayu macam ni,,,,,!!!!!!!!!!!!!

Suasana yang pada mulanya bagaikan bercahaya gemilang,kian pudar..pudar dan…
tuppp!!!!

Ayu tidak sedarkan diri… dan bila dia membuka matanya,dia dikelilingi….mummy..daddy….Azmir dan ish….. perempuan lidi ..(girlfren Azmir)

Dia segera bangun,dan berlakon seakan-akan kepalanya pening,dirinya kurang sihat..
"er...mummy..daddy.. what happened?"Tanya Ayu
"haish… Ayu...anak mummy tak da ape ke?itulah mumy suruh makan dulu sebelum keluar tadi, tak nak.. sekarang siapa yang susah?? Nasib baik Azmir ada,kalau tak.. tak tahulah…"

"Ayu… you tak makan lagi ke? Tunggu I? I’m so sorry..menyusahkan you... " celah Azmir,mamat yang digilai Ayu,tapi sekarang cukup dibencinya....

Shut Up you!! Jantan keparat,dasar tak sedar diri, aku tungu kau macam janda mati laki, setia dekat kau, tiba-tiba minah saleh lidi ni kau bawa balik... future wife konon.. pirah!!! Sebab kau la aku pengsan, takda maknanya pasal tak makan,aku dah biasa la diet!!!

"er...it’s ok... I yang salah.. tak sabar nak jumpa you... takut lambat..." jawab ayu dengan sopan,tapi matanya menjeling tajam ke arah Halina,perempuan lidi itu.

"ok guys.... dah la tu.. jom kita makan sama-sama ye... lagipun..Azmir. Ayu got a surprise for you... Ayu.. apa lagi…. Siang tadi beria-ia.." Tuan Omar menceriakan suasana, dia seakan faham dengan anak gadis manjanya.Dia tahu Ayu sedih,dia sendiri tidak memahami Azmir , sebelum ke London lelaki itu pernah menyatakan cinta pada Ayu, Tuan Omar sendiri menyaksikannya.

"Ayu..my princess…let’s go.. ajak Azmir and Halina…" Tuan Omar berlakon seperti tidak memahami perasaan Ayu…

"o… ye.. come,Halina,Azmir… "
"Ayu..it’s ok..she can speak malay… I ajar dia dekat London.." Azmir menyampuk...

Huh!!! Keparat punya jantan!!!

"Hiihihi... ok..Halina jom la..."
"ye..terima kasih...." jawab Halina yng agak sengau berbahasa melayu....

Hihihi.... uwekk... dah lah lidi...sengau...
Tawa kecil Ayu di dalam hatinya.


Malam itu Ayu berpura-pura gembira menyambut hari lahir Azmir yang ke 25, tetapi hirisan kek yang berbentuk love, selebar cintanya pada Azmir, seperti tiada rasa, pahit..sepahit apa yang terjadi malam itu... dia menahan geram.malu dan sedih dengan tindakan Azmir...
Azmir pula... gembira, berulang kali mengucapkan terima kasih, dan paling menyakitkan mata Ayu bila Az meyuap kek ke mulut Halina... cukup bahagia mereka.. seperti mentertawakan kepahitan dan kedukaannya pada waktu ini...

-------------------------------------------------

Tiupan angin yang lembut, menyentuh pipi gebunya, menyapa tubuhnya,menambahkan lagi kesayuan dihatinya. Tidak disangka-sangka, seorang lelaki yang dianggapnya sebagai teman istimewa rupanya hanya menganggapnya hanyalah teman biasa.

Ayu terkenang kembali detik indah ketika dia dan Azmir bersama ketika zaman remaja mereka, di zaman Universiti, mereka bagaikan sepasang kekasih yang bahagia. Pergi ke mana sahaja pasti ada sahaja mata yang mengerling ke arah mereka. Sehinggakan mereka mendapat gelaran pasangan "paling seSuai...." di kalangan rakan-rakan mereka dan juga turut terkenal dikalangan para pensyarah.

