BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, November 05, 2009
Novel : My Witch Is Angel 14
Nama Pena : OkiE

Spell 14 : The Past and The Present


"Mine?" Panggil Moon apabila ternampak Mine sedang duduk sambil memeluk kaki dibawah pokok cherry.Kepalanya dibenamkan dicelah lutut.Mine mendongkok.Kelihatan matanya membengkak.Moon yang agak terkejut terus mengambil tempat disebelah Mine.


"Kau nangiskah?Kenapa?" Soal Moon sambil memeggang bahu Mine.


"Moon,..aku penat.." katanya sayu,air mata mengalir dipipi.


"Why?It’s okey...nangis saja seberapa banyak yang kau nak...aku temankan kau," moon memeluk Mine,dan Mine pun terus menangis.Menangis semahu-mahunya.Habis basah baju Moon dek air mata Mine.


Beberapa minit berlalu….


"Puas?" Soal Moon.Mine tersenyum sambil menyeka sisa air matanya.


"Kau nak tinggal sini atau masuk kelas?" Soal Moon lagi.


"kalau aku kata tinggal,kau laporkan pada President(Zero)?" Moon tidak menjawab,tapi terus duduk disamping Mine.Mine mengedutkan dahi.


"Aku takkan laporkan..tapi aku ikut serta," Jawab Moon sambil tersentum.Mine tergelak kecil.Lepas tu…senyap.


"Moon,kenapa kau tak tanya aku kenapa aku menangis?" Setelah lama mendiamkan diri,Mine memulakan bicara.


"Kenapa aku perlu tanya?" Jawab Moon selamba.Mine tergelak lagi.


"You’re so mean!"


"Yalah..kenapa pula kau perlu tanya kalau benda itu akan menyakiti kau lagi?Aku tak tanya sebab aku nak kau sendiri ceritakan pada aku,"


"Moon..Witch..Perempuan sihir..you are my bestfriend!" Mine memeluk Moon lagi.


"Sebenarnya..aku ada sesuatu nak bagi tau kau..lama dulu.." Mine melepaskan pelukan sambil menyambung ayatnya.Takkan dia nak bagi tau aku yang dia sukakan Zero selama ni?


"I have a cousin..tapi dia juga sukakan orang yang aku suka,"


"Cousin?Kau tak pernah bagitau aku pun kau ada sepupu?"


"Sebab kau tak pernah tanya..lagi pun kitakan jarang cerita pasal keluarga.Aku nak kenalkan dia pada kau,tapi takda masa..sebab dia makan angin dengan keluarganya dan kita pula ada kem." Moon mengangguk,faham.


"Her name is Lily Madalina..dia berpindah ke US waktu umur dia 9 tahun,dan sekarang dia balik ke Logenberry semata-mata nak cari lelaki yang dia suka,dan orang itu…." Ayat Mine segera terhenti apabila terpandang Moon yang seakan terkejut.Lily..Lily Madalina??Bukankah dia…ahh..kecilnya dunia..


"Mine!!" Tiba-tiba mereka dikejutkan dengan suara panggilan dari belakang.Mine dan Moon sama-sama menoleh.Kelihatan seorang gadis berkulit putih berjalan menuju kearah Mine dengan senyuman,dan tiba-tiba muncul lelaki yang cukup dikenali dibelakangnya.Lelaki itu adalah Zero.Alangkah terkejutnya Moon.Zero kenal gadis ini?Nanti!Macam kenal aja gadis ni..diakan gadis yang pernah aku selamatkan dulu??Ya..gadis putih tu!


"Lily.." Kata Mine.Moon tersentak.Lily?Jadi gadis putih ni Lily..sepupu Mine??Moon memandang Zero.


Zero juga kelihatan amat terkejut apabila terpandang Moon.Zero menghampiri mereka sambil matanya tidak lepas daripada memandang Moon.Mata Moon terus beralih pada Mine,dia tahu yang Mine penat berpura-pura dihadapan sepupunya itu.Wajah Mine waktu itu sudah berubah keruh tapi dia tetap cuba untuk berpura-pura tenang.


