BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 01, 2008
Novel : Cinta 99 Hari 23
Ratubulan
ratu.bulan.antasya@gmail.com

FINAL: MY LOVE

Hari ke 98.

Blue memandang sayu potret gambar yang tergantung di dinding biliknya. Gambar mama dan papanya yang telah lama meninggalkannya. Dia hampir terlupa bahawa mereka adalah ibubapa kandungnya sehinggalah baru-baru ini dia teringatkan mereka. Kejam? Ah, dia tidak kisah kalau ada orang kata dia telah lupakan ibubapa kandungnya tapi itulah hakikatnya. Masa yang Allah S.W.T peruntukkan untuknya bersama dengan kedua ibubapa kandungnya terlalu singkat sehingga dia tidak ingat memori sewaktu ibubapanya masih hidup.

Kedua ibubapanya meninggal dunia masa dia berumur 3 tahun. Apa yang dia ingat, masa tu mama menciumnya dan mengucupkan selamat tinggal. Papa pula berjanji nak beli anak patung banyak-banyak. Dan, dia berhenti menangis.

Blue tersenyum kelat. Entahlah, macam mana dia boleh berhenti menangis bila papa menyogoknya dengan anak patung, dia sendiri tidak tahu mungkin dia memang seorang yang gila dengan anak patung. Tapi sejak tinggal dengan ibu, ibu tak benarkan dia menyimpan anak patung. Untuk menyenangkan hatinya, ibu menyogoknya dengan teddy bear.

Teddy Bear berbentuk panda yang dihadiahkan oleh ibunya masa hari jadinya yang ke-7 tahun dipeluknya. Ingatannya ligat memutar kembali zaman kecilnya. Dia tidak ingat bagaimana mama dan papanya meninggal tapi menurut apa yang Puan Hamidah yang juga merangkap ibu angkatnya berkata, mama dan papanya meninggal akibat kemalangan jalan raya di luar negara.

"Mereka ke sana untuk apa?" tanya Blue pada tahun lepas.

"Papa kamu nak selesaikan hal yang tertangguh sebab dia nak menetap di Malaysia. Ibu tak tahu sangat pasal apa, tapi mama kamu ada kata dia nak lelong rumah."

"Lelong rumah? Kenapa pula?"

"Sebab papa kamu nak buka perniagaan di sini. Dia nak buka café ataupun restoran tapi tak cukup bajet. Kami cadangkan buat pinjaman tapi papa kamu tu jenis yang tak suka pakai duit orang selain duitnya sendiri. Dia takut kalau perniagaannya tak menjadi, anaknya akan hidup melarat. Papa kamu sanggup berusaha dengan duitnya sendiri semata-mata mahu lihat kamu hidup gembira," terang ibunya lagi.

Serta-merta air matanya mengalir. Kerana mahukan hidupnya senang dihari kemudian, mereka berdua sanggup lakukan apa saja untuknya. Tapi bukan itu yang dia mahu. Kalaulah masa tu dia boleh bersuara mungkin dia dapat menghalang mama dan papanya pergi ke sana tapi ajal dan maut di tangan Allah S.W.T.

"Sebenarnya, mereka sayangkan Adik. Mereka sayangkan Adik sebab itulah mereka tinggalkan adik. Hati ibubapa mana yang tak sayangkan anak mereka sendiri. Malah, ibu masih ingat lagi betapa sedihnya mama Adik sebelum berlepas keluar negara. Mereka terpaksa tinggalkan Adik bukan sebab mereka fikir bawa Adik melecehkan tapi sebab mereka tak mahu ada sesuatu yang buruk berlaku pada Adik. Lagipun Adik memang takut dengan bunyi kapal terbang masa tu," tambah ibunya lagi.

Blue mengesat air matanya yang mula mengalir deras. Tiba-tiba bahunya di sentuh seseorang. Dia mendongak. Puan Hamidah tersenyum manis memandangnya.

"Ibu… tiba-tiba Adik teringatkan mama dan papa… tiba-tiba Adik rasa macam kejam sangat sebab dah lupakan mereka… macam mana ni? Mesti mama dan papa marahkan Adik nanti," tubuhnya terus didakap ibunya. Pelukan erat dan hangat dari ibunya itu sedikit sebanyak menyembuhkan hatinya yang lara.

"Dah, dah, jangan menangis lagi. Bukan ke ibu dah kata, kalau Adik menangis sebab mama dan papa Adik, mesti roh mereka tidak akan tenang di atas sana," pujuk ibunya. "Siapa kata Adik dah lupakan mereka, kalau Adik lupakan mereka mesti Adik tak dah buang gambar tu. Adik masih gantung gambar arwah mama dan papa Adik itu tandanya Adik tak lupa mereka," pujuk ibunya lagi.

Pelukkan di lepaskan. Dia mengesat air matanya yang mengalir sambil cuba mengawal perasaannya. Sekali lagi dia menatap gambar kedua ibubapa kandungnya. Dia terasa seolah-olah mereka sedang tersenyum memandangnya sambil memesan supaya terus kuat menghadapi dugaan hidup yang berliku. Tidak lama selepas itu dia mengukirkan senyuman manis.

"Haa… macam tulah anak ibu. Senyum sepanjang masa," Puan Hamidah memeluk anaknya itu. "Eh, lupa pula. Tadi, Ashraf telefon dia nak cakap dengan Adik tapi ibu ingat Adik tidur lagi."

