BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, November 04, 2009
Novel : Chomelnya Chenta 9
Nama Pena : BUDAK GERIK 93

Aku buka mata perlahan-lahan bila terasa badanku ditolak.Imejnya kabur.Aku cuba perhatikan makhluk dihadapanku.

"Aaaa.."baru jer aku nak jerit,Rizkin dah tekup mulut aku.Jari telunjuknya naik kehidung menyuruh aku diam.

"Diam..kita kat dalam van penyangak ni.Diorang nak culik kita.Kita kena cari jalan nak keluar dari sini."Rizkin membisikkan kata.Kena culik?Siapa?Aku dengan Rizkin?

"Dalam van?"aku pun cakap perlahan.Rizkin angguk.Patutlah rasa bergoyang-goyang,rupanya kat dalam van yang tengah berjalan.Aku rasa kami berdua kat seat belakang.Aku dongak kepala kedepan,Nampak dua makhluk yang tengah ketawa.Mesti ni dajal yang berani nak culik aku dengan Rizkin.

"Lepas ni,banyaklah duit kita dapat!"si pemandu bersuara.Rakan disebelahnya ketawa kuat.

"Mana taknya,dapat Tengku Rizkin.Paling koman,dapat RM10 juta.Perempuan tu pula,kita boleh buat lauk.Dah bosan,jual jer kat Thailand.."ketawa bergema lagi.

Aku pandang Rizkin.Air liur aku telan..Pahitnya."Kita nak buat apa ni?Saya takut.."aku bersuara rendah.Rizkin tenung aku.

"Aku tak tahu.Doalah supaya kita dapat keluar dari van ni.."Rizkin lemah.Aku turut diam.Kenapa nak culik aku?Culik mafia ni sorang dahlah.Ni nak sabit aku sekali.Wa…nak jadi lauk malaun dua orang tu?Tak mau!!!

Tiba-tiba aku dapat rasakan van berhenti.Dah sampai ker?Huwarh..nak buat apa ni?

"Woi..asal kau berhenti kat tepi hutan ni?"

"Aku nak buang hajat kejap,dah tak tahan…"si pemandu menjawab.

"Buang nanti-nanti tak boleh ker?Karang apa pulak.."

"Ahhh kau ni,aku nak terkucil sangat ni.Kau jangan risaulah,polis tak kejar kita punya.Mana ada orang perasan diorang ni hilang.Kejap!"serentak itu,pemandunya pergi.

"Hana.."aku pandang kiri bila Rizkin bersuara.Mak aihhh..dekatnya..Ooookeyyy,darurat.

"Sekarang ni masanya..Kita keluar.."

Aku angguk dengar cakap Rizkin.Hati aku ni berdebar ya amat.Takut.Entah penculik tu ada pistol,tak ker naya.Rizkin bergerak kedepan perlahan-lahan.Kemudian…

Dukk!!Rizkin menumbuk kuat belakang kepala penculik tersebut.Aikk..dah tumbang?Ceh..lemah punya penculik.

"Hoi Hana!Kau berangan apa lagi tu?Cepat sini!"Rizkin menyergah.Pintu belakang van sudah terbuka.Aku kalut dan terpinga-pinga.Rizkin pantas tarik tangan aku sampai aku terkeluar dari perut van.Cepat-cepat aku rentap tangan aku dari pergelangan Rizkin.

"Tak payah nak…"kata-kataku mati bila jer aku Nampak penculik yang baru jer habis terkucil tadi muncul.

Serentak dengan itu,aku tarik tangan Rizkin.
"Cepat lari!"

Ala-ala cerita Hindustan,si hero dan heroin kena kejar dengan penjahat,macam tulah keadaan kami sekarang ni.Aku dengan Rizkin dah macam masuk larian pecut berkembar.Penculik tu pula,masih kejar kat belakang.Dahlah aku pakai baju kurung!Nasib baik pakai seluar panjang kat dalam.

Kenapalah waktu-waktu macam ni,tak ada kereta nak lalu kat sini?Abang polis?Abang cicakman?Mana semua orang ni?Dahlah dekat kiri kanan ada hutan..Jangan abang minyak yang muncul sudahlah..

