BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, November 17, 2008
Novel : Alamak, kena kawen 9
Nama Pena : sweetlavender

Bab 9
Alamak, kena kawen!
-kawen jugak ke-
Aku belek-belek tangan Jongos. Kesian kat dia, dah 3 jam tidur. Akibat dari kejadian malam tadi, tangan kiri Jongos patah. Aku ke tingkap. Esok nak kawen, macam mana ni. Aku takut nak telefon harabuji. Last-last aku call gak harabuji. Takut harabuji report police coz beloved grandchild hilang lebih dari 24 jam.
"Hello, harabuji, Cinta ni"
"Cinta, ke? Gong Chan ada dengan kamu, ke. Dia tak balik semalam". Kan aku dah kata, mesti dia risau giler coz cucu dia tak balik rumah semalam. Aku pon cerita kat harabuji semuanya. Hanya tawa harabuji yang kedengaran. Ada ke patut dia cakap aku ngan Jongos ni couple yang sweet. Malam-malam Jongos panjat rumah aku sampai jatuh tangga pon dikatanya sweet. Aku pon tak reti pemikiran orang tua zaman sekarang.
"Ok, harabuji on de way ke hospital ni. Take a good care of him, arasso"
"Arasso" balasku. Tengok, aku pon dah reti cakap korea sikit-sikit. Arasso. Aku pon tahulah bahasa asing ni. Contohnya bahasa pulau Seychelles. Masengkepukgelekek mage diponggose, ini bahasa Pulau Seychelles. Maksudnya, balik rumah. Kalau tak nak percaya sudah!!
Aku tengok Jongos dah bangun. Aku tengok muka dia redha je.
"Kenapa ni. Sedey sangat muka kau. Sebak aku tengok muka kau macam gini"
"Mana tak sedey. Esok nak kawen, hari ni patah tangan. Dahlah yang patah ni tangan kiri. Macam mana aku nak menulis lepas ni. Sakit tau tak. Kau lah ni tolak aku". Aik, nak salahkan aku pulak
"Kenapa salah aku pulak. Yang kau gatal sangat pergi panjat tingkap rumah aku kenapa. Aku tak suruh pun. Kau je yang memandai. Nasib baek harabuji tak marah tau. "
"Habis, macam mana kita nak kawen nanti."
"Tak payah kawen lah Jongos. Aku pergi cari orang lain ganti kau". Aku tengok muka Jongos cemberut. Aku cubit pipinya. Terus merah..
"Pendek, aku lapar"
"Hish, lapar je. Kau duduk diam-diam kat sini, aku pergi makanan kat bawah"
Aku pon turun ke café untuk beli makanan untuk dia. Aku beli chocolate ngan sandwich untuk Jongos. Orang sakit baik makan chocolate, aku dengar orang cakap lah. Selesai bayar, aku nak keluar dari café tu. Aku tertengok satu mangga Jepun. Aku tahu si Jongos ni suka baca mangga coz aku tau dalam beg dia tuh penuh mangga jepun. Aku pon rembat satu. Siap bayar, aku pergi bilik Jongos.
Si Jongos ni tidur lagi. Harabuji pon tak sampai-sampai lagi. Aku tuang cordial orange dalam gelas. Sandwich aku letak dalam pinggan. Aku buang sweater yang aku pakai ni. Hari ni aku pakai tube je coz cuaca panas sangat. Aku kejutkan Jongos. Dia tengok aku pelik je
"Aku tak pernah tengok kau pakai macam nih. Cantik. Kau pakai tube ni buat kau nampak tinggi sikit. Ok dari singlet yang biasa kau pakai pergi sekolah tu."
"Amboi, happy kritik orang. Thanks but no thanks. Kau pon apa kurangnya. Pagi petang siang malam pakai shorts, t-shirt, sneakers. Lepas baby kita keluar, aku tak nak kau pakai macam ni lagi. Papa tak sepatutnya ranggi tahu."
"Ok, tapi aku tak janji ok. Mana makanan, aku kebulur ni" Aku hulur makanan tu kat dia. "Kau ni Pendek, asyik instant je. Bila nak belajar masak."
"Malas, dan tak ada nawaitu nak belajar masak pon. Kat rumah kau ada maid, buat bende aku susah-susah belajar masak. Lagipun, mana aku ada masa nak study lagi, nak masak lagi. Wasting my time". Aku tengok Jongos diam je. Dia makan sampai habis. Lepas tu, aku hulur mangga jepun tu kat dia. Happy sangat muka dia.