Blue kembali senyap. Dia merenung lantai biliknya. Entah kenapa wajah Ashraf berada di lantai biliknya. Nak dipijak? Sayang pula…

"Ibu dengar dia nak pergi luar negara," ujar ibunya lagi. "Esok dia akan bertolak. Patutlah beberapa hari ni, ada orang lihat mereka sibuk memunggah barang ke lori rupanya Ashraf nak pindah. Kenapa Adik tak beritahu ibu?"

"Oh yakah? Adik pun tak tahu sangat la ibu. Adik ada dengar juga, ingatkan dia tu memain. Yelah ibu pun tahukan dengan perangai Roswell yang selalu tak kering idea nak buli Adik," bohongnya.

"Tulah salah Adik jugak."

"Kenapa pula?"

"Sebab Adik asyik fikir yang Ashraf tu acuh tak acuh je. Mungkin sebab tulah Adik anggap semua ni mainannya saja. Cuba sesekali tu fikir positif sikit," ujar ibunya.

"Fikir positif?" Blue mengeluh lemah. ‘Selama ni aku tak berfikiran positif ke?’ detis hatinya.

"Dah!" ujar ibunya sedikit mengejutkannya dari lamunan. "Jangan asyik mengeluh saja. Tak baik tau mengeluh. Tu, telefon tu sampai bila Adik nak biarkan telefon tu berdering? Angkatlah. Mungkin Ashraf yang telefon."

Setelah beberapa saat, barulah dia tersedar handset di atas katilnya berdering. Ibunya sudah pergi melangkah keluar dari biliknya. Pintu bilik ditutup rapat dari luar. Handsetnya masih berdering. Sejak semalam Ashraf cuba menghubunginya tapi sengaja dia tidak mahu menjawab panggilan dari Ashraf. Tapi sampai bila? Sampai nasi jadi bubur?

"Hello," setelah mengumpul sekuat tenaga dia menjawab panggilan dari Ashraf.

"Hey," sapa suara Ashraf dari hujung talian. "Aku ingat kau tak nak jawab telefon."

"Sebab telefon ni memekak, aku angkatlah," jawabnya selamba. "Kau nak apa? Kata nak pergi New York. Takkan tak pergi-pergi lagi?"

"Aku tahulah kau nak halau aku. Yelah, orang tu dah dapat pikat Hafiz semula, jadi aku ni tak diperlukan lagilah," ujar Ashraf seolah-olah sedang menyindirnya.

"So?" tanyanya lagi. Ego. "Kan aku dah bagi amaran pada kau awal-awal lagi, kau takkan berjaya pikat hati aku."

"Aku tahu," jawab Ashraf menghela nafas panjang. "Aku cuma nak jumpa kau esok sebelum aku bertolak. Boleh tak?"

"Nak buat apa?"

"Datang jelah esok. Kita jumpa kat tepi pantai. Bawa harta karun aku sekali," terus talian di matikan. Serentak dengan itu Blue mendengus marah. Entah apa yang di marahkannya dia sendiri tidak tahu.

"Budak ni bukannya nak jumpa aku tapi nak harta karun dia tu!" dia mencapai teddy bear kesayangannya dan menumbuk-numbuk teddy bear itu seperti dia menumbuk makhluk asing yang selalu menggucar-kacirkan hidupnya.

************

Hari ke 99.

"Nah, harta karun kau ni. Ambillah. Buat menyemak almari aku je," dia menghulurkan sebuah beg plastic kepada Ashraf sebaik sahaja kelibat mahkluk asing bermata hijau itu datang menghampirinya.

Ashraf menyambutnya sambil tersenyum sinis. Entah kenapa dia rasa macam dunianya kembali bercahaya sebaik sahaja dapat berjumpa dengan Blue. Mungkin inilah dinamakan cinta.

"So, kau dah terima Hafiz semula?" Ashraf mula bertanya. "Aku dengar dia ada minta couple dengan kau semula."

"Tahulah aku nak buat macam mana. Aku sengaja buat gempak. Esok aku bagitahulah dia. Aku nak seksa Hafiz dulu supaya dia tahu bagaimana peritnya aku menunggunya," ujar Blue selamba.

"Jangan kau seksa diri kau sudah."

"Kenapa pula aku nak seksa diri aku?"

Ashraf sekadar mengangkat bahu.

"So, kalau aku tak de nanti jangan rindukan aku tau."

"Tiada siapa nak rindukan kaulah," Blue menjeling tajam.

"Jangan nakal-nakal juga."

"Aku tak nakallah!"

"Dan jangan biarkan orang membuli kau."

"Hanya kau saja yang selalu buli aku," Blue menjawab.

Ashraf tersenyum. Tapi kali ini senyumannya ikhlas. Ini kali pertama Blue melihat senyuman Ashraf. Rupa-rupanya makhluk asing ni tahu senyum.

"Aku gembira sebab kau tak menangis," ujar Ashraf lagi.

"Haa… kau mesti menangis bukan? Kau mesti dah jatuh cinta dengan akukan? Hafiz cakap macam tu. Tulah, kan aku dah bagi amaran awal-awal, jangan jatuh cinta dengan aku sebab hati aku hanya pada Hafiz seorang saja," dengan angkuhnya dia berkata.

"Aku tak menangis."

"Tipu… Kak Mira telefon aku beritahu yang kau…"

"Tapi aku memang dah jatuh cinta pada kau," sambung Ashraf pantas memotong kata Blue sehingga membuatkan Blue terdiam seketika untuk beberapa minit.

"Apa?" tanya Blue inginkan kepastian sekali lagi. Rasanya Ashraf ada sebut sesuatu yang langsung tak difikirnya atau mungkin dia sedang berkhayal.

