BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 14, 2008
Novel : Kahwin Kontrak 10
sweetlavender A.K.A budak 15 tahon
sweetlavender15@yahoo.com

KAHWIN KONTRAK
BAB 10
Aku terdengar loceng rumahku dibunyikan. Aku membiarkan sahaja.. Tiba-tiba pintu rumahku dibuka. Wajah Syira muncul.
"akak!!"jeritnya. Dia berlari mendapatkanku.. dia mengangkatku ke sofa.. Surat di tanganku diambilnya..
"akak, rose ni dah layu.. tangan akak berdarah ni kena duri.." dia mengambil kuntuman rose itu ditanganku
"dia dah pergi.. dia dah tinggalkan akak" teriakku.. aku menghentak-hentakkan kakiku.. Syira memelukku
"sabar, kak.. banyak-banyak beristighfar..dia pergi mana??"
" akak x tahu.. akak nak mintak ampun dgn dia. Akak derhaka dgn dia, dia suami akak.. Akak nak jumpa dia…!!"jeritku. Syira yang sedang membersihkan lukaku memelukku lagi.. Aku menangis sepuas-puasnya. Selepas itu, Syamil datang bersama mama dan abah.. mama meluru memelukku
"maafkan mama, sayang.. kalau mama tak ugut kamu dulu maybe perkara ni takkan berlaku.."
"dia dah pergi dari hidup Fia.. Fia rindukan dia.. Fia banyak lukakan hati dia"
"dia dah pergi mana..abah akan cari dia..".Aku menggeleng tanda tidak tahu.. aku menyerahkan surat itu ke mama.. Usai membacanya, mama menangis dan memelukku
" kita akan cari dia.. Fia jangan risau, kita akan cari dia"ujar mama sungguh-sungguh.. Aku tiba-tiba bangun dan dan berlari ke beranda..
"mama.. kalau bukan sebab mama, semua ni takkan jadi.. Fia takkan jumpa dan jatuh cinta pada dia.. kalau mama tak paksa Fia, Fia takkan buat kerja bodoh tu.. Mama tahu kan perkahwinan Fia itu satu dosa..Kahwin kontrak itu satu dosa.. mama boleh fikir tak berapa banyak dosa Fia buat kat Eri supaya dia ikut perjanjian tuh.. Mama tak fikir, tak pernah fikir pon.. Mama..!!!"jeritku.. Aku tak tahu hantu apa yang merasukku sampai aku boleh jadi begitu.. Mama berlari memelukku
"Maafkan mama, Fia..mama mengaku semuanya salah mama.. Mama ego, mama pentingkan maruah mama berbanding kebahagiaan anak mama sendiri"
"dah, semua balik..Balik.. Fia tak nak tgk muka mama lagi.. Mama dah buat Fia menderita.. Fia benci mama!!"jeritku.. Satu penampar gagah milik abah hinggap di pipiku.. Aku terkesima.. Sampai hati abah..
"sampai hati abah buat Fia macam nih..Pergi..pergiiiiiiiiiiiiiiii"jeritku sebelum aku jatuh tidak sedarkan diri

-----------------------------

Dua bulan kujalani dgn payah sekali.. Kandunganku yang mencecah dua bulan ini cukup mencabar ketabahanku.. Aku masih seperti dahulu.. Sering terbaring lemah dikatil tanpa membuat satu pekerjaan pon..Gambar Khusyairi sudah kelepet aku peluk dan cium..Gambar-gambarnya di handphoneku setiap hari aku tatap.. Sali Holdings kembali diuruskan oleh abah selepas aku dimasukkan ke hospital jiwa kerana tekanan perasaan.. Hari ini aku dibenarkan keluar selepas membazirkan waktu di situ hampir dua bulan.. hari ini dgn tekad dan semangat yang tinggi aku pulang ke kondominiumku.. Bilik Khusyairi aku masuk dgn linangan air mata.. Katilnya aku pandang.. Aku terpandang sesuatu.. diari..biru.. Diari biru miliknya..

