BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, November 17, 2009
Novel : Bila Amar Dah Suka Dia 5
Nama Pena : zarith natasha

"HUH!?" Mata meliar ke dalam rumah sebaik saja pintu dikuak. Gelap. Seluruh rumah gelap gelita. Aqilah berkerut dahi. Teraba-raba dia berjalan mencari suis lampu. "Mana pergi pulak si Lissa ni? Kan aku dah pesan malam ni jangan pergi mana-mana. Tunggu aku balik. Tup-tup lesap macam tu je."Omelnya sambil tangan meraba-raba dinding. " Dah tu boleh pulak biar rumah bergelap macam ni? Kalau pencuri masuk tu macam mana? Hailah si Lissa ni!"


"Tak adanya pencuri berani masuk sini."


"Opocot nenek aku tak ada gigi!" Sungguh la Aqilah terkejut bila disergah tetiba dari belakang. Cepat-cepat dada digosok.


"Hahaha!" Lissa yang tengah megah bersantai di sofa pecah tawa mendengar temannya itu melatah. Pantas dia berdiri memetik suis lampu. Dalam sekelip mata suasana gelap dah bertukar cerah.


"Weyh!" Laju Aqilah menampar bahu gadis yang masih galak ketawa itu. "Asal kau tutup semua lampu? Tengah bertapa ke apa?" Soalnya dengan tone garang. Muka Lissa direnung tajam.


"Rilex ar beb." Tawa yang masih bersisa cuba dibuang terus. Aqilah dihampiri. Bahu gadis itu dirangkul mesra. "Aku mengintip tadi. Tu sebab ar gelapkan satu rumah." Tadi bila telinga menangkap je bunyi enjin kereta yang bertapak di depan rumah, laju dia berlari menutup semua lampu dengan niat ingin mengintip siapakah gerangannya pemuda bertuah yang dijodohkan dengan sahabatnya itu.


"Mengintip dalam cerah pun boleh what. Asal nak bergelap pulak?"


"Ala…" Aqilah ditarik ke sofa. "Dalam gelap lagi feeling."


"Cehh!" Lissa dijeling sekilas. "Feeling otak kau. Boleh pulak macam tu?" Tergeleng-geleng Aqilah dengan jawapan yang diterima. Sungguh la pelik dengan minah ni sorang. Handbag dilempar ke sofa seberang sebelum merebahkan diri di sebelah Lissa. Kerongsang dibawah dagu dibuka. Tudung ditanggal dan diletak di atas meja telefon sebelum mata dipejam.


"Weyh."


Mata dipejam rapat.


"Qilah." Bahu gadis itu disentuh bila Aqilah masih tak kasi respon.


Pun masih dengan gaya yang sama.


"Aqilah!" Kuat tubuh itu digoncang. Lissa bengang bila panggilannya tidak bersahut. Ini mesti kes tak nak kongsi story dengan aku. Takut aku tembak banyak soalan ar tu. Hampeh punya member.


"Aku ngantuk ni. Kasi aku tidur kejap." Ujar Aqilah tanpa membuka mata. Dia mengiring membelakangi Lissa. Mulut mungil itu koyak senyuman nakal. Nak aku story ke? Sorry ar. Gila letih ni. Nak cakap pun dah tak larat. Dahsyat betul kau Qilah. Satu hari kau merayap dengan lelaki yang kau tak pernah kenal. Nasib baiklah kau selamat balik tanpa ditimpa bala yang entah pape. Kalau tidak…


"Ooo… tape-tape…" Lissa menjuih bibir bawah. Dia turut menoleh membelakangi Aqilah. "Macam ni ar kawan. Bila dapat keluar dengan balak baru terus lupakan aku. Dengan aku pun dah tanak story lagi. Sampai betul hati kau." Tutur Lissa dengan tone sedih.Actually buat-buat sedih. Saja dia nak psiko Aqilah.


Mendengar ayat-ayat sayu itu membuatkan Aqilah mencelik luas. Merajuk kah Lissa? Tubuh dipusing kembali ke kanan. Belakang Lissa yang ditepuk. "Weyh! I’m kidding lorh. Tu pun nak touching."


