BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Mac 12, 2008
cerpen : Mr Cold Hearted
Ain Hawani
harrypzah_93@yahoo.com

+arghh..bosannya aku dgn mamat ney..x kan x nak cakap dgn aku kot..
Arissa memandang Ameer yg duduk di sebelahnya dengan ekor mata.
+ergghh..die ney x de feeling kat pompuan ke?gay kot..hehe
Entah apalah makna di sebalik pertemuan ini.Mia,Fizah dan Im mengajaknya ke sekolah petang ney..katanya ingin belajar bersama di balai ilmu jam 5.00
"janji pukol 5.00..dah pukol 6.00 lbh..btg hidung sorang pun x nampak lagi..ishh,aku bantai gak budak-budak 2 eck.."bisik Arissa perlahan.Dia yakin Ameer x mendengar bebelannya.Ameer yang santai bertshirt koko dan bertopi hitam kelihatan relaks sahaja petang itu.Arissa tiba-tiba bgn.Ameer memandang gadis bersweater pink itu.
-minah senget ney dah nak balik,ke..
-kau kena hantar di,meer..Dia pompuan kau laki,kau kan gentleman..x kan nak suruh dia balik sorang sorang..
-hoi Ameer!kau ney memalukan kaum aje..menjatuhkan maruah kaum Adam,kau tau x!Be gentleman dude..
"arghh.."jerit Ameer perlahan.Selepas itu,dia mengejar Arissa yang berbasikal merah putih itu.
"awk dah nak balik ke?"soal Ameer bodoh
-amende la aku tanya soalan bodo g2..dah tentu- tentunya dia nak balik!Ameer..Ameer,nape la kau ney bangang sangat
"ya,kenapa?"balas Arissa lembut.
"tunggu saya temankan awak balik"
"aik,x de angin,x de ribut..tetiba je nak temankan saya balik.."balas Arissa sinis.
"awak tu pompuan bahaya balik sorang-sorang macam ney..lagipun dah nak pukol 7.00 dah ney..kalau saya temankan awak balik,sekuran-kurangnye terjaminlah sikit keselamatan awk.."bebel Ameer panjang
"well mr Ameer,thanks for that lovely offer..just for your info,saya ney ada tali pinggang taekwando taw..warna pink lagi"ujar Arissa sambil menunjukkan tali pinggang pink yang terlilit di pinggangnya.

Arissa cemas.2 buah motor honda wave biru dan hitam ini asyik mengekorinya dari tadi.Salahnya juga,Ameer ingin temankan tadi,jual mahal.Dia kenal 2 org penyangak ini,Hafizi dan Angah,2 gangster sekolah yang ditangkapnya minggu lepas kerana merokok.
"eh,cik adik pengawas ini,la"ujar Hafizi yang berjerawat itu.
"a'ah la..nape takot sgt ney sayang..minggu lepas bukan maen berani lagi tangkap kitorang..".Angah sengih menampakkan giginya yang bertaring itu.Ngeri Arissa dibuatnya.
"Angah kita kepung die.."ujar Hafizi.Angah mengangguk.Mereka sengaja mencuit-cuit bahu dan tudung Arissa
"janganlah!"jerit Arissa berkali-kali.
"hoi!boleh x kalau x kacau mak we aku!"jerkah seseorang dari belakang.2 gangster tadi terus memecut.Arissa tidak berpaling kerana takut.Arissa menangis.Ada sekeping tisu dihulurkan dari belakang.Arissa mencapai tisu yang dihulurkan tadi.
"itula awk saya nak temankan awk x nak..laen kali jual mahal lagi kalu ada org nk tmnkan awk balik eh..Tadi nasib baek x de pape,kalu saya x sampai tadi,,nauzubillah"leter Ameer panjang lebar"diorang 2 bermusuh dgn awk pasal kes hari 2.."
"diamlah,saya nak balik..awk nak temankan saya balik,ke x"Arissa terkasar sedikit.
"jomla..saya ikut awk dari belakang,ok"
……………………………………………………………………………

