BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, November 02, 2009
Novel : Pelukan Cinta 1
Nama Pena : Amisha Dania

BAB 1

Armand Danial memandang Zulaika Husna dengan rasa yang pelbagai. Bagaimana mahu menyatakan keinginan dan impiannya pada Zulaika Husna tanpa menjejaskan perancangan Zulaika Husna ?
" Berapa lama ?" Tanya Armand dengan sabar.
" Dua tahun?" Teragak-agak Zulaika Husna mengangkat dua jarinya.
" No……no way baby. Please sayang, try to understand my situation!" Armand membantah dengan lembut. Jari-jarinya melurut rambutnya yang agak panjang. Dia merenung Zulaika Husna. Aduh, tak kan nak tunggu dua tahun lagi. Lama tu. Dah naik kering aku tunggu ni, bisik hati Armand Danial. Dia ni sayang aku ke tidak ni?
Zulaika senyum dalam gelisah.
Suasana damai di rumah nenek Zulaika terasa begitu hening sekali.
" Mana nenek ni…..takkan jadi tinggalkan aku dengan mamat ni berdua je….aduh nenek, terlebih sporting lah pulak…" bentak hati Zulaika.
" Kenapa gelisah?" Tiba-tiba Armand sudah berada rapat dengan Zulaika Husna. Terperanjat bukan kepalang Zulaika Husna.
" Hisyy abang ni. Mujur Ika tak ada sakit jantung. Jauhlah sikit…tak baik tau dekat-dekat macam ni…" Zulaika Husna sudah mula gabra. Tangannya pantas menarik langsir tingkap. Mengemas-gemas langsir yang memang sudah sedia kemas. Kemudian dia mula menyusun-nyusun buku-buku agama neneknya yang memang sudah tersusun rapi diatas kabinet.
Armand ketawa kecil. Dia memang cukup arif dengan perangai Zulaika Husna. Bila Zulaika Husna berada dalam keadaan tidak selesa, tangannya akan mula menyusun apa sahaja yang berada didepan matanya.
" Buku nenek tu dah kemas sayang…."tegur Armand lembut.
" Ar ?? Oh…hmm…." Tergagap-gagap Zulaika Husna. Perlahan-lahan dia duduk di sofa semula. Dia menundukkan wajahnya. Walau sudah empat tahun mengenali Armand dia sebenarnya masih malu dengan lelaki itu. Armand kalau merenungnya, rasa seperti matahari memanaskan wajahnya.
" Dua bulan ek sayang?" Armand meminta persetujuan Zulaika Husna.
"Dua bulan ???" Zulaika Husna menelan liurnya.
"Yup. Two months is long enough baby. Ika ni sayang abang tak?" Armand menduga lagi.
Zulaika Husna menggaru kepalanya yang tidak gatal. Serba salah betul rasanya.
"Nenek ni mana lah. Aku tengah pening, dia cabut pulak. Nenek….tolonglah adik nek oii…" Zulaika Husna mengumam dalam hatinya.
Armand merenung Zulaika Husna yang telah jauh dalam angannya. Wajah lembut Zulaika Husna sering membuat tidurnya tidak lena. Zulaika Husna yang sangat manja dan merendah diri. Belajar tinggi tetapi pergaulannya sangat terbatas. Anak manja dalam keluarga, tetapi pandai membawa diri. Tidak mengada-ngada. Cukup cekap memasak. Satu sifat Zulaika Husna yang sangat unik, dia mudah gabra dan melatah. Armand suka mengusiknya.
"Sayang……" Armand memanggil lembut.
"Oii mak sayang…"Tiba-tiba Zulaika Husna melatah.
Armand ketawa besar. Muka Zulaika Husna merah padam. Dia membulatkan matanya memandang Armand.
"Apalah abang ni. Jahat."
"Berangan tak abis-abis. Cium kang baru tahu."
"Abang tu, gatal tak abis-abis. Tak ada kerja lain."
" Dua bulan ?"
"Takutlah…."
"Takut apa lagi….?" Tanya Armand meminta kepastian.
"Alah…..tak kan tak tahu lak….tak kan nak cakap kut….adoiii…" Zulaika Husna bercakap sendirian.
"Tunggu habis belajarlah abang." Zulaika meminta dalam manja. Sengaja membuat alasan sebenarnya.
Armand Danial merenung Zulaika Husna………Mati kutu.