"Blah ar kau!" Tangan yang mendarat di bahu kanannya ditepis. "Jangan cakap dengan aku. Aku touching ni."


Erk!? Touching pun kena bagitau ke? "Weyh…" Aqilah cuba memujuk. "Rilex ar Lissa. Asal nak touching segala pulak ni? Okey-okey…" Dia melipat sila. Tubuh Lissa ditarik bertentangan "…aku nak story ar ni. Cepat ar tanya."


"Malas ar aku. Tadi aku nak tanya kau buat dek jek." Lissa masih dengan gaya buat-buat merajuk.


"Hak alorh. Itu pun nak touching." Aqilah mencebik.


"Of course ar touching. Kau tu… Special punya kes nak simpan sorang-sorang. Dengan sahabat sendiri pun tanak story. Zalim betul." Muncung garuda dah terbit panjang.


"Bukan tanak story la. Kau tak nampak ke aku dah nazak sangat ni? Gila letih. Satu hari suntuk aku berjalan dengan cucu Haji Rahim. Macam nak tercabut je lutut ni." Bebel gadis itu dengan muka monyok. Kedua-dua kakinya diurut-urut. Lenguh la pulak kaki aku ni.


"Kalau dah tau kau akan nazak sampai macam ni, asal kau tak suruh je thay guy surung kau dengan troli pusing satu TS (Times Square). Kan seribu kali bagus. Kau tak yah nak susah-susah berjalan." Seloroh Lissa sambil menghembur tawa kuat. Sendiri buat lawak sendiri gelak. Heh!


"Ha.Ha.Ha." Aqilah pura-pura ketawa. "Tahniah! Kau memang pandai buat lawak." Pujinya tak ikhlas. Aku dah lenguh kaki ya amat ni lagi mau buat lawak yang langsung tak rasa nak gelak. Hatoii!


"Thanks a lot for your compliment." Lebar sengih ditarik. Kedudukan diselesakan. Betul-betul menghadap muka temannya itu. "So… Apa kisah tadi?"


"Kisah yang langsung tak best." Botol minyak angin yang terletak di hujung meja dicapai lalu dihulur pada Lissa. "Tolong urut kaki aku boleh?" Pintanya manja sambil mata dikelip-kelip tiga kali.


"Yela-yela aku urutkan kaki kau. Tapi with one condition."


"Apa?"


"Cerita kat aku pasal dating kau hari ni dari mula sampai habis. Deal?"


"Hmmph!" Aqilah mengeluh panjang. "Ada another choice?"


"Nope!"


"Yeah…yeah..yeah…" Akhirnya Aqilah bersetuju. Kalau dengan Lissa ni jangan harap boleh terlepas sebesar kuman cerita pun. Mesti dia nak jugak tau. Nafas ditarik. "Tadi…" Kisah dari Amar menjemput dia sejak pagi tadi sampailah dia selamat dihantar ke rumah dicerita pada Lissa. Gadis itu mendengar dengan penuh kusyuk. Sesekali dia menyampuk.


Lima belas minit berlalu… "Hahaha!" Terhinjut-hinjut bahu Lissa ketawa. Siap dengan mata berair lagi bila Aqilah bercerita pasal Amar makan menggunakan tangan kiri. "Biar betik? Lawak ar cucu Haji Rahim tu. Boleh pulak makan dengan tangan kiri? Tak pernah dibuat orang dewasa. Kalau budak-budak umur bawah dua tahun kot la boleh diterima. Tapi dia…" Kepala digeleng-geleng. Ketawa bersambung lagi.


Aqilah muka masam. "Tu la pasal. Aku pun terkejut beruk jugak time tu. Tapi macam biasa ar. Aku kan pandai cover situasi. Maka tersusunlah ayat-ayat cover." Senyuman bangga tersungging. "Ada satu lagi sikap dia yang tak boleh blah."


"Apa apa?" Laju Lissa bertanya dengan muka nak tau sangat-sangat.


"Dia. Sangat. Cerewet. Cerewet ya amat."


"Asal?"


"Tadi…"


"Masuk kedai baju ni?" Ajak Amar seraya membelok ke kiri. Kedai baju yang penuh dengan baju-baju berjenama dituju.