Az... Ayu tak sangka Az dah berubah... cepat masa berlalu, Ayu sentiasa menunggu Az, tapi... Az cepat betul berubah... apa silap Ayu??
Tika ini air matanya menitis laju membasahi pipi, diiringi alunan sedu sedan, sebak sangat rasanya bila dia ingat kembali kata-kata dan janji manis Azmir kepadanya sebeum ke London.

"Az janji Ayu, walau sejauh mana pun, walau selama mana pun ,walau sebesar mana rintangan.... Az tetap setia... hanya Ayu di hati Az.... " luahan Azmir, yang ketika itu membuatkan Ayu seperti seorag puteri yang tuun dari kayangan...

++++++++++++++++++++++++++++


Di pejabat, Ayu tidak dapat menumpukan sepenuh perhatian kepada kerjanya. Hanya lelaki itu yang terbayang, dan kadangkala diganggu oleh wajah minah saleh lidi yang cukup Ayu benci.

"Ayu.... " sapa daddy, melihat puterinya yang sedari tadi asyik termenung.
"yup... daddy.... " Ayu tersenyum pahit
"I know what you are thinking bout... but please.. just forget him.. maybe he is not for you…" pujuk Tuan Omar.
"Erm.. I hope so dad, but… makin Ayu cuba.. makin sukar Ayu nak lupakan dia…"
"Takpalah... ambil masa kan... but I believe you can..my princess..." Tuan Omar mengusap kepala Ayu… dia sememangnya seorang ayah yang cukup memahami puterinya itu,sentiasa menyokong dan memberi apa sahaja yang termampu untuk menggembirakan Ayu.


++++++++++++++++++++++++++++

King…kring…
Telefon bimbit N81 ayu berbunyi….
Seraya, hatinya berdebar melihat di skrin telefon terpahat nama Azmir...

Ah!!! Pehal mamat ni telefon aku pulak...
Ko dah clash dengan minah tu ke???
Ayu membebel sendrian…

Tapi.. tangannya laju sahaja memicit butang hijau, menjawab panggilan itu…

"hai… Ayu… it’s me,Az…. "
Tidak sempat Azmir meneruskan perbualan..
"yes.. i know... kenapa?"
Suara Ayu serius menjawab panggilan Azmir.
"Er... nothing, just nak dengar suara you je...."
Azmir tergamam, dia faham kenapa Ayu bersikap sedemikian.
"ok.. thanks.. I busy ni… kalau tak da apa.. bye…."
Ayu meninggikan egonya
"er…oh…ok… takpala.. sorry mengganggu you…ok..bye…"
Oh!!!!!!!!!!! Tak guna punya jantan, aku ingat kau nak pujuk ke, ajak aku makan ke,tapi…
Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…..

Di rumah…. Azmir hanya termenung, selera kian berkurang, kini hatinya hancur luluh, dia tahu pasti Ayu membencinya kini. Jika dia ditempat Ayu pasti dia juga bersikap begitu.
Dia masih ingat janjinya pada Ayu, untuk menjadikannya suri hidup seumur hidupnya, tapi itu semua dulu. Kini sudah berubah… sudah berubah Ayu… Az bukan azmir yang Ayu kenal dulu….

Air mata lelakinya jatuh…. Tidak dia sangkakan ujian seberat ini. Andai dia tahu, inilah takdirnya, pasti dia tidak akan terima melanjutkan pelajaran ke London. Pasti sahaja dia mengabdikan masanya selama dua tahun itu bersama-sama Ayu.... tapi itu jika dia tahu...

I’m soRry Ayu.....!!!!
Ya Allah,Kau tabahkanlah aku... seraya menitis laju air matanya...

--------------------------------

"Jam tepat menunjukkan 3.15 petang.. hallo all malaysian... semoga semuanya gembira dan berjaya dengan apa dilakukan pada hari ini.... baiklah..kita teruskan dengan pilihan lagu kita yang seterusnya... dari seorang sahabat,yang hanya mahu dikenali LOVE meminta lagu EXIST,JANJI PADAMU... dengarkan... ERA...." tika ini Ayu ditemani lagu-lagu dari ERA,dengar lagu ketika memandu salah satu caranya mengurangkan stress ketika berhadapan dengan kesesakan jalan di Kuala Lumpur ni.