Malamnya,Arissa masih tersenyum.segala-galanya dilakukan dengan senyuman..makan senyum,minum senyum,mandi senyum,solat senyum..dan yang paling menyengalkan baca buku dan buat nota pon tersenyum.Sudah dua hari dia begini.Aziam bingung melihat anak gadisnya yang seorang ini.
"along tension,ke"soal Aziam pada satu petang.
"x la..mama ney,mana ada"
"mama tengok along asyik senyum je 2-3 hari ney..kalau tension berithu mama.kamu nak pmr tahun ney..mama x mau along tension"
"mama..ustazah Esah cakap senyum itu sedekah..so along rasa x salah kalau along senyum pon..coz lebih banyak along senyum lebih banyak pahala sedekah yang along dapat"
"budak ney..pandai sungguh menjawab"bebel Aziam.Arissa senyum lagi.Aziam geleng kepala
……………………………………………………………………………

"hi mch(mr cold hearted).."sapa Fizah pagi itu.Gadis tembam berkaca mata ini tidak puas-puas mengusiknya.Mia dan Im tersenyum penuh makna.
+mendape la mch tu?
"minah senget sekalian,apa maksud mch,tu?"
"Kalau nak taw,citer kt kamiorang apa yg terjadi di antara kau dgn Ameer 2 hari lepas.Baru adil"ugut Im.Gadis berkulit cerah dan bertahi lalat diatas hidung mancungnya itu tersengih kambing.Sakit hati Arissa dibuatnya.Mahu x mahu terpaksalah Arissa menceritakan kejadian 2 hari lepas.Mia,Im serta Fizah terlopong memandangku..
"puas hati"soal Arissa
"wow!cam dalam citer sembilu la…"jerit mia
"now,giliran u'olls plak"
"m stands for mr.."jerit Im
"c for cold"jerit Fizah pula
"and h stands for hearted"jerit mereka berdua.Mia,pula beraksi seperti cheersleader.
"nape plak,sape mch tu?"
"Ameer la..kitorang..bukan kitorang tapi seluruh form 3 panggil dia cam tu coz dia x pernah ckp ngan budak pompuan lagi,kan sejak dia pindah sini.kiranya hati dia ney,keras dan dingin la"terang Im panjang lebar.
…………………………………………………………………………………

"arghh seronoknya hidup ney..pmr sudah berakhir semalam,so girls hari ney kite jalan-jalan cari pasal je la,amacam"cadang Arissa.Yang laen hanya mengangguk.Mereka baru sudah makan ayam goreng dan minum teh ais di kantin.
"Rissa,abg Dee pggl kau.."khabar Mia
"ade ape yang boleh saya bantu abg Dee"
"awk tlg jaga tandas,kalau ada yang merokok tangkap je"
"Tapi abg Dee bdk pompuan x hisap rokok
"awk kena berjaga di tandas lelaki blok D"

Seperti batu menghempap kepalanya,dia terpaksa akur dengan arahan ketua pengawas nya.
+hishh..abg Dee ney x leh tgk org bersenang lenang sket,ade kerje yg dia nk bagi..taw r dengki..

