Nama Pena : pwincess bowink
Suasana sekolah Dato' Haji Mohd Nor Ahmed sangat riuh kerana loceng yang menandakan tamat waktu sekolah telah berbunyi. Zamiah dan sepupunya Syeirah berjalan menuju ke bilik displin, kerana telefon bimbit Zamiah di rampas oleh pengawas yang membuat 'sportcheck'. Dalam perjalanan mereka berdua bertemu Izad serta rakannya Ezal. Ezal bertanya pada Zamiah "weyh, handset ang kena rampas ka?" bicara Ezal dalam loghat penang. "A'ah." Bls Zamiah. "Lepas seminggu handset ampa baru boleh ambik." bicara Izad iaitu bekas teman lelaki Zamiah. "Ang diamlah, jangan dok sibuk hal aku." Balas Zamiah dengan nada yang agak kasar. Zalina mengingati kembali peristiwa yang tidak akan pernah luput dari ingatannya. Pada hari itu adalah hari rabu, pada waktu petang ada kokurikulum. Izad memulas tangan Zamiah sehingga tegeliat dan setelah itu mereka bertentantang mata begitu lama. 'iz, kmi sayang sangat kat ampa tapi kami sakit hati gak ampa mempermainkan perasaan kami.' Bermonolog Zamiah didalam hati sambil mengeluarkan air mata.
"Zamiah!!" Zamiah terkejut dengan panggilan yang mengejutkan dia dari lamunan. " jap mama." sahut Zamiah. "ni ada call untuk Zamiah." Zamiah mengambil telefon bimbitnya. "Hello, ni sape?" "Ini aku Zamiah." Suara itu mengejutkan Zamiah. "Hadi." "Iya aku." Hadi adalah seorang lelaki yang berkelahiran indonesia, dia adalah seorang lelaki gilaan setiap gadis. Kulitnya yang putih mulus dan mempunyai budi bahasa yang baik. "Kamu masih nangis lagi?" Zamiah memulakan bicara. Tapi tiada sahutan dari Hadi. "Sayang, kamu masih simpan kalung yang aku kasi?" Awon sudah mulakan bicara. "Ya aku masih lagi menyimpannya." Setelah beberapa lama panggilan dimatikan mesej dari Izad terpampar di skrin telefon Zamiah.
'Manis gula dari tebu,
Manis madu dari bunga,
Manis pandang dari matanya,
Tapi yang paling manis
Adalah senyuman daripada
Orang yang terima mesej ini
eeee comelnya..'
Setelah membaca mesej itu Zamiah terus senyum. 'Kan copmel ampa senyum. Jangan marah kat kami. Kami takkan pernah lupakan ampa.' Satu lagi mesej yang dihantar oleh Izad. Zamiah sangat sedih melihat mesej itu. Dia tak mahu dipermainkan lagi. Walaupun dia sangat sayang kat Izad.
"Zamiah, ada orang nak jumpa ang kat tangga." seorang rakan Zamiah berkata. "Sapa dia?" "Tak boleh bagi tau." Rakan Zamiah berkata sambil menunjukkan wang berwarna hijau. "Laki ke perempuan?" tanya Zamiah. "Lelaki lah." Zamiah pun terus pergi. Jantung Zamiah berdengup kencang apabila melihat Izad yang berada disitu. "Ceh.. Zamiah, nak dating pun kat sini ke? berpada lah sikit. ang tu banyak peminat nanti tak pasal-pasal mamat ni kena belasah." Kata salah seorang rakan Zamiah yang baru naik dari tangga. Zamiah hanya menjeling kepada rakannya. "Zamiah, tolonglah terima pemberian kami." Izad memulakan bicara sambil menyerahkan sesuatu. Zamiah mengambil dan mengucapkan terima kasih. "Dan selepas ini jangan kacau kami dah." Izad menggelengkan kepalanya. "Susah untuk kami lupakan ampa. kami sayang sangat kat ampa." Zamiah terus pergi dan tidak mempedulikan kata-kata Izad. Didalam kelas Zamiah terus memandang keychain berbentuk hati dan kunci. "Apa kes ang jumpa lelaki igauan perempaun di skolah ni? dah lah handsome, baik lak tu." 'Baik.. Baik ada makna tu.' Zamiah bermonolog didalam hati. "Hmmm mana ang tau aku jumpa dia sedangkan ang mai awal?" "Cerita ang dah tersebar lah sayang oii.." Zamiah mencebikkan muka. "Bak kata orang dari mata jatuh ke hati. Dari situ jatuh lah cinta." Puteri bercakap dan terus mencubit Zamiah.
