BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, Jun 21, 2008
Novel : Kahwin kontrak 5
sweetlavender A.K.A budak 15 tahon
sweetlavender15@yahoo.com

BAB 5

Entah angin apa yg memasuki tubuhku hari ini. Pagi-pagi lagi aku bangun..usai solat subuh terus ke dapur. Aku ingin memasak untuk Khusyairi hari ini..jadi ke tak jadi lain kira..yg penting buat pertama kalinya aku akan melaksanakan tugasku sbg isteri walaupun bukan secara batin..Usai memasak markaroni goreng, aku ke warung di hadapan bangunan kondominium yg menjual pelbagai jenis kuih..aku ternampak kuih kegemaran Khusyairi..kuih lapis..aku tahu kuih itu manis dan membahayakan dirinya..tapi biarlah asalkan Khusyairi bahagia. Selepas itu, aku mengejutkan Khusyairi..

Matanya terkebil-kebil memandangku yg memakai apron dan buku resepi yg setia di tanganku..pelik mungkin..Maklumlah wanita seperti aku mana pernah masuk ke dapur..
"cepatlah..kita makan..I masak makanan kegemaran I.."
"ma..masak..ma..makan.."ujarnya seperti x percaya..Aku senyum dan menarik tangannya. Aku lihat wajahnya canggung..Aku cemas, teruk benarkah masakanku yg pertama kali ini..
"sedap ke x.."
"err…Kak Fia rasalah sendiri.."ujarnya takut-takut
"alah…mesti sedap sangat kan..cepatlah komen"
"Eri x tahu.."
"susah sangatlah..biar I jela yg makan.."ujarku. Aku menyuakan sesudu markaroni ke dalam mulut..mata aku pejam rapat-rapat..Cuba menzahirkan rasa pada makanan itu..UWEKKK!! masin dan pedas.. Aku memuntahkan kembali makanan itu ke pinggan..
"err..ada makanan lain x.."soalnya
"tu kuih lapis.."kataku sebal. Aku malu mungkin kalau mama tahu teruk aku diketawakan. "eh.. ada satu jer.."
"I pergi lambat sgt.."
"x pe la.."ujarnya sambil tersenyum.. Kuih itu dibahagi dua..yg pasti bahagian kuihku lbh besar berbanding kuihnya.. Usai makan, dia yg mengemaskan semuanya..aku hanya lihat dgn wajah yang mencuka..hilang terus mood ke dapur..MENYESALLL!!!
"x pe la..nanti Eri masak untuk Kak Fia..take it easy ok..First time biasa la.."
"bukan malam ni ada dinner ats kapal ke.."
"a’ah..lupe lagi.Bukan kapal la, replica kapal"..Aku tersenyum..menghitung waktu untuk majlis makan malam syarikat keluarga Khusyairi di atas replica kapal di tengah teluk Danga Bay.
---------------------------------------

Malam ini aku mengenakan gaun biru labuh dia pula bersut hitam Ermilio Zegna..tampan sekali. Aku kagum dgn majlis ini.. syrkt keluargaku snediri x mampu menganjurkan majlis sebegini.. Majlis yg berkongsepkan gaya Bangsawan Eropah beserta makanan yg dihidang secara Buffet..

Muzik romantis yg dimainkan membuatkan ramai pekerja yg menari bersama pasangan..
"let’s dance together.."ujarnya
"x naklah.."ujarku berpura-pura jual mahal dgn harapan dia akan memujukku lagi..Sepi.. tiada pujukan lagi..Aku menyesal lagi..Tulah jual mahal sgt..padan muka aku!!
Kami sama-sama membisu..Tiba-tiba dtg seorang wanita yg memukul Khusyairi dr belakang..aku terkejut..Khusyairi berpaling..Dia bingkas bangun
"Oh Soo ..Oh Soo Jung.."ujarnya tersekat-sekat seakan x percaya
"Yes It’s me Eri sang.."ujar wanita itu..Gediknya..Aku gelisah tiba-tiba..
"what bring you here.."
"bcoz of you Eri sang..SARANGHAE..SARANGHAE !! (I love you..)" ujarnya kuat-kuat. Khusyairi hanya ketawa..Aku kaget..bahasa mende pulak ni
"buue..buue..(WHAT)"balas Khusyairi manja
"Saranghae Eri sang..(I love you Eri..)" selepas itu mereka berdua pergi meinggalkan aku sendirian di atas kapal titanic ini..ehh replica kapal je la..Bukan Titanic..arghh Jack Dawson I miss you

