BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Julai 31, 2008
Cerpen : Cerita Budak Nakal
BuDaKnAkALz
sphinx_lurve@yahoo.com

"Srettt....berdecit tayar kereta aku berbunyi sebaik aku tarik brek mengejut.Fuh,nasib baik tak langgar budak sekolah dua orang tu.Kalau tak,confirm turun naik mahkamah aku..Aku urut dada aku perlahan.Budak sekolah dua orang tu dah selamat melintas jalan tapi aku masih tak bergerak lagi.Hon dari kereta belakang dah bertalu mengetuk gegendang telinga aku.Weh mangkuk,relax la,aku baru nak dapat semangat aku balik nih yang dah lama hilang.Hish,kang ada yang makan penyepak Jepun aku...Walawei,mentang-mentang baru balik dari Jepun,penyepak pun dah jadi penyepak Jepun.Hehehehehe.....Aku pandu slow-slow je kereta Honda Type R kesayangan aku.Tetiba sekali lagi aku berhenti secara mengejut,kali ini sebab aku nampak sesuatu.Sesuatu yang mengamit memori aku untuk kembali memutarkan kisah silam,kenangan yang tak mungkin aku lupakan.....

-----------------------------------

3 Januari 2007...
Dup..dap..dup..dap...Laju jantung aku berdetak.Dada aku dah macam nak pecah kena palu.Aku rasa berat semacam je nak melangkah.Ada chewingum ke kat tapak kasut aku?Aku belek-belek,takde pun.tapi apahal berat semacam je langkah kaki aku ni???Huwww..aku takut sebenarnya..Aku suspen gila..Malu campur segan semua bergabung..Aku tengok depan makcik kerani yang kena iring aku ke kelas dah lesap.Alamak!mana pulak makcik ni pergi?Tu la aku,jalan pandang bawah sangat.Konon-konon malu sangat.Huh!!!Masalah-masalah...Aku buka langkah luas-luas,terus maju ke depan.1..2..3..4..5..6..7..8..9..10...
"Eh,kamu nak pergi mana tu?Ke mari kamu.Mak cik ingat kamu sesat tadi.." Terbrek kaki aku tiba-tiba kena sergah dengan makcik kerani tu.Fuh,melayang semangat aku.Tapi lega jugak la aku dah jumpa balik makcik tu...
"Kamu ke mana tadi..?" Lembut je makcik tu tanya aku..
"Er...saya...saya..." Tergagap aku nak jawab.Takkan nak kata sesat kot.Malu la...Aku garu kepala yang takde kutu cari jawapan yang logic sambil sengeh-tayang gigi kat makcik tu.Makcik tu geleng kepala je..
"Dah la...Ha,ni kelas kamu.Makcik tinggalkan kamu kat sini ek..Ni Cikgu Shima,dia akan handle kamu." Mak cik tu terus blah.Ish,salam pun tak bagi.Apa nak jadi orang tua zaman sekarang ni..
"Ha kamu,termenung apa lagi?Masuk la dalam kelas.." Oi mak engkau,ish,ni sorang lagi tak reti bagi salam.Main sergah je.Kang aku pengsan kat sini macam mana?
"Erk..." Dengan muka tercengang sebab kena sergah aku terus melangkah masuk ke dalam kelas.Fuh,dada aku kena palu balik dah aku rasa.Gabra semacam je.
"Kamu kenalkan diri kamu selepas itu kamu boleh duduk di sebelah Aimi.." Aku angguk je kepala aku.
"Hai,assalammualaikum...Nama saya Aira Myasara binti Ahmad Hisham.Panggil je Aira.Baru pindah dari Pahang." Alamak,nak cakap apa lagi ni??Aku tengok Cikgu Shima kat sebelah..
"Hmm,kamu pergi duduk tempat kamu.." Hehehe,macam faham je Cikgu Shima ni dengan perasaan aku...Aku pun dengan pantas cari budak perempuan nama Aimi.
Hah,that\'s the girl.Aku terus je duduk sebaik sampai.Terlupa nak bagi salam.
"Ehem,tak reti bagi salam dulu ke." Pergh,pedih telinga kena tegur macam tu.Aku senyum je..
"Eh,pekak eh..?Tadi time perkenalkan diri dah bagi salam.." Jawapan yang akan meletuskan perang dalam masa satu saat lagi..Huhuhuhu...
"Biadap la ko ni..!!!" Heheheh,muka dia dah merah.
"Kalau orang tak biadap demgan aku,aku takkan biadap dengan orang.." Senyuman sinis aku bagi kat minah poyo tu.
"Hey Aimi,kalau nak berkenalan tunggu sekejap lagi.Sekarang ni dengar apa saya nak cakap.." Lantang suara Cikgu Shima menegur Aimi menambah bara di hati Aimi.Hahahaha,my first enemy in my new school..Aku buat muka tak bersalah dan focus dengan apa yang Cikgu Shima tengah cakap.tapi satu aku sedar,minah sebelah ni duduk tak diam betul.Hakhakhak..angin kat aku la tu...

***

"Wei perempuan!!!" Ish,suara mangkuk mana pulak yang terjerit-jerit tengah kantin ni?Aku nak makan pun tak senang.Aku toleh kiri kanan cari arah suara tu. Tapi takde nampak sesape pun..Aku berkhayal kot.
"Wei,yang ko pusing kiri kanan tu apehal..Aku kat depan ko ni..." Eh,suara tu muncul lagi.Kali ni,aku langut tengok depan...Alamak!!!Minah poyo ni lagi..Ni mesti kes tak puas hati fasal hal dalam kelas tadi.Ish,benda kecik pun nak besar-besarkan.
"Hmm,ko nak ape?" Aku sambung makan cheese cake aku.Malas aku nak layan minah poyo ni.Dah la terjerit-jerit tengah kantin,buat jatuh air muka aku je.
"Ko ni memang biadap eh..Dah la tadi duduk tak bagi salam,buat aku kena tegur dengan Cikgu Shima,sekarang cakap dengan aku tak pandang muka aku.Ko ingat ko sape??" Minah poyo tu sembur aku.Ish,kalo nak cakap-cakap la,ni sekali sembur dengan air liur..Pengotor betul..
"Aku?Ko tanye aku sape?Ko ni memang pekak la..Tadi kan aku dah perkenalkan diri.Aku Aira Myasara binti Ahmad Hisham." Aku tetap tak pandang muka dia.Baik aku tengok cheese cake ni daripada tengok muka yang dia.Bukan cantik pun.Berapa inci tepung gomak pun aku tak tau la dia palit kat muka dia..Hehehehe..
"Ko ni..." Prang.....pinggan yang berisi cheese cake aku jatuh berkecai.Ni dah melampau ni..
"Eh,ko ni apehal?Tak malu ke terjerit-jerit tengah kantin,maki hamun orang tak tentu fasal.." Aku keluarkan suara aku pada tahap paling low.Malas la nak jerit-jerit macam minah poyo ni,malu aku.Baru first day takkan aku dah nak tunjuk belang kan..Semua students dah tengok semacam kat kami.
"Ko baru masuk sekolah ni dah nak tunjuk bagus pulak.Ko ingat ko sape?Ko tak kenal lagi aku sape.." Bongkaknya minah poyo ni.Macam bagus...
"Aku kenal...Aimi Insyira binti Dato’ Ahmad Bedol..Hmm,ketua kumpulan Vouge,kumpulan paling femes kat sekolah ni kerana dikatakan mempunyai ahli kumpulan yang cantik bak bidadari.Huh!!!Dan terkenal kerana sikap gedik yang melampau.." Aku angkat kening sebelah ala-ala Ziana Zain sambil memeluk tubuhku.
"Weh,jaga sikit mulut ko ek.." Aimi menunding jari ke mulut ku dan dengan pantas aku tepis..
"My papa had bought a insurans for me.." Aku terus blah dari situ meninggalkan Aimi dan dayang-dayang dia yang terlongo tahan marah.
"Girls..Let’s go..." Suara Aimi memberi arahan pada dayang-dayangnya kedengaran nyaring.Huh!Ada lagi manusia macam dia ek dalam dunia ni.