Piung!
Bunyi pistol.Alemak…pistol??Mati!!!

"Rizkin!Dia ada pistol tu,macam mana ni?"aku bersuara kuat.Yelah,dah lari,kenalah lawan arus angin.

"Aku tak tahu..Aku dah nak pancit ni.Aku takut nanti asma aku datang kalau kita terus lari!"Rizkin pun jawab dalam nada yang sama.

Piung!Piung!
Pistol masih lagi berbunyi.

"Kita masuk hutan!"Rizkin bagi cadangan.

"Tak mau!"masih lagi lari.

"Mau!"serentak dengan itu,Rizkin tarik tangan aku menuju ke hutan.Aku yang tak mampu nak lawan,hanya mengikut langkah dia.

Lama kami berlari.Berpusing-pusing supaya penculik tu tak dapat kejar kami.Aku harap sangat yang kami tak akan sesat.Aku dapat rasakan langkah Rizkin makin perlahan.

Aku rentap tanganku dari Rizkin.
"Kita berhenti kat sini."mengah kejap."Saya dah tak dengar bunyi tembakan.Mesti dia dah hilang jejak kita."aku memberitahu.Memang dah tak dengar pun bunyi tembakan.Dan selebihnya,aku kesian tengok Rizkin.Memang Nampak sangat tak cukup nafas.

"Oookey.."Rizkin angguk.Tangannya sudah diletakkan dilutut,dah macam orang nak rukuk.Dia tengah nak qada’ balik oksigen.Aku pun sama.Aku tengok Rizkin macam dah semput sangat.

"Rizkin…Awak okey ker ni?"aku cemas.Kalau sekarang ni bukan waktu kecemasan macam ni,aku memang suka kalau tengok dia macam tu tapi sekarang…tak!!

"Tak per.."Rizkin mengubah posisi.Dia menekan dadanya dan duduk bersandar dipokok besar.Tangannya menyeluk poket seluar.
Sesuatu dikeluarkan.Ohhh..aku tau,tu alat nak pam oksigen kan,untuk orang asma.

Lama kemudian,Rizkin kembali okey.

"Nasib baik benda ni tak jatuh.."Rizkin bersuara.Kemudian,bendalah tu dimasukkan kembali kedalam poket seluarnya.Aku kerut muka.

"Ooookey,sekarang macam mana kita nak keluar dari hutan ni?"aku menyoal.Aku berdiri peluk tubuh sambil pandang dia yang tengah duduk.

"Aku tak tahu..Kita kena cari jalan keluar.Tapi bukan sekarang.Aku dapat rasakan penculik-penculik tu masih ada lagi.."Rizkin diam."Kita keluar esok.Malam ni kita duduk dulu kat dalam hutan ni.."

Aku bulat mata?Apakehelnyer?Duduk dulu dalam hutan ni?Kena tidur kat sini?Dengan…..Tengku Rizkin Ajmin alias mafia hitam yang amat aku fobia?Oh tak..tamau!!

"Er..kita minta bantuan!"aku seluk poket baju kurung dan mengeluarkan handset aku..err..handset Hazrik."Kita ada handset!"aku tunjukkan pada Rizkin.

"Cuba kau tengok ada line tak?"sinis nada Rizkin.

Aku garu kepala lepas tengok skrin telefon.Urm..buat pertama kalinya aku nak mengaku salah..Tak ada line.

"Kalau tak dah lama aku guna handset aku.."Kening Rizkin terangkat."Kau berdirilah kat situ sampai esok.."

Chait!!Dia nak kenakan aku..Kat dalam hutan ni?Aku berdengus.
"Saya memang nak duduk tapi bukan kat sebelah awak!"
Aku berjalan mengelilingi pokok besar tersebut dan duduk disebelah belakang Rizkin.Takut?Nipulah kalau kata tak takut!!Tapi…redah jer..

"Ni semua sebab awak tau!Kenapalah saya pun kena sabit sekali?Cuba kalau waktu tu awak tak keluar dan dekat dengan saya,mesti saya tak kena duduk dalam hutan ni!"aku membebel.Sambil tu,tangan aku sibuk berchenta nak menampar nyamuk-nyamuk yang nak bermanja ni.

