BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Januari 28, 2008
cerpen : Gadis sebelah rumah
Aku seorang penyanyi dan juga pemain gitar utama kumpulanku. Seperti yang semua orang tahu, hidupku penuh dengan kesensasian, publisiti dan juga gosip. Aku juga agak terkenal. Dalam sepanjang hidup aku, aku masih lagi belum bertemu dengan seseorang yang istimewa dan mampu mendapat tempat di hati aku selain daripada ibu dan bapaku. Kehidupan aku sangat kosong walaupun aku hidup mewah dan senang tanpa sebarang gangguan.

Setiap hujung minggu, aku akan berada di rumah ibubapaku sekiranya tidak ada apa-apa pertunjukan pentas. Di tepi balkoni bilikku inilah aku memencilkan diri sambil bermain gitar, mencari ilham dan tona muzik yang baru sebagai killer song untuk album terbaru kumpulan kami nanti. Ketika aku asyik memetik gitar dan bernyanyi perlahan, telingaku menangkap bunyi ketawa seorang perempuan di luar rumahku. Ketawanya tidak begitu kuat berdekah, namun sangat riang. Mungkin ada sesuatu yang menyeronokkan di laman rumahnya, fikirku.

Aku mengintai sedikit, memerhatikan apa yang berlaku. Dua ekor arnab putih berlari-larian di sekitar halaman rumah jiran sebelahku itu. Gadis itu pula cuba menangkapnya namun tidak berjaya. Dia tertawa sendiri lalu terduduk keletihan di atas hamparan rumput yang hijau. Aku terpesona dengan gerak-gerinya tadi. Gaya lariannya. Wajahnya kelihatan lembut dan mempesonakan. Ilhamku tiba-tiba saja datang tanpa diundang setelah terpandang wajah gadis tersebut. Aku kembali mengarang lirik yang terlintas di fikiranku. ‘Untuk Gadisku’, itulah tajuk yang aku berikan. Hasil kerjaku itu telah dipuji oleh pengurusku. Sudah pasti lagu itu boleh menaikkan nama kumpulan kami buat sekali lagi. Itupun kerana gadis di sebelah rumahku itu.

Seminggu kemudian, aku berada di tempat yang sama lagi. Di tepi balkoni bilikku, memencilkan diri dan cuba menghasilkan sebuah lagu. Tidak pula aku nampak dia semenjak kes mengejar arnab tempoh hari. Aku ada juga bertanyakan ibuku tentang si dia. Rupa-rupanya gadis itu adalah anak jiranku yang baru pulang bercuti dari sekolah berasrama penuh. Mungkinkah gadis itu sudah kembali ke asramanya? Aku tidak pasti.

Pada suatu hari, kumpulanku membuat pertunjukan pentas di sebuah pasaraya besar di kota. Semasa aku sedang khusyuk bermain gitar dan menyanyi, mataku menangkap kelibat gadis sebelah rumahku itu. Dia tersenyum sambil memandang tepat ke arahku. Hatiku berasa sedikit bangga apabila mendapati si dia memakai kemeja-T kelab peminat kumpulan kami. Setelah habis pertunjukan pentas itu, aku pulang ke rumah dengan perasaan yang berbunga. Selepas mandi dan minum petang, aku berjalan-jalan di luar rumah, menanti gadis sebelah rumah itu berlalu di hadapan pagar rumahku. Itupun kalau nasibku begitu baik untuk bertemu dengannya.

Alangkah bertuahnya diriku apabila aku terlihat si dia melintas di hadapan pagar rumahku. Mulutku ini berani pula menjerit, memanggil ‘cik ’. Gadis itu menoleh. Riak mukanya agak terperanjat melihat aku di tebing pagar. “Andy?” ucapnya dengan nada terkejut. “Ya, saya Andy. Err, boleh kita bersembang sekejap?” balasku, sedikit tergagap. “Boleh.” Si dia tersenyum dengan manis sekali. “Masuklah dulu.” Pelawaku sambil membuka pintu pagar.

Kemudian kami duduk di taman orkid milik ibuku. Ibuku pula baik hati, membuatkan minuman untuk kami berdua. “Boleh saya minta autograf awak, Andy? Saya sangat suka dengan lagu-lagu ciptaan awak. Boleh dikatakan, peminat setia awak.” Ucapnya, dengan bersahaja. “Autograf? Boleh. Tiap-tiap hari pun boleh.” Balasku dengan selamba. Si dia tertawa riang. Aku segera mencapai pena dan kertas yang dihulurkan. “Err, nama awak?” soalku. “Adrienne.” Ucapnya, pantas. “Ejanya?” soalku dengan nada bodoh. Memang aku kurang pasti dengan ejaannya. Adrienne tertawa lagi. Sesungguhnya aku amat terpesona dengan sikapnya yang ceria dan periang itu. “A.. D.. R.. I.. E.. N-N.. E..” sebutnya, satu-persatu. “Oh, Adrienne. Sedap nama awak.” Pujiku. Namanya secantik orangnya. “Thank you!” Adrienne tersenyum manis. Kalaulah aku seorang penghidap kencing manis, sudah pasti aku mati kerana senyumannya itu.

