BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Mac 29, 2009
Novel : Penjara Rindu 5
Nama Pena : Nia Arissa

"Bagi akak milo ais ye. Kurang manis sikit ye dik." Jawab Farisya lembut kepada pelayan itu. Dia langsung tidak menoleh kearah Haziq.
"Ok dik. Bagi Milo ais satu orange jus satu. Erm.. kau nak makan apa-apa tak?" Haziq masih lagi dapat mengawal emosinya walaupun Farisya cuba buat endah tidak endah. Namun dia bersyukur kerana Farisya tidak cuba membuat dirinya seperti tunggul di hadapan pelayan itu.
"Tak pe lah. Saya tak lapar." Jawab Farisya pendek.
Pelayan itu seperti faham akan situasi yang di hadapi oleh Haziq dan Farisya cepat-cepat beredar.

Suasana sunyi seketika. Farisya sibuk meneliti keadaan sekeliling. Dia amat tertarik dengan suasana restoren itu. Cantik. Haziq masih mendiamkan diri. Dia begitu asyik melihat gelagat Farisya. Dia ingin mengetahui apa yang sedang difikirkannya.

'Apasal pulak mamat ni asyik tengok aku je ni. Heee… rimasnya aku' Farisya resah. Sejak dari tadi Haziq asyik merenungnya. Dia menoleh kearah Haziq dan mereka bertentangan mata. Ingin mencari kepastian apa tujuan Haziq mengajaknya keluar. Tapi dia kalah. Dia tidak mampu untuk melawan panahan mata Haziq yang begitu tajam.

'Aiksss..tadi nampak cam kuat je nak lawan mata dengan aku,,,cepatnya mengaku kalah'
Dia menafsirkan Farisya seorang budak kampong yang kolot. Namun dia silap dan dia juga lupa yang Farisya adalah bakal graduan tidak lama lagi. Walaupun kelulusannya bukan dari luar negara, namun dia tetap bangga.

"Apa tujuan awak?" suara Farisya sedikit getar. Haziq membiarkan saja pertanyaan Farisya. Air di hadapannya di sedut perlahan. Masih senyap seperti tadi. Seperti sedang menyusun ayat lagaknya. Farisya semakin rimas dan Haziq sedar akan itu. Keresahan Farisya jelas terpancar di wajahnya walaupun sudah puas dia berselindung .

"Kenapa kau tak pernah tolak lamaran papa aku?" Farisya terkedu. Kenapa baru sekarang soalan itu diajukan kepadanya? Untuk apa? Semuanya sudah berlalu. Farisya tunduk.
"Kenapa diam? Selalu aku tengok kalau dengan mama bukan main ramah lagi kau sembang. Kenapa dengan aku kau jadi bisu pulak?" sindir Haziq sengaja ingin menduga Farisya. Masih diam lagi.
"Woit jawab la aku tanya. Ke kau memang dah syok gila dekat aku sampai sanggup terima lamaran papa aku," pantas Farisya mendongak. 'What..!syok gila dekat kau… malam sikit la ..' cuba di padam api kemarahannya.

Farisya mencari kekuatan. Apapun yang akan berlaku, cerita ketika bersama Aswad adalah sejarah buat dirinya.
"Kenapa baru sekarang nak tahu?" soalnya lambat.
"Suka hati aku la. Sekarang ni aku tanya, kau jawab je la." Marah Haziq.
"Saya malas nak bantah cakap abah. Lagipun abah dah banyak berjasa untuk saya." Jawab Farisya. Tangannya memainkan hujung straw minuman.
"Kau sanggup taruhkan masa depan kau semata-mata nak balas jasa pak ngah dekat kau. Mustahil budak u macam kau nak buat macam tu. Bukan pasal papa aku ada harta?" tambah Haziq lagi. 'Eh mamat ni pasal apa? Kau ingat dengan harta bapak kau tu boleh beli semua benda ke?' Geram Farisya dengan tuduhan Haziq.

