BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 19, 2009
Novel : Tragedi boleh jadi cinta 1
Nama Pena : cute Atikah

*Aaahhhhh...itulah dia, lelaki idaman ku berada didepan mata ku sekarang ini....* seorang gadis sedang bercakap pada dirinya sendiri.

"Mas, kita kena pergi skarang ni...sekarang ni waktu Sains, jom". seoarang gadis menarik tangannya untuk menuju ke makmal. Gadis ini berasa hairan mengapa kawannya x bergerak dari tadi walaupun sudah tarik tangannya.

"Haiii..apsal ngan budak ni? Mas, helloooo...are u there Mas? pompuan ni kan memang nak kene ni, apalah yang dia pandang" gadis ini pun memandang ke arah kawannya pandang. "Ooohhh..patutlah, kalo cam ni kene guna cara biasalah ni...". gadis ini menarik nafas panjang dan melepaskan jeritan yang kuat pada telinga kawannya. "AAAAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!!!!!".

"Sakitlah telinga aku Dayah, apa yang ko cuba buat? Nak kasi aku pekak ke?". Masniza terkejut daripada lamunannya...

"Akhirnya sedar juga ko yeh Mas, tadi ko mengalamun dah sampai mana? Itali, India, Korea, Jepun, Iceland, Greenland or ko gi tempat lain yang lagi istimewa dari nama negara yang aku sebut tadi...??". Hidayah bertanya pada Masniza.

"Ahh, betul aku pergi tempat lain yang lebih indah dan bahagia di sana...". Masniza memberitahu dengan berlagak pada Hidayah. Lalu dia mencari lelaki idaman yang dipandangnya dari tadi sudah tiada.

"Cari siapa tu?". Hidayah bertanya.

"x ada apa2..aku mana ada cari sesiapa.". Masniza jawab pertanyaan kawannya dengan nada kecewa.

"Betul ke..atau ko sedang cari Fariz kesayangan ko, yang menyebabkan ko termenung dari tadi x sudah". Hidayah berkata seolah dia sudah tahu perasaan sebenar kawannya.

"Ma ma ma macamne ko tahu...??". Muka Masniza bertukar merah menahan rasa malunya.

"Aku tau lah...ehhh jomlah dah lambat ni nanti kena marah dengan Pn. Rohayu.". Hidayah bercakap dengan tenang kemudian menjadi resah. Lalu mereka bertiga berlari menuju ke makmal.

Masa sekolah sudah tamat, Masniza sedang melambai tangan ke arah kawan-kawannya sambil berjalan pulang. Tiba2 tanpa disedari dia telah terlanggar seorang lelaki. "ADUHH!!! Sakitlah. WOI!! x ada mata ke, boleh x guna mata tu dengan betul. Tengok ko dah langgar budak paling comel dan menawan sekarang ni, walaupun x benar pun biarlah aku perasan sorang2 diri...". Masniza memarahi lelaki itu.

"ohhh budak comel dan menawan yeh..". lalu lelaki itu bangun dan memandang ke arah Masniza dengan muka bengang.

"kejap awak ni bukan ke Fariz".*ohhh tidak aku telah memarahi lelaki idaman aku kemudian cakap benda bukan2 pulak tu, nak letak kat mana muka aku ni. Muka ni bukannya senang tanggal dan campak terus masuk dalam tong sampah kemudian ambil yang baru* Masniza terkejut apabila sedari lelaki itu Fariz dan berbisik pada dirinya seorang.

"Ya, ko ada masalah ke dengan nama aku?". Fariz bertanya dengan perasaan bengangnya yang masih belum hilang lagi.

"Hahaha...x ada masalah, sedap nama tu...ohhh tengok sekarang ni dah kul brapa ni, dah lewat ni kena balik sekarang ni...ohh pasal tadi tu lupakan saje yeh, kalo x leh jugak ambik otak tu cuci2 lah sampai memori kita berdua ni hilang yeh...hahaha ok bai". Masniza cuba pergi dari tempat tu secepat mungkin.

"HEI!! TUNGGU!! ko ingat mudah ke nak buang macam tu je...". Fariz bercakap dengan nada yang kuat lalu mendekati Masniza dan berkata "Hei pompuan yang suka perasan, dengar ni elok2"

"Ba ba baik...Ad ad ada ap apa?". Masniza jawab dengan terketar- ketar.

"Sebagai balasan aku nak ko jadi hamba abd aku, yelah selepas ko marah aku tadi dan pergi tanpa minta maaf..mana boleh jadi aku nak balasan daripada ko jadi hamba aku dan turut perintah setiap perkara yang aku suruh". Fariz cakap dengan berlagak seperti seorang lelaki gangster.

"Kalo cam tu minta maaf yeh..ok bai..". Masniza cuba mengelak tapi Fariz menahannya dengan memegang bahunya lalu berkata "jangan cuba nak lari dan buat aku bertambah marah, kalo ko nak hidup zaman persekolahan ko ni dengan tenang dan yang akan datang". Masniza berasa sangat takut lalu bersetuju.