Moon memandang Zero,Zero sudah pun mengalihkan pandangannya.Sebelah tangan masuk dalam poket,sebelah lagi menyelak rambut kebelakang.Wajahnya kelihatan gusar.


"Mine,Zero setuju nak keluar dengan aku!" Kata gadis putih gembira seolah-olah Moon tiada disana.Lily..kau dah tak kenal akukah?Tiba-tiba gadis putih itu memandang Moon,dia merapatkan mukanya pada Moon dan Moon pula menjauhkan wajahnya.


"Macam kenallah..kau kan gadis super tu?" Soal gadis itu.Zero dan Mine sama-sama memandang kearah mereka.Moon tersenyum sumbing.


"Gadis super?" Tanya Mine pelik.


"Eya..gadis super yang aku cerita kat kau masa aku mencari rumah kawan aku..hebat betul kau berlawan dengan mereka..tapi aku tak sempat nak ucapkan terima kasih pada kau sebab aku takut..lagi-lagi selepas aku nampak awan gelap tu.Anyway..thank you so much!" Lily menghulurkan tangannya,pelan-pelan Moon menyambutnya.


"Lily..nama dia bukan gadis superlah nama dia Moon,Moon ini Lily," Mine memperkenalkan mereka antara satu sama lain.Lily mengedutkan wajah.


"Moon Morgana," Kata Moon.Satu senyuman keluar dibibir Lily.Tiba-tiba dia menjerit memanggil nama Moon.


"Rindunya!" Kata Lily seakan menjerit sambil memegang kedua-dua tangan Moon.Moon tersenyum,tapi rasa sedikit janggal dengan kawan lamanya tu.


"Stop!!Kamu dah kenal?" Mine pula yang dilanda persoalan.


"Eya..rumah Moonlah yang aku cari hari tu..aku tak tau pula gadis super tu kau..sorry,aku dah tak kenal kau,Moon,"


"It’s okey..kitakan dah lama tak jumpa,lagi pun aku juga tak cam kau..jadi,serilah!" Kata Moon.Matanya sempat melirik kearah Zero yang semakin janggal.Mesti terseksa kalau dia tahu 2 orang mencintai dia sekali gus..mungkin aku patut pergi,tinggalkan mereka.


"Okeylah..aku ada kerja lagi ni..lain kali kita berbual lagi,ya?Mine,Aku pergi dulu." Moon terus berlalu.Zero seakan tersentak..tapi dia hanya memandang langkah Moon yang semakin laju dan hilang disebalik dinding bangunan.Zero meraup wajah.Aku harap kau tak salah faham Moon..


****


Pintu Bilik Persatuan Pelajar dibuka kasar.Moon terus menghempas badannya disofa.Kepala memandang siling putih.Kenapa dengan aku ni??Apa dah jadi..kena kejutan budayakah apa?Kenapa aku rasa begini?Hati aku sakit..sakit sangat!!Tapi..sebab apa?Tadi biasa-biasa aja…


Dua-dua mereka sukakan orang yang sama dan mereka kawan baik aku sendiri..adakah perkara yang sama akan berulang lagi?Adakah mine juga akan tinggalkan aku?


Sebelum Lily berpindah..


"Moon..aku ada nak cakap dengan kau," Soal Lily sambil memandang Moon yang sedang berlatih judo dengan patung yang sama besar dengannya.(Kisah ini selepas Moon mengalami kejutan dan berubah secara extreme.)


"Apa?" Soalnya pendek.


"Aku...akan berpindah tidak lama lagi," Hayunan patung itu terhenti.Payung itu jatuh ke lantai.


"Kenapa nak pindah?"



"Papa dan mama aku terpaksa pindah,so aku pun perlu pindahlah..lagi pun kau dah boleh jaga diri dengan latihan judo aja,kan?" Moon tidak menjawab.Tapi dia melabuhnkan punggung ditempat dia berdiri.



"Tapi..aku perlu lakukan sesuatu…" Moon memandang Lily,menunggu jawapan.


"Aku nak luahkan perasaan aku pada Zero..kau jangan marah..aku sebenarnya dah lama sukakan dia..Cuma dia selalu buli kau sebab tu aku tak nak cakap pada dia..kau marah?" Moon menggeleng.