Tidak kusangka, pertemuan pertama itu telah membuatkan hatiku tertambat kepadanya. Setiap hari, aku akan bangun awal semata-mata ingin mengusiknya yang asyik menyiram bunga ataupun memberi makan pada arnab-arnabnya. Kadang-kala aku akan membasuh kereta ayahku atau melakukan apa-apa saja, semata-mata ingin melihat wajahnya. Kalau diikutkan hatiku, ingin saja aku menyuruh ibuku pinangkan saja Adrienne. Tetapi, hasrat itu tidak pernah aku nyatakan kerana aku tahu, Adrienne masih muda. Begitu juga aku. Biarlah kami berkawan terlebih dahulu.

Persahabatan kami juga bertambah baik apabila kami sering bertukar-tukar pendapat tentang lagu-lagu yang bersesuaian dengan jiwa remaja. Kadang-kala Adrienne akan datang ke rumahku di waktu petang dan mendengar aku menyanyikan lagu-lagu kegemarannya. “Untukmu gadisku, akan kujanjikan cincin di jari manismu. Sebagai tanda ikhlas kasihku terhadapmu. Wahai bidadari, dengarkah dikau akan suara hatiku ini?” Suaraku mendayu-dayu menyanyikan lagu ‘Untuk Gadisku’ yang sememangnya diciptakan khas untuknya. Adrienne akan tersenyum lebar dan adakalanya dia turut bernyanyi bersamaku. “Saya suka awak, Andy. Awak ni cutelah!” Ucapnya suatu hari padaku. “Betulkah? Saya pun suka awak. Suka mengintai awak pagi-pagi dari dulu lagi. Tapi sekarang ni, saya suka usik awak. Kira ‘suka’ lah tu, kan?” Usikku sambil mencuit sedikit hidungnya yang mancung. “Andy nakal!” Adrienne akan menjerit cerlang lalu melarikan diri dariku. Aku pula hanya tertawa dan mengejarnya keliling rumah.

Namun langit tidak akan selamanya cerah. Adrienne yang ceria dan periang itu bukanlah seceria dan sesihat yang aku sangkakan. Pagi itu, sewaktu dia keluar memberi makan pada arnab-arnab kesayangannya, dia telah jatuh pengsan tanpa sedarkan diri. Aku terlihat Adrienne terbaring di laman rumahnya dari tebing balkoni bilikku. Aku bergegas turun ke bawah dan memanjat pagar rumahku demi untuk mendapatkannya. Wajahnya pudar dan kelihatan begitu lemah. Ibubapanya telah menghantarnya ke hospital, manakala aku dan ibubapaku menyusul dibelakang.

Jiwaku begitu tidak tenteram setibanya aku di ruang legar wad kecemasan di hospital. Pelbagai persoalan timbul di fikiranku. Segala-galanya terjawab apabila ibunya memberitahuku bahawa Adrienne menghidap leukemia, sejenis barah darah yang mampu membunuh! Diagnosis pakar perubatan telah mengesahkan bahawa badan Adrienne sudah tidak mampu bertahan dengan lebih lama lagi. Adrienne sudah tidak boleh diselamatkan. Hanya masa saja yang menentukannya.

Airmata lelakiku tumpah jua apabila mendengar kata-kata doktor itu. Perasaan sayang itu sudah tersulam semenjak aku terpandang dirinya buat kali pertama, maka barulah aku boleh menangis kerananya. Aku tidak ingin percaya akan kata-kata doktor, namun aku perlu menerima hakikat walaupun ianya pahit untuk ditelan! “Andy, ada sesetengah perkara, tidak dapat diberikan oleh ibubapa kepada anaknya. ‘Perkara’ itu, boleh menguatkan semangat Adrienne. Andy faham maksud pakcik, kan? Kerana kasih-sayang kami tidak sama dengan kasih sayang Andy.”

Aku hanya diam apabila mendengar kata-kata bapa Adrienne. Fikiran aku kusut. Aku tidak mengerti ucapan itu dengan sepenuhnya. Perlahan-lahan aku menyeka airmata yang jatuh ke pipi. “Adrienne sayang pada Andy. Dia minat Andy. Suka sangat mendengar lagu-lagu Andy. Dia gembira apabila dia berjumpa dengan Andy. Dia tidak sangka orang yang disukai dan diminatinya selama ini hanya tinggal di sebelah rumah. Andy, pergilah berjumpa dengan Adrienne di dalam. Tunaikanlah hajatnya untuk pakcik. Tolonglah, ini saja yang pakcik minta.”