Pada kebesokan harinya mereka berdua bertemu disesuatu tempat di mana tiada sesiapa boleh nampak mereka. Lalu mereka mula berbicara. Fariz berkata "ok tugas ko skarang ni kena buat apa yang aku suruh..". Masniza bertanya "Apa dia....??". Fariz pun berkata "Aku nak ko menyanyi dan berjoget macam orang gila depan khalayak orang ramai, kalo tak tau lah apa aku akan buat kat ko...". Masniza berasa marah dan berkata pada dirinya dia benci lelaki idamannya iaitu puteranya Fariz dan berkata pada Fariz "Aku x nak buat memalukan". Fariz memandangnya dengan renungan tajam. "ok ok aku lakukan...puas hati". "Bagus2..macam tulah.." Fariz berkata sambil tersengih.

Sepanjang bulan itu Masniza menghabiskan tenaganya untuk Fariz. Setiap perkara mesti diturut, kalo ada suruh buat sesuatu mesti laksanakan, kalo diminta tolong ambil sesuatu dia akan tetapkan masa sebagai contohnya beli makanan x leh melibihi 5 minit sebelum benda tu capai ke tangannya. Itulah hidup sebulan Masniza.

Masniza sedang termenung sendiriannya sambil berkata sendirian *Aku benciiii sangat kat Fariz tu, tapiii perasaan aku kat dia x leh hilanglah* Tiba2 dia sedar daripada lamunannya apabila Fariz memukul belakangnya.

"Woi apa ko sedang buat hah..aku ada nak cakap sesuatu kat ko..". Fariz berkata.

Masniza menjawab dengan rasa pelik sambil bercakap seorang diri dalam hatinya *Pelik, selalunya dia x macam ni pun..agaknya apa yeh,adakah adakah dia nak luahkan perasaan pada aku yang dia suka pada aku..ohhh soooo sweeeeet* Masniza pun berkata dengan malu tanpa berfiki panjang "Fariz sebenarnya aku suka ko selama ini"

"HAH!! Apa yang ko merepek ni, ko sedang mengelamun lagi ke...?? Dah2 aku nak ko gi beli air kat kantin, cepat aku kasi ko masa 3 minit dari sekarang". Fariz berkata.

Masniza berkata dalam hatinya *Apaaaaa!!! kali ini aku memang benci dia. aku, aku x suka dia* "Fariz ko nak tahu x aku sangat benci pada ko tapi entah kenapa hati aku selalu ada kat ko...Aku ingat masa aku luahkan perasaan aku kat ko, ko akan sedar tapi x...semua yang ko tahu yang aku ni kena turut perintah ko dan buat apa yang ko suruh buat...Fariz ko ni teruklah!!!". Masniza berlari meninggalkannya dengan berasa dirinya sudah putus cinta.

"Aduhhh, dia dah tinggalkan aku...x sangka yang dia berani cakap face 2 face ngan aku camtu...lebih baik aku pergi cari dia dan beritahu kepadanya secepat mungkin sebelum dia salah faham ngan aku." Fariz pun cuba mencari Masniza sehingga dia jumpa gadis itu berada di pondok Taman Sains dengan kelihatan mukanya muram dan sedih.

Lalu Fariz menegurnya "susah betul aku nak cari ko x sangka ko akan berada kat sini...sebenarnya ada perkara yang aku nak beritahu kat ko dan ko mesti setuju..."

"Pergilah aku x nak turut perintah ko lagi!!". Masniza cuba pergi dari situ tetapi dihalang Fariz. "Tepilah aku x suka ko, entahlah tadi aku luahkan perasaan aku kat ko...ko boleh pulak x de respond kat aku" Masniza berkata dengan nada yang begitu marah dan benci padanya.

"Cuba dengar dulu" Fariz cuba menahannya.

"Aku x nak. pergilah" Masniza cuba melepaskan dirinya.

Fariz cuba menahannya dan lalu memeluk Masniza dengan penuh erat lalu berkata "ko ni memang degil, aku nak cakap kat ko yang aku pun suka kat ko...nak denhar lagi, aku suka suka suka suka suka dekat ko..."

"ap apa ko kata...??" Masniza berasa terkejut apabila mendengarnya.

"Aduhhh...Aku suka kat ko, dengar x sekarang ni...??" Fariz berkata dengan malu.

"Boleh x ko cakap aku cintakan ko" Masniza kata padanya dengan malu.

"Apsal lak..??" Fariz berasa pelik.

"Baru romantik sikit macam dalam cerita cinta bersiri" Masniza malu tersipu-sipu.

"Banyak tengok cerita cinta bersiri betullah ko ni...baiklah, saya cintakan padamu wahai tuan puteri jelita..." Fariz berkata pada Masniza seperti seorang gentleman.

"sejak bila ko suka kat aku...??" Masniza bertanya.