Kedengaran Ashraf menghela nafas panjang. "Kakak aku cakap kadang-kala kita perlu buang perasaan ego yang menguasai diri untuk mendapat kebahagiaan. Aku memang ego tapi dalam masa yang sama kau juga memang ego. Apatah lagi kau ni perempuan takkanlah aku nak paksa kau cakap ‘I love you’ kat aku dulu. Aku tak nak jadi macam kes Hafiz. Dia sukakan kau tapi tak berani nak luahkan perasaannya pada kau dan akhirnya dia menyesal," ujar Ashraf sambil mengeluarkan baju sejuknya dari beg plastic yang baru Blue pulangkan kepadanya terus di sarungkan di tubuh Blue yang masih terpinga-pinga. "So, I just wanna to say, I love you, NorAyana Maisara," ucapnya memandang tepat mata biru itu.

Mata bertentangan mata. Sepasang mata biru memandang tepat sepasang anak mata berwarna hijau milik Ashraf. Tiba-tiba dia rasa jantungnya seolah-olah berhenti berdenyut apabila Ashraf meluahkan perasaan kepadanya. Sukar hendak dia percaya bahawa Ashraf meluahkan perasaan. Ashraf sukakan dia? Malah sebut nama sebenarnya?

"Kau… kau tahu nama…"

"Aku tahu segala-galanya tentang kau, NorAyana Maisara."

Entah kenapa perasaannya sebak sangat. Ini adalah kali pertama orang luar memanggilnya dengan nama penuhnya. Dan orang itu adalah Roswell. Malah Hafiz pun tak pernah memanggilnya dengan nama penuhnya tapi Roswell…

"Roswell…"

"Tahniah sebab dapat cari cinta kau kembali. Jangan risau aku takkan ganggu kau lagi. Aku kena pergi sekarang. Esok aku akan bertolak ke New York," dia mengeluarkan sesuatu dari poket seluarnya. Sebuah MP3. Earphone yang bersambung dengan MP3 tersebut di letak di kedua-dua telinga Blue yang masih lagi terkejut dengan pemberian pelik dari Ashraf. "Aku tak nak paksa kau tapi sebenarnya aku juga tak mahu kalah. Walauapapun semua keputusan berada ditangan kau. Sama ada kau sukakan aku atau tidak, aku tetap sukakan kau. Selamat tinggal. Aku pergi dulu," ujarnya sebelum menekan butang ON pada MP3 tersebut dan dia segera berlalu dari situ.

Belum sempat Blue hendak berkata sesuatu, kedengaran satu music di telinganya. Music yang pernah popular satu ketika dulu. Orang kata music tu dah lapuk tapi…

An empty street
An empty house
A hole inside my heart
I’m all alone
The rooms are getting smaller
I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together


Pada saat itu dia mula teringatkan detik-detik bersama dengan Roswell. Kali pertama dia berjumpa dengan Roswell di tangga dan bermula dari situlah ‘perkenalannya’ dengan Roswell. First kiss yang berlaku secara tidak sengaja… dia yang ingin menumbuk Roswell tapi terkena dinding… masa balik pula dia terbetis kaki Roswell yang sedang duduk di kebun Pak Sudin… dia jatuh tersungkur… mereka bergaduh lagi...

Oh yeah
And all my love
We’re holding on forever
Reaching for the love that seems so far
So I say it in a breath
Hope my dreams will take me there
Where the skies are blue
To see you once again my love
All the seas go coast to coast
Find the place I love the most
Where the fields are green
To see you once again my love


Dan pertemuan mereka dipanjangkan lagi dengan kejadian di kantin, tika dia bangun bersorak hendak memikat Hafiz, muncul Roswell di sebelahnya menerima cabaran kawan-kawannya untuk memikat Blue… Pertemuan demi pertemuan tidak diundang membuatkan dia semakin mengenali Roswell dan adakah ini destinasi cintanya? Adakah ini menunjukkan dia mempunyai jodoh dengan Roswell?

I tried to read
I go to work
I’m laughing with my friends
But I can’t stop
To keep myself from thinking


Tapi Roswell…


Oh no
I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together
Oh yeah


Blue melihat Roswell melangkah pergi menuju ke kereta. Kak Mira sudah menunggu di dalamnya. Sebentar lagi, Roswell akan melangkah masuk ke dalam perut kereta dan akan pergi meninggalkannya.


And all my love
We’re holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say it in a breath
Hope my dreams will take me there
Where the skies are blue
To see you once again my love
All the seas go coast to coast
Find the place I love the most
Where the fields are green
To see you once again


"Kakak aku cakap kadang-kala kita perlu buang perasaan ego yang menguasai diri untuk mendapat kebahagiaan. Aku memang ego tapi dalam masa yang sama kau juga memang ego. Apatah lagi kau ni perempuan takkanlah aku nak paksa kau cakap ‘I love you’ kat aku dulu. Aku tak nak jadi macam kes Hafiz. Dia sukakan kau tapi tak berani nak luahkan perasaannya pada kau dan akhirnya dia menyesal."

Kata-kata Roswell tadi masih lagi segar di benaknya.


To hold you in my arms
To promise you my love
To tell you from my heart
You’re all I’m thinking of
Reaching for the love that seems so far



Ya. Memang aku sukakan Hafiz dulu dan aku berani luahkannya dulu sebab aku takut kehilangan Hafiz. Aku sanggup malukan diri aku untuk pikat Hafiz semula sebab masa tu aku memang sukakan dia. Dan sekarang aku nak buat pengakuan yang aku…


So …So I say it in a breath
Hope my dreams will take me there
Where the skies are blue
To see you once again my love
All the seas go coast to coast
Find the place I love the most
Where the fields are green
To see you once again my love
See you in a prayer
Dreams will take me there
Where the skies are blue
To see you once again my love
All the seas go coast to coast
Find the place I love the most
Where the fields are green
To see you once again my love


"ROSWELL!!!" jeritnya.

