BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 29, 2009
Novel : Virus Vs. Shuji 16
Nama Pena : Inua Itis

SHUJI memimpin tangan Virus ketika ini. Virus baru lepas menjalani pemeriksaan doktor ke atas pinggangnya. Kata doktor, tiada apa yang perlu dibimbangkan kerana Virus hanya mengalami lebam-lebam sahaja. InsyaAllah dalam masa sehari lagi, gadis itu akan boleh berjalan secara normal semula.

"Lepaslah..aku boleh jalan sendiri.." Virus cuba menarik tangannya dari pegangan Shuji. Namun, Shuji menguatkan pautan.

"Eleh! Iyelah tu.." ejek Shuji sambil tersengih.

"Apa yang kau sengih?" wajah Virus merah padam mengenangkan peristiwa yang berlaku di bilik air petang tadi. Tentu Shuji masih teringat segala-galanya. Ahh..malu giler! Gumam Virus dalam hatinya.

"Lain kali, kalau nak mandi dalam jakuzzi..ajak aku sekali, okey?" Shuji tersenyum nakal. Wajah Virus bertukar lebih merah kali ini.

"Apa maksud kau, ha? Suka hati akulah nak mandi sorang ke, berdua ke, bertiga ke..apa kau peduli?" ngomel Virus membuatkan Shuji ketawa kecil.

"Iyelah..kalau tiap-tiap kali kau mandi, terjatuh macam tadi? Siapa susah? Aku jugak yang susah!"

"Kau yang susah? Buat apa kau nak susahkan diri kau? Dah aku suruh kau panggil mak cik housekeeping, kau tak nak panggil. Konon-konon nak jadi hero la kan?!" ejek Virus sambil mencebik. Dia hanya membiarkan sahaja Shuji terus memimpin tangannya.

"Tak salah aku jadi hero..aku kan suami kau? Lagipun, bukan senang aku nak tengok free show macam tadi.." Shuji sudah ketawa nakal. Wajah Virus yang berubah itu ditenung.

Gadis itu kelihatan sedang menggigit bibir. Malunya aku! Arghh..malu giler babeng! Damn it, Shujing! Kalaulah kau tak masuk dalam bilik air tadi..gumam Virus dalam hatinya.

"Damn! Lepaskan tangan aku! Biar aku jalan sorang-sorang. Kau ingat, kau tu bagus sangat ke? Aku boleh aje berdikari tanpa kau!" Virus menyentap tangannya dari pegangan Shuji. Ketawa Shuji masih bersisa apabila tangannya memaut semula tangan Virus.

"Tak nak! Tak nak aku lepaskan kau lagi. Nanti jatuh pulak!"

"Aku cakap lepas la! Kau reti bahasa Melayu tak? Ke dah duduk Korea dekat seminggu, lupa terus bahasa kebangsaan?" marah Virus dengan wajah mencuka. Mukanya bertukar muka bengis.

"Tak lupa, sayang. Abang nak ambil berat pasal isteri abang aje..salah ke sayang?" Shuji tersengih. Tidak makan saman dengan kemarahan Virus. Baginya, tidak kemananya marah si Virus itu.

Gadis itu sudi bercakap dengan dia sekarang ni pun dah cukup menunjukkan yang Virus itu tidak boleh hidup tanpanya. Kalau tidak, masakan setiap kali bergaduh mereka tetap akan bercakap walaupun menggunakan bahasa kasar. Itupun sudah cukup memuaskan hati Shuji walau sepatah perkataan yang diucapkan oleh Virus.

"Siapa sayang? Siapa abang? Diamlah, bongok!" Virus membuat kecoh dihadapan khalayak ramai. Semua orang memandang pelik kelakuan mereka.

"Kaulah diam. Tengok orang dah pandang-pandang. Kau tak malu ke?"

"Biarlah dia orang nak pandang pun, dia orang ada biji mata. So, apa yang kau tak puas hati, ha? Lagipun, dia orang faham bahasa Melayu ke?!" jerit Virus lagi dengan suara yang sengaja dikuatkan.