"sejak belaku tragedi kita terlanggar bersama, waktu tu lah aku suka kat ko...aku jadikan ko pesuruh aku supaya aku dapat rapat dengan ko.." Fariz menerang kepadanya dengan malu.

NOTE:

CERITA INI ADA PELBAGAI CERITA CINTA..YANG INI ADALAH KARYA PERTAMA SAYA HARAP ANDA SEMUA AKAN SUKA AKAN CERITA YANG SAYA BUAT NI...KALO BOLEH TOLONGLAH BERI SEMANGAT PADA SAYA UNTUK MENERUSKAN KARYA YANG KEDUA SAYA YANG AKAN DATANG SERTA LEBIH BAGUS DARI CERITA YANG SAYA KARANG INI...THANKS FOR LISTENING AND READ ^_^
posted by Penulisan2u @ 4:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
25 Comments:
  • At 19/10/09 11:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bagus,terus kan lagi.....lain kali buat cerita bersiri lak...baru best...

     

  • At 20/10/09 4:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..bagus!

     

  • At 21/10/09 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong la jgn guna singkatan kau jd ko...x best la,x sesuai sngt,elok2 nk baca jd x mood trus.crita tu bleh la tahan.truskn usaha lg utk pnjangkn lg jln cerita dn lngkapkn jln crita supaya x trgntung k.

     

  • At 26/10/09 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Chaiyok chaiyok..teruskan usaha anda..good luck 4 the another story..

     

  • At 5/11/09 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    leh tahan lah...

     

  • At 30/11/09 4:38 PTG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    :)

     

  • At 16/2/10 4:18 PTG, Anonymous linda leo said…

    cerita ini sangat bagus...sambung la kesudahanya, tapi betulkan tatabahasa dan perkatan tu...good luck for you

     

  • At 25/4/10 1:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klo buat novel....insyallah,bleh laris!!!
    tahniah..........

     

  • At 3/6/10 11:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    novel nie sgt mnarik

     

  • At 3/11/10 7:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okey larh...
    buleh thn larh...

     

  • At 4/11/10 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tapi klu sambung dan jadikan citenyer bersiri lagi best

     

  • At 17/11/10 11:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler la...

     

  • At 2/12/10 2:02 PTG, Blogger chai yunk said…

    hello mis penulis..ermm i think part fariz nak amik mas 2 b his slave tu cam same jer ngan part in my witch is angel tu..tapi i tak tau ler klau kbtulan jer kn.but nice lurv story.thanks

     

  • At 21/12/10 1:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sngat...
    nanty wat g cter cam nie k..
    god job...

     

  • At 6/2/11 1:28 PG, Anonymous Atikah sweet said…

    trima kasih kerana m'beri comment...saya sudah mula menulis novel bersiri 'Bad Boys' di laman www.penulisan2u.my saya harapkn comment anda dalam crite t'baru saya ni..trima kasih :)

     

  • At 7/2/11 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    em ok lah..tp cm budak2 sgt raser...but still nice

     

  • At 18/2/11 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    (^^^)

     

  • At 30/5/11 2:10 PG, Anonymous raihan said…

    best!!!sambung la lagi..,,

     

  • At 3/6/11 10:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm..tis story is fantastic ...i lurve it!!!^.^

     

  • At 10/6/11 8:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best betul citer nie!!!
    x sabar nk tunggu siri yang baru...
    good luck!!!!!

     

  • At 5/9/11 1:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buang masa je aQ baca

     

  • At 11/10/11 7:46 PTG, Anonymous farah said…

    waw!!!
    cite ni memang best sgt
    saya suke!saya suke!
    hihihihiihihihi
    good job n good luck!!!
    =)

     

  • At 13/2/12 8:41 PTG, Anonymous Hanami said…

    Typical cerita cinta. Serupa macam dalam cerita Korea 100 days with mr arrogant. Idea dah ada walaupun ada sedikit ciplak (perlu tambah beberapaka aksi yang tak disangka-sangka)..tapi penggunaan ayat banyak yang salah. Terlalu tergopoh-gapah dalam bercerita seperti nak cepat habiskan cerita ni. Banyak kesalahan ejaan. Boleh bersahaja dalam bercerita tetapi terlalu banyak kesalahan bahasa dan kesalahan ejaan menyebabkan ada orang boleh tersinggung (terutamanya cikgu bahasa, hahaha) dan bosan dengan cerita ini . Jangan marah. Just take it as a positive motivation. Good luck.
    BINTANG : *

     

  • At 17/2/12 10:52 PTG, Anonymous cute Atikah said…

    trimas hanami...dan trimas krana baca novel Bad Boys saya..trimas dgn rating 3 bintang akak~ saya akn sentiasa ambil comment anda sebagai positive motivation...tolong beri semangat untuk novel Bad Boys saya pula!

     

  • At 28/4/12 2:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
    best giler!!! sye suke sngt citer nih.... sye arap dpt bli novel nih ...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group