Khabar angin yang menyedihkan hati Zamiah telah menjatuhkan airmata Zamiah yang jernih. "Sudah lah Zamiah. Izad couple dengan Najwa pun bukan ada kena mengena dengan ang." "Yew lawh Puteri macam mana aku tak sedih, dia kata dia sayangkan aku tapi ternyata dia couple dengan Najwa. Tak sangka dia masih lagi mempermainkan aku." Zamiah bicara sambil tersedu. 'Hello Nurul Zamiah binti Zainudin.' Zamiah terkejut dengan deringan bunyi mesej dan terpampang nama dan mesej yang dia taip. Zamiah tidak membalas mesej itu. Pada malamnya, Angah Mirol mesej Zamiah. Dia menyatakan dia sayang pada Zamiah. Angah Mirol adalah sepupu kepada Zamiah dan juga bekas teman lelaki Zamiah. Zamiah termenung di koridor depan kelas. "hai." satu sura mengejutkan Zamiah. Zamiah terkejut dan tidak berkelip matanya memandang seorang lelaki yang sangat dia sayang berada di depan mata. "Termenung jauh nampak." "Hmm.. mana ada termenung. just menikmati pemandangan udara yang segar ni. Kak Najwa tak marah ke ampa datang sini?" Balas Zamiah. "Disini kan tempat terlindung mana boleh dia nampak." 'Ishh mamat ni mmang tak ada perasaan langsung. ingat perempuan ni apa? anak patung? boleh buat sesuka hati je.
Dlam pejalanan pulang Zamiah pengsan di tengah jalan. Seorang pemandu yang terjumpa Zamiah terus membawa Zamiah ke klinik. Apabila Zamiah sedar dari pengsan dia mendengar perbualan doktor dan secara tiba-tiba airmata Zamiah mengalir di pipinya yang mulus tu. "Puan, terima kasih kerana hantar saya ke sini." "Biar saya hantar awak balik. Dan saya pasti awak dah dengar perbualan saya dan doktor." Zamiah mengangguk. "Zamiah ke mana ni petang macam ni baru balik dan siapa dia ni?" bicara ibu Zamiah. "Saya Aliana dan saya tadi membawa Zamiah ke klinik kerana dia pengsan di tengah jalan." "Zamiah tak apa-apa ke sayang. Mama risau tau." "Dia tak apa-apa puan. Mungkin penat kot" Aliana bicara kembali. Zamiah menghantar mesej kepada Hadi, Angah Mirol dan Izad. Mesej yang Zamiah hendak hantar adalah mesej yang dihantar Izad kepadanya.
'Jika matamu berat memandangku,
Ringankanlah kakimu pergi dariku,
Jika bibirmu terpaksa senyum padaku,
Relakanlah relakanlah mukamu untuk berpaling dariku,
Jika susah untukmu melupakan kesilapanku,
Senangkanlah lidahmu untuk menghinaku,
Tapi andainya suatu hari nanti,
Telingamu mendengar berita kematianku,
Izinkanlah tanganmu mengusung jasadku
&
Bisikkan padaku yang kau telah memaafkan aku,
Moga kalimah terakhirmu itu menjadi pelita dikubur gelapku,
Menjadi bantal dilena panjangku.