Ashraf yang sedang membuka pintu kereta Kak Mira berpaling apabila Blue menjerit memanggilnya. Dia tersenyum.

"So, kalau kau jerit memanggil aku itu bermakna kau sukakan aku," kedengaran suara Ashraf di corong telinganya setelah lagu My Love dendangan Westlife habis berkumandang. Blue tersenyum kelucuan memandang Ashraf. "Dan, kalau kau senyum itu bermakna aku dah berjaya pikat kau," ujar suara yang telah di rakam oleh Ashraf terlebih dahulu kedengaran di telinganya lagi. Tiba-tiba air matanya mengalir. Tak tahulah bagaimana hendak gambarkan perasaannya pada ketika itu. Sedih kerana Ashraf hendak pergi meninggalkan dia. Gembira sebab akhirnya dia berjaya temui cinta sejatinya.

Ashraf mengangkat tangan memberi isyarat kepadanya sebelum berlalu masuk ke dalam kereta. Kereta yang dipandu oleh Kak Mira meluncur laju meninggalkan kawasan pantai. Blue tersenyum lebar sambil mengesat air matanya. 99 hari bersama Roswell. 99 hari dengan kisah cintanya dengan Roswell. Dan akhirnya pada hari ke 99, dia menemui cinta sejatinya… dengan makhluk asing bermata hijau dari Roswell. Ashraf Danish.

"I Love You, Roswell," hari itu dia menolak ke tepi egonya dan membebaskan perasaannya yang selama ini dalam diam tersimpan untuk Ashraf Danish. Dan pada masa itu Blue dapat rasakan hilang satu beban yang dipikulnya selama ini. Beban dimana dia menafikan perasaan cintanya. Blue menghela nafas lega…

"Semoga kita berjumpa lagi," ujarnya sambil mengesat air matanya yang masih tidak terhenti mengalir. "And by the way, janganlah menangis sebab aku hanya pergi buat sementara sajalah. Actually, Kak Maria nak berkahwin kat New York, selepas perkahwinan Kak Maria, aku akan balik semula…" kedengaran suara Roswell ketawa terbahak-bahak di telinganya. Dengan muka merah padan, dia mencabut earphone dari telinganya dan menjerit sekuat hati.

ROSWELL!!!

Di dalam kereta, Ashraf ketawa terbahak-bahak…

Tulah, siapa suruh EGO lagi… kan dah kena….


And all my love
We’re holding on forever
Reaching for the love that seems so far
So I say it in a breath
Hope my dreams will take me there
Where the skies are BLUE
To see you once again MY LOVE
All the seas go coast to coast
Find the place I love the most
Where the fields are GREEN
To see you once again MY LOVE

-TAMAT-
posted by BLOGGER @ 6:59 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
99 Comments:
  • At 1/8/08 8:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaaa..best sgt cite ni.5 stars 4u =)
    lov ur story..xbosan bace..interesting.huhu..the end pun..hari2 tggu smbungn cite neh..nway,buat la lg novel2 len lak..
    gud work!! daaa..
    -farah-

     

  • At 2/8/08 12:20 PG, Anonymous Kak Engku said…

    Good work gerl , well done .. nxt time be careful with ur spelling yeah ... :-)

     

  • At 2/8/08 6:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer...awak buatlah novel yang lain lg... tak bosan baca cerita awk ni...

     

  • At 2/8/08 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wau!!!!!!!
    interesting...
    bez lol citer niey>>>
    cute gler,,,
    watla sambungn citer niey..
    versi 2...
    kas3...
    pepepon...citer ni mmg bez
    keep it up!!!chaiyyo!!

     

  • At 2/8/08 12:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uwaaaa beshnye...
    sdey la plak coz da abes...x puas la bce..
    tq da wat cter yg besh n sempoi...
    enjoy gler bce(^_~)

     

  • At 2/8/08 1:26 PTG, Anonymous naja said…

    congrats kat pnulis coz buat cter gempak macm nie!!!!syok gler!!!!

     

  • At 2/8/08 8:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    owhh.....so sweet!!!
    very happening ending!!
    i really lurf it!!
    sday gk cz cite ney da abeh!!
    to auther, wt r lg cite len!!
    sy nantikan taw!!sy tggu!!
    wt novel pu xpe, lg bgs!!
    tahniah!!chaiyo gurl!!
    muuuaaaahhh99999999x

     

  • At 2/8/08 11:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dalam byk2 novel yg saye dah bace..
    novel awak yg paling amat best..
    simple..tak byk melalut sgt..
    tapi mmg btol2 masuk ke jiwa..
    sgt suke n kalu citer nih buleh buat movie pon best gak..hehe
    smoge berjaye utk awak
    n thanks sbb hidangkan kitorg ngan citer yg best camnih..
    lots of luv..

     

  • At 3/8/08 11:03 PG, Blogger ratubulan said…

    terima kasih atas komen anda semua. Terima kasih banyak2 juga pada muzri sbb menyiarkan novel sy ini. Dan kepada pembaca C99H, terima kasih kerana setia menanti sehingga akhir cerita. Sy akan usahakan untuk publish novel ini... terima kasih.
    REGARD,
    RATU BULAN

     

  • At 3/8/08 11:10 PG, Anonymous KIMIZA said…

    uhuks...best sgt cter nie..