Kami pulang jam 2 pagi..senyuman jelas terukir di bibirnya..x pernah dia bahagia sebegini rupa..Aku rasa hendak menangis skrg jugak..dahla tgglkan aku sorang sorang..aku pun dia x kenalkan dkt permpuan negara apa entah..Eii sebal..Tiba di rumah aku terus membuka laptop dan mencari maksud bahasa yg mereka ckpkan tadi..Mataku membulat tatkala tulisan itu muncul di skrin..

Sarang Na Hyo/ Saranghae = I love you..

Serentak itu ada air mata bertakung di mata..Argghh sakitnya hati..Tapi kenapa aku rasa macam ni sdgkn dia tu ‘suami’ aku jer

Pagi keesokannya, aku buat-buat merajuk..Sebelum ke pejabat aku menjeling ke arahnya yg sdg minum..
"kak Fia jom makan.."..Aku menjeling sahaja..Telefon bimbit masih setia di tangannya..Mungkin sedang bersms dgn perempuan tu..

Ketika memandu aku masih terfikir..Kenapa dia berubah..jika dulu setiap kali kau menolak untk mkan, dia akn terus memujukku..Tapi kini, hanya senyum dan mengangguk sahaja..Oh Tuhan tenangkanlah hatiku..
--------------------------------------------------

