BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mac 10, 2008
Novel : C.I.N.T.A 1
Dania Syakira
www.niakyra_93@yahoo.com

Aku berlari-lari anak menuju ke perhentian bas.Petang ini hujan lebat,tambahan pula aku tidak membawa payung.Terpaksalah aku meredah hujan dengan baju kurungku.Rasa menyesal pula pakai baju kurung hari ini.Kalau aku pakai seluar,pergerakkanku pasti lebih mudah.
Sudahlah aku terpaksa berjalan pantas menuju ke perhentian bas yang agak jauh dari pejabatku,ditambah pula dengan sikap seorang pemandu yang tak bertauliah.Pemandu kereta BMW hitam memecut laju keretanya sehinggakan menyebabkan air lopak terpercik ke arahku.ah....geramnya.
Seperti meyedari kesilapan diri,pemandu itu berundur keretanya kembali dan berhenti di hadapanku.Aku tidak dapat melihat wajahnya kerana cermin keretanya gelap.Kalau boleh,aku nak tumbuk aje muka si pemandu ni.
Pintu kereta dibuka.Keluar seorang lelaki yang bercermin mata hitam.Dia berjalan menuju ke arahku.
"Maaf cik,saya tak sengaja!,".Aik...baiklah pula mamat ni.Tahu pun minta maaf.
Aku masih dengan muka masamku.Ingat senang-senang sahaja aku nak beri kemaafan setelah bajuku sudah basah lencun begini.
"Jom...saya hantarkan cik..Hujan ni,cik nak ke mana?,".Hah?Dia nak hantar aku?Dia ingat aku ni perempuan yang jenis senang-senang aje nak terima pelawaan lelaki.Minta maaflah brader....tengok oranglah.
"Tak pelah,susah,susah aje....saya boleh naik bas.,".
Aku mengorak langkah dengan pantas menuju ke perhentian bas semula.Buang masa layan lelaki yang menganggap jalan raya ni bapak dia yang punya.Menyampah!Harap kereta aje cantik tapi tak reti nak pandu.
"Cik...saya ikhlas!,".Aku diam.
"Cik!,".
Tiba-tiba aku rasa tanganku dicapai seseorang.
"Hey..apa pegang-pegang ni???,".marahku.Dia ni tahu sedap rasa sahaja.Tak ada adab langsung.Aku tahulah kau ni orang bandar,aku ni orang kampung.Jangan nak buli gadis macam aku pulak.Aku ni ada silat tahu.Walaupun aku belajar separuh jalan sahaja tetapi aku masih bolah mempraktikkan langkah-langkah yang aku pelajari.
"Upsst..maaf,cik"
"Saya bolah balik sendiri,".
Aku tidak menghiraukan lelaki itu.Aku menoleh ke arah kiriku.Alamak,bas aku!Tunggu!!!!!Jerit hatiku.Malangnya,bas itu sudah jauh meninggalkan aku.Ini semua gara-gara lelaki itu.Kenapalah,dia muncul dalam hidup aku hari ini.
"Cik,jomlah saya hantar.Bas cik dah terlepas tu!!'.
Kurang asam betul.Boleh perli aku pula sekarang ni.
"Mana awak tahu itu bas saya?".
"Saya tengok muka awak yang masam tu pun saya dah agak awak kena tinggal bas!,".Lelaki tersebut tersenyum sinis.
"Aku menatap muka jam tanganku.Sudah pukul 6.15.Aku belum solat asar lagi.Nampaknya terpaksalah aku terima pelawaan lelaki tersebut.Kalau dia nak apa-apakan aku masa dalam kereta dia nanti,aku akan sembur dia dengan serbuk cili.Biar pedih mata dia.Hidup ini perlu bersedia dengan sebarang kemungkinan.
"Silakan".
"Teriama kasih,".
"Nak kemana cik,".
"Cheras,".
Lelaki itu terus menghidupkan enjin keretanya.Dia memasang radio.Entah lagu apa yang yang dia pasang,rancak semacam.Macam nak meletup keretanya.Bingit telinga aku.Rasa seperti di disko pun ada.
Menyedari akan diriku yang tidak selesa dengan muzik rock tersebut,lelaki tersebut menutup radio.
"Cik masih marah saya ke...maaflah,saya tak sengaja.".
Mana tak sengajanya,pasang radio pun kuat,orang sekeliling pun dia tak sedar.
"Maaf encik.Saya ni bukan cik lagi tapi puan."
Lelaki itu diam.Aku sengaja menipu status diriku padanya kerana aku malas nak berbual panjang dengannya.
"Ohh.puan.Nama puan?,'.
"Balqis".Upstt...bodohnya aku.Kenapalah aku beritahu nama sebenar aku pada mamat ni.Aduh!!!
"Saya Hakim.Call me Kim,".
"Oh...,".tak tanya pun.
* * * * * * * *
"Siapa hantar kau tadi Qis?Hensemlah mamat tu.Boyfriend baru ker?"Rina,rakan serumahku menegur.
"Mana ada boyfriend baru?Boyfriend lama pun aku tak ada,nak cari boyfriend baru,".
"Habis tu siapa,kenalkanlah kat aku.,".Amboi,bulan depan nak kahwin pun masih nak menggatal lagi.Aku report dekat tunang kau,baru tahu.
"Nak kenalkan macam mana ,aku cuma tahu nama dia aje.Kalau kau nak tahu,nama dia Hakim,".
'Ish...kau ni,dah dapat lelaki hensem macam tu pun masih nak tolak rezeki lagi.Hey sampai bila kau nak single?Umur dah nak masuk 25 tapi masih membujang,".
"Nak buat macam mana Rina,jodoh aku belum sampai.".
"Nak sampai macam mana Qis,kau tu yang jual mahal sangat.Dari sekolah menengah lagi kau ni asyik tolak rezeki.Bila ada orang nak berkenalan aje,kau bagi macam-macam alasan.Kata dah berpunyalah,padahal masih single.Bulan depan bila aku dah kahwin,kau berani ke tinggal di rumah ni sorang-sorang?,".
Aku diam.Entahlah.Aku sendiri tidak faham dengan diriku yang tidak suka ber'couple' sejak zaman sekolah lagi.Aku ni bukannya orang yang sombong,sikapku sentiasa ceria tetapi aku masih belum bersedia menerima mana-mana lelaki dalam hidupku.Hatiku belum terbuka.
posted by MUZRI @ 11:24 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 11/3/08 10:48 PG, Blogger aidan said…

