BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 27, 2009
Novel : She's my maid 9
Nama Pena : oRkId eDyliYnE

Asha memandang kiri kanan. Tiada orang di ruang tamu. Dia pun apa lagi. Badan dah penat asyik berkemas je dari pagi tadi. Tubuhnya rasa macam tak berapa sihat.

Tubuhnya dilabuhkan di atas sofa dan telifon bimbit yang tadi bergantung di kocek seluarnya dikeluarkan dan diletakkan di atas meja.

Dalam tak sampai beberapa saat, dia tertidur kepenatan.

Emir yang baru hendak ke hospital menapak menuruni tangga dan pandangannya seperti biasa, akan tertacap dahulu pada sofa depan matanya. Kelihatan syok sahaja Asha terbongkang tidur dengan rambut yang dah berserabut semacam je.

Apa peliknya budak ni. Getus hati Emir sambil memerhati pergerakkan kecil yang dilakukan Asha.

Sekejap-sekejap, tangannya bergerak menggaru perlahan kepalanya seakan orang sedang berfikir. Beberapa ketika kemudian, digerakkan pula kakinya memeluk bantal kecil yang bersusun di atas sofa. Tak sampai seminit, dia berpaling membetulkan kedudukan kepalanya.

Tanpa dia sangka, bibirnya tersenyum melihat gelagat gadis itu dan kelakuannya itu menjadi perhatian mama yang baru sahaja keluar dari dapur. Mama juga turut tersenyum ketika melihat benda apa yang diperhatikan anak lelakinya itu sehingga membuatkan bibir itu tertarik untuk melemparkan senyuman.

Mama dah malas nak tengok Emir sebab anak dia tu entah bila nak sudah tengok Asha. Dia pun berlalu masuk balik dapur. Hatinya sedikit berbunga kerana sangkanya, Emir sukakan Asha.

Emir dah tak larat nak tengok muka comel Asha tengah tidur tu. Dia apa lagi kalau tak dengan hobby dia yang kerjanya menyakat manusia dalam vila tu.

Sofa didekatinya.

"Asha," panggilnya kononnya hendak mengejutkan gadis itu dan menyuruhnya melakukan apa-apa sebelum dia bertolak ke hospital. Rindu pula dia hendak melihat wajah merah Asha sebab marah padanya.

"Hah ye. Oh... Macam tu ke? Yelah. Stik... Apa? All clear," ucap Asha entah apa yang dia merepek.

Emir terkejut sedikit. Belum dia mengarahkan apa-apa, Asha dah cakap pasal stik? Parah ni. Dipantaunya wajah Asha. Mata tertutup.

Emir tersenyum dan berpaling. Matanya tertacap pada telifon bimbit Asha di atas meja tamu.

Eh. Siapa punya? Minah Korea ni punya ke? Hebatlah. Mana dapat duit ni beli mahal-mahal ni? Ish dia ni. Bebel Emir dalam hati. Dia masih lagi tidak puas hati kerana tidak dapat mengganggu tidur gadis itu.

"Asha. Bangunlah. Buatkan saya air. Saya nak pergi kerja ni," bebel Emir lagi pada Asha sambil melabuhkan punggungnya pada sofa yang kosong berdekatan dengan tempat Asha tidur. Bibirnya tersenyum jahat.

"Oui Monsieur. Que voulez-vous manger? Malaisie alimentaire ou la cuisine Italienne?" bebel Asha menggunakan bahasa Prancis dengan begitu lancarnya bermaksud ‘Ye Encik. Nak makan apa? Makanan Malaysia atau makanan Itali?’.

Mata Emir sudah membulat memandang wajah Asha yang dengan senyuman yang begitu manis dan comel seperti melayan pelanggan. Tapi matanya masih lagi terkatup rapat.

Apa yang budak ni merepek tak tentu hala ni? Getus Emir dalam hati.

"Oi Asha," kejut Emir lagi. Dia memang tak puas hati selagi Asha tak terbangun dan melihat muka marah Asha. Hatinya mengelodak hebat. Lagi hendak didengkinya Asha.

Asha duduk dari posisi baringnya tadi. Dengan mata yang masih tertutupnya, dia tersenyum lebar.

"Apprécier votre repas monsieur," ucap Asha dengan senyum lebarnya itu bermaksud ‘silalah menjamu selera Encik’.

Emir sudah menggaru kepala.

Budak ni mengutuk aku ke? Apa ke? Yang dia merepek bahasa yang bukan-bukan ni apa ke halnya? Bebel Emir menjadi geram pula dia dibuat Asha yang mengigau tak sudah itu.

Tiba-tiba telifon bimbit Asha berbunyi kuat mengeluarkan muzik DBSK membuatkan Emir memandang apa reaksi Asha seterusnya.

"Excuse-moi, monsieur," kata Asha sambil mengambil remote television yang berada di atas meja tamu yang berdekatan dengan telifon bimbitnya.

Emir semakin terkesima dengan perbuatan Asha itu.

"Hallo," sapa Asha setelah melekapkan remote television ke telinganya.

Geli hati Emir digeletek kelakuan Asha. Boleh pula dia mengigau sampai macam tu sekali.

Tangannya menggapai telifon bimbit yang terus memekik itu dan ditatapnya skrin telifon itu.

‘AYAH COMEL’

Siapa ni? Nak tolong angkatkan ke?

