BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, November 19, 2009
Novel : Misi Sazzalina 7
Nama Pena : Haliza Haliz

Jelita rasa terpukau melihat keindahan hiasan kondominium yang terletak di Kelana Jaya itu.Jelita mencium pipi Fakhri dengan penuh gembira.Dia berasa teruja melihat ada kolam renang di bawah sana.
"Terima kasih,sayang,"ucap Jelita gembira.
"Aik?"Sayang" pula."Abang"nya dah hilang?"
"Alah,kalau happy macam "ni,sayanglah,"
Fakhri memimpin tangannya dan menunjukkan bilik tidur mereka.
"Bila nak rasmikan?"soal Fakhri dengan mata yang menggoda.
"Dah datanglah gatalnya,"
"Gatal pun dengan isteri sendiri,"usik Fakhri.
"Abang,malam "ni kita makan kat mana?"soal Jelita.Fakhri rasa terpukul.Dia cuba mencari idea untuk melepaskan diri dari Jelita malam ini.Dia cuba untuk berlaku adil tetapi melihat sikap menggoda dan manja Jelita ini menyebabkan dia terperangkap.
"Malam "ni abang ada kerja kat hospital.Erm…,awak beli ke atau makan mana-mana,boleh?"
Jelita mengangkat keningnya.Fakhri harap,Jelita tidak menarik muka merajuk.
"Abang "ni,orang lain semua cuti kahwin sekurangnya sebulan.Abang pula,asyik dengan kerja.Kalau tahu macam "ni,hari-hari orang buat-buat sakit.Hari-hari boleh tengok muka abang,"Jelita seolah merajuk.
"Dah,Jelita.Jangan buat muka seposen macam "tu.Tak ada orang nak beli tau,"

62
Jelita geram.Dia menepuk bahu suaminya.Geram dengan usikan suaminya yang selamba itu.
Suhaila dan Sazzalina sedang menonton televisyen.Mereka berdua sedang menyaksikan rancangan Akademi Fantasia 2.Persembahan Adam malam itu agak menyengat.Jari Sazzalina pantas menekan punat pada telefon bimbitnya.Suhaila pula asyik menonton rancangan itu sehingga tidak perasan Fakhri masuk.
"Assalamualaikum,"ucap Fakhri.Sazzalina bingkas bangkit dari sofa.Dia cukup gembira dapat melihat wajah papanya.
"Waalaikumussalam.Peranjat kami.Bila abang masuk?Pintu tak kunci ke?"kata Suhaila sambil menjengah ke arah luar.
"Itulah awak anak-beranak.Mentang-mentanglah Adam "tu handsome sampai abang lalu kat belakang pun tak sedar.Hish,bahaya betul fenomena AF "ni.Tergugat nampaknya kedudukan abang sebagai lelaki idaman semalaya ,"gurau Fakhri sambil disambut tawa oleh Sazzalina.
Sazzalina menarik tangan Fakhri ke arah sofa.Dia mengurut bahu Fakhri.Fakhri berasa sedap sikit apabila diurut.
"Tapi,abang lagi handsome.Betul tak,Sazza?"Suhaila membalas kata-kata Fakhri dengan melibatkan Sazzalina sekali.
"Haah,papa.Papa jangan risaulah.Bak kata Anita Sarawak,juara carta?Alah,papa "ni mudah rasa tergugatlah.Kami bukan apa,saja nak cari port cuci mata.Lagipun,rugi tau tak tengok AF.Minggu lepas,Zarina dah keluar.Kami tak dapat tengok,hari "ni nak tengok siapa yang keluar,"
63
Suhaila ketawa sahaja.Dia terpaksa lupakan seketika soalan yang mahu diajukan kepada Fakhri.
"Oh,kesiannya.Hari "ni agaknya siapa yang keluar?Papa doa sangat Adam "tu keluar.Tak adalah orang yang akan lupakan papa lagi,"
"Tak mungkin.Adam is the best.Impossible.Adam "tu ada ramai peminat.Peminat dia,kalau beratur sampai Kedah sana tau,"
"Iya ke?Anak papa "ni,kalau pasal bab-bab hiburan,lekas saja.Kalau bab lain tau tak?"
Bahu Fakhri ditepuk manja oleh Sazzalina.Sazzalina menarik muka.
"Sazza,tak baik lepik papa macam "tu.Sakit bahu dia,"Suhaila berkata seraya matanya menjeling ke arah Fakhri.
"Papa "ni.Dia saja nak buat orang marah tau,"
"Papa baru senda sikit.Tengok,dah ambil hati,"semakin galak Fakhri mengusik.
"Papa,poket Sazza dah kering,"
Fakhri menoleh ke belakang.Air muka Sazzalina seolah minta belas.