"Bila kau nak cakap pada dia?" Soal Moon.


"Esok!"


Esoknya…


"Moon!!!" Jerit Lily sambil berlari kepada Moon dengan matanya yang berair.Tiba atas selanggang teakwood(Moon banyak mengikuti persatuan selepas kejutan itu).Lily terus terduduk dan menangis semahu-mahunya.Aku dah tahu jawapannya..


"Aku nak pindah cepat-cepat..aku benci dengan dia..dia tak suka dengan aku…Moon…" Rintih Lily.



MACAM tulah kejadiannya..Lily berpindah sehari selepas itu.Dan aku dah takda kawan selain dia.Tapi,aku harap kejadian itu tidak menimpa Mine,aku harap juga dia berani meluahkan perasaannya pada Zero.Persoalannya sekarang...kenapa aku risau??


"Kenapa tak boleh?Kau dah cakap kau setuju tadi!" Moon tersentak.Dia seakan mendengar suara sedang menuju kea rah bilik itu.Moon terus mengangkat badan.Pintu yang tertutup tiba-tiba terbuka kasar.Moon bangkit.


"Aku minta maaf..tapi aku tak boleh," Kata Zero tanpa sedar Moon sedang memerhatikan dia dan Lily.Serta merta mereka berhenti bergerak apabila terpandang Moon yang sedang memandang kearah mereka.


"Sorry..aku pergi dulu!" Moon terus berlalu.Zero mendengus kasar.Tanpa berkata apa-apa Zero terus meninggalkan Lily yang masih termenggu.

"Moon!" Panggil Zero sambil menyentap tangan Moon.Moon berpaling sambil menarik tangannya.


"Kenapa?" Soal Moon sambil berundur beberapa tapak.


"Jangan salah faham ya?"


"Jangan salah faham?Apa maksud kau?"


"Aku dengan Lily takda apa-apa.."


"Zero,kenapa kau perlu jelaskan pada aku tentang hubungan korang?Aku takda kena-mengena dengan kamu tau."


"Tapi…"


"Dan lagi..aku rasa temu janji tu tak diperlukan lagi.Aku tak nak,"


"Kau dah janji Moon..kau dah lupa?"


"You know what..bukan aku saja yang memungkiri janji..lagi pun,I don’t think it’s necessary." Kata Moon seakan menyindir.Lantas meninggalkan Zero yang terpana mendengar kata-katanya.


****


"Kakak!!" Panggil Moon dari luar.Sudah jemu tangannya menekan lonceng rumah banglo itu tapi tiada seorang pun yang membuka pintu tersebut.Dalah tandannya penuh dengan barang-barang..Moon memanggil sekali lagi.Kali ini lebih kuat dari tadi.


KRAK! Pintu terbuka.


"Zero?" Lelaki yang dianggap Moon sebagai Zero itu mengedutkan dahi.


"Aku terlalu seiraskah dengan Zero?" Moon tersentak.Aduss!!Malunya..ini mesti abang Zany..


"Sorry..aku ingat Zero tadi,"


"Masuklah..mari abang tolong!" Zany mengambil plastic berisi sayur-sayuran ditangan kiri Moon.Zany

dan Moon beriringan masuk.


"Kakak mana?" Soal Moon sambil melabuhkan punggung disofa.


"Ada..di taman belakang," Jawab Zany sambil memasukkan sayur-sayur itu dalam peti sejuk.Patutlah tak dengar..mesti dengan Gia..Moon tersenyum lalu melepaskan beg sandang dari badannya.Dia bangkit lalu menuju ke taman belakang.


Kelihatan Hanna dan Morgiana sedang duduk di atas rumput beralaskan tikar getah.Moon mendekati mereka.Lantas mengambil tempat.


"Pari-pari!" Panggil Morgiana gembira.Hanna juga kelihatan terkejut dengan kedatangan Moon.Moon tersenyum.


"Tak bagi tau pun datang hari ni?"