Emir pun apa lagi. Dari telifon bimbit itu terus berbunyi dan Asha yang sudah mengeluarkan bahasa mengarutnya yang Emir rasa macam bunyi Jepun je dengan asyiknya bercakap dengan remote televisionnya itu, lebih baik dia yang tolong jawabkan. Manalah tahu ayah Asha di kampung jadi apa-apa. Risau juga sebenarnya. Manalah tahukan. Dahlah dah ada hati dengan minah Korea ni. Nanti bakal bapa mertua jadi apa-apa, dia juga yang susah.

Letak sahaja telifon bimbit di telinga, suara lelaki menyapa pendengarannya.

"Areen sayang. Ayah nak Areen sayang balik sekarang. Mummy tengah sakit ni. Demam dia dah lama tak jumpa Areen. Dia rindukan Areen sayang. Sayang balik ye. Ayah janji, ayah tak paksa Areen kahwin dengan Taufeeq. Ayah dah minta tangguhkan lagi 6 bulan. Areen sayang. Dengar tak ayah cakap ni?" bebel orang di hujung talian membuatkan mulut Emir ternganga sebentar. Dilihatnya Asha sudah terbongkang kembali dengan wajah keceriaannya. Apa je yang minah ni mimpikan?

Nak bercakap apa? Areen? Mummy? Kahwin? Taufeeq? Asha ni anak siapa sebenarnya? Bisik hati Emir sendiri sambil didekatkan kembali telifon bimbit ke telinganya.

"Areen sayang. Dahlah. Baliklah. Tak payahlah jadi maid lagi. Penat ayah tengok anak sayang ayah ni buat kerja berat-berat. Duit ayah tak cukup lagi ke buat Areen sayang? Kitchen hotel tu dah terbalik dah sebab tak ada Areen sayang. Please. Ayah minta sangat Areen sayang dapat balik." Orang di hujung talian masih lagi tidak berhenti membebel.

Emir menutup telifon itu dan diletakkan di atas meja. Terkejut dia dengan apa yang didengarnya.

Maid aku ni anak siapa? Emir dah rasa macam nak heart attack.

"Oi Xiah celup. Awak kenapa ni? Nampak hantu ke apa? Kenapa muka pucat semacam je ni?" tegur suara malas Asha yang dah menyandar malas di sofa. Rambutnya yang berterabur taufan itu dibiarkan sahaja. Matanya yang kuyu itu menatap wajah Emir.

Eh. Sedar dah minah Korea ni? Tadi sikit punya susah aku nak kejut dia, tak bangun-bangun. Bebel Emir dalam hati yang dah meledak kerana nak tahu Asha ni datang dari plenet mana. Nak kata jatuh dari kayangan, tak macam perangai bidadari pun. Ganas semacam je.

"Kau mimpi apa tadi aku kejut tak sedar," kata Emir sengaja nak korek rahsia. Muka mamai semacam je minah ni.

"Mimpi serve client datang dari Itali. Tak pandai cakap English. Lepas tu ada client Jepun call. Kenapa tanya?" jawab Asha begitu jujur sambil menggaru lembut kepalanya menambahkan lagi serabut rambutnya.

"Dekat mana?" Emir masih lagi hendak menyiasat. Macam lurus je Asha ni time ni. Tak melawan pun macam selalu. Siap releks je pakai bahasa orang putih segala.

"Dekat hotel yang Asha kerjalah. Hotel ayah. Hotel Intan Purnama. Tak tahu ke? Kan Asha head chef dekat situ. Asha tak pernah beritahu ke?" Jujur gila mulut dia menjawab.

"Head chef Hotel Intan Purnama? Ini orangnya?" Emir terkedu. Jantungnya memang macam nak berhenti dah waktu tu.

Emir dah pukul-pukul pipi dia. Manalah tahu tengah bermimpi. Mana mungkin maid dia ni sebenarnya head chef hotel 5 bintang. Tak percaya. Kenapa boleh tersasar jadi maid pula?

"Kenapa yang kau jadi maid kalau kau head chef Intan Purnama?" tanya Emir kembali. Ke itu impian Asha. Nak jadi head chef. Yelah. Angan-angan Asha ni kan tinggi melangit sampai 7 lapisan. Ada cita-cita nak jadi Cinderela. Zaman sekarang ni mana ada Cinderela lagi.

"Asha lari dari rumah. Ayah suruh Asha kahwin dengan Taufeeq gigi mancung. Asha tak nak sebab dia gatal. Tak suka. Asha tak suka," tangis Asha tiba-tiba sambil air mata mencucur keluar.

Emir bertambah keras bagai dipanah petir. Tengah mamai pun boleh menangis ke minah ni? Pelik ni.

"Siapa ayah kau?" Emir masih lagi meneruskan siasatan tergendalanya tadi.

"Tan Sri Fadilhuddin lah. Pemilik Hotel Intan Purnama. Kenapa tanya ni? Dah berapa lama kenal Asha? Takkan itu pun tak tahu?" kata Asha. Nada yang tadi penuh kehampaan dan tangisan, berubah menjadi sirius.

Dalam tak sempat mulut Emir bersuara, Asha kembali melabuhkan kepalanya dan tertutup kembali matanya.

"Oi. Kau tadi mamai ke apa? Tidur balik minah Korea ni. Dia ni sedar ke tak masa dia cakap tadi?" tanya Emir mula kebingungan. Nak percaya ke tidak ni? Dia ingatkan si Asha ni sekadar mamai je. Rupanya mengigau lagi. Teruk juga minah ni punya penyakit mengigau ni. Bahaya ni.