BAB 2

"Ada mesra siswa kan petang ni?" Tanya Nazwan kepada Danial yang termenung panjang di balkoni apartment sewaan mereka.
"Hmm……" Danial menjawab malas.
"Kau terlibat tak?" Nazwan menutup buku Harry Porter yang baru habis dibacanya. Dia memang gemar membaca buku sains fiksyen begitu.
"Ikutkan aku tak terlibat, tapi Prof Marzuki mintak aku tenguk-tengukkan budak-budak yang buat program tu. Dengar ada yang komplen." Danial menerangkan. Dia melangkah masuk ke ruang tamu.

Cuaca sangat panas. Armand Danial rimas dengan cuaca yang begini. Matanya menjadi kecil menahan terik matahari. Dia berdiri agak jauh dari kumpulan senior yang menjalankan program minggu mesra siswa bagi universitinya. Sebagai pelajar 'supersenior' dia tidak terlibat mengendalikan program begitu,sebaliknya dia diminta menjadi pemerhati agar program berjalan mengikut perancangan. Tidak ada perlakuan yang melampau yang boleh menyebabkan pelajar terganggu tumpuan mereka untuk menentukan hala tuju perjalanan hidup mereka.
Armand Danial bergerak kearah sekumpulan senior perempuan yang sedang mengelilingi tiga oleh pelajar baru. Dia melihat ketiga-tiga pelajar perempuan itu mencangkung. Seorang darinya telah merah matanya.