Zamiah menekan butang menghantar. Mama memanggil aku dan Aliana pun ada sekali. Zamiah kelihatan hairan kenapa Aliana datang. "Kenapa Zamiah rahsiakan dari mama?" Zamiah bertambah hairan dengan soalan yang mamanya berikan. Zamiah mengesyaki yang mamanya sudah tahu tentang penyakitnya. "Tak payah buat muka heran sebab mama dah tau pasal penyakit kakak." Mama Zamiah berbicara sambil menangis. "Mama Zamiah nak balik indionesia nak jumpa dengan family kat sana." Zamiah menyatakan hasratnya pada suatu malam. Mama Zamiah hanya mengangguk. "Cucu aku udah pulang." nenek Zamiah mejerit kegembiraan. Tapi hasrat di hati Zamiah hanya ingin berjumpa Hadi dan ingin meminta maaf. Zamiah membalas pelukan neneknya itu. Pada malamnya Zamiah berjumpa dengan Hadi, dan Hadi kelihatan gembira ertemu Zamiah yang sangat dicintainya. Begitu juga Zamiah.
Zamiah kini berada di hospital dan menunggu mautnya saja. Kelihatan ramai yang berada di sekelilingnya. " Nurul tak apa-apakan? banyakkan berzikir ya. ingat pesan tok." Tok kepada Zamiah bicara. Ketika Zamiah sedang menikmati makanan, Zamiah telah di kejutkan dengan kehadiran seorang lelaki yang dia sayang iaitu Angah Mirol dan keluarga. "Nurul apa khabar?" tanya bapa saudara Zamiah yang begitu menyayangi Zamiah. "Baik je Pak Icik. Tak tengok ke sihat je ni." Jururawat yang memberi Zamiah makan keluar dan juga Pak icik serta isterinya. "Amboi, kena orang suap ye. Manjanye. Kasi abg suap nak?" Bicara Abg Amin iaitu Abg kepada Angah Mirol dan anak kepada Pak icik. "Tak mau lah abg suap nanti secara automatik jadi tak sedap." Bicara Zamiah. "Tak pe Nurul. Abg suap lah tak sedap kena Angah juga suap. Dah lah Abg nk keluar nak ngurat nurse tadi. cun gile semua nurse kat sini." 'Abg Amin, Abg Amin. Memang tak penah hilang sifat plaboy dia.' Zamiah bermonolog di dalam hati. "Nurul ok ke?" Angah Mirol memulakan perbicaraan antara mereka. "Ok je, nape? Nampak tak ok ke?" "tak adalah, Nurul makin cantik je lah patut lah semua terpikat." Ada satu ketukan yang menghentikan mereka. Zamiah dan Angah Mirol pandang ke arah muka pintu dan yang masuk adalah Izad, Syeirah, Puteri dan beberapa orang rakan sekelas Zamiah yang lain. Tiba-tiba ada Abg Amin dibelakang. Izad hanya memandang Zamiah yang sekarang sedang terlantar di katil. "Hai girl, apa khabar? Awak cantik lah." Bicara Abg Amin kepada rakan Zamiah bernama Afiqah. "Weyh, jangan kacau aku lah." "Nak kacau gak." Semua di dalam bilik Zamiah tergelak dengan telatah Abg Amin dan Afiqah. "Betoi.. Awk cantik sangat. Awak akan cantik kalau awk senyum. Tadi awak senyum menawan hati kalbu saya lah. Malam ni saya pasti Tak boleh makan, tak boleh mandi dan tak boleh nak tutup mata. Nak tau sebab apa sebab awak setiap saat di depan mata saya mulai sekarang." abg Amin mengenyitkan matanya. "EEE muka serupa mamak tosai ada hati nak nak ngurat aku. Lepas tu duk kenyit mata. skang dah ada kat hospital lebih baik ang pi check mata. Aku takut berjangkit. Dan lagi memang aku ada kat depan mata ang sekarang. Zamiah tolong nasihatkan mamat tosai ni." bicara Afiqah dengan nada geram. "Apa awak kate saya muka macam mamak Tosai. hmmm tosai pun tosai lah asalkan saya sayang awak. dan kalau awak tak nak senyum pun tak pe sebab muka awak macam beruk tu pun dah boleh saya terima." "Dah lah korang, aku sakit perut duk gelak. Lagipun ni hospital bukan circus. And Afiqah jangan dilayan sangat playboy dunia ni." Zamiah bicara dengan masih ada lagi sisa gelaknya.