***

"Wei Aira,apahal ko duduk sini sorang-sorang?Tak turun makan ke?" Ashraf melabuhkan punggungya di penjuru meja aku.Aku geleng kepala.
"Tadi dah turun tapi...." Tak sempat aku sambung ayat seterusnya,Ena masuk terkocoh-kocoh dengan muka mengah.Mesti baru lepas lari..
"Weh,aku dengar ko gaduh dengan Aimi kat kantin tadi.Betul ke?" Senafas Ena soal aku.Ish,kepoh betul la budak ni.Ni mesti internet bergerak sekolah.
"Hmm.." Aku cuma angguk.
"Ha?Biar betul?" Ashraf buat muka tak percaya.
"Ala,dia tu benda kecik pun nak kecoh.Silap aku tak bagi salam time nak duduk kat sebelah dia pagi tadi.Tu je.." Aku pun terang la serba-sedikit tentang punca Aimi mengamuk dekat aku.
"Dia tu memang macam tu.." Tetiba satu suara menyampuk.Aku dengan automatiknya mengalih pandangan ku ke pintu.Zafrieyl,jalan dengan gaya paling macho ke arah aku.Belakang dia,konco-konconya setia mengikut.
"Aira,ko ni memang sempoi la.Baru first day dah buat hal.." Syifa puji aku.Puji ke tu?
"Hmm,takde mende la.Aku cuma bela diri aku je.Takkan nak biar je minah poyo tu malukan aku.." Aku tundukan wajah.Tetiba rasa segan la pulak.Mau tak segan,semua students dalam kelas ni dok keliling aku.Aku ni dah la ada darah gemuruh.Depan orang ramai je mula la gabra semacam.
"Ko tau,aku pun tak suke sangat si Aimi tu.Gedik semacam je." Nazar bersuara.
"Aira,ko nak balas dendam tak kat Aimi tu?" Tetiba Zafrieyl tanya soalan yang membuat aku tak berfikir dua kali.
"Hah,mesti la nak.." Aku senyum.Tanduk setan dah mula tumbuh.
"So,jom kita mulakan serangan balas kita.Kita namakan perang kali ni Perang Aira." Izmin menjerit..
"Hah?Apehal pulak namaku yang dijadikan nama perang..?" Aku dengan muka blur tengok muka Izmin.
"Sebab,perang kali ni untuk membalas dendam ko.." Nazar jawab sambil sengeh kambing.
"Aira,mulai hari ni,ko salah seorang dari kumpulan Zaf Group..." Zafrieyl bersuara.Aku tercengang..

***

Aku,Zafrieyl,Nazar,Syifa,Izmin Ashraf dan Ena sibuk sepanjang minggu itu merancang serangan untuk kumpulan Vouge.Target utama ialah Aimi.Hehehe..Aimi,ko tunggu la...
"Aira,esok,ko pura-pura tertepis botol air yang Aimi selalu bawak tu.." Zafrieyl bagi arahan.Aku angguk je.Tapi,nak buat apa?Kang tak fasal minah poyo tu serang aku lagi..
"For what?" Aku mengemukakan soalan yang bermain di benakku.
"Just wait and see.." Zafrieyl tersenyum sinis.Alahai mamat ni,berahsia la pulak.
"Weh,I’ve something in my mind.Since all of you approach me to join your group.." Walawei,speaking lak aku ni..Hehehehe
"Apa?" Ena pantas je soal aku balik.Kepoh betul!!!
"Kenapa korang dendam sangat dengan group Vouge tu..?" Aku angkat kening.Peluk tubuh aku rapat-rapat.Ready to hear a story..Hehehehe
"Huh...Vouge..." Ashraf buat muka benci.
"Ni story last year.." Izmin mula membuka cerita.
"Jeng..jeng..jeng.." Nazar buat soundtrack sengal.
"Ko ni Zar.Aku lepuk ha..." Syifa tunjuk penumbuknya ka Nazar.
"Cit,ingat aku takut.." Nazar jelir mengejek.Ish,macam budak-budak..
"Okey-okey,dah la..Korang ni macam anjing dengan kucing..." Zafrieyl meredakan suasana.
"Izmin,start your story.." Aku dah tak sabar nak dengar nih...
"Sebab memang sejak dulu,Vouge dan Zaf Groups bermusuh.Entah silap di mana,pantang bersua perang meletus."
"Owh,..." Ceh,tu je sebab.Ingatkan ada la cerita gempak.Hancus,...
"Weh,dah rehat.Aku lapar.Jom makan.." Serentak itu.laju je semua melangkah ke kantin.Dasar semua perut tangki minyak Petronas,sebut makan, cergas je berjalan.

***

"Oi,ko ni saja nak cari fasal ke.." Nyaring jeritan Aimi membuatkan seisi kelas 5 Rhombus memusatkan pandangan pada aku dan Aimi.Lelehan sirap menitik ke lantai.Aimi dengan muncung Donald duck kalut mengesat sisa air yng terkena pada baju kurung putihnya.Hahahaha..Mission accomplished.Aku angkat kening kat Zafrieyl.
Serangan bermula.Seperti yang dijangka,Aimi pantas ke tandas.Di tandas,Izmin dan Ena setia menunggu bersama buah tangan untuk Aimi.Telur busuk siap digantung di atas pintu masuk.Sebaik Aimi menolak pintu...hehehehe..Korang fikir la sendiri apa terjadi...Hakhakhakhak..Hutang terlangsai.Puas hati aku.Satu SM Paduka Aiman gempar hari ini.Ratu cantik sekolah bermandi telur busuk.Rakaman yang dibuat oleh Ena sewaktu kajadian berlaku tersebar seluruh sekolah.Hahahahaha...Seminggu Aimi tak datang sekolah sebab malu.Aimi..sekarang ko kenal sape AiraMyasara Ahmad Hisham.

***

Macam tu la permulaan aku di sekolah SM Paduka Aiman.Permulaan yang agak kurang menarik.Selalunya kalau di sekolah baru mesti la buat baik,tapi aku baru first day dah buat hal.Sebulan aku kat sana,nama aku dah jadi bualan hangat setiap warga sekolah.
Dalam bilik mesyuarat,nama aku sering disebut.Dalam buku disiplin sekolah,nama aku tercatat pada senarai paling atas.Hahahahaha....Aku memang tak pernah berubah.Papa dah naik cuak dengan sikap aku.Aku maintain sengeh je bila dia berleter.Aku dengan group baru aku semakin kamceng.Mungkin sebab perangai gila-gila aku,diaorang boleh masuk dengan aku.Kumpulan Vouge?Asal jumpa aku and the geng dah tak berani panggung kepala.Dah kecut kot.Hehehehehehe...

***

"Kamu ni Aira,tak cukup ke segala macam onar kamu dah buat.Betul-betul bermasalah la kamu ni.." Tengkingan Cikgu Zali umpama angin lalu kat telinga aku.Langsung aku tak takut.Cuak apatah lagi.
"Apa saya dah buat?" Hehehehe..buat tanya pulak.Semalam taufan satu sekolah dengan amukan Cikgu Amira.Kereta BMW Sport dia kena calar.Mahu tak amuk.Dah la kena calar siap ada tulis nota lagi kat depan kereta tu.

