BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, November 05, 2009
Novel : Antara Dua 7
Nama Pena : Afisya

Lisa memandang penuh cemburu ke arah dua figura yang sedang membelakanginya itu. Geram pula dia melihat Fariz yang semakin akrab dengan Sofia apatah lagi sejak peristiwa perlawanan lepas yang mana kaki Sofia terseliuh teruk. Geram Lisa dibuatnya! Dia yang cantik dan setaraf dengan jejaka itu langsung tak dipandang. Sesekali, Lisa terfikir juga kenapa jejaka tampan itu tidak pernah terpikat langsung dengannya walaupun lelaki lain begitu mudah terpikat dengannya. Berkali-kali dia memerah otaknya cuba untuk mencari jawapan untuk persoalan itu namun tiada. Pelik! Ya, pelik tapi itulah kenyataannya yang perlu Lisa terima.

Pandangannya masih lagi tetap ke arah 'kemesraan' yang menyakitkan di hadapannya itu. Asyik melihat 'kemesraan' itu, Lisa tiba-tiba mengangkat punggungnya dari kerusi. Dia tidak rasa makin lama dia berada di situ, dia bisa bertahan. Lisa pantas mengorak langkah kemas menuju ke arah pintu kafe dengan perasaan marah yang menggunung. Namun baru separuh jalan, dia mematikan langkahnya. 'Alang-alang mnyeluk perkasam biar sampai ke pangkal lengan' desis Lisa sambil tersenyum. Langkah dituju pula ke arah kaunter minuman. Mungkin tindakannya ini kecil sahaja, namun baginya ini baru permulaan dan cukup untuk memuskan perasaan kali ini. Biar Sofia rasa apa yang dia mahu gadis itu rasa!

"Abang Bob, bagi I air limau panas satu!" ujar Lisa manja. Usai membayar harga minuman itu, Lisa mengorak langkahnya pula menuju ke arah meja Fariz dan Sofia. Dalam hatinya hanya satu. Lisa adalah saingannya yang patut dia 'musnah'kan!

Sewaktu melalui meja tersebut, Lisa dengan selamba sengaja buat-buat terjatuh sehingga menyebabkan gelas minuman yang dipegangnya itu tertumpah ke arah baju Sofia. Terjerit kecil Sofia dibuatnya apabila air limau yang panas itu terkena bajunya. Malah tidak keterlaluan jika dikatakan yang air tersebut bukan sahaja terkena bajunya malah badannya juga turu merasa kebahangan air tersebut.

"Lisa, sorry! I minta maaf! I tak sengaja! Sorry!" pinta Lisa sambil berpura segera mengeluarkan tisu untuk mengesat baju Sofia yang basah itu.

"No, it's okay! Tak pe! Fariz, saya pergi tandas sekejap." ujar Sofia sambil mengambil tisu yang dihulur Lisa.

"Saya temankan awak?" Fariz sudah mula bangun namun gelengan Sofia membuatkan terpaksa duduk kembali.

Aku menuju ke arah pintu kafe dengan terjengket-jengket. Huh, nasib baik tandas tak jauh. Kalau tidak jenuh aku dibuatnya apatah lagi dengan keadaan aku yang tiba-tiba menjadi 'OKU' buat sementara waktu.
Sambil membersihkan bajuku yang basah itu, Lisa membebel-bebel sendirian. Sebal aku dibuatnya dengan sikap Lisa yang semakin hari semakin menjengkelkan. Lama juga aku bertapa di dalam tandas gara-gara sikap Lisa yang gedik itu.
Setelah memastikan bajuku betul-betul bersih dan tiada kesan serta bau, barulah aku mengorak langkah keluar dari tandas. Sebelum itu, sempat juga aku menyemburkan perfume yang sememangnya sentiasa ada di dalam beg sandangku. Nasib baik, aku ada membawa jaket. Dapatlah menutup segala 'kekurangan' bajuku hari ini.

Aku melangkah perlahan menuju ke arah pintu kafe sambil memastikan bajuku berada dalam keadaan yang kemas.
Namun langkahku tiba-tiba terhenti. Dari jauh lagi aku dapat melihat Lisa yang sedang memegang tangan Fariz walaupun jejaka itu menepisnya. Melihat Lisa yang gatal tangannya itu, masih boleh aku tahan namun tiba-tiba tersentap jangtungku dibuatnya. Lisa tanpa segan-silu cuba mencium pipi Fariz. Aki menahan perasaanku yang sedang berkecamuk hebat tika ini.
Perlahan-lahan aku menarik nafas. Cuba menenangkan diri walaupun aku tahu ia tidak akan berlaku. Aku berjalan menghampiri mereka berdua. Namun aku berpatah balik. Tidak! Aku tidak kuat. Akhirnya, aku hanya berdiri sahaja di muka pintu kafe itu sambil memandang mereka dari jauh.