"Emir. Dah pukul berapa ni. Tak pergi kerja ke? Yang diganggu Asha tu tidur buat apa? Kesian dia," tegur mama membuatkan Emir yang masih berfikir, terkesima dan memandang jam dinding.

Dahi ditepuk. Lambat pergi kerja sebab melayan Asha mengigau.

"Ma. Emir pergi dulu. Dah lambat," beritahu Emir sambil mengambil barangnya. Otaknya masih ligat berfikir. Betul ke apa yang dicakap Asha tu? Pelik ni. Ini menjadi tanda tanya besar dalam kepala otak dia ni. Tak boleh jadi ni. Esok ada masa mesti kena pergi siasat.

Mama dah menggeleng kepala tengok Emir kelam-kabut keluar dan tak berapa minit, dengar kereta Porsche Emir berlalu dari perkarangan vila.
posted by Penulisan2u @ 5:49 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
334 Comments:
  • At 27/10/09 8:34 PG, Anonymous mynn said…

    waaa sgt bez!!
    klaka giler asha tu. cepat2 sambung.

     

  • At 27/10/09 9:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okla..bio asha tu x taw yg enir taw sape die..hahaha..menarik2

     

  • At 27/10/09 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    *emir tpng error..hehe..sory

     

  • At 27/10/09 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    habis r asha pasni....
    menarik2....
    x sbr nk tau citer selanjutnya...

    -kelly-

     

  • At 27/10/09 11:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah bestnyer cite....
    cepat2 sambng tau.....

     

  • At 27/10/09 11:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best best..

     

  • At 27/10/09 11:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow best giler ..
    cepat sambung ya x sabar dah
    mesti dia nak asha kn?

     

  • At 27/10/09 1:01 PTG, Blogger alreinsy said…

    smbg2 lg... best la pulak n3 kali nih... abis r asha... si xiah celup nk siasat...

     

  • At 27/10/09 7:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    over skit la crtanya....

     

  • At 28/10/09 1:47 PTG, Blogger suterawixy said…

    tumpang tanya, kenapa dalam blog penulis x de cite she`s my maid?
    mmg hnya ade watak je ke?
    kompius dah ni?
    ap2 pun, tq..

     

  • At 28/10/09 2:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah!bestnye!smbng r cpt sket x sbar dah ni..........

     

  • At 28/10/09 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best laaa..smbung cpat2..

     

  • At 28/10/09 3:54 PTG, Anonymous eleeza eva said…

    boleh la..
    tp cerita awl2 lg best..
    dh akhr2 n mcm kureng ckt.....
    but..
    not bad..

     

  • At 28/10/09 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik....so sweet..
    cpat smbung...

     

  • At 28/10/09 7:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala.......ala..ala....dah feling2 abih ulak..cpt2 cmbung....x sabo bebeno dah ni....

     

  • At 28/10/09 8:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sngt.......cpt2lah sambung.......

     

  • At 29/10/09 12:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul 2 best gila..x sabar nak tngu next episod...
    cepatla continue.x sbarnya....

     

  • At 29/10/09 6:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt, smbg cpt ckt xsbr nk tgu next episod...

     

  • At 30/10/09 2:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klakar3...hahahaha....cpt lar c0nt..nk tau next epis0de....

     

  • At 30/10/09 9:08 PTG, Blogger EyNa said…

    best2....bile smbgn nak keluar??? xsabar nie...huhu...Good luck!!

     

  • At 31/10/09 6:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm best jgk crita nii...bila nak sambung lagi...

     

  • At 1/11/09 11:18 PG, Anonymous ny said…

    sambung......

     

  • At 3/11/09 5:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok best2 giler
    cpt sambung eh
    x sbr nak baca ni

     

  • At 4/11/09 12:18 PG, Anonymous erna nina said…

    best la...xsabar nk tungu seterusnya...

     

  • At 4/11/09 5:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sngt bes...uat r cept ye=P

     

  • At 4/11/09 12:40 PTG, Anonymous sakurayaki said…

    smbungan....
    sy nk smbungn die.
    cite ni best sgt..

     

  • At 4/11/09 12:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    giler tul la asha ni ngigau teruk....
    wahkakakaka best3x sgt sambung

     

  • At 4/11/09 2:51 PTG, Anonymous ctiez_nn said…

    adusss... cpt2 buat sambungn dier taw...wpn kekadang agak t'over kit... dgn watak heroin die 2 tp best citer dier...

     

  • At 4/11/09 4:14 PTG, Anonymous kay said…

    cepat sambung......... syioknya citer nie. Patut di bukukan......

     

  • At 4/11/09 8:36 PTG, Blogger wiyani said…

    ala...npe asha da nk kawen??npe x emir kawen asha???=(

     

  • At 5/11/09 2:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehhe...best2, seronok gler baca cite ni

     

  • At 6/11/09 11:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cept la smbung..
    xsbr nie..
    huhuhu

     

  • At 7/11/09 1:25 PTG, Anonymous wan_nur said…

    sy ske cter n..cpat smbung y..=)

     

  • At 7/11/09 6:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best..

     

  • At 7/11/09 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i dont understand..................