"Kalau awak tak setuju dengan perkahwinan ni, kenapa awak tak cakap je dengan pak long," cabar Farisya. Sempat dia menjeling ke arah Haziq.
"Aku dah cakap tapi papa tak dengar. Aku ingat nak suruh kau cakap."
"What! Awak nak suruh saya cakap? Lepas tu nak bagi malu keluarga saya pulak. Saya tak sanggup," jelas Farisya. 'Banyak cantik ..muka cam tiang lampu..heeeee' Hatinya semakin sakit dengan telatah Haziq. Tak mungkin dia akan bahagia bersama Haziq andai Haziq masih berperangai seperti ini.

"Dah tu aku nak buat macam mana. Aku tak boleh nak bahagiakan kau. Lagipun aku tak cintakan kau." Terang Haziq dengan suara sedikit merayu.
"Habis tu awak ingat saya cintakan awak. Saya terima awak pun sebab abah, tu saja," suara Farisya sudah sedikit tinggi tetapi masih dapat di kawal. 'Kalau kau tak hendak, aku lagi tak teringin' gumam Farisya.
"Please Isya, aku merayu dekat kau. Tolong la aku." Rayu Haziq lagi.
"Sorry, saya tak dapat nak tolong awak," tegas Farisya. Wajah Haziq mencuka.

"Baik, hari ni hari kau. Tapi jangan harap kau akan bahagia selagi kau hidup dengan aku. Aku akan pastikan kau menyesal satu hari nanti," bentak Haziq sambil bangun meninggalkan Farisya.


Dia kalah dalam kata-kata. Luka dihatinya dengan perbuatan Irma belum pulih, kini ditambah pula dengan sikap Farisya. Dia memang tertekan. Agak lama juga dia menunggu Farisya di dalam kereta. Setelah selesai membayar harga minuman tadi, dia terus menuju ke tempat letak kereta. Dia langsung tidak memaklumkan kepada Farisya.
"Hiii.. mana minah ni.. takkan nak kena berjemput kot" Hatinya semakin panas.

Farisya cuba berlagak biasa. Dia masih lagi memikirkan kata-kata Haziq. Mungkinkah dirinya akan menyesal satu hari nanti. Dia sendiri pun tidak pasti. 'Ya allah, kau ampunkan lah dosa ku ya allah. Kuatkan lah imanku ya allah.' Ego Haziq begitu sukar untuk di runtuhkan.
Tiba-tiba talifon bimbitnya berbunyi. Talifon pemberian Dato' Razlan menggantikan talifonnya yang hilang. Dia mengamati nombor tersebut. Bukan dari kalangan kenalannya. Dia menekan butang "yes" untuk menjawab.

"Hell…" belum pun sempat Farisya menghabiskan kata-kata suara pemanggil sudah pun terdengar di talian.
" Woi cik kak. Kau nak aku jemput kau masuk dalam kereta ke? Ke kau nak balik jalan kaki.?" Haziq menghembur kemarahannya. Farisya semakin geram dengan layanan Haziq. Dia tahu kenapa Haziq begitu marah dengannya.
" Tak payah. Saya boleh balik sendiri." Klik.. Pantas Farisya memutuskan talian. Haziq berang. Dia memandu keretanya dengan laju. Dia tidak menyangka Farisya begitu keras orangnya.

******

Haziq melangkah masuk ke rumahnya.Belum sempat dia menyambung langkahnya, terdengar Dato' Razlan memanggilnya. Dengan langkah longlai Haziq menuju ke arah papanya.
" Mana Isya. Bukan ke kamu keluar berdua tadi." Dato' Razlan seperti sudah menduga sesuatu telah terjadi antara anak dan bakal menantunya. Haziq terkedu.
" Errr..Dia ..aa…dia.."
"Assalamualikum" Dua beranak itu menoleh. Haziq berasa lega apabila Farisya yang memberi salam.
"Waalaikumsalam." Dato' Razlan tidak dapat meneka apa yang sebenarnya berlaku kepada mereka. Tapi dia dapat mengagak ada sesuatu terjadi di antara mereka.
" Farisya duduk sini sekejap. Papa nak cakap sikit." Farisya akur. Haziq bangun untuk memberi laluan kepada Farisya.
"Kamu pun duduk Ziq. Papa nak cakap dengan kamu berdua." Haziq dan Farisya menoleh ke arah Dato' Razlan serentak. Datin Rosma datang dari arah dapur sambil membawa dulang berisi minuman. Dia tahu apa yang akan suaminya lakukan. Dia sendiri akan menjadi penyokong yang paling setia untuk suaminya.