"Andainya dikau mencuri hatiku dengan kejujuran dan tingkahlaku mu,
memberikan aku satu keyakinan..
mendungkan berlalu...
akan ku pertahan cinta ini.
Demi kesetiaanku padamu
akanku tempuhi onak duri,
demi untukmu bidadari.
percayalah...janjiku ini...."

lirik lagu nyanyian kumpulan exist membuatkan Ayu semakin bertambah rindu pada insan yang bernama Azmir. Az selalu menyanyikan lagu ini buat ayu.

Az....I love you... I need you….
I tak kuat hadapi semua ni…
Please Az….

"pin…pin…." Kedengaran hon kereta…
Ayu tersedar,segera melajukan kereta dan mencari ruang bahu jalan. Dia memberhentikan seketika keretanya di tepi. Hatinya benar-benar sedih,jiwanya tidak tenang...

"az.... why me??? Kenapa You kecewakan I?? mana pergi janji You dulu???"
Ayu menangis sekuat-kuatnya. Biarkan pemandu lain yang melihatnya ingin katakan apa pun,yang pasti dia puas,dia perlu melepaskan segalanya...

--------------------------------------------

Di rumah, mummy seperti biasa, hidangan tengahari telah disediakan. Ayu cukup kagum dengan wanita di hadapannya ini, seorang ibu dan isteri yang sangat komited terhadap tangungjawabnya.Dia tidak seperti orang lain, jiran-jirannya yang kebanyakan sentiasa bermegah-megah dengan kemewahan. Tetapi sebalinya,mummy bukan begitu. Walaupun dia seorang isteri pengarah syarikat komunikasi dan multimedia,dia tidak pernah berbangga mahupun bersaing kekayaan. Buktinya, mummy lebih senang jika kawan-kawan Ayu memanggilnya aunty berbanding datin. Seperti daddy juga, hanya menggunakan gelaran Tuan Omar dikalangan para pekerjanya, bukan Dato’.

"Ayu... dah balik pun, come.let’s have lunch together.." sapaan mumy sambil memberi senyuman lembut
"Yes,mummy,,,,ok.... erm.. sedapnya, masak lemak cili api daging.. my favourite... thanks mummy...." seraya memberi satu ciuman terima kasih buat mummynya.

Tengahari itu Ayu makan bersama dengan mummy, cuba berlakon seakan-akan dia gembira, namun hanya Tuhan tahu betapa dia merindui Azmir. Daddy pula minggu ini tidak bersama-sama mereka, kerana ada urusan di Pulau Pinang selama dua minggu.


Di dapur, Ayu termenung, dia segera ke tepi kolam ikan di belakang rumahnya.
Makanan ikan dicapai. Dibalingnya makanan itu ke dalam kolam perlahan-lahan…
Menatap keindahan ciptaan Allah s.w.t, ikan, sejenis makhluk yang hidup di dalam air, hanya bergantung pada oksigen di sekeliling dan mengeluarkan karbon dioksida sebagai pertukaran.
Tika ini dia umpamakan dirinya seperti ikan itu, Az seperti oksigen yang memberikan kehidupan kepadanya. Kini, Az semakin menjauh, dia tidak dapat menerima semua ini.
Ayu masih terfikir, mengapa Az berbuat begitu? Benarkah dia benar-benar sudah melupakan Ayu..... pastikah minah saleh lidi itu,pujaan hatinya??

Ayu terkenang kembali, malam menyambut hari lahir Az, walaupun lelaki itu ceria, tetapi ada satu kelainan yang Ayu lihat padanya. Az semakin kurus, mukanya kelihatan cengkung, dan paling hairan, lelaki itu kini memakai kepiah. Adakah perubahan itu menyebabkan cintanya juga berubah pada Ayu?
Ah!!! Lelaki, sama saja. Mungkin sengaja berpura-pura menunjuk baik kepada Halina, mualaf itu. Mungkin itu juga salah satu cara Az ingin memikat Halina.