    Best gak permulaan citer ni. teruskan bkarya & all de best..
    tambah kelawakan lg.

     

  • At 18/4/08 11:03 PTG, Blogger norafuad said…

    not bad.. sudikan ke my blog...

    www.norafuad.blogspot.com.. baca novel and give ur komen..

    thanks..

     

  • At 26/7/08 6:20 PTG, Blogger norhawinda said…

    Permulaan yang baik.. tahniah. Teruskan usaha anda... menanti cerita seterusnya.

    Syabas.

    awin3674@gmail.com

     

  • At 17/8/09 9:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln cerita ni amat menarik terus kan usaha anda.......

     

  • At 3/9/09 11:09 PTG, Anonymous mushiee2 said…

    emm..k la.nak tau gak sambungan cerita ni.ehee

     

  • At 3/10/09 5:32 PTG, Anonymous hanan said…

    best gk permulaan citer nie...soooo interesting

     

  • At 5/10/09 7:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    introduction yg best tapi kalau dapat bace sambungan lagi best.HAHAHA

     

  • At 25/10/09 8:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best and teruskan

     

  • At 30/10/09 11:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awat pendek sangat ni

     

  • At 31/10/09 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST CTE 2....HEHE

     

  • At 4/11/09 7:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha sy suka karya tulisan ini.klau blh nanti hasil kan novel yang alang2 sedih dan rommantis.kerana sy yakin novel yg lagi sntmental blh mjdi lbh mnrik