Aku merenung ke luar jendela.. sudah 2 hari aku di rumah mama..Melarikan diri darinya. Tiba-tiba telingaku dpt menangkap bunyi kenderaan datang.. Jika sebelum ini setiap kali aku terdengar bunyi kenderaan pasti aku akn terjun dr katil dan ke jendela berharap dia yg datang dgn harapan membawaku pulang.. Malang sehingga kini tiada satupun panggilan telefon dan mesej drnya.. Tiba-tiba terdengar suara mama memanggilku pulang.. dengan muka seposen aku turun ke bawah.. Hatiku berbunga riang melihat dia datang.. namun biasalah aku pura-pura jual mahal.. memalingkan wajahku tetapi sebenarnya aku sudah kempunan untuk melihat wajahnya. Aku berlari ke atas..dia mengejarku..
"kenapa ni kak Fia"soalnya lembut sambil memegang tanganku..aku menarik tanganku.. merajuk lagi.. Mengada-ngada betullah aku ni.."ala..marah Eri ke.."
"eleh gaharu cendana pula dah tahu pura-pura tanya..sengal!"
" x fahamlah.. apa yg Eri dah buat.."Aku jd sebal..
"eeii!! Habis tu yg saranghae tu mende..sakit hati tau x!!"jeritku sambil menumbuk dadanya..dia menangkap tanganku dan ketawa.. Air mataku tumpah.. dia mentertawakanku..Aku pun x tau nape aku jadi sensitif camni.. adakah aku sdh jatuh sayang padanya?? Oh tidakkkkkkkkkkkkkk!! Hatiku membentak
"so semua ni ada kaitan dgn dinner malam tu la.. Hafia jealous ya.."ujarnya manja..Aku tersentak.. dia memanggilku Hafia dan bukannya kak Fia seperti selalu. Ataukah hormatnya padaku sudah hilang kerana dia dapat merasakan yg aku sdh mula suka padanya..
"sapa yg jealous.. dasar perasan!! Sape perempuan tu.. Oh..Oh ape entah nama dia..makhluk asing dr mana entah dia tu.. Dahla gedix..gatal..gelenya..geltik..semua ada..pakej cukup lengkap tau x"..Usai aku menghamburkan amarahku. Aku lihat dia ketawa..kali ini lebih kuat.. Ketawa lagi.. mati baru tau!!
"Oh Soo Jung.. OH..SOO..JUNG.. ada faham??.. dia org Korealah.. mana ada makhluk asing cantik macam tu..Body punyalah cantik..Malatop!!" ujarnya..aku menolaknya.. "ala.. Hafia ingat x lagi masa Eri hlg dekat Busan dulu.. famili dialah yg jaga Eri.. "..Arghh aku malu sendiri..
"habis tu kenapa siap saranghae..saranghae lagi.. bagi sarang tebuan baru tau.. kenapa sms dgn dia selalu, ha.."
" ala..dia dgn famili dia dtg sini untuk bercuti.. Eri tawarkan diri untuk jadi tourist guide dia.. Tapi dia ni baik tau.. dia takut wife Eri yg manja ni jealous.. sbb tu kitorang sms je.. Skrg pun dah merajuk"
"betul ni.."soalku manja..
"Ya Hafia..muka Eri yg putih bersih macam ni xkan bohong pulak.. Ayoyai..jgnlah buat Eri macam ni".. Aku ketawa.. aku menampar dadanya.. aku ketawa tapi dia masih begitu.. masih memegang dadanya.. Aku cemas.. dia tiba-tiba rebah.. Mulutku
" Eriiii!!!!........." jeritku.. Aku menggoyangkan badannya beberapa kali.. Air mata turun merembes.. hingusku meleleh. Aku memeluk dadanya.. Sudah tidak ada cara lain kecuali.. arghhh CPR.. Aku memegang mulutnya..
" maafkan Fia Eri.. maafkan Fia jgn tinggalkan Fia!!" jeritku.. tinggal seinci lagi sebelum mulut cantik milikku menyentuh mulutnya..
"HAHAHAHA...............!!" dia tiba-tiba bangun dan ketawa.. Aku tersentak.. Aku di BANG BANG BOOM rupanya.. malunya..
" Ala cayang-cayang.. blushing muka Fia tahu x.. pink giler.. Eh Fia jom sambung balik.. skrg ni pun boleh cium tau.."ujarnya manja.. Aku berpaling menyorokkan wajahku yg sememangnya cute ini..
"from today no more I or You.. No more kak Fia.. yang ada just.. Eri dan Hafia.."ujarnya romantis..
---------------------------------------

Sejak hari itu.. hanya tawa riang dan kemesraan yang mewarnai hubungan kami.. kami memang angau dilamun CINTAN!! Tua-tua baru nak bercintan..Setiap minggu kami akn menghabiskan masa bersama bersiar-siar atau dia akan membuka kelas masakan kepadaku secara percuma.. Memang best walaupun minggu lepas dia kena cirit-birit lepas makan ayam masak cili padi hasil masakan tanda sayangku padanya.. Aku kan pandai masak!!
Kehidupan kami memang sempurna cuma.. Aku masih x bersedia untuk menunaikan tanggungjawabku yg sebenar-benarnya.. Aku x sanggup!!!
posted by BLOGGER @ 10:24 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
19 Comments:
  • At 22/6/08 8:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehe..mkn kelakau dan best..
    ok gak Eri dh x pggl hafia tu kak..
    bukan apa..tp nmpk cam pompuan 2 tue sgt nanti..
    apa-apapun best..
    cepat sambung

     

  • At 22/6/08 8:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaaahhh~ lawak! mmg lawak..
    so sweet.. sambung lg.. =)

     

  • At 22/6/08 10:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x kisah le hafia tu tua dari eri ke ape..yg penting mereka dapat hidup bahgia bersama.jodoh x semestinya memilih umur... smoga endingnye mereka tetap bersama.. lagi 1 cpat2 le buat smbungn cetanye smula..