Tersentak Shuji dibuatnya lalu pandangan mata lelaki itu meliar sekeliling. Senyuman ‘cover malu’ diukir buat penonton-penonton setia ‘drama’ mereka itu. Ish, Virus ni kena diajar ni! Gumam Shuji sambil terus-menerus mengukir senyuman buat-buat pada semua mata yang memandang ke arah mereka.

"Last warning..aku cakap, diam! Jalan aje ikut aku slow-slow.." ugut Shuji.

"Hah?! Kau siapa nak arah-arah aku? Suka hati akulah aku nak bising ke, aku nak melalak ke! Kau peduli apa?!" pekik Virus lagi. Memang kecoh benar jadinya hospital berkenaan.

"Ehemm! Keep quiet please.." seorang jururawat memberi isyarat supaya Virus diam. Wajah jururawat itu kelihatan serius.

"Arghh..mind your own business, miss nurse!" marah Virus lalu dengan tiba-tiba dia terasa tubuhnya diangkat. Semuanya berlaku dengan begitu pantas sekali sehingga Virus sendiri terkedu.

Shuji membuat muka serius sambil mencempung tubuh kecil Virus. Memang gadis ini tidak boleh dibiarkan. Dia kena diajar, siapa suami dia dan dia sebagai isteri mesti hormatkan suami! Kalau dulu bolehlah Virus berkasar-kasar dengan dia kerana dulu mereka kawan.

Kini, si Virus perlu diajar tentang rumah tangga. Cewahh..macam aku ni pandai pulak pasal rumah tangga! Tapi aku tetap tahu peranan suami isteri..hormat-menghormati yang penting! Desis hati Shuji.

"Apa kau buat ni?!" tempik Virus dengan muka gelabahnya. Hendak meronta, pinggangnya masih sakit. Sudahnya, dia tidak dapat berbuat apa-apalah jawabnya.

"Aku nak buatkan kau faham dan tahu yang aku ni suami kau! I’m your husband, honey! Can’t you see it?!" Shuji masih berwajah serius ketika mengatakan luahan hatinya.

"So? Kalau kau suami aku?!"

"Suami! Kau tau apa itu suami? Sekarang ni aku suami kau, kau hak aku..milik mutlak aku! So, kau kena hormati aku! Dulu time berkawan bolehlah kau nak pijak-pijak kepala aku!" hujah Shuji dengan serius sambil terus mendukung Virus. Teksi sudah tersedia di luar hospital ketika itu.

Virus tergamam apabila mendengar hujah bernas dari mulut Shuji tadi. Sungguh benar kata-kata lelaki itu. Ya, memang dia bersalah kerana buat Shuji begitu. Boleh dia pijak-pijak kepala suami sendiri! Virus mengeluh kesal.

Sebaik sahaja tiba berdekatan teksi, Virus terus didudukkan didalam teksi berkenaan. Virus menundukkan wajah, tidak berani menentang muka Shuji yang kelihatan serius. Tidak pernah dia lihat Shuji seserius itu.

"Shuji..I’m sorry.." ujar Virus takut-takut. Bimbang mencetuskan radangan Shuji. Huishh..tahu takut pulak aku ni rupanya! Detik hati Virus sendirian. Wajah Shuji cuba diintainya dari sebelah. Teksi terus bergerak ke destinasinya.

"Shut up! Duduk diam-diam.." getus Shuji tegas. Virus menelan liur. Wahh..seriusnya mamat ni!

"Okey..just wanna say sorry..harap kau maafkan aku..alah, lagipun we rock, beb! No heart feelings?" ujar Virus lagi dengan rasa bersalah. Dia cuba menumbuk lembut bahu Shuji. Mukanya berkerut-kerut. Sekurang-kurangnya dia mahu Shuji memaafkan dia. Dia tahu, Shuji tidak bermaksud memarahinya tadi.

"Aku dah kata kan? Diam.." Shuji cuba bertenang. Wajah Virus dipandangnya lalu kedua belah tangannya mengusap pipi mulus Virus. Betapa dia menyayangi gadis itu.

