BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Januari 14, 2009
Novel : Perginya Bersama Cinta 16 ( akhir )
Nama Pena : Putri Lily

Bab 16

"MAK, Ana tak datang lagi ke mak?" Tanya Norzmin setelah pulang dari pejabat.

"Tidak juga, Min."

Norazmin menunduk kecewa. Sudah dua hari Herly Diana tidak datang. Benar-benar menghairankannya. Apakah Herly Diana tidak mahu bertemunya lagi semenjak pertemuan mereka di malam pameran?

"Mak tak call kat rumahnya?"

"Dah cuba semalam, tapi tak ada yang jawap. Kenapa Min sendiri tak cuba call?" Puan Alimah tahu perasaan anaknya.

Norazmin memandang ke meja telefon dan menghampirinya. Dia mendial nombor telefon rumah Herly Diana.

Seseorang menjawap di seberang sana dengan suara yang lemah. Diiringi dengan keriuhan lain.

"Boleh saya bercakap dengan Ana?"

Si penjawap terdiam.

"Siapa tu?" Tanya suara itu kemudiannya.

"Saya, Norazmin."

"Min.."

"Ya.. kenapa?" Naluri lelakinya segera mengesan sesuatu yang tidak baik telah berlaku. Lebih-lebih lagi bila suara tadi kedengaran sebak sewaktu menyebut namanya.

"Datanglah ke rumah untuk mengetahuinya." Kata suara itu dan talian terus terputus.

Tanpa berlengah-lengah Norazmin mengajak ibunya ke rumah Herly Diana.

Terdapat ramai orang sudah berkumpul di perkarangan dan di dalam rumah itu. Norazmin dan Puan Alimah menangkap bau setanggi. Beberapa orang jiran yang ada di situ menyambut kedatangan mereka.

Mata Norazmin liar mencari kelibat Herly Diana. Seorang gadis mempersilakan mereka masuk. Norazmin mengenali gadis itu dan berfikir mungkin dialah yang menjawap panggilannya tadi. Melihat kemerahan mata gadis itu, Norazmin mengagak ada terkandung pengertian yang tersembunyi.

"Mana Ana?"

"Ada dalam bilik tu.." Nurul Hana membawa mereka ke sebuah bilik.

Di sana Norazmin dan Puan Alimah terlihat sesusuk tubuh terbaring di tengah ruang. Tubuh yang tidak dikenali di tutupi dengan kain batik lepas. Ada beberapa orang yang sedang membaca surah Yassin. Dan di sisi tubuh tertutup itu, Norazmin mengenali Shah Effendi. Begitu khusyuk membaca dan sesekali menggosok matanya.

Norazmin memandang Nurul Hana. Sekan mengerti, Nurul Hana segera menunjuk tubuh yang terbaring itu dengan ibu jarinya pada Norazmin. Kemudian Nurul Hana berlalu tanpa menoleh lagi. Norazmin sempat melihat ada butiran air jernih menitis di pipi gadis itu.

Norazmin mendapati ibunya sudah tersedu. Akhirnya sebuah pengertian datang juga dalam diri Norazmin. Dia terduduk di tepi pintu bilik dengan kepala yang tertunduk lemah.

Tiba-tiba ada satu sentuhan di bahunya. Norazmin mendongak dan melihat senyuman di bibir Shah Effendi.

"Kita sama-sama kehilangannya."

Norazmin baru tersedar yang dia sedang menghadapi kenyataan yang pahit.

"Tidak..!! Ini tak mungkin terjadi.. tak mungkin!!" Jerit Norazmin sambil bingkas bangun meninggalkan bilik itu.

Puan Alimah sudah pun bergabung dengan Puan Zahara dan Puan Faridah. Ibu Shah Effendi juga turut sama berada di situ. Dengan tenang dan sabar Puan Alimah mendengar semua cerita yang disampaikan mengenai Herly Diana dan penyakitnya. Puan Alimah mula mengerti kini dengan perubahan Herly Diana.

‘Ana sendiri tak mahu Ana dikongsi sebagai seorang isteri, mak cik. Ana tahu Ana tak mampu. Ana tak mampu.. tak mampu.’

Puan Alimah menyebut nama Allah bila teringat kata-kata yang pernah diucapkan oleh Herly Diana.

Semasa mayat sudah siap dimandi dan dikapankan, Shah Effendi mendekati Norazmin yang duduk terasing di sudut rumah. Shah Effendi menepuk perlahan bahu Norazmin dan bersuara lemah.

"Min.., silalah ambil wuduk. Kita sama-sama menyembahyangkannya."

Norazmin masih terdiam.

"Bagaimana perasaan kau, begitu jugalah yang aku rasa, Min. Tapi apa boleh buat. Kita sama-sama kecewa. Dia meninggalkan kita bersama jawapan dan penyelesaian bagi masaalah kita. Dia ingin membahgiakan kita. Dan apa salahnya kita merelakan pemergiannya serta memenuhi permintaan terakhir darinya.."