"Eh..apa pula salah aku.Tak adanya..Dah penculik-penculik tu nak culik aku,nak buat macam mana?Kalau kau nak sangat salahkan,salahkan nenek aku sebab kaya sangat!"Rizkin melengking.Aku buat muka.Cakap sikit dah nak membising.Pe kes?

"Hazrik bagi kat kau ye handset dia?"Rizkin mula berbicara bila aku diam.

Eh..kat dalam hutan ni pun,dia masih lagi nak cakap pasal Hazrik?Penting ker Hazrik dalam hidup dia?Sayang sangat ker?Ish..takkan tak tau yang gay tu dilaknat?

"Kenapa awak suka dia?"aku balas dengan pertanyaan.Rasanya pertanyaan dia yang tadi tu,kalau aku tak jawab pun,mesti Rizkin dah dapat jawapannya.

"Aku tak suka dialah!Berapa kali aku nak cakap?"suara Rizkin mencecah telinga.Macam marah.

"Habis tu,kenapa susah hati sangat bila saya dekat dengan dia?Sepupu saya pula,kenapa awak suka juga dekat dia?"aku melontarkan persoalan.Ini bukan aku yang buka topic,tapi dia dulu.

"Aku rasa aku tak perlu nak jelaskan apa-apa pun kat kau.Kau bukannya sesiapa pun yang perlu nak menyebuk hal aku.Tapi aku nak ingatkan kau,jauhkan diri dari Hazrik."

Aku cebik."Awak pun tak perlu nak sibuk hal saya!Suka hatilah saya nak dekat dengan dia.Pada saya,Hazrik lagi bagus dari awak yang suka menyakitkan hati saya ni.."aku menjawab.Rizkin diam.Aku pun diam.Masing-masing diam.

"Alamak!"tiba-tiba suara Rizkin meletup.

Aku kerut.Tu pehal pulak?Aku bangun dan pergi kearah Rizkin.Chait!Tak ada apa-apa pun.Tapi,kenapa dia pegang kepala?Kepala?Yalah..dah tak ada songkok.Mesti jatuh dalam van tadi ataupun waktu bergelut tadi.

"Kenapa?Tahi burung jatuh?Rasanya burung simpan dulu bendalah tu waktu malam.."aku ketawa.Kemudian,aku kembali berjalan kearah belakang pokok.

Krooh..Krooh..krooh..

Woit!Bunyi apa pula dah tu?

Krooh..Krooh..Krooh..
Eh,makin dekat pula,makin kuat.Errr..macam bunyi..Eh..betul..macam bunyi..Wa..lari!!!

"Rizkin!"aku datang pada Rizkin."Lari!!"

Rizkin angkat dagu.Mata hitamnya bergerak-gerak.
"Babi hutan!!!!!!"Rizkin jerit.

Terus lari!Lagi sekali!!Laju mengalahkan Usain Bolt..Yelah,kalau nak lari ayu-ayu,kena sondol..kirim salam awal-awal.Kena sertu jawabnya..Kenapalah waktu-waktu macam ni benda-hidung-cantik ni nak timbul?Huwarh..



"Mana pergi Rizkin dengan Hana ni?"Tengku Rubiah sudah melengking.Seisi ruang tamu diam.Tak berani nak cakap apa.Tadi sebelum balik pun Tengku Rubiah dah bising.Dah tak Nampak batang hidung,siapa tak bising?Sampaikan pihak produsi pun tak dibenarkan balik.Sabar jer lah..

"Bonda,entah-entah sesuatu dah terjadi kat Rizkin dan Hana tak?"Tengku Mariah melahirkan kebimbangan.Berubah air muka Tengku Rubiah.

"Maksud kamu?"

"Mana tahu Rizkin dengan Hana kena culik?Kita lapor polis!"Tengku Mariah sudah berdiri.

"Sabar Yah..Diorang hilang tak sampai 24 jam lagi.Mana tahu kalau diorang tak apa-apa.."Tengku Hasful lembut.Tengku Rubiah angguk tanda setuju dengan anaknya.Tengku Mariah tunduk.