     

  • At 3/8/08 2:12 PTG, Blogger MUZRI said…

    Ratu bulan.. kalau nak publish. dah siap manuskrip.. saya leh perkenalkan dengan syarikat penerbitan..

     

  • At 3/8/08 9:48 PTG, Blogger cik pinat.... said…

    sgt besh!!!sedey novel ni da abih...huk...

     

  • At 3/8/08 9:49 PTG, Anonymous azie941801 said…

    very nice.cute..kadang2 kte x tahu pun org yg dekat ngan kte sbarnye cnte kte.kte sibuk mcari cinta yg x tbls.anyway good job.

     

  • At 4/8/08 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu die nak blk lg knp die berhenti sklh?

     

  • At 4/8/08 10:17 PG, Anonymous baby said…

    wah!!terlebih suda!!
    hahah..best giler...syiok sgt bce..hri2 bkk blog sbb nk bce ur novel...best best best!!!

     

  • At 4/8/08 12:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Wah...!!....best giler ar...kalo dtayangkan kat tv uat drama pun ok gak...grenti mletup....cerita yg tersendiri dan ending yg baik...gud luck ratu bulan...

     

  • At 4/8/08 12:27 PTG, Anonymous luvzie said…

    ending y menarik....
    best..kalu dibuat novel kompom dpt smbutn y hangat tp kene panjng kan lagi la watak tue sehingga alam dewasa...
    pe2 pun gud luck...wish u all da best..

     

  • At 5/8/08 10:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul2..panjangkn ckit sampai die org dewasa..br best...hehehe pe pun cite ni mmg best..

     

  • At 5/8/08 1:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mula2 nak nangis baca citer ni, past tu senyum sorang, whateverlah, yang pasti citer ni memang best......kalau terbitkan beitahu ek

     

  • At 6/8/08 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul gak..napa dia nk benti skola klu dia nk blk situ lg? Dh ending pun blue stil xtau sapa roswell yg sebenar ke?

    anyway, best!! enjoy baca!!

     

  • At 6/8/08 6:00 PTG, Blogger ratubulan said…

    *Blue dah lama tahu roswell yang sebenar tp wat2 tak tahu.
    *Pasal berhenti skolah, terdapat satu pakatan rahsia antara roswell n kak Mira.
    *Kak Maria berkahwin di NY sbb tunangnye orang sana.
    *actually roswell balik ke KL sbb kak Maria yg suruh kemaskan barang n pulang ke KL- bagi roswell dia dh kalah dalam hidupnye tp sbnarnye dia dah menang sbb mengaku kalah. Kak Maria cuma nak mengajarnye erti cinta sebenar dn erti kekalahan. Dia lepaskan tak nak dating dgn Blue sbb hormat perasaan Blue...

     

  • At 6/8/08 11:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!!!! sronok bace, gelak sorang2 hehe mcm sedih plak dh abes....
    papepon, congrats!

     

  • At 7/8/08 5:55 PTG, Anonymous ain said…

    best!!!

     

  • At 12/8/08 10:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    time kasih ye ratu bulan sebab tolong explain..cite ni mmg best dan teruskn berusaha ye...

     

  • At 15/8/08 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wa!!bes giler!!
    ni la criter paling bes,,
    ending pon bes gile,,
    sampai bazir air mater saye ni,,
    bessssssssssttttttttttttttt

     

  • At 17/8/08 6:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    very nice story..
    good luck..
    moga2 citer ni akn dipublishkan..
    bt la lg erk..
    good luck..
    =)

     

  • At 24/8/08 6:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ratu bulan..watla kesinambungan kisan blue n roswell ni... mesti best ..kalau novel ni da publish gtaula.. nak beli...hehehe

     

  • At 28/8/08 3:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt2 cite ni..bg 10 star trus!!! huhuhuhu..btw..arp sgt2 leh jdkn cite novel..tp smbung smpai dorg ke alam dewasa la..bestnye..leh gelak srg2 ble bace..hehehe..congrats to the writer..chaiyok!!!! ('_*)

     

  • At 5/9/08 6:47 PTG, Blogger efieana said…

    wow...fantastic....best sgt2...
    smpi gelak sorg2 kat dpn laptop...hahaha well u r d best...
    wat la smbgn cta ni lg....tak puas tau baca...nk nlg nk lg nk lg

     

  • At 11/9/08 1:39 PTG, Anonymous girll said…

    sy suke cite ne best gile sampai ketawa sorg2 depan kmputr..klau leh bt lg la siri ke 2..sy suka sagat sbb cite dia sesuai ngn remaja2 zaman sekarang klau boleh jgj la masukkan cite pasal kiss2 tak sesuai ngn budaya kita...so walauapapun i like it..muahhhhhhh

     

  • At 14/9/08 4:44 PTG, Anonymous Nu_Rul R said…

    bez gile cite ni...
    rase cm terharu + Kelakar... heheh

     

  • At 16/9/08 10:58 PTG, Anonymous bluebutterfly said…

    tq utk pnlis yg wat citer nih..tsentuh jiwaku..huhu..mm best..lain dr yg len..arp sgt ada sekuel..hehehe..5 stars

     