Pertemuan pertama dgn dirinya membuahkan bahagia..Renungan matanya menggetarkan batinku..Arghh, cintaku berputik.

Pertemuan yang ke-dua ini memang satu kebetulan..Rupa-rupanya dia masih belum berpunya..
Aku sengaja ke temu duga itu..Akhirnya aku bisa menjadikan dia milikku..

Malam pertamaku x seindah pasangan lain..Panahan matanya meruntuhkan temboh imanku.. Aku merenungnya sewaktu dia tidur..Wajahnya ku kucup..Hangat dan membara..

Pelukan pertama yang menghangatkan diberi waktu aku sakit..Aku rela sakit begini demi mendapatkan kehangatan pelukannya.

Sikapnya semakin berubah.. Dia semakin membahagiakanku.. Dia menjadi Hafia yang sebenarnya..Lincah dan manja

Ketelanjuran kami meretakkan segalanya..Dia dingin..Aku khilaf..

Dia semakin dingin..Aku rindukan dia yang dahulu

Tuhan..dugaan apa lagi ini..dia mmg cintakan aku sejak dulu lagi.. Bukan wang yang dia harapkan sewaktu menikahiku tapi memang cintanya tulus buatku..Aku terus ke rumah mama.. Mama memelukku dgn linangan air mata
"maafkan mama, Fia.."
"Tak..mama tak salah..thanks mama, kalau bukan sebab mama, Fia takkan jumpa lelaki yang begitu cinta akan Fia.. I owe you a lot.."
"Hafia.."panggil seseorang.. Aku berpaling..Uncle Man rupa-rupanya
"Uncle, maafkan Fia uncle.."
"it’s ok..Uncle dah tahu semuanya.. Fia tak salah, Eri pun tak salah.. Sekarang Fia kena kuat sebab kita dah mula bergerak cari Eri.. Kita dah buat iklan dekat paper.. Sekarang kita nak pergi tampal gambar Eri dekat public amenities..Kita kena cari dia cepat sebab tempoh lapan bulan dah nak berakhir.."..Aku kaget..lapan bulan.. apa kaitannya dgn permasalahan ini
"ada apa dgn lapan bulan, Uncle"
"he doesn’t told you anything, right. Tentang jantung dia"soal Uncle Man.. Aku angguk.. Aku gementar, teka-teki apa pulak nih"Dia dah kritikal.. he need a donour kalau tak..You have to face this, Hafia"
‘kenapa dia tak beritahu apa-apa pun dekat Fia.. sampai hati Eri"
"That’s why kita kena cepat sbb dia tak mahu ikut operation tu.. Kita dah ada penderma .."
"Fia nak ikut.."
‘But, your baby, Fia..Think about it..Kandungan Fia tak kuat lagi.. Nanti membahayakan Fia pulak.. Biar kami je yang pergi"
"a’ah akak.. biar kami je pergi"sampuk Syamil
"takpe.. akak dah cukup kuat.. akak nak cari dia"
Kami bertolak ke sekitar bandar.. menampal gambarnya di board-board utama..Kini kami berada di Shah Alam.. semua jenis hospital aku hubungi, dia tetap tiada.. Oh Soo Jung juga buntu kerana Khusyairi juga tidak bertandang ke Korea..
"Ok, rehat dulu.. jom pergi makan.."..Kami singgah makan di Restoran Rasa Sayang. Aku termenung merenung teh ais milikku
"Eri suka kanak-kanak..kalau Eri tension or sedih, Eri akan jumpa kanak-kanak"
"kanak-kanak?? Anak siapa Eri buat main..ke Eri cilok budak-budak tuh"
"ala..rumah anak yatim kan ada"
"kat mana biasa Eri pergi.. Yelah, kat KL ni saja berlambak rumah yatim"
"biasa Eri pergi Rumah Bakti.. kat situ paling ramai budak-budak"