"Kenapa lak ni…." Hati Danial tertanya-tanya sendiri.
"Hmmm…..kenapa ni Liza?" Tanya Armand perlahan. Matanya tajam memandang senior yang sedang mengarahkan sesuatu kepada tiga orang 'freshies' didepan mereka.
"Ehh…Abang Danial….tak ada apa-apa….kami saja bergurau je…" Tergagap-gagap Liza menjawab. Dia sangat terkejut dengan kehadiran 'super duper senior' yang sangat terkenal dengan ucapan bisanya itu.
Tidak ramai yang tidak mengenali Armand Danial. Seorang pelajar yang sangat kacak, serius dan cukup bijak. Ramai yang jatuh hati dengan Armand, tapi setakat itu sahajalah. Armand tidak pernah ambil pusing dengan gadis-gadis yang bagai lalang terlentuk-lentuk itu. Baginya kalau setakat berkawan, tidak menjadi masalah, namun untuk bercinta….biar dulu lah. Belum melantun-lantun lagi hatinya. Kata orang, kalau jodoh kita sudah datang, hati kita akan faham dengan sendirinya. Rasa mengebu-gebu itu akan buat kita sentiasa resah gelisah.
"Bangun….."Armand mengarahkan ketiga-tiga freshies itu bangun. Mereka bangun perlahan-lahan. Semuanya berwajah pucat. Takut atau letih tidak dapat Armand pastikan.
"Dik….senior suruh buat apa tadi?" Armand bertanya lembut.
Ketiga-tiga freshies tersebut diam membukam. Tidak berani bersuara. Senior-senior yang ada disitu juga gelisah.
"Jangan takut….cakaplah. Kalau kamu tak cakap, macam mana saya nak tahu mereka ni buat tugas dengan jujur atau mengikut perasaan mereka. Ar…yang pakai spek ni…kenapa nangis ?" Armand bertanya lagi.
"Sampah masuk mata Encik senior…" Jawab freshie yang berkacamata.
"Encik senior?? Mereka suruh panggil gitu ke?...tua la saya. Panggil abang ek…sampah masuk mata alasan lama lah dik. Cakap betul-betul, please?" Armand memujuk lembut.
Bulat mata senior-senior yang mendengar Armand Danial memujuk freshies yang sedang mereka 'regging' itu. Liza menjeling tajam pada freshies seolah-olah memberi amaran agar tidak bercakap sembarangan.
"Abang Danial, kami tak buat apa-apa lah." Jamilah cuba menerangkan.
Armand Danial memekakkan telinganya. Tidak mahu mendengar sebarang alasan daripada senior-senior yang bertugas itu. Beberapa orang senior lain telah menyatakan rasa tidak puashati mereka terhadap kumpulan yang diketuai oleh Norhaliza. Mereka seolah-olah mahu menunjuk lagak kepada pelajar-pelajar baru.
"What's your name girl?" Armand bertanya pada salah seorang freshies yang agak tinggi. Kulitnya putih bersih tanpa sebarang noda. Tidak ada lipstick, what so ever. Very plain and yet very beautiful. Entah kenapa, hati Armand bergetar takkala gadis itu mengangkat wajahnya dan merenung tepat ke mata Armand. Bulat, bersinar mata gadis itu. Bulu matanya yang lebat melentik menyebabkan pandangannya menjadi lembut, redup.
"Allah…."sepatah ucapan kalimah itu terbit dihati Armand.
"Zulaikha Husna nama saya ….." Zulaikha menjawab dengan gementar.
"Relek….relek…jangan gabra…"Armand memujuk hatinya. Pertama kali dalam hidupnya, hatinya menjadi tidak karuan. Maha kaya ciptaan Allah untuk gadis ini. Cukup segala sifat dan zatnya yang indah dimata Armand Danial. Ah….lemahnya aku sebagai lelaki menghadap ciptaan Illahi ini.
"kakak senior suruh kami jalan itik tadi…." Tiba-tiba freshies yang ketiga menjawab dengan berani.
"What?? Say it again…"Armand mengalih tumpuannya dari mata Zulaika Husna. Memberi tumpuan kepada freshies yang ketiga.
"jalan itik…." Jawab freshie ketiga terketar-ketar.
Armand mengepal tangannya berulang kali. Mengucap didalam hati. Perlahan-lahan dia memusing badannya, menghadap senior-senior yang sudah jelas tersasar dari tugasan yang telah diarahkan kepada mereka.
"Malu saya dengan perangai kamu ni. Waktu kamu masuk kesini dulu ada group saya buat begini pada kamu? Jagalah maruah kaum sejenis kamu. Dari jauh saya dah nampak tadi, sebab itu saya datang. Di sekolah pun jalan itik ni dah tak ada tahu? Awak ingat ni zaman apa? Mereka ni dah besar panjang, awak tergamak suruh mereka mengcangkung begitu? Liza, arahan awak ke ni? Apa yang ada dalam fikiran awak semua?" panjang ceramah yang diberi oleh Armand. Sebenarnya Armand cuba menenangkan hatinya. Entah kenapa, hatinya libang-libu. Jantungnya masih lagi bergetar kencang. Tidak tahan hendak menatap wajah Zulaika Husna. Gadis secantik itu tentulah sudah berpunya kan? Hatinya berkata-kata.
"Abang Danial….kami mintak maaf" Liza mengucapkan kata-kata maaf dengan hati yang sebal. Geram hatinya melihat freshie bertiga itu. Seorang seperti supermodel, seorang seperti Sharifah Amani yang kecil tetapi lincah dan seorang lagi seperti anak-anak lord yang manja dan mengada-ada.
"Awak tinggalkan mereka dengan saya. Jumpa saya dipentas terbuka lepas Asar nanti." Armand memberi arahan tegas.