" Papa nak kamu berdua faham. Apa yang papa lakukan ini semua adalah untuk kebaikan kamu." Haziq merenung ke arah papanya. Dia ingin membantah namun di tahan hasratnya itu.
" Dengar dulu apa yang papa nak cakapkan ni. Papa bukan nak seksa anak-anak papa. Papa nak kamu bahagia itu saja. Papa buat ni semua ada sebab." Dato' Razlan lebih dulu dapat membaca riaksi Haziq. Namun Haziq tidak mahu mengalah.

"Papa yakin kami akan bahagia?" Haziq menduga percaturan papanya. Dia ingin sekali menyatakan yang apa yang di rancangkan oleh papanya tidak akan berhasil. Tidak mungkin dia akan hidup bahagia jika berkahwin dengan Farisya.

"Papa yakin suatu hari nanti kamu akan bahagia." Farisya hanya mampu berdiam diri. Biarlah mereka selesaikan kekusutan ini. Dia hanya menjadi mangsa keadaan sahaja. Namun untuk menghancurkan harapan kedua orang tuanya tidak sama sekali. Dia sanggup menelan segala kepahitan. Dia rela menanggungnya.

"Macam mana papa tahu kami akan bahagia. Kami yang akan melaluinya, bukan papa." Haziq masih lagi tidak mahu mengalah.
"Kamu yakin kamu akan bahagia kalau kawin dengan Irma." Bidas Dato' Razlan. Faham benar dengan sikap Haziq.
"Itu Ziq tak pasti. Tapi biarlah Ziq kawin dengan orang yang Ziq cinta pa." Haziq memohon pengertian papanya. Suasana sedikit tegang. Datin Rosma mencari jalan supaya dua beranak itu tidak berterusan bertelagah.

"Cinta? Kalau cinta takkan dia sanggup lari ikut lelaki lain. Papa dapat tahu dia dah pun berkahwin dengan lelaki tu. Itu yang kamu kata cinta?" Haziq seperti terpukul dengan kata-kata Dato' Razlan. Farisya tidak mahu campur. Dia lebih rela menjadi penonton yang setia.

"Ziq, mama yakin dengan keputusan papa. Cinta akan datang kalau Ziq sendiri yang memupuknya. Lagipun tak salah kalau bercinta lepas kahwin. Macam mama dengan papa juga," pujuk Datin Rosma sambil melirik ke arah Farisya. Di elus lembut tangan anak kesayangannya. Dia faham akan kehendak hati anaknya itu.
"Tapi ma…," kata-kata Haziq terhenti melihat Datin Rosma mengeleng. Perangai Haziq tidak sama dengan kakak-kakaknya. Dia lebih suka dipujuk daripada memujuk. Anak bongsu lelaki seorang la katakan.

" Mama suka kalau Ziq kawin dengan Isya." Farisya tersentak apabila namanya di sebut. Dia menoleh ke arah Haziq. Mata mereka bersatu namun cepat-cepat Farisya beralih pandang. Dia tidak mahu menjadi mangsa mata Haziq lagi.
' Sepatutnya aku yang bersedih.. sebab aku ni mangsa keadaan.. bukan kau..'


*******

Hari yang di tunggu-tunggu pun tiba. Kelihatan majlis begitu meriah sekali. Farisya telah sah menjadi isteri Haziq dengan hanya sekali lafaz. Semua hadirin yang hadir tidak putus-putus memuji pasangan pengantin. Bak kata pepatah bagai pinang di belah dua. Dato' Razlan dan Datin Rosma adalah orang yang paling gembira sekali.
Farisya sibuk melayan para tetamu begitu juga dengan Haziq. Haziq memperkenalkan Farisya kepada teman-temannya. Farisya hanya menurut rentak Haziq. Dia tidak mahu mood Haziq berubah di hari yang berbahagia ini.