Halina??Aku benci kau. Sebab kau, Az curang. Sebab kau, Az jauh dari aku.
Ah!!! Aku tak kan benarkan kau ambil Az, Az milik aku!!

Tiba-tiba kedengaran suara mummy memanggil..

"ayu.... ayu.... Halina telefon...."

Ha??? Apa kes perempuan lidi tu call aku??
Dahla ko rampas Az, nak berbaik dengan aku pula???
Get Lost!!!!!

"ok..mummy...I’m coming..."

"Hello... Assalamualaikum...." Ayu memulakan perbualan.Suaranya yang bergetar marah dikawal sebaik mungkin.
"Wa’kumsalam. Ayu... I’m Halina...."
Aku tahu!!! Cakapla cepat sikit, dahla sengau...
" I nak bagitahu you.... Az....." Suara Halina menggigil seperti menahan sebak..
"Az??? What happened to him??" Ayu menjerit sekuat hati, tidak sabar rasanya igin tahu apa terjadi.
"Az.... tenat... sekarang di hospital.... dia nak jumpa Ayu sangat...." Halina memberitahu diiringi sedu-sedan
"What????"

************************************************************************
Tika ini, Grand Livina memecut laju, seakan-akan tidak dipandu di atas jalan raya, Ayu berdebar-debar, air matanya tidak dapat ditahan, hanya satu di hatinya, dia berdoa agar ada rezekinya untuk bertemu Az.
Mummy sedari tadi cuba menenangkan Ayu, menasihati Ayu agar memandu perlahan sedikit, Ayu seperti orang yang hilang kewarasan.

Kini, Ayu dan mummy memasuki kawasan Hospital Ampang Puteri. Lif ditekan, bila pintu lif dibuka, ayu segera masuk seperti burung yang terbang, susunan langkah ayunya selama ini tiada lagi. Hanya satu bermain difikirannya, untuk bertemu dengan lelaki yang amat dicintanya.

Wad D5 dimasuki, katil Az bernombor 6 dicarinya, dia segera berlari ke arah katil itu.

"Az...... Az... kenapa jadi macam ni?? Jangan tinggalkan Ayu, Az......" Jerit Ayu...
Az membuka matanya perlahan-lahan, ternyata kelihatan letih dan tidak bermaya, mukanya semakin pucat dan cengkung, kepalanya pula berbalut dengan kain putih, seperti melindungi rambutnya.

"Ayu.... I Love You.... I’m sorry....." Az berbicara dengan lemah tatkala melihat Ayu
" I’m still Love You... Andai I pergi... satu permintaan Az…." Az menyambung lagi...
"Az... please jangan cakap macam ni.. Az mesti sembuh... Ayu sayang Az, Ayu boleh jaga Az...." Ayu mencelah, tidak tertahan melihat Az yang kian tenat, seperti tidak ada masa lagi.
" Tak.. Ayu,, Az tak cukup masa lagi... Az harap Ayu maafkan segalanya, Az takda niat buat Ayu sedih….. Az minta, biarlah cinta kita selama ini Az bawa hingga ke sana, izinkan Az menyintai Ayu sehingga hujung nyawa….." kata-kata Az cukup memilukan

Mummy, Halina…berada di sisi, sebak melihat Ayu dan Az…..

Ayu kaget, melihat insan yang selama ini menyemai cinta dan memberi senyuman kepadanya selemah ini.
Az??? Ya Allah.... jangan kau pisahkan kami.. aku sangat mencintainya.....

Kemudian...

"tuttttttt........................"
Mesin yang digunakan untuk memberi sokongan pernafasan kepada Az berbunyi.
Denyutan jantung sudah berhenti.. dan AZ.... kaku, matanya terpejam rapat... gengamannya pada Ayu terlerai perlahan-lahan....