"It’s up to you. Saya ikut je." Balas Aqilah dengan senyuman yang cuba dimaniskan. Empat kaki melangkah masuk ke dalam kedai. Keadaan dalam kedai itu yang agak bersesak-sesak membuatkan Aqilah terpaksa mengekor Amar agak rapat dari belakang.


Sehelai t-shirt warna hitam putih diangkat dari gantungan. Amar membelek lama t-shirt tersebut. Ditayang pula kepada Aqilah. "T-shirt ni lawa tapi tu la… tak banyak corak. Tak nampak bestt." Ujarnya tanpa ditanya.


Aqilah menatap t-shirt yang terlayang di depan mata. "Saya tengok cantik elok je corak tu. Kosong tu la sedap mata memandang. Kalau yang banyak corak tu naik juling pulak mata orang dok tengok. Serabut." Komen Aqilah panjang lebar.


"Tak kisah la macam mana pandangan orang. Kalau saya dah suka tu saya pakai jugak." Balas Amar dengan muka bongkak. T-shirt tadi dibiar terjatuh ke lantai sebelum dia berlalu mendapatkan t-shirt yang lain.


Tercengang tiga saat bila melihat telatah tak bermoral lelaki itu. Aqilah merengus geram. "Kurang centre betul mamat ni. Poyo yang entah pape. Boleh pulak lempar macam tu je baju ni" Badan ditunduk mencapai t-shirt yang terbentang megah di atas lantai lalu disangkut semula ke tempatnya. "Macam ni ke perangai insan yang dah pegang umur 29 tahun?Anak murid aku kat tabika pun perangai tak macam ni. Urgh!"


"Sweater ni? Okay tak dengan saya?" Sehelai sweater bercorak bintang-bintang kecil dipadan ke tubuh.


"Langsung tak okay." Tanpa berfikir panjang gadis itu memberi jawapan.


Amar tersentak. "Asal pulak?" Aku rasa elok sangat sweater ni dengan aku.


"Sebab awak dah tua."


"Huh!?"


"Hello Encik Amar." Sweater ditangan Amar diambil. " Sweater bercorak macam ni just sesuai dengan remaja jek. Awak bukan remaja lagi. So, pandai-pandai fikir mana yang sesuai and mana yang tak sesuai dengan umur awak." Dengan muka innocent Aqilah menghentam Amar yang dah pun terpempan ketika itu. Amek kau! Rasakan! Tak padan dengan umur lagi mau berlagak muda. Huh!


Melihat Amar yang terkaku ditempatnya berdiri Aqilah tersengih jahat. Padan muka! Tersentap ke?Hahaha.


Nafas dihela kasar. Boleh tahan jugak this gadis. Sesenang kacang jek aku dihentam. Aku? Tua? Sangat tak boleh diterima. Tau la umur aku dah hujung 20-an. Tapi gaya remaja still ada okay!


"Kita ke sana pulak." Ajak Amar seraya menuding jari ke arah bahagian jeans. Rasa yang remuk dek sindiran Aqilah tadi dibuang jauh.


Gadis itu hanya membalas dengan menjungkit bahu.


"Tolong pilih sehelai jeans untuk saya." Arah Amar sebaik saja mereka berada di hadapan puluhan seluar jeans Levi’s yang tersangkut kemas.


Erk!? "Pilih sendiri la. Karang saya pilih tak kena dengan selera awak pulak."


"Saya nak awak pilihkan untuk saya. Kalau saya tak berkenan saya reject." Kata Amar seraya memasukkan tangan ke dalam poket.


Diam sekejap. Berfikir sejenak. "Okey." Akhirnya Aqilah bersetuju dengan cadangan lelaki itu. Tanpa mebuang masa dia mecapai sehelai jeans blue-black ditayang pada Amar. "This one?"


"Blue-black?" Laju Amar menggeleng. "Next."


Ewah. Gaya macam aku tengah buat slide show depan dia jek. Main next-next pulak. Seluar tadi disangkut semula. Dicapai pula sehelai jeans warna biru lusuh. "Suka ini?"


Dagu diurut-urut sambil mata memandang tepat ke arah jeans yang dipegang Aqilah. "Next."