Armand menarik nafas dalam-dalam. Dia memandang ketiga-tiga freshies yang telah bersila ditengah-tengah padang itu. Semuanya tunduk memandang rumput. Gelihati pun ada melihat tingkah mereka itu. Macam murid sekolah rendah. Comel-comel.
"Jom,duduk bawah pokok sana. Kita borak-borak kejap sementara tunggu Asar masuk." Armand sudah pening dengan cuaca yang panas itu. Mukanya rasa berbahang. Mereka bergerak dan duduk dibawah sepohon pokok ketapang yang rendang. Zulaika mengambil sehelai daun ketapang yang lebar. Dipusing-pusing daun ketapang itu. Tindakan sepontannya menarik perhatian Armand. Zulaika macam gabra. Tangannya mencari-cari sesuatu untuk dipegang. Armand tersenyum.
"okey….we get to know each other first….hmmm let me see, you abang dah tahu Zulaika Husna kan?.." Armand membuka bicara.
Zulaika Husna mengelabah. Dia kelihatan sedikit gementar.
"Course apa?" Armand bertanya. Perasaan berdebar yang menusuk ke jantung datang kembali apabila Zulaika merenung Armand.
"Pendidikan" Zulaika menjawab lembut.
"TESL?" Armand meminta kepastian.
Zulaikha mengangguk.
"Minor?" Armand menyelidik lagi. Zulaika menguis-nguis daun ketapang.
"Banyak tanya la pulak mamat ni….." Zulaika mengumam dalam hati. Panas-panas ni malas betul melayan pertanyaan skema macam ni.
" Helo….."
"Oo mak kau hello…" tiba-tiba Zulaika melatah apabila dikejutkan oleh Armand.
Armand terpana seketika, kemudian bahunya mula terhinggut-hinggut menahan tawa. Sikecil 'Sharifah Amani' sudah tergolek dibawah pokok ketapang itu. Ketawanya besar tidak sepadan dengan tubuhnya yang kecil. Gadis berkacamata pulak mengkekeh-kekeh gelaknya.
"Tak baik awak buat macam tu tau….terkejut saya?" Zulaika malu. Rasa macam hendak menangis pun ada. Dia menundukkan wajahnya.
"sorry…sorry." Armand mengesat matanya yang berair. Muda-muda pun melatah.
"Minor apa abang tanya tadi…" Armand mengulang semula pertanyaannya dengan senyum yang meleret. Hatinya masih tercuit. Jarang dia ketawa begini.
"PJ…" Zulaika menjawab malas. Malu sungguh dia.
"ek?....kontranya."
"Adik ni? Tell me about yourself" Armand menunjuk pada gadis berkacamata.
"I'm Zalina, from JB. Buat Land Survey." Zalina bercerita ringkas.
"Saya Salmiah dari Kelantan. Kawe-kawe panggil mia jah. Bidang Hartanah." Sikecil molek 'Sharifah Amani' memperkenalkan diri apabila Armand menunjuk kearah dirinya.
"Semua lain-lain bidang, macamana boleh masuk satu group lak tadi?" Armand bertanya kehairanan. Setahunya mesra siswa berjalan mengikut fakulti masing-masing. Musykil juga dia.
"Entahlah….kami pun tak pasti abang senior. Jumpa kat tengah padang tadi.." Jawab Salmiah.

posted by Penulisan2u @ 5:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 2/11/09 1:18 PTG, Blogger HaYisA neeRzA said…

    Sambung lagi..hehe

     

  • At 2/11/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam....
    smbung ah ag yer.....
    nmpak cam bez jer.....
    ni y xsabar nk tgu smbungn nye nie....
    hehehe :D

     

  • At 4/11/09 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'ah sambung la lg..

     

  • At 22/4/10 10:13 PG, Anonymous anum said…

    setelah puas mencari semalam..kini br ku temui..hehehe
    (puncanya semalam bc episod terkini.best.. Mencari la episod permulaan,tp x jumpa.jd baca yg kedua dlu...)

    Nakal la armand nih..
    ika lak..sweet.asal gabra je, mula la...
    melatah lak tuh...hehehe

     

  • At 12/10/11 3:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...

     

  • At 29/11/12 9:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung erk..best giler..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group