"Az.........................." Ayu menjerit
Dunia bagaikan berputar, dirinya tidak sanggup menerima semua ini.....
Az...tinggalkan Ayu...... sampai hati Az.... Az tak tunaikan lagi janji pada Ayu....
Az...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jenazah Azmir selamat dikebumikan.
Ayu tidak berhenti-henti menangis, sebak rasanya. Lelaki yang ditunggu selama ini, pergi begitu sahaja, tidak puas dia berjumpa, bergurau seperti dahulu, tetapi tinggalkan Ayu tanpa rela.

Ayu duduk di kerusi di hadapan rumahnya....
Mummy memeluk Ayu memeri semangat dan meminta Ayu bersabar.

Tiba-tiba Ayu rasakan tangan memegang bahunya.... Halina.
"Ayu... ini surat arwah untuk Ayu... Halina harap lepas Ayu baca.. Ayu takkan salahkan Halina Atau Azmir.... semua yang terjadi bersebab Ayu...maafkan Halina sebab tidak memberitahu Ayu perkara sebenar... Azmir yang minta disorokkan.... Halina pergi dulu..." Halina menghulur sekeping surat dan memeluk Ayu

Halina melangkah meninggalkan Ayu, Ayu tetap membatu, rasa benci pada Halina semakin menebal. Dia menganggap Halinalah punca semua ini.

Surat yang digenggamnya dibuka perlahan-lahan....

Assalamualikum,
Buat Ayu tersayang...
Az minta maaf terlebih dahulu sekiranya kepulangan Az membuatkan Ayu bersedih, dan Az pasti Ayu membenci Az kerana ingin mengahwini Halina. Ayu, tika ini, Az tidak ada masa lagi, jangka hidup hanya tinggal lagi sebulan. Az tidak mahu melihat Ayu bersedih kerana Az. Az minta maaf kerana tidak berterus terang perkara yang sebenar. Dua tahun Az di London, Az sebenarnya menghidap Leukimia. Selama itu, Halina dan keluarga yang banyak menjaga Az, mereka adalah keluarga angkat Az di sana. Keluarga mereka sangat baik, banyak membantu Az jika ada masalah. Selepas Az mengetahui Az takkan hidup lama lagi, hanya tempoh sebulan, Az meminta Halina supaya menemani Az ke Malaysia, Az ingin sangat bertemu Ayu, biarpun kita tidak serapat dulu, tapi cukuplah dapat mendengar suara dan wajah Ayu. Halina hanyala kakak angkat Az. Az buat semua ini agar Ayu tidak bersedih menempuhi hari-hari terakhir bersama Az. Biarlah Ayu menatap wajah Az hanya seketika dan tidak perlu kenangan menjaga Az. Ayu, Az harap Ayu dapat menerima Halina seperti keluarga. Ayu, Az nak Ayu tahu, Az amat mencintai Ayu. Cinta Az pada Ayu tak pernah pudar. Janji Az pada Ayu sememangnya ikhlas, tapi sebagai hambaNya, Az tidak dapat melawan takdir. Izinkan Az mencinta Ayu selamanya.
Hanya kenangan LOVE kita yang selalu menjadi kekuatan Az selama ini. Az harap Ayu juga tabah menghadapi semua ini. Izinkan dan redhakanlah segalanya Ayu.
I LOVE U.... AYU..., AZ.


Sekeping duit sepuluh ringgit berbentuk LOVE terselit di dalam surat. Ayu memegang dan genggam sekuat hatinya. Dia masih ingat itu pemberian terakhirnya buat Az sebelum berangkat ke London. Ternyata Az amat setia. Segala yang berlaku hanyalah lakonan agar dirinya tidak mengharapkan Az dan tabah.

"Maafkan Ayu Az.... I LOVE YOU TOO.... Ayu akan simpan cinta kita, LOVE kita….. "
Mummy memeluk Ayu....

