BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, April 28, 2009
Cerpen : Cinta Bus Stop
Nama Pena : kura-kura comey


Jam menunjukkan tepat pukul 12 tengahari. Raziq menghalakan pandangannya ke luar tingkap. Cuaca cerah menunjukkan petanda baik baginya. Dia segera menutup fail di atas meja dan memberitahu setiausahanya bahawa dia hendak keluar. Raziq turun ke basement untuk mendapatkan keretanya dan menuju ke tempat biasa yang ditujui. Seperti biasa, dia akan singgah ke drive thru Mcd untuk membeli makanan tengaharinya. Selepas itu, dia segera menuju ke stesen LRT yang berdekatan dan duduk menanti di dalam keretanya. Kelihatan seorang gadis berlari-lari anak menuju ke perhentian bas. Raziq tersenyum sendirian. Setelah melihat kehadiran gadis itu, dia segera turun dan menuju ke arah perhentian bas itu. Itulah rutinnya setiap hari selepas jika ada kelapangan. Sejak kali pertama berjumpa dengan gadis itu, hatinya sudah terpaut. Namun, dia masih belum ada keberanian untuk bertegur sapa dengan gadis itu.

xxx

"Ehem!" Zikri sengaja berpura-pura batuk apabila melihat Zulaikha mengintai Ibrahim dari jauh. Zulaikha menunjukkan perasaan marah, "Apesal kau ni?!!" "Woi..kalau ye pun kau syok sangat kat dia,jangan la sampai camtu...buruk giler..." ejek Zikri. Zulaikha memukul perlahan bahu Zikri. "Kau diam... suka hatila.. Dia tu,comel..Baik pulak tu.. Walaupun genius, dia tak berlagak dan selalu tersenyum.. Dia la,jejaka idaman aku" jelas Zulaikha. Zikri mula membuat mimik muka menyampah. " Kau jangan mimpilah,Ika.. Cermin muka kau tu dulu... Banyak jerawat, spec tebal macam betty, pakai tudung senget...Ish3...Dia tak perasan pun yang kau tu wujud tau..." ejek Zikri. Zulaikha terdiam. Ada benarnya apa yang Zikri cakap. Siapalah dia,hanya seorang insan biasa...

xxx

Lagu Jatuh nyanyian Adam dihayati oleh Zulaikha bagi setiap patah perkataan yang didengarinya. Dia mengubah perkataan wanita kepada jejaka. Kelakar pula rasanya. Dia tidak tahu kenapa dia asyik pergi ke perhentian bas itu setiap kali waktu lunch. Setelah dia terlanggar pemuda itu ketika turun tangga, hatinya terus berasa berdebar-debar. Buat kali pertamanya, seorang jejaka selain Ibrahim mampu membuat hatinya terus berasa berdebar-debar. Adakah ini cerita pandang pertama? Dia tersenyum sendirian mengenangkan kejadian tadi.

xxx

"Err..maaf saudari,boleh saya duduk di sini?" tanya Raziq dengan sopan. Zulaikha mengangguk kecil. 'Go!Go! Raziq! You can do it!' suara hati Raziq memberikannya semangat untuk mengumpul kekuatan bagi memulakan perbualan memandangkan tiada orang selain mereka berdua. "Tak lapar ke?" tanya Raziq sambil menghulurkan fries kepada Zulaikha. "Ambillah.." pelawa Raziq. Zulaikha pada mulanya kelihatan teragak-agak namun fries bertukar tangan jua. Zulaikha merenungnya,"Err..thanks!" Hati Raziq bersorak kegembiraan kerana berjaya mendengar suara buah hatinya. Selepas itu, dia pun memulakan rancangannya...

xxx

Kedengaran bunyi ketukan pintu dan Zikri masuk tanpa diminta. "Oii!!! Aku nak mintak tolong kau ni....kau dengar tak??" kata Zikri sambil merenung ke arah Zulaikha yang sejak dari tadi sibuk membaca kes-kes. "Apa?" tanya Zulaikha bersahaja tanpa memandang ke arah Zikri. ".. Kalau kau ada buat salah,kau cari peguam lain.. Aku boleh rekomenkan... Aku dah ada cukup banyak kes yang aku nak handle ni..." sambung Zulaikha lagi. Zikri menarik kes-kes yang sedang dibaca Zulaikha dan meletakkannya ke tepi. Kemudian, Zikri merenung ke arah Zulaikha dengan penuh romantis dan memegang tangan kanan Zulaikha disusuli dengan ciuman pada tangan kanannya itu, sambil berkata, " Jadilah kekasihku..." Zulaikha termangu seketika dan kemudian melihat ke arah Zikri yang masih tidak melepaskan tangannya... Kemudian, Zulaikha mengetuk kepala Zikri dengan fail di atas meja.."Apa cium-cium?!!"