Virus tergamam dengan perlakuan Shuji. Dia hanya membiarkan jemari kasar lelaki itu menjalar ke pipinya. Andai itu yang akan membuatkan api kemarahan Shuji terpadam.

"Aduh!" pinggang Virus kembali terasa pijar apabila postur badannya sedikit menyerong ke arah Shuji. Arghh..rupanya dia hampir-hampir terlentok ke bahu Shuji tanpa disedarinya. Sungguh indah perasaan yang membuai-buai dirinya sebentar tadi ketika pipinya diusap oleh Shuji.

"Mana? Sakit lagi ke, sayang?" soal Shuji dengan wajah panik. Kedua belah bahu Virus dipegangnya. Muka Virus ditenung dalam-dalam.

Sayang? Aduh! Ini lagi parah ni..sakit pinggang aku ni bukanlah parah sangat, tidaklah separah jiwa aku sekarang! Virus mengeluh dalam hatinya. Dadanya berdebar tidak keruan.

"A’ah..sakit pinggang sikit.." getus Virus sambil cuba tersengih panjang. Tidak mahu Shuji mengetahui gelodak dalam hatinya.

"Sini..baring sini..letak kepala kat paha aku.." kata Shuji sambil memegang bahu Virus lalu dengan perlahan dia membaringkan tubuh Virus ke ribaannya.

Virus hanya membiarkan sahaja. Seketika kemudian dia mengukir senyuman tanpa sedar. Ya, dia rasa bahagia dan rasa selamat ketika bersama Shuji. Dia akui, hatinya sudah menjadi milik lelaki itu seratus peratus! Wajah Shuji yang sedang khusyuk memandang ke hadapan ditenung olehnya dari bawah. Ribaan Shuji terasa begitu selesa sekali sekarang. Akhirnya Virus terlena.



IKMAL membelek-belek gambar pertunjukan fesyen yang diadakan di Korea baru-baru ini. Baru sahaja dia mencuci gambar-gambar itu sebentar tadi. Matanya tiba-tiba tertancap pada foto seorang wanita anggun dan jelita. Ya, sudah tentulah si Virus itu!

Perlahan-lahan, dia mencapai gambar berkenaan. Senyuman kecil terukir dibibirnya ketika melihat gambar tersebut. Bagai terimbau kembali saat-saat genting ketika dia menjadikan Virus sebagai modelnya. Dia memang tidak ada cara lain lagi ketika itu.

Walaupun dia tidak yakin dengan Virus kerana gadis itu tidak pernah memperagakan pakaian sebelum ini, entah mengapa hatinya tetap menyangkal ketidakyakinan itu.

Dan akhirnya, Virus lah yang menjayakan pertunjukan fesyen berkenaan dengan penampilan jelita yang amat mengejutkan semua orang. Dan aksi ‘cinderella’ yang terjadi di hujung pertunjukan berkenaan telah menjayakan lagi fashion show itu.

Masih terbayang-bayang Shuji yang sedang mendukung Virus. Membayangkan itu, Ikmal tersenyum lebar. Sekeping foto Shuji yang sedang mendukung Virus sempat diambil olehnya ketika itu. Serta-merta tawa kecil dia meledak.

"Wah wah wah..bi tengah gelakkan apa tu?" Arisa iaitu teman wanita Ikmal tiba-tiba datang memegang bahu Ikmal. Dia tersenyum memandang Ikmal.

"Tak ada apa-apa..ni tengah tengok picture fashion show kat Korea hari tu.." Ikmal senyum membalas senyuman manis Arisa.

"Ye ke? Boleh Risa tengok ke?" soal Arisa dengan wajah girang. Gembira ingin melihat hasil kerja teman lelakinya.

"Boleh, sayang.." Ikmal terus memberikan gambar-gambar tadi kepada Arisa. Satu persatu gambar diperhatikan oleh Arisa. Tiba-tiba matanya tertancap pada sekeping gambar yang baru dipegangnya.

"Eh? Macam kenal aje perempuan ni, bi..macam pernah nampak. Tapi kat mana, ya?" Arisa tiba-tiba bagai sedang memikirkan sesuatu. Ikmal ketika itu sedang berdiri agak jauh dari Arisa.