Aku tersentak.. Kanak-kanak..ya, itulah kunci kepada masalah ini.. Eri di rumah anak yatim.. Tanpa pengetahuan orang lain, aku sudah memecut laju ke Rumah Bakti.. Sejam kemudian, aku tiba di situ.. Rumah Bakti yang mungkin menjadi tempat persembunyiannya selama 2 bulan ini..Aku memasuki kawasan rumah itu..Ramai kanak-kanak bermain disitu.. Aku terlihat seseorang.. Aku lihat lelaki itu duduk diatas kerusi roda..Adakah itu..
"Syed Iman Khusyairi, is that you"panggilku perlahan..Tiada respons..
"Eri, it’s me.. Hafia..your wife"panggilku sekali lagi..Tiada respons lagi..Aku hampir berlalu pergi..
"Abg Eri, ada orang panggil tuh"kata seorang budak kecil.. "Abg ni, selalu tidur kat sini tau..tuh kesian kat auntie tu panggil Abg Eri dari tadi" kanak-kanak perempuan itu berbicara lagi..Tuhan, benarkah suami yang terduduk lemah dikerusi roda itu suamiku..
"Tolak Abg kat dia sayang.. Abg letih "keluhnya perlahan..Aku berlari mendapatkannya.. Ya Tuhan..aku dapat lihat penderitaan dalam matanya
"Eri, I miss you damn much.. kenapa tinggalkan Fia.."
"Cik Hafia..I’m sorry tapi perjanjian kita dah tamat"
"Tak..perjanjian kita.. jangan sebut pasal kontrak tuh..Semuanya sudah berlalu"
"tapi.."
"tak ada tapi-tapi lagi..ingat nih"soalku sambil menghulurkan 3 kuntum rose yang sudah layu pemberiannya dahulu.. "Fia masih simpan rose ni sebab cinta Fia pada Eri tak pernah padam..Tolonglah terima Fia balik..Eri cintakan Fia, kan..Fia dah baca diari dan surat-surat Eri tu..Fia mintak maaaf sebab selama ni Fia buta..bodoh sebab tak mampu nak nilai cinta Eri"
"Tapi Eri dah nak mati, Fia..Eri dah tak mampu nak bahagiakan Fia..Eri tak mampu nak berdiri pun skrg nih"
"Sebab tu, Eri kena buat operation tuh.. Please Eri, anak kita perlukan ayahnya..Pleaseeee, I beg You"..Aku membawa tangannya ke perutku..Dia menjamah perutku. Ada senyuman bahagia terlakar indah diwajahnya yang cengkung dan pucat tidak berdarah itu..
"I’m gonna be a father..Alhamdulillah..Tapi, maafkan Eri.. Eri takkan buat operation tuh..Fia baliklah..Eri dah tak ada masa nak bercinta, Eri hanya nak mengabadikan diri Eri pada yang Esa"ujarnya..Dia berlalu pergi..Kanak-kakak perempuan tadi menolak Khusyairi tanpa mengalihkan pandangannya ke arahku..Air mataku berlinangan..Tuhan, hancur hatiku.. Hujan turun dgn lebatnya..
"I love rain couse no one knows I’m crying.."jeritnya tiba-tiba..Aku lihat dia bangun..Ya Tuhan dia memang sudah terlalu lemah..Kami berhadapan..mata kami bersabung..
"But, I know you are crying..I can see the terrible sorrow in your eyes..I love you damn much, Eri"
"Eri pun..kita akan bersama..Eri takkan menyerah kalah..Eri nak lihat anak kita"
"Kita nikah semula, okey.."
"Kita nikah lepas operation tuh.."ujarnya..Aku menangis kegembiraan..Tuhan, aku memang bahagia saat ini..kau selamatkan dia nanti
"aduh.."jeritnya tiba-tiba..pelukan kami terurai..Aku lihat dia terhuyung-hayang sebelum jatuh ke tanah..
"Khusyairi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"jeritku..