     

  • At 8/11/09 7:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler..cepat la sambung

     

  • At 9/11/09 6:50 PTG, Anonymous raHasia aMn said…

    bez gler..
    cpt r cntinue to nex episod..
    cpt......cpt......
    xsbr r nk tunggu............

     

  • At 9/11/09 7:38 PTG, Anonymous Minah Kota Singa said…

    bila nak sambung.... dah tak sabar nak tahu aksi gila2.

     

  • At 9/11/09 11:43 PTG, Anonymous yana said…

    cerita yang menyeronokkan. Membuat pembaca tertanya-tanya. Good job. Tahnia.

     

  • At 10/11/09 10:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la lg... cepat la...

     

  • At 11/11/09 8:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler cter ni...cpt smbung pleaz!!hehe..

     

  • At 13/11/09 9:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waahhh..best la cite nih....sgt berbakat org yg menulisnya..harap ada sambungan lg..huhu

     

  • At 13/11/09 10:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai dah lama citer ni takder sambungannya... mana pemulis menghilang ek....

     

  • At 13/11/09 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak sabar nak tau kesudahan citer nie. tlg cepat sambung... please..

     

  • At 14/11/09 2:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bila nak sambung ceter nie.. tak sabar nak tahu cerita seterusnya

     

  • At 20/11/09 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer best tp ade mcm xlogik sket...sbb die jd maid tp die buat umh tu mcm umh die....n lg 1...xkn la br sehari jd maid da mesra ngn sume org mcm da bertahun knl...tetibe jer..tu yg jd pelik sket tu..over sket la...klu ikut logi..org klu mrh..de bersayang bucuk lg ke? hubby cubby gigi mncung...nsb baik x pnjg sgt bab geli manje-manje tu..klu x da stop ikuti perkembngn citer ni...

     

  • At 22/11/09 4:55 PTG, Anonymous WANIEY said…

    WAAAAAAA......CPTLAH SAMBUNG...PLIZZZZZ!!!!!!VERY INTERESTING

     

  • At 23/11/09 1:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    super nice sweet cute story...good job writer...u must be korean mania...but for real, d girl's favourite colour is yellow??? wow susah nk jmpa org yg suka yellow...misteri la character u buat...sorang korean mania n sorang lg extremely childish...i wonder ada ke org camtu??? sbb nowadays citer sume character yang perasan comel...btw nice story by a bit kinda fairytale story...

     

  • At 24/11/09 7:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer best
    cepat r sambung

     

  • At 25/11/09 12:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah best glerrrr...
    cpt la conti, x sba nk tau strusny...
    (*_*)

     

  • At 26/11/09 9:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    writer 'A+'4 u..
    layan giler aku ngan cite nie

     

  • At 26/11/09 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    congrats .

     

  • At 26/11/09 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    layan gk r cte ni coz ak pn korean mania gk..
    tp serius ckp minah 2 cam bajet comel je evrytime dy dgn lut..dh 2 pkai bju n prangai macamla 2 rumah dy...

     

  • At 30/11/09 12:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nak smbung ni???
    da x sbar ni...
    da lme dah...
    smbung la...

     

  • At 1/12/09 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbung..
    da xsbar da ney..

     

  • At 1/12/09 11:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni ok jgk...
    tp x bolehtahan la scene manje2 yg over tu..
    lg 1 if ngigau pn takan r smp cmtu..
    mm...ntah la...

     

  • At 1/12/09 11:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bt cite pn...
    biarlah realistic cket kowt...

     

  • At 2/12/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ikot dye r...dye pnye cter...nme pown mnusia..pndpt pown msti r brbeza2...kn asyik nk ikt kple org je.mti r cm 2.slap hri bln xjdi.huhuhuhh

     

  • At 2/12/09 2:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ikot dye r..dye pnye cter..nme pown mnusia...pndpt cnfrm r brbeza2 jgk..klu asyik ikt kpale otk org je..6ti yg nk keluarkn/nk smpaikan smenye xjdi...xslh bgi pndpt sbb msg2 berlainan pndpat..tpi kte kena jgk terima jln cter yg di buat

     

  • At 3/12/09 10:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hello..
    i just gv my opinion...
    ade i suruh ikot kpale kew???
    rubbish!

     

  • At 4/12/09 5:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunng cepattttttttt dah x sbr nie nak baca yg seterusnye

     

  • At 5/12/09 1:23 PG, Blogger gurlz_98 said…

    cepat la sambung!!!!!!!!!!!!!
    x sabar la nk bce n hope hepi ending...

     

  • At 6/12/09 11:49 PG, Anonymous kiki said…

    god job....cerita yang menarik.....tahniah buat penulis....cepat-cepatlah sambung cerita ni.....

     

  • At 7/12/09 3:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESTNYER.....SAMBUNG CEPAT X SABAR NAK BACA YANG SETERUSNYE

     

  • At 8/12/09 10:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu...citer dah best, cuma bab manja tu kene kurang sket..geli la...then scene ngigau tu mcm kene improve sket sbb cam tak logik...anyway good job to writer..

     

  • At 9/12/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nak sambung cite nie? dah tak saba2 nak tau ending die camne

     

  • At 11/12/09 6:35 PTG, Anonymous teratai said…

    xsedar st ketawe sndri...this cerpen really make me felt something..smbung cpt k!