"Papa,bolehlah.Lima puluh "je,"
"Sazza belanja apa sampai kering?Minggu lepas,Sazza minta dua puluh.Hari "ni…..,"
Nak top-up "jer,"
"AFUNDI Adamlah,apa lagi?,"Suhaila berkata dengan nada sinis.Fakhri mengeluh.
"Hai,sebab itulah,papa kata.Nah,ini duitnya.Habis lagi,jangan harap apa-apa lagi,"
"Sayang papa,"
Sazzalina memeluk bahu Fakhri erat.Fakhri gembira didakap begitu.Tanpa dilihat Sazzalina,dia memegang tangan Suhaila di sebelahnya.
64
Fakhri senyum sumbing sahaja apabila melihat ada artikel di atas katilnya.Dia menolak ke tepi artikel itu.Suhaila yang sedang menyisir rambut di meja solek itu menjeling sahaja sebaik melihat reaksi selamba suaminya.Suhaila bangkit dari kerusi meja soleknya dan meletakkan badannya atas katil.Fakhri yang sedang berada di atas katil itu kini membaca majalah Going Places.
"Abang mimpi lagi ke?"soal Suhaila menyindir.
"Patutnya abang yang tanya awak macam "tu.Apa mimpi awak letak artikel "bodoh" macam "ni atas katil.Tempat abang nak baring pula "tu,"
Suhaila mengetap bibirnya.Dia masih menunggu ayat seterusnya daripada suaminya.Melihat isterinya diam,Fakhri menyambung.
"Tak baik awak buat begitu.Suami awak "ni kan baik.Usahkan kata nak curang,nak jeling perempuan lain pun,dia tak berani tau,"
"Iya ke?Ramai yang cakap macam "tu.Arwah papa pun cakap macam "tu dulu.Tak sangka,nun jauh di utara sana,ada spare part yang sedia menanti,"Fakhri ketawa.Suhaila masih merenungnya dengan renungan yang penuh keraguan.Wajah papa kesayangan terbayang di ruang mata.
"Jangan samakan saya dengan papa awak.Saya lain daripada yang lain.Tak ada lelaki lain yang sebaik saya tau pada zaman "ni,"
"Amboi,cakap besar nampak.Kita tengok sajalah nanti,"
"Iyalah "tu.Cara awak cakap "ni macamlah abang "ni televisyen.Nak ditengok selalu.Abang masih okay.Masih seperti dulu.Lagi satu,apa motif Su letak artikel macam "ni atas katil?Su nak serkap jarang ya?"
65
Suhaila menelan air liurnya.Dia memandang wajah suaminya dengan pandangan tidak puas hati.Dia cuba menilik.Tetapi,makin ditilik makin sukar hendak selami hati lelaki ini.Dia rasakan bagai ada yang tidak kena.Tetapi,apa dia?
"Su nak buat treasure hunt.Su rasa tak salahkan?"
"Buat treasure hunt dalam bilik?Sah,Su "ni dah mamai.Itulah,abang dah kata,berkali-kali kalau rasa nak join sangat rombongan sekolah "tu pergilah.Ini tidak,Su kata nak jaga Sazzalah,apalah,"
"Abang,Su serius "ni.Syakir kata,dia tak nampak langsung abang masa kat PD.Abang pergi mana?Takkan abang "ni kera sumbang sangat sampai Syakir tak perasan abang ada?"
Syakir masih senyum.Dia terus membelek majalah tersebut.
"Su,dalam majalah "ni kata,New Zealand tempat percutian menarik untuk dilawati.Su nak pergi tak?"Fakhri cuba mengubah topik.Semakin geram dan geramlah hati Suhaila.
"Su tak kisah.Su main belasah "je.Abang,Su tak kisah.Abang nak buat apa-apa,abang buatlah.Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah.Itupun,kalau tupai "tu pandai melompat.Su yakin,abang bukan jenis yang pandai melompat.Allah Maha Adil,bang,"Suhaila sudah jelak.Dia terus tidur tanpa mempedulikan suaminya.Fakhri memegang bahu Suhaila.Tetapi,wanita itu menepisnya.

Jelita telah siap menghidangkan makanan di atas meja.Sebentar lagi,Fakhri akan pulang.Dia telah siap mendandan diri.Dia mahu memastikan Fakhri sentiasa mencintainya.Rugi lelaki sebaik Fakhri terlepas ke tangan orang lain.Bunyi bel itu mengejutkannya.Dia melihat sekilas pada cermin yang digantung berhampiran pintu
66
itu.Dengan penuh debaran,dia membuka pintu.Fakhri pulang dalam keadaan selebeh.Dengan tali leher yang longgar dan baju terkeluar.Jelita kasihan.Fakhri meletakkan begnya di atas meja ruang tamu.Jelita kecewa kerana Fakhri tidak memberi reaksi seperti yang diharap.
"Abang,"
Fakhri mendongak.Jelita menghampirinya.Jelita mendapatkan tempat di sebelah Fakhri.Dengan lembut,dia mengusap rambut selebeh Fakhri itu.