     

  • At 22/6/08 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    -sweet hah-
    -pandai wat cte hah-
    -name hero dy..aduhai..-
    -gila gue-
    -nabil-

     

  • At 22/6/08 6:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ADUHHH...BEST GILEERRR...KAN SWEET BILERR DAH KOL FIA..NAMPAK CAM MUDERR JEWW...HUHUU...CPT LA SAMBUNG..TPI, JGN LA ADE MATI,BIARLAH ERI TU DPT WAT OPERATION ERKK???K..GUD JOB!!!

     

  • At 22/6/08 7:58 PTG, Anonymous Silent Reader said…

    nape pendek sangat??? buat la panjang2 lagi!

    orang johor ke eri tuh?

     

  • At 22/6/08 9:25 PTG, Blogger isyqacombat said…

    besh2..citer ni..menarik2..bahase n gaya yg mudah difahami...
    hafia & eri...
    cepat2 sambung e..

     

  • At 23/6/08 8:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...kelakau..
    bole tersengih aku dibuatnyer..
    good work! cpt la sambung g criter nih!!

     

  • At 23/6/08 1:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hehehe...bulu ketiak aku jatuh pun tak perasan bc citer nih...wahaha...nak tnyer lah penulis nie org jawe kew?? ayat sebal tue yang tak tahan...haha... -manja.lara87-

     

  • At 23/6/08 5:07 PTG, Blogger dianza said…

    ...hahaha...
    trskn brusha tp bz2 wat citer ni jgn lupe bka buku gak ye whai adik penulis =)
    keep it up!

     

  • At 28/6/08 1:39 PG, Anonymous aishah said…

    bes sangat.. but tolong jgn buat ending yg sedih...

     

  • At 29/6/08 11:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    is this d ending of d stry??...
    or ader smbngn lg?..klau ada,pls cptla smbg.citer nie best..

     

  • At 1/7/08 12:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sweetlavender, Cerpen kahwin Kontrak Nie Dah Habis Ke Ada N3 Lagi (Kahwin Kontrak-6)? Kalau Ada Please sambung Lagi Ye Biar Panjang2! Thanks...........

     

  • At 2/7/08 3:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sbnrnye x abih lagi..
    hari ney br upload n3 yg baru..
    sory lmbat tp skrg ney xde mase coz PMR 3 bulan je lagi..
    cbuk r cket.. enjoy dgn n3 yg baru tu k..
    -sweetlavender-

     

  • At 4/7/08 4:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hemm...nice story...comel...tp kan becareful kalau nak guna languaga dr negara lain...org korea x gn san....diorg gn shee...so...sepatutnya eri shee...pas tu...bahasa korea slalunya diakhiri ngan 'yo'...sebagai contoh sarang hae yo...

    but jujur ckp...this novel is great...jrg penulis kita nak ajar org kita bahasa lain dalam novel mereka...so...aja2 fightin'!

     

  • At 8/7/08 4:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ehem..banyaknye komen bes2..aku mls dah wonderpet2 ni..cerpen lu bagus r..nk beli mahal ooo..!harga minyak naik..agk kurang ajar sbnrnye..Mea..anyway,ade orang nk kenal saye x???tanye r sweetlavender..hexhex

     

  • At 24/7/08 12:17 PG, Anonymous nabil jiwang said…

    best arr citerr ni...wa caya luuuuu
    eh,hattan plak.baeeeek punyo.......
    eh.dafi plak,apa-apa ajelah,eh yg ni mcm sheila rosli....lu pikir laaa sendiri.askom.....

     

  • At 23/9/08 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hafia ni garang la cian kat eri tu.... pape pon sy suke cite ni keep it up key! -anna-

     

  • At 8/8/09 11:45 PG, Anonymous lyna said…

    part ne wat aku rasa bahagia sgt,....hlg rawan d hatiku ne

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group