     

  • At 7/11/09 6:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hye..okey..pandai awk berkarya..sy ni pun ade la jugak berkarya tp byk kesilapan..biase la kan owg bwu belajar hehe..so i wish u gud Luck!! :)

     

  • At 20/11/09 7:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita kamu
    not bad bg sy...
    tp sy tahu awk bleh menceritakn
    kesimnambungan crita ini lbih interesting lg...huhuhuhu?^_^

     

  • At 28/12/09 12:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsaba tngu smbunganyer.....
    truskn usahe,prmulaan yg mnarik

     

  • At 28/12/09 12:52 PG, Anonymous hana said…

    prmulaan yg cntik,t tang prtngahan uat gmpak ckit..
    adew romantik,konflik

     

  • At 14/4/10 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mne smbongn nyew?????????????????????
    nk tauw....!!!!!

     

  • At 16/6/10 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestlah citer ni..... mula2 story ok

     

  • At 18/7/10 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yang dalam kereta tu best cerita dua orang ok la best gak

     

  • At 13/8/10 10:00 PG, Anonymous mis aiai said…

    seronok pd awlnya..
    teruskan berkarya ya.

     

  • At 22/8/10 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sume ade..romantik,,konflik.huu

     

  • At 2/11/10 6:35 PTG, Anonymous rini said…

    wah baguz banget

     

  • At 13/11/10 6:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer...x sbr nk bace yg seterusnye.....

     

  • At 17/12/10 2:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    starting mcm best.. tp x best la gne kte dri..

     

  • At 9/2/11 12:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    em... mmg best tpi tegantung la end ye, potong stim jek..
    tpi mmg menarik..

     

  • At 12/3/11 1:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mantabz

     

  • At 12/4/11 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hemmm..kurang isi

     

  • At 18/4/11 1:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe separuh jln je cter nie...bru syok nk bce dh trputus d tgh jln...hehehe..anyway,good try...nk tau cter selanjut nye...

     

  • At 29/5/12 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala...bru nk feel ctra ni dah hbis.emm...best la crtnya tp knpa pndk jer cryanya???

     

  • At 3/5/13 1:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Simply click on the program that you want to watch and go directly to the channel it's playing on. Loading time from screen to screen can vary and at times seems like it may take longer than usual but overall performance is great. It's quite small so won't take up any room at all and could easily be tossed behind your TV or even on the opposite side of the room if you wish.

    my blog :: roku 2 xs

     

  • At 7/5/13 11:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Invest the money you saved into some nice accessories. Red lights can be tricky but can be made to look
    good if you're careful. Make sure that the flash units polarities are in the.

    my weblog :: canon 6d

     

  • At 22/5/13 5:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    It is almost like starting from scratch without reformatting the Apple - TV.
    Click the "Start" button to convert 3GP to apple tv on Mac.
    You can edit and set for conversion here, such as file and title name, bit rate, frame rate, file
    size, frame resolution, aspect ratio, volume, and so on.

     

  • At 25/5/13 9:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    However, there may be an opportunity to take AP courses at another school or online during the regular school day.
    5 hour battery life you aren't going to find anything that lasts longer on one charge and is still able to offer a full range of applications and net connectivity. Many years in the past the user had to write their programming code manually, using some cryptic codes.

    Also visit my homepage; samsung chromebook reviews

     

  • At 26/5/13 7:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Providing great deals for the customers and full service.
    You can't help but appreciate the Apple Macbook series of notebooks, especially the MA897LL A. The RAM of the computer is 6GB of DDR3 memory which makes it possible for you to store a lot of content such as music, videos and games.

    Also visit my site: mac book pro

     

  • At 27/5/13 6:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    For example, when user is writing a text to someone, but suddenly
    they decide that they wish to talk instead.
    If you are looking for the more practical smartphone, then you'll like to read the following Samsung Galaxy Beam overview. 99 for a 5 GB limit, and 5 cents for every additional MB that is used.

    Also visit my web page ... samsung s3

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group