"Jelita,abang nak beritahu.Jangan heboh sangat pasal perkahwinan kita.Lagi satu,kurangkan bercakap dengan jiran sebelah kita,"
Jelita terkejut.Dia amat sunyi di rumah ini.Dia memang rapat dengan jiran sebelah rumah sejak dia tinggal selama dua minggu di sini.Dora,isteri Dr.Yusuf amat baik terhadapnya.Kadang-kadang Dora mengajarnya memasak.Jelita hairan.Setahu dia,Fakhri tidak pernah bertembung dengan Dora semasa Dora berada di rumah ini.
"Kenapa bang?Abang,kan itu jiran kita.Apa salahnya kita berbaik?Jelita sunyilah.Dora "tu baik apa?Kalau Jelita baik dengan dia,sekurangnya Jelita ada kawan,"
Fakhri tunduk.Rambutnya diramas dengan tapak tangannya.Dia memandang ke arah Jelita semula.
"Kawan?Jelita,abang bukan apa.Abang tak nak Jelita kawan dengan sebarang orang.Abang nak Jelita duduk rumah.Tak payah kerja.Abang mampu sara Jelita,"
"Tapi,bang…..,"
"Tak ada tapi-tapi.If I say no,no,"tekan Fakhri.
Jelita mengeluh.Malam itu,Fakhri terus tidur tanpa menjamah sebarang makanan.
67
Dr.Yusuf telah selesai makan malam bersama isterinya.Dora yang sedang sarat mengandung itu menatang pinggan dan cawan ke arah sinki.Dr.Yusuf yang suka bergurau itu merapati isterinya.
"Masya-Allah,apa anti buat "ni?Tak payah susah-susah.Biar kanda saja yang tolong basuh ini pinggan.Masya-Allah,doktor sudah kata,jangan buat kerja berat-berat.Bayi dalam sini mesti rehat,"Dr.Yusuf berkata dengan longhat bahasa Arab yang dibuat-buat.Dia sudah bersedia untuk membasuh pinggan dan gelas tersebut.
"Hmm…..,pakar sakit puan kan ada di sini.Dahlah,abang tepilah.Abang penat "tu.Sehari suntuk abang kerja,"
"Itu abang tahu,tapi awak "tu mengandung.Buatnya apa-apa jadi nanti,"
"Betul abang sudi basuh pinggan "ni?"soal Dora menduga.
"Iya.Syoh,pergi berehat,"
Dora geleng.Dia mencapai buah epal yang terletak di atas meja itu.Dora mendapatkan tempat di hadapan televisyen itu.
"Bang,abang tahu ada jiran baru pindah sebelah rumah kita?"soal Dora tiba-tiba.
"Jiran?"soal Dr.Yusuf kaget.Tangannya terus lincah membasuh pinggan.
"Alah,diorang baru kahwin.Baru pindah sini dua minggu lepas,"
"Dua minggu lepas?"
"Itulah abang.Dengan jiran,tak mahu ambil tahu.Kalau bertembung dengan sesiapa masa nak turun atau dalam lif,nak senyum pun susah,"
Dora seolah menyindir.

68
"Masya-Allah.Abang bukan apa,kita tak kenal siapa jiran kita.Kadang-kadang kata suami isteri,tapi suami isteri tak rasmi.Saya "ni jaga standard.Saya nak pelihara anak kita.saya tak mahu,anak kita tengok kawan papa dan mamanya terdiri daripada orang yang tak elok,"
"Tak baik prasangka macam"tu.Saya tak rasa diorang macam "tu.Tengok cara macam okay saja.Kalau abang risau sangat,esok kita jumpa Ustaz Hassan Din ke,Ustaz Wan Sohor Bani Leman ke,Dr.Fadzilah Kamsah ke,kita kawan dengan diorang.Naik standard awak.Anak-anak pun bangga mama dan papa dia kawan dengan orang begitu,"
"Ke situ pulak dia.Tak baik perli abang begitu.Awak kata diorang okay?"
"Iyalah.Abang,suami dia doktor.Baik benar isteriya.Cantik pula "tu,"
Dr.Yusuf mula berminat dengan topik yang Dora sampaikan.Apabila Dora sebut doktor,dia teringat bekas rakan seuniversitinya dulu iaitu Fakhri.Dia ada bertembung dengan Fakhri semasa pulang tadi.Mereka naik lif sama-sama dan keluar di tingkat yang sama.Dia ada tunjukkan rumahnya.Tetapi,Fakhri memberitahu,dia datang ke situ untuk berjumpa rakan.
"Awak tak cemburu ke?"usik Dr.Yusuf.Muka Dora berubah.Menyampah dengan usik
posted by Penulisan2u @ 3:07 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
1 Comments:
  • At 19/11/09 10:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bencinya..i dont like poligami..fakhri panipu..anyway gud job writer! cpt smbg ya..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group