"UNTUK CIKGU AMIRA YANG TERSAYANG... SORRY......PEACE;-)"

Hehehehehe...Sape suruh buat masalah dengan Zaf Group.Ada ke patut dia denda aku,Zafrieyl,Izmin,Ashraf,
Nazar,Syifa dan Ena ketuk ketampi seratus kali sebab lewat masuk kelas dia seminit.Just a minute.Bukan sejam pun.Dah tu,kumpulan Vouge yang lewat setengah jam lepas macam tu je.Siap boleh bergelak tawa dengan dia lagi.Huh..!!Nampak sangat pilih kasih.So kami pun buat plan baik punya la untuk cikgu
Amira ‘tersayang’...Hehehehehehe...
"Hey,kamu mengelamun pulak!!!!Saya cakap dengan kamu bukan dengan pintu..." Cikgu Zali bulatkan mata dia.Eleh,ingat aku cuak.Aku tengok kiri aku,yang lain semua dah tunduk ke bawah macam nak cium lantai tu je.Pengecut.Dengan rimau tua ni pun korang takut ke..?!!!!!
"Saya dengar cikgu.Okey,cikgu nak denda apa kat kitorang?" Dengan selamba aku mengemukakan soalan unutk Ckgu Zali.Tercengang dia dengan soalan aku.Hehehe..Mesti tak sangka aku langsung tak takut dengan dia...
"Dah la,kamu boleh balik ke kelas..." Tu je ke hukuman dia untuk kami.Mungkin dah fed up kot nak bagi hukuman kat kami.Ye la,hampir setiap hari kene hukuman,kena maki tapi langsung tak makan saman..Nakal betul..Hehehehehe....
"Okey cikgu..." Aku terus melangkah keluar setelah angkat tabik kat Cikgu Zali..Hehehehe..Dah setengah jalan aku melangkah baru aku sedar kengkawan aku takde sorang pun yang ikut aku.Mana pulak depa ni pi???Aik,macamna aku leh cakap pelat utara ni??Aku patah balik ke bilik disiplin.La,dok tegak macam patung lagi kat situ.
"Oii,jom la...Cikgu Zali dah lepaskan kita.." Sergahan aku berjaya menyedarkan mereka dari...Dari ape ek???Ahhh..apa-apa je lah....
"Hah???" Nazar buat muka hairan...
"Apa hah-hah?Korang ni....Dah la..jom balik kelas..." Aku tepuk bahu Zafrieyl.Biar sedar sikit.Hehehehehe..
Sepanjang menuju ke kelas kami bertujuh bergurau senda.Belok je nak masuk kelas,terselisih dengan Cikgu Amira.Jelingan ala-ala rimau nak beranak dihadiahkan buat kami yang dah tersengeh-sengeh macam iklan Colgate.
"Hai cikgu...How\'s your car?" Selamba je Izmin tanya soalan maut kat Cikgu Amira.Cikgu Amira apa lagi,dengan muka merah tahap lipan kena panggang terus angkat kaki blah dari situ.Mesti panas kalau lama-lama duduk dengan Zaf Group.Hahahahaha...

***

"Ha,dah balik pun setan tujuh ekor ni.." Amboi,sedapnya mulut minah ni kata kami setan.Cari fasal la tu...
"Weh Aira..." Nazar tepuk bahu aku.Ish mamat ni,sakit la mangkuk...
"Ha,apa?" Aku gosok bahu aku perlahan.
"Ko dengar tak suara katak?" Nazar dengan muka serius pandang tepat ke mata aku.Berdebar kejap aku.Hehehe....
"Suara katak?" Aku angkat kening tanda tak faham...Zafrieyl dah tahan ketawa...Izmin,Ena,Syifa dan Ashraf cuma jadi pemerhati.Sama macam aku,diaorang pun tak faham soalan Nazar..Suara katak?Ada katak ke dalam kelas ni...
"Ala ko ni,suara ‘katak’ la..." Nazar tekankan perkataan katak kat aku..Owh,aku dah faham...Hehehehehe...Macam bersatu je kepala otak aku dengan Nazar,kami pun mulakan perbualan yang menghangitkan telinga seseorang..
"Ha’a la...Aku dengar..Dok ong kedek kedek kedek ong dari tadi..Kat mana ek katak tu duduk..?" Aku buat gaya tercari-cari arah katak tu..
"Tu,ada kat belakang ko..." Nazar juihkan mulutnya ke belakang aku.Aku pun pusingkan badan 360 darjah...
"Ha mak ai..besonya katak..eeii,geli aku..." Aku dengan ,muka terkejut berundur setapak ke belakang.Muka terkejut aku tu memang buat orang pecah perut gelak..
"Ko ni Aira..." Aimi dah merah muka..Hahaha..Padan muka..Cari fasal sangat..
"Aku ni..." Aku talakan jari telunjuk aku ke muka aku..Hehehehehe..
"Shit..!!!!" Aimi menjerit lantas berlalu ke tempat duduknya..Yes,menang lagi..Aku bagi lima dekat Nazar..Dengan senyuman megah berlalu ke tempat aku.Sebelah si Aimi tu la.Huh!!Sengal....
"Ko tungg....." Tak sempat habiskan ayat,Miss Angelina masuk.
"Aku tunggu ape Aimi?" Aku tanya dia balik.Tu mesti nak ugut aku.Tak takut..Hahahahahaha:-p
"Stand up class..." Kuat suara Amir selaku ketua tingkatan memberi arahan.Bising seketika kelas dengan bunyi tolakan kerusi.
"Good morning teacher.." Ucapan selamat diberi kepada teacher sebagai tanda hormat.
"Morning.." Miss Angelina membalas lantas mengarahkan kami duduk.Dalam tengah nak duduk tetiba satu idea setan bermain di kepala otak aku.Hehehehe..
"Adoi..." Hahahaha,macam nangka busuk Aimi jatuh.Yes,terkena lagi dia.Hikhikhik...Bising satu kelas dengan gelak tawa students.Miss Angelina pun merah muka tahan gelak.Hahaha....padan muka ko Aimi...
"Aira,ko ni apehal.." Aimi jegilkan mata pontianak dia kat aku..
"Eh,apahal pulak aku yang ko salahkan.Ko tu yang tak reti duduk,tetiba nak marah aku.." Dengan muka kehairanan,aku berlakon tak bersalah.Hehehehe...Cover la beb.Kalau kantoi kang kena denda denganMiss Angelina pulak.
"Hey girls...enough..Aimi,just sit down and shut up.." Miss Angelina mula nak angin.Aimi dengan pantas duduk.Jelingan tak puas hati dihadiahkan pada aku.Aku pulak,dengan megah jelirkan lidah aku kat dia tanda aku menang.Hahahaha....Aimi oo Aimi,kesian kat ko..Hidup ko tak pernah aman semenjak Aira Myasara masuk ke sekolah ni..Hehehehe;-p....