"Tengku.."Sya bersuara.Tengku Rubiah mengalihkan pandangan."Katakanlah Tengku Rizkin tak balik juga,macam mana?Esok hari penyingkiran.Live pula tu.."Muka Sya berkerut.

"Tu awak jangan risau.Saya tahu nak buat apa."Tengku Rubiah meyakinkan.Kemudian matanya menghala pada para finalis."Ada tak Hana tinggalkan pesanan pada awak semua?"

Semua geleng.
Tengku Rubiah melepaskan nafas perlahan.
"Kalau macam tu,kita tunggu dulu sampai esok.Lepas tu baru rancangkan perkara lain.Okey,semua boleh balik.."

Semua bangun meninggalkan ruang tamu.Pihak produksi bersiap mahu pulang kerumah.Tengku Rubiah masih belum berganjak.Duduk diatas kerusi.Dia melelapkan mata.



Aku melepaskan nafas.Rizkin pun sama.Adehhhh..penatnya lari.Aduh..sabar jer lah.Kena kejar dengan BAB 1 tu..Puh..Kami berjalan.Aku tak tahu kenapa.Sekadar ikut Rizkin.

"Mana kita nak tidur?"aku bersuara.

"Atas langit!"

Burrr..lawaknya.Ni tak suka ni kalau Tanya orang yang tak cukup wayar ni..

Tiba- tiba telingaku menangkap bunyi ranting patah.Bukannya dari aku dan Rizkin.Rizkin pandang aku.Mungkin dia pun dengar juga.Errr..bunyi apa tu?



*pilihan kali ni..
Apa ye yang Hana dan Rizkin dengar?
A)Bunyi binatang jer..hak elah..
B)Bunyi tapak penculik-penculik tu!!!Eh…takut..
posted by Penulisan2u @ 7:24 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 4/11/09 7:46 PG, Blogger violet said…

    aduh...bru nk feel....dh kne soal lg hu3.....

     

  • At 4/11/09 9:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mane2 pun blh je,,,

     

  • At 4/11/09 9:18 PG, Anonymous mardhiah said…

    alah..baru nk saspen nih..
    jwpn : b ( sbb mase ni lar hana lawan org jahat tuh, hana bolah silat sbnrnya)
    :)

     

  • At 4/11/09 10:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak y B..cm lg best hehe
    cte ni mmg best sgt2
    ~pandanasiza~

     

  • At 4/11/09 10:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa... best2.. nk lg cepat sambung ek...
    klu sy pilih b r..



    ~aku ttp aku~

     

  • At 4/11/09 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la...napa xhabiskan je cita ni dulu..

     

  • At 4/11/09 11:12 PG, Anonymous aeilla said…

    waaa... buat suspen jer.. tuan pengarang, jgn tunggu lama2 yer.. hari2 menunggu nih... walaupun dah agak ending dia, but then.. jalan cerita dia CUTE sesangat!!! i likee...

     

  • At 4/11/09 11:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maner2 j larh..
    da lame tggu nie..

     

  • At 4/11/09 11:25 PG, Anonymous miza said…

    mane2 pun boleh..
    dah tak sabar nak tunggu ni...

     

  • At 4/11/09 11:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya pilih A,,heheh,,,cpt2 lah smbng ye..x sabar ni..

     

  • At 4/11/09 11:50 PG, Blogger achasishomel said…

    nak b.
    hehe. :)
    bru gempak !

     

  • At 4/11/09 11:55 PG, Blogger Alfa said…

    nak yg b la....baru behhh.....hehehhe
    lagipun nk hana tu tunjukkan skill yg die ada...