"Saja..nak bagi surprise..takdalah..sebenarnya Moon datang ni sebab nak tau dan bagitahu sesuatu,"


"Cakaplah.."


"Kakak mesti dah tahu..pasal aku muncul di tahun 2000..8 tahun lalu,kan?" Hanna mengangguk.


"Moon nak tahu apa yang terjadi antara keluarga kita dan keluarga abang Zany,dan sebelum kehilangan kakak..kenapa kakak boleh diculik?" Hanna menarik nafas dalam-dalam lalu dihembusnya.Hanna memandang Moon.


"Biar kakak mulakan dari A..sebenarnya,selepas Zany selamatkan Moon,terus terang..kakak dah mula sukakan dia..dan sejak itu kami hang-out together..dan lama-lama aku dah jatuh hati dengan dia..dia juga cintakan kakak..kami couple.Tapi bila mama papa kita dan keluarga Zany tahu,diorang halang perhubungan kami.Kami pun dah terlalu saling menyayangi sebab tu kami tak boleh berpisah.Papa masa tu dah jodohkan kakak dengan Kenichi dan papa nak mempercepatkan pertunangan tu.Kakak langsung tidak dibenarkan keluar,even membuat panggilan.Kakak dikawal dengan rapi.Moon tak tahu pasal tu sebab Moon kan selalu ada latihan kat luar sekolah."


"Lepas tu?" Moon menyoal ingin tahu.


"Masa tu..hanya Kenichi yang dibenarkan berjumpa dengan kakak,dalam masa yang sama..Kenichi menjadi perantaraan kakak dan Zany.Kami merancang untuk menghilangkan diri.Dengan bantuan Uncle Adin,kakak dapat keluar dengan bersembunyi di bonet kereta papa masa papa nak keluar kerja.Kami janji nak jumpa disebuah tasik,sejam kakak tunggu..tapi yang datang bukan Zany,tapi lelaki yang menculik kami,"


"Tapi macam mana abang Zany juga diculik sama?"


"Selepas lelaki bertiga tu membuatkan kakak pengsan..Zany muncul dan terdengar mereka bercakap pasal dimana mereka nak sembunyikakan kakak..Zany terus menghubungi Kenichi..lepas tu baru dia menyerbu kearah lelaki itu.Dia sengaja menyerbu untuk melindungi kakak.Dia percaya yang Kenichi boleh menyelamatkan kami..dalam masa yang sama..Moon muncul dari masa depan untuk membantu Kenichi,"


"Apa terjadi selepas tu?Apa jadi dengan Kenichi?"


"Kenichi memanggil doktor keluargannya untuk merawat kami..waktu tu Moon dah ‘balik’.Doktor itu juga merawat Areena,untuk pengetahuan Moon..Areena pengsan lebih lama dari Moon..4 hari!" Melopong mulut Moon.Banyak sangatkah tenaga dia yang aku gunakan?Atau pun dia yang tak boleh menampung tenaga aku?


"Tapi kenapa kakak dan abang Zany tak terus masuk hospital?"


"Itulah perkara yang kami elakkan..lepas kejadian itu..berita telah menyiarkan tentang kehilangan kami dan kami mengambil keputusan untuk hilang selama-lamanya sebab kakak dan Zany tak nak terpisah lagi.."


"Kakak tahu tak kehilangan kakak menyebabkan papa dan mama selalu bergaduh?Moon ada atau takda..diorang tetap gaduh..tapi pernahkah kakak dan abang Zany gaduh?"


"Memang tak masuk akal kalau kakak cakap kami tak gaduh…hampir setiap hari..tapi kami tetap tak nak pisah..ada saja yang buat kami berbaik..contohnya kehadiran Zero,"


"Zero?"


"Eya..dua tahun selepas itu..Zero menemui kami dengan bantuan penyiasat peribadinya..sebab Zero,kakak dan abang Zany dapat melanjutkan pelajaran di oversea," Terbeliak mata Moon..macam mana Zero boleh membantu sedangkan dia baru berumur 13 tahun?Budak berumur seperti Zero belum mampu untuk melakukan perkara itu..menghantar 2 orang sekali gus belajar di oversea??