Norazmin merenungi mata Shah Effendi yang merah menahan tangisan. Ada kejujuran terpancar di wajah itu.

"Dia mahu kita berdua menyembahyangkan jenazahnya."

Akhirnya terlaksana juga permintaan Herly Diana. Semasa belum mula bersembahyang, Norazmin dan Shah Effendi berpeluang menatap kali terakhir wajah Herly Diana. Wajah itu seakan tersenyum pada mereka. Dalam renungannya, hati Norazmin berbisik.

‘Kau berjaya dalam perjuanganmu merebut dua cinta sekali gus Ana. Aku kagum dengan mu. Aku benci pada keangkuhan ku. Selamatlah kau bersemadi, sayang..’
Bagi Norazmin jawapan bagi tiap perubahan Herly Diana telah didapati. Norazmin menyesal kini. Sekiranya dari dahulu dia mengetahui ini akan terjadi, sudah tentu dia tidak akan memaksa untuk mendapatkan jawapan bagi persoalan itu. Dalam erti kata yang lain, Norazmin tidak akan menanti hari kematian Herly Diana.

Namun segala-galanya sudah terjadi. Herly Diana sudah selamat dikebumikan. Satu pemergian yang benar-benar menggelapkan hidup masa depan tiga insan yang disayangi. Iaitu Puan Zahara, Norazmin dan Shah Effendi.

Sewaktu pulang dari tanah perkuburan, semua yang lain sudah beransur pulang. Shah Effendi termenung sendirian. Ketika itulah seseorang datang kepadanya dan menghulurkan dua sampul surat.

"Saya diamanahkan untuk memberi surat ini pada saudara. Yang satu lagi ni, berikan pada seorang lagi kenalan Ana. Saya rasa tentu saudara mengenalinya."

Shah Effendi menerima pemberian itu dengan senyuman hambar tanda terima kasihnya pada jururawat Ita. Dia meneliti nama yang tercatit di luar sampul surat itu. Tertera namanya dan satu lagi nama Norazmin.

Shah Effendi memandang sekeliling seolah-olah mencari seseorang. Tetapi orang yang dicari memang tidak kelihatan sejak di kuburan tadi. Shah Effendi ternampak Puan Alimah, tetapi dia tidak berniat untuk mengganggunya.

Keesokan harinya Shah Effendi pergi ke rumah Norazmin untuk menyerahkan surat itu. Tetapi Norazmin tidak ada di rumah. Shah Effendi hanya meninggalkan surat itu pada Puan Alimah dan meminta disampaikan salamnya.

Tiba di rumahnya Shah Effendi membuka suratnya yang memang sengaja tidak dibuka dari semalam. Terbuka sahaja lipatan lembaran itu, terjatuh sekeping gambar yang bagai sengaja di keratkan. Entah mengapa hati Shah Effendi berdebar-debar bila melihat gambar dirinya bersama Nurul Hana.

Shah Effendi masih ingat gambar itu dipetik oleh Herly Diana sendiri ketika mereka melawat pameran lukisan tidak lama dahulu. Dan bersamanya ialah gambar Norazmin dan Noreen. Tetapi gambar mereka berdua tidak ada bersama.

Shah Effendi mula membaca lembaran itu.


Kepangkuan Shah yang diingati..

Pada ketika Shah membaca warkah ini, tentunya Erly sudah berada jauh sekali. Maaf kerana Erly pergi tanpa pengetahuan Shah lebih dulu dan merahsiakan segalanya. Erly tak mahu kepergian Erly diiringi dengan tangisan dan simpati.

Erly harap Shah terima ini sebagai kenyataan yang meninggalkan kebahgiaan. Erly gembira kerana berkesempatan membahgiakan Shah. Erly akan tambah tenang di permakaman jika dengan ikhlas hati, Shah terima Nur sebagai pengganti Erly. Nur tidak kurang sempurna malah lebih sempurna dari Erly yang berpenyakit.

Hanya itu dan sentiasalah kirimi doa untuk Erly di sini.

HERLY DIANA

Menitis airmata seorang lelaki seperti Shah Effendi membaca lembaran itu. Hatinya benar-benar sedih. Dia belum dapat memastikan sama ada dia mampu atau tidak menerima Nurul Hana menjadi pengganti Herly Diana. Bagi Shah Effendi, biarpun mereka sama-sama wanita, namun Herly Diana punya kelebihan yang tersendiri. Sukar dicari pada gadis lain. Meski pun dirinya berpenyakit.

Apa yang tercatit di lembaran buat Shah Effendi, rupanya begitu jugalah yang tercatit di lembaran Norazmin. Norazmin baru membacanya setelah dua hari dia menerima dari ibunya.