***

"Aira,jom..." Ish,aku baru nak jadi ulat buku,ada pulak yang datang ajak aku jadi setan balik..Ni yang tak puas hati..
"Nak pergi mana?" Dengan muka malas aku soal Syifa dan Ena.
"Jom la..Zaf,Ashraf ngan Nazar dah tunggu kita kat port.." Syifa separuh berbisik bagitau kat aku.
"Weh,ko gila..Lepas ni subjek Math..Jap gi mesti Cikgu Imna masuk..Kalo dia tengok kita tujuh orang takde mau mengamuk dia.." Serius je muka aku.
"Weh,sejak bila ko jadi baik ni?" Ena lepuk kepala aku.Ceh,biadap betul..
"Tadi aku dapat mimpi..Tu jadi baik..Heheheh.." Sempat lagi aku buat lawak...Lima minit lagi pukul 11.15 pagi,maknanya aku tak banyak masa nak lari dari kelas ke port aku dan kengkawan sebab Cikgu Imna jenis menepati waktu.Dia tak akan lewat walau sesaat.
"Weh!!!Cikgu Imna is coming..." Ena separuh menjerit.
"Hah???!!!" Aku dan Syifa ternganga..Kena pantas..
"Ena,ko blah dulu..Syifa,lets go.." Aku tarik tangan Syifa dan dengan pantas aku selinap keluar dari kelas melalui pintu belakang.Cikgu Imna pasti tak nampak sebab dia rabun jauh dan dia tak memakai cermin matanya.Sejam yang lepas,Nazar denga sengaja tersepak cermin mata Cikgu Imna sampai pecah.Tu semua idea gila Zaf yang tak puas hati dengan Cikgu Imna sebab denda dia semalam.Salah dia jugak,Soalan Quadratic Equation yang senang pun tak boleh nak selesaikan..Bengap betul....Hehehehe..Sempat lagi mengutuk taiko sendiri.Kalau dia dengar mau aku kena seligi kepala.
"Weh,nak pergi mana tu..." Sayup aku dengar suara Keyra menjerit..Bye Keyra,tolong back up Zaf Group okey..Muah,love you..Hehehehehe...
"Apahal lambat..Lembab la korang ni.." Ashraf dah mula bising.Ish,kalau ye pun nak marah biar la aku rilek dulu.Mengah berlari tadi pun tak hilang lagi..
"Sorry la.." Aku angkat tangan...
"Dah la...Sekarang dengar sini aku nak cakap.." Zafrieyl selaku ketua mula bersuara.
"Ni mesti plan setan lagi ni.." Tanpa nada aku mengeluarkan ayat.
"Heheheh..tau takpe.." Zafrieyl senyum...
"Nak buat apa pulak kali ni..?" Aku peluk tubuh aku..
"Ko nampak buah rambutan tu..?" Nazar tunjuk sebatang pokok rambutan bersebelahan pagar sekolah pada aku.
"Ha’a.." Aku mengangguk tanda namapak.
"Kita curi nak?" Ashraf menyampuk.Kening dia terangkat sambil tersengeh macam kerang busuk.
"Tak mau la..Haram wo barang curi.." Aku geleng kepala.No way,aku takkan buat kerja macam tu.
"Takde la..Aku saja acah.." Ashraf kenyit mata kat aku..Kurang asam betul..
"Weh,aku dengar Cikgu Amira dah cat baru keta BMW dia..So,apa kata kita calarkan sekali lagi.." Zafrieyl sengeh je..Gila ko,kesian la kat dia..
"Tak payah la..Kesian aku tenngok dia.." Izmin yang baru muncul dengan sepinggan cheese cake geleng kepala..
"Wa..cheese cake.." Ena buat mata kedip-kedip.Ingat comel..Huh...
"Ko ni Ena,nampak cheese cake bulat je mata tu.." Zafrieyl geleng kepala.
"Biar la.." Ena terus ambil sepotong cheese cake lalu dengan lahap menelan cheese cake itu.
"Weh,jom gi makan KFC nak?" Nazar keluarkan idea setannya..
"Hmm?KFC?Ko gila ke apa Zar,sekarang ni kan time sekolah,kalo kena tangkap macam mana?" Ashraf merenung tajam wajah Nazar.Memang mereng la mamat ni,idea tak boleh pakai betul.Aku geleng kepala tanda tak setuju.
"Ala korang ni,rileks la wei.Aku dan Zafrieyl dah plan baik punya..." Nazar menjawab dengan nada yakin.
"What plan?" Izmin menyampuk.
"Okey,korang nampak pagar tu?" Zafrieyl menundingkan jari telunjuknya ke arah satu pagar,ah,bukan pagar tapi tembok.
"Yeap.." Aku menganggukkan kepala.
"Disebalik tembok tu,ada hutan getah.Hutan getah tu ada lebih kurang 5 hektar luas dia.."
"Wo,luas tu..." Ena buat muka takjub.Ntah apa-apa la minah ni..
"Ish,ko ni Zaf.Staright to the point la...Muak aku dengar ko buat penjelasan." Izmin mula meradang.Dia ni memang panas baran betul la.Dah tu tak sabar-sabar pulak tu.
"Sabar la..Ko ni Min.." Zafrieyl tarik muka..
"Okey,macam ni plan kita..Kita semua kena panjat tembok tu.." Belum sempat Zafrieyl sambung ayat aku potong denga wajah cemberut tanda protes..
"Ko gila!!!Korang laki boleh la panjat tembok tu,kami yang perempuan ni?Mau terkoyak kain.Ish,tak senonoh punya plan..." Izmin dan Syifa mengangguk tanda setuju dengan aku..Hehehe..Ada penyokong...
"Ko ni Aira,aku belum habis cakap dah potong.Lepas tu mula la serbu tak pakai helmet.
Aku seligi kang,bedengung telinga.." Ye ke aku tak sabar..?Ops!Sorry...Aku hadiahkan sengehan paling cute ala-ala tenuk kat Zafrieyl dan semua..
"Camni,korang yang perempuan dah ada kerusi untuk korang.Ala,korang pandai-pandai la.Tembok tu pun tak tinggi mana kan..Lepas tembok tu,kita kena redah hutan getah lebih kurang sepuluh minit.." Dalam gaya seorang ketua tentera Zafrieyl menerangkan tentang plan yang dirancang bersama Nazar.Yang lain mendengar dengan penuh khusyuk.Kan bagus kalau dalam kelas waktu cikgu mengajar dengar dengan khusyuk macamni..
Hehehehehe..
"Keluar je dari hutan getah tu ada satu lorong,dalam lima minit kita jalan kita terus jumpa pekan.Kat situ,kita tukar baju dan terus gi lepak kat KFC..Okey tak??" Zafrieyl angkat kening sambil senyum.
"Aku ikut je.." Ena mengangkat tangan kiri sementara tangan kanan sibuk menyuap cheese cake.
"Aku pun sama.." Izmin turut bersetuju.
"Ko Aira?" Ashraf menghalakan pandangan padaku.Serentak itu sepuluh pasang mata memandangku menanti persetujuanku.
"Hmm..aku.." Aku buat muka berfikir..
"Aira.." Izmin menolak bahuku.Geram dengan aku agaknya dengan aku yang sengaja melengahkan waktu..Hehehehe
"Okey la,I’m agree.." Aku senyum..
"So..let go..." Nazar terus tarik tangan aku.Ish dia ni,main tarik-tarik tangan pulak dah..Haram la wei!!!Kita bukan muhrim..Gulp,dada ku berdebar...

***

Dengan bersusah payah,aku cuba memanjat tembok setinggi lima meter itu.Tinggi wo..Mujur aku memakai short pant di dalam.So,it more easy for me.
"Huh,menyusahkan.." Aku mengesat peluh di dahi setelah berjaya memanjat tembok itu.Yang lain hanya tersenyum.Huh..!!!
"Dah la,jom cepat..Kang matahari naik,lagi panas.." Nazar bersuara lalu pantas mengorak langkah.Macam tahu sangat jalan kat sini..Sesat aku seligi kepala ko..
"Ko tahu jalan ke Zar?" Macam tahu-tahu je apa yang bermain dalam kepala otak aku,Izmin lantas bertanya kepada Nazar.
"Hey,see the leg la sis.." Nazar menunjukkan kakinya..Yang lain hanya tergelak.
"Weh,jap lagi aku nak X-Meal regular punya,pastu kentang putar yang besar,coslow yang besar,cheezy wedges dan roti dua tau.." Mak ai,seleranya minah ni.Terkejut aku dengar pesanan Ena..
"Ko ni Ena, badan kecik makan banyak.." Ashraf sempat meluku kepala Ena.
"Wei,sakit la..Ko ni Ash..Biar kat aku la.." Ena jelirkan lidah.Macam budak-budak.
"Hehehe..Nnanti badan ko membesar jadi macam belon,sape pun taknak kat ko baru ko tau..." Ashraf ligat mengusik Ena.
"Aku paksa la bapak ko masuk meminang aku.Padan muka ko.." Selamba je Ena membalas.
"Ish,aku taknak la..Rela kena hantar gi duduk dalam hutan Amazon dari kena kahwin dengan ko.." Ashraf buat muka tak sanggup.
"Ko jangan Ash,kang ko datang merayu kat aku baru ko tau.." Ena membalas.
"Wuek..takkan punya.." Ashraf membalas dengan nada bongkak.
"Wuek.." Merah muka Ena menahan geram.Aku tepuk perlahan bahu Ena.Moga-moga jangan la dia melenting dalam hutan getah ni..Kalo dia melenting mau ribut satu hutan getah ni.
"Ash,sudah la.." Nazar menegur kelakuan Ashraf.
"Okey.." Ashraf mengangkat tangan tanda sorry.Kami meneruskan perjalanan.Tepat seperti kata Zafrieyl,
sepuluh minit meredah hutan getah kami temui satu jalan.Sunyi je jalan tu.Macam dah lama tak digunakan.Kami teruskan jalan sambil bergurau.Nak hilangkan bosan.
"Weh,penat ah.Kalo aku tau kena jalan jauh macam ni sebab nak makan KFC baik aku tunggu habis waktu sekolah naik bus gi pekan.Takde la penat macam ni." Izmin melepaskan keluhan.
"Hehehe,relax la Min.Ni baru dikatakn adventure." Ena mengenyit mata pada Izmin.
"Eh,selalu Eena yag merungut,ni terbalik pulak.." Aku kehairanan..
"Sekali sekala je..." Ena membalas sambil tersenyum.Kami sampai ke pekan yang dimaksudkan.Lantas semua menuju ke tandas awam.Tujuan utama,menukar baju.Mana kami dapat baju-baju itu?Kalau dah nama budak nakal,benda susah jadi senang.Nazar dan Ashraf telah ‘meminjam’ dari koperasi sekolah.diulang,hanya ‘meminjam’..
Hehehehehe...Koperasi sekolah kami ni berlainan sikit dari koperasi sekolah lain,di situ terdapat jualan baju t-shirt dan seluar track untuk pelajar.Baju pulak boleh tahan .Jenama Adidas,Nike...Hehehe..
Al-maklumlah sekolah elit.