  • At 20/9/08 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy br abis bc novel nie..
    wah!!!! best bangat...
    best (99x)!!!!!
    brilliants idea...
    good job...
    idea dalam novel ni lain dari yg lain..sy mmg peminat novel...tp sy xpenah lg bc novel yg cm gni..
    10 stars 2 u..
    harap sgt2 cite ni d smbg lg..C99H (season 2)-berkisar ttg cinta roswell n blue lepas alam prsekolahan, rintangn cinta diorg n smpai tahap bahagia n kawin...hehe...
    publish kan la novel ni...sy nk wat koleksi...keep da' good work..!!!
    -tulip-

     

  • At 25/9/08 12:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang best giler...seronok giler sampai x buat keje..hahahha

     

  • At 25/9/08 12:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang syok la novel nie...x tau nak xpress camner..ishh ishh ishhh isshhh

     

  • At 26/9/08 2:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la...
    t'haru sy,glak sorg2 pn ad gak..
    jln citenye pn mnarik!!!
    thniah sy ucpkan..
    nnti trbitkan la s'buah novel tuk cite nie ek...
    nk wat koleksi...hehe

     

  • At 21/10/08 4:39 PTG, Blogger ganbate said…

    citer nie mmg best giler...
    TAHNIAH buat penulis..
    dr awal smpi the end sy bc citer nie...rasa mcm bc hsl kerja seseorg yg dah pro..
    so sweeeeeeeeeett..
    terasa t'bawa-bawa..
    bukukan la..nak buat koleksi..
    teruskan b'karya...
    GANBATE!

     

  • At 25/10/08 1:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
    cite yg buat aku nk nangis dlm hepi..
    so sweet..
    nama pun nk dekat nama aku..
    huhuhuhu..
    sape la org yg bertuah cm roswell..
    aku dh fall in love kat roswell..
    why?????
    it's just a story...
    gila aku nie!
    -mysar129@yahoo.com-

     

  • At 28/10/08 2:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SoB..SoB!!memang Tergaru ar bc ko nyer citer~Giler la ko punyer novel boley control aku punye otak...Feeling tau bace citer ko...Tapi..aku pelik kalo Si Roswell tu kate kat Blue yg die nk p wedding Kak Maria..but..naper Kak Mira tu ciap amek Surat Berhenti Skuler...Btw!!Tahniah wahai ratu...Citer ko mmg bwat aku regret n happy...A great satisfaction!ThUMBS Up!!

     

  • At 31/10/08 12:12 PTG, Anonymous ikan masin said…

    ratubulan de wat citer pape lg ak??? bessst r citer niiii!!!!! tabik spring aa..

     

  • At 31/10/08 8:26 PTG, Anonymous theodore said…

    ya ampun..
    lame gile mengikuti cite ni..
    mmg best..best sgt2..wah..sweeetnye..ade elemen2 lagu yg wat feeling org lg dashat..best gile r..
    congratz..

     

  • At 2/11/08 1:09 PTG, Anonymous ayasha said…

    klakar la citer nie... best pun ade tau... x rugi baca citer nie... cayalah... bole menang anugerah novel popular... taniah... taniah...mamng mncairkn hati.....

     

  • At 5/11/08 9:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy suka crt ni. mmg menarik. lengkap rencahnya. chayo!!!!

     

  • At 11/11/08 9:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gile lg bile bc smbil dgr lagu my love...........cayo

     

  • At 18/11/08 11:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa..best-nyer!!!!!!!!!!
    xpnh bce cte se-syok nih!!!
    tahniah n smoga trus mju!!!

     

  • At 19/11/08 1:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Wah...best sgt2 cite nie
    hope pas nie dpt wat cite yg best2 g..
    k good luck n tahniah coz berjya membuatkan sye suka membaca cite awak nie

     

  • At 19/11/08 4:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya rasa cerita ni biasa untuk zaman persekolahan bila kali pertama saya baca. Hari demi hari saya semakin tertarik dengan cerita dan tanpa saya sedari saya mula senyum seorang depan komputer bila baca story ni. And the most important things is saya dapat perasaan yang sukar untuk saya dapat bila baca novel lain. Novel ni boleh menyebab kan sy teringat kat sekolah. Bahasa yang digunakan simple tapi mampu menarik minat. Tapi saya rasa macam kegembiraan saya diragut bila novel tu dah habis dibaca. But I really really really enjoy it!!! Saya harap dapat baca lagi novel dari Ratu Bulan. Wish You Best Of Luck. - fido_dido

     

  • At 20/11/08 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy br je kenal website ni..dan sy sgt2 lucky coz pilih novel ni..memg xbuang ms sy..sgt best ct ni.kdg2 tbahak2 ketawa sorang2 ms bc..memg lengkap semua perencah..ratubulan cepatlah bukukan ct ni..confirm sy beli.

     

  • At 27/11/08 3:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best sgt..
    x bosan..
    hope lps nie dapt bce cite yg intrestng mcm nie...

     

  • At 8/12/08 3:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa..... bestnyer citer nie...nk nangis akutau... huhu... wat lar lagi citer camni... huhu.... terharunyer....- moud

     

  • At 11/12/08 11:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie mmg best..sesape yg nk bce cite tulisan ratu bulan yg lain bacelh novel prince charming...

     

  • At 1/2/09 3:32 PTG, Blogger eilazila said…

    green n blue love.
    so sweet!
    conrats!!

     

  • At 18/2/09 4:01 PG, Blogger kechik said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 18/2/09 10:24 PG, Blogger n.a.w.a. said…

    wahhh!!!best sesngt cite nih!!memang layan abis ahh..sengih sorg2 bca nih..hee..interesting~

     

  • At 20/2/09 3:06 PTG, Blogger norsha said…

    tahniah kepada penulis..
    memang besh sangat..
    buat saya jatuh cinta..
    hahaha

    (^_^)

     

  • At 22/2/09 2:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so sweet.. sambung la lg tuk part 2.. sonoknye bace....