"Zamiah?" Zamiah melihat Izad dan Angah Mirol masuk. "Nape ampa x bagitaw kami pasal ni?" "Ampa tak payah tau lah." Zamiah membalas bicara Izad. Angah Mirol hanya melihat Zamiah dan Izad berbual. "Hai-hai my girl, mish lah kat girl abg ni." Abg Amin masuk dan terus mencium pipi Zamiah. Ada tetamu lah untuk Girl Abg." "Sape abg?" Zamiah gembira apabila melihat pintu dikuak dan nenek,atuk, dan lain sudaranya dari Indonesia datang ke arahnya. Tapi yang tidak disangka oleh Zamiah ialah Hadi juga turut datang. Dia bagai merasakan ajalnya akan tiba x lama lagi kerana semua berkumpul untuk melepaskan dia pergi. Esok Zamiah akan jalankan pembedahan dan itu pun tidak akan menentukan dia hidup kerana jangka hayatnya 50/50.
Zamiah akan menjalani pembedahan dalam beberapa jam lagi. Hadi jika aku pergi kamu usah nangis lagi ya. Kerna aku akan sentiasa berada di sisi kamu dan hati kamu. Aku sangat sayang sama kamu." bicara Zamiah sama Hadi. Angah, Nurul pun sayang sama angah. Terima kasih kerna selalu memahami nurul. Nurul sayang Angah gak. Dan Izad, kami x pernah benci ampa, kami selalu sayang ampa and kami tak kisah pun ampa mempermainkan kami. I luv u sayang." "I luv u too Honey." balas Izad. "Walaupun kami dah pi kami tetap sayang ampa semua." Semua ahli keluarga Zamiah mengikuti Zamiah hingga ke depan pintu bilik pembedahan.
Bapa kepada Zamiah asyik berulang alik. "Sudah lah bang duduk dan bawa bertenang, Insya'allah Zamiah selamat." Mama keda Zamiah berbicara untuk menenangkan bapa Zamiah. "Camne dengan anak saya doktor?" Bapa Zamiah bicara setelah doktor keluar dari bilik pembedahan. Doktor yang melakukan pembedahan itu menggeleng kepala dan beberapa saat kemudian muka Zamiah sudah ditutupi kain putih. Semua menangis.
Setahun kemudian, Hadi sudah menemui pengganti tempat zamiah. Tapi Zamiah masih lagi bertakhta di hatinya. Begitu juga Izad telah mempunyai ratu di hatinya. Baginya sukar untuk melupakan Zamiah yang begitu cantik dan sangat ikhlas mencintai orang. Izad menyesal pernah mempermainkan perasaan Zamiah. Dan Angah Mirol tidak langsung mencari pengganti Zamiah kerana Zamiah sahaja yang berada di hatinya dan tak boleh diganti dengan mana-mana perempuan.
hahahahahaha.......nyesal aku bce.....adoiiii...nk kutuk pon xsampi ati daa....semoge org yg bg komen pas aku ni blh la kutuk puas2....kakakakakaka......
BalasPadamkpd tanpa nama di ats..
BalasPadamaku p0n da xtw nk
k0men pew,aku
bg jew 0rg lain k0men..
huhuhuhu..
nothin to say
BalasPadam-.-"
ptot pon pnulih dier nme pwincess bowink...
BalasPadammmg bowink pown citer nieh...
adoii..nyesal lak bce...hmm..btw,improve ur bahasa..chayokk..
BalasPadamaku x abis bc pun....
BalasPadambru 1 perenggn....
nasib aku bc x abes...
klu x aku pun nyesal cm korg kat atas....
hehehe....
try again.....
Untuk org2 yg bg komen kat atas tu....aku pun x tau nak komen apa....He2..
BalasPadamaku yg kat bawah nie lg la xtau nk komen ape..bce sket jer trus tgk komen..n da agak da..huhu
BalasPadamso aku yg x bce xlyk komen..tp korg yg komen wat aku x nyesal x bce..erk..merepek lak..
k aku pas tanggungjawab mengomen ni kat org yg nk komen lpas aku k
-miss_purple-
npe la ad gak penulis tulis cite sedih cm nie?cian kt ak..nyesal ak baca cite nie..walaupn cite nie best...knp ye ak nyesal..ye la dh ak benci kat org 2..klu dia mati cm ne?x sempat ak nk minx maaf..nauzubillahminzalik..