--------------------------------------

Air mata yang turun perlahan-lahan ini aku biarkan tanpa diseka.. Tuhan, ampuni aku kerana melupakanmu terlalu lama..maafkan hamba mu yang menzalimi diri sendiri mengenangkan cinta yang bukan hakiki.. Tuhan, aku hamba yang berlumur dosa..Kau selamatkan suamiku dalam ujian ini..Air mata yang turun ini sungguh..aku insaf..Teriakan yang hadir dari telefon bimbit mematikan lamunanku ini..Aku bangun membuang kain sembahyang ini dan terus mencapai handphone milikku..
"kak, dekat mana nih"soal Syira..suaranya kedengaran resah..Apa yang berlaku pada Khusyairi..Selepas menunggu hampir 12 jam aku ke surau, menunaikan solat hajat bagi kesembuhan suamiku..
"akak dekat surau..macam mana dengan Khusyairi"
"cepat datang, kak"jerit Syira..Usai mematikan talian aku berlari ke ruang pembedahan.. Aku tahu perbuatan ini boleh membahayakan kandungan ini..tapi semua aku sanggup aku lakukan demi dia..
"Macam mana, doctor"soalku kepada Dr. Kuzer yang baru keluar dari ruang pembedahan..
"I’m sorry, but we had do our best.."kata-kata yang terbit dari mulut doktor separuh abad itu tak mampu aku dengarkan lagi..Rohku seolah melayang, jasadku terjelapuk menyembah lantai..

Bila bahagia mulai menyentuh,
Seakanku bisa hidup lebih lama,
Namun harus kutinggalkan cinta,
Ketikaku bersujud.

P/s: hope u\'oll akan enjoy ngan story nih..
n3 berikutnya merupakan episod akhir..
ada suprise sikit..
posted by BLOGGER @ 10:23 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
27 Comments:
  • At 14/7/08 12:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm nak tny, last tu lagu aper??
    tajuk dia??
    sbb kalau x silap lagu melly kan??
    tajuk dia tak igt...
    -izzaty-

     

  • At 14/7/08 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serius cakap,
    AKU MENANGIS!!!
    sedih plk baca n3 ni...
    sama mcm sedih masa baca cerita dlm harakah few days ago..
    hoho.. cengengla aku ni!
    neway, cubaan yg baik utk permulaan adik penulis..
    keep it up girl..
    can't wait 4 da last n3..

     

  • At 14/7/08 1:55 PTG, Blogger zue_amin said…

    haa..kite tau lagu ape tue...
    lagu Rossa - Takdir Cinta...
    dari filem Ayat-ayat Cinta...
    wwaaaa...sedih la...
    cepat2 la sambung tuk ending citer nie..
    xsabar2 nak tahu..huhuhuhu
    =(

     

  • At 14/7/08 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihny crita ni......cepat la sambung....apa2pun penulis ni memang leh buat org nangis...

     

  • At 14/7/08 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i hope kusyairi not die...

     

  • At 14/7/08 5:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt lol antr ending...
    x saba ni..
    tp...rsnyer..
    eri x mati kot>>
    hehehe..harap2 r..
    tamau ending sedey~

     

  • At 14/7/08 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    truly, i'm your big fan sweetlavender..
    this novel are great..
    you are super great..
    can't wait for the ending

     

  • At 14/7/08 6:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tu lagu ayat-ayat cinta dr filem ayat-ayat cinta..
    lagu takdir cinta nak dekat-dekat sama nagn lagu tuhh.
    enjoy bace n3 ni yer..
    tgh nangis nih
    -norlizacute-

     

  • At 14/7/08 9:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x yah sambung lg lah. sy dah ske ngan ending ni. eri x bersama ngan haifa. sori eh, tp mmg sy x ske.