xxx

Entah kenapa Zulaikha bersetuju untuk menjadi kekasih Zikri. Malahan, dia sanggup mengorbankan hujung minggunya untuk keluar dengan Zikri. " Hai sayang...Sayang, ni I kenalkan Tasya, rakan sepejabat I and Tasha, ni I kenalkan Ika, kekasih hati I." Zikri dengan senang hati memperkenalkan mereka berdua. Geli-geleman Ika dibuatnya. Daripada panggilan 'aku' 'kau' terus bertukar 'I' 'you'.. 'Pelik,budak Zikri ni..Sejak bila pulak dia romantik macam ni? Masa sekolah dulu, ganas je,takde pun ciri-ciri romantik..gumam Zulaikha di dalam hati. Tiba-tiba mata Zulaikha terpandang akan kelibat seseorang yang dikenalinya duduk berdekatan.. 'ha! Raziq!' jerit Zulaikha di dalam hati.

Raziq melihat dari jauh perlakuan mesra antara insan yang mencuri hatinya dengan jejaka lain yang dia tidak berapa nampak wajah jejaka itu yang membelakangi dirinya. Entah kenapa hatinya panas. Dia tidak pernah sangka Zulaikha merupakan gadis sebegini. Nampak sahaja bertudung, alim, tetapi berpegangan tangan dengan lelaki tanpa segan silu di khalayak ramai. Dia membuat keputusan untuk bangun dan memarahi Zulaikha kerana menipunya bulat-bulat,namun niatnya tergendala apabila mendapat satu sms.

xxx

"Jangan la sedih,Ika... Kau ada aku,kan..kan..." pujuk Zikri bersungguh-sungguh. Ika hanya mendiamkan diri. "Macam ni ajelah, kat majlis reunion ni, kau lupakan jelah laki bus stop tu dan kau fokus untuk tackle Ibrahim,ok.. Aku dah lepaskan kau ni...Kau still suka kat Ibrahim kan?" sempat Zikri berseloroh dalam usaha dia memujuk Zulaikha. Zulaikha hanya menggeleng-gelengkan kepala," Semua ni, salah kau...yang kau pegang tangan aku and buat-buat romantik tetiba kat tempat awam apahal?!! Mesti dia da fikir aku ni perempuan jahat...Aku benci kat kau..." marah Zulaikha. " Alahai,merajuk pulak..kau tak nak masuk ke? Alang-alang dah sampai sini, masuk la dewan,jumpa kawan-kawan lama. Jumpa Ibrahim kesukaan kau dulu..Takkan nak duduk kat luar je..." pujuk Zikri lagi.. "Taknak..Aku malas la,kau yang paksa aku datang kan, sebab lesen kau dah mati,kau suruh aku drive...Aku nak duduk je kat luar.." Jelas Zulaikha bersahaja dan duduk di bangku di luar tanda protes. Zikri mengeluh kecil. 'Suka hati kaulah,Ika...'

Zikri meninggalkan Zulaikha keseorangan dan matanya melilau mencari Ibrahim 'Ha! tu punn'
"Wei,Ib...lama tak jumpa kau.. Sebelum kau cerita pasal diri kau dengan lebih lanjut, aku nak kau ikut aku jumpa secret admirer kau...Kau ingat tak,yang aku selalu cerita kat kau dulu masa sekolah? Ingat tak?" tanya Zikri. "Oh, yang selalu pass kat kau penanda buku gambar karun tu ek,yang dia suruh bagi aku tu...?" tanya Ibrahim. " Haahlah, yang tu la... Kau kan memang tak kenal dia yang mana kan,maklumla,kau kan budak nerd masa tu, mane la, nak kisah hal orang sangat..." sempat Zikri mengejek Ibrahim. "Yelah,yelah.. Aku budak nerd.. Kau tunjukkan la, kat aku siapa dia.. Aku pun teringin nak tahu nihh.." jelas Ibrahim. Zikri tersenyum puas. "Kalau kau nak tahu, meh ikut aku.." arah Zikri.