"Ermm kak long tengok korang ni bukan macam kahwin paksa pun.Dari tadi asyik berkepit je," Farisya tersentak dengan teguran kakak Haziq yang sulung.
Yang lain turut sama memerhatikan gelagat mereka sambil tersenyum. Haziq langsung tidak mengendahkannya. Namun dia tetap setia duduk di sisi Farisya.

"Rasa macam nak kawin balik je kan bang, best je." Tambah Hasni lagi sambil mencuit suaminya.
"Aiks.. dulu Has jugak yang nak buat majlis kecik-kecik je. Dah teringin la tu," sindir Azman kepada isterinya.
"Dulu kita lain la bang. Kalau tak pasal kena pergi oversea, Has pun nak buat kenduri besar macam ni. Meriah sangat kan,"
"Tu la kak long. Teringat pulak masa kita kawin dulu." Hasrin menyampuk menyetujui kata-kata kak longnya.
"Siap ada orang tu asyik kena perli je kan." Tambah Hasni lagi memandang ke arah Hidayat suami Hasrin.
"Ha ah, naik lemas kami di buatnya. Kan bang." Tambah Hasrin sambil menyiku suaminya. Hidayat hanya tersengih. Pengalaman semasa majlis kenduri mereka tidak pernah di lupakan.

"Lepas ni giliran dia orang la pulak kan." Semua yang berada di ruang tamu itu memandang ke arah pasangan pengantin itu. Farisya tersipu malu. Haziq hanya tersenyum kelat.

"Sudah-sudah la kamu ni. Kesian mama tengok si Farisya. Dari tadi asyik kena buli je dengan kamu."
"Bila lagi nak buli ma. Kami pun bukan selalu dapat jumpa. Lagipun masa ni la kami nak beramah mesra," jawab Hasni sambil memeluk bahu Farisya. Mereka semua setuju dengan pilihan Dato' Razlan. Memang dari dulu lagi kakak-kakak Haziq tidak penah berkenan dengan perangai Irma yang terlebih gedik tu.
"Betul tu kak long, kalau nak tunggu si Haziq ni. Sampai cucu cicit ada baru dia nak bawak bini dia ke rumah kami." Sokong Hasrin kakak Haziq yang kedua.

"Kalau macam tu, korang je la yang balik ke sini." Cadang Datin Rosma.
"Ok juga tu. Boleh kami ajak Isya pergi window shopping. Biar orang lelaki pulak duduk rumah jaga anak." tambah Hasmin sambil menjeling suaminya yang sedang memangku anak mereka.
"Abang Zam ok je." Suami Hasmin memberi persetujuan sambil memandang ke arah Azman dan Hidayat, kedua-dua birasnya.
"Tapi kan. Kak lang takut ada orang yang tak tahan nak berjauhan dengan isteri tercinta, Pengantin baru la katakan," semua ketawa mendengar kata-kata Hasmin. Suasana menjadi gamat. Habis merah wajah Farisya mendengar usikan iparnya.

"Ziq tak kisah la," bidas Haziq. Menyembunyikan segala kekusutan yang semakin tersimpul.
"Ye la tu ok. Jangan nanti kamu pulak yang merengek," sindir Hasni lagi. Haziq Cuma mencebik kepada kak longnya. Sudah lama mereka tidak berkumpul beramai-ramai.
"Hah Isya, lepas ni Isya kenalah jaga anak emas mama ni betul-betul. Dia ni pelik sikit." Ujar Hasni. Farisya tersenyum kelat. 'Jaga makan pakai sudah la, jaga bab lain sorry mem..i tak ready.' Bisik Farisya dalan hati.


Dato' Razlan dan Datin Rosma tersenyum. Di saat begini, mereka rasa cukup bahagia kerana telah selesai segala tanggungjawab terhadap anak-anaknya. Kini sudah tiba masanya mereka berdua berehat.
posted by Penulisan2u @ 11:25 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
5 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group