     

  • At 15/7/08 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hai Swetlavender, bila nak masuk N3 last nie tak sabar rasanya nak tahu ending nya! cepatlah cikit entry N3 Last tu ye...

     

  • At 15/7/08 5:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sweetlavender.. buatla hepi ending..
    dah byk sgt citer yg sad ending sy bc... asyik banjir jek.. susah kang.. skali skala nk gak yg hepi2

     

  • At 15/7/08 5:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alah jangan lah eri mati..die dah banyak menderita..bg lah die org bahagia

     

  • At 15/7/08 7:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung, tak sabar rasenya nak tahu penyudahannya, harap2 happy ending. dan kebahagian milik eri dan fia. cepat sikit tau.....

     

  • At 16/7/08 12:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo hepie ending, memang tak logik lgsung lah. byk sgt tanda2 eri nak mati. lemah ler... tak larat nk bangun ler...pastu doktor plak kata ada berita tak baik ler.(pastu tak pnh pegi rawatan susulan plak tu) tp tak tau lak kalo penulis nak sedapkan citer mesti dia buat hapie ending. lgpon ramai sgt pembaca mintak supaya hapie ending. ermmm...adik penulis, pasni kalo nk buat cerpen biau lah logik sikit ye...jangan nk sedapkan citer, main tarah jerk...

     

  • At 16/7/08 1:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    last tu lagu ayat2 cinta by rossa
    rasanya cm dah tau j last dia apa
    hmm cpt ckit hantar last cter ni
    x sabar laks

     

  • At 16/7/08 6:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biar le org nak kate logic taupun tak..
    yg penting saya kagum ngan sweetlavender nih coz baru form 3 dah berbakat jadi penulis.. harap ngat ending die hepy coz dah tak larat nak nangis..
    plizzz..Good luck for the coming trial and real PMR..

     

  • At 18/11/08 1:30 PTG, Blogger ceritaku MEMORIKU said…

    citer nie besh,
    hope last epy.
    n last2 lagu ayat2 cinta an.

     

  • At 24/11/08 9:41 PTG, Anonymous iera said…

    ermm...cdih la bce citer nie...cmpai ngis diwat ye...hehehe...harap2 eri x mati lorr...cz cian fia...dy dak la mengandung...cinte y suci tu...huhu...bgus la penulis nie...bru f3 da pandai wat citer cam niekan..berkesan dalam jiwe taw x...hehe...wat y terbaik k tok episod last t..

     

  • At 14/12/08 3:42 PTG, Anonymous asha said…

    tu lagu rossa,,ayat-ayat cinta

     

  • At 27/3/09 10:42 PG, Anonymous hus_95 said…

    huhuhu...sdihny..tp aq luv suprise!

     

  • At 12/4/09 3:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedih weih..
    abis ngagis dah nier..
    wuargh..!
    ades..
    teresak-esak dah kite ngagis nier...

    ape2 pon..
    gud job wriiter..!

    ~miera,form 3~

     

  • At 28/8/09 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihnyer,tpkan knp tiba2 je masuk lagu ayat2 cinta knp x lagu lain

     

  • At 28/12/10 5:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best glerrrrrr,,sdey,,,

     

  • At 5/1/11 1:10 PTG, Blogger Mahani said…

    best sangat sampai nangis tau,,,
    harap ending dia nnti best n fia akan bahagia,,,:

     

  • At 23/1/12 11:33 PTG, Blogger //dayahbarca said…

    huhuh,,
    hope kusyairi x mti...
    cian fia...
    hope ad donor utk eri...dan donornya.....
    Hafia~~....

     

  • At 7/2/12 5:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peliknya fia mengandung baru dua bulan sedangkan hari kemalangan sampai dia boleh berjalan tu dah tempoh 4 bulan macam mana ni cik penulis

     

  • At 23/4/12 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menangis kot bace novel ni sampai abesss ! CONGRATS :)

    -Emyyyyemyyyy.blogspot.com-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group