     

  • At 4/11/09 1:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm...bru nk feel...hehe...mane2 blh..tp nk t hana jatuh chenta kat rizkin...sbb rizkin tlg hana drpd kne jd santapan penculik2 tue..hhehe

     

  • At 4/11/09 1:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'ah btol tu..
    sy pon pilih b..bg hana tunjuk kan khebatnnya depan mafia tu..ahaks..:)

    -dr munir-

     

  • At 4/11/09 2:25 PTG, Anonymous budak gerik 93 said…

    SALAM SEMUA..
    TQ SBB SUDI BC..
    SY NAK MINTA MAAF LAH KALU N3 KALI NI AGAK PENDEK DAN LAMBAT..
    SY DA POS AWAL TP AMBIL MASA NAK DIPAPARKAN DISINI...
    PAS NI PUN N3 AKAN LAMBAT CKIT SBB TGH EXAM..
    HARAP SEMUA TRUS BC YE...
    KOMEN2 KWN2 AMAT DINANTI...=)

     

  • At 4/11/09 2:28 PTG, Anonymous budak gerik 93 said…

    OOOOHHH YE,LUPA PLAK NAK TANYA..
    RASA OK KER KALU SY BG PILIHAN PD SETIAP EPISOD??
    KER RASA MACAM TAK PERLU??
    ?????

     

  • At 4/11/09 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ouh tidakkkkkkkk!!!sboleh2nya bia la idea tuh dtg drik pnulis sndirik..ni dok asek tnya jek dah mcam impian ilyana lah pulak...huhuhu so xperlu yep..

     

  • At 4/11/09 4:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..best ah..
    p..suspen..nape tak hbs kan cete nie?
    dah best feeling td...
    spoilt tol ar...
    jgn lame2 tau nak smbng cete nie..
    gud luck 4 ur exam...

     

  • At 4/11/09 5:26 PTG, Blogger Miss Ina Zarina said…

    yang mana2 pun best..cepat la sambung..

     

  • At 4/11/09 5:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oh..penulis tgah exam ke..xpela..kami faham.. tapi tulis panjang2 la ya..seronok novel ni, penulis memg berbakat..apepun gud luck ntk exam-syu-

     

  • At 4/11/09 5:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya suka sgt citer ni...
    teruja bila tgk dh terpapar kat sini..
    mmg best..
    tp tak syok la kna pilih2..penulis la decide sbb nnt mcm tak best plak klu pembaca yg decide flow dia..tak suspens ar..hehe
    by the way you are greet writer..sy peminat tulisan awk tau..hehe

     

  • At 4/11/09 5:52 PTG, Anonymous eleeza eva said…

    bez la......
    tp ckt sgt...
    sy pm nk plh b....
    tp x pyh la asyk tya soaln j...
    biar la cter ini mengikt khndk hati pnls....
    lg bez klu cter n diterbitkn....
    nk bli nvl terus....
    x payah nk tunggu lama2.
    well...
    all the bez 4 yr exm...

     

  • At 4/11/09 8:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESTTTTTTTT
    A.1

     

  • At 4/11/09 9:54 PTG, Anonymous aeilla said…

    to penulis, good luck for your exam... besides this novel, ada apa2 novel lain ker yg under penulis? sambil2 tunggu tuh blh baca novel lain... CUTE sangat.. boleh berangan jap

     

  • At 4/11/09 10:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    this is serious..i like ur story but pls cepat2 la smbg ye! cant wait any longer lorr...

     

  • At 5/11/09 1:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2 lor cite nie..
    lg xsabO nk tgu next story..
    take ur time n guD luck 4 ur exam..
    (tp jgn la lame sgt ek..) :)

     

  • At 5/11/09 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lebih baik b, biar tambah suspen

     

  • At 5/11/09 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok citer ni best giler
    ok gak kalau aak bg plhn setiap episod
    sy fhm sy pun tgh exam gak
    skrg ni

     

  • At 5/11/09 4:57 PTG, Anonymous kaka said…

    b!!!!

     

  • At 5/11/09 4:57 PTG, Anonymous allenn said…

    a la..cian dierang lak...

     

  • At 5/11/09 7:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bunyi pnculik...
    bg ar feeling skit...
    hehehe...

     

  • At 5/11/09 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    b ar...biar mafia tunjuk kan kekuatan dia...he3..

     

  • At 5/11/09 11:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita nie memng best..sbb mmpamerkn ciri2 prmpuan islam..good luck pnulis, memng sush nk jmpa heroin dlm crita novel yg pkai tudng...truskn krya anda..sya sntiasa trnnti2kn :)

     

  • At 8/11/09 9:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penculik dtg!!bru gempak..hehe
    erm..writer..der blog x??

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group