"Ameer apa semua ney!!"jerit Arissa.Dia melihat Ameer sedang merokok di dalam tandas.Arissa merampas kotak rokok dari tangan Ameer.
"nape plak ney.."marah Ameer.Rokok yg sdg membara itu Arissa ambil dan menonyoh-nonyohnya ke tangan.Ameer terkejut dengan perbuatan Arissa.Ameer merampas rokok dr tangan Arissa.Dia lihat tangan Arissa sudah berparut.Hatinya tersentuh.Rokok dunhill itu dipam ke dalam magkuk tandas,Arissa mula menangis..
"selama ney saya selalu bau rokok bile dekat dgn awk,saya igt awk nk cube-cube je..tp awk dah addict rupe-rupenye..awk ney memang bodoh taw x..memang bodoh.."bentak Arissa.
"hei..saya bodoh ke,bangang ke,apa kaitannya dengan awk..we're nothing,right..so,yang awak over melenting,nape?"
"sebab ianya ada kaitan dengan saya.."air mata Arissa makin lebat.Ameer juga sebak.Masih ada wanita yang ambil berat akan dirinya."awak kawan saya.Ameer..saya x boleh tgk kawan saya musnah gara-gara bendah jahanam ney..awak sedar x,Ameer"
"Nurul Arissa,I don't like the way you threating me like this,I'm 15,I'm not your brother..so,saya boleh buat apa yang saya suka and it has nothing to do with you"
"Ameer!"
"pergi..pergi panggil cikgu,panggil polis..tangkap la aku,aku x kesah sekiranya aku boleh lari dari rumah tu..aku benci..aku rela kena tangkap dari balik ke rumah tu lagi"
"tak,Meer"lembut sahaja suara Arissa."saya sayangkan awk..saya x kan hancurkan org yg saya sayang..saya lepaskan awk kali ney..kalau awk merokok lagi lepas ney,maknanya awk x sayangkan saya.."

Arissa masuk ke kelas 3 istana 1 dengan langkah longlai,kepalanya pusing..semuanya kabur.Selepas itu…….
……………………………………………………………………………

Ameer mundar-mandir di dalam tandas.Dia bingung.Apa sebenarnya maksud Arissa.
"kalau awk merokok lagi,maknanya awk x sygkan saya".
Sudah 2 jam sejak Arissa berlalu pergi.Namun,suara esakan gadis manis itu masih kedengaran di kupingnya.
-arghh..maafkanku Arissa..

Ameer pergi kearah Mia,Im dan Fizah dengan tergesa-gesa..Arissa tiada,Ameer jadi pelik
-mana Arissa..
"ya,Mr Ameer,ada apa?"soal Mia seakan mengejek
-nak tanya ke x nak tanya..
-arghh..tension..tension..
"err..mana Arissa soal Ameer malu-malu.
"Arissa dah balik,dia demam,puas hati MCH"jawab Mia
-MCH?menatang apa tu?
…………………………………………………………………………

Ameer gelisah.Sudah 3 hari Arissa tidak hadir ke sekolah.
-arghh,Ameer,nape ngn kau ney..Arissa,kenapa kau hukum aku macam ney..
"kalau awk merokok lagi,maknanya awk x sygkn sy"suara itu bergema semula.Ameer mengerling kearah jam nike biru gelapnya.Sudah jam 7.20 pagi
-arghh..perhimpunan la pulak..tension..tension..
Selesai mengaminkan doa,Ameer terlihat akn seseorang..gadis itu.
-yes,Arissa datang..aku kena selesaikan hari ney jugak
Ameer berlalu dengan tekad dan keazaman yang tinggi.

Arissa ketawa lagi.Bodoh sungguh lawak Fizah tentang kapal terbang..bodoh betullah…nurani Arissa berbisik.Tiba-tiba Fizah angguk,serentak itu Arissa ditarik ke balai ilmu.Arissa melihat Ameer berdiri diatas meja bersama sebuah gitar.
+kerja bodoh apa pula kali ney..
Ramai pelajar berkumpul di situ.
-Ameer,it's the time..mulakan sekarang.
Biarkan aku disini bernyanyi..
Aku hanya ingin berhibur malam ini..
Malam yang pasti menyenangkan..
Untukmu dan untukku..
Perempuanki..
Engkau cintaku..
Tak mungkin bias bila aku jauh dari mu..
Bisa gila..
Ku pasti sedih..
Ku cinta engkau cinta pada perempuanku..
Perempuanku..