"Iye ke? Yang mana satu?" soal Ikmal dari kejauhan. Lambat-lambat dia melangkah kepada Arisa yang masih sedang ligat berfikir.

"Yang ni..kalau tak salah, bi pun kenal kan dia ni?" Arisa menyuakan sekeping gambar pada Ikmal. Serta-merta Ikmal ketawa membuatkan Arisa terkebil-kebil kehairanan.

"Dia ni..takkan Risa tak ingat kot?" Ikmal menunjuk pada gambar Virus. Dia lucu dengan wajah Arisa. Tentu gadis itu tidak percaya jika dia memberitahu bahawa itu adalah si Virus. Tambah-tambah pula, Virus pernah diminati oleh Arisa pada mulanya dahulu.

"Tak ingat..sebab tu la Risa tanya bi.." getus Arisa sambil menggaru-garu kepalanya yang tidak gatal. Hairan dengan kata-kata Ikmal.

"Kalau bi bagitau..mesti sayang tak percaya punya!" gelak Ikmal lagi. Kali ini dia sudah ketawa tak ingat dunia. Entah apa yang menggeletek jiwanya, dia pun tidak tahu. Yang pastinya, dia memang terasa lucu sekali.

"Siapa, bi? Jangan-jangan, makwe baru bi?!" Arisa membuat muka cemburu. Berkerut-kerut dahinya meneliti ke segenap wajah Virus dalam gambar itu. Terlalu jelita pada pandangannya. Tentulah Ikmal ada hati pada model secantik itu!

"Tak adalah! Jangan merepeklah, sayang! Dia tu kan Virus! Kawan baik bi..alah, Risa pun pernah dipikat oleh dia dulu-dulu..sampai cair hati Risa tu. Nasib baiklah last-last Risa dapat kat bi jugak!" jelas Ikmal, masih dalam tawa kecil. Geli hati melihat riak terkejut Arisa.

"Biar betul?! Macam mana dia orang mekapkan si Virus tu? Betul-betul macam perempuanlah, bi! Lawa pulak tu, bi.." Arisa terpana sebentar dengan mata yang terkebil-kebil tidak percaya. Ikmal ketawa lebih kuat kali ini. Kalaulah Arisa tahu yang Virus itu adalah perempuan, tentu dia lagi terkejut beruk!

"Dia memang perempuanlah, sayang! Memang tak payah orang nak mekapkan dia jadi macam perempuan!" kata Ikmal itu mengundang riak yang lebih terkejut beruk dari wajah Arisa. Ya, kali ini memang dia rasa bagai hilang akal apabila terdengar kata-kata Ikmal.

"Biar betul? Tak percayalah, bi!" Arisa tergelak kecil. Tidak mudah dia mahu mempercayai Ikmal.

"Kenapa tak percaya pulak? Takkan bi nak tipu Risa? Tengok betul-betul..kan Virus tu!" kata Ikmal lagi. Arisa menumpukan perhatian pada wajah didalam gambar itu. Lama juga dia memerhatikan wajah yang memang amat dikenali olehnya itu. Sah! Memang benar itu Virus.

"Betullah, bi.." balas Arisa pendek dalam rasa tidak percayanya. "Tapi, bi dah mula minat kat dia ke? Happy aje Risa tengok tadi bi melayan tengok pic dia.." sambung Arisa sambil memeluk tubuh. Muka Ikmal dipandangnya.

"Risa ni..jealous tak bertempatlah! Dia kan kawan baik bi..lagipun, bi kan dah ada Risa yang comel lotey ni.." Ikmal berkata seraya mencuit dagu Arisa lembut. Arisa hanya tersenyum puas ketika itu.

"Eh, bi..macam mana Virus boleh ada sana? Dia join modeling ke sekarang?" soal Arisa lagi.

"Kebetulan, sayang. Time tu model utama kita orang tiba-tiba jatuh sakit. Then, time tu jugak bi terjumpa dengan Virus and Shuji..so, mintak tolong Virus aje laa.." terang Ikmal dengan wajah tenang.