BalasPadamhaha gila lawak la cta ni..
BalasPadamaku bc pn sbb nampak ada nama sek yg macam dikenali..
ceh aku tertipu sampaikan baca abis
ternyata aku rasa heroin nya sangat gatal..banyak betul orang yang dia sayang..heroin ni boleh aku simpulkan memang player=playgirl..patutnya takyah tulis pun,buat malu org penang jah..
adik ni kene improve lg ur skills
BalasPadammcmmaner nk wat ur story better n interesting
org bace pn x bowing
improve bahase n ur story should have value...
baru org suke bace sbb ade kesan
watever pn,try again
heheheehheehhehehe
cite sdey yg x seday
dun b so childish
adoyaii..cte nie ngarot btol la...
BalasPadambtol 2 a.s.m.a heroin nie mmg plygirl..
xyh la nk tulis cm 2...huhuhu
slow gle la cte nie...
cm x logik pon de gk...
tah pape je...huh angn btol ak,
bce cte yg slow cm nie....
pape pon taniah sbb mencuba!!!
hahaha...
BalasPadammemang penat baca cite ni...
pe2 pown....
usaha lagi ye writer...=)
eh!sbnrnye cerite nie ade trselit
BalasPadammaknanya yang tersendiri tau.
pe yang boleh jadi pngjarn dlm cerita ni
ialah jangan suka mempermainkan perasaan
seseorang kerana maybe 1 hari nanti
kita akan mnyesal atas perbuatan kita.
n lagi 1 hargai lah orang yang mencintai
diri kita setulus hati kerana nanti bila
seseorang itu sudah pergi jauh meniggalkan kita
baru kita akan mengerti makna cinta yang sebenarnye..
kpd pnulis,truskan usaha anda
n try buat yang lebih baik lagi..ok :)
huhuhuhu -,-
BalasPadamak nk komen gak..K O M E N..hahahhah
BalasPadamsama mcm diatas2 x tau nak komen apa
BalasPadamaku pun heran bin ajaib kenapalah Allah gerakkan hati aku untuk baca crpn ni.....hehe....maaf ye pnulis...truskan ush anda...
BalasPadampenulis ni budak skola ker?
BalasPadamnyesal aku baca...
naseb baek aku ni suka bca komen dlu..
BalasPadamxde la nyesal sgt..
2 writter,truskan usaha..
wawwawaa..byaknye komen..pape pom, aku pening giler bace ang, ampa..pe kes? xpaham..em..truskan usaha..
BalasPadamzamiah meninggal woo...tp rmai btol pmninat zamiah eh..
BalasPadamkpd pnulis..cter ok la tp cuba buat prenggan baru sng di baca..teruskan usaha..jdkn komen sbgai pnduan tuk wat yg lg baik..okeyy....dun give up..
agak bosan..
BalasPadamx phm lgs0ng...
kpd yg komen yg ats2 2 ak kat bwh pun xtau nk komen ape2...
BalasPadambosan tahap gaban...kpd penulis sori 2 say....
bez lg bce komen dr cerpen nie.....huahuahua
BalasPadamsory to say...
BalasPadamhang p blajaq lagi la...
aku bca sikit..
BalasPadamtrus tgk komen..
nsb bek tgk,xyah buang masa bca..
hehehe..
best pew
BalasPadamley thn ctew nie
logik la...............
laki bnyk awek ley
sso gurl
xley la
huhuxxxxxxx
jgn na pmain kan prsaan gurl jeeeeee
so bored..pening bila baca..x phm lgsung..kpd penulis teruskn berusaha k..
BalasPadammenyesal bace.. huhu
BalasPadamtrok aq rse...... sowey 2 say..... huhu
BalasPadamsaya cakap; cerpen ni mcm oke..