"Lisa, boleh tak you jangan gatal tangan nak pegang-pegang I ni! I tak suka!" Fariz menolak tangan Lisa yang sudah mula menjalar memegang bahunya itu.

"Fariz, I minta maaf! I betul-betul tak sengaja tadi! Sorry, okey!" ujar Lisa dengan suaranya yang sengaja dibuat-buatnya sedih.

"Yang you nakminta maaf kat I ni kenapa? Baju I tak basah pun! So, tak payahlah you nak minta maaf kat I!" balas Fariz geram sambil menepis tangan Lisa yang seperti ular.
Lisa hanya tersenyum sahaja mendengar kata-kata Fariz. "Sejak akhir-akhir ini, I tengok, you rapat je dengan Sofia! Ada apa-apa ke?" tanya Lisa.

"None of your bussines!! So, you boleh tak angkat tangan you ni sebelum I naik angin!" marah Fariz geram. Kalau Lisa masih tidak mahu mengangkat tangannya, Fariz tidak teragak-agak untuk berkasar dengan gadis itu. Namun tika itu juga matanya menangkap kelibat Sofia yang sedang memerhatikannya dari pintu kafe.

"Sofia.." ucap Fariz perlahan.
Tanpa membuang masa, Fariz segera menolak tangan Lisa yang sedang merayau-rayau itu. Tetapi, lain pula yang jadi bila tangannya secara tidak sengaja tertolak pinggan yang berada di atas meja sehingga tertumpah ke baju Lisa.
Habis semua sisa makanan tersebut jatuh ke baju Lisa dan pada masa yang sama juga, hampir pekak telinganya pabila mendengar jeritan Lisa yang nyaring itu. Tanpa mempedulikan panggilan Lisa kepadanya, Fariz segera mengejar Sofia yang sudah hilang bayangnya.
Aku yang perasaan akan pandangan Fariz tadi, segera mengorak langkah selaju mungkin. Sempat juga aku menoleh ke belakang untuk memastikan jarak Fariz denganku. Aku tidak mahu berjumpa Fariz! Ya, tidak! Tidak untuk hari ini

Sambil sesekali aku menoleh ke belakang memastikan yang Fariz tidak mengekoriku, akhirnya aku ternampak sebatang pokok yang besar di hadapanku. Cepat-cepat aku berjalan dan menyembunyikan diriku di sebalik batang besar pokok itu. Aku menarik nafas lega. Semput aku dibuatnya. Aku perlahan-lahan duduk. Terasa kakiku begitu sakit akibat terpaksa berjalan dengan begitu cepat tadi apath lagi dengan keadaan kakiku yang tidak mengizinkan aku berbuat demikian.
Huh, sakitnya hanya Tuhan sahaja yang tahu!
Aku memejamkan mata. Cuba untuk menenangkan diri sekaligus melupakan apa yang aku lihat tadi. Namun semuanya hanya sia-sia. Ya, sia-sia! Entah kenapa, perasaanku mula berkecamuk dan bercampur aduk tatkala melihat kejadian tadi. Ya, perasaanku bercampur aduk. Ada perasaan geram! Marah! Sebal! Sedih! Semua bergabung menjadi satu.
Ya, Allah kenapa dengan aku ni? Eh, kenapa pula kau nak rasa semua itu! Biarlah Lisa tu nak buat apa pun! Bukan masalah aku pun. Lagipun Fariz tu bukannya boyfriend aku pun! So, Sofia lupakan. Bukan masalah kau!

"Sofia..Sofia..Sofia.." Aku tersentak. Eh, siapa pula yang menegur aku ni? Perlahan-lahan aku mula membuka mata.
Sebaik sahaja aku membuka mata, satu sahaja yang terlintas di fikiranku iaitu jangan buka mulut. Ya, jangan buka mulut kerana wajah Fariz dan wajahku begitu dekat sehingga hembusan nafas jejaka itu dapat dirasakannya. Kalau diukur jaraknya hanya sebatang jari sahaja.
Aku pantas menolak tubuh Fariz. Namun tidak berhasil. Tangannya sekarang telah dipegang kemas oleh Fariz.

"Fariz.." ujarku perlahan. Aku sudah mula resah. Aduh, fariz ni! Ini kali kedua kami berkeadaan seperti ini. Ya, Allh lindungilah hamba-Mu ini!

"Awak tahu tak awak ni cantik? Mata awak.. Hidung awak.. Bibir awak.. Kenapalah saya tak perasaan semua ni?" Aku resah. Enath kenapa, ada sesuatu yang mula bersarang di hatiku tika mendengar tutur bicarnya. Fariz, tolonglah!