"Aik? Virus dan Shuji buat apa kat sana?" banyak pula soal Arisa. Bukannya apa, dia cuma mahu ambil tahu sedikit sahaja. Sikitkah? Entahlah..huhu

"Haa..kali ni..jangan terkejut lagi, okey?!" Ikmal kembali ketawa kecil.

"Kenapa pulak?! Apa lagi surprise yang bi nak bagitau.."

"Shuji dan Virus dah kahwinlah, sayang! Time tu dia orang tengah honeymoon.." Ikmal tersenyum. Muka Arisa bertambah-tambah terkejut dari tadi.

"Biar betul? Kenapa Risa tak tahu pun?" tanya Arisa pantas. Ikmal terdiam sejenak. Nak bagitau pasal tangkap basah tu atau tidak?

"Dia orang tiba-tiba jatuh cinta. Then mak ayah dia orang suruh kahwin. So, dia orang kahwin buat kenduri kecil-kecilan aje..lupa bi nak bagitau pada Risa, sorry ek?!" jelas Ikmal berbohong.

Padahal, dia tidak mahu membuka cerita tentang kisah sebenar Shuji dan Virus berkahwin. Tidak baik membuka aib orang lain. Itulah yang sentiasa diingati olehnya. Arisa hanya mengangguk. Mujurlah dia sudah tidak bertanya lagi. Ikmal menarik nafas lega.



SHUJI dan Virus tiba semula di bilik hotel mereka. Ketika itu, hari sudah malam. Dari tadi, Virus hanya membiarkan sahaja Shuji mendukung dan memimpin tangannya. Bahagia benar dia rasakan. Perasaan diambil berat oleh seseorang yang disayangi dan dicintai. Cinta? Benarkah? Soalan itu masih bermain di benak Virus. Ya, betul..cinta! suara hati Virus berbisik lalu Virus mengiyakan sahaja dengan perasaan berbunga-bunga.

Hishh..malulah nak menunjukkan yang aku sayang pada dia. Macam mana ni? Apa aku perlu buat ni? Tambah-tambah lagi, tadi dah berlaku peristiwa bersejarah dalam hidup aku..memang takkan aku lupa sampai bila-bila! Pertama kali aku merasa malu besar..aduh! keluh Virus dalam hati.

Shuji meletakkan Virus di atas katil. Pantas Shuji berlalu pula ke sofa lalu merebahkan dirinya ke situ. Dia tidak mahu mengganggu Virus. Biarlah gadis itu merehatkan dirinya. Begitulah sebagaimana telah diberitahu kepada hatinya.

"Kau rest dulu, okey? Kalau perlukan apa-apa, just call me over here.." getus Shuji dengan suara yang lembut. Dengan perasaan yang berkecamuk, Shuji berbaring di sofa berkenaan.

Virus termanggu-manggu seorang diri diatas katil. Sesekali, dia cuba mengintai kelibat tubuh Shuji disebalik sofa. Hatinya berbelah bahagi. Kalau diikutkan, mahu sahaja dia menjeritkan kata-kata cinta pada Shuji. Namun entah mengapa lidahnya terasa kelu seribu bahasa.

"Kau dah lelap ke, Shuji?" soal Virus tiba-tiba. Shuji yang masih belum lelap, terus tersentak dari lamunan.

"Belum..kenapa?" tanya Shuji kembali. Dia masih tidak berganjak dari sofa yang sedang dia berbaring. Virus terdiam sebentar. Mencari kata-kata yang sesuai.

"Thanks..sebab ambil berat pasal aku. Thanks sebab bawakan aku ke hospital.." kata Virus perlahan. Suaranya tenggelam-timbul kerana mengawal gelora perasaannya. Hatinya berdebar-debar.

"Tak apa..aku kan suami kau..memang tanggungjawab aku pastikan kau okey. Pastikan kau bahagia.." kata-kata Shuji mati disitu. Perkataan ‘bahagia’ itu terus menusuk-nusuk ke jantung Virus. Bagai memahami maksud Shuji yang selama ini memang cuba untuk membahagiakannya. Cuma dia yang tidak menyedarinya.