Haisyh!!!


"Yang ini?"


"Yang lain."


"Ini?"


"Tanak."


"This one."


"Next."


"How about this one?"


"Nampak tua."


"Ni pulak?"


"Too childish."


Grrrgghhh!!!! "Last saya pilih." Suara Aqilah dah berubah nada. Sungguh aku dah gila tensi dengan this guy! Ada jugak rasa nak campak dia masuk gaung. Itu tak nak. Ini tak kena. Nampak tua la.. childish la.. Hailah! "Kalau awak tak berkenan jugak, tolong pilih sendiri okey."


Amar tak mengeluarkan sebarang suara. Dia hanya menjungkit bahu. Dalam hati dah ketawa kuat melihat muka cemberut gadis itu. Yess! Berjaya jugak aku kenakan dia. Hahaha…


Tengah Aqilah sibuk memilih jeans untuk Amar, sekumpulan remaja lelaki menuju ke arah mereka untuk membelek jeans-jenas yang berada di situ. Aqilah dah mula rasa tak selesa. Muka berubah cemas. Rasa rimas pun ada bila remaja-remaja tersebut berdiri berhampiran dengannya. Dua kali bahunya dilanggar.


Melihat Aqilah yang cuba mengelak dari terlanggar dengan bebudak tadi membuatkan Amar tersenyum nipis. Jatuh simpati dengan ketidakselesaan gadis itu. Kesian pulak aku dengan this girl. "Keuar jom?"


"Asal? Bukan awak nak beli seluar ke?" Dengan kening bercantum dia bertanya.


"Dah tak rasa nak beli dah. Semua tak berkenan."


"Tadi kan awak…"


"Itu tadi. Sekarang dah tak nak beli." Potong Amar laju seraya melangkah keluar dari kedai tersebut.


Urgh!!! Tadi sibuk sangat paksa aku pilihkan jeans untuk dia. Tetiba tak nak pulak. That guy sangat menyakitkan hati! Desis hatinya sendiri sambil merenung Amar yang dah pun berada di luar kedai.


"Hai awak." Satu suara meyapa dari kiri.


Aqilah tersentak. Salah sorang dari sekumpulan remaja lelaki tadi menegur dia. Siap senyum gatal lagi tu.


"Sape nama? Minta phone number boleh?" Sorang lagi nak jugak menyelit.


Tanpa membuang masa terus Aqilah berlari keluar dari kelompok itu. Apa la nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang? Urgh!


"Asal tak stay kat dalam je?" Sindir Amar bila Aqilah dah berjalan disebelah.


Aqilah menjeling sekilas lelaki itu. Perli aku ar tu. "Dah saya datang dengan awak, terpaksa la saya ikut awak ke mana-mana pun. Karang sape nak hantar saya balik?"


Tersentap Amar mendengar jawapan yang diberikan. Asal la this girl sangat suka menjawab huh?


"Hahaha!" Lagi kuat dari tadi Lissa meledakkan tawa. Cerita Aqilah tentang Amar sangat mencuit hati. "Aku rasa la. korang ni sesuai sangat. Entah-entah dia memang jodoh kau tak?"


"Entah la Lissa. Aku pun tatau. Andai betul dia tu jodoh aku… Insan yang ditakdirkan untuk menjadi suami aku… Lelaki yang diatur oleh Allah untuk menjaga aku hingga hujung nyawa… Dan aku adalah separuh tulang rusuk dia yang hilang… Aku akan terima dengan redha. InsyaAllah aku akan cuba untuk terima dia kalau dia yang ditakdirkan untuk aku. InsyaAllah." Lembut Aqilah bersuara sebelum dia berdiri.


Lissa yang mendengar hanya tersenyum. "Aku harap kau akan dikurniakan kehidupan yang bahagia wahai sahabat."


"Harap kau pun macam tu Lissa." Senyuman Lissa dibalas. "Eh naik atas jom? Aku dah mengatuk ya amat ni. That guy memang suka menyusahkan aku." Sambungnya lagi sambil tergeleng-geleng bila muka Amr sesekali menerpa di ruang mata.


Senyuman Lissa melebar. Dia berdiri memeluk bahu Aqilah. "Sabar je la."