Ibrahim membontoti Zikri dari belakang keluar dewan. Kelihatan seorang gadis bertudung yang mukanya tertutup dengan buku komik yang sedang dibacanya. " Wei minah! Apesal kau tak masuk lagi? Baca komik pulak tu... Buruk perangai.. Kau tu dah dewasa tau!" tegur Zikri. Zulaikha tidak menghiraukan Zikri. "Dia ke?" tanya Ibrahim dalam nada berbisik. Zikri hanya menganggukkan kepalanya. Ibrahim pun menuju ke arah Zulaikha dan menarik komik tersebut dari tangan Zulaikha. " Zikri! Kau ni kan... Haaa!!!!!" kata-kata Zulaikha terhenti apabila melihat Ibrahim. " Kenapa awak ada kat sini?" Ibrahim dan Zulaikha bertanya serentak. " Saya student kat sini..." sekali lagi mereka serentak dalam memberikan jawapan. Zikri bergerak dan berdiri di antara Zulaikha dan Ibrahim. "STOP!!" arah Zikri tiba-tiba. " Aku lupa nak kenalkan kat kau dia ni, Zulaikha adik sama emak dengan aku,tapi lain ayah..dan Ika, ni Ibrahim kesayangan kau.." sambung Zikri lagi. Muka Ika bertukar kemerahan. " Zikri,dia dah ada pakwe kan?" tanya Ibrahim. " Pakwe? Hahahaha!!!! Kau nak tahu, dia ni setia kat kau sorang je,cuma akhir-akhir ni dia ada curang sikit la..." jelas Zikri. " Dekat restoran,kan last week? berpegangan tangan..." duga Ibrahim. "Restoran? bukan...bukan... Dia curang dengan laki bus stop la..Dia ni, mane la pernah keluar dengan lelaki lain kecuali aku nih... aku yang suka keluar dengan dia konon-konon nak jeleskan awek yang aku nak usha tapi tak berjaya la..eh,eh..jap,jap...macamane kau leh tahu ni?" Zikri menoleh ke arah Ibrahim meminta penjelasan.

Ibrahim tidak menghiraukan pandangan dan pertanyaan Zikri. Dia menoleh ke arah Zulaikha untuk mendapatkan kepastian. Zulaikha mengangguk kecil. Ibrahim tersenyum. " Sorry, sebab salah faham... By the way, saya Mohd Ibrahim Raziq..." kata Ibrahim lalu mengambil pen dari kocek bajunya, dan menulis sesuati di dalam komik milik Zulaikha. Zulaikha membaca apa yang ditulis Ibrahim. Dia pula tersenyum. " Sudi, tapi kenalah,ikut line yang betul.." jawab Zulaikha lalu terus masuk ke dalam dewan meninggalkan komik yang dibacanya tadi. Ibrahim pula dilihat segera beredar ke suatu penjuru untuk membuat satu panggilan telefon. Zikri terpinga-pinga keseorangan. Dia pun mengambil komik milik Zulaikha tadi dan terkejut melihat....

' Sudikah awak menjadi wanita yang akan menemani saya berbual
sepanjang hidup saya selain di bus stop? Saya menyintai awak.
Kahwinlah dengan saya. -Ibrahim Raziq- '

xxx
posted by Penulisan2u @ 2:20 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
30 Comments:
  • At 28/4/09 5:17 PG, Blogger alay yuhuu said…

    ni jer ke??? xde smbungan??

     

  • At 28/4/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenapa cinta di dalam novel semuanya indah2 jew... x seperti di alam nyata yg....... ntah la~

     

  • At 28/4/09 5:27 PTG, Blogger umiZue said…

    wah.. sweet je.. saya mintak permisi amik ayat2 novel ni utk letak dalam blog saya... http://senyumumisimpul.blogspot.com terima kasih ye...

     

  • At 28/4/09 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahah!
    sgt sweet~
    wihuuuu~~
    rs mcm ada kupu2 dlm perut~
    tp klu panjang sikit lg dia punya part awal2 tu
    maybe bulih tambah umpphh!
    neway, congratz writer!

     

  • At 29/4/09 2:13 PG, Blogger Daniera said…

    sweetla citer ni

     

  • At 30/4/09 1:47 PG, Blogger arenie said…

    simplenya

     

  • At 30/4/09 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetnya...kaluu la cinta mcm ni realiti bestnya..8->

    ~aku insan biasa~

     

  • At 1/5/09 2:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uiks....ak terkonpius sket nih...bkn ke zulaikha tu admire ibrahim dr skool ag..tp asl die leh xcam yg raziq tu adelah ibrahim time kt bus stop tuh??..hurmm...
    ~~aku yg knpius..~~

     