     

  • At 16/12/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam, writer..mana smbungan nya ni? dr bulan lepas msih juga yg ke 9 ni....alah cepat la smbung...lama da saya tggu....bila buka jak web ni terus nak baca smbungan nya...tp hampa jugala sbb belum update dr bulan2 lepas lg....harap penulis ambil berat tntang ni...coz byk yg sedang menunggu cerita yg sterusnya....tq!

     

  • At 16/12/09 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SMBG LAR CEPAT....................BEST GILER CRITE NIE..SY TAU AWK MESTI PEMINAT KOREAN DRAMA,KN??HM..CRITE FULL HOUSE MMG BEST..TP,SY LBIH SKA CRITE PRINCESS HOUR..LBIH TEPAT,SY SKA ACTOR NYA..P,BUKAN JI JOO HOON..SY MINAT KIM JEONG HOON..CUTE N HENSEM GILER..OK,KEEP IT UP YE,..SMBG CRITE NI CPAT2.. X SBR NI..-PUTRI NAKAL-

     

  • At 18/12/09 11:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa...suke gle cte neh..bes3..
    lw ley cpatla ad smbungannye ye..
    xsabo nk tau cte slnjutnye..
    ag2 asha 2 pminat korea..
    aw..aw..hehe..law dibukukn mesti show nk bace..
    tq!gud job!awesome!

     

  • At 22/12/09 8:23 PTG, Anonymous Vallieya Newton said…

    bestnyeeee.....
    kalo tmbh gule ngan ikan msin siket gerenti citer ni msuk box affice.
    tp, jgn lpe lak tmbah tempoyak bru ade trill gitu.

     

  • At 23/12/09 12:13 PTG, Anonymous ky0shimura said…

    mne sambungan ni....?????
    cpat arrr tgh hot niii......
    cik orkid cpat ckit buat sambungan
    cterr nii erkk..

     

  • At 23/12/09 4:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceptla bt smbngnye..da tk sbr ni.kelakr citeye..he3x

     

  • At 25/12/09 1:39 PG, Anonymous psikkslr_ukm said…

    menarik...cuma banyak penggunaan bahasa melayu yang kurang tepat dan lancar. hanya satu yang agak kurang selesa kerana penggunaan bahasa 'manja' yang agak keterlaluan...kurang nilai ketimuran dan unsur islam. wujud juga penceritaan yang lebih kurang sama dengan cerpen-cerpen lain-sering mengetengahkan cerita-cerita/profil atau asal usul golongan bangsawan yang agak kebaratan (mungkin pengaruh modenisasi). wujud juga penceritaan yang kurang realistik misalnya doktor yang berumur 29 thn memiliki kereta mewah. jarang seorang doktor pada usia 29 thn telah mendapat taraf pakar... apatah lagi dlm usia 29 thn - baru lbh krg 5 thn bekerja. dengan pendapatan doktor yang hanya berpengalaman 5 thn sekitar RM5000 (telah dicampur elaun). bagitu juga head chef pada usia 21 thn...even bekerja dgn bapa sdri tetapi setiap syarikat korporat mempunyai garis panduan tertentu sebelum melantik seseorang pekerja ke tahap profesional walaupun anak sendiri. maaf hanya teguran ikhlas dan pandangan peribadi seorang kaunselor merangkap bakal pensyarah yang tak punya apa-apa ni tetapi amat meninati ruangan penulisan2u ini. salam takzim

     

  • At 25/12/09 1:48 PG, Anonymous psikkslr_ukm said…

    menurut nik safiah karim - sebuah penceritaan yang menarik memiliki gabunagn pelbagai unsur. penceritaan yang sangat menarik, anda seorang pengkaji tabit manusia yang baik(situasi ketika alam separa sedar/mamai)(anak manja harini yang agak keterlaluan). mempunyai klimaks dan penurunan serta pendaratan yang digarap dalam situasi yang kemas. cuma diharapkan pada masa akan datang dalam tulisan anda yang lain semoga konteks yang diketengahkan lebih terbuka/realistik. saya juga seperti komentar lain turut ternanti2 sambungan cerita ini.

     

  • At 27/12/09 8:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah citer ni siap pakai bahasa korea lagi...best ah
    biler nak sambung???

     

  • At 8/1/10 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    writer sygs..
    ur cerita sgt best!
    bcoz i'm one of da korean mania too kot.
    hehe :p
    but i prefer super junior more..(xpecially kim kibum)
    but,na komen sket..
    like de other peng'komen',
    i didnt like ayat mnje yg terlebih.
    simple is sweet.
    tape la,its ur style kot.
    juz dropout my komen.
    nway,gud job keh!
    nice story.
    ta saba tggu da nxt entry..
    keep up da good work darl.(dayana)

     

  • At 18/1/10 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa...
    bestnye cter ni..
    cpat la smbg..
    x sbr la..
    saya spt dayana..
    prefer super junior more n wonder girl..hehehehe
    but nice story..
    klakar hbis..
    all the best.. chayok2

     

  • At 20/1/10 3:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..tp scene manja2 tu overboard laaaaa...naik rimas...

     

  • At 3/2/10 4:12 PTG, Anonymous lizasamad88 said…

    boleh tahan jugalah.......utk remaje,,,,gila2....bila nak sambung ni..........

     

  • At 4/2/10 12:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer nie....cepat la sambung.x sabar dah nih nak baca sambungannya....klakar giler....

     

  • At 9/2/10 1:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer bile nak sambung

     

  • At 17/2/10 10:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biler nak sambung citer ni?