Perkataan perempuanku itu di tuju ke arah Arissa.Arissa mencebik,pura-pura x peduli.
+ya Allah bodohnya mamat ney..baliklah Rissa..
Arissa berlalu pergi.Ada kulit pisang di atas lantai dan Arissa telah memijaknya.Ameer terus terjun dari meja dan memeluk Arissa daripada terjatuh.Arissa selamat.Sorakan bergema..Ameer dan Arissa bangun bersama..tersengih-sengih..
"sory,x sengaja Arissa"
"it's ok..but the song,I really love it"
"so,macam mana"
"macam mana apa?"Arissa buat-buat bodoh."pasal persembahan tadi,ke..entahlah,tapi 1 thing yang saya kena admit..suara awk mma sumbang"
"Arissa,saya serius ney..kita macam mana?"
"apa?saya x paham la..terus terang leh,x MCH"
"MCH..apa 2?"
"mr cold hearted"
"nape pggl saya cam2"
"eleh Tanya kite pulak..awk taw x seluruh form 3 pggl awk g2 taw"
"ye la..tapi nape"
"sebab hati awk ney keras dan dingin..x mesra,bodoh,sombong..dan x gentleman langsung..faham mr cod hearted"
"seronoknya kutuk orang..tapi kalau saya kata MCH ney dah berubah"
"berubab..sebab apa"
"sebab dia dah jumpa pelembut hatinya"
"softlan ke"
"cukuplah maen-maen..kita macam mana"
"ikut suka hati awaklah nak tafsir macam mana,Ameer"
"I LOVE YOU,NURUL ARISSA"jerit Ameer sekuat hati.
+Alhamdulillah..akhirnya Ameer declare jugak..hehe
…………………………………………………………………………………………

Mata bertentang mata..2 senyuman terlakar tanda kebahagiaan baru bermula..
…………………………………………………………………………………
-love can bloom in seconds..
But it doesn't mean that the love will last forever-
posted by MUZRI @ 12:41 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
15 Comments:
  • At 12/3/08 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah le, nk kate best, cam xbest... nk kate xbest cam best... entahlah... anywy good try....

     

  • At 13/3/08 5:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    idea okay.. tapi, olahan ayat x gramatis ar.... anyway, good try!

     

  • At 13/3/08 6:38 PTG, Blogger shahara said…

    untuk budak2 sekolah boleh la....

     

  • At 17/3/08 1:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best langsung......x tahu lah sebab apa..tapi mmg x best even for budak2 sekolah rendah.

     

  • At 17/3/08 7:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gakkkkkkkkkk anyway good try

     

  • At 19/3/08 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya suka la.sapa kata tak best....luv this story!!!!!!!!!!!!

     

  • At 21/3/08 11:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best x giler...

     

  • At 23/3/08 9:22 PTG, Anonymous aRe_niEyS said…

    citer ni dekat2 je n citer my cold hearted prince..nyway..bes gak r..sesuai ngan budak remaja..

     

  • At 30/3/08 4:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ney mmg ade p'samaan ngn my cold haerted prince 2..ok gak..best

     

  • At 19/4/08 8:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ummmmmm
    tah ape2 la arissa n ameer 2..
    macam kesah kwn aku jer.. tapi kawan aku tu yang syok sndiri.. ha3

     

  • At 13/5/08 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam cte utk remaja yg sek men
    okayla...menarik..

     

  • At 5/3/09 7:08 PTG, Blogger ::zety:: said…

    er..kurang best..utk bacaan ok la..tp nk kata best tu xla..

     

  • At 22/3/09 10:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy x bace pon....
    tau bgi komen je...

     

  • At 9/4/09 1:55 PG, Anonymous shahara said…

    biasa2 jer..kalu tgh boring leh ler layan

     

  • At 9/6/10 1:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    err....emmm...hmmm...
    ntah lar labu...hehe..
    nk kte best gler,,,,x lar best gler sgt.. n nk kte x best gler,,,x lar x best gler sgt..hehe..
    aduish...pew yg aku cbe nk ckapkn ney ar....arghh!!!tnsion3!!!hehe
    ntah...oky kowt..huhu

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group