***

Hanya kedengaran bunyi kipas dan kunyahan di dalam ruang bilik VIP itu..Tiada sebarang suara.Semua khusyuk menikmati juadah di depan mata.Ayam goreng yang masih mengeluarkan asap dan air pepsi yang berpeluh di luarnya membuatkan semua begitu asyik menikmati makanan.Penat berjalan tadi..Hehehehe..
"Lepas ni,apa plan kita?" Aku memecahkan kesunyian ruang.
"Tak tau.." Ringkas jawapan Zafrieyl.
"Hmm...Nazar,ko ada plan?" Aku mengalihkan pandangan pada Nazar.Jawapannya begitu mengecewakan.Hanya mengangkat kedua bahunya.Aku memandang setiap satu wajah rakan ku..
"Hmm.." Keluhan kecil keluar dari dua ulas bibirku..Lalu meneruskan santapan ku..
"Weh,aku ada plan.." Ena mengangkat tangannya.
"Apa?" Serentak kami yang lain bertanya sambil memandangnya tanpa berkelip.
"Kita lepak kat sini je la.." Dia sengeh.
"Ala ko ni Ena...Aku lepuk ha.." Aku menarik muka.Yang lain mengeluh.Wajah masing-masing mempamerkan kebosanan yang begitu menderitakan.
"Jom jalan-jalan..:" Zafrieyl membuat cadangan..
"Jalan lagi?" Izmin mengeluh..
"Habis tu nak buat apa?" Nazar bertanya..
"Jom ah,kita ikut langkah kaki.Aku dah bosan gila duduk dalam ni.." Aku mula bangun dan mengorak langkah.Yang lain mula mengikut jejak langkah aku.Hehehe..bagus-bagus...

***

"Boys and girls..Lagi tiga bulan SPM.Saya harap kamu semua dah bersedia untuk menghadapinya.." Lantang suara Cikgu Shasya bergema di dalam kelas 5 Rhombus.
Semua pelajar mendengar dengan penuh khusyuk.Cuma aku yang mengelisah tak tentu hala.Lagi tiga bulan SPM,aku tak bersedia lagi la..huhuhu,,papa,help me..:-(
"Weh Aira,apa yang ko menungkan?" Tersentak aku sebaik bahuku ditolak kasar oleh Nazar.La,lama betul aku mengelamun sampai tak sedar kelas dah takde orang.Semua dah turun rehat.
"Nothing.." Aku cuma gelengkan kepala..
"Ye la tu takde apa-apa.." Nazar senyum mengejek..Dia menarik kerusi lalu duduk menghadap aku.
"Ko ada masalah ek Aira..? Nazar bertanya lagi.
"Takde la.."Aku tundukkan wajahku.
"Ko tipu.." Nazar serkap jarang.
"Ko ni.." Aku tersenyum hambar pada Nazar.
"Ko nak tipu aku..Tak boleh la my dear.." Nazar kenyitkan matanya padaku.
"Kita kenal dah hampir lapan bulan..Dari first ko jejak kaki kat sekolah ni,aku yang paling rapat dengan ko.Ko tahu tak,walaupun kita tak kenal lama manapun,bak kata orang baru setahun jagung perkenalan kita,tapi aku rasa kita macam dah lama sangat kenal.Aku pun tak tahu kenapa.sebab tu aku selesa berbual dengan ko.Meluahkan setiap rasa aku kat ko.." Panjang Nazar berbicara.Aku hanya mendengar.
Entah kenapa,hari ini aku rasa lain benar gaya Nazar.Macam sesuatu hilang dari dirinya.
Tiada lagi lawak merengnya yang membuatkan aku pecah perut,tiada lagi senyumannya yang membuatkan aku cair setiap kali terpandang.Ya,dah lama aku menyimpan rasa cinta pada Nazar cuma keegoan membataskan segalanya.
"Zar,ko kenapa?Serius je.." Aku menghamburkan soalan yang bermain dalam benakku.
"Aku?Mana ada serius.." Nazar cuba tersenyum namun hambar sekali senyumannya.
"Zar,aku ke yang ada probs atau ko?" Aku bertanya lagi..Nazar hanya menggeleng.
"Ko lain la hari ni.Hari ni aku cuma nampak Nazar yang serius.Yang muka penuh dengan masalah." Aku serius berbicara.Nazar merenungku dalam.Jauh meneroka isi hatiku mungkin.Aku tertunduk.Jiwaku bergetar.Ah,budak nakal tiba-tiba bertukar jadi budak sentimetal..
"Aku letih la Aira.Aku nak rehat.." Penuh tersirat setiap butir bicara Nazar padaku.Aku memandangnya penuh tanda tanya.
"Ko letih?Ko sakit ke Zar..?" Nazar hanya menggeleng..
"Aku ada benda nak cakap kat ko Aira..Aku takut kalo aku tak cakap hari ini aku tak akan berpeluang untuk mengucapkannya lagi pada ko.." Nazar memegang tangan ku erat.Mataku dan matanya bertaut.Aku jadi malu namun kuteruskan juga merenung matanya.Zar,I love you dear..Suara hatiku bergema.
"Aira..aku sebenarnya dah lama..." Belum sempat Nazar menghabiskan ayatnya loceng berbunyi menyentakkan kami berdua.Gengaman tanganku dan Nazar terurai.Aku memandang Nazar namun dia cuma mengeleng dengan wajah kecewa.Nazar.ko kenapa?Soalan itu hanya memenuhi ruang hatikuKelas mula di penuhi dengan pelajar dan Nazar lantas kembali ketempatnya.Aku meneruskan pembelajaran hari itu dengan penuh tanda tanya.Nazar nak cakap apa kat aku??!!!!!

***

Loceng balik nyaring berbunyi.Suasana sekolah yang tadi sunyi sepi kini mula meriah dengan suara para pelajar yang riang menyambut waktu pulang.Aku berjalan beriringan dengan Izmin.Syifa dan Ena..Kami hanya berbual kosong namun perbualan kami terhenti sebaik satu dentuman kedengaran di jalan raya.pantas kami berlari ke gigi jalan..
"Nazar..........." Aku terduduk di bahu jalan..Syifa,Ena dan Izmin berlari mendapatkan Nazar yang terbaring di tengah jalan dengan darah berlumuran.Ashraf memangku kepalanya manakala Zafrieyl kalut cuba menghubungi ambulans.Aku dalam langkah longlai mendapatkan Nazar yang terbaring kaku.
"Zar,bangun Zar..Ko kena bangun..Sebab ko tak habis cakap lagi tadi.Ko nak bagitahu apa kat aku Zar?" Aku goyangkan tubuh Nazar.Air mata laju mengalir selaju air sungai yang sering menjadi port kami melepak.
Orang ramai yang melihat kejadian itu umpama tak wujud bagiku lagi.Yang wujud hanya aku dan Nazar.Aku tak sanggup kehilangan Nazar.
"Zar,bangun la..Aku tak nak kehilangan ko.Aku sayangkan ko..Zar,bangun la..Aku sakit tengok ko macam ni.." Laju setiap bicara ku.Syifa mengusap lembut belakangku namun ku tahu dia juga sedang sakit.Sakit melihat teman baik sedang bertarung untuk hidup.
"Mohd Nazar Ikhmal Alauwuddin..Bangun la..!!!!Ko ni jahat la,suka bagi takutkan kami semua..Bangun la Zar.." Semakin laju aku goyangkan tubuh Nazar.Aku bagai hilang pedoman.Aku hilang arah.
"Aira,bawa bertenang okey.." Izmin menarik aku lalu memelukku..
"Tak Min,macam mana aku nak bertenang kalo Nazar dalam keadaan macam tu.Aku takut Min.Takut.Aku takut kehilangan Zar..Aku sayangkan dia.Sayang kan dia lebih dari seorang kawan.." Dalam hujan air mata,aku mencurahkan isi hatiku pada Izmin.Izmin terpaku namun seketika kemudian dia kembali menarikku ke dalam pelukannya.
"Aira,kenapa ko tak cakap sebelum ni..?" Izmin menyoalku.
"Aku malu.." Izmin hanya menggeleng..Bodoh betul..Dah jadi macam ni baru nak ngaku takde maknanya..Sayup kedengaran siren ambulans..Aku dan Izmin lantas mendapatkan Nazar.Kami berdua mengiringi Nazar ke hospital sementara yang lain mengikuti dengan kereta Zafrieyl.
"Zar,ko kena kuat.."Aku genggam tangan Nazar yang tidak sedarkan diri.