     

  • At 23/2/10 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nie nk smbg cte nie?
    xcited nie..

     

  • At 1/3/10 2:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    just want 2 say...
    BLE NK SAMBUNG NIE....
    ...CPT LA CKT...

     

  • At 3/3/10 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye ar...
    cpt ar smbg....

     

  • At 4/3/10 3:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah lam dah....
    bile nak sambung...

     

  • At 5/3/10 9:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbng lgi,smbng lgi..exaited ni...

     

  • At 14/3/10 6:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie mmg best tp cra pnlsn kna dperbaiki lg n ada ke haed chef 21 thn???? jgn la tlalu kebaratan sgt, org mly tjk la ketimuran ckt k....god luck...

     

  • At 17/3/10 8:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ne...jln cerita yg baik..bila nak smbung ne...

     

  • At 20/3/10 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cepat.....!!!!!!!!!!!!!! nk thu cter sterusnya

     

  • At 24/3/10 4:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler 2...cepat2 la smbung x sbr dah nie.....nk lg...

     

  • At 26/3/10 2:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i baru aja nak jinak2 baca cerita kat sini i rasa best ceritanya tapi buat org tertunggu2 penghujungnya itulah yang tak best. cepatlah sambung x sbr ni. ari2 buka tapi x sambung2 juga bilalah nak sambung. cepatlah sikit esok lusa x free pula nak baca kesdhanya. ada bakat n keep up the work.

     

  • At 26/3/10 5:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tlong smbung cpat sket leh tak beeeeesh

     

  • At 29/3/10 10:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya tertarik dengan jalan cerita ini. Ada kelainan.

     

  • At 29/3/10 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita mnarik...tp bla nak smbng..

     

  • At 1/4/10 11:06 PG, Blogger juEy said…

    weh,ble nk smbung ni???xsbr dh nk bce smbungan ni,stiap ak bkak bce tau...
    pape pn,cite ni mmg best gler...bravooo :)

     

  • At 2/4/10 7:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez seh cite nie...
    ble nak ada yg 10 lak...
    huhuhu
    x sbr rse nyer..

     

  • At 2/4/10 9:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite mcm xlogik je...
    tp best sgt2...
    cpt la smbg...
    dh byk kali sy ulang yg ni...
    hehe

     

  • At 3/4/10 10:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    anneong haseyo..
    cpat la smbg..
    ngee~~

     

  • At 10/4/10 2:59 PTG, Anonymous princess cyber said…

    cepat laa sambung. dah tak sabar dah nie.

     

  • At 11/4/10 11:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bstnye...cpt smbg ea...........

     

  • At 13/4/10 11:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk sambung

     

  • At 13/4/10 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wlaupon citer ni x bbrapa logik, tp ttp bez sbb jln citer dpt mbuatkan citer ni hidup.....

    x sabar nak baca adegan yg sterusnya...sbung cpt k.....

     

  • At 14/4/10 1:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ssngat..tk sbr nak tngu smbgan strusnya..

     

  • At 15/4/10 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung...plzzzzz

     

  • At 16/4/10 4:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog x?

     

  • At 22/4/10 6:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat la smbung cter nie..
    x sbr dah ni..

     

  • At 22/4/10 10:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung.cepat argh.........

     

  • At 24/4/10 4:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler............cite ney,cpat2 ckit lah smbg citer ney....

     

  • At 29/4/10 8:41 PTG, Anonymous yayan said…

    dah lame tunggu sambungan citer ni.. tp x komen2x coz terlalu asyik menunggu.... maybe writer ni x minat dah nk continue... so... bg la sesiaper tlg meriahkan suasane... cont. blik citer nih... please.. tq..

     

  • At 7/5/10 1:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cpt..xsbr nk tunggu ape jd slps nie

     

  • At 11/5/10 5:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perfect.. cpt2 sambung ceta ni..
    Best laa story dia..

     

  • At 13/5/10 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm best gak cter n.cpt smbung. plzeeee

     

  • At 13/5/10 1:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plot mcm best, tapi bahasa kurang sikit, tapi boleh dibaiki. simple

     

  • At 14/5/10 4:35 PTG, Anonymous lizasamad88 said…

    bila nak sambung ni...tunggu dri bln 2..

     

  • At 20/5/10 12:25 PG, Anonymous misa said…

    lwakk..

     

  • At 20/5/10 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk sambung ni?

     

  • At 21/5/10 4:05 PTG, Blogger FeizBb said…

    eik...tak sabar la nak baca sambungan

     

  • At 25/5/10 11:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk smbg nie?cpt ler

     

  • At 26/5/10 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok la...cpt smbg.tak sabar ni..

     

  • At 31/5/10 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler cite ni....suke sgt...lawak n mghiburkan hati....enjoy with u'r story...
    cpt2 smbg ek..xsbr nk baca cont dia.....

     

  • At 5/6/10 11:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung...x sabar nak tahu kesudaha cerita nie...
    best giler...

     

  • At 5/6/10 11:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CEPATLAH SAMBUNG WAHAI SANG PENULISSSS....

     

  • At 7/6/10 9:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lwk giler citer ne.....best sgt....cpt la smbng,tgh syok lyn citer ne.....harap2 leh wat buku.....x sabar giler nk bc smbgan..