***


"AM!!!"


"Oh mak kau basuh kain!" Handphone yang berada ditangan Izham terpelanting jauh ke atas tilam. Punya terkejut gila dengan sergahan Amar yang tetiba muncul di muka pintu bilik.


"Izham!" Amar melulu mendapatkan temannya itu. Bahu lelaki itu digoncang kuat.


"Woi!" Terpempan Izham dengan perbuatan Amar itu. Goncangan kuat Amar
membuatkan kepala dia pening sekejap. "Kau asal?" Pegangan Amar pada bahunya dileraikan. "Main redah je masuk bilik orang. Dah tu melalak entah pape. Buat terkejut aku je. Ingatkan gempa bumi apa ke tadi. Haisyh! " Handphone yang mendarat di atas katil dicapai. "Nasib baik phone aku tak rosak. Kalau tak, nak mesej tunang pun tak boleh!" Senget mulut Izham membebelkan Amar.


"Tunang?" Amar mencebik. "Sejak bila kau ada tunang?"Amar buat muka jelik. Katil Izham yang kemas di duduk dengan ganasnya.


"Weyh! Habis semak katil aku. Baru tadi je aku kemas cantik-cantik. Kau datang je terus katil aku bertukar wajah." Omel lelaki itu sambil ligat menekan punat telefon.


"Kau mesej dengan sape?"


"Ada ar. Mana boleh bagitau. Tak rahsia la." Balas Izham dengan muka budak-budaknya. Se;amat satu mesej di balas.


"Ceh! Aku bet kau mesej dengan anak Mak Nab kampung atuk kau kan?" Teka Amar sambil angkat kening tiga kali. Salsabila, anak perempuan Mak Nab yang tinggal dikampung atuk Izham. Hampir dua bulan Izham mengenali gadis itu. dan hampir dua bulan jugak lah temannya itu berusaha untuk menawan hati anak Mak Nab itu namun sampai sekarang masih belum berjaya. Entah kenapa la susah sangat Salsabila nak terima sahabatku ini? Bukanya dia tak ada rupa. Sekali pandang nampak macam Ikuta Toma. Dua kali pandang… entah la. No komen. Kalau nak cakap pasal duit. Poket tu sentiasa berisi. Engineer Petroleum weyh. Duit masuk macam air. Budi bahasa pun ada. Hormat orang tua. Nak-nak lagi dengan Haji Rahim. Bila lalu je depan atuk aku tu siap tunduk lagi tuh. Kasi hormat. Nasib baik tak angkat tabik je dekat bekas tentera tu. Dah tu? Apa lagi yang kau nak dari Am, Salsabila?


"Weyh!" Bukk!


"Sakit la weyh!" Adu Amar kuat bila bahunya didarat dengan tmbukan Sasuke dari Izham.


"Sape suruh ka tak jawab soalan aku? Kan dah kena." Izham pamer muka tak bersalah.


"Kau tanya apa?" Kesan tumbukan tadi digosok-gosok. "Aku lumpuh separuh badan esok, aku kejar kau sampai lubang cacing!"


"Hak allorh. Gaya macam aku takut jek. Asal kau tetiba je macam orang kena kejar dengan tenggiling je tadi? Cemas lain macam datang cari aku."Izham tarik kerusi lalu duduk bertentangan dengan Amar. "Kali ni atuk kau paksa kau buat apa pulak? Kahwin dengan Letchmi kedai gunting rambut tu ke? Tak pun dengan Swee Lan anak taukeh kilang taugeh kat hujung jalan sana."


"Otak kau!" Bahu Izham pula menjadi sasaran tumbukan Amar. "Aku tengah serious ni!"


"Yela-yela. Gurau pun tak boleh." Kesan tumbukan Amar digosok-gosok. Pedih beb! "Apa problem, buddy? Amacam dengan date kau?"


"Entah." Muka Amar nampak kusut.


"Entah?"


Diam sepuluh saat. Nak cerita ke tanak? Cerita ke tanak? Cerita ke…Ah! Cerita la."Am, asal sejak hantar cikgu tabika tu balik rumah tadi aku asyik terfikir pasal dia? Tadi semua orang yang lintas jalan kat trafficlight pun aku nampak macam dia. Then bila balik rumah tadi, muka Mak Kinah yang tengah kemas dapur pun aku nampak macam muka Aqilah."