"Kau ada pen tak"
"Pen? Ada, kenapa"
"Bak sini. Aku biasa tulis nama pemberi pada setiap hadiah yang aku terima". Pelik betul mamat nih. Aku hulur jelah pen kat dia. Aku tengok dia pegang pen tuh kat kanan kanan tapi kekok je. Patutlah, aku lupa si Jongos ni kidal.
"Kau boleh tulis, tak. Kalau tak boleh, aku tolong"
Aku tengok dia geleng. Dasar lelaki, ego tinggi melangit. Aku nak tolong tulis pon tak bagi. Aku tengok dia terkial-kial tulis ngan tangan kanan. Kesiannya, macam budak tadika baru belajar menulis. Aku ambik tangan kanan Jongos.
"Let me help you, Jongos" kataku lembut. Aku pegang tangan kanan dia. Aku genggam tangan dia kuat-kuat. Aku rasa tangan Jongos macam ketar-ketar sikit. Gabra la tuh. Aku pon start pegang tangan Jongos untuk bimbing dia tulis nama guna tangan kanan.
"Lembutkan sikit tangan kau tuh. Tak payah ketar-ketar. Cepatlah aku bawak tangan kau nih". Aku rasa tangan Jongos dah lembut sikit. Kami pon start tulis sama-sama. Aku rasa romantic ngat. Tangan aku ngan tangan dia tulis bersama-sama.
from Cinta a.k.a Jjalbeun
Aku pon pelik, mende la maksud Jjalbeun ni. Jongos suka ngat panggil aku gitu selain pendek. Lepas siap tulis, aku tengok muka Jongos. Merah menyala. Takkan Jongos malu, kot. Jongos cepat-cepat masuk dalam blanket. Aku pusing belakang, tersenyum. Malu sampai macam tuh sekali. Tiba-tiba pintu diketuk. Harabuji sampai.
"Mana Gong Chan"
"Tidur harabuji"
Keesokannya..
Aku tengok semua yang aku jemput ada kecuali seseorang. Seseorang yang masih aku sayang. Hakimi tak datang pon ke wedding aku hari ni. Aku tengok Jongos yang berpakaian pengantin dengan tangan berbalut.
"Kau gila ke baju pengantin warna hitam" soal Amira.
"Kau ingat aku ni bengong ngat ke, ha. Ni semua idea bakal laki aku tu la. Semuanya nak warna hitam."
"Hish, teruk betul. Sebab tu la korang ni ditimpa malang. Semua nya gara-gara warna yang korang pilih la. Tengok tok kadi dah sampai."
Aku tengok tok kadi tu datang duduk depan Jongos. Muka Jongos pucat lesi. Ada ke patut dia pergi shake hand dengan si tok kadi tuh.
Lima kali Jongos ulang akad nikah. Kali pertama tak ingat langsung. Kali kedua tak ingat nak sebut nama ayah aku. Kali ketiga tak ingat sebut jumlah mas kawen. Aku nak tengok kali keenam dia tak ingat sebut mende pulak.
"Aku terima nikahnya Cinta Adriana Binti Rizal dengan mas kahwin RM 80.00 dibayar tunai" Fuhh, lega aku. Nasib baek lepas. Kalau tak sampai esok la aku ngan Jongos tak kawen lagi. Aku cium tangan Jongos. Jongos cium ubun-ubun aku. Ketar siot mulut dia. Lepas tu kitorang tukar pakai gaun pulak. Untuk sesi potong kek, mama berpasangan ngan harabuji untuk iring aku ngan Jongos. Selesai potong kek, kitorang suap-menyuap. Tiba-tiba..
"Cium..cium..cium.." aku tersentak. Alien mana pulak memandai je suruh aku cium si Jongos ni. Aku tengok muka Jongos pon seposen je. Permintaan untuk kitorang cium makin tinggi. Tiba-tiba aku tarik Jongos. Serabut dengan desakan orang ramai. Badan Jongos terdorong ke belakang. Biasanya lelaki yang tarik pompuan, ni terbalik pulak. Aku hadang badan dia ngan tangan aku. Aku tengok dia pucat semacam jer..
CUPPPPPP…
Aku benamkan mulut aku kat bibir Jongos. Lepas tu Jongos berdiri semula. Aku tengok dia semput. Selesai menyedut inhaeler, Jongos bisik kat telinga aku.
"I love the way you kissing me. Saranghaeyo.." ujar Jongos. Mataku terbelalak. Walaupun aku tak paham mende maksud saranghaeyo tu tapi aku tetap berdebar-debar..