     

  • At 11/6/10 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cPat Laaaaa sAmb0ngg...

     

  • At 15/6/10 11:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler citer nie..lain dari yg lain..cepatla sambung...

     

  • At 15/6/10 11:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler citer nie..lain dari yg lain..cepatla sambung..

     

  • At 15/6/10 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk sambung??????lmbt'y...cepat la..........ermmmmm

     

  • At 16/6/10 8:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oi!!!! nk tggu sthun ker bru nk sambung???
    xnk sambung xyah wat novel g..
    cerpen jewk!!
    adus!!!!
    berape ramai owg suh smbung de!!
    pat r!!!!!!!!

     

  • At 16/6/10 8:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pat r!!!!!

     

  • At 18/6/10 5:39 PG, Anonymous yeyen said…

    la lama lgi ker nak smbung...
    rasanya da berabad menunggu..
    cepat ar..

     

  • At 22/6/10 2:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    samb0ng ar...
    bez ar

     

  • At 28/6/10 8:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes...certain part nmpk mcm x logik tp digarap dengan kemas dan teratur hingga nmpk menarik..keep up good writing n plizzz cpt la smbg...x sabar nk tunggu..

     

  • At 30/6/10 2:42 PTG, Blogger ilyana.juhairah said…

    best giler...siap gelak sakan...cepat2 laa ada smbgan MLS nak tunggu2...

     

  • At 1/7/10 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SAMBUNG rrrrrrrrrrrrrrrrrr

     

  • At 12/7/10 4:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ni cite ni........pat ar smbung.............

     

  • At 19/7/10 11:56 PTG, Blogger Azalinazakaria said…

    cpt2 la smbung cite ni..jgn biar ia sekrt jln..best la cite ni...

     

  • At 20/7/10 12:15 PG, Anonymous biee said…

    bez lar citer ni... sambung lar cpat2..

     

  • At 26/7/10 2:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nyer.. sambungan nya bila? takder novel? kalau ada dah kuar lom

     

  • At 28/7/10 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt...smbg la cpt

     

  • At 30/7/10 4:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt.. sambunglah cepat.. akan ku tunggu..

     

  • At 31/7/10 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rsa nyew dh lma citer nie tk ada smbungan,pnulis mnghilng kmana

     

  • At 3/8/10 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biase je....xbest sgt....cm xlogik pun ade gak...

     

  • At 6/8/10 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cptla smbung...nak tau aper jd pas nie...cptla...

     

  • At 7/8/10 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    woii bile na sambung neyy bhaii ? -.-

     

  • At 12/8/10 7:48 PTG, Blogger marzzz said…

    bez giler2 citer nie...smbng la lagi..
    xsbr nak bc nie...

     

  • At 13/8/10 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow..best gler punyer...
    cpt r smbg,xsbar nk bca ni...:-)

     

  • At 13/8/10 11:04 PTG, Blogger zaini_eQ@ said…

    bila nak sambg nie???????
    lambat nyer....writer jgnla tido!!!!!!!!!!!

     

  • At 19/8/10 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbung cete ny..bez sgt..klaka...huhu~

     

  • At 1/9/10 5:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    novel yg bes...dejt sthun x sambong...hope lh smbung to peulis

     

  • At 1/9/10 5:19 PG, Anonymous secret said…

    ok..cpt sambung

     

  • At 5/9/10 8:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laa tak sambung lagi ka ? lambat nyyaaaaaaaaa. lame dah tunggu. =|

     

  • At 17/9/10 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cepat..dah x sabar nak baca ni.lama dah tunggu..please.........tolong cepatkan sikit episod seterusnya....anyway thanks yaa..cite ni memang best banget..

     

  • At 17/9/10 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer citer ni..haha..memang kelakar gler..harap2 boleh disambung citer ni..jalan ceritanya memang happening

     

  • At 28/9/10 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lah lagi cerita ni....best lah cerita ni...

     

  • At 30/9/10 8:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape lambat sgt update bab 10 nie.....
    tlg cepat skit ye...

     

  • At 5/10/10 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm...dah berkurun dah nih. mana peginya penulis citer nih.kalu kucing leh bertanduk, dah lama dah tumbuh..huhu. :-P

     

  • At 19/10/10 3:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tertunggu2..citernya gi...takut putus semangat nak tgk sambongan nya...iks..iks..

     

  • At 22/10/10 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...cpt la sambung..plesss

     

  • At 27/10/10 3:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt2 bez...x sbr nk tgu smbgan crta novel ni huhu

     

  • At 1/11/10 1:04 PTG, Anonymous theresa said…

    dear Orkid...cepat2 lah sambung karya mu yang best giler nie..hope dapat kongsi ceta mu yg best ni coz aku pun peminat TVXQ jg....adui...bkin sakit jiwa ni tunggu sambungan ceta mu..

     

  • At 4/11/10 1:13 PTG, Anonymous theresa lyi said…

    kepada semua rakan2 yg mempunyai minat yg sama nak tau smbungan ceta ni.ble cari kat laman web http://www.penulisan2u.my/2009/11/novel-shes-my-maid-11/...

     

  • At 5/11/10 12:45 PG, Anonymous siput said…

    orkid.... best of the best!! caya lah!! pasarkan la novel ni.. confem licin... :)) i'm loving it...