BalasPadamtp,, skill writer dlm expend kan cte kureng la.. bahasa pown ta bape nk up.. so, jgn la berhenti menulis sbb komen yg kt atas ni.. tp jd kan sbg dorongan utk lbih maju,, improve urself! i believe, u can do it well.. keep it up oke!
sincerely,
zurliana
apa laaaaaa cter...
BalasPadamnyesal ak bce.......huhuhu
patut xyah publish ni????
hohohohoho~
eclaz from,
sweetz sassy
x taw pe nk ckp...
BalasPadamx dpt nk selami makne..
pening ar bce story nie...
BalasPadam1 perenggan pnjg gler...
kalu skdar pncritaan jew xpe...
nie,brdialog2...
blh mngelirukn pmbce...
ape2 pn,gud luck k...
em.......
BalasPadamboring
weiii...aku dhla tgh tension ngn bos...igtkan bleh hlg tension aku..ermmm..br+ tension adala...arggghhhh..bosan..
BalasPadamwhat the fish..
BalasPadamcite paling xlogik pnah aku bce..
BalasPadamnasib bek ak x bace smpai abez..
BalasPadambace skt tros tgok komen,,
kalo x msty myesal giler jugk la yer..
kpd yg da tbce abez 2, sabo jela yer..
-yentan
pening la cite nih....org indon ke???ooo ade sedare kat indon yerk???skolah kat indon ke kat pineng...hero yg mane 1 heroin pilih sebenarnya ni???
BalasPadambosan tahap cipan...ada jg cite cm nih..ngantuk daaa...
BalasPadamhaha~ bce komen korg lg besh dri bce cter nih..bosan..xpham pape lak tuh..sume laki die syg..pmpn ape camtuh?? nak mati pn xreti nak taubat ke?? ptutnye cter nih xyah nak publish pn tape..sowy k??
BalasPadamxtau nak ckap pe...tp mmg borink citer nie......
BalasPadamsy suka cite ne...
BalasPadamada best jg...
tp tingkt kn usah ka... :)
aishh. rase nyer adek aku tulis karangn lagi best dr cerpen nie.. jujur nie, x tipu pon.. sorry ye princess bowink.. in my opinion, maybe u should attend some classes to improve ur writing skill.. jln citer da nmpk da, cume care citer tu move x lawa lgsg. chaiyokk!!
BalasPadam=kaki novel=
oh god....
BalasPadamciter dah syok...
tpi...
need to improved....
maybe dialog kena asing2, structure kena buat cantik cikit...
juga guna ayat utara 2 aduh sakit gak la pala nak baca, wlaupun sy ni org utara hehehe..
but over all citer dier ok la...^-^
aq x la kejam sgt nak kutuk....tapi.....aq rsa aq prlu kutuk gak...cite nie bosan giler...lu wat tuk exam paper bm...mang konfem la...pmeriksa tue tdo...heheheeheheheee...
BalasPadamciter ni bosan yang teramat sangat..
BalasPadamsorry.. bukan nak kutuk....
teruskan berusaha
nak kutuk tak boleh.....tak kutuk ...pun tak boleh..entahlah taktau nak komen ape..tapi ada bosan sikitlah ..teruskan usehe anda..sorylah ini bahase orang kampong ..
BalasPadamtaktaulah nak komen ape...komen..tak boleh...tak komen ...pun tak boleh ...tapi ade sikit bosan..mungkin mood saye tak baik kot...takpe terusan usehe anda...ok..camtulah..
BalasPadamwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nyesal baca.... punah bahasa utara....
BalasPadambosan sgt crite ni..buang ms jer bc!!
BalasPadampenggunaan bahasa yg sgt lemah.semua aspek asas bahasa Melayu gagal dikuasai.kebudak-budakan dan menggambarkan watak zamiah yg langsung tidak matang.dinasihatkan supaya membaca tulisan penulis-penulis lain terlebih dahulu sebelum memulakan penulisan.keseluruhannya, agak menghampakan.tp cuba lg ye...jgn putus asa
BalasPadamkpd penulis..jdkn sume comment ni dorongan tuk jd lbih baik lg...yela nk jd pnulis bkn sng...improve ur writing skills..org len jgn ar over sgt underestimate org..kpd pnulis juz look 4ward..gud luck.