Ayu mengabdikan LOVE mereka didalam frame pemberian Az kepadanya sebelum ke London.Frame yang juga dihiasi LoVe disekelilingnya.

Sekian.. harap anda terhibur, segala kekurangan..sorry... still baru buat novel.. thanks for reading.... =)
posted by Penulisan2u @ 12:31 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
20 Comments:
  • At 31/5/09 12:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeh..
    cerpen pon ade TO BE CONTINUE erk?

     

  • At 31/5/09 3:19 PTG, Blogger my_za2l said…

    cite ni best daH OKEY DAH.
    cume satu sye xpuas ati.
    knape family diorg ni perfect sgt?
    ayah die baik,mak die baik ,die plak mcm princess
    (mcm malaikat la konon family ni.)
    u know wat?
    nobody perfect!
    so watch out.
    :D
    ~myza2l~

     

  • At 31/5/09 6:53 PTG, Blogger Arisa Aizawa said…

    x rasa mcm nak komen byk
    cita mcm ni dah byk kluar

     

  • At 1/6/09 1:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol...
    dlm dunia nie mne de manusia yg perfect...
    tp conok..

     

  • At 6/6/09 1:58 PTG, Blogger ~imia nuriz~ said…

    it's just a cerpen dear..
    ad y sme mcm dlm idup kite, n ad y khayalan..
    korg kne la appreciate ap y die wat...
    sian die..
    berjam die duk at dpn pc nk wat bende ni...
    at least bgla komen y mmbina skit..
    heeee..(terceramah at korg lak..sory)
    to writer..keep it up oke??
    nice story..:o)

     

  • At 7/6/09 9:23 PTG, Anonymous scorpgurl said…

    mula2 happy..tp lastly sad ending..huhuhu..
    btw,congrat pd penulis..your love story are very best!!!

     

  • At 7/6/09 9:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer awk mnyayat hati..keep it up..i lov u story...

     

  • At 7/6/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menyintai tak semestinya memiliki...............

     

  • At 8/6/09 3:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..tp erm th la..ape2 cite nih best.keep it up..

     

  • At 8/6/09 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wa..akhrnya..ak bejaya mengomen..koh3.,..hak3..cronok gle.....

     

  • At 8/6/09 5:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah apa2 citer ni..
    dia cam ada idea menarik,tp cam ada yg ter'miss' kt mana2..jd citter xdisampaikan sepenuhnya..
    pe2 pon,try lagi ya..

    hasilkn cerpen n novel byk2..then wat penilaian n banding karya2 tu ngan karya2 penulis2 yg dh pro..

    ganbatte kudasai!

     

  • At 17/6/09 3:34 PTG, Anonymous e'EeQutE said…

    ermm cter ni ok laa..

     

  • At 18/6/09 2:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer cite tapi y it is not a happy ending???
    anyway it's still best n memang menyayat hati...
    i love it
    keep it up........
    huhuhuhuhu.....

     

  • At 24/6/09 10:53 PTG, Anonymous nAdhIrAh said…

    nice story...
    but i will love it more if it ends with happiness..=p
    good try..

     

  • At 25/6/09 2:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasa cam x lgkp lk cta ni...jln cita dh ad,niway trskn usaha..nk mghslkn ssua2 y brmtu mgmbl ms y lma..ok

     

  • At 25/6/09 11:04 PG, Anonymous ~~PENCINTA KARYA~~ said…

    BOSANNNNNNNN.......XBEST PUN....BESA JA LA...SORI 2 SAY.!!!!!

     

  • At 25/6/09 6:08 PTG, Anonymous liya tomey said…

    waaaaaaaaaa....cdeynyer criter nie..
    knp ending dier cmni...
    huhuhuhuhu...

     

  • At 30/6/09 8:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    its boring,cite mcm ni dah banyak kluar so lain kali cuba lagi...........

    all da best
    try again....

     

  • At 1/4/11 10:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sdhnyer
    anyway.its sweet n it shows us d true love of az on ayu..........

     

  • At 26/1/12 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk ngis pon ade

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group