Malamnya ..
Aku sedar Jongos sedang memerhatikanku yang sedang bertuala paras peha. Dia diam tidak berkutik ketika aku sedang mengeringkan rambut. Dia hanya tersenyum jika ada percikan air hinggap di wajahnya. Aku juga senyum. Melemparkan senyuman paling menggoda padanya. Matanya dikenyitkan padaku. Dia sudah tidak berbaju. Menampakkan tubuhnya yang putih melepak itu padaku.
Dadaku bergetar. Dia memelukku dari belakang. Dia kelihatan seksi malam ini. Sangat kacak, berbanding hari-hari sebelumnya. Aku dengar dengusan nafasnya di telingaku. Leherku diciumnya berkali-kali. Aku tersedar dari sesuatu. Aku tolak Jongos sepenuh hati. Jongos shock ngan tindakan aku tadi.
"Kau ingat kan plan kita. Aku tidur atas katil, kau tidur atas sofa. Lepas harabuji balik Korea baru kita tidur bilik masing-masing"
"Aku ingat la, pendek. Tadi, aku test je. Mana tau jadi." .
TEST!! Aku gubra tahap cipan dia kata ni semua test. Hish memang sengal. Lepas solat, aku tidur dengan nyenyaknya di katil.
Mata Danish terkebil-kebil merenung siling. Sampai hati kau pendek. Aku sayang kat kau tapi macam ni kau layan aku. Kau suruh aku tidur kat bawah. Tahu tak kat sini keras. Sakit badan aku. Sampai hati kau. Kecik hati aku.
"mianhada, saranghada" kata Jongos dengan air mata yang mula turun..
posted by Penulisan2u @ 2:05 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
25 Comments:
  • At 17/11/08 2:59 PG, Blogger hanya AKU said…

    hahahaaa...
    lwk weiyhhhhh....

     

  • At 17/11/08 8:20 PG, Blogger zue_amin said…

    waaaa...nice2...
    nape pendek sgt citer nie???...
    panjang la sket...
    huhuhu...
    god job!!..O_~v

     

  • At 17/11/08 9:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ejenyew camni ar...manga...bkn mangga,kalo mangga..mangga mkn ar

     

  • At 17/11/08 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar cpt ar sambung ........panjanglah sikit cite ni

     

  • At 17/11/08 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...
    tp agak kebaratan la...
    tp ape2 pon gudluck la ek..

     

  • At 17/11/08 9:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    isyh...kesian giler si jongos tu...
    tak baik pendek buat macam tu kat jongos...