"I’m sorry.." ucap Virus dengan matanya yang digenangi air.

"For what?"

"Sebab buatkan kau risaukan aku.." kata Virus dengan perasaan sebal.

"It’s okay..aku kan dah mention, aku suami kau..aku tak kisah. Janji lepas ni, kau jangan lagi buat aku risau, okey?" Shuji tersenyum pahit. Tubuhnya masih dibaringkan disofa berkenaan. Masih tiada rasa untuk bangun menatap wajah isterinya.

"Shuji.." panggil Virus.

"Iye.."

"Kau..ermm..kau betul-betul cintakan aku?" soal Virus dengan nada yang sayu. Dia terus cuba mengawal perasaan sebaknya. Entah mengapa dia rasa terharu dengan perasaannya sendiri.

"Kau ingat aku main-main ke bila aku sanggup dukung kau ke hospital, aku sanggup tahan kata-kata makian kau selama ini dan aku selalu terima aje kau seadanya..sebab kau adalah kau..orang yang akan aku cintai sampai aku mati.." begitulah kata Shuji. Virus terkedu mendengar keikhlasan kata-kata Shuji. Kedengaran begitu tulus sekali dari hati lelakinya.

"Thanks sebab cintakan aku.." airmata Virus mengalir jua ketika itu. Dia teresak-esak kali ini membuatkan Shuji terus terbangun dengan spontan. Pantas Shuji menghayun langkah ke arah Virus di atas katil.

"Syhh..kenapa ni, sayang? Aku ada tersalah kata?" tanya Shuji sambil menyeka airmata Virus. Dia risau sekiranya dia ada tersilap kata pada isterinya itu.

"Tak ada apa-apalah.." balas Virus ringkas. Dia memegang kedua tangan Shuji yang sedang galak menyeka airmatanya. Dia tersenyum buat lelaki itu. Hati Shuji berdebar ketika terpandang senyuman manis Virus. Kelihatan tulus sekali, seperti menyatakan bahawa ‘aku cintakan kau’. Dia bagaikan dapat merasai cinta Virus.

"Kau rehat dulu, ya? Kau nak kopi? Aku tau kau suka kopi ‘o yang kaw giler kan?" senyum Shuji. Ingin menyedapkan hati Virus. Virus hanya menggeleng perlahan.

"Kau tak nak apa-apa? Okeylah..kau rehat, ya?" Shuji mengusap pipi Virus sebentar lalu tersenyum sebelum ingin bangun. Tangannya tiba-tiba ditarik oleh Virus.

"Jangan tinggalkan aku.." ucap Virus dengan wajah merah padam. Mungkin kerana malu berterus-terang tentang perasaannya ketika itu yang terlalu ingin bersama Shuji.

Shuji hanya tersenyum manis lalu menggenggam erat jemari Virus. Wajah Virus dipandang dengan penuh rasa kasih berbunga-bunga.

"Aku takkan tinggalkan kau selamanya..percayalah, sayang. Sekarang ni, rest lah okey?" getus Shuji sambil tersenyum indah. Senyuman itu benar-benar menggempar-gempurkan hati Virus yang sudah sedia bergelora. Shuji ingin bangun namun pegangan tangan Virus begitu utuh.

"Aku..erm..kau tidur sini..sebelah aku.." ujar Virus malu-malu. Warghh..malunya! Aduh, waduh waduh waduh! Malu gila babeng tapi kutahan, jebat! Rintih Virus dalam hati.

"Betul?" senyuman Shuji bertukar senyuman nakal. Ada agenda yang sedang bersarang dimindanya.

"Tapi! Tapi kau tidur sana! Jauh-jauh sikit! Katil ni kan besar. Jangan kau berani nak dekat-dekat dengan aku..aku karate nak? Tak pun WWE!" Virus cuba memintas agenda yang baru dirancang dalam kepala otak Shuji.