***

Nazar telah pergi.Jauh dari aku.Dari ibu dan ayahnya.Dari kawan-kawannya.Dari dunia ini...Ya,Nazar telah pergi mendahului aku dan semua menemui Allah S.W.T..Yang tinggal hanya kenangan darinya untuk dikenangi.
Aku pasrah dengan ketentuan Ilahi.Mungkin tiada jodoh untuk bersama Nazar.Takpelah Zar,aku redha.Semoga ko dicucuri rahmat Ilahi.Aku disini doakan kebahagiaan ko di sana.Terima kasih untuk segalanya Zar.Untuk kesudian ko menjadi temanku.Menjadi penghiburku.Menjadi pendengar setia setiap masalah aku.Menjadi pemberi semangat saat aku jatuh.Terima kasih Zar.Ko satu-satunya lelaki yang bisa membuatkan hati batuku cair.Egoku jatuh.Ko ajarkan aku erti persahabatan.Erti hidup berkasih sayang.Terima kasih Zar.Zar,aku rindukan ko..........

***

"Aira,are you okey?" Izmin menepuk perlahan bahuku.Aku hanya mengangguk.
ku hadiahkan buatnya namun tidak semanis dahulu.Tika Nazar masih bersama aku.
"I know you are not okey.You thinking about Nazar right?" Izmin bersuara perlahan.Aku tundukkan wajahku.Air mataku bergenang di kolam mata.Yes,I\'m thinking about Nazar.
"Biarkan dia tenang di sana Aira.." Izmin separuh berbisik.Ada getar di hujung bicaranya.Aku tahu dia juga menanggung rasa yang sama sepertiku.Nazar juga kawannya.Kawan baik yang telah 5 tahun dikenali.Pemergian Nazar begitu dirasai.
"Hai semua.." Zafrieyl datang dengan senyuman.Namun jauh disudut hatinya ku tahu apa yang dirasanya.Sama seperti aku dan Izmin.Begitu juga Syifa,Ena dan Ashraf.
"Weh korang,hari tu time tolong ibu Zar kemas bilik arwah,ibu dia ada kasi aku this letter.Untuk kita semua.And this untuk Aira.." Syifa menghulurkan sampul surat berwarna pink kapada aku.
"Aku baca ek this letter.." Syifa meminta izin.Kami hanya mengangguk...


Buat temanku tersayang....
Assalammualaikum...
Aku tahu,waktu korang baca surat ini,hanya kenangan aku yang tinggal bersama korang.Maafkan aku tidak memberi sebarang kata pamitan buat korang.Bukan niat aku untuk pergi begitu sahaja namun aku juga insan biasa,tidak tahu bila ajalku akan tiba.Namun aku dapat merasainya,waktu itu hampir tiba,lalu usai solat Subuhku pagi ini,aku mencapai pena dan mencoretkan kata buat korang semua.
Korang.....
Setiap detik aku,sepanjang lima tahun menjadi pelajar sekolah menengah,banyak masa aku habis di sisi korang lalu ia menjadikan aku begitu menyayangi korang semua.Aku bahagia ketika di sisi korang,ia membuatkan aku terlupa dengan masalah yang sering menyesakkan aku.Terima kasih korang kerana walaupun pada zahirnya,aku tidak layak berada dalam kalangan korang,namun korang tetap terima aku.Aku bangga punya teman seperti korang.Yang tak pernah memandang darjat dan keturunan dalam bersahabat.
Korang...
Aku harap korang tak tangisi pemergian aku.Terima dengan hati yang redha okey takdir ini.
Aku tak mau korang sedih-sedih.Teruskan hidup korang.SPM tak lama lagi kan,so study okey.Rehat dulu ek dari jadi budak nakal.Korang masih ada masa..
Zafrieyl...
Aku bersyukur ditemukan sahabat semulia ko dalam hidup ini.Ko banyak bantu aku.Kadang-kadang aku jadi malu dengan ko.Bantuan aku untuk ko terlalu sedikit berbanding segala yang ko beri pada aku.Kadang-kadang aku rasa tak layak bergelar sahabat ko,anak ahli perniagaan terkenal di Malaysia sedangkan aku hanya anak driver untuk papa ko.Tapi ko jenis low profile.Tak pernah bermegah dengan kedudukan ko membuatkan aku selesa berada di sisi ko.Thank Zaf sebab sudi jadi kawan aku.Ko jadi anak yang baik okey.Jangan gaduh dengan papa ko lagi okey.Dia ada ko je dalam dunia ni.Ayah aku pernah cakap papa ko pernah menangis sebab rasa bersalah tak dapat bagi kasih sayang sebenar seorang ayah untuk ko.Dia tahu ko dahagakan kasih ayah sebab itu ko selalu melawan cakap dia.Ko nak protes sikap dia yang tak pernah berikan perhatian pada ko kan?
Ena...
Kawan aku yang paling comel.. Walaupun ko banyak makan tapi aku suka kawan dengan ko sebab ko selalu hiburkan aku dengan keletah ko yang ala-ala baby tua..Hahaha..Aku gurau je...Ena,aku nak say sorry sebab kadang-kadang aku join Ashraf kutuk ko.Tapi realitinya,kutukan kami tu tak betul.Ko sebenarnya cantik,cute..Ada bakat nak jadi model.So,jangan give up okey.Tapi ko kena la jaga pemakanan ko sikit sebab aku takut kang ko jadi model untuk baju saiz XXXL lak..Hehehehe;-)..Thanks for being my friend.Aku happy...
Ashraf...
Jangan tunggu lama-lama beb.Kang tak sempat nak cakap jadi macam aku..Huhuhuhu....;-p
Ko faham kan maksud aku..Hehehehehe..Ash,pas ni jangan kacau-kacau,kutuk-kutuk Ena lagi.Kesian kat dia..Hehehehehe...Weh,cita-cita kita sama kan?Nak jadi perisik polis..So,aku harap ko tolong sambung cita-cita tu untuk aku ek..Aku tak sempat...Terima kasih sebab sudi jadi kawan aku.Ha satu lagi,kirim salam aku kat Mak Mah,orang gaji kat rumah ko.Cakap kat dio laksa Penang dia best..Hehehehe;-)
Izmin oh my darling....
Jadi ayu sikit la sis..Takmau la kasar sangat nanti semua laki lari dari ko..Hehehehe..
Weh,aku tau ko mesti sedih kan aku dah takde..Sebab dah takde sape nak tolong masakkan megi untuk ko pasni..Hehehehe...Aku tau megi aku masak sedap tu ko ketagih tu..Huhuhu...Apa-apa pun,thanks for being my friend...Aku happy jadi sahabat ko walaupun selalu kena tumbuk..Sakit tau..Hehehehe..
Syifa....
Thanks for being my friend.Halalkan segala ilmu yang telah banyak ko curahkan kat aku. Ko tolong aku boleh?Rumah kita dekat kan..Ko pun rapat dengan ayah dan ibu aku.So,aku harap ko tolong tengok-tengokkan ayah dan ibu aku ek.Tolong cakap kat diaorang jangan sedih dengan pemergian aku.Suruh diaorang jaga kesihatan dan cakap kat diaorang yang diaorang pernah punya seorang anak yang sangat sangat sangat menyayangi diorang.Bagitau ibu aku aku mintak ampun kat dia.Halalkan setiapp titis susu yang diberinya pada aku.Kat ayah aku,bagitau dia aku mintak ampun dan jangan merokok lagi.Tolong ye Syifa.Mintak maaf kalo menyusahkan ko.Jaga diri okey.
Korang...
Jangan sedih-sedih lagi tau.Senyum sikit:-)...Korang jaga diri baik-baik...
Jangan tinggal solat.Jadi anak yang baik.Stop being naughty kids.Dan yang pasti,korang jangan lupa doakan aku bahagia berada di sana okey..Aku sayang korang semua.Maafkan aku andai sepanjang kita bersahabat,dalam sedar atau tidak aku ada menyakiti hati korang.Halalkan segala yang korang beri pada aku dari hujung rambut hingga hujung kaki.Sampaikan salam aku pada alls SM Paduka students and teachers.Cakap kat diaorang semua aku mintak maaf kalo aku ada buat salah dan halalkan segala pemberian diaorang pada aku.Selamat tingal korang.Izinkan aku pergi...Sampaikan salamaku pada ibu bapa korang..