  • At 1/5/09 11:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    thx kpd sume sbb sudi mbaca...
    yup,ni jer n tiada smbgnnye...
    ha~bg yg konpius tu,muke ib tu brubah cikit so tu yg x cam tu...(mcm kwn2 sy ms skula dl,muke diaorg lain sgt ngan muke ms jumpe time reunion skrg..sbb tu sy wat zulaikha x cam raziq tu ibrahim yg dia suka ms skula dl..he3)
    thx again kpd sume yg mbaca!!!
    p/s:sbnrnye cerpen ni sy tulis ms form two dl..
    nnt,da bes exam
    sy akan post cerpen lain lak...
    >_<
    kura-kura comey

     

  • At 2/5/09 11:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.. cite best..aku sampai gelak sorang2 kat opis nie.. anyway congrate kat penulis..klu lar aku pun dpt jodoh cmtu..aku pun naik bas gak ari2.hehehe..

     

  • At 2/5/09 11:07 PG, Anonymous chipmore's said…

    cite nie sweetlah.. buatlah smbungan.. takkan stop time raziq tu lamar je.. ending cite awak bru je b'mula tu. btlah sambungan.......selamat berkarya ye...kura2.

     

  • At 2/5/09 2:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetnye cite nih,,
    wat r smbungan,,
    klu cmni,,mkn rmilh yg nek bas,,
    cter nih,,
    brdsrkan realiti ke??

     

  • At 3/5/09 3:44 PTG, Blogger kura-kura c0mey said…

    salam..
    chipsmore,nk ada smbgn ek?
    mm..insyaAllah,bila ade idea n klapangan,sy smbg,k..
    ada sbhgn dr citer ni yg bdasarkn realiti
    he3
    thx krn sudi mbaca!
    >_<
    kura-kura comey

     

  • At 3/5/09 10:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mst cik kura-kura comey ni bace komik gempak starz ken..?
    romantis bas musim bunga.
    hek3.
    nice try.

     

  • At 4/5/09 10:49 PTG, Anonymous rosa said…

    nice story....
    hope pnulis dapat wat yg lebih lg...
    i love to read awk punyer story....
    lastly...good luck...

     

  • At 5/5/09 1:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teringat ms naik bus ms sek dlu..
    mnat kat seorg bdk laki ni
    huhu.. tp x sempat pun berkenalan

     

  • At 15/5/09 1:18 PG, Blogger kura-kura c0mey said…

    salam..
    haah,sy mmg ade bace komik tu,
    tp,cerpen ni sy wat sblm komik tu muncul
    he3...
    tp,kejadian kat bus stop atau kat dlm bas ni,
    mmg ada yg bdasarkn pengalaman sy sndri..
    hurm..ada gak sy tulis psl kisah dlm bas
    tp x taip lg sbb xsmpat
    hu3

     

  • At 15/5/09 2:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good

     

  • At 22/5/09 2:39 PTG, Blogger neon_dealova said…

    salam..hiks2..
    hope that kura2 comey
    dpat smbung citer nie
    cpat2...ahaks..

     

  • At 24/5/09 5:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perghhh....
    sweet giler citer nih....
    ak tersenyum beb sorang2...
    XD

     

  • At 31/5/09 4:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    man! haha, ibrahim tu exactly same dengan ibrahim y sy admired, nerd n hndsome,
    cuma dlm cte ni, she got someone she wanted, n me, still hoping in silent, :)

     

  • At 31/5/09 6:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kah2...comey gler cite nie...xsknge tol..kih3...law jodo cm 2 an bgos..xya cary2..cm nie g alik skola haqu naek bas jer la...

    ~budak riangRia~

     

  • At 17/7/09 1:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ini mas..
    waaa..jom naik rapid+kawen!!!
    hahahahahahahaha...
    teruskan menulis kura2 comey..
    comeykah??hahahhahahaha..

     

  • At 19/7/09 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaa....my life xsweet cmni ponnnn~~~
    tp sweet bab lain..hehe...
    taniah my roomate....chayok2

     

  • At 19/7/09 4:33 PTG, Blogger kura-kura c0mey said…

    thx kpd INI MAS...
    comey adlh subjktif..he3
    thx also to my rumate~

     

  • At 21/7/09 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ah cite ni....
    blh lh nk kata cam dunia aku yg punya..
    hope u can do it.All the best..
    chayok2..

     

  • At 12/9/09 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam best jer,,xsbar nk bce..ok jap ag sy komen..nk lyn cerpen ni lu.

     

  • At 12/9/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..tpi pendek sgt,klu dipnjgkn lg romantik kn

     

  • At 13/5/12 9:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak faham la.....

     

  • At 13/5/12 9:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita mcm brbelit2...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group