     

  • At 11/11/10 12:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah lama tggu sambungannya...tiap2 mggu dok check...bila nak ada sambungan ni? dah xsabar ni... :(

     

  • At 12/11/10 1:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cptla smbung cerpen nie....excited nak tau....syok jgk klo wt novel...mesti laris kan kat pasaran..

     

  • At 16/11/10 11:24 PTG, Anonymous rohaizan said…

    best juga cerpen ini....bile lg nak smbg jalan cerita nye

     

  • At 20/11/10 1:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt larh smbg,,
    x sbr nak bace yg strusnyew..

     

  • At 20/11/10 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bilew nk smbung niey?? huuu...best citer niey...childish...prngai giler2 skit...mmg style citer korea...cuker... (^_^)...by da way...i'm dbsk's fan too...sker dorng sngt2... <3

     

  • At 30/11/10 1:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eeeee bestnye....smbung2.....

     

  • At 2/12/10 10:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade jual kat kedai buku x novel nie??? best gler..

     

  • At 5/12/10 1:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wawa..
    best2..
    da keluarkn novel?

     

  • At 5/12/10 11:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..cpat2 la smbong yer...

     

  • At 10/12/10 11:19 PTG, Anonymous shio aroha said…

    keep it up, best citer nh, cpt smbg k, =)

     

  • At 11/12/10 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...best gler..panat gelak dari tadi..cpat laa sambung..x sabo nk bce ni..awak mmg fans DBSK ae..sye pun minat gak tapi syng downg dah berpecak kan..xpe2 sambung cte ni best2 tau..suke3..

     

  • At 21/12/10 3:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...sambung la cepat2....
    ekin menanti dgn sabar ni...

     

  • At 9/1/11 2:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung lha cpat ta sbar lha .!

     

  • At 9/1/11 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okey....nice story.tapi pengulasan yg low sikit dalam penulisan novel harus ada ulasan yg baik supaya pembaca bole mengikuti jln cerita dengan baik.maksud saya bila pembaca baca sesuatu novel tu..automatik keadaan dlm cerita novel tu kita bole bygkn dan seolah2 kita ada dlm cerita tue.untuk novel ini..pengulasn jln cerita terlalu ringkas..dan hnya fokus di situ2 jer..hehe..sush nk bygkn keadaan & penampilan watak2 dlm cerita ini.ehehe...tapi jan marah pulk er dengn kata2 sy ini sy cuma berithu apa yg sy rasa..ehehe...okey.BTW selamat berjaya tingktkn usaha lagi.... ^_^

     

  • At 11/1/11 10:19 PG, Anonymous lisa said…

    napa sampai sekarang tak sambung2

     

  • At 13/1/11 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh tolong lah sambung cite ni.dah lama gila tggu.

     

  • At 24/1/11 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh cte ney,,sempoi je,,,cepatlah smbung lme da tggu ney,,hee,,

     

  • At 25/1/11 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bace je watak asha ni, sy dpt byg kan kan watak sorg artis yg sesuai sgt2...sharifah amani..kan kan..

     

  • At 27/1/11 1:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la novel ni.. tp knape lambat smbung..rasanya stuck dri 2010 lagi still xde smbungan sayangla biarkan crita ni tergantung..

    aleesya nuralis :)

     

  • At 28/1/11 12:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KENAPE DAH TAK NAK SAMBUNG LAGI CERITA NI...TAK BEST LAH KALAU CM NI...BORING TAU TAK...BGUS JANGAN BUAT TERUS...KALAU NAK NYURUH ORG TERTUNGGU2.

     

  • At 28/1/11 4:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt....cpt la smbg....

     

  • At 28/1/11 6:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klakar nk mmpusla asha 2...hehe..blh lak ngigau smpai cm 2 skali...ish3.. :) cptla smbung...nk bce ag nie..

     

  • At 29/1/11 3:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agaknya bila lagi la cite ni nak sambung.ek..comey la asha ni..n cute la si emir ni

     

  • At 1/2/11 9:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    napa tiap kali xda kesudahan..bek xpyah taip kan..mcm mana maw jd penulis yg bagus nie..law cite xda kesuaha..jan lah wat blog lg lo..kin geram jak..certa menari last2 ending xa..apa punya ooo.

     

  • At 2/2/11 11:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes..bes.. cepat la sambung..

     

  • At 4/2/11 12:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mengarut sangat mengigau tu..sampai x sedar ape2..berpenyakit ke asha tu?

     

  • At 6/2/11 8:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ASAL TAK SMBG???DA LAME KTEOWANG TUNGGU....PLS SMBG CEPATT..TAK BAEKK WAT KTEOWANG TERTNGGU2....HUHU

     

  • At 7/2/11 7:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatt la sambuuunnnnngggggggggggggg~!!!!!!!!!

     

  • At 8/2/11 5:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat lar smbung!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 11/2/11 2:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btl r lma nya cte nie nk smbg......
    @ dh d pblish kn???
    cte best tp......x dk pnghjng nya...

     

  • At 20/2/11 7:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler r!!!!!!!!!!!cepat2 r sambung....xcited nie nk tawu cter slanjutnyer..!!!!!

     

  • At 22/2/11 7:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pat ar sambung......................

     

  • At 23/2/11 8:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tgk kat blog....

     

  • At 23/2/11 8:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blog orkidedilyne ada smbgan dia....

     

  • At 24/2/11 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer best..tp ada x logik....sambung la

     

  • At 25/2/11 12:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bilew lg nk smbung???

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group