Langkahku perlahan, memasuki bilik rawatan rapi tersebut. Ibuku dan ibu Adrienne berada di sisinya. Aku segera mendapatkan Adrienne yang terbaring. Jemarinya yang sejuk kupegang dengan sekemas mungkin. “Adrienne.. Adrienne..” Aku hanya memanggil nama itu berkali-kali. Aku ingin berkata-kata, namun aku buntu. “Andy.. tolong jangan sedih, ya? Awak mesti janji dengan saya, bahawa awak akan menjadi pemuzik dan penyanyi yang terbaik.” Suara Adrienne kedengaran begitu perlahan. “Emm.. saya janji dengan awak. Saya janji.” Balasku secepat mungkin. Ada seduan terlekat di halkumku. Aku sedang menangiskah?

Adrienne mengelap pipiku yang basah dengan hujung jemarinya. Dia cuba tersenyum walaupun payah. “Awakpun mesti janji dengan saya. Tolong kuatkan semangat, tau! Jangan tunjuk kelemahan awak pada saya. Janji, jangan tinggalkan saya, Adrienne..” Ucapku walaupun sedikit teresak. Aku mengetap bibirku dengan sekuat-kuat hati. Aku tidak mahu menangis dan kelihatan sedih di hadapan Adrienne disaat-saat begini. “Saya janji, saya takkan tinggalkan awak. Walaupun saya tak ada di sisi awak, tapi saya… tetap… dan sentiasa… disini… di hati, dan fikiran awak.” Balas Adrienne sambil menundingkan jarinya ke dadaku. Perasaan sebak tiba-tiba mencengkam. “Adrienne, janganlah cakap macam tu.” Nafas Adrienne tiba-tiba menjadi berat. Suaranya langsung tidak kedengaran. “Andy.. janji tau.. The best..” ucapnya lalu dia memejamkan mata. Aku sedikit takut dengan keadaannya itu. “Adrienne..? Adrienne..?” panggilku berkali-kali. Ibu Adrienne menangis secara tiba-tiba. Aku benar-benar terkejut. “Andy, Adrienne dah tak ada lagi.” Kata-kata ibuku itu bagai tamparan yang menyinggah ke pipi. Adrienne..

Setahun berlalu tanpa aku sedari dan pemergian Adrienne di hadapan mataku itu masih belum dapat aku lupakan sepenuhnya. Aku juga sudah lama tinggal berasingan dari kedua-dua ibubapaku. Aku tidak sanggup berdepan dengan laman rumah yang kosong di sebelah rumahku yang dulu itu. Aku tidak mahu menanggung perit akibat kerinduan yang amat sangat. Mungkin arnab-arnab di rumahnya juga berasa sepertiku, sedikit kesunyian. Jadi, biarlah aku sendirian di sini. Mungkin aku akan bertemu dengan sumber ilham yang baru untuk menghasilkan lebih banyak karya. “Andy, janji tau.. The best....” kata-kata terakhir Adrienne akan kuingat sampai mati.

Permintaan Adrienne telahpun aku tunaikan. Lagu ‘Untuk Gadisku’ yang aku cipta telah mendapat sambutan hangat diseluruh negara. Sekelip mata saja kumpulan kami menjadi popular. Pelbagai jemputan dan undangan pertunjukan pentas yang kami terima. Mungkin ini hikmah dan berkatnya aku bertemu dengan seseorang yang seistimewa Adrienne, gadis sebelah rumah itu. Walau cuma seketika, namun kesannya sangat mendalam dan memberikan aku secebis kekuatan untuk terus maju ke hadapan tanpa menoleh ke belakang lagi.

posted by Tanpa Nama @ 12:55 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 28/1/08 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gile cite nie......sedih.....

     

  • At 30/1/08 10:27 PTG, Blogger kekupu said…

    sedeh laa cter ni..syabas!!

     

  • At 1/2/08 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a good story...full with love n the mening of life...

     

  • At 3/2/08 1:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry.. agak boring...

     

  • At 28/2/08 4:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sori gak... boringlah...

     

  • At 7/3/08 11:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tjuk mcm best...tp kesudahan citer dh boleh teka...boring sket...

     

  • At 20/4/08 4:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni ader sdikit kesamaan ngn kisah hidup ku.dia pergi tnggalkan aku tp tetap ada di hati n jiwa ku

     

  • At 27/4/08 4:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm not bad but borink sket..
    xsabar nk abiskn cite je..
    malas nk bace lma2..
    sowie yea...
    but thankz coz sudi mencoret utk bacaan kitorg...

     

  • At 12/6/08 9:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    APe la ,cite ni...BeST NyEr!!!!!!=)tp kesian kat AdrienNe! anyway,good work!!!!!!

     

  • At 14/6/08 5:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite cam ni macam pernah tengok. bukan baca..tengok..

     

  • At 14/6/08 9:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada yg kata best,ada yg kata x best

     

  • At 28/7/08 1:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boring betul. malas nak baca. best apa ke cite ni? tak pun(sebab malas baca tak da mood)

     

  • At 25/8/10 1:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jlan citer dy macam cter THE VACATION:CASSIOPEIA jerk...
    pminat cter korea ker???

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group