Nazar Alauwuddin...
6.35 a.m
3 September 2007

Syifa melipat kembali surat yang ditinggalkan arwah Nazar buat kami.Bukan kami tapi mereka.Ya,Nazar langsung tidak menyebut nama aku dalam suratnya.Lupakah dia pada aku?Nazar..sampai hati ko..Kolam mata aku kembali digenangi air.Rasa sebak kerana Nazar langsung tiada meninggalkan sebarang kata buatku...
"Aira,aku rasa untuk ko Zar tulis dalam surat yang ko pegang kot.." Lembut suara Syifa menyapa gegendang telinga aku.
"Oh,aku terlupa dia ada bagi surat untuk aku.." Aku cuba tersenyum.Macam mana aku boleh lupa arwah Nazar ada bagi surat khas untuk aku je.Hmm....Pantas aku mengoyak sampul berwarni pink itu.warna kegemaran aku.Lembaran biru ku keluarkan.Ada haruman lembut menusuk hidungku.Ya,haruman kegemaran Nazar..

Buat sahabat aku,Aira Myasara Ahmad Hisham...
Assalammualaikum...
Aira,saat ko baca surat ni,aku dah takde kot dalam dunia ni.Sebab tu aku tinggalkan surat ni untuk ko.Sebagai wakil aku..Ko tolong faham dengan apa yang aku nak cakap okey..Dan tolong jangan menangis.sebab aku tak boleh tengok ko menangis.Aku turut rasa sakit.
Aira...
Aira,hari ni,sebaik aku terjaga dari lena tanpa sedar bibirku mengungkap satu nama.Nama ko Aira.Ko tau kenapa?Aku mimpi.Aku mimpi yang sangat menakutkan.Aku dank ko sedang berjalan didalam satu taman yang indah.Ko dan aku bergurau senda bergelak tawa.Romantikkan?heheheh..Aku bahagia sangat tika itu.Namun,tiba-tiba,keadaan menjadi gelap.Ko dan aku terpisah.Aku dengar ko memanggil nama aku namun aku tak berdaya menyahut.Aku kehilangan suara ku.Dalam samar-samar,aku melihat ko menangis.Meratapi kehilangan aku.Aku cuba untuk menyentuh ko,memeluk dan memujuk ko tapi semakin aku dekati ko semakin jauh diri aku dari ko.Aku begitu takut saat itu.Takut akan kehilangan ko.Aku cuba lagi berlari mendapatkan ko tapi entah kenapa,untuk menyentuh ko hanya dengan hujung jariku pun aku tak boleh.Sebaik aku terjaga,ada air di pipi ku.Aku menangis dalam lena.Aku cuba mentafsir mimpi ku itu lalu kutemu satu jawapan.Aku yakin,masanya sudah tiba untuk luahkan segala rasaku buatmu.Lalu aku bertekad untuk menyatakannya hari ini.
Aira....
Aku takut sangat aku tak sempat nak cakap benda ni kat ko,jadi aku aku tulis surat ni untuk ko sebagai ganti andai aku tak berkesempatan untuk katakannya pada ko.
Aira...
Hari ni genap lapan bulan aku menegenali ko.Dan dalam masa itu,satu rasa telah berputik di dalam hati aku pada ko dan ia semakin hari semakin kembang mekar.Aira,sorry kalo aku jadi jiwang sikit dalam surat ni..hehehehe..
Aira...
Pertama kali aku melihat ko,aku dah tertarik pada ko.Tapi ko tau kan aku ni bukan jenis suka meng’ayat’ awek sebab tu walau dari hari ke sehari rasa yang berputik dalam hati aku untuk ko semakin mekar berkembang aku tetap tak luahkan pada ko.Aku malu.Sampai lah hari ni,hari aku mimpi yang ko dan aku terpisah baru aku sedar kalo aku tak luahkan rasa aku tu mungkin sampai bila-bila aku takkan berkesempatan nak luahkannya lagi pada ko.
Aira...
Aku sebenarnya dah lama sayangkan ko.Cintakan ko.demi Allah,ko cinta pertama aku,ko satu-satunya girl yang dapat kunci untuk buka pintu dan masuk ke dalam hati ku.Aku tau ko mesti terkejut kan..
Aira...
Ko tahu,saat aku pegang tagan ko time nak blah sekolah nak gi makan KFC hati aku berdebar sangat.Tapi aku rasa bahagia.Sekurangnya aku berpeluang memegang tangan orang yang aku sayang.Thanks Aira sebab bagi aku peluang tu.Tangan ko lembut.Hehehehehe;-p...
Aira...
Aku tak tau nak tulis apa lagi.Aku dah luahkan rasa aku kat ko,terpulang ko nak terima atau tak.Apa-apa pun,aku nak pesan pada ko jaga diri ko.Ingat yang aku sayang kan ko.Maaf kalo aku lambat luahkan rasa ini pada ko.Dansekali lagi aku mintak maaf sebab aku tinggalkan ko setelah melafazkan cinta aku untuk ko.Halalkan segala yang ko beri pada aku.Doakan kesejahteraan aku.I love u Aira Myasara Ahmad Hisham.Selamat tingal princess aku..

Pencintamu;-),
Nazar Alauwuddin
7.00 a.m
3 September 2007

"Nazar,benda ni ke yang ko nak cakap kat aku tengah hari tu?Kenapa ko tak cakap awal-awal..?"
"Aku pun sayang kan ko.."
"Aku pun cintakan ko.."
"Zar...kenapa ako pergi cepat sangat?" Aku menagis semahunya hari itu.Puas yang lain memujuk namun aku tak mampu menahan segala rasa yang sesakkan dada aku.Aku sakit sangat.Sakit bila tahu kenyataan aku tak pernah bertepuk sebelah tangan saat oarng yang membalas tepukan aku tu dah takde dalam dunia ni.Ya Allah..tabahkan hati aku....

-------------------------------

Deringan telefon mengejutkan aku dari lamunan.Astaghfirullah..Lama nya aku mengelamun samapi tak sedar hampit tiga jam aku disini.memerhatikan sekolah yang pernah merakam seribu satu peristiwa hidup ku.
"Hello aira,ko ada kat mana?" Serak suara Ashraf menyoal aku..
"Aku kat depan sekolah kita la.." Aku menjawab perlahan..
"Cepat la..Ko je tak sampai lagi ni.." Keras nada Ashraf..
"Ye la,im on my way.." Aku terus matikan talian.Malas nak dengar bebelan Ashraf.Kalau tok nek..Huh!!Sebentra lagi aku akan bertemu kembali dengan rakan-rakan ku yang telah hampi lima tahunt idak kutemu.Ah,rindunya aku..Tapi sayang,Nazar tidak ada sekali.Andainya nazar ada tatkala ini,pasti hiudpku lebih berwarna-warni.Ya Allah,tempatkan roh Nazar di sisi Mu....
Aku bersyukur,walau sakit menghadapi kehilangan Nazar sekurang-kurangnya aku dan yang lain mula berubah.Dari budak nakal kami menjadi students yang membanggakan sekolah.Macam tak percaya pulak.Hehehehehe..Cikgu Imna punya sayang kat kami sebab dapat score A1 dalam subject dia ajar.Cikgu Amira lak,tersenyum kelat je bila sumpah dia kami gagal Science tu tak jadi.Hehehe..tu la cikgu,jangan suka menyumpah anak murid.Tengok,kan dah termalu...Huhuhuhu...
Sebaik melangkah masuk ke dalam rumah,aku disambut dengan jeritan Syifa dan Ena.Sawan betul budak-budak ni.Tahu la lama tak jumpa tapi cover la sikit rasa teruja tu,malu weh..Kami saling berbalas pelukan.Bangga aku tengok rakan-rakan aku semua berjaya dalam hidup.Macam aku la..Dan yang pasti aku terkejut gila,Izmin dan Ashraf dah dua tahun kawen and ade sorang baby boy yang cute sangat.Sampai hati tak jemput aku makan nasi minyak tapi aku pun baru sekarang balik ke Malaysia.Konon bawak hati yang lara la merantau ke Jepun samapi tak mau balik Malaysia.Alih-alih balik jugak.Hujan emas di negeri orang baik hujan batu di negeri sendiri.Hehehehe...Aku bahagia kini...