"Jauh-jauh tak bestlah, sayang..dekat-dekatlah!" usik Shuji sambil mengangkat-angkat kening. Gembira dia dengan penerimaan Virus. Biarpun sedikit demi sedikit, dia tidak kisah. Lama kelamaan tentu gadis itu akan jadi milik dia sepenuhnya.

"Kau berani? Apa sayang-sayang? Siapa sayang kau? Dah..kau baik pergi tidur hujung sana!" Virus cuba mengawal lagi perasaannya. Mukanya merah menyala kerana malu. Jari telunjuknya menunjuk ke arah hujung bertentangan dengan tempat dia berbaring. "Aduh!" kerana bergerak sedikit, pinggangnya terasa sakit menggigit.

"Haa..kan dah sakit!" Shuji cuba memegang pinggang Virus namun segera ditepis oleh gadis itu. Lalu entah macam mana Shuji boleh tergelincir lalu tubuhnya melayang.

Nasiblah dia tidak menghempap Virus. Kedua tangannya kuat menyokong badannya yang kini berada di atas badan Virus. Kepala Virus berada dicelah kedua tangannya kini. Virus terkedu. Jiwanya kacau. Mata bertentangan mata, hati rasa berdebar tidak keruan..
posted by Penulisan2u @ 4:45 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
22 Comments:
  • At 29/10/09 5:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cepat sambng

     

  • At 30/10/09 12:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la wat sambungan!

     

  • At 2/11/09 3:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hhuhu..
    best nyew...
    wt la cambungn cpt2..
    k

     

  • At 2/11/09 3:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..cpat2 smbung...

     

  • At 22/11/09 8:32 PTG, Anonymous jebat said…

    besh lew~~

     

  • At 24/11/09 6:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perg!!!!!!!!!!..bez nk mapozzz
    giler2 bez...x tidow mlm aku baca citer nier...
    ahakz3

     

  • At 24/12/09 10:28 PG, Anonymous teratai said…

    continue cpt k,writer...i prcaye rmai yg xsbr nk tggu smbungannye!luv it so much!

     

  • At 6/2/10 7:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x da smbungan dah kew??

     

  • At 28/5/10 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni dh lme tp knp xda smbungan ag?
    writer plz...smbg cpt k
    best gilerrrrr!!!!!!!!!!
    make sure kasi dieorg dpt ank tp still rock dowh

     

  • At 6/7/10 3:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awat lum ade smbgn gi?? alamak cepat2 la smbg.....

     

  • At 25/7/10 12:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei cpat2 lah sambung tak sabar nak tau kisah selan jutnya... plesstttttttttttt

     

  • At 5/8/10 5:07 PG, Blogger ♥ Perm_hurm89 ♥ said…

    bez..

     

  • At 2/12/10 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...

    x de smbngan ker??
    klu ade smbung la k..
    jgn biar tgntung jer...x bez la..
    cian owg yg t'nnti2 nie...

     

  • At 2/1/11 2:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jantung ku dah brdebar2 nie untuk sambungan seterusny.heeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeee.so sweet la.

     

  • At 5/2/11 6:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung.......

     

  • At 6/4/11 10:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestlah citer nie...x nak sambung ke???

     

  • At 23/4/11 12:33 PG, Blogger mimie said…

    siesly i truly2 lke it...:)

     

  • At 24/9/11 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aaaa...mane smbungnnye ?? best sgt sgt..gelak sorang2 dah nie....

     

  • At 10/10/11 8:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Klakar lah cite ni, best gilaa lah weyhh ! mantop habes !! Totally saye tak sbr nk taw smbungan cite neyh ! Sambung laa jgn bgi kitorang tunggu lame-lame nnti xde feel dh nk bace. :)

     

  • At 30/11/11 4:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..best lar citer nieh...mmg best..cpt2 lah smbungkan citer nieh yea....x sbar plak rsenyea..hehe..:D

     

  • At 14/1/12 1:29 PG, Anonymous MAX said…

    YE LAH... CEPATLAH SAMBUNG... BUAT ENDING YANG HAPPY SKIT,,, X PAYAH SIKIT... BANYAK PUN X PER...

     

  • At 25/2/12 12:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Blog penulis http://arminua@blogspot.com

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group