"Patutlah Lisa sejak akhir-akhir ini menggedik semacam je. Rupanya takut budak-budak lelaki kat U ni jatuh hati kat awak! Ermm… agaknya siapa the lucky guy yang dapat awak ni?" Merah padam muka aku dibuatnya bila tiba-tiba jari-jemari Friz mengusap pipiku. Fariz menelan liur. Terasa hati lelakinya berkocak hebat pabila jari-jemarinya menyentuh pipi gebu Sofia.
Fariz menjarakkan dirinya sedikit bukan kerana dia tahu gadis itu tidak selesa tetapi dia takut makin lama dia dekat dengan Sofia, makin dia tidak dapat tahan keinginan yang mula bertapak di hatinya kala ini.

Aku pantas bangun sebaik sahaja Fariz mual menjarakkan diri dariku. Fariz tersenyum lucu dengan tindakan kilat gadis itu.
Aku membuang pandang ke arah lain. Tidak berani untuk memandang wajah Fariz. Terasa berdebar dibuanya apabila wajah Fariz dekat denganku tadi. Perasaan yang sama seperti peristiwa yang pertama lepas.

"Awak takut ke? Awak tak payah risaulah! Saya tahu jaga batas pergaulan. Lagipun saya berpegang pada prinsip saya selama ini.." Fariz bersuara setelah agak lama suasana sunyi menyelubungi mereka.

Aku memandang Fariz sinis. ‘Oh, ya ke? Apa prinsip awak tu? Nak kahwin dengan perempuan cantik je ke? Atau sebaliknya? Or.."
Fariz segera memintas bicara Sofia

"Saya belum habis cakap lagi, awak dah menyampuk. Tahulah awak takut tapi janganlah menyampuk cakap saya. Prinsip saya.." Fariz sengaja membiarkan ayatnya tergantung.

"Prinsip awak? Apa?"

"Prinsip saya, saya tak akan sentuh perempuan dengan cara kotor lebih-lebih lagi perempuan yang saya sayang dan cintai sehinggalah saya dapatkan dia dengan cara yang halal." Bisik Fariz perlahan di telingaku membuatkan aku terkejut.

"Awak ni! Boleh tak jangan buat macam ni! Suka sanagt terkejutkan saya!" Fariz hanya tersenyum senang aptah lagi melihat wajh putih gadis itu berubah warna.

"Agak-agaknya siapa perempuan tu? Yang bertuah dapat awak yang selau menyakitkan hati orang je kerjanya?" ujarku sambil mengambil beg sandangku.

"Entahlah! Tak tahulah saya! Entah-entah awak kor?" Fariz mengusik. Riak wajahku mula berubah.

"Jangan nak merepek. Dahlah saya nak pergi library! Malas saya nak layan awak!"

"Sofia tunggulah dulu! Saya nak tanya ni!" panggil Fariz bila gadis itu sudah mula mengorak langkah.

"Apa? Awak nak tanya apa?"

"Tunggulah dulu!" ujar Fariz seraya menarik tanganku sehingga aku terhenti. "Kenapa tadi awak larikan diri? Awak.. Cemburu ke?"

"Mana ada! Dahlah lepaskan tangan saya. Saya nak pergi libarary ni!" Aku menarik tangan tetapi pegangan kemas Fariz membuatkanku perbuatanku itu tidak berjaya.

"Okey, kalau awak tak nak jawab soalan saya tu tak pe. But, saya tak akan benarkan awak pergi library. Sebab kalau awak pergi library pun, nanti awa tidur bukannya study. So, tak payah." Ujar Fariz selamba.
Serta-merta aku menarik tangan ku usai mendengar kata-kata Fariz. ‘Dia ni sengaja je nak sindir aku. Kurang asam betul.’ Getus hati kecilku. Namun bila difikirkan balik, ada betulnya kata-kata Fariz itu.

"Dah, jom saya temankan awak balik asrama!" Fariz memberi kata putus sebelum sempat aku menjawab. Aku tidak membantah dan segera menuruti langkah Fariz.
posted by Penulisan2u @ 7:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
9 Comments:
  • At 5/11/09 10:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape pnye cite daaaaaa.kata tau batas pergaulan tp pegang2 jgk n mcm2 la. tak patut

     

  • At 5/11/09 10:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada dua nama lisa ka? yg pegi tandas tu sapa pla lisa atau sofia..? kerana nama lisa yg d tulis..baiki ya.Erm..sikap pergaulan tu je..hehe..so ok jg tersusun jln cerita...teruskn perjuangan.

     

  • At 5/11/09 12:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sokong sgt...
    katew jga bts prgauln, tp pgg sne cni..
    hmmmm, truskn usaha..

     

  • At 5/11/09 1:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...
    best gak..
    sambunglaaa cepat..

     

  • At 5/11/09 1:57 PTG, Blogger violet said…

    mane bab 6? xda pun

     

  • At 5/11/09 5:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei, ada laa bab 6
    cari laa tol-tol

     

  • At 5/11/09 5:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    berbelit skit bab nie
    x pe laa
    sambung2

     

  • At 6/11/09 1:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...

     

  • At 8/11/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    b'belit2 citernyerr.Wat laaa btol2 ckit.mcm x pandai buat citerr je.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group