"Zero kan masih darjah waktu tu..macam mana pula dia boleh melakukan sesuatu yang orang lain tak boleh buat?"


"Moon..Moon tak tahu kisah hidup Zero..Zero lebih terseksa..lebih menderita dibandingkan kami..Zero berkorban demi Zany dan kakak!"


"Berkorban?"


"Eya..dia buat perjanjian dengan papanya..dia akan takeover jawatan CEO di syarikat IE kalau ibu bapanya tidak mencampuri urusannya..seperti duit yang dia gunakan untuk menampung pembelajaran kakak dan Zany..pada mulanya,papa tak yakin dengan Zero,tapi Zero dapat juga meyakini ibubapanya." Moon seakan tidak percaya..Zero menjadi CEO pada usia yang muda..mala sangat muda!Memang tak masuk akal…langsung!


*****


"Fuuh…." Masuk kali ini sudah tiga kali Moon mengeluh panjang.Bila teringatkan cerita kakaknya,dia tiba-tiba teringatkan Zero.Zero terseksa..Zero menderita..adakah orang lain kisah tentang perasaan dia?Mesti Zero penat..arg!Aku mengeluh pun takda gunanya..aku bukan boleh buat apa-apa untuknya…



Moon menghempap badan diatas katil empuknya.Siling putih itu ditenung sambil tangannya bersilang dijadikan bantal.Belum sempat Moon menarik nafas,telefon bimbitnya tiba-tiba berdering menandakan panggilan masuk.Moon bangun lalu menyaluk begnya.Nama Zero tertera di screen telefonnya.Lama Moon berfikir,lama juga telefon itu berdering.Akhirnya,Moon membiarkan saja panggilan Zero tidak dijawab.Telefon diletakkan lagi.Nampak saja nama Zero,dia teringatkan kejadian di Bilik Persatuan Pelajar.Dia betul-betul terkejut..Zero dan Lily seakan pasangan kekasih.Bergaduh sambil berkejaran..sakit hatinya memandang mereka.



Moon dikejutkan lagi dengan bunyi telefon,kali ini bukan panggilan tapi mesej.Mesej itu dibuka.Daripada Zero.


Zero : Moon..aku takkan batalkan temu janji itu..biar apa pun,aku tetap akan tunggu kau sehingga kau datang..walau kau tak datang,aku tetap tunggu kau..Yellow Leaf Lake,jam 3pm.


Telefon ditutup.Moon merapatkan matanya.Dia tidak tahu apa harus dia lakukan.Kalau aku pergi jumpa dia,Lily dan Mine pula macam mana?Aku tak nak mereka salah faham..tapi aku juga nak jumpa dengan dia…

******************************************
posted by Penulisan2u @ 2:17 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 5/11/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lagi, cerita lebih menarik

     

  • At 5/11/09 9:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naper citer ni makin pelik r....?

     

  • At 5/11/09 11:38 PTG, Blogger farahsyifaa said…

    best ar cite n tp pelik la plak rasanya bila papa zero ni bg dia jd ceo masa usia yg muda hehe...sepanjang saya baca cite ni dr awal saya dpt rasakan diorg berada di dunia fantasi hahaha,,,,can't wait tuk sambungan seterus nyer..keep up the good work!!!

     

  • At 5/11/09 11:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mgkn nme watal yg pelik2 kot kot yg buatkn cte ni nmpk mkin pelik..

    cerita yg menarik..hrp dpt truskn..

    cube luaskn lg skop n imaginasi ye..jgn berbual kosong n percakapan semata2..

    good job writer!

     

  • At 6/11/09 1:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul tu...
    citer ni lbih pd alam fantasi...
    mule bce cm realiti...
    ble trus bce cm xlogik...
    cm ne plak moon bleh g alam lepas....
    citer ni x detail...
    pelik2....

     

  • At 9/11/09 8:20 PTG, Blogger ~OkiE~ said…

    thanks for the comments guys..
    sorry lah..kalau cerita ni dah semakin tak logik,ya?
    Tapi..sa ttp akan pertingkatkan mutu penulisan sa,tq semua..hehe..enjoy!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group