     

  • At 27/3/09 2:38 PTG, Anonymous ckin said…

    cerita ni betul2 membuai perasaan aku...ohh tidak..nak lagi....mmg betol2 bes......taniah sesangat

     

  • At 31/3/09 6:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wuu~
    tersentuh ati plk~
    da nangis~
    best gler2~~~~

     

  • At 31/3/09 2:53 PTG, Anonymous miss annys said…

    argh......!!!!!! besh gler citer nie...hehe..
    chayok2 yea!! ;p

     

  • At 6/4/09 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    trase nk myemak gak kat cni!!hehehe..
    cte ni best glerla...
    da lme xbce cte cmni...
    1mlm sy bce c99h ni dgn prince chaRming tu..
    gaye pnlisan sempoi abes..
    xlarat nk mgekek da time bce dua2 cte tu...
    tp sdey la pulak..cte ni da abes...
    suke gler roswell vs.blue tu...
    rase cm nk join msok lak dlm cte ni!!hehehe
    _baby panda_

     

  • At 9/4/09 4:18 PG, Blogger niena kierana said…

    aduhai,... sweetnya ceerita..kalau la aku jadi blue tu kan bgus..hahaha..berangan aku ni ek.. apa2 pun good job kepada penulisanya.. jadikan cerita drama best nih.. serius..

     

  • At 3/5/09 5:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa........... xsanggup tgk citerni dh nk hbs smbg endingnya lg blh tak? he2

     

  • At 19/5/09 3:00 PTG, Anonymous lily said…

    cita ni best...tapi nk tnya sket..blue tu asal dr mana n parents dia org mana coz mata die biru...

     

  • At 20/5/09 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hye....
    citer nie mmg best....
    best giler..
    at least nie la antra citer yg ada ending coz kebanykan citer still xder ending...
    b'jaggut tunggu..
    tp b'baloi coz citer dier syok..
    heheh...
    keep it up,ok??!
    send la lg citer2 yg syok mcm nie,hehe...

     

  • At 12/6/09 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best10000x...!!!!!!!!!!!
    tak sia2 aku tadah air mata tggu cter ni abis..
    mmg layan abis..
    best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    best sangat2!!!!!!!!!!!!

     

  • At 15/6/09 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weyh, besr giler citer nie...
    aku smpai nangis bila mak aku x bg baca dah..
    mmg bestttt... smua rasa ada.. lawak, sedih.. mmg secukup rasala cita nie... mmg best gila222...
    tp aku sedihla, x da bnda nk bc dah...
    buat la lg nvl mcm ni..
    -jimie-

     

  • At 23/6/09 7:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa...best cite ni...best2...tbaik..thniah..

     

  • At 23/6/09 7:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...teruja ati... bkan stkat blue yg syum...pbace pn syum skli...adoyai... nway cgrat...
    n roswell, cm xle lari dri maxwell la rse..tbayang jason behr...=p nsib bru bka site ni cite da bis...klu x haru nk tggu chapter bru...
    -aina514-

     

  • At 7/7/09 1:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    midi said...
    i m so touching
    waaaaaaahh...!!!
    truskn lgi ceta mcm ni
    good luck

     

  • At 17/7/09 4:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peh!!...best see cite nie...
    5 star 4 u...
    hope klu de wat novel y len gtau ea...
    coz x sabo nk bce cite y sempoi cm nie...
    congrats 2 ratubulan...
    i really enjoy it!!...=>

    ~EyLa ExOrA~

     

  • At 2/8/09 12:04 PG, Anonymous niza said…

    best giler bace citer nie...mula2 rase cam org giler senyum sorg2 depan laptop....biler nk publish citer ni x sabar rasenyer nk tggu.....cume kalau leh citer r pasal roswell lbh ckit....congrats ratu bulan... (^_^)

     

  • At 16/8/09 3:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu....nilah novel terbest aku prnah bace...sweet giler...best!best!best!good job writer.....lagi bagus kalo ad sambungannya....x puas rase bace...mmg bg markah berjuta2 bintg lah...huhuhu

     

  • At 19/8/09 2:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes gila cita ni.........
    syok wo......
    aku bgi five stars tu ko
    syabas beb....
    touching

     

  • At 28/8/09 8:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gila!
    5 stars 4 u la....
    ha3...
    tikaisa
    smkakl

     

  • At 14/9/09 9:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh gler!!!!
    sweet sgt....
    COMEL laaa.....

     

  • At 26/10/09 5:39 PTG, Anonymous sizuka said…

    1st at all,congrate 2 u dpt hasilkan cerita yang best,sweet,real walaupun ada unsur merapu dalam blue. Dan kemerapuan blue tu mmg kelakar.BUkan lawak bodoh cm orang skang byk buat. Memang best sgt merapu dy.Ayat simple tp memang cam tersusun.Actually i harapkan dis novel akan bersambung dalam novel coz cam banyak lagi boleh cerita sebelum ditamatkan. Contohnya ada lg masalah yang menyebabkan roswell xlh blek n blue terseksa. HAfiz masih menunggu cinta blue even tau blue dengan asyraf..Cerita ni i harap xabis lg coz masih nak rasa dy punye sedih,gembira,cinta dan mcm2...nice story n i hope that u boleh sambung dis story n plez mana2 syarikat pasarkan buku ni. I like it very much...the 1st time i baca pun i dah rasa cam dalam cerita ni....msot of us waiting for ur next story..hope it will be publish...