BalasPadambukn nk tnjuk pndai..tp bg pndapat je la ye...
BalasPadamcita ni menarik sbnarnya..tp jln cita lmbt sgt..pastu mcm ada yg trgantung ja..mula2 kat msia pastu kat indon..tp masa bila dia balik masia smula?? pmbca leh kompius ni...dlm 1 perenggan tu cmpur aduk dgn dialog..asingkan ekk..baru org senang nak paham...apa2 pon...tahniah sbb mncuba..improvekan lagi ye...
hahaaa.... aq xsggp bce bolew bce komen2 bdk2 ni...hihi
BalasPadamerrr....bosan glew glew la...pening aq bace..
BalasPadamsy bdk utara...
BalasPadamcm dibuat2 jerrr loghat neyh!!
serius boring..
sory terpaksa lontarkn komen kejam lak!!
heee!!
hahahaaa....no komen..
BalasPadamsorry to say..
BalasPadambut boring.. serabut.. x faham..
sorry to writer.. =)
tak paham langsung la citer nie.......... adoiyai...... tak per... teruskan usaha....kekekeke..
BalasPadamaku bca @ bermimpi?
BalasPadamxtaw pala ekoq(bhsa kedah)
skit kpla bila bca...
Bm dpt kedit x?hahahah
mcm pelik je....
BalasPadamdia suke sape sbnrnyer...
dia nie playgirl ke..sume org di love n syg...
surely .mmg aq xfhm ngn cter niem .
BalasPadamkami, ang, ampa! .adoii .
bcew pon dop abih ,.borim tep .
bez bcew coment diorg agih .
sory to say writer .
~afie
gler ke pe cter tah pape..
BalasPadamlangsung xfaham..menyesal gler ar..adoii..nk kutuk, mmg sume mnusia xperfect..pape pon, penulis boleh brusaha lg k..
BalasPadamahaa..bca perenggan frst pn x ase plik...sory la ea...
BalasPadamadoi...pening kapalo oden .nakbaca ..nyesal tol bacer...mmg boringgggggggggggg
BalasPadambest,tp jalan cerita dia agk keliru.tlg improvekan lg skill writter u.all the best!
BalasPadamaku baca perenggan atas je... pastu..arghhhh......fenin2. terus tgk komen... heh! dah agak dah... tapi x pelah dik non oi... teruskan usaha
BalasPadamtiga2 dy suka..tbur kta syg la...i luv u la....dy kta izad mainkn dy...tp dy pon cinta at bnyk org..i mean 3 org....sakit on x nyatakan...tba2 mati trus...try to improve urself.....komen jdkn sbgai smgt kita utk mmbuat yg trbaik buat yg akn dtg....truskn usaha
BalasPadam*pon
BalasPadamzamiah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
BalasPadamtak tahu nak komen apa -.-
BalasPadamwish u luck :)
BalasPadamxfhm apa bnda pown yg penulis nk bgtau.. boring gler.. warghhhhhh...........
BalasPadamadoyyy....sng cerita la kn...usaha lg ye,pwincess bowink..;)
BalasPadam_eyla^^_
maaf saya kurang mengerti alur ceritanya..
BalasPadambhsa ny aneh bgt...
tpi ttap smngat utk penulis..
smga dpt menghasilkn karya yg lebih menarik..
:D
ceita ni pasal apa sebenarnya.....tak faham la..... lagipun nampak macam watak heroin tu playgirl.......semua lelaki dia suka....
BalasPadamMEMBOSANKAN.... SIYES AKU RASE CAM NAK LIKE JEW KOMEN2 KAT ATAS... KLU DORANG BUAT BUTTON LIKE MMG AKU NAK LIKE JEW...MMG CERPEN NI NTAH HAPE2...
BalasPadamseriously!SAYA TAK PAHAM!!ABIS BACA PUN STILL TAK PAHAM!!ADOIII!!TETIBE JE MATI!!
BalasPadamcter ni....hmm usann laa..hoho.. maap
BalasPadamcerita ni very xbest,..! tak faham langsung. what the hell?
BalasPadam