Penulis:
Sorry ek kalo tak best cerita ni..
Suka-suka je tulis cerpen ni.
Ada satu gi cerpen aku kat sini
tajuk Setulus Hati Isya..Peace;-)
Wish me luck in SPM....
posted by BLOGGER @ 5:30 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
36 Comments:
  • At 31/7/08 6:08 PTG, Blogger dr.rock4eva said…

    gud luck spm dik..all the best!!

     

  • At 1/8/08 9:34 PG, Anonymous leez said…

    sdihnye cite...menitis air mata akak dik.gud luck k?

     

  • At 1/8/08 10:00 PG, Anonymous azrah said…

    citer ni best sgt
    sedihnyer dier...
    naper x wat hepi ending jer
    aira n nazar..
    gud luck 4 spm

     

  • At 1/8/08 10:53 PG, Anonymous syasya said…

    sdey nyer...bergenang air mata...
    do da bez in ur sPm k..

     

  • At 1/8/08 12:54 PTG, Blogger BuDaKnAkALz said…

    Penulis:

    Thanx untuk semua komen yg diberi....
    Thanx for wishing me gud luck in SPM...I'll do my best...;-)
    Muahxx..cayang kowang....

     

  • At 1/8/08 2:20 PTG, Anonymous Kak Engku said…

    Hmm boleh la ... tapi hati2 dgn ejaan .. banyak yg terkeluar ring ..

     

  • At 1/8/08 2:44 PTG, Anonymous noriey said…

    syabas!
    citer yg mmg superb!
    gud try...
    nangis thp cipan masa bca citer neh
    tp klu wat aira n zafriel jd kapel sbgai ending pn bez gak..
    suggest jer...he3...

     

  • At 1/8/08 2:44 PTG, Anonymous noriey said…

    syabas!
    citer yg mmg superb!
    gud try...
    nangis thp cipan masa bca citer neh
    tp klu wat aira n zafriel jd kapel sbgai ending pn bez gak..
    suggest jer...he3...

     

  • At 1/8/08 8:57 PTG, Anonymous dr.cinta said…

    huhu sdeynyer..keep it up dik.i luv ur cerpen.gud luk SPM!!dun play2 ma..hehe

     

  • At 1/8/08 10:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedey la citer ni... bergenang air mata time bace cuter ni... huhuhu... ape2 pun all the best in ur spm... harap2 dapat jd pnulis & hasilkan novel plak...

     

  • At 2/8/08 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedap citer nih...x nk bt samb. nyer? n' best wishes 4 yr spm k...

     

  • At 2/8/08 10:40 PTG, Anonymous eija said…

    aduhh..1st time baca novel kat blog nie smpai menangis..by da way..crita yg best...best of luck hadapi SPM dik..

     

  • At 3/8/08 11:31 PG, Anonymous budakbaek said…

    perrgh......best ar citer nie, sedey ada,klakar ade,masyuk si0t... t0 budaknakalz....,g0od luck 4 ur spm k.do the best!!!!

     

  • At 4/8/08 1:22 PTG, Anonymous baby said…

    wa...sedey nye...seb bek kat opis kalau kat umh mesti dah nangis..best!gewd job!n gewd luck ok!

     

  • At 4/8/08 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cita nie...mcm cita yang btl2 perna jadi la pla...tahniah!!!gud luck for spm...

     

  • At 4/8/08 7:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    story ni ok la..tp 1 je nak tegur,buat penulis..sila berhati-hati dengan penggunaan bahasa inggeris dan ejaan..

     

  • At 5/8/08 1:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best dik citer ni, rajin2 lah berkarya. lepas ni boleh buat skrip drama plak. apa pun hati-hati dgn ejaan lebih2 lg masa buat karangan SPM nanti. GOOD LUCK !

     

  • At 6/8/08 2:03 PTG, Blogger NuR_Kasih said…

    assalamualikum...
    cerita ni best ingat masa zaman sekolah dulu..
    akulah pengawas yang paling nakal..
    tiap kali time kelas kul12.30 je,
    aku n' geng pi makan kat kantin.
    hehehehe...

     

  • At 6/8/08 2:07 PTG, Blogger NuR_Kasih said…

    good luck for your SPM..
    jawab elok2 k....
    jgn keluar awal msa SPM..
    coz kadang2 pengawas yang jaga 2 akan tlg... heeehehe mcm aku SPM dulu..
    sempoi pengawas 2 aku x kan lupa jasa dia kat aku

     

  • At 8/8/08 11:46 PG, Blogger arda said…

    tahniah dik berjaya membuat akak nangis bc citer ni... nnt tulis la citer bes2 lg ek... athniah n good luck..

     

  • At 5/9/08 1:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok larrrr......

     

  • At 14/9/08 2:06 PTG, Blogger piNeAppLe GirL's said…

    huhu..sedihnya..
    nagis x henti2..
    best la cita nie..
    gud luck in SPM...

     

  • At 15/2/09 9:39 PTG, Anonymous mizznightmare said…

    pergh...
    cter yg mengusik jiwa dan raga...
    adk nanges woo...
    adk ssh tok nanges n ctew akk mmg smpi...

     

  • At 20/7/09 1:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.....
    best sangat cite nieee..
    aku sampai menangis..t'ingat kat kwn2 aku
    mila ,ya n ena sory sbb selalu gaduh ngn korang

     

  • At 17/6/10 11:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    5STAr

     

  • At 26/7/10 8:55 PG, Anonymous syafiqa said…

    best.. time baca aku ade happy campur nangis..but bg aku,aku nangis lagi bnyk dari happy.hehehe...ok gud luck n CHAIYOK!! :-)

     

  • At 18/12/10 11:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    argghh..!!
    sedey gile cite ye
    nk nangis tp malu lar
    coz tkt my siblings tgk
    he3

     

  • At 30/12/10 1:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bole buat orang touching la..all da bez to da penulis ya...

     

  • At 8/1/11 12:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehe....even from amatur....tp still bes la...leh wat aku sensitf la pulak....smoga keputusan spm yg akn keluar xlama lg kan menitiskn air mata happy dekat kata adik...

     

  • At 6/2/11 12:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoish!sedihnyer...sko0l mngh mmg best...byk kngn...keje gelak n bsuke ria je...smpai cg2 pn pening...haha..rindu sko0l aku...

     

  • At 8/3/11 12:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye terinagt zaman sekolah..nakal2 sama je...suka cri gaduh ngn cikgu....tp last berjaya gak...thnk cikgu..jasa mu ku kenang....mimi_perak

     

  • At 11/3/11 6:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak

     

  • At 21/4/11 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah atas cerita ini... terus maju dalam berkarya yer.. good luck for spm too

     

  • At 16/6/11 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ctew dy mmg gmpak.........mmg the best . .hope dpt bwat ag y lbey baik k...NANA SAYANG ALEP<33

     

  • At 23/6/11 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sdih bca surat tu..huhu..btw,,nice writing..^.^V..

     

  • At 20/7/11 7:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha. bab nazar meninggal tu buat aku terbayang balik kawan aku. bab yang dia nak lafazkan cinta dia tu, buat aku takut pula benda yang sama akan terjadi kat aku. bab surat tu pula, aku tak tau nak cakap apa. yang aku boleh cakap "kepada penulis, nice job. keep it up. i want to see more from u" ^^

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group