     

  • At 6/12/09 11:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akq..cter nie mmg best..buatlah smbungannyer..pastu publishkan..tapi cadangan saya klau nk smbg tu..tukar la tajuk..dh x masok tajuk dh..hehe

     

  • At 11/12/09 6:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ratu bulan wat lah sambungan cter nie...
    best giler r...
    sooo sweeet... 9 star 4 u...
    cter dah sentuh ati sye... nak nangis cause cter nie dah abis huhuhu...
    please lah wat sambungan nye...ye... i love roswell n blue..
    please please please please please...
    wat ye versi no 2 ye ye ye...
    i love u muaaaahhhh :-)

     

  • At 13/12/09 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kak ratubulan..wat la smbgan lagi..lpas roswell blik dr NY...nak bce lagi..best nye....ske glerrr cte nie....

     

  • At 21/3/10 1:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni...lucu...tak bowing baca cite ni..teruskan usaha kmu lgi yah...........

     

  • At 25/4/10 7:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye citer ney...saya suka sangat..
    teruskan usaha....
    99 star 4 u

    -a!N-

     

  • At 6/5/10 12:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ratu bulan. best giler citer nie. tlg laa buat part2 plak. citer roswell ngn blue kawen ke? mesti best lagi. tp citer nie mmg best laa. i gv u 10 star. :)

     

  • At 8/6/10 11:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yang best aku kasi 5 stars.

     

  • At 17/9/10 5:02 PG, Blogger Arisa Mihashi said…

    cite ni best la walopon ade sikit adegan korea.ngeh3. thumbs up!! 10 stars for you!! buat la cite camni lagi.

     

  • At 30/9/10 10:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat smbungn dya....best sngat!!!!

     

  • At 1/10/10 1:45 PTG, Anonymous Nur Dara Adalia said…

    mmg best! credits to RatuBulan!!...
    kalau dpt dijadikan novel, lagi best gilak!
    boleh wat koleksi..i lovet it!
    maybe RatuBulan bley panjangkan lagik 'love-story' Roswell & Blue nie, dari zaman persekolah camni pastu lepas dowang abis sekolah, masuk u ker..keje..kawen, badai dlm perkahwinan..
    wujud 'si jahat' lain yg lebih brutal..
    wujudkan kisah sedey..
    kasik lebih touching..
    at the end, happy ever-after! puasss...ati! kakaka...
    (spt cth, novel..Ombak Kasih & sambunganya dlm 2 novel yg lain, watak utama..Haris & Izzah..pergghhh!!!)
    Kalau kisah Roswell & Blue dipjgkan lagik gitu, sure gempaqqq...hehe.
    Again, congratss......Ratu Bulan!
    chaiyokkk......

     

  • At 15/12/10 2:05 PG, Anonymous rafnia said…

    em...mmg crite yg sgt menarik...
    mmg xpuas m'bacanya...
    best giler la...
    hrap2 lpas nie ad lg crite yg lain..
    hehehe..
    all the best!!!!!

     

  • At 4/1/11 1:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie mmg best ar....
    lain dr y lain....
    suka watak Roswell and Blue tue...
    sempoi gler...
    congrats ratu bulan...
    thumbs up to u...

     

  • At 9/1/11 2:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xda smbungn lg ka....sambung kn la...bes cter nie....plzzzzz

     

  • At 15/3/11 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa...
    bestla ceter nee!!!!
    x de sambungan...
    best sangat2 cereta neee
    seronok cagat cerite nee...

     

  • At 14/4/11 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gilewr....dh ad novel ke...
    sy nk wat koleksi...
    so sweet..
    gelak smpai trbahak2 n then nangis sorg2...
    mnyesal xbca awal2....
    but thums up to ratu blan....

     

  • At 23/7/11 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler.... klau blh b,wat lgi ler novel bru k .. huhu.....(^_^)
    anyway, x boring baca bnyak kali....

     

  • At 17/8/11 1:47 PTG, Blogger june_jue said…

    sy nangis wak2 bce ending story ney...touching sgt...
    story ney mmg best sgt..kalo bleh smbung r citer ney...
    sy ske sgt2...
    kak ratu bulan keep going k...
    please smbg k citer ney...

     

  • At 4/11/11 1:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang best giler crite nie.....10 star for u...
    cerita yg pada awalnya agak mengelirukan dah bertukar menjadi ceerita yg dpt meyentu hati saya yg membaca dan dlm masa yang sama ending yg sangat B.E.S.T!!!!!!!!!!!
    well done writer...harap dapat baca karya anda d lain hari...

     

  • At 17/3/12 6:05 PTG, Anonymous hidayah said…

    citer ni best gi8ler!!! sweet+cute..
    ape-ape pon mg best sy suke citer yg ratu bulan buat.
    keep it up

     

  • At 13/5/12 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet giler citerni,anyway tahniah kerana berjaya membuat cerita yang membuat aku percaya pada cinta semula:)

     

  • At 5/6/12 4:50 PTG, Blogger Ct Mardyah said…

    cite ni mmg bes....bes yg amat!!!!....jln cite mmg len dr yg len.....dgn perangai blue yg straight the point....dn perangai r0swell acuh x acuh...

     

  • At 20/8/12 9:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kak ratubulan, citer akak best sngt!! beeeeessssttt sngt arh..sampai gelak seorg2..hehe..anyway, congrats..keep it up.. n plz smbg citer ni? plz?? sa blm prnh bca crta mcm nie...hehe..
    ~~ewe~~

     

  • At 21/12/12 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knapa x khwin? anyway, best story

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group