"Aqilah?"


"Her name."


"Owww… Sambung-sambung."


"Lepas tu bila atuk aku balik dari ofis tadi aku nampak…"


"Tongkat atuk pun dah berubah jadi muka Aqilah?" Sampuk Izham laju. Tiga saat kemudian dia pecah tawa.


"Bukan la! Muka atuk." Amar menjegil sahabatnya itu. Ada ke patut muka Aqilah yang cantik manis tu nak disamakan dengan tongkat Haji Rahim??? Sunggub tak masuk akal langsung!


Izham pegang perut. Cuba control gelak."Sekarang muka aku nampak macam dia tak?" Dia angkat kening.


Amar diam. Muka Izham dibelek lama. "Little bit."


"Sah!"Tingkah Izham seraya menepuk meja komputernya. Kuat.


Amar buat muka pelik. "Apa yang sahnya?"


"Sah yang kau falling in love with Aqilah."


"Takkan la kot? Baru first time aku jumpa dia hari ni. Takkan senang-senang je aku jatuh cinta? Imposible ar…" Amar menggeleng laju. Gila ke apa nak jatuh cinta dalam satu hari???


"Apa yang imposiblenya? Cinta ekspress."


"Tapi…"


"Rilex ar bro. Apa yang gelabah sangat ni? First time jatuh cinta pun cemas lain macam. Kecoh ar…" Izham cuba menenangkan lelaki itu. Ni la jadinya kalau Amar Taqiuddin tak pernah jatuh cinta.


"Betul ke, Am?" Muka Amar serius.


"Betul apa?"


"Aku dah jatuh cinta dengan dia?"


"Rasanya la kot."


"Kau jangan nak main rasa-rasa!" Marah Amar. Ingat ni rancangan masak bersama Ayamas ke nak main rasa-rasa segala?


"Sepatutnya kau yang lebih faham feeling kau. Bukan aku."


Diam."Macam tu eh?" Amar picit pangkal hidung.


"Yeah macam tu." Terangguk-annguk Izham mengiyakan kata-katanya.


"Ah!" Tetiba Amar berdiri sambil mengibas tangan.


"Ni apehal pulak? Tetiba je mengamuk." Pelik Izham dengan tindakan drastik temannya itu. Baru jatuh cinta dah gila lain macam.


"Aku tak rasa ini cinta."


"Erk!? Asal?"
"Sebab aku tau aku tak akan jatuh cinta dengan dia. Never!"


"Kau yakin ke?"


"100% aku yakin." Sungguh-sungguh Amar mangangguk.


"Okey. Wait and see."


"Okey. Wait and see."


"Kalau kau kalah?" Tiga kali kening digerak-gerak.


"Kau nak apa? Cakap je. Aku kasi." Dengan muka perasan dia akan menang Amar menutur.


"Betul ni?"


"Yup."


"Kau jangan menyesal."


"Cepat la cakap."


"Aku nak semua harta Haji Rahim."


"Pardon?"


"You heard me,buddy."


Hampir tersembul mata Amar. "Weyh! Itu namanya kita sengaja menempah maut dengan beliau!"


"Hakhakhak!!!"
****************************
posted by Penulisan2u @ 8:28 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 17/11/09 9:25 PG, Blogger dilla said…

    lawak ar cita nie..

     

  • At 17/11/09 9:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelakar ar cite nie....
    cpt lah sambung............

     

  • At 18/11/09 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    1, 2, 3....4 tak de, tros masuk 5......haizzzzzchan ne niee.....citer dah best, terbantut lakz zzzz

    DiYaNN

     

  • At 18/11/09 5:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x???????

     

  • At 18/11/09 6:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    http://penulisan2u.blogspot.com/2009/11/novel-bila-amar-dah-suka-dia-4.html

     

  • At 20/11/09 8:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha.......lawak,lawak
    yg peliknye pesal takde smbgn ke-4 hah?
    ker aq yg terslh tengok.......
    klah....pepun cpt cit smbg....he3

    -kelly-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group