Dia sudah cukup bersedih dengan pemergian kekasih yang dicintai. Setelah didesak oleh ibunya, baru dia membuka lembaran itu. Tidak disangka lembaran itu menambahkan lagi kesedihannya.

Gambar dia bersama Noreen terselit di lipatan surat itu. Gambar yang dipotong. Herly Diana meminta Norazmin menerima Noreen menjadi pengganti dirinya. Herly Diana juga ada menyatakan rasa bahgianya sekiranya masih terselit rasa cinta Norazmin pada dirinya. Dan yang paling menghibakan hati Norazmin ialah, Herly Diana masih tetap memohon restu dari Norazmin atas perhubungannya dengan Shah Effendi.

Norazmin menangis dan mengucup lembaran itu bertalu-talu.

‘Jika dari dulu Ana beritahu rahsia penyakit Ana, tentu dari dulu juga Min merestuinya, Ana. Min seorang lelaki.. lelaki mana yang sanggup bekongsi kasih? Tapi kalau Min tahu sebab-sebab keputusan ini Ana ambil, tentu Min merelakan demi kebahgiaan Ana.’

Untuk melepaskan kerinduan, Norazmin melangkahkan kaki ke perkuburan. Di sana telah ada seorang pemuda yang setia, sedang khusyuk membaca Yasin untuk kekasihnya.

Norazmin sedar betapa sucinya cinta Shah Effendi terhadap Herly Diana. Sesuci cintanya juga terhadap Herly Diana, jika Shah Effendi tahu.

Pada tafsirannya mungkin antara dia dan Shah Effendi, Shah Effendi lah yang paling berhak memiliki cinta Herly Diana. Kerana sikapnya yang lebih penyabar. Tidak seperti dirinya yang lebih mementingkan diri sendiri. Itulah penilaian Norazmin.

Di kejauhan apabila dia melihat kuburan yang masih merah itu, Norazmin rasakan Herly Diana masih hidup. Masih tersenyum padanya. Membuatkan Norazmin berfikiran tidak perlu mencari pengganti. Herly Dianalah gadis teragung dalam hatinya.

***TAMAT***

Selesai sudah karya pertama saya. Harap maaf jika kurang memuaskan bagi sesetengah pihak. Penulis menulis mengikut daya kreativiti yang di imagenasinya sendiri dan juga dari apa yang terlintas di fikiran. Semoga terhibur dan nantikan novel ke 2 saya, SIAPA AMIRA?? Terima kasih..

~Putri Lily~
posted by Penulisan2u @ 2:11 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
9 Comments:
  • At 14/1/09 8:58 PG, Blogger LeaQistina said…

    Salam Putri Lily,

    tahniah lea ucapkan. Tak sabar menantikan 'buah tangan' ini dalam bentuk 'buku' kelak.. semoga berjaya ye..

    ~LeaQistina

     

  • At 15/1/09 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihnyer...
    tamat jua pengakhiran cerita nih...
    thnkz penulis...
    pandai menjiwai cerita...
    wat lagi cerita yg best..
    nk lagi..
    nk lagi...
    -nua-

     

  • At 17/1/09 9:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik novel nih..benci+sedih=epi but akhirnya sedih...good...cara penggunaan bahasa mudah difahami...n cara penceritaan mmg mnarik...sentiasa menaik wpun kdg2 menimbulkan persoalan...apakah penyakit yg dihidapi???teruskan penulisan anda...syabas...i like the way u r writing...

     

  • At 21/1/09 2:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Terima kasih teman pembaca semua.. Bacalah karya novel ke 2 saya yg juga dipaparkan dalam ruangan ni, Siapa Amira?? Selamat membaca..

    Buat Lea,
    Insya-Allah.. skrg tgh bersemangat nak edit cerita ni. Moga Lea juga berjaya ye..

    ~Putri Lily~

     

  • At 26/2/09 2:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu...sedihnye..tersedu² sy mbaca cite ni..tahniah..

     

  • At 14/3/09 2:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah..sedih sgt cita nie..
    tp best..
    hope berjaya k..
    i wish luck for u..

     

  • At 19/3/09 1:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Terima kasih utk semua komen2 teman pembaca. Saya sgt menghargai kerana ianya menambahkan lagi semangat saya utk berkarya.. terima kasih.. :)

    ~Putri Lily~

     

  • At 3/12/09 4:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah puteri lily...
    sy suke sgt2..
    walaupun lambat ckit sy baca...
    huhuhu....
    tahniah puteri....
    walaupun ringkas,tp sgt menyentuh perasaan...
    tak semua penulis boleh buat apa yg puteri buat...
    tahniah sekali lagi...

     

  • At 26/4/11 10:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waduh meleleh juga airmata ni akhirnya...sedih sangat tapi best juga sesekali ending macam ni tapi.....ntahlah nak kata cam mana..apapun good try and wish all the best to you in your future write-up....kalau boleh selitkan lebih banyak unsur-unsur islami rather than western style for love story...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group