     

  • At 17/11/08 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    isyh...kesian giler si jongos tu...
    tak baik pendek buat macam tu kat jongos...

     

  • At 18/11/08 11:46 PG, Blogger norul'ainmatsom said…

    comel nyer citer ni,,
    hahaha...
    bes sgt....

     

  • At 18/11/08 3:09 PTG, Blogger najwaSHAHRIR said…

    cpat2la sambong..
    ASAP!~
    g00d job..

     

  • At 18/11/08 11:21 PTG, Blogger sweetlavender said…

    a10tion!!!
    n3 baru akn dimasukkan pada 5/11..sowie kalau lmbt sgt..saya kene pergi kem remaja selama sebulan..huhu...6ti sy smbg blk lepas 2 minggu k..bubbye!!

     

  • At 22/11/08 1:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smpi ati pndk wat jongos cam tu..
    cian jongos..
    pe2 hal pun smbung la cpt..
    ak nk tau ending die..

     

  • At 23/11/08 11:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni boleh la tahan...tpi tolongla jgn ckp diorang nie ISLAM...sya yg ISLAM nie rasa malu bca cter mcm nie...MasyaAllah...lgi 1 tlg la kawal cara penceritaan 2...jgn merapu sgt...laman web nie bdk umur 12 thn pown ada bca...x sesuai mereka d dedahkan dgn cara ini...MasyaAllah...apa la nak jdi...umat akhir zaman...

     

  • At 24/11/08 11:08 PG, Blogger mira hamid said…

    sokong kat atas nie...boleh klu nak wat romantik 2 tp jgn over sgt..saya yg dh matang pon x penah pikir benda2 ni...neway gud story..^^

     

  • At 24/11/08 8:36 PTG, Blogger a[l2]isa shi[l2]ahata said…

    5/11?
    bkn da lps ke?
    err..
    cpt larh..
    x sbr nk baca
    lagi!!

     

  • At 27/11/08 3:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat merapu cite ni..
    sangat kebaratan..
    sye yg lebih tua dr penulis nie pun x pena pikir bende2 yg x lok sejauh nie..

     

  • At 30/11/08 7:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...betul 2...harap pihak penulisan2u dpat pantau cter2 mcm ni...x elok...

     

  • At 2/12/08 10:34 PTG, Anonymous arisa said…

    bila nk update!!!!!
    cek serang hang bru taw!!
    huehuehue...
    cpt larh...
    adeyh...

     

  • At 4/12/08 6:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adakah ini penulis yg same tulis cite khwin kontrak 2? kalu ye knp penulisan saudari kali nie begitu berlainan dari nOvel n cerpen sebelOmnya? sy suka penulis yg tulis nOvel khwn kontrak 2..bgus n bnyak tunjukkan kekuasaan Allah..

     

  • At 16/12/08 9:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bukan sebut mas kahwin masa akad tu sunat ke. Yang wajib diberi.. bukannye sebut time akad. Huhu...

     

  • At 22/12/08 2:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wallaweiiiii

     

  • At 25/3/09 12:01 PG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    cian danish..patot la die sanggup wat accident kat cinta kan..
    upenye die suke kat cinta dah lame dah..

     

  • At 30/1/10 6:53 PTG, Blogger ..TeRaTaK aUra.. said…

    jjalbeun tu maksud dier pendek.
    saranghaeyo tu i love you..
    aku prnah blajar korea dan fasih skrang kalah bm aku

     

  • At 26/3/10 9:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ha a.. tolong la paham.. nama cam islam, siap akad nikah lagi, pastu ada plak budaya barat..cam gene ni... apo lah agak nya yang nk dsampaikan..

     

  • At 13/4/10 2:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what kind of story is this...kat manelah iman wktu tulis cite nie. kecik2 dah pandai..

     

  • At 20/10/12 7:27 PTG, Blogger liyananadia98 said